اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

رگولاتور Buck و منبع تغذیه متغیر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

رگولاتور Buck و منبع تغذیه متغیر

سلام به همه دوستان عزیز

من یه ترانس دارم که خروجی حدود 45 ولت 10 امپر داره ، میخواستم با استفاده از یک رگولاتور Buck ، یک منبع تغذیه متغیر درست کنم که یه محدوده ای از ولتاژ رو در اختیارم قرار بده و جریانش هم ماکزیمم 10 امپر باشه

خوب همونطور که میدونید ، شماتیک رگولاتور Buck به این صورت میباشد :

میخواستم اگر ممکنه کمک کنید در طراحی این تغذیه..

1-اگر ممکنه چند تا کنترلر خوب برای مبدل Buck معرفی کنید

2-من فرمول طراحی سلف رو دارم ، اما برای خرجی ثابت هست ، چطوری میشه یک سلف رو برای مقادیر مختلف در نظر گرفت ؟

بعد توی سایت National Semi که میرم ، توی بخش Power Management و Buck Converter چند تا زیر مجموعه داره :

باید کدومش رو انتخواب کرد ؟

پاسخ : رگولاتور Buck و منبع تغذیه متغیر

کسی کمک نمیکنه ؟ :question:

دیدگاه

مقدار سلف باید برای بدترین حالت مدار در نظر گرفته شود یعنی
      ( ورودی در حداقل میزان ممکن باشد+ بارکامل در خروجی برقرار باشد)
      در سایت (National Semi ) به بخش non -synchronous مراجعه کن
      در ضمن سایت فوق الذکر ایده هاش خیلی به روزه و به علت نبود قطعات فعلا" واسه خود من کاربردی نیست
      میتونی به سایت http://www.poweresim.com و http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html#Hgw مراجعه کنی
      [move]

URMO LAKE IS [s]THIRSTY[/s] DEAD
      [/move]

دیدگاه

این سایتی که معرفی کردین خیلی خوب بود ، ممنون :smile:
        همونطور که فتم من میخواهم یک منبع تغذیه متغیر درست کنم..

حداقل ولتاژ ورودی 55 ولت
        حداکثر ولتاژ ورودی 65 ولت
        حداکثر توان منبع حدود 500 وات

حداقل ولتاژ خروجی : هر قدر که ممکن باشید
        حداکثر ولتاژ خروجی : 55 ولت

مشکل من اینه که نمیدونم چه کنترلری رو انتخواب کنم و چه فرکانسی مناسب هستش..

دیدگاه

سلام دایی
          PWM کنترلرهای ولتاژ بالا توی ایران می جود نیستند. حتی رگولاتورهایی هم که موجودند مثل LM2576HV تا 3 آمپر میدن و بیشتر از 60 ولت کارنمی کنند.
          بنابراین ابتدا باید یه منبع تغذیه کوچیک طراحی کنی که 5 یا 12 ولت بده. این ولتاژ که معروفه به Auxiliary supply تغذیه مدارات کنترلی رو تامین می کنه.
          بعد از این می تونی از PWM کنترلرهای متنوعی برای منبع اصلی استفاده کنی. مثلا TL494 و LM3525آ‌ و حتی MC34063
          با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام دایی جان :smile:

راستش اول خودم به فکر 2576 ولتاژ بالا افتادم اما دیدم جریانش کمه..
            بعد گفتم باید برم سراغ اینکه سوئیچ خارجی داشته باشه ، به فکر کنترلر افتادم اما دیدم ولتاژ بالایی ندارند مثل همینهایی که نام بردین ، بعد گفتم شاید بشه با یک منبع تغذیه خارجی مشکل رو حل کرد که شما فرمودین امکان داره.

حالا یه سوال فنی ؛ اگر من از SG3525 استفاده کنم ، خروجی رو باید با ترانس وصل کنم به ماسفت(گیت) با توجه به این توپولوژی ؟ بعد اشکالی نداره اگر فقط از یک خروجی SG3525 استفاده کنم ؟

دیدگاه

اگه توی پیچیدن ترانس تجربه داری یا ترانس آماده داری بسیار هم خوبه. باید ترانس تحریک گیت ماسفت را بصورت پوش پول استفاده کنی تا هردو خروجی 3525 بتونه تحریکش کنه و در نتیجه دیوتی سایکل بالاتر از 50 درصد بره. چون هر یک از خروجی ها تا دیوتی سایکل 50 درصد میرین و یک در میون فعال میشن.
              اما اگه ترانس برات سخته آیسی IR2113 یا مشابه هاش بسیار عالی کار می کنه. خروجی high side این آی سی رو می تونی به یک ماسفت وصل کنی و ... یا اینکه مثل منابع سنکرون جدید از دو ماسفت استفاده کنی و پاسخ بهتری بگیری.
              در هر حال نیاز به Auxiliary supply داری.

