اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

نوشته اصلی توسط beheshtiam
    سلام حضور استاد جبرائیلی و بقیه دوستان.
    با عرض پوزش سوال دیگه ای ازتون داشتم.
    برای طراحی ترانس با هسته هایی که متریالهای مختلفی مثل P و R و F و . . . دارن مثلا برای شرکت magnetics. این انواع جنس هسته رو چه طور میشه در تعداد دورها لحاظ کرد؟
    به عنوان مثال با فرض در دسترس بودن هسته های با متریال T از این شرکت. این هسته ها مقدار Bsat معادل 530mT دارند. ما در طراحی های معمولمون که از متریالهای با چگالی اشباع 350 تا 400 میلی تسلا استفاده میکنیم مقدار چگالی شار عملیاتی رو حدود 150 تا 250 میلی تسلا در نظر میگیریم. حالا برای همون هسته های متریال T که مقدار چگالی شار اشباعشون 530 میلی تسلا هست چگالی شار عملیاتی رو چه قدر مجازیم بگیریم؟
    فرض من بر این اساس هست که برای انتخاب بالاترین و بهترین مقدار چگالی شار باید به تلفات هسته و افزایش دمای هسته توجه کنم و بر اون اساس به مقدار Bmax برسم اما رابطه ای که اینارو با هم مربوط کنه یا روش تجربی که بشه مقدارشو درآورد پیدا نکردم. نظر شما در این مورد چی هست؟ فرضم درسته؟
    سلام
    بااجازه استادجبراییلی،
    بهترین راه برای هسته های مختلف اینه که Bmax رو برای اکثر هسته ها تا فرکانس 100کیلو 200میلی تسلا درنظر بگیرید.
    البته در فلای بک میتونید تا 250میلی هم درنظر بگیرید.
    تو سایت magnetics همه نمودارها و فرمولها برای انواع هسته ها قرار داده شده.
    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام
      آقای جبراییلی میخواستم بدونم که اگه تو یه نقشه مداری از هسته ی ETD59 استفاده شده که در ایران سخت یافت میشود حداقل که من دنبالش بودم :wow:
      حالا اگه بخواهیم از هسته هایEEEEاستفاده کنیم به چه صورتی مشخصات واندازه ی ترانس باید تغییر کند :question:

متشکر :nice:
      بگذارید و بگذرید
      ببینید و دل مبندید
      چشم بیاندازید ودل مبازید که
      دیر یا زود باید گذاشت و گذشت... حضرت علی(ع)

دیدگاه

از هسته ای که سطح مقطعش نزدیک به ان باشد مثل ای ای 75 یا 80 میتوانید استفاده کنید.--هسته های etd چون از نوع خوابیده هستند باعث میشوند که ارتفاع منبع تغذیه کم شود.
        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

سلام علیکم
          استاد جبراییلی اگه بخواهم بین قسمت فرمان وقدرت ایزوله کنم و از اپتوکوپلر استفاده کنم طبیعتا باید از نوع سریع باشد :agree: که من هیچ شماره ای از این اپتوکوپلرها در بازار ندارم :redface:لطفا راهنمایی بفرماییدممنون میشم :nice:
          بگذارید و بگذرید
          ببینید و دل مبندید

دیدگاه

قبلا دوستان شماره های زیادی را معرفی کرده اند که کافی است کمی جستجو کنید 6n136-A2200-A2211............

دیدگاه

سلام
              استاد برای سیم پیچی ترانسفورمر اگه مثه ترانس معمولی(ابتدا اولیه سپس ثانویه)رو بپیچم چه مشکلاتی تو کیفیت بوجود میاد :question:ببخشید استاد اسکوپ فعلا ندارم که اینجوری سوال میکنم :redface:
              ممنون ومتشکر
              بگذارید و بگذرید
              ببینید و دل مبندید

دیدگاه

بهتر است اولیه را به دو قسمت تقسیم کرده و ثانویه را با عایق کافی بین انها بپیچید.

دیدگاه

سلام
                  استاد تو یکی از تاپیکها یکی از بچه ها اومدن کوره القایی رو با توپولوژی هاف بریج ساختن :redface:طرف خازن های رزونانس ازخازن های الکترولیتی استفاده کرده بود :rolleyes:هر فروشگاهی که دم دستم بود رفتم فوقش خازن MKT داشت :cry:
                  میخواستم پروژه پایان نامه خودمو کوره القایی درست کنم
                  حالا استاد این چه جوری هس لطفا راهنمایی کنید.ممنونم
                  بگذارید و بگذرید
                  ببینید و دل مبندید

دیدگاه

سلام
                    آقای جبراییلی من تو ساخت کوره به ظرفیت4میکرو نیاز دارم حالا از4عدد1میکرو استفاده کنم یا40عدد100نانو موازی کنم کدوم بهتره :question:
                    بگذارید و بگذرید
                    ببینید و دل مبندید

دیدگاه

بستگی به توان -فرکانس-مشخصات خازن-ترانس مچینگ-ولتاژ ورودی-ریب کیفیت مدار-نوع توپلوژی-رزونانس سری یا موازی-سمت اولیه یا ثانویه...دارد.

دیدگاه

بفرمایید
                        ZVSفک کنم هس
                        رزونانس موازی با ولتاژی بین 12تا60ولت
                        http://s3.picofile.com/file/8194052492/zvs_royer_ih.png
                        خازن ها MKP نوع هس
                        بگذارید و بگذرید
                        ببینید و دل مبندید

دیدگاه

در همان صفه گفته شده که 16 خازن 220 نانو با هم موازی شود.که میشود حدود 3.5 میکرو--ولی اگر انها را ندارید بهتر است تعداد را بیشتر کنید یعنی 35 عدد 100 نانو.

دیدگاه

آقای جباییلی این چه نوع خازنی هس؟
                            همون خازن نوع MKPهس :question:
                            اگه نیس میشه به جای خازن MKP استفاده کرد :question:
                            http://s3.picofile.com/file/8194229092/CAP.jpg
                            بگذارید و بگذرید
                            ببینید و دل مبندید

دیدگاه

http://www.jefu.com.tw/capacitors/x2-mpx.html خازن مناسب این کار نمیباشد--خیر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MOJTABAV
                                بفرمایید
                                ZVSفک کنم هس
                                رزونانس موازی با ولتاژی بین 12تا60ولت
                                http://s3.picofile.com/file/8194052492/zvs_royer_ih.png
                                خازن ها MKP نوع هس
                                آقا مجتبی این کوره خیلی ساده و جالبیه(مدارش همون Royer) که قطعات خیلی کمی هم داره. خیلی راحت هم جواب میده ولی کنترلی روش نیست. فقط با کنترل ولتاژ میشه توان رو کنترل کرد. من قبلا ساختم این نمونه مدار رو ولی با ورک کویل سر وسط(سنتر تب) و یه دونه سلف. :biggrin: در کل واسه سرگرمی خوبه وگرنه خیلی بدرد نمیخوره. تا صد ها وات هم میزاشتم روش خوب بود.
                                اینم یه عکس که یه گژن پین موتور سیکلت(همونی که پیستون رو به شاطون وصل میکنه) رو سرخ میکنه. باید واسه کویل لوله گذاشت ولی چون فقط واسه تست بود لوله نزاشتم. کویل هم دود ازش درمیومد باس با آب خنکش میکردم. فرکانس 50 کیلو بود خازن ها هم فک کنم 3 چهار میکرو میشدن. ماسفت ها هم گرماشون عادی بود. ولتاژ رو خازن ها هم چند برابر ولتاژ ورودی بود

لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X