اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

با سلام حضور استاد جبراییلی و عرض خسته نباشید. ببخشید پابرهنه میدوئم وسط بحث ولی با نهایت شرمندگی ازتون درخواست دارم یه تاپیک مثل همین ایجاد کنید و فقط مباحث مربوط به انواع فیدبکها و مزیتهاشون و بستن حلقه فیدبک رو توضیح بدین که میدونم مشکل خیلی از سوییچینگ کارهاست و قسمتی هست که واقعا با خوندن شخصی خیلی نمیشه ریزه کاری ها رو در موردش فهمید تا بشه یه فیدبک پایدار طراحی کرد. من در این رابطه قبلا یه تاپیک ایجاد کردم ولی متاسفانه داره خاک میخوره و دوستانی که یکی دوتا پست گذاشتند فقط بنده رو به خوندن کتاب در این زمینه تشویق کردن که خوب اگر با خوندن کتاب متوجه این موضوعات میشدم که الآن اینجا اینقدر درخواست کمک نمیکردم و یا اگر همه چیز رو میشد از تو کتابا در آورد که فرومی به اسم eca وجود نداشت. در همین تاپیک طراحی کوره القایی به خیلی از سوالات اساسی پاسخ دادید اما هیچ جایی از مقوله فیدبک صحبتی نکردید و یا نشده. لطفا بحث فیدبک رو به صورت پایه ای در این تاپیک زیر دنبال کنید که یکی دیگه از مشکلات بزرگمون هم با راهنمایی های شما حل بشه بچه ها هم قول میدن سوالات پراکنده نپرسن و قبل از سوال پرسیدن حتما یه مطالعه قبلی داشته باشند. http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=94131.0
    همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

پست قبل اصلاح شد
      اشکال از من بود.
      در لینک زیر تصویر خازن بلوکینگ آمده است
      با تشکر
      http://www.richieburnett.co.uk/lclr.gif

اسیر ظلمتم ای ماه ، کجا مانده ای ؟

من به اعتبار تو فانوس نیاورده ام ...

دیدگاه

این خازن بلوکینگ میباشد و نه در ثانویه و نه اولیه ---زیرا در این مدار ترانسی وجود ندارد---و این مدار صرفا یک مدار تانک میباشد که کویل ان به صورت موازی و یک سلف با ان سری شده--مداری نیست که بتوانید با ان کارخاصی انجام دهید و صرفا جنبه اموزشی داشته و از سوخت و سوز زیاد ماسفتها جلو گیری میکند---یعنی کار کردن با این مدار خسارت کمتری برای یاد گیری به بار میاورد.---والا جنبه کار بردی ندارد.

اضافه شده در تاریخ :
        در مورد محاسبات فیدبک --فعلا فرصتی برای این کار نیست زیرا مبحث گسترده ای است که بنظرم بهتر است به منابعی که دوستان معرفی کرده اند مراجعه کنید-و در همین سایت یکی از دوستان زحمت کشیده و مطالب بسیار مفیدو سودمندیدر رابطه با فیدبک نوشته اند.متاسفانه لینک انرا ندارم ولی اگر جستجو کنید انرا پید ا خواهید کرد.
        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط msadeghy.1371
          بله، الان متوجه شدم،
          سوال دیگه ای در مورد خازن بلوکینگ که در سمت ثانویه برای بلوکه کردن آفست دی سی به کار رفته داشتم.
          این خازنو چطور باید محاسبه کرد؟ و آیا تاثیر قابل مشاهده ای در راندمان دارد؟ با توجه به اینکه تقریبا هم اندازه با تانک خازنی شده و هزینه زیادی دارد.
          مسئله بعدی این که طراحی ترانس مچینگ را که میخواستید توضیح دهید دوستان مسایل متفرقه مطرح کردند و بحث منحرف شد. خواهشا نحوه محاسبات این ترانس را بیان کنید چون منبعی غیر از شما برای این محاسبات نداریم
          با تشکر
          سلام
          در کتاب دکتر ابریشمی نحوه محاسبه خازن بلوکینگ کاملا گفته شده. و بطور ساذه بنحوی انتخاب میشود که فرکانس دستگاه بامجموع اندوکتانس نشتی ترانس و اندوکتانس فیلتر خروجی (در صورت موجود بودن) و خازن انتخاب شده به رزونانس نرسد. وبا یک محاسبه ساده حداقل 4برابر پایین رزونانس باشد.
          اگر برای ذوب طلا بخواهید از بوته گرافیتی استفاده کنید نیاز به فرکانس بالا نیست و با فرکانس کمتر از 20کیلو هم ذوب میشه.اکر بدون کرافیت باشه همون فرکانس بالای 80 کیلو ذوبش میکنه.
          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

