اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

سلام البته استاد عزیز قاصد دل فرموده بودن که کار اون مدار چیه...تو مدار من هم ترانزیستور Q3 و خازن C7 کار اون مدارو انجام میدن درباره سوئیچ هم که هنوز با IGBT کار نکردم وبهترین ماسفتی هم که پیدا کردم IRFP460 بود.

دیدگاه

یه سری عکس از داخل اینورترهای جوشکاری تجاری :

نمونه چینی :

نمونه ایرانی :

دیدگاه

با سلامی دوباره به دوستداران الکترونیک
        قصد دارم دوباره این تاپیک فعال بشه و این دفعه یه اینورتر درست حساب با کمک دوستان درست کنیم...
        در مدار قبلی چون هیچ تجربه ای نداشتیم به 50 امپر قناعت کردیم ولی این دفعه اگه خدا بخواد جریان خروجی 150 امپره درباره ولتاژ هم که من کاملا قانع شدم که ولتاژ بی باری نباید کمتر از 50 ولت باشه(البته تو این مدار 70ولت در نظر میگیریم) پس البته اینجا یه مشکلی هست من وقتی مدار خودم با انواع بازاری مقایسه کردم دیدم توان ورودی من خیلی بیشتر از اونهاس با اینکه جریان خروجیم کمتره و اینکه چطوری توان دستگاه 160 امپری که روی پلاکش هم ولتاژ 90 ولت رو نوشته شده4500 وات تا اینکه این فرمولو پیدا کردم و اگه ولتاژ تو فرمول توان رو از این رابطه بذاریم تقریبا نتیجه همونی میشه که روی پلاک دستگاه نوشته پس با این حساب میشه به این فرمول اعتماد کردد البته از اساتید خواهش میکنم نظر بدن البته اگه کسی میدونه این فرمول از کجا اومده توضیح بده عالی میشه... تا اون موقع مشخصات دستگاه ما این خواهد بود

البته با توجه به اینکه ما تو خروجی خازن نداریم اون ولتاژ بی باری چطور تا 70 ولت میره :question: چیزی که به مغز ناقص من میرسه اینه که با دستکاری فیدبک این ولتاژ رو بدست میاریم.از اساتید به خصوص قاصد دل عزیز خواهش میکنم همراهی کنن و نظر بدن

دیدگاه

سلام
          فکر میکنم توان در ولتاژ زیر بار محاسبه میشه و او 26 ولت ولتاژ زیر باره(در حین جوشکاری)
          این مدعیان در طلبش بی خبرانند
          آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

سلام بر دایی های گلم
            منم فکر می کنم دایی بابک درست میگن.
            منابع سوئیچینگ جوشکاری فیدبک جریان دارند و ولتاژ خروجیشون به بار بستگی داره. وقتی بار نباشه همون خازن کوچک خروجی تا ولتاژ نهایی شارژ میشه. همین ولتاژه که می تونه اسپارک اولیه رو تولید کنه. وقتی هم که جوشکاری آغاز میشه دیگه ولتاژ بالا نیاز نیست.
            با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام
              از پیگیری دوستان واقعا لذت میبرم از دایی جان عزیزم هم متشکرم امیدوارم تا اخر کمکمون کنه....
              حالا سوال من اینجاست ولتاژی که تو اون خازن کوچیک خروجی ذخیره میشه ماکزیمم ولتاژیه که تو محاسبات ترانس برای ثانویه در نظر گرفتیم که اونم قاعدتا باید ولتاژ کاری دستگاه که 26 ولته در نظر بگیریم که توان ورودیمون معقول باشه پس این ولتاژ از کجا میاد :question: بازم چیزی که به مغز ناقص من میرسه اینه که اگه یه مداری باشه که اگه جریانی توخروجی نداشتیم دیوتی سایکل رو یه مقدار از رنج محاسبمون بیشتر کنه شاید بشه این کارو کرد البته ممکنه اون موقع دیگه رو ولتاژ نتونیم نظارت داشته باشیم شایدم واقعا کار اون مداری که تو چند تا پست بالاتر دورش خط قرمز کشیده شده همین باشه.....؟
              لطفا نظر بدید....

