اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل جریان دهی کم

سلام دایی جان.

من گپ رو دو برابر کردم، یک و نیم برابر کردم، نصف کردم ولی هیچ کدوم فایده نداشت. مشکل کار کجاست؟

میشه بگین توی مداری که شما یک آمپر جواب گرفتین پارامترها چیست؟ تعداد دور و قطر اولیه و ثانویه و گپ

مثل همیشه ممنون از همراهی تون

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

دمت دایی جان
      توی PIexpert برو و آی سی رو تا ماکزیمم توانش استفاده کن.
      بعد که هرچی نرم افزار گفت بساز تا مشکل رو پیدا کنی.
      بازهم میگم. اگه دقت کرده باشه ما آی سی و ترانس رو فراتر از حد مورد نیاز در نظر گرفتیم تا به همین خطاها حساس نباشه.
      حالا اگه بخواهیم روی دیوار راه بریم متوجه می شیم خطا نباید کرد.

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط ecar
      دیشب همون کاری که گفتین کردم:
      حداکثر توان 274 در حالت open frame هست که برای 5 ولت میشه 1.7 آمپر. مشخصات مدار این شد:
      اولیه: 180 دور سیم 0.11
      ثانویه: 8 دور سیم 0.4 بایفیلار

یه کار دیگه هم کردم:(یه روش دیگه)
      کاری نداشتم که حداکثر توان برای 274 باشه. گفتم بذار برای جریان دو برابر طراحی بشه(همون طور که شما هم قبلا گفتین)
      مشخصات این شد:
      tny275
      اولیه: 121 دور سیم 0.16
      ثانویه: 5 دور سیم 0.4 سه فیلار

می خواستم ببینم اولا این که کدوم روش درست تره (اینکه برای حداکثر توان همون آی سی خودمون طراحی کنیم یا کاری نداشته باشیم به آی سی خودمون. طراحی رو برای جریان مثلا دو برابر یا ... انجام بدیم و به جای آی سی پیشنهادی نرم افزار، از آی سی خودمون استفاده کنیم؟)

و اما سوال دوم اینکه الان من با این اوضاع چه سیمی بخرم؟
      امروز رفتم سر همین ترانس پیچه که شماره های این دو طراحی بالا رو همشون رو یکی چند متر بخرم ولی گفت:
      قطر 0.16 و 0.11 توی بازار روند نیست و گیرت نمیاد. 0.18 رو هم تموم کرده بود. فقط 0.4 داشت که نخریدم.
      در ضمن شما قبلا فرمودین برای خیلی از منابع، قطر های 0.5 و 0.18 کافیه.
      من قضیه حداکثر توان رو برای یادگیری اهمیت گپ عنوان کردم.
      اما در عمل قرار نیست یادبگیریم. می خواهیم مدار بدیم دست مشتری که کار کنه. پس باید خطاهای احتمالی توی ساخت تاثیری روی عملکرد مدار نداشته باشه.
      این باعث شد من توصیه کنم از over design استفاده کنید.
      یعنی کسی که می خواد اولین مدارشو بسازه بهتره جریان طراحی رو دوبرابر انتخاب کنه تا جواب ندادن مدار در اثر خطاهای احتمالی باعث ناامید شدنش نشه.
      اما وقتی کسی تجربه کسب کرد و به اصطلاح اوسا شد دیگه نیازی به over design نداره چون ترانسی که میسازه با طراحی نرم افزار یکی میشه.
      گاهی over design حتی برای یک مبتدی هم امکانپذیر نیست چون قطعه (مثل TNY275) پیدا نمیشه. پس باید جریان رو تا حدی زیادتر انتخاب کنه که قطعاتش تغییر نکنه.
      پس بهتره که آی سی رو باید به عهده نرم افزار بگذاریم و فقط جریان طراحی رو تغییر بدیم تا نرم افزار از آی سی مورد نظر ما استفاده کنه.
      یعنی طراحی باید توسط آیکون optimazition نرم افزار صورت بگیره. البته دستمون برای بزرگ کردن هسته کمی بازتره.

