اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام بلاخره منم اولین مدار رو با tny280 بستم (مدارهای قبلی رو با tny274 میبستم) در زیر فایلشو گذاشتم اندوکتانس اولیه ترانسی که من بستم حدود 800 میکرو هانری و نشتی با توجه به مساله ای که استاد احمد گفتن حدود68 میکروهانریه هنوز مدار رو به بار وصل نکردم ولی دو مشکلی که از همین اول دارم اینه که خروجی مدار بدون بار 80 ولته و این از 85 ولت مورد نیاز من کمتره دومین مشکل اینه که وقتی که مدار رو از برق قطع میکنم و حتی چند دقیقه هم میگذره با اتصال کوتاه خروجی جرقه بزرگی میزنه.لازم به توضیحه که خازن قسمت کلمپ رو بجای 2.7 نانو از 2تا خازن 2.2 نانو و 200 پیکو بصورت موازی استفاده کردم و همچنین بجای خازن 15 پیکوفاراد یک کیلو ولت در بالای uf4006 خروجی از خازن 15 پیکو ولتاژ معمولی استفاده کردم.لطفا راهنمایی فرمایید. با تشکر.
    http://www.4shared.com/file/B7p2cyx1/tny25x1-.html
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

واقعا ممنون دایی
      اتفاقا من از ویکتور 88 استفاده میکنم. وقتی اتصال کوتاه کردم دیدم 10uH- رو نشون میده! پس باید 10 تا به مقدار اندازه گیری اضافه کنم. مرسی
      ( میگم خدایا مگه میشه اندوکتانس نشتی ترانسم منفی باشه! یعنی از اصلشم بهتر پیچیدم! :rolleyes: )
      راستی عرض فویل مس تو ثانویه من کمتر از حد ترانسه! برای فویلی با ضخامت 125um و عرض 19.7mm چه نو سیمی با چند لایه موازی کردن لازمه؟
      چطور محاسبه کنم؟
      سیم هایی که دارم 0.45 هستش و 0.55
      محیط فویل رو باید محاسبه کنم؟ چطوری؟ باید مستطیل فرضش کنم؟
      مخم نیاز به هیت سینک پیدا کرد!
      با تشکر

دیدگاه

سلام خب مدار رو به بار وصل کردم از لحاظ جریان دهی و توان خروجی خوبه ولی دو تا مشکل دیگه برام پیش اومده:
        1- مدار وقتی به بار وصل میشه کمی صدا داره
        2- وقتی که بار وصله بعد از چهار یا پنج دقیقه آی سی زیاد داغ میشه و بعد منبع تغذیه اتوماتیک خاموش میشه
        لازم به ذکره که فعلا مدار رو روی برد سوراخ دار بستم و همچنین بارم 25 تا ال ای دی 1 وات سری شده است
        لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر

دیدگاه

شاید من بتونم کمکت کنم مسعود جان
          البته در حضور دایی جسارتی بیش نیست.
          اگه ولتاژت کمه ، درصورتیکه تعداد اولیه و ثانویه رو درست پیچیده باشی، مشکل از زنر خواهد بود. یا از TL431 استفاده کن که دقیقه یا 5 ولت زنرتو افزایش بده ( از سری کردن چندتاشون امکانپذیره )
          برای اینک بعداز قطع برق و مصرف کننده خروجیت صفر بشه : از یک مقاومت 470K موازی شده با خازن صافی ورودی و از یک مقاومت 82K موازی شده با خروجیت بهره بگیر. اولی واسه اینه که ولتاژ اضافی روی خازن های ولتاژت بعداز قطع برق خالی شه. دومی هم واسه خروجی
          در مورد خازن کلمپ اطلاع دقیقی ندارم ، فقط نتیجه موازی کردنت بیشتر از مقدار اصلی میشه. ولی برای خازن اسنابر خروجی مواظب باش چون با ولناژ کم حتما نشت میکنه.
          واسه صدای ترانست احتمالا خوب محکم نشده ترانست!
          اگه مدارت زیاد داغ میکنه ( مثل مدار اول من ) احتمالا ترانستم داغ میکنه. پس اندوکتانس نشتی ترانس و یا اندوکتانس نامیش تنظیم نیست!