با سلام حضور استاد جبراییلی و بقیه دوستان. باشه من منتظر میمونم تا وقت شما آزاد بشه. آخه فقط شما هستید که روی تمامی این مسایل مسلط هستید.
            در مورد اون مشکلی که داشتم برای داغ کردن شدید هسته فریت در حالت بی باری هم باید بگم که دوباره توسط نرم افزار برای همون هسته تعداد دور را محاسبه کردم ولی با چگالی شار ماکزیمم برابر 1000 گوس oo: که تعداد دور اولیه شد 115 دور و ثانویه هم شد 10 دور و همچنین با فرکانس 28.57 کیلوهرتز البته چگالی جریان سیم پیچها رو هم 6 آمپر بر میلیمتر مربع در نظر گرفتم که خوب کار کرد و دیگه هم داغ نکرد که من به این نتیجه رسیدم که جنس این هسته ای که دارم فریت با حلقه هیسترزیس خیلی پهنتر از بقیه هست و این هسته اصلا هسته خوبی نیست والا چه دلیلی وجود داشت که در این فرکانس پایین با اون مقدار قبلی چگالی شار ماکزیمم برابر 2000 گوس در حالت بی باری اونقدر داغ کند. سوال اول: در این مورد درست نتیجه گیری کردم؟

در مورد موضوع فیدبک هم فقط برای اینکه بتونم فعلا کارم رو جلو ببرم تا شما فرصتتون آزاد بشه دوتا سوال کوچیک میپرسم: :redface:

سوال دوم: نظرتون در مورد روند مرحله ای محاسبات فیدبک تیپ 2 زیر و صحیح یا غلط بودنشون چی هستش؟ اگر درست هستند این محاسبات برای حالتی است که فیدبک را از خروجی تغذیه میگیریم (فیدبک ولتاژی) که عناصر Lo , Co در خروجی وجود دارند و همین عناصر هستند که قطبها و صفرها را ایجاد میکنند. http://cld.persiangig.com/download/upbs7qwMSI/FEEDBACK.pdf/dl

سوال سوم: اگر من بخواهم در مدار زیر که توسط ترانس جریان فیدبک گرفته شده از همین فیدبک تیپ 2 استفاده کنم. حالا که Lo , Co در خروجی ترانس جریان وجود ندارد چگونه میتوانم از فرمولهای بالا جهت محاسبه عناصر مدار فیدبک استفاده کنم؟ http://cld.persiangig.com/preview/59rw8RbMRq/WELD.bmp
            همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

دوستان زیادی در این زمینه صاحب نظر هستند که اگر انجمن را سرچ کنید مطالب ایشان را خواهید دید که بسیار خوب به این مطلب پرداخته اند-مقاله پی دی اف که لینک انرا قرار داده اید مقاله خوبی است و میتوانید با ان تا حدودی پیش بروید و فقط باید کمی تغییرات در ان بدهید--تغیراتی که میدهیم این است--نکات 2 و 3و 4 را در نظر داشته باشید--مقدار مقاومت داخلی خازن مدار خود را اندازه بگیرید---و یا از دیتا شیت ان بدست اورید--یک خازن الکترولیت در حد میکرو فاراد در قسمت ورودی شماتیک مدار نشان داده شده در لینک قبل یعنی from vout قرار دهید تا نویز نداشته باشید--منطق مدارتان را باید طوری تغییر بدهید که ولتاژ رفرنس به همین ورودی وارد شود و نمونه ولتاژ خروجی به نقطه VREF نشان داده شده در شماتیک موجود در لینک وارد شود--مقدار سلف خروجی را اندازه بگیرید--مقدار خازن خروجی را نیز اندازه بگیرید.بعد از این مراحل میرسیم به طراحی فیدبک در منبع تغذیه ای که خازن در خروجی دارد.یک پنجم فرکانس سوییچینگ را حساب کنید---فرکانس قطع خازن خروجی را حساب کنید--این دو را بر هم تقسیم کرده و تانژانت معکوس انرا حساب کنید و زاویه را بر حسب درجه بدست اورید-زاویه بدست امده را منفی کرده و با 180 جمع کنید--عدد حاصل را با 45 جمع کنید--مجددا عدد حاصل را منفی کرده و با 360 جمع کنید--حال باید معادله arctang x-arctng (1/x) -270=منفی عدد حاصل از قبل------- را حل کنید و مقدار ایکس را حساب کنید که معمولا عددی است بین 3تا5 -حال فرکانس صفر و قطب را چنین محاسبه میکنیم--فرکانس یک پنجم سوییچ را ضرب در عدد ایکس کرده فرکانس صفر بدست میاید--فرکانس یک پنجم سوییچ را بر عدد ایکس تقسیم کنید تا فرکانس قطب بدست اید--و از انجا مقادیر مقاومتها و خازن را حساب کنید---