دیدگاه

ممنون دایی جان..

به پیشنهاد یکی از دوستان میخواهم از UC3843 استفاده کنم ، هسته رو هم فرمودند EER4242 و فرکانس 80 کیلوهرتز ، مقدار سلف 150 میکروهانری

این ای سی یک خروجی داره ، مدارهای پیشنهادی دیتاشیت همه برای Flyback هستند که سورس ماسفت به زمین وصله (صرفنظر از یک مقاومت خیلی کوچیک)
                اما در مدار من سورس ماسفت به سلف وصله و از اونور هم به خروجی ، توی فرومهای خارجی دیدم که نیاز به Level Shifter دراه..
                گیت درایوری هست که یدونه خروجی داشته باشه با لول شیفتر ؟

شایدم از همون ترانس استفاده کنم که یکی از دوستان توضیحاتش رو اینجا فرمودند :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=34876.0

توی یه دیتا شیت هم به این صورت گفته شده :

این مدار رو هم دیدم که اشکال داره :

دیدگاه

با سلام-شما همین مداری را که نشان داده اید استفاده کنید و فقط سمت ثانویه را میتوانید بجای زمین به سلفتان وصل کنید یعنی فکر کنید که ثانویه به گیت سورس ماسفت وصل میباشد.البته اگر ماس فت دارای خازن گیت بزرگی باشد(بیشتر از 10 نانو) این روش جواب نخواهد داد و با کم شدن دیوتی سایکل در بعضی از توپولوژیها مثل فوروارد یا فلایبک دامنه ولتاژ ثانویه کم شده و ماسفت به ناحیه خطی رفته و بدلیل تلفات زیاد خواهد سوخت و باید تغییراتی در ثانویه ایجاد کنید که در قسمت الکترونیک صنعتی بحث گیت درایور گفته شده.
                  در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

ممکنه نظرتون رو در مورد این مدار بفرمایید ، تقریبا همون بالایی هست که خودم یه مقداری بهش اضافه کردم ، یه مقدار بح راه اندازی گیت و حس کردن جریانش مشکوکه..

http://www.ecapic.ir/image/ECA-100301003103.jpg

اگر امکان داره در مورد مقادیر R1,2,3 و Rc و Cc هم مقداری راهنمایی بفرمایید :sad:

دیدگاه

دایی جان
                      متاسفانه 3843 برای این نوع منابع چندان مناسب نیست. در ضمن مداری هم که کشیدی اشتباست. حتی مداری که برای درایو گیت با ترانس گذاشتی عملا جواب نمی ده.

گیت درایوری هست که یدونه خروجی داشته باشه با لول شیفتر ؟
                      در پست قبلش IR2113 را معرفی کردم اما توجه نکردی!
                      در ضمن باز هم مسیر رو داری اشتباه میری.
                      این تغذیه آکس رو اگه اول طرح نکنی نمی تونی باقی منبع رو طراحی کنی. مثلا اگه تغذیه آکس شناور باشه نیاز به لول شیفتر نداری و...

دیدگاه

شب بخیر دای جان :smile:

اخه IR2113 مگه 2 تا خروجی نداره ؟ اشکال نداره اگر یکیش بیکار بمونه ؟ :rolleyes:

متاسفانه 3843 برای این نوع منابع چندان مناسب نیست
                        چرا دایی جان ؟
                        این تغذیه آکس رو اگه اول طرح نکنی نمی تونی باقی منبع رو طراحی کنی. مثلا اگه تغذیه آکس شناور باشه نیاز به لول شیفتر نداری
                        شرمنده ، ممکنه یه مقدار در این مورد توضیح بفرمایید :sad:

دیدگاه

بیکار بمونه خب :biggrin:
                          اول باید یه منبع تغذیه 12 ولت 100 میلی امپر طراحی کنی که یا از 60 ولت و یا مستقیم از 220 ولت با ترانس بدست میاد.
                          این منبع تغذیه به منبع آکس معروفه.

دیدگاه

دایی جان نظرت در مورد این چی هست ؟

دیدگاه

این 12 ولت از کجا میاد؟
                              خازن 1000 میکرو در خروجی رگولاتور مناسب نیست و باید بیاد در ورودی رگولاتور بجای 470 میکرو قرار بگیره.
                              در خروجی رگولاتور به موازات خازن 100 نانو باید یه خازن 1 میکروفاراد از نوع تانتالیوم بگذاری.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X