اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

والله چه عرض کنم دایی جان.
    داخل TNY274 یه سیستم کنترل جریان داره که اجازه نمیده جریان از حدی بالاتر بره. ممکنه منابع دیگه ای که تست می کنی این سیستم رو نداشته باشن.
    بهرحال این چشمک زدن به احتمال 99 درصد مال اینه. انگار LED ها شبیه اتصال کوتاه عمل می کنن و TNY274 مجبور میشه جریان رو قطع کنه.
    من این تجربه رو با موتور ها داشتم. موتور DC هم وقتی هنوز نمی چرخه شبیه اتصال کوتاهه.
    اینکه دورکردن خازن باعث بهبود چشمک میشه اصلا منطقی نیست و عقل من قد نمیده چرا این اتفاق می افته!
    تنها چیزی که من مطمئنم اینه که LED ها باید با جریان ثابت روشن بشن نه ولتاژ ثابت.
    یعنی اون زنر خروجی و ... همش اشتباهه :biggrin:
    دایی اگه می تونی مشخصات LED هاتو بزار تا خودم واست یه ترانس طراحی کنم.

با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

با سلام خدمت تمامی دوستان
      در آداپتور موبایل سلف های دیپ تو منبع تغذیه سوییچینگشون استفاده میشه. آیا این سلف ها به اشباع نمی روند؟
      اگر مقدور است توضیخاتی نسبت به LED DRIVER یا همان منابع جریان سوییچینگ و فرق مداری و اصول عملکرد آنها با منابع تغذیه ولتاژ ثابت سوییچینگ بفرمایید.
      از راهنمایی شما کمال تشکر را دارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام استاد و با تشکر ولی چرا این چشمک های ریز وقتی که LED ها رو به منبع تغذیه های دیگه حتی بدون مقاومت وصل میکنم ایجاد نمیشه؟ به نظر من مشکل از منبعی که من بستم چرا وقتی که خازن خروجی رو از مدار به وسیله تو رشته سیم دورمیکنم چشمک زدن ها رفع میشه فکر میکنید باید چکار کنم تا اوضاع بهتر بشه؟
        با تشکر
        یکی از دلایلی که باعث بروز این مشکل به ویژه در مدارات Power integrated که فرقی نمی کنه برای PI باشه یا فیرچایلد می شه ، عدم ایزولاسیون مناسب بین اولیه و ثاونویه ی ترانسه .
        حداقل گپی که بین سیم پیچ اولیه و ثانویه باید وجود داشته باشه 1.5 میلی متره ... و بهتره از عایق پلی استری یا سلولزی مثل فیلم هایی که بین E های ترانس های بزرگ می ذارند استفاده بشه ...

نوشته اصلی توسط 887516002
        با سلام خدمت تمامی دوستان
        در آداپتور موبایل سلف های دیپ تو منبع تغذیه سوییچینگشون استفاده میشه. آیا این سلف ها به اشباع نمی روند؟
        اگر مقدور است توضیخاتی نسبت به LED DRIVER یا همان منابع جریان سوییچینگ و فرق مداری و اصول عملکرد آنها با منابع تغذیه ولتاژ ثابت سوییچینگ بفرمایید.
        از راهنمایی شما کمال تشکر را دارم.
        در آداپتور موبایل از این سلفها اونقدری جریان کشیده نمی شه که به اشباع برن
        فقط جریان ، سلف رو به اشباع مغناطیسی می بره
        در LED Driver جریان رو ثابت نگه می داریم و ولتاژ متغیر است .
        اما در منابع تغذیه ، ولتاژ ثابت است و جریان متغیره ...

دلیل اینکه LED را با جریان ثابت درایو می کنیم :

1) قابلیت سری کردن LED ها برای کاهش سیم کشی یا کاهش Wiring
        2) منحنی V-I مربوط به همه ی LED ها یک منحنی منحنی نمایی است . بنابراین کوچکترین تغییر ولتاژ اعمالی به LED باعث تغییری بزرگ در جریانی که می کشه می شه و رابطه ی مستقیم جریان LED با شدت نور اون باعث می شه که نور LED به شدت زیاد یا کم بشه . پس اگر جریان رو ثابت نگه داریم ، مشکل تغییر نور در لد هارا نخواهیم داشت .

تفاوت زیادی بین مدار یک تغذیه ی سویچینگ با LED Driver نیست . تفاوت تنها در نوع فیدبک گرفتن است . که در منابع تغذیه از ولتاژ خروجی فیذبک می گیریم . اما در LED Driver یک مقاومت شانت قرار می دیم و از جریان فیدبک می گیریم .