بهترین سایز سیم برای شروع کار با آی سی TNY
      1- قطر 0.18 میلیمتر برای اولیه.
      2- قطر 0.5 میلیمتر برای ثانویه.
      حتی اگه نرم افزار چیز دیگه ای گفت همینا رو استفاده کنید. واسه توانهای بالاتر، مثلا واسه TNY280 باید این سیمها رو موازی بپیچید. یعنی دو یا 3 تا 0.18 رو باهم واسه اولیه. و 2 یا 3 تا 0.5 رو موازی هم واسه ثانویه.
      جالبه اینجاست که اگه یه ترانس معمولی سوخته 1 آمپر پیدا کنید هردو سیم را خواهید داشت. من کلی از این ترانس های قدیمی رو اوراق کردم و چند سالی رایگان سیم داشتم تا اینکه واسه کار تیراژ بالا مجبور شدم برم پامنار بخرم.
      حتی اگه مصرف دائم دارید یه قرقره کوچیک از هر سایز تا ابد کافیه . قیمتش کمتر از 10 تومن میشه. توی پامنار وقتی وارد مغازه های خارجی فروش بشید کلی قرقره با سایزهای مختلف توی قفسه هاشون می بینید که همگی خارجی هستند. از مغازه دار اجازه بگیرید و برید انتخاب کنید و بعد وزن می کنه بهتون میده.

-
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام مجدد خدمت دایی جان و همه دوستان گرامی
        بالاخره سیم ها رو گیر اوردم و دوباره تست کردم. 0.2 برای اولیه و 0.5 برای ثانویه. 0.18 هر چی گشتم پیدا نکردم. البته میتونستم برم تهران بگیرم که فعلا مقدور نبود.
        باز هم تفاوت چندانی نکرد. حالا با گذاشتن بار 5 اهمی، باز ولتاژ حدود 3.7 میشه. :cry: گپ رو هم خیلی تغییر دادم ولی باز هم ...
        می خواستم ببینم آیا مدارم مشکل دیگه ای داره؟

خیلی ممنون

در ضمن پیشاپیش سال نو به همه دوستان و عزیزان مبارک

دیدگاه

برای بار ۵ اهمی که نباید ۵ ولت بده دایی!!!
          باز هم بگم؟!
          برای شروع کار با منابع سوئیچینگ بهتره طراحی رو دست بالاتر بگیرید.
          اگه می خوای یک آمپر بگیری باید ۲ آمپر طراحی کنی.
          بعدها که دستت راه افتاد می تونی طراحی و ساخت رو یکی کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
            برای بار ۵ اهمی که نباید ۵ ولت بده دایی!!!
            با درود بر همگی مخصوصا استاد کوهستانی . . .

دایی منم قبلا یه منبع ساخته بودم (خود شما هم توش خیلی کمک کردید و جای تشکر داره) با دو خروجی 5 و 12
            اون زمان روی برد برد مقدار 5 ولتم برابر 5.02 بود :wow:
            ولی وقتی زدمش روی PCB شد 5.4 !!!!!!!
            حالا بگذریم که استفادشم بردیمو چیزی نشد
            ولی مسأله اینجاست که دیروز یه بار 2 اهمی بهش وصل کردم تا ببینم چی میشه
            خیلی جالب بود مقدار دقیقا به 5.02 رسید و بار رو کامل ساپورت کرد
            الان دارم کمی تا نیمه ابری شاخ در میارم!!! oo:
            توضیحی هم راجع بهش ندارم

راستی اون مداری که برای پادگان درست کرده بودم(راه اندازی تریاک) هم جواب داد و طوریش نشد
            کولر روش نوشته بود در دور تند 3.5 آمپر میکشه :agree:
            درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
            بدرود . . .