دیدگاه

منم اینطور فکر می کنم دایی جان
                یه نکته جالب که من تو مدارات توان بالا دیدم اینه که حتی بدون تغییر خاصی، ولتاژ بی باری بالا میره. مثلا من هرچی LLC ساختم اینجوری بود. وقتی فیدبک قطع بشه، ولتاژ خروجی میره بالا. مثلا تغذیه 24 ولتی من تا 40 ولت بی بار میداد!
                منابع غیر رزونانسی هم اندکی از این امر تبعیت می کنند. در بار کامل کلی افت ولتاژ توی اولیه و ثانویه و دیودها و سلف و خازن صافی و ... داریم که توی بی باری صفر میشن و همین می تونه ولتاژ خروجی رو کلی بالا ببره.
                ولی اگه تا 55 ولت استاندارد جوشکاری بالا نره، باز میشه با افزایش دیوتی سایکل یا افزودن یه سیم پیچ کمکی توی ترانس ولتاژ رو بالا برد.

دیدگاه

سلام
                  امروز صبح تو محل دیدم یه بنده خدایی با همین مدل چینی ها داره جوشکاری میکنه سریع پریدم اهمتر برداشتم و ولتشو گرفتم دقیق 68 ولت بود
                  اینم یه کار مفید :biggrin:
                  این مدعیان در طلبش بی خبرانند
                  آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

دوست نداشتم پست خالی بزنم که فقط توش یه لینک باشه ، ولی دیدم عکسها ممکنه برای دوستانی که در این ضمینه کار میکنند جالب باشه ، گفتم بد نیست لینکو قرار بدم :

http://www.river-weld.com/Supply-repair-pcb-board_c1819

دیدگاه

سلام داش ممد
                      خوبی؟؟؟؟؟
                      :wow:
                      درباره منابع تغزیه هر مقاله ای خاستی بیا تو آدرس زیر دانلود کن :NO:
                      http://www.irew.blogfa.com/cat-36.aspx
                      به هیچ کس وابسته نباش تا آسودگی و شادمانی را به تو هدیه کند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        شایدم واقعا کار اون مداری که تو چند تا پست بالاتر دورش خط قرمز کشیده شده همین باشه.....؟
                        لطفا نظر بدید....
                        باسلام مجدد و خسته نباشید به دوستان
                        B2 عزیز جریان اولیه ترانس Tp1 که نسبت مشخص و ثابتی با جریان خروجی(جریان جوش کاری )داره توسط Tp2 نمونه برداری شده و با پل دیود به dc تبدیل میشه و با تقسیم مقاومتی به اون آی سی داخل کادر قرمز میره و بعد از اون آی سی به گیت ماسفت میره و بعد توسط اپتوکوپلر به پایه 9 آی سی pwm میره که پایه comp هستش.
                        در نتیجه اون قسمت مورد نظر ظاهرا کار فیدبک جریان را به عهده داره ولی احتمالا با یک تاخیر این کار رو انجام میده.میشه شما هم تحلیلتون رو از این قسمت مشخص شده بگین؟
                        برای بالاتر بودن خودتو ببر بالا،دیگرانو پایین نیار
                        چون ممکنه دستت به همه نرسه تا بیاریشون پایین

