اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند تا سوال درباره مدار UC3843

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چند تا سوال درباره مدار UC3843

سلام استاد خسته نباشین و با تشکر از زحماتتون. در پستی در همین سایت شما نوشتین:
    "اندوکتانس نشتی با ولتاژ معینی تخلیه میشه که برابره با:
    Vs-n Vo
    Vo: ولتاژ خروجی منبع
    n: نسبت دور ترانس
    Vs: ولتاژ اسنابره که اگه P6KE200 استفاده می کنی باید 200 ولت در نظر بگیری. اگه مقاومت استفاده می کنی یا باید اندازه بگیری یا محاسبه کنی.
    اگه این مقدار محاسبه شده بالا کوچیک باشه، اندوکتانس نشتی تخلیه نمیشه. بخاطر همینه که مقدار n رو نمیشه زیاد کرد. احتمالا دایی خازاما هم همین مشکل رو داشت و n رو خیلی کم کرد."

سوال من اینه که
    1- n=np/ns درسته(در اینجا p منظورم اولیه و s ثانویه) درسته؟به بایاس کار نداریم؟
    2- ولتاژ اسنابر رو اگه بصورت خازنی مقاومتی باشه چطور باید محاسبه کنیم؟
    3- شما نوشتین اگه این مقدار کوچک باشه .... خب منظورتون چقدر کوچک باشه؟ کلا در چه محدوده ای مناسبه؟
    سوال بعدیم هم اینه که نظرتون درباره ماسفتهای شماره IRFBE30 و IRFPF30 و IRFPF40 چیه؟ برای این مدار خوبن؟
    یک سوال دیگه هم اینکه شما تا حالا با آی سی های خانواده VIPER کار کردین و نظری درباره شون دارین؟
    با تشکر
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام دایی جان
      1- دقیقا
      2- ولتاژ اسنابر را ماسفت تعیین می کنه. مثلا اگه ماسفت 700 ولت داشته باشی با 100 ولت ضریب اطمینان می تونی 300 ولت واسه اسنابر در نظر بگیری.
      3- مقدار n هم تابع ولتاژ ماسفته دایی جان. توصیه می کنم یه بار دیگه نحوه انتخابشو بخونی. درضمن دوباره تکرار می کنم که اگه ترانس خوبی نپیچی و اندوکتانس نشتی بالا باشه مجبرو میشه n رو کم کنی تا اسپایک ها دخل ماسفت رو نیارن.
      4- خیلی عالی اند دایی جان. مخصوصا IRFPF ها بدنه ایزوله هم دارند و تکنولوژی روزند. اما از کجا پیداشون کردی؟
      با VIPER ها کار نکردم.
      اگه می خوای حرفه ای سوئیچینگ رو دنبال کنی باید از جدیدترین های بازار استفاده کنی. مثل همین ماسفتهایی که انتخاب کرده. تازه بیشتر آی سی های امروزی داخل خودشون ماسفت و ... دارند. واسه همین این مدار UC3843 رو فقط برای یادگیری باید بسازی و واسه تولید دورشو خط بکش.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn

2- ولتاژ اسنابر را ماسفت تعیین می کنه. مثلا اگه ماسفت 700 ولت داشته باشی با 100 ولت ضریب اطمینان می تونی 300 ولت واسه اسنابر در نظر بگیری.
        سلام استاد در اینجا منظور از ولتاژ اسنابر همون مقدار VOR است؟ و اینکه اگه بخواهیم از مدل خازنی و مقاومتی استفاده کنیم برای اینکه مثلا ولتاژ اسنابر رو 100 ولت در نظر بگیریم باید از چه خازن و چه مقاومتی استفاده کنیم؟
        نوشته اصلی توسط ahmadmn
        3- مقدار n هم تابع ولتاژ ماسفته دایی جان. توصیه می کنم یه بار دیگه نحوه انتخابشو بخونی. درضمن دوباره تکرار می کنم که اگه ترانس خوبی نپیچی و اندوکتانس نشتی بالا باشه مجبرو میشه n رو کم کنی تا اسپایک ها دخل ماسفت رو نیارن.
        نحوه انتخاب n رو از کجا بخونم؟ مگه n حاصل تقسیم تعداد دور اولیه تقسیم بر تعداد دور ثانویه نیست؟ خب وقتی که طبق فرمولهایی که ارائه دادین تعداد دور اولیه و ثانویه رو پیدا کردیم بر هم تقسیمشون میکنیم و n بدست میاد مگه اینطور نیست؟
        مطلب بعدی اینکه شما فرمودین اگه این مقدار محاسبه شده(Vs-n Vo) کوچیک باشه، اندوکتانس نشتی تخلیه نمیشه.
        خب این مقدار بین چه اعدادی باشه خوبه؟
        نوشته اصلی توسط ahmadmn
        4- خیلی عالی اند دایی جان. مخصوصا IRFPF ها بدنه ایزوله هم دارند و تکنولوژی روزند. اما از کجا پیداشون کردی؟
        من چند تا از اینها رو دیدم که مغازه دارها دارن و دیدم قیمتشون نسبتا ارزونه (حدود 350 تومان) گفتم که اگه برای اینکار خوبن بخرم
        نوشته اصلی توسط ahmadmn
        اگه می خوای حرفه ای سوئیچینگ رو دنبال کنی باید از جدیدترین های بازار استفاده کنی. مثل همین ماسفتهایی که انتخاب کرده. تازه بیشتر آی سی های امروزی داخل خودشون ماسفت و ... دارند. واسه همین این مدار UC3843 رو فقط برای یادگیری باید بسازی و واسه تولید دورشو خط بکش.
        ممنون از راهنماییتون متشکرم

دیدگاه

سلام دایی جان
          1- ولتاژ اسنابر با VOR متفاوته دایی جان. VOR ولتاژ برگشتی از ثانویه است که مقدارشم n Vo است.
          ولتاژ اسنابر مستقلا تعیین میشه و باید بیشتر از VOR باشه. چون اختلاف بین ولتاژ اسنابر و VOR می افته دوسر اندوکتانس نشتی.
          مقدار مقاومت باید در حدی باشه که انرژی اندوکتانس نشتی رو مصرف کنه. یعنی توان این مقاومت Vs/R^2 باید برابر با توان اندوکتانس نشتی یعنی L*f*Ip^2/2
          از این معادل R بدست میاد.
          L اندوکتانس نشتی
          f فرکانس سوئیچینگ
          Ip جریان پیک اولیه ترانس
          Vs ولتاژ اسنابر
          R مقاومت اسنابر
          مقدار C هم باید طوری باشه که اجازه نده ولتاژ اسنابر بیاد پایین. یعنی ثابت زمانی مقاومت و خازن اسنابر باید بیشتر خیلی از یک سیکل سوئیچینگ باشه. پس R*C*5>>1/f
          اینجوری C هم بدست میاد.

2- دقیقا درسته دایی جان. در پست های بالا گفتم که پارامتر اصلی که ما باید انتخاب کنیم VOR است. وقتی VOR رو بر اساس ولتاژ ماسفت انتخاب کنیم نسبت دور اولیه و ثانویه یا n بدست میاد. بنابراین اگه ماسفت ولتاژ بالا داشته باشیم می تونی VOR رو بیشتر بگیریم و n بزرگتر میشه.
          همونطور که گفتم ولتاژ اسنابر منهای VORآ‌میشه ولتاژی که روی اندوکتانس نشتی می افته و باعث تخلیه جریانش میشه. این ولتاژ تا حد ممکن باید بزرگ باشه و کاملا بستگی به ولتاژ تحمل ماسفت داره. برای یه ماسفت 700 ولتی اگه 50 ولت ضریب اطمینان لحاظ کنیم می تونیم 350 ولت رو برای اسنابر در نظر بگیریم. اگه VOR هم 200 باشه 150 ولت واسه تخلیه اندوکتانس نشتی باقی می مونه که ولتاژ خوبیه.
          زمان تخلیه اندوکتانس نشتی خیلی کمه چون مقدار اندوکتانسش کمه. مثل یه خازن کوچیک که حتی توی هوا هم می تونه تخلیه بشه.