دیدگاه

سلام به همه دوستانی که تو این موضوع واقعا سنگ تمام گذاشتن واقعا مدیون همتون هستم و خیلی برای من مفید بود :applause:

من PI Expert ورژن هشت رو نصب کردم اما نمی دونم چرا خانواده TopSwitch_II (شامل آی سی های TOP221 الی TOP227) رو نداره. چند تا از آی سی های این خانواده تو بازار خودمون هم هست. اگه من بخوام از محصولات این خانواده استفاده کنم برای طراحی از چه نرم افزاری باید استفاده کنم.
          در ضمن تو جمهوری کدوم مغازه بورس محصولات TopSwitch_GX و یا TopSwitch_HX است بخصوص وات بالاهاش (بالای 50W).
          توان هر کس به وسعت همت اوست امام علی (ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mehdi1357
            سلام به همه دوستانی که تو این موضوع واقعا سنگ تمام گذاشتن واقعا مدیون همتون هستم و خیلی برای من مفید بود :applause:

من PI Expert ورژن هشت رو نصب کردم اما نمی دونم چرا خانواده TopSwitch_II (شامل آی سی های TOP221 الی TOP227) رو نداره. چند تا از آی سی های این خانواده تو بازار خودمون هم هست. اگه من بخوام از محصولات این خانواده استفاده کنم برای طراحی از چه نرم افزاری باید استفاده کنم.
            در ضمن تو جمهوری کدوم مغازه بورس محصولات TopSwitch_GX و یا TopSwitch_HX است بخصوص وات بالاهاش (بالای 50W).
            سلام فکر کنم چون این آی سی ها قدیمی شده و بخوای از این محصولات استفاده کنی باید با سرچ در نت مدارهاشو پیدا کنی یا بسته به نیازت خودت تغییراتی توش بدی اگه اشتباه نکنم یک بار استاد احمد گفت بهتره از خانواده جدید این آی سی استفاده کنید در پیام خصوصی بهت آدرس میدم

اضافه شده در تاریخ :
            سلام متاسفانه من هنوز مشکلم حل نشه و چند روزیه که صبح تا شب وقتمو گرفته و اون همون چشمک زدن سریع ال ای دی های پاوره که در خروجی دارم. خروجی ام سه تا ال ای دی پاوره یک واته که سری شده در حقیقت من دارم یک داریور ال ای دیه سه در یک میبندم با fsd200 اینکار رو به تعداد زیاد انجام دادم و عکسهاش در تاپیک راه اندازه ال ای دی هست ولی با tny این مشکل برام پیش اومده
            کارهایی که کردم برای رفعش به ترتیب زیره:
            موازی کردن یک خازن 470 پیکو با مقاومت سری شده با آند اپتوکوپلر
            عوض کردن زنر به مقدار مختلف 10 و 11 و 12 ولت
            عوض کردن و زیاد کردن خازن خروجی
            کم و زیاد کردن خازن صد نانو که بین پایه آی سی به منفی مدار وصل شده
            استفاده از فیدبک جریان
            کم و زیاد کردن گپ ترانس
            در صورت استفاده از فیدبک جریان کلا از اول ال ای دی ها دل می زنند و اگه از فیدبک ولتاژ استفاده کنم اول دل نمیزنه و بعد چند ثانیه شروع به دل زدن میکنه
            ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

دایی جان
              من سه تا LED پاور 1 وات خریدم و سری بستم به خروجی تغذیه 9 ولتی که با TNY274 بسته بودم.
              خبری از دل زدن نیست!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                دایی جان
                من سه تا LED پاور 1 وات خریدم و سری بستم به خروجی تغذیه 9 ولتی که با TNY274 بسته بودم.
                خبری از دل زدن نیست!!!
                سلام استاد با عرض تشکر ممنونم از زحمتی که کشیدید ولی 9 ولت؟؟؟ چرا 9 ولت؟ اگه حساب کنیم هر ال ای دی 3.3 ولت میشه حدود ده ولت و چون عموما یک کاهش ولتاژ حدود نیم ولت هم با وصل بار پیش میاد حدود 10.5 تا 11 خروجی باید باشه خب شاید با 9 ولت برای منم مشکل پیش نیاد فکر کنم با 9 ولت جریان زیر 150 میلی هر ال ای دی میکشه در صورتی که اینها برای نور دهی خوب حدود 300 میلی یا کمی بالاتر باید بکشن

