دایی جان گلم
بله دو تا 12 ولت می خواد.
این تقریبا ساده ترین مداره برای یک شروع. اگه دقت کنی تو هنوز داری در رگولاتورهای خطی تجربه کسب می کنی و حتی نرفتی دیتاشیت این رگولاتورها رو نگاه کنی تا بتونی بهتر ازشون استفاده کنی!
پس حالا که می خوای از ابتدا آغاز کنی، نظر من اینه که پله پله پیش بری.
مطمئنا این مدار منبع تغذیه واقعی که بشه تو بازار فروخت نیست! چون نه محدود کننده جریان داره نه سافت استارت خودت و نه ...
اما اگه نتونی همین مدار ساده رو با مراجعه به دیتا شیت قطعات یا کتاب های دیگه بسازی و تحلیلش کنی، مطمئن باش نمی تونی یه منبع تغذیه کامل بسازی.
پس دیگه درباره این مدار توضیحی نمی دم تا خودت بسازی و اگه همت کنی تحلیلش کنی. درواقع زیرو بمشو در بیاری :biggrin:
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
دوستان چندتا سوال واسم پیش اومد
1 - میشه از تغذیه aux پاور atx در این مورد استفاده کرد :agree:
2 - من متوجه این موضوع نشدم که چرا با وجود سهولت استفاده از ترانس های درایو از اپتو کوپلر استفاده شده :eek:
3 - آی سی 3825 واسه این مدار خوبه یا نه :question: ( فرکانس سویچ بالا+ کنترل جریان به صورت puls by puls + سافت استارت +جریان خروجی بالا و .....) از جمله مشخصات این آی سی است و میتونه انتظارات مارو بر آورده کنه.
1- شونصد مدل تغذیه aux داریم! اگه منظورت اونه که از ترانس اصلی گرفته میشه باید گفت در این مدار ترانس مرکزی نداریم!
2- اگه تونستی تو عمل ازش خوب جواب بگیری بگو دایی جان. متاسفانه اولیه ترانس پالس باید بخوبی درایو بشه تا درست کار کنه. در ضمن تغییر وسیع دیوتی سایکل برای ترانس بسیار سخته.
3- این آی سی هم خوبه اما معمولا این خانواده برای فلایبک استفاده میشه.
1- شونصد مدل تغذیه aux داریم! اگه منظورت اونه که از ترانس اصلی گرفته میشه باید گفت در این مدار ترانس مرکزی نداریم!
منظور همون ترانس کوچولو با هسته 16 هستش که با دو سه تا ترانزیستور به صورت خود اسیلاتور بسته میشه امیدوارم منظور برسد :redface:
2- اگه تونستی تو عمل ازش خوب جواب بگیری بگو دایی جان. متاسفانه اولیه ترانس پالس باید بخوبی درایو بشه تا درست کار کنه. در ضمن تغییر وسیع دیوتی سایکل برای ترانس بسیار سخته.
اگه محاسبات و ساخت درست باشه به نظر مشکل نیست
3- این آی سی هم خوبه اما معمولا این خانواده برای فلایبک استفاده میشه.
بنظر من الان با وجود آی سی های مخصوص فلایبک ( سری top و ...)کسی زحمت استفاده از این آی سی هارو به خودش نمیده راستی چون تو چند مدل معروف شارژر مخابراتی از این سری استفاده شده نمی توان گفت که فقط واسه کار های مخابرتی است :redface:
اگه منظورت استفاده از سوئیچینگ های ساده برای aux هست من TNY274 رو ترجیح میدم.
دیوتی سایکل ترانس های تحریک گیت رو نمیشه بسادگی از 50% دور کرد حتی با محاسبات دقیق!
فلایبک یک توپولوژی سوئیچینگه که ارتباطی با کارهای مخابراتی نداره. استفاده از اون در توپولوژی BUCK کار جالبی به نظر نمیاد
اگه منظورت استفاده از سوئیچینگ های ساده برای aux هست من TNY274 رو ترجیح میدم.
دیوتی سایکل ترانس های تحریک گیت رو نمیشه بسادگی از 50% دور کرد حتی با محاسبات دقیق!