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                دوستان زیادی در این زمینه صاحب نظر هستند که اگر انجمن را سرچ کنید...
                سلام استاد
                یکم ساده تر راهنمایی کنید هنگ کردم oo:

دیدگاه

بسیار ممنون از پاسختون. این مطالبی رو که گفتید با اینکه یه مقدار برای من پیچ در پیچ هست ولی سعی میکنم بفهممشون. اما سوال سوم من از قلم افتاد استاد و یادتون رفت نظرتون رو بگید که برای حالتی که از ترانس جریان استفاده میشه در خروجی ترانس جریان که ما دیگه خازن و سلفی نداریم که بتونیم صفرها و قطبهاشون رو بدست بیاریم در نتیجه من هنوز نمیدونم که برای کنترل جریان در دستگاه جوش چه طور میتونم عناصر حلقه فیدبک رو با وجود ترانس جریان طراحی کنم. در این مدار زیر: http://cld.persiangig.com/preview/59rw8RbMRq/WELD.bmp

دیدگاه

سلام دوستان لطفا نحوه ساخت یه تایپیک جدید رو بگید

دیدگاه

در خروجی ترانس جوش شما یک سلف دارید که باعث 90 درجه اختلاف فاز میشود-در مدار تغذیه شما یک سلف و یک خازن دارید که 180 درجه اختلاف فاز ایجاد میکند برای حالت اول جبران سازی نوع یک و برای حالت دوم نوع 2 و انهم در صورتیکه نمونه گیری از سیگنال خروجی مطابق نمونه های داده شده در مقالات باشد استفاده میشود مقدار اختلاف فاز بستگی به ارایش مدار قدرت-و مدار نمونه گیر از سیگنال خروجی دارد-لذا تا شما مدار را به صورت کامل قرار ندهید نمیتوان چیزی گفت.--

دیدگاه

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                        در خروجی ترانس جوش شما یک سلف دارید که باعث 90 درجه اختلاف فاز میشود-در مدار تغذیه شما یک سلف و یک خازن دارید که 180 درجه اختلاف فاز ایجاد میکند برای حالت اول جبران سازی نوع یک و برای حالت دوم نوع 2 و انهم در صورتیکه نمونه گیری از سیگنال خروجی مطابق نمونه های داده شده در مقالات باشد استفاده میشود مقدار اختلاف فاز بستگی به ارایش مدار قدرت-و مدار نمونه گیر از سیگنال خروجی دارد-لذا تا شما مدار را به صورت کامل قرار ندهید نمیتوان چیزی گفت.--
                        با عرض سلام و خسته نباشید حضور استاد گرامی. کاملا حرف شما درسته و من نقشه کامل و پیشنهادی خودم رو براتون پلود کردم و میتونید ببینید. همونطور که قبلا گفتم میخوام یه دستگاه جوش 200 آمپری بسازم پس این نقشه با این فرض طراحی شده و از شما میخوام که یک لطفی کنید و مشکلات قسمتهای مختلفش رو به من بگید. در مورد نحوه فیدبک میخوام با ترانس جریان انجامش بدم. در مورد پروتکشنهای حفاظتی هم باید بگم که تو این نقشه برای جلوگیری از شلوغ شدن بیش از حد همشونو حذف کردم. و مهمترین مسئله من در حال حاضر اول مدار فیدبک می باشد و بعد هم اگر جای دیگه ای ایرادی بود که مطمئنا هست ممنون میشم بهم بگید. با تشکر از راهنمایی های خوبتون. http://cld.persiangig.com/preview/oJAadNOFbc/weld%20.bmp

