اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند تا سوال درباره مدار UC3843

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چند تا سوال درباره مدار UC3843

نوشته اصلی توسط ahmadmn
    فقط VCC , GND رو وصل کن و بقیه پایه ها رو به جای وصل نکنه. اگه آی سی سالم باشه VREF باید 5 ولت باشه وگرنه آی سی مرخصه.
    راستی VCCآ‌ رو چند ولت دادی. می دونی UC3843 یه ولتاژ حداقل برای راه اندازی نیاز داره؟
    دایی شبت بخیر،ولتاژ رو به یه حدی بیشتر از 16 بردم و بعد رو 15 اوردم ،تو تمام این مدت داشتمم پایه ی رفرنس رو نگا میکردم اما رفرنس هم همراه تغذیه ی آی سی مدام تغییر میکرد،امروز یه آی سی دیگه گرفتم همون مدل 3842 ،اینم میرم آزمایشگا چک میکنم.

دیدگاه

سلام استاد دستم به دامنتون هر کاری میکنم تو این اورکده پدر سوخته ،آی سی 3842 جووواب نمیده که نمیده تو آزمایشگاهم جواب نمیده که نمیده :angry: :sad: :cry:
      دایی جوون ترا خدا جواب بدین ..اگه لازمه شماتیکه مداری که بستم رو هم بزارم . :sad:

دیدگاه

شماتیک؟!
        قرار شد یه VCCآ‌ و GND بهش بدی. پس شماتیک نداره!
        توی اورکد چرا کار نمی کنه؟!
        ولتاژ تغذیه رو تا 20 ولت بالا ببر ببین روشن میشه؟
        در ضمن UC3843 بگیری بهتره چون توی 12 ولت هم کار می کنه. راستی حتما مارک سازنده معتبر روش باشه.
        راستی نکنه داری از دیتاشیت 14 پایه واسه آی سی 8 پایه استفاده می کنی؟!
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی نمیدونم چی بگم ..نه ..همون 8 پین ..حالا اون فایلی که شما گذاشتین رو باز میکنم ببینم ..چه جوریاست ..ولی تو آزماشگاه هم جواب نمیده..مثکه این قصه سره دراز داره ..دایی جان خووب شد که شما استاد هستینو به داده ما میرسین ، :nice:

دیدگاه

سلام به همه و دایی جان من اون مداری که دایی داده بودو بستم ویه سری سوال درباره ایسی 34063 برام پیش اومد ولی الان یه سوال دیگه از دایی دارم که یه جورایی عجله ایه.دایی جان من یه منبع 400 ولت دیسی دارم و میخوام برسونمش به 500 ولت توان قسمت 500 ولت هم 11 کیلوواته ایزولاسیون هم اصلا اهمیتی نداره به نظرتون میشه از توپولوژی بوست برای این کار استفاده کرد؟ اگه نه پیشنهادتون چیه؟البته اینم بگم به خاطر این میخوام از بوست استفاده کنم که نیازی به ترانس نداره
            ممنون

دیدگاه

دمت دایی
              من درست متوجه نشدم می خوای چیکار کنی.
              اگه می خوای 400 رو به 500 تبدیل کنی که بوست خیلی عالیه. اگه می خوای منبع 400 ولت رو دست کاری کنی تا 500 بشه باید نقشش باشه تا تغییرات مشخص بشه.
              در کل توی این توان بالا باید حواسمون به ضریب توان باشه. برای اینکه از برق شهر ولتاژ بالاتر تولید کنیم باید از PFC ها استفاده کنیم که بیشترشون هم نوع بوست هستند. حتی ماژول آماده هم دارند که خیلی عالی کار می کنند.

دیدگاه

ممنون دایی منبع برق سه فازه که کمتر از حد استاندارده میخوام مدارم کار استابلایزرو بکنه شدنیه؟(بهتر بگم کار من هست؟) من با 34063 قبلا یه بوست ساخته بودم که 6 رو میکرد 22 :mrgreen: کلا شما اگه بودید چیکار میکردید؟

دیدگاه

من که هسرت یه بوست 12 به 24V با قدرت 5A رو دلم موند!!! با همین ای سی uc384x هم بود :sad:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                    ممنون دایی منبع برق سه فازه که کمتر از حد استاندارده میخوام مدارم کار استابلایزرو بکنه شدنیه؟(بهتر بگم کار من هست؟) من با 34063 قبلا یه بوست ساخته بودم که 6 رو میکرد 22 :mrgreen: کلا شما اگه بودید چیکار میکردید؟
                    بازم نگرفتم دایی جان
                    شما الان یه منبع تغذیه سوئیچینگ با ورودی 3 فاز و خروجی 400 ولت داری و می خوای خروجیش 100 ولت بیشتر بشه؟

دیدگاه

نه دایی جان ما یه برق سه فاز داریم که جای اینکه مثل بچه ادم 380 ولت بده حدود 290 (در بدترین شرایط) میده که یکسو شده این ولتاژ(پل دیود)میشه 400 ولت که کار مارو راه نمیندازه حالا اگه این ولتاژ بشه 500 ولت مشکل حله میشه.حالا نظرتونو بفرمایید.خودم امروز یه کم با 34063 کار کردم و به یه نتایجی رسیدم ...