دیدگاه

سلام به دوستان از همه ممنون
                          دایی جان تغییر دیوتی سایکلو که متوجه شدم ولی سیم پیچ کمکی رونه میشه بیشتر توضیح بدید؟
                          یه سوال دیگه به نظر شما لزومی داره ما از ولتاژ خروجی فیدبک بگیریم با توجه به اینکه جریان خروجی (و قابل تنظیم بودنش) مهمه؟
                          m_j_rad تحلیل ما هم قبلا همین بود الان میگم شاید این یکی از کاراش باشه و یکی دیگش هم همین باشه که تو پست قبل گفتم....به هر حال این مشکلی که گفتم باید حل بشه در کل اگه یه کم روسی بلد بودیم شاید به جواب تمام این سوالا میرسیدیم :biggrin:(واقعا کسی اینجا بلد نیست؟) حالا به نظرم شما یه کاری کن ببین میتونی بفهمی شماره اون ایسی چیه اینجوری خیلی بهتر میتونیم تحلیلش کنیم.

دیدگاه

سلام دایی جان
                            سیم پیچ کمکی روی ترانس اصلی پیچیده میشه و تعداد دوری کمتر از اولیه داره. با دو تا ماسفت کوچیک بصورت پوش پول تحریک می شه و باعث ایجاد ولتاژ بالا در خروجی میشه. هر وقتی از خروجی جریان کشیده بشه این دو ماسفت خاموش میشن و ماسفت های اصلی اولیه اصلی رو درایو می کنن تا جریان بالا در خروجی داشته باشیم. این یه روش برای تغییر نقطه کاره.
                            ایده این روش رو از هیدرولیک گرفتم. در سیستم های هیدرولیکی هم خیلی پیش میاد که سرعت بالای جک نیازه بدون اینکه قدرت لازم باشه و برعکس اگه قدرت لازم باشه سرعت نیاز نیست. مثلا در دستگاه تزریق پلاستیک یا آسانسور هیدرولیک. در این موارد دو پمپ هیدرولیک استفاده میشه. پمپ فشار پایین و دبی بالا، پمپ فشار پایین و دبی کم. هردو هم توان پایین دارند. هر موقع سرعت بالا نیاز باشه پمپ اول وارد میشه و هر موقع قدرت بالا نیاز باشه پمپ دوم.
                            به نظر من توی دستگاه جوش نیازی به فیدبک ولتاژ نداریم. هرچی ولتاژ بی باری بالاتر باشه بهتره.
                            من روسی بلد نیستم اما اون آی سی رو می دونم 4077 از خانواده CMOS هست که توی بازار فراوونه.

دیدگاه

دمت گرم دایی جان اگه روسی بلد نیستی پس حتما علم غیب داری :biggrin:
                              استفاده از سیم پیچ اضافی هم ایده قشنگی بود ولی کارو سخت تر میکنه در حالی که به نظر نمیاد لزومی داشته باشه اینقدر خودمونو تو درد سر بندازیم با توجه به اینکه تو هیچ کدوم از نقشه هایی که دیدم همچین کاریی نکرده بودن (تازه من بیسواد برای طراحی همون یه دونه ترانس از همین الان عزا گرفتم .....)
                              خوب دایی جان سرتونو درد نیارم پس به نظر شما هم فیدبک ولتاژ لازم نیست و فقط با استفاده از یه فیدبک جریان خروجی رو کنترل میکنیم
                              راستی دایی واقعا از کجا فهمیدی ایسی 4077 هستش؟ اخه گیت or اونجا چیکارس؟ البته خودمم الان میرم میذارم تو نقشه ببینم چیزی که شما تو خشت خام دیدی رو میتونم ببینم...ممنون
                              فعلا..

دیدگاه

پس با این حساب چون 4077 یک EXNOR هستش پس ماسفت یا روشن است و یا خاموش
                                و در واقع فید بک جریان به معنایی که توزهنمون بود نخواهد شد و در واقع مشخص میکند که جریان از عدد خاصی کمتر است یا بیشتر
                                و بحث تایمر و تاخیر هم منتفیست
                                برای بالاتر بودن خودتو ببر بالا،دیگرانو پایین نیار
                                چون ممکنه دستت به همه نرسه تا بیاریشون پایین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X