دیدگاه

در مورد اشکالات مدار--مدار درایو شما در دیوتی سایکلهای کم مشکل خواهد داشت و ماسفتها بدرستی درایو نخواهند شد--در صورت خراب شدن ولوم جریان ایا فکری کرده اید؟که چه اتفاقی خواهد افتاد مثلا سر وسط ولوم قطع شود--حفاظتها را هم چون نکشیده اید نظری ندارم--مقاومت برای دشارژ خازنهای ورودی نگذاشته اید که بهنگام عیب یابی خطر شوک الکتریکی وجود خواهد داشت--در مورد محاسبات فیدبک ان هم متاسفانه فرصت انجام انرا ندارم و باید خودتان دست بکار شوید--و بهترین روش انجام ان ابتدا شبیه سازی با اورکد و سپس انجام نتیجه ان--

دیدگاه

سلام و خسته نباشید استاد. با اجازه
                            سوال اول: در مورد مدار درایور ماسفتها که در دیوتی سایکلهای کم مشکل ایجاد خواهد کرد تو پستهای اول همین تاپیک در موردش صحبت کردید ولی لینک نقشه های درایوری که خودتون به عنوان نمونه گذاشتین خراب هستند. به نظرتون از چه مدار درایوری باید استفاده کنم؟

سوال دوم: در مورد فیدبک هم من میخواهم خودم نحوه طراحی و محاسبه رو یاد بگیرم و اصلا هدفم این نیست که شما برای من محاسبات را انجام دهید چون در اون صورت نه من چیزی یاد میگیرم و نه بقیه دوستانی که احتمالا از این پستها دیدن میکنند چیزی یاد میگیرند و هدف همه ما در وهله اول آموزش هست که در این فروم حضور پیدا کردیم وگرنه من میتوانستم با هزینه کردن 1 میلیون تومن یه دونه دستگاه جوش داشته باشم و از روشم کپی زده باشم یا به عنوان پروژه به یکی میدادم واسم درستش میکرد و پولشو میگرفت. ولی من هدفم فقط یادگیری هست چه برای خودم و چه برای بقیه دوستانی که به سوییچینگ علاقه دارند. و در مورد شبیه سازی توسط نرم افزار اورکد هم باید بگم که من تا به حال با این نرم افزار کار نکردم ولی با توصیه شما الان دانلود و نصبش میکنم ولی در مورد تست نحوه کارکرد فیدبکها با این نرم افزار نمیدونم از کجا باید شروع کنم؟ و چه طور باید با نرم افزار بفهمم که الان مثلا این فیدبک داره درست کار میکنه یا غلط؟
                            ممنون از راهنمایی هاتون.

دیدگاه

فکر نمیکنم دانلود کردن ان مقرون به صرفه باشد و بهتر است انرا تهیه نمایید--اخرین ورژن ان 16.6 میباشد-ورژنهای قبل از ان دارای مشکل بوده و همه قابلیتهای ان اجرا نمیشود--در مورد درایو ماسفت هم میتوانید از همین روش یعنی با استفاده از ترانس درایو و در هر ثانویه یک دیود5419 و یک خازن 10 میکرو تغذیه ساخته و با یک زنر حفاضت کرده و و سیگنال را از پشت دیود گرفته و با یک مقاومت 100 اهم به ای سی های درایو مثل تی سی 4420 بدهید.خیلی جمع و جورتر از مدار شما خواهد شد.

دیدگاه

سلام
                                خاستم ببینم اگر برای یه ترانس محاسبات رو انجام بدم و تعداد دور سیم پیچ اولیه وثانویه رو بدست بیارم .اونوقت بیام تعداد سیم پیچ ها رو 30 درصد زیاد کنم چه اتفاقی برای ترانس میافته؟ اگرتعداد دورها رو 30 درصد کم بکنم چطور؟ اگر محاسبه بگه مثلا برا سیم پیچ اولیه 5 دور سیم 0.5 چهار لا بپیچ بعد من بیام 5 دور سیم 0.7 چهار لا بپیچم.یعنی قطر سیم رو افزایش بدم چه تاثیری روی تلفات ترانس و افت ولتاژ داره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X