البته همه این نکته ها حد تجربه و سواد منه! شایدم درست نبشه! باید دید دایی چی میگن.

دیدگاه

دمت دایی ElecPress
            دایی مسعود
            یه مشکل کوچولوی دیگه هم توی TNY280 هست که فکر کنم قبلا نگفتم. وقتی توان بالای 20 داریم یا باید رادیاتور بزرگی بزاریم یا باید از سیم پیچ بایاس استفاده کنیم. استفاده از بایاس توان تلفاتی آی سی رو خیلی کم می کنه و تلفات پایین میاد.
            برای ولتاژ هم بهتره که از فیدبک جریان استفاده کنی تا نیاز به تنظیم ولتاژ نباشه.
            دایی ElecPress
            محیط فویل میشه 2x19.7mm
            اما مهمتر اینه که سطح مقطع ثانویه طبق محاسبات باشه. نرم افزار سطح مقطع رو 125x20. = 2.5mm2 توصیه کرده.
            کمترین سیمی که داری قطرش 0.45 میلیمتره که سطح مقطعش میشه 0.16mm2
            پس باید 16 تا از این سیم رو موازی هم بپیچی تا سطح مقطع 2.5 میلیمتر مربع داشته باشی.
            اما مجموع محیط این 16 تا سیم 0.45 میشه 22.6 میلیمتر که تقریبا نصف فویله و اثر خازنیش دوبرابر بدتر از فویل میشه.
            اگه سیم نازکتری داشتی می تونستی تعداد بیشتری رو موازی کنی. پیچیدنشون هم راحتتر بود. اثر خازنی هم بهتر میشد. می تونی یه ترانس معمولی سوخته رو باز کنی و از اولیه اش استفاده کنی که معمولا 0.16 است.
            با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ElecPress
              واسه صدای ترانست احتمالا خوب محکم نشده ترانست!
              اگه مدارت زیاد داغ میکنه ( مثل مدار اول من ) احتمالا ترانستم داغ میکنه. پس اندوکتانس نشتی ترانس و یا اندوکتانس نامیش تنظیم نیست!

البته همه این نکته ها حد تجربه و سواد منه! شایدم درست نبشه! باید دید دایی چی میگن.
              سلام دوست عزیز با تشکر از جوابت البته موضوع موازی کردن مقاومت با خازن رو میدونستم ولی میخواستم بدونم تو این مدار این مساله طبیعیه یا نه.در مورد ترانس در نرم افزار نوشته شده برای اولیه 95 دور سیم 0.25 که من 3 رشته سیم 0.15 رو به صورت موازی پیچیدم ولی چون اولین تجربه من بود در موازی پیچیدن چند سیم بود هی بین سه تا سیم موازی فاصله میافتاد و یکی به طرف چپ میرفت و یکی به طرف راست. واقعا ترانس رو خوب نپیچیدم. در ثانویه هم 61 دور سیم 0.28 خواسته که منم بجاش 4 رشته سیم 0.15 موازی پیچیدم که اونم به علت نداشتن تجربه در موازی پیچیدن چند سیم اصلا خوب درنیومد.اندوکتانس اولیه ترانس من 800 میکرو هانری و نشتی اون 68 میکرو هانریه در صورتی که در نرم افزار نوشته 26.6 میکروهانری باید باشه.
              خب حالا میخواستم بدونم که داغ کردن آی سی و خاموش شدن منبع (بعد از چند دقیقه در حالت ماگزیمم بارکشی) ممکنه مربوط به بد پیچیدن ترانس باشه؟
              راستی ترانس اصلا داغ نمیکنه حتی ولرم هم نمیشه.
              اینم بگم که این مدار با خروجی نزدیک 30 وات طراحی شده و وقتی که من ازش حدود 29 وات خروجی میگیرم بعد از چند دقیقه قطع میشه
              با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
              نوشته اصلی توسط ahmadmn
              یه مشکل کوچولوی دیگه هم توی TNY280 هست که فکر کنم قبلا نگفتم. وقتی توان بالای 20 داریم یا باید رادیاتور بزرگی بزاریم یا باید از سیم پیچ بایاس استفاده کنیم. استفاده از بایاس توان تلفاتی آی سی رو خیلی کم می کنه و تلفات پایین میاد.
              برای ولتاژ هم بهتره که از فیدبک جریان استفاده کنی تا نیاز به تنظیم ولتاژ نباشه.
              سلام استاد احمد. الان منبع تغذیه ام وقتی حداکثر جریان رو ازش میکشی چند دقیقه روشنه و نزدیک یک دقیقه اتوماتیک خاموش میشه و باز اتوماتیک دوباره روشن میشه و هی این خاموش و روشن ها تکرار میشه به نظر شما این از گرم شدن آی سیه؟
              گرم شدن آی سی غیر از پیچیدن بایاس به چه چیزهای دیگه ربط داره؟ به اندوکتانس ترانس یا بد پیچیدنش ربط نداره؟
              این که نوشتین :"برای ولتاژ هم بهتره که از فیدبک جریان استفاده کنی تا نیاز به تنظیم ولتاژ نباشه." یعنی چی؟