دیدگاه

LED من توی 2.8 ولت 200 میلی آمپر می کشه دایی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    LED من توی 2.8 ولت 200 میلی آمپر می کشه دایی.
                    سلام استاد با تشکر خب این مقدار کمه برای ال ای دیه یک وات.هر ال ای دیه یک وات حدود 300 تا 350 میلی آمپر حدودا لازم داره برای اینکه نوری در حد توانایی خودش بده و در این حالت حدود 3.3 ولت میکشه (غیر از بعضی از رنگها) و سه تا که سری بشن میشه حدود 9.9 ولت که باید منبع تغذیه اش با فیدبک جریان بسته بشه و روی حدود 300 تا 350 میلی ثابت شه ولی با 200 میلی آمپر نور کمی نسبت به تواناییش میده البته اگه همون حدود 300 میلی ثابت بشه گرمای کمتری تولید میکنه و میگن عمر بیشتری داره در زیر لینک ال ای دی پاور یک وات ادیسون و میزان جریانش نوشته شده:
                    http://www.edison-opto.com.tw/01_led_products_detail.asp?sn=42
                    حالا به امید خدا میخوام کلا دوباره یک بار دیگه یک منبع تغذیه دیگه حدود 11 ولت با فیدبک جریان روی یک برد سوراخ دار اما تمیز تر ببندم .شاید ایندفعه مشکل حل شد همینجا توضیح میدم شما هم اگه نظری دارین ممنون میشم

دیدگاه

چه عجب دایی جان
                      یه خورده از حالت سیکرت خارج شدی! :biggrin:
                      من باهات شوخی کرده بودم تا مشهدی بازی رو بزاری کنار و یه کم توضیح بدی و مشکلت زودتر حل بشه.
                      فکر کنم توی عمرم پاور LED ندیدم. چون کاری باهاشون نداشتم.
                      اما با توجه به توضیحات خودت PIexpert مدار زیر رو پیشنهاد میده:
                      [
                      این مدار رو بدون کم و کاست روی برد فایبرگلاس ببند. نه فیبر سوراخدار استخونی!!! oo:
                      اگه مشکلی نداشتی ذره ذره ازش کم کن تا حجمش کوچیک بشه. نه اینکه از همون اول قطعات رو دودر کنی و بخوای جواب بگیری!!!
                      از قطعات نو و با کیفیت استفاده کن. خازن های خروجی رو نوی 25 ولت یا بیشتر بزار.
                      بازم تکرار می کنم اصلا الان به فکر حجم مدار نباش. بعدا آروم اروم می تونی کوچیکش کنی.
                      خداوند بهت صبر بده تا این ناپرهیزی ها رو تحمل کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        چه عجب دایی جان
                        یه خورده از حالت سیکرت خارج شدی! :biggrin:
                        من باهات شوخی کرده بودم تا مشهدی بازی رو بزاری کنار و یه کم توضیح بدی و مشکلت زودتر حل بشه.
                        فکر کنم توی عمرم پاور LED ندیدم. چون کاری باهاشون نداشتم.
                        اما با توجه به توضیحات خودت PIexpert مدار زیر رو پیشنهاد میده:
                        این مدار رو بدون کم و کاست روی برد فایبرگلاس ببند. نه فیبر سوراخدار استخونی!!! oo:
                        اگه مشکلی نداشتی ذره ذره ازش کم کن تا حجمش کوچیک بشه. نه اینکه از همون اول قطعات رو دودر کنی و بخوای جواب بگیری!!!
                        از قطعات نو و با کیفیت استفاده کن. خازن های خروجی رو نوی 25 ولت یا بیشتر بزار.
                        بازم تکرار می کنم اصلا الان به فکر حجم مدار نباش. بعدا آروم اروم می تونی کوچیکش کنی.
                        خداوند بهت صبر بده تا این ناپرهیزی ها رو تحمل کنی.
                        سلام استاد خسته نباشین سکرت بازی چیه استاد؟ من در پست های 117 و 122 همین تاپیک کاملا توضیح دادم که بارم ال ای دی پاوره و سه تا هست که سری شده شاید خوب پستها رو نمیخونید؟ شما یک سر به پست شماره 122 بزنید کاملا نوشتم اکثرا هم میدونن ال ای دی یک وات پاور چقدر جریان لازم داره اصلا من اهل اینکارها نیستم و هر چی یاد داشته باشم دوست دارم به دیگران یاد بدم در ضمن مشهدی بازی چیه؟مگه مشهدی ها چه شونه؟ :eek:مشهدی ها هم مثل آدمهای سایر شهر ها و کشور های دیگه خوب و بد دارن تازه خیلی هاشون هم آدمهای خوب و مهربون و ... هستن تازه من که میرم تهران واقعا بعضی هاشون ...
                        در مورد مدار پیشنهادیتون تشکر دارم ولی در مداری که شما پیشنهاد دادین برای نرم افزار open farme رو انتخاب کردین برای همین اومده و مقدار c3 رو 10 میکرو گذاشته در صورتی که مدار من در یک محوطه در بسته است و در حالت adapter نرم افزار این خازن رو صد نانو میذاره
                        حالا سوال1 :c3 رو صد نانو بذارم یا ده میکرو؟ اگه ده میکرو بذارم در محیط بسته مشکلی پیش نمیاد؟
                        سوال دو:فیبر فایبرگلاس چیه؟ منظورتون فیبرهای نازکه؟0.4 میل؟ فیبرهای استخوانی سوراخ دار چه مشکلی دارن؟ جریان که خیلی بالا نیست
                        خب مثل این رو مدار رو ببندم و با فیدبک جریان که در تاپیک دیگه بحثش رو کردیم بهتر نیست چون این نقشه فیدبک ولتاژه و ممکنه ال ای دی ها زود بسوزن بازم تشکر میکنم ازتون