دیدگاه

ای ول دایی جان
                        با بوست صددرصد میشه. یه IGBT و یه ترانس و یه کنترلر می تونه اینکارو انجام بده.
                        ما اگه کنترلر رو از نوع PFC بزاری خیلی عالی تر میشه. مثل FA5331P

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                          ای ول دایی جان
                          با بوست صددرصد میشه. یه IGBT و یه ترانس و یه کنترلر می تونه اینکارو انجام بده.
                          ما اگه کنترلر رو از نوع PFC بزاری خیلی عالی تر میشه. مثل FA5331P
                          دایی آخرش یه بوست کیلواتی برامون نزاشتیا باید چیز بدرد بخوری باشه اونم برای شروع یه ترانس جوش :icon_razz:

دیدگاه

تو دیگه چرا دایی اروین
                            خودت استاد مایی
                            ساخت PFC معمولا خیلی پیچیده نیست تا نیاز به کشیدن شماتیک و... باشه.
                            توی دیتاشیت اکثر PFC controller نقشه اجرایی هست که تا 95 درصد تغییری نیاز نداره و با یه اسنابر درستتر میشه از همون مدار استفاده کرد.
                            توان خروجی PFC هم به سوئیچ و ترانس بستگی داره. مثلا واسه خروجی 25 آمپر، یه IGBT صدآمپر مناسبه. توی تکفاز IGBT با ولتاژ 600 و توی 3 فاز IGBT با ولتاژ 1200 میزاریم. البته من یه بار مجبور شدم از نوع 600 ولت واسه 3 فاز استفاده کنم و عجیبه که هنوز نسوخته!
                            واسه ترانس من از EE استفاده کردم اما میشه از توروئید و هسته های دیگه هم استفاده کرد.
                            آی سی FA5331P رو به تازگی دیدم و می خوام تستش کنم. قطعات فوجی همیشه عالی کار می کردند و انتظار دارم اینم مثل پاورماژولهای این کمپانی خوب کار کنه.

دیدگاه

سلام دایی جان.در واقع شما اون روز جواب ندادیید منم مجبور شدم عملی برم تو کار ...با 34063 یه بوست ساختم با یه igbt صدامپری.وقتی با لامپ 100 وات سری تست گرفتم لامپ کامل روشن شد فکر کردم شاید به توان بیشتر احتیاج داره ولی تا یه سره کردم فیوز پرید پل دیود ورودی که پل دیود کوچیکی بود سوخت دوباره پل دیودو با یه دونه 35 امپری عوض کردم که دوباره همون اتفاق افتاد ولی این بار سریعا ولتاژ خازن خروجی رو گرفتم دیدم با ورودی 220 (310) تا 360 ولت شارژ کرده ولی از igbt خوشم اومد مثل یه مرد هیچیش نشد.حالا من خودم فک میکنم ایراد از سیم پیچه چون همینجوری چند دور سیم دور یه ترانس پیچیدم فکر کنم اندوکتانسش کمه و نمیتونه ولتاژ لازمو تولید کنه به خاطر همینم پیک جریان میره بالا و....حالا فردا میرم یه LC متر میخرم...نظر شما چیه دایی جان؟ سیمپیچو چه طوری محاسبه کنیم که تو اون جریان بالا به اشباع نره؟به نظرتون FA5331P اونقدری بهتر هست که بیخیال34063 بشیم؟ اخه تازه دارم با 34063 حال میکنم.
                              راستی دایی جان منم به قضیه ایجیبیتی که گفتید برخورد کردم تو یه اینورتر سه فاز.چند وقت پیش برای تعمیر اورده بودن دیدم قبلا ایجیبیتیش عوض شده(تاریخ تعمیرش مال 2 سال قبل بود)ولی به جای سه فاز(1200)از تکفاز استفاده کرده بودن جالبه که برای چیز دیگه ای اومده بود تعمیر و هنوزم داره کار میکنه ایجیبیتیش هم البته فوجی بود.

دیدگاه

ای ول دایی جان
                                دقیقا درست متوجه شدی. igbt ها خیلی سخت جون هستند و مثل ماسفت ها تیتیش نیستند. در واقع یه igbt معمولا در اثر خستگی تلف میشه نه اضافه بار.
                                اما چند باری که درباره MC34063 گفتی فکر کردم داری شوخی می کنی یا همینجوری برای سرگرمی می خوای ازش استفاده کنی.
                                واقعیت اینه که MC34063 برای اینکار ساخته نشده. اگه دقت کنی این آی سی یه محدود کننده جریان هم داره که خیلی بدرد بخوره. اما ولتاژ کاری این آی سی 40 ولته و برای استفاده توی 220 ولت باید تمهیدات زیادی فراهم بشه.
                                ولی یه جای کار نباید فراموش بشه. حتی اگه بشه MC34063 رو واسه اینکار مهیا کرد باز هم مدار ما بوست ساده خواهد بود.
                                در توانهای بالای 1000 وات ما نمی تونیم از بوست ساده استفاده کنیم چون ضریب توان کم باعث خرابی دیود و خازن ورودی میشه و اعوجاج زیادی توی شبکه می افته.
                                در این توانها از نوعی بوست بنام PFC استفاده می کنیم. در بوست ساده همیشه یه جریان ثابت از شبکه می کشیم اما در PFC جریان سینوسی از شبکه می کشیم. این جریان سینوسی که با ولتاژ شبکه همفازه، باعث میشه ضریب توان تا نزدیک 1 بالا بره.
                                البته در 3 فاز تا 6 کیلووات هم میشه از PFC ها استفاده نکرد اما در توانهای بالاتر مجبور میشیم PFC بسازیم.
                                مقدار سلف ورودی(درواقع ترانس ورودی)در PFC باید به دقت محاسبه و ساخته بشه وگرنه نمی تونیم به خروجی و بازده دلخواه برسیم.
                                ای سی FA5331P مارک فوجیه و چون من همیشه از قطعات این کمپانی راضی بودم پیشنهاد می کنم ازش استفاده کنی.
                                البته چند هفته زمان خالی رو برای این پروژه به ظاهر ساده باید در نظر بگیری.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X