اتفاقا من از این ماسفت ها ندیدم توی بازار. ماسفتی که تکنولوژی سال 2011 باشه و توی ایران پیدا بشه طلاست.

دیدگاه

با سلام
            خوب ما اومدیم. :wow:
            من از سوئچینگ خیلی نمیدونم :cry2:
            اگر بخوام مدار رو بسازم باید نرم افزار رو داشته باشم اگر لطف کنید نرم افزار 3843واموزش کار با نرم افزار رو بزارید البته به صورت خلاصه
            وعملی هم باشه
            اگر بخوام مدار زیر رو به 45ولت تبدیل کنم 4امپر باید چه تغییراتی بکنه؟؟؟
            باتشکر
            http://www.khazama.com/project/smps
            Fail Never
            گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
            دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

سلام دایی جان
              خوش اومدی.
              من متوجه داستان نرم افزار نشدم. کدوم نرم افزار رو می گی؟
              برای حساب و کتاب باید بری از ابتدای تاپیک شروع کنی و بجای اعدادی که واسه تغذیه دایی مسعود استفاده کردیم، اعداد خودتو بزاری. اگه مشکلی هم پیش اومد در خدمتیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                سلام دایی جان
                خوش اومدی.
                من متوجه داستان نرم افزار نشدم. کدوم نرم افزار رو می گی؟
                برای حساب و کتاب باید بری از ابتدای تاپیک شروع کنی و بجای اعدادی که واسه تغذیه دایی مسعود استفاده کردیم، اعداد خودتو بزاری. اگه مشکلی هم پیش اومد در خدمتیم.
                سلام دوست عزیز
                من از اول ش شروع کردم ولی هیچ نفهمیدم ؟؟ oo:
                اگر لطف کنید ساده تر وخلاصه تر فرمول ها رو توضیح بدین وخودتون هم یک مثال رو حساب کنید ممنون میشم :redface:
                من فکر کردم این ای سی نرم افزار داره برای همون مدارش و حساب کتاب فرمول هاش.
                با تشکر فراوان
                Fail Never
                گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
                دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
                  اون آیسی هایی که نرم افزار دارن ، مال یه شرکت دیگه بنام power int هست که کار باهاشون به مراتب راحت تر هست.در تاپیک زیر بطور بسیار مفصل و کامل ، براش توضیح داده شده.

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47318.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feredi
                    اون آیسی هایی که نرم افزار دارن ، مال یه شرکت دیگه بنام power int هست که کار باهاشون به مراتب راحت تر هست.در تاپیک زیر بطور بسیار مفصل و کامل ، براش توضیح داده شده.
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47318.0
                    سلام جناب فردی ممنون که داری در جواب دادن شرکت میکنی خیلی وقته که (در پاسخ دادن) کم پیدا بودی حیفه آدمی با سواد شما در این تاپیکها شرکت نکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
                      سلام دوست عزیز
                      من از اول ش شروع کردم ولی هیچ نفهمیدم ؟؟ oo:
                      اگر لطف کنید ساده تر وخلاصه تر فرمول ها رو توضیح بدین وخودتون هم یک مثال رو حساب کنید ممنون میشم :redface:
                      با تشکر فراوان
                      سلام برای این آی سی من نرم افزاری ندیدم ولی اگه میخوای با این آی سی هم کار کنی از اول تاپیک بخون و هر جا مشکل داشتی بگو مثال هم که آورده شده (همون منبع که من مشخصاتش رو دادم) راستش من چند بار دقیق خوندم و تقریبا همه مطالب بالا رو فهمیدم من در خدمتتون هستم.
                      در ضمن لینک زیر رو هم بخون
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48475.msg251365#msg251365
                      اگه میخوای از آی سی های نرم افزاردار استفاده کنی مثلا میتونی از tny یا viper یا ... استفاده کنی