دیدگاه

دقیقا دایی جان
                مربوط به گرم شدن آی سیه و با دو روش حل میشه.
                1- هیت سینک مناسب توسط PCB
                2- استفاده از سیم پیچ بایاس
                منظورم مشکل ولتاژ بود که بالا نمی رفت. اگه از فیدبک جریان استفاده کنی این مشکل حل میشه. اندوکتانس نشتی هم دقیقا به کیفیت ترانس پیچی مربوطه. ممکنه مجبور بشی ساندویچی بپیچی تا اندوکتانس نشتی کمتر بشه هر چند خود نرم افزار پیشنهاد نکرده.

دیدگاه

سلام استاد یک چیز عجیب متوجه شدم استاد چرا فرکانس کارم در حالت بی باری حدود 270 کیلو هرتز و در حالت اتصال به بار نزدیک 600 یا 700 کیلوهرتزه و هی بالاتر هم میره؟؟؟؟؟؟ و هر چی هم بالاتر میره سر و صدای بیشتری تولید میکنه

دیدگاه

سرو صدا که مال بد پیچیدن ترانسه.
                    اما فرکانسی که با ویکتور اندازه می گیری فقط فرکانس سوئیچنگ نیست بلکه نوسانات بین زمان خاموش بودن آی سی هم توش هست. اگه به دیتاشیت TNY ها نگاه کنی شکل موج یک سیکل رو کشیده و توش می تونی این نوسانات رو ببینی. البته اسنابر خوب می تونه تا حد زیادی دامنه این نوسانات رو کم کنه اما نمی تونه حذفش کنه. اگه اثرخازنی بین سیم ها زیاد بشه خازن بزرگی تشکیل میشه که می تونه باعث بشه نوسانات صوتی هم ایجاد بشه. بنابراین هرجا که جا داری سیم ها رو باز باز و محکم بپیچ.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                      بنابراین هرجا که جا داری سیم ها رو باز باز و محکم بپیچ.
                      سلام با تشکر و سپاس بسیار.
                      سوال اولم: منظورتون از سیم ها رو باز باز بپیچ یعنی چی؟ مگه نباید سیمها رو ردیف و بدون فاصله پیچید؟ شما در تاپیک منبع تغذیه سوئیچینگ (جایی که عکس پیچیدن اولیه ترانس رو قرار دادین) نوشتین:
                      "عکس 5: آغاز سیم پیچی بوبین. سیم ها باید بدون فاصله منظم پیچیده شوند."
                      الان به عنوان مثال اگه باید 95 دور سیم اولیه بپیچیم و اگه به فرض هر ردیف 30 دور جا میگیره و 95 دور حدودا میشه 3 ردیف به نظرتون بهتره که هر ردیف رو مثلا 20 دور و سیمها رو با فاصله بپیچیم که تقریبا بشه 5 ریف؟؟اینطور بهتره؟
                      سوال دومم: شما در چند پست قبلی نوشتین:
                      "هرچی سیم پیچ های اولیه و ثانویه بهم نزدیکتر باشن اندوکتانس نشتی کمتر میشه. می تونی از روش ساندویچی هم استفاده کنی و ثانویه رو بین دوقسمت اولیه بپیچی. کاهش فاصله هوایی و..."
                      خب پس اگه تعداد دور کمتری چسب بین اولیه و ثانویه بچسبونیم بهتره؟مثلا یک دور خوبه یا کمه؟
                      سوال سومم: اینه که با مولتی متر ویکتور 88 چطور میشه فرکانس این منابع رو گرفت که درست دربیاد؟
                      با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
                      نوشته اصلی توسط arvinfx
                      دایی این سیم پیچ بایاس چیه؟ :rolleyes:
                      سلام دوست عزیز اگه میخوای فقط بدونی که سیم پیچ بایاس کدوم سیم پیچه من عکسشو برات گذاشتم همون سیم پیچی که پایه 4 رو به پایه 3 وصل کرده(داخل عکس) ولی اگه میخواهی بدونی که از لحاظ علمی این سیم پیچ چه کاری انجام میده اون رو باید اساتید بگن
                      اگه از نرم افزار PI استفاده میکنی همون اول که میخواد طراحی کنه گوشه سمت چپ گزینه Bias داره که اگه خواستی میتونی تیک بزنیش.