فلایبک یک توپولوژی سوئیچینگه که ارتباطی با کارهای مخابراتی نداره. استفاده از اون در توپولوژی BUCK کار جالبی به نظر نمیاد
tny عالیه اما :cry2:
یعنی در این مورد دور ترانس تحریک :bye
می بخشید مثل اینکه سوء برداشت پیش اومده منظور من این بود که به صرف استفاده موردی از یک آی سی در یک توپولوا¾ژی خاص ( آی سی عمومی سویچینگ از قبیل 494 یا 3225 یا 3825 ) نمی توان گستره استفاده را به آن توپولوژی محدود کرد :redface: :redface:
سلام به همه دوستان خسته نباشین ووقت همتون بخیر
راستش من می خوام بوسیله میکرو atmega 16و ir 2113و mosfet برق 12 dc رو به 12ac بتبدیل کنم و بعد انو با ترانس افزایش دهنده به 220 acتبدیل کنم و حالا دنبال یه مداری میگردم و یا اینکه اساتید یه مقاله ای کتابی سایتی چیزی رو معرفی کنند و یا زحمت عنوان کردن اینکه من باید برنامه میکرو رو بر چه منطقی و چطور بنویسم
خلاصه اینکه برای تبدیل 12 dcبه 12ac به چه نکاتی باید توجه کنم و یه توضیحی از نحوه عمل کرد ir2113و چطور راه اندازی اون بوسیله میکرو خیلی زیاد اطلاعات می خوام نه ؟ به هر حال پیشاپیش از همه شما عزیزان ممنون هستم
حالا باید مدار زیر رو بسازی. تنها نکته مدار اینه که که دو تا 12 ولت ایزوله لازم داره. یعنی از اون مدار بالایی باید دوتا بسازی.
منم درگیره صراحی یه مدار buck هستم.به نظرم مدار پیشنهادی تو این عکس یه ایراد تو درایو کردن ماسفتش داره. تغذیه floating برای درایو ماسفت در نظر گرفته نشده در خالیکه ماسفت در حالت High side بسته شده . از آنجا که drain ماسفت به 65 ولت بشته شده ولی گیت با 12 ولت درایو می شه ، به محض روشن شدن ماسفت ولتاژ سورس ماسفت تقریبا 65 ولت می شه و از گیت که تقریبا 12 ولت هست بیشتر می شه و در نتیجه ماسفت خاموش می شه. درست نمی گم؟
من سعی دارم از UC3843 استفاده کنم .مسئله اساسی من طراحی دقیق خازن و سلف خروجی و چگونگی بستن حلقه فیدبکی سنس جریان آی سی هست. نحوه compansation حلقه جریانی از لحاظ عملی مبهمه برام و اینکه وقتی مقاوت سنس جریان رو بین ماسفت و سلف می بندیم، چطور می شه جریان عبوری از اون رو به پایه سنس جریان uc3843 فیدبک داد . من از ad620 استفاده کردم. راه بهتری در نظر دارین؟
سپاس دایی جان
نظرت کاملا درسته. یه 12 ولت مستقل برای درایو ماسفت نیازه. البته دیگه از IR2113 استفاده میشه که نیاز به این تغذیه مجزا نداره.
توی کار با آی سی UC3843 مقاومت سنس جریان بین سورس ماسفت و زمین بسته میشه. اگه جای دیگه ای گذاشتی باید شماتیک بدی تا معلوم بشه.
در ضمن ای سی AD620 یه تقویت کننده ابزار دقیقه که ورودی هاش نمی تونه ولتاژ common mode قبول کنه. بخاطر همین برای سنس جریان های شناور از ای سی های HCPL7840 و مشابهش که توی ایران هم هست استفاده میشه.
البته اگه شماتیک بزاری مطمئنم که بدون این ای سی ها هم میشه.
در کل UC3843 برای buck مناسب نیست و MC34063 و کنترلرهای PWM ولتاژی برای اینکار مناسب ترند.
نحوه محاسبه سلف و خازن هم بسیار ساده است:
در توپولوژی buck وقتی سوئیچ on میشه ولتاژ تغذیه می افته یک سر سلف و ولتاژ خروجی می افته اون سر سلف. پس اختلاف ولتاژ دوسر سلف میشه Vi-Vo و با این ولتاژ جریان سلف باید از صفر به ماکزیمم برسه. جریان ماکزیمم هم دوبرابر جریان ماکزیمم خروجی یا باره. حالا از رابطه V=L di/dt می تونیم مقدار L رو حساب کنیم:
Vo-Vi= L*2*Io/ton
مقدار ton یا زمان روشن بودن سوئیچ هم بستگی به کنترلر PWM داره. مثلا اگه MC34063 استفاده کنی ton توسط یه خازن تعیین میشه که به پایه 3 آی سی وصله.
مقدار خازن خروجی رو هم ریپل مورد نیاز تعیین می کنه. اگه جریان سلف بالا رو که بصورت مثلثی هست تصور کنی که به این خازن وارد میشه می تونی براحتی از رابطه I=CdV/dt مقدار خازن رو تعیین کنی. در این رابطه dV ولتاژ ریپل مورد نیازه و dt همون زمان ton و I هم دوبرابر جریان خروجی یا باره.
اگه هم فقط toff رو داری می تونی ایندو رابطه رو برحسب toff حل کنی.
دیدگاه