دیدگاه

دایی جان
                          این تاپیک چندین ماه قدمت داره. از دایی انتظار داری سر پیری یادش بمونه!!! :biggrin:
                          اتفاقا بهترین دوستایی که از دانشگاه برام مونده مشهدین. من باهاشو چندین سال زندگی کردم و می شناسمشون. ولی هنوز بعد اینهمه سال مشهدین
                          درمورد خازن حق با توست. همون 100 نانو درسته. مقدار 10 میکرو اصلا غیر منطقیه و باید بررسی بشه.
                          اما من حرفم چیز دیگست. فقط می خوام یه بار از TNY274 بطور صحیح استفاده کنی و بعد از سر و تهش بزنی.
                          ضخامت فیبر مهم نیست دایی.
                          دو جنس فیبر توی بازار هست:
                          استخونی و فایبرگلاس
                          نوع استخونی توی فرکانس بالا مشکل داره.
                          همین مدارو با خازن 100 نانو ببند دایی. باز هم میگم اگه LED هات سوخت بامن!

دیدگاه

خیلی کامل بود
                            اما یک نکته درمورد پیچیدن هسته رعایت نشده بود:
                            برای پیچیدن هسته بدلیل ایده آل نبودن طراحی و انحنای خطوط میدان باید از هر سمت ترانس 3 میلی متر رو با نوار چسب پر کنید و بعد از فضای باقیمانده برای پیچیدن لایه ها استفاده شود در واقع 6mm رو باید خالی بزارید

دیدگاه

سلام استاد مدار داریور ال ای دی (سه ال ای دی پاور سری شده)رو روی فیبر سوراخ دار (از اینها که تو بازار آماده هست و پر از سوراخه) وبا فیدبک جریان بستم خوب کار کرد و بعد اونو با قطعات اس ام دی و کنار هم بسیار فشرده روی برد 22 میلیمتر در 17 میلیمتر بستم و حتی ترانس هم از ترانس قبلی که در فیبر سوراخ دار استفاده کرده بودم استفاده کردم باز دوباره چشمکهای بسیار ریز مشاهده میشه تفاوتش با نمونه ای که روی فیبر سوراخ دار بستم به شرحه زیره:
                              1- مقاومت ها اس ام دی شدن
                              2- فیبر از همین استخوانی های معمولیه (جنس فیبرهای آماده پر سوراخ رو نمیدونم چیه)
                              3- قطعات فشرده و کنار هم نصب شدن
                              4- پشت مدار پر روغن لحیمه
                              5- ترانزیستور 2n3906 از نوع اس ام دی استفاده شده
                              دیگه نمیدونم چکار کنم که این چشمک زدن های بسیار ریز که البته باید به نور خوب دقت کنی تا متوجه شون بشی از بین برن شما و دیگر اساتید چه راهی پیشنهاد میکنید با تشکر

دیدگاه

کدود دیود زنر؟ برای نویز گیری بیا اینجا من یسری تجربیاتمو نوشتم ( دایی شما هم تو این تاپیک شرگت کنی ما علم مون کامل میشه :nice:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=51959.0

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X