دیدگاه

دایی جان ممنونم از راهنماییتون.
                        دایی میخوام بجای BYV32-200 که نرم افزار برای یکسوسازی معرفی کرده ، از MBR20150 که شاتکی هستش استفاده کنم. آخه BYV خیلی داغ میکنه! من فکر میکنم قسمتی از توان خروجی فقط به حرارت تبدیل میشه که هم دیود بیش از حد داغ میکنه و هم آی سی توان زیادتری رو باید انتقال بده که به خود آی سی هم فشار میاد. خودتون هم یکبار توصیه کردید از شاتکی استفاده کنم.

آقای arvinfx عزیز
                        سیم پیچ بایاس با توجه به نوع مدار برای تنظیم فرکانس کار آی سی جهت کنترل ولتاژ و احتمالا جریان خروجی به کار میره. ( احتمالا برای تغذیه آی سی هم باشه! )
                        که استفاده از بایاس اگرچه مقداری توان مصرف داره اما به دقت و پایداری مدار کمک میکنه.

با تمام این اوصاف بهتره منتظر نظر دایی جان باشیم.

دیدگاه

سلام استاد با عرض تشکر و خسته نباشید اگه یادتون باشه یک مدار فیدبک جریان برام کشیدید. اونو قبلا با خروجی توان 3 وات که خروجی حدود 10 ولت بود امتحان کردم که جواب داد و تشکر میکنم ولی الان وقتی که روی این مدار که خروجی حدود 85 ولته (با زنر 82 ولت) میبندم خروجی مدار قطع و وصل میشه و مثلا اگه بار ال ای دی باشه خاموش و روشن سریع میشه. اگه خروجی رو هم بی بار بذاریم ولتاژش هی بالا و پایین میره اونم به مقدار زیاد. و از مدار صدای تق تق های ریزی شنیده میشه که ظاهرا صدای همون قطع و وصل شدن سویئچینگه برای رفعش چه کار کنم.
                          اگه هم در این مدار (مدار جدیدم) نمیشه از اون مدار فیدبک جریان که شما برام کشیدین استفاده کرد و باید از نمونه های فیدبک جریان سایت powerint استفاده کرد لطفا بگید مقدار R3 رو چقدر باید بذارم با توجه به زنر 82 ولت. با تشکر

دیدگاه

زنر رو در بیار دایی جان
                            البته ترانزیستور باید ولتاژ بالا باشه. بالای 100 ولت

دیدگاه

1

دیدگاه

برای زنر 82 ولت مقاومت R3 و باقی مدار تغییر نمی کنه. فقط مقاومت R5 رو باید بر اساس جریانت انتخاب کنی. مثلا اگه جریانت 0.25 آمپره باید R5 دوبرابر بشه.
                                مهمترین نکته ولتاژ ترانزیستوره که باید بالای 100 ولت باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X