اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

سلام-البته قیمت ما کمتر از انهاست---ولی در کل قیمت این کوره ها بالاست--نمیدانم شما قیمتتان را چگونه براورد کرده اید که به چنان قیمت پایینی رسیده اید ولی فقط اینرا بدانید که تنها قیمت خازن ان بیشتر از 10 میلیون تومان خواهد شد.فلز مورد نظر شما یعنی چدن انواع مختلفی دارد که درجه ذوب انها تا 1700 درجه هم میرسد --درجه ذوب مس حدود 1100 درجه میباشد --لذا باید چیزی مانع از رسیدن مذاب به کویل شود در غر اینصورت یک انفجار شبه اتمی رخ خواهد داد که کمترین خطر ان کشته شدن یک نفر است.زیرا اب درون کویل به مذاب رسیده و بخار بسیار زیادی ایجاد خواهد کرد که نتیجه ان انفجار و پرتاب مذاب به بیرون از کویل خواهد بود.البته نمونه فیلم ان در اپارات موجود است.http://www.aparat.com/v/5zIDh/%D8%A7...88%D8%B1%D9%87
    منظور از خاک هم نه خاک بلکه ماده ای است که در جه ذوب بسیار بالا تر از مذاب و استحکام سایشی-خوردگی-حرارتی بالایی دارد.که انواع ان قیمتهای متفاوتی دارد.
    در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
      سلام-البته قیمت ما کمتر از انهاست---ولی در کل قیمت این کوره ها بالاست--نمیدانم شما قیمتتان را چگونه براورد کرده اید که به چنان قیمت پایینی رسیده اید ولی فقط اینرا بدانید که تنها قیمت خازن ان بیشتر از 10 میلیون تومان خواهد شد.فلز مورد نظر شما یعنی چدن انواع مختلفی دارد که درجه ذوب انها تا 1700 درجه هم میرسد --درجه ذوب مس حدود 1100 درجه میباشد --لذا باید چیزی مانع از رسیدن مذاب به کویل شود در غر اینصورت یک انفجار شبه اتمی رخ خواهد داد که کمترین خطر ان کشته شدن یک نفر است.زیرا اب درون کویل به مذاب ریده و بخار بسیار زیادی ایجاد خواهد کرد که نتیجه ان انفجار و پرتاب مذاب به بیرون از کویل خواهد بود.البته نمونه فیلم ان در اپارات موجود است.http://www.aparat.com/v/5zIDh/%D8%A7...88%D8%B1%D9%87
      منظور از خاک هم نه خاک بلکه ماده ای است که در جه ذوب بسیار بالا تر از مذاب و استحکام سایشی-خوردگی-حرارتی بالایی دارد.که انواع ان قیمتهای متفاوتی دارد.
      باز من متوجه نشدم حالا این خاک یا این ماده نسوز کجا قرار میگیره. بزارید سوالم رو طور دیگه بپرسم . فرض کنید ما می خواهیم یکبار چدن ذوب کنیم و بلافاصله بعد از اون آلومینیوم ذوب کنیم .

آیا این شدنی است ؟ اگر بله حالا آیا تغییراتی در سیستم مکانیک کوره یا سیستم برق صنعتی کوره لازم داره ؟

یک سوال دیگه آنچه که مسلم است کوره یک ضرفیت حداکثر بار گیری داره . مثلا 300 کیلو گرم . ولی آیا حداقلی هم داره . مثلا تو یک کوره 250 کیلو واتی میشه 500 گرم مواد رو ذوب کرد ؟ اگر شدنی است آیا تغییراتی در سیستم مکانیک کوره لازم داره ؟

اونچه که من فکر میکردم قیمت باید پایین باشه این است که وزن مواد مورد ذوب 300 کیلو است . پس با اینحال قیمت کوره های 1.5 و 3 تنی چقدر است ؟

یک سوال دیگر هم داشتم . بصورت حدودی بین وزن مواد و کیلووات کوره و زمان ذوب میشه یک فرمول ارائه بدید ؟ مثلا با یک کوره 220 کیلو وات وزن چدن تا 400 کیلو میشه و مدت زمان ذوب هم یک و نیم ساعت . پس میشه گفت هر یک کیلو وات تقریبا 2 کیلو گرم چدن رو ذوب میکنه ؟
      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نمیدانم ایا فیلم را دیدید یا خیر؟ان به اصطلاح خاک در ساخت بوته به کار میرود که در کاربردای متنوعی از جنسهای مختلفی استفاده میشود-الومینا-زیرکونیوم-کرومیت-مگنزیت....که ار کدام خواص خاص خودشان را دارند--در صورتی که اهن با الومینیوم مخلوط شود به هنگام ذوب ایجاد فوران مذاب خواهد کرد و جرقه های ذوب به اطراف خواهد بود زیرا نقطه ذوب الومینیوم خیلی کمتر از فولاد میباشد--همچنین فرکانس کاری کوره به هم خواهد خورد و توان زیادی از شبکه به صورت راکتیو خواهد کشید که قیمت مصرف برق خیلی بالا خواهد شد-و اگر کوره درست طراحی نشده باشد سوییچهای ان خواهند سوخت--برای ذوب اهن و الومینیوم نیاز به دو بوته و کویل مجزا میباشد.حداقل دارد ولی بستگی به شخص مصرف کننده دارد که ایا حاضر است با مصرف برق بالا وزن کمی را ذوب کند یا خیر؟ولی در حالت کلی ذوب وزن پایین در کوره ظرفیت بالا به هیچ وجه توصیه نمیشود--حداقل نیمی از ظرفیت ان باید کامل باشد.کوره ها توپولوژیها و روشهای ساخت مختلفی دارند که بسته به طراحی ان میتوان و یا نمیتوان وزن پایین را در ظرفیت بالا ذوب کرد.قیمت کوره های وزن بالا تا چند صد میلیون هم میرسد.بهتر است سری به کارخانه های مصرف کننده بزنید تا از نزدیک انها را ببینید و با مسائل و مشکلات ان اشنا شوید