دیدگاه

سلام استاد با تشکر از زحماتتون شما در چند پست قبل نوشتین:
                        "اگر دانسیته جریان مجاز سیم ها را 5 آمپر بر میلیمتر مربع در نظر بگیریم سطح مقطع سیم پیچ اولیه برابر است با جریان متوسط اولیه تقسیم بر دانسیته جریان مجاز"
                        نرم افزار PI برای من دو تا مدار کشیده که ورودی هر دو 230 ولت و خروجی اولی 12 ولت و 2.4 آمپر (توان خروجی 28.8 وات) و خروجی دومی 98 ولت 0.29 آمپر (توان خروجی 28.42 وات) خب همونطور که مشاهده میکنید و خودتون هم میتونید این مقادیر رو به نرم افزار بدین توان خروجی هر دو مدار تقریبا برابره و Iavg هم در هر دو تقریبا برابر با 0.15 می باشد و هسته ای که نرم افزار برای هر دو مدار در نظر میگیره هم یکیه (EE25) با توجه به مطلب که شما فرمودین و در بالا نوشتم و اینکه Iavg هم در هر دو تقریبا به یک اندازه است (0.15 آمپر) پس قطر سیم پیچ اولیه در هر دو مدار باید برابر و تقریبا حدود 0.2 میلیمتر باشه ولی نرم افزار در حالت اول (12 ولت) سیم پیچ اولیه رو 64 دور سیم با ضمخامت 0.25 و در حالت دوم(98 ولت) 71 دور سیم با ضخامت 0.35 محاسبه میکنه. تفاوت زیاد قطر سیم پیچ اولیه در صورتی که Iavg در هر دو یکیه برای چیه؟ با تشکر

دیدگاه

دمت دایی جان
                          ای ول که اینقدر دقیق موشکافی می کنی.
                          توی طراحی های دقیق که به ندرت لازم میشه، یه پارامتر مهم بنام "تلفات ترانس" رو هم باید در نظر بگیریم.
                          درواقع اگه تلفات ترانس خیلی زیاد بشه، دود میشه.
                          تلفات ترانس دو بخش داره:
                          1- تلفات هسته
                          2- تلفات مسی

تلفات هسته تابع Bmax و فرکانس سوئیچینگه. تلفات مسی تابع قطر و جنس سیمپیچ ها.
                          در مثالی که زدی تلفات هسته و مسی در هردو یکسانه!
                          اما در اونی که جریان خروجی 2.4 آمپره، تلفات مسی ثانویه زیاد شده. بنابراین باید از تلفات مسی اولیه کم کرد تا مجموع تلفات مسی از حد مجاز بیشتر نشه. بخاطر همین قطرسیم اولیه در تغذیه 2.4 آمپری بیشتر در نظر گرفته شده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            تلفات هسته تابع Bmax و فرکانس سوئیچینگه. تلفات مسی تابع قطر و جنس سیمپیچ ها.
                            در مثالی که زدی تلفات هسته و مسی در هردو یکسانه!
                            اما در اونی که جریان خروجی 2.4 آمپره، تلفات مسی ثانویه زیاد شده. بنابراین باید از تلفات مسی اولیه کم کرد تا مجموع تلفات مسی از حد مجاز بیشتر نشه. بخاطر همین قطرسیم اولیه در تغذیه 2.4 آمپری بیشتر در نظر گرفته شده.
                            سلام ولی در تغذیه 2.4 آمپری قطر سیم اولیه کمتره. دوباره دو خط آخر مطلبی که نوشتم لطفا بخونید. با تشکر

دیدگاه

و

دیدگاه

سلام استاد ممنون ولی چرا در زیر تلفات مسی برعکسه؟؟؟؟ :eek:

و در زیر:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X