اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط ahmadmn
    مهمترین نکته ولتاژ ترانزیستوره که باید بالای 100 ولت باشه.
    سلام با تشکر
    مثلا برای مدار فیدبک خودتون که ترانزیستور NPN میخواست برای این مدار چه ترانزیستوری پیشنهاد میکنید؟
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

برای مدار خودم 2N5550 ترانزیستور مناسبیه. و برای این مدار 2N5401 مناسبه.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

با تشکر.همه چیز تقریبا خوبه فقط دو تا مشکل هست
        1- صدای مدار زیاده 2-حرارت آی سی حدود 60 درجه است
        لازم به ذکره که مدار رو روی برد سوراخ دار که آماده میفروشن (موقتی)بستم

دیدگاه

دمت دایی جان
          روی فیبر سوراخدار چطور رادیاتور رو پیاده کردی؟
          اگه توی حداکثرتوان هم سرو صدا داری، می تونی با محکم کردن ترانس رفع کنی. من همیشه زیر هسته یه تیکه روکش کابل میزارم تا هسته توی بوبین بازی نکنه. البته چندین بار در توانهای بالا مجبور شدم از شارلاک هم استفاده کنم. چیز زیاد غیر معمولی نیست دایی جان.

دیدگاه

سلام با تشکر و سپاس بسیار.
            منظورتون از سیم ها رو باز باز بپیچ یعنی چی؟ مگه نباید سیمها رو ردیف و بدون فاصله پیچید؟ شما در تاپیک منبع تغذیه سوئیچینگ (جایی که عکس پیچیدن اولیه ترانس رو قرار دادین) نوشتین:
            "عکس 5: آغاز سیم پیچی بوبین. سیم ها باید بدون فاصله منظم پیچیده شوند."
            الان به عنوان مثال اگه باید 71 دور سیم اولیه بپیچیم و اگه به فرض هر ردیف 20 دور جا میگیره و 71 دور حدودا میشه 3 و نیم ردیف به نظرتون بهتره که هر ردیف رو مثلا 10دور و سیمها رو با فاصله بپیچیم که تقریبا بشه 7 ریف؟؟اینطور بهتره؟
            سوال دومم: شما در چند پست قبلی نوشتین:
            "هرچی سیم پیچ های اولیه و ثانویه بهم نزدیکتر باشن اندوکتانس نشتی کمتر میشه. می تونی از روش ساندویچی هم استفاده کنی و ثانویه رو بین دوقسمت اولیه بپیچی. کاهش فاصله هوایی و..."
            خب پس اگه تعداد دور کمتری چسب بین اولیه و ثانویه بچسبونیم بهتره؟مثلا یک دور خوبه یا کمه؟

دیدگاه

سلام دایی جان
              اون یه مثال بود و اصلا کلی نبود. در اون مثال:
              1- تعداد دور اولیه بالا بود که باعث میشه اختلاف ولتاژ بین دو سیم کنار هم اندک باشه.
              2- توان تغذیه بسیار کم بود و اثرات خازنی هم به نسبت بی تاثیر بودند.
              3- زوج بودن تعداد لایه ها یک مزیت بود چون انتهای اولیه کنار پایه مورد نظر می افتاد.
              اما وقتی توان بالا باشد، تعداد دور کم باشد، و مشکلات جادهی نداشته باشیم بهتر است که سیم ها باز باز پیچیده شوند. اگه یه تغذیه سوخته مثل پاور کامپیوتر رو باز کنید می تونید ببینید بعضی از سیم ها با فاصله پیچیده شدند.
              برای مثال خودت بهتره که 4 یا 6 دورش کنی نه 7 دور.

نزدیکی دو سیم پیچ دلیل بر القای مناسب آندو نیست اما موثر است.
              هنوز کسی دقیقا نمی داند باید چکار کند تا linkage بین اولیه و ثانویه 100 درصد شود اما توصیه هایی در این زمینه هست که مفید است. یکی از این توصیه ها روش ساندویچیه. برای کم کردن فاصله ها هم باید از نوار چسب مخصوص استفاده کنیم. این نوارها ضریب عایقی بهتر از هوا دارند و باعث می شوند حتی با چند دور نوار پیچی عایق مناسبی برقرار گردد.