دیدگاه

tny278

سلام به دایی عزیز و همه دوستان
              دایی جان فکر کنم با tny274 نمیشه 1 آمپر واقعی گرفت. شماره ترانسو یکی بردم بالا (EE19) . اوضاع یه کم بهتر شد: حالا توی بار کامل (5 اهم) ولتاژ 4 ولت دارم. شما جایی سراغ دارین که tny278 بفروشه؟ می خوام با اون یه تست بزنم.

دیدگاه

سلام دایی جان
                سالاری
                اشکالی نداره. تا همینجاش هم عالیه. کم کم می تونی توان ماکزیمم رو از آی سی بگیری. در واقع باید ترانس عالی بپیچی و تمام نکات سیم پیچی رو رعایت کنی.
                به هرحال فعلا TNY280 توی بازار هست:
                http://www.lionelectronic.ir/index.php?product_id=2314
                همین فروشنده می تونه هر آی سی رو که بخوای برات یه هفته ای بیاره. حتی اگه یه دونه بخوای.
                جنسی هم که میاره اوریجیناله و خیالت راحته.

دیدگاه

پاسخ : tny278

نوشته اصلی توسط ecar
                  سلام به دایی عزیز و همه دوستان
                  دایی جان فکر کنم با tny274 نمیشه 1 آمپر واقعی گرفت. شماره ترانسو یکی بردم بالا (EE19) . اوضاع یه کم بهتر شد: حالا توی بار کامل (5 اهم) ولتاژ 4 ولت دارم. شما جایی سراغ دارین که tny278 بفروشه؟ می خوام با اون یه تست بزنم.
                  سلام استاد ecar اگه هنوز به نتیجه نرسیدی من شروع کنم به ساخت یک منبع 5 ولت 1 آمپر با tny274 و با هم مرحله به مرحله پیش بریم تا به مشکل شما برسیم و حلش کنیم به امیدخدا در ضمن من با هسته ee13 می بندم چون مدار مشکلی نگرفت با این هسته.
                  اگه هم که مشکلت رفع شده که هیچ
                  ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون
                    صدای نویز ی که از بعضی مدارات SW شنیده می شه از چیه ؟ مگه نه اینکه صدای فرکانس کاریش 100 کیلو هرتزه و نباید شنیده شه؟
                    اگه از شار لاک تو ترانسش استفاده کنیم درست میشه ؟
                    در ضمن برای حل مشکل کاهش یا افزایش ولتاژ به نظر من بدترین راه تغییر فاصله هواییه چون مشکل افزایش مقاوت هوایی رو تو جریان های مختلف باعث میشه که تغییرات ولتاژ رو باعث میشه و اثر بارگذاری رو خیلی شدید میکنه . در واقع به همین خاطر برای ترانس جریان فاصله هوایی میذارن که تو اتصالات تغریبا کوتاه اثر مقاومت هوایی بالایی نشون بده و نسوزه . این طور نیست؟
                    راجه به Snubber ها حرفی نزدین . این مدار نمی خوادش ؟
                    لبخند بزنید تا زندگی برایتان لذت بخش گردد