دیدگاه

با سلام و عرض تشکر از ایجاد چنین تاپیک پر باری
                یه سوال داشتم، من می خوام یک تغذیه 51+ و 51- ولت 0.6 آمپر همراه با 5+ و 5- ولت 0.6 آمپر با نرم افزار PI Expert طراحی کنم. سوالی که دارم اینه که چطوری توی نرم افزار ولتاژ منفی رو بهش به عنوان خروجی مورد نظرم بدم؟
                با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                  دایی این سیم پیچ بایاس چیه؟ :rolleyes:
                  سلام در یکی از تاپیکهای این سایت استاد احمد نوشتن:
                  "توی مثالهای سایت PI هم می تونید ببینید:
                  http://www.powerint.com/en/design-support/reference-designs/design-examples
                  اما این سیم پیچ کمکی کاربرد دیگه ای داره. اگه توی نرم افزار PIexpert روی option کلیک کنید پنجره ای باز میشه. توی قسمت فیدبک یه نوشته داره بنام Use Bias که اگه انتخابش کنید توی شماتیک سیم پیچ بایاس اضافه میشه. اگه به شماتیک دقیق نگاه کنید این سیم پیچ بایاس برای تغذیه آی سی استفاده میشه.
                  TNY280 توان بالایی داره و تلفات زیادی هم داره. یکی از این تلفات تغذیه داخلیشه. استفاده از سیم پیچ بایاس باعث میشه تلفات تغذیه کمتر بشه و آی سی بیش از حد داغ نشه.
                  درواقع اگه بخواهیم توان بالایی از TNY280 بگیریم بهتره از سیم پیچ بایاس استفاده کنیم."

اضافه شده در تاریخ :
                  سلام دوستان دلیل داغ شدن بیش از حد اسنابر چیه؟؟ مثلا در حالت خازنی مقاومت موازی با خازن حتی اگه دو وات هم باشه خیلی داغ میکنه یا اگه p6ke200a استفاده کنیم خیلی داغ میکنه برای رفعش چه باید کرد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meraj61
                    با سلام و عرض تشکر از ایجاد چنین تاپیک پر باری
                    یه سوال داشتم، من می خوام یک تغذیه 51+ و 51- ولت 0.6 آمپر همراه با 5+ و 5- ولت 0.6 آمپر با نرم افزار PI Expert طراحی کنم. سوالی که دارم اینه که چطوری توی نرم افزار ولتاژ منفی رو بهش به عنوان خروجی مورد نظرم بدم؟
                    با تشکر
                    سلام
                    دمت دایی جان
                    وقتی داری خروجی ها رو تعیین می کنی می تونی روی آیکون + کلیک کنی تا منفی بشه. در شکل زیر جاشو مشخص کردم:

دیدگاه

سلام یک مشکل برام ایجاد شده اینکه وقتی که منبع رو روشن میکنم و به بارم وصله (25 ال ای دی سری شده) اول کمی ترانسش صدا میده و شدت جریان کمی هم در خروجی دارم ولی کم کم هم شدت جریان خروجی زیاد میشه و هم صدا کم میشه و وقتی جریان به حدی میرسه صدا قطع میشه لازم به توضیحه که فیدبک رو موقتا قطع کردم و از مقاومت متغییر بجای قسمت ترانزیستور اپتوکوپلر استفاده میکنم
                      راهنمایی میفرمایید برای رفع این مشکل چکار کنم میخوام از اول شدت جریانم خوب باشه و بدون صدا
                      به نظرتون تعداد کم ثانویه باعث این مشکل نمیشه؟

دیدگاه

احتمالا LED یا آی سی در اثر حرارت تغییراتی دارند که باعث تغییر ولتاژ کاری میشه.
                        چرا از فیدبک جریان استفاده نکردی دایی جان؟!
                        اگه مشکل تهیه ترانزیستور ولتاژ بالا داری می تونم طرحی با ترانزیستور معمولی برات بکشم.
                        تعداد کم ثانویه رو متوجه نشدم. مگه نرم افزار محاسبه نکرد چند دور بپیچی؟
                        البته اگه ولتاژ LED رو اشتباه توی محاسبات آورده باشی ولتاژ خروجیت هم اشتباه خواهد بود و نرم افزار هم دور اشتباه حساب کرده.
                        بهترین راه اینه که با یه مقاومت LED رو به یه تغذیه وصل کنی و با جریان مورد نظرت روشن کنی. بعد از چند ثانیه که به پایداری حرارتی رسید ولتاژ دوسر LED رو اندازه بگیری. البته بهترش اینه که برای چند LED اینکارو انجام بدی و دست آخر میانگین ولتاژها رو بعنوان ولتاژ هر LED در نظر بگیری. بعد در 25 ضرب کنی و به نرم افزار بدی تا محاسبه کنه.

راستی اگه بدون فیدبک به نتایج خوبی رسیدی می تونی ترانس رو حذف کنی و LED ها رو مستقیما جای اولیه ترانس بزاری.
                        خازن بایاس رو هم 10 میکرو بزار چون آی سی با دیدن این خازن جریان کمتری به LED ها میده. بعدا می تونی این خازن رو بیشتر کنی.

دیدگاه

سلام دوستان و ممنون بابت پستهای خوبتون
                          من میخوام led driver با IC link swith-ph درست کنم ولی متاسفانه فکر کنم piexpert نمیتونه شماتیک و دیگر جزئیات رو بده. کسی تجربه ای داره در این زمینه؟
                          نظرتون در مورد استفاده از top switch چیه؟
                          و اینکه چطور میشه برای خروجی ولتاژ در جریان ثابت بازه تعریف کرد؟ مثلا 20~40 ولت 1 آمپر؟ مرسی دوستان

دیدگاه

سلام دایی جان
                            آی سی های خانواده link swith-ph کمی قدیمی شدن و نرم افزار اونا رو ساپورت نمی کنه.
                            دایی مسعود تجربه وافری در LED driver ها داره و بهتر می تونه راهنماییت کنه.
                            منبع متغیر سوئیچینگ بازده خوبی نداره ولی براحتی میشه ساخت. کافیه توی 40 ولت طراحی کنی و بعد از ساخت یه رفرنس متغیر جای زنر بزاری.

اضافه شده در تاریخ :
                            دقیقا دایی جان
                            باید منتظر بمونی نسخه جدید نرم افزار بیاد.
                            البته خودش گفته PI XLs Designer v8.0 این خانواده رو ساپورت می کنه:
                            http://www.powerint.com/en/design-support/pi-expert-design-software
                            اما من از قسمت XLs چندان خوشم نیومد. می تونی امتحان کنی و ببینی خوشدست هست یا نه.
                            یه راه ساده تر استفاده از مثالهای داخل خود سایت PI است که معمولا تست شده و مطمئن هستند:
                            http://www.powerint.com/en/design-support/reference-designs/design-examples

دیدگاه

درست میگی دایی با XLS میشه ولی هیچی نمیده- مهمتر از همه schematic
                              مثالهای خود سایت هم به دردم نمیخوره باید خودم درست کنم
                              این آقا مسعود سر میزنه اینجا ؟ آیدیش چیه؟

دیدگاه

سلام به همه دوستان
                                با تشکر از تمام تلاش های دوستان تو همیاری و کمک های استاد احمد عزیز
                                قرار بود وقتی دیود شاتکی گرفتم و جای دیود خروجی گذاشتم نتیجه رو بگم که زیاد تغییری نکرد.حتی خازن 22p - 1000V هم برای اسنابر استفاده کردم. مدار جدید اینه :
                                http://www.4shared.com/file/8BzkOL1o/undefined.html
                                که با وصل شدن به بار مثل مدار آقا مسعود افت ولتاژ داره و بعداز چند دقیقه خودشو به ولتاژ مورد نظر میرسونه. ولی ترانس حسابی داغ میکنه و آی سی هم حرارت بیشتری تولید میکنه! به یه چیزی برخوردم، اینکه وقتی مدار کار میکرد با فن ترانسو خنک کردم و دیدم ولتاژ دوباره داره کم کم افت میکنه! این سوال برام پیش اومد که حتما یکی از مشخصه های مهم ترانس به دما خیلی وابسته ست که با تغییرش مدار به توان طرح شده خودش میرسه!
                                واقعا اینطوره؟ چه پارامتری به دما حساستره تو ترانس؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...