دیدگاه

سلام دایی جان
                      صدایی که از هسته میشنویم معمولا از محکم نپیچیدن سیم پیچ ها یا لقی هسته است.
                      اما فرکانس صوتی شنیده شده فرکانس سوئیچینگ نیست بلکه فرکانس طبیعی هسته است.
                      تمام قطعات مکانیکی یه فرکانس طبیعی دارند که وقتی تحریک بشن توی اون فرکانس هم ارتعاش خواهند داشت.
                      معمولا با شارلاک رفع میشه. البته به نظر من اگه ترانس درست پیچیده بشه اصلا صدا نمی کنه که به شارلاک نیاز بشه.
                      یه بار که بی دقت پیچیدم و صدا داشت از چسب PVC استفاده کردم و صداش رفع شد.
                      فاصله هوایی مهمترین پارامتر منبع فلایبکه چون تمام انرژی در اونجا ذخیره میشه. کم و زیاد کردنش بخاصر تنظیم دقیقشه، نه افزایش و کاهش ولتاژ!
                      من توی ترنس جریان و ولتاژ فاصله هوایی ندیدم. چون در این ترانس ها نیازی به ذخیره انرژی نداریم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                        سلام استاد ecar اگه هنوز به نتیجه نرسیدی من شروع کنم به ساخت یک منبع 5 ولت 1 آمپر با tny274 و با هم مرحله به مرحله پیش بریم تا به مشکل شما برسیم و حلش کنیم به امیدخدا در ضمن من با هسته ee13 می بندم چون مدار مشکلی نگرفت با این هسته.
                        اگه هم که مشکلت رفع شده که هیچ
                        سلام خدمت دوست گرامی جناب ms2000 عزیز که تاپیک های جدید ، پرکاربرد و مفیدی در باب اسباب و ادوات ترانس پیچی باز کردند و البته تجربه دوستان دیگر باعث غنای بیشتر این تاپیک ها شده.
                        شما لطف دارین. ولی اگه بخوایم به کسی لقب استاد بدیم به همین راحتیا نیست. اشخاصی مثل دایی جان شایسته تر برای دریافت این لقب هستند. من فعلا بیشتر در حال یادگیری هستم و ارائه آنچه از اساتید و تجربه خودم یادگرفته ام، به دیگران.
                        و اما اصل مطلب:
                        خوشحال میشم اگه چنین کاری بکنین. این یعنی با حداقل ها جواب مورد نظر رو گرفتن: TNY274 و هسته ee13. اگه ee16 هم باشه مهم نیست چون فکر کنم راحت تر و ارزون تر توی بازار گیر میاد. مهم اینه که در 5 ولت، 1 آمپر واقعی بده. نه اینکه مثل این جنسای چینی فقط اسمش 1 آمپر باشه. من شخصا با tny2574 نتونستم 1 آمپر واقعی بگیرم. اگه بشه که عالیه.
                        چنین منبعی فکر کنم نیاز حدود 80 تا 90 درصد TTLکار ها و دیجیتالی ها رو راه میندازه. می خوام دیگه کسی که دنبال منبع 5 ولت میگرده مشکلی نداشته باشه و البته جنبه آموزشی کار هم مدنظره.
                        با تشکر

دیدگاه

دمت دایی جان
                          بدون تعارفات بریم سراغ کار:
                          به نظر من کار درستی نیست که بخواهید از این آی سی هرطور شده 1 آمپر بگیرید.
                          فکر می کنم به مرور زمان این امر محقق میشه.
                          وقتی دستتون توی سیم پیچی راه بیفته و لاتون های مخصوصی واسه فاصله هوایی پیدا کنید خود به خود به مدار بهینه میرسید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ecar
                            این یعنی با حداقل ها جواب مورد نظر رو گرفتن: TNY274 و هسته ee13. اگه ee16 هم باشه مهم نیست چون فکر کنم راحت تر و ارزون تر توی بازار گیر میاد. مهم اینه که در 5 ولت، 1 آمپر واقعی بده. نه اینکه مثل این جنسای چینی فقط اسمش 1 آمپر باشه. من شخصا با tny2574 نتونستم 1 آمپر واقعی بگیرم. اگه بشه که عالیه.
                            چنین منبعی فکر کنم نیاز حدود 80 تا 90 درصد TTLکار ها و دیجیتالی ها رو راه میندازه. می خوام دیگه کسی که دنبال منبع 5 ولت میگرده مشکلی نداشته باشه و البته جنبه آموزشی کار هم مدنظره.
                            با تشکر
                            سلام دوست عزیز مسعود هستم چشم به امید خدا از فردا شروع میکنم یکی هم با fsd200 می بندم با تشکر از دوستان

اضافه شده در تاریخ :
                            سلام و عرض ادب منم بلاخره بعد از کارکردن روی fsd200 و غیره برای سوئیچنگ دیروز شروع کردم روی کار کردن روی tny274.
                            اولین مداری که کار کردم حدود 10 ولت و 0.35 آمپره مشکلی که الان برام پیش اومده اینه که ترانس کمی در حد بسیار کم صدا میده یک صدای سیر سیر جزئی. سیم پیچ روی قرقره نسبتا منظم پیچیده شده. فاصله هوایی رو کم و زیاد کردم.خارن صد نانو رو کم و زیاد کردم و سیمها قرقره رو هم محکم پیچیدم و دو قسمت E رو محکم به هم وصل کردم و با ترانس های مختلف هم چک کردم ولی مشکل همچنان هست البته کم تر شده و فکر کنم وقتی فاصله هوایی رو بیشتر کردم کمی کمتر شد ولی وقتی بازم بیشتر کردم دیگه تاثیر آنچنان نداشت. مساله جالب برام اینه که وقتی که ترانسی رو که روی مداری بود که با fs200 کار میکرد و شبیه مشخصات همین ترانس بود که برای tny درست کرده بودم از روی اون مدار باز کرده و روی این مدار بستم باز هم صداش دراومد در صورتی که روی مدار که با fsd کار میکرد اصلاش شنیده نمیشد خلاصه از دیروز نزدیک بیست مدل باهش ور رفتم که چه کنم که این صدای سیر سیر مانند قطع بشه من با fsdتجربه این صدا رو اصلا نداشتم. حیف که fsd زمینه اش یکم کمه. راستی ممکنه صدا از جای دیگه باشه مثلا خازن؟ با تشکر از دوستان

دیدگاه

اگرچه POWER INT فعلا پیشتازه اما دلیل بر ناکارامدی fsd200 نیست و این آی سی بسیار عالی است.

این صدا مربوط به به سرعت نمونه برداری فیدبک است و یک دلیلش هم استفاده از pc817 نامرغوب . هرچند پای اکسپرت برای سری tny همواره فیدبک رو از خروجی (ثانویه ) پیشنهاد می کنه ولی می تونید از اولیه بگیرید به شرطی که مقاومت اسنابر رو کاهش بدید در این صورت بدون نیاز به pc817 و تنها با یک ترانزیستور سیگنال مثل 2N3904 ، سرعت نمونه برداری فیدبک اونقدری می شه که از مرز شنوایی خارج می شه .تنها عیب این روش اینه که در صد خطا از حالت اول کمی بیشتر می شه .

البته قبل از موارد فوق ، بررسی ترانس اولویت خواهد داشت . بین هر لایه از سیمپیچی باید از عایقی مثل چسب کاغذ استفاده شود تا فضای خالی بین سیم ها پر شده و از ارتعاش آنها جلوگیری شود .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Persian.Bright
                                اگرچه POWER INT فعلا پیشتازه اما دلیل بر ناکارامدی fsd200 نیست و این آی سی بسیار عالی است.

این صدا مربوط به به سرعت نمونه برداری فیدبک است و یک دلیلش هم استفاده از pc817 نامرغوب . هرچند پای اکسپرت برای سری tny همواره فیدبک رو از خروجی (ثانویه ) پیشنهاد می کنه ولی می تونید از اولیه بگیرید به شرطی که مقاومت اسنابر رو کاهش بدید در این صورت بدون نیاز به pc817 و تنها با یک ترانزیستور سیگنال مثل 2N3904 ، سرعت نمونه برداری فیدبک اونقدری می شه که از مرز شنوایی خارج می شه .تنها عیب این روش اینه که در صد خطا از حالت اول کمی بیشتر می شه .

البته قبل از موارد فوق ، بررسی ترانس اولویت خواهد داشت . بین هر لایه از سیمپیچی باید از عایقی مثل چسب کاغذ استفاده شود تا فضای خالی بین سیم ها پر شده و از ارتعاش آنها جلوگیری شود .
                                همونطور که گفتم با چندین ترانس امتحان کردم و این ترانسها هم قبلا در مداری دیگه تست شده اند. چشم میرم اپتوکوپلر رو عوض میکنم درباره 3904 و اینطوری که گفتین میشه یک مدارش رو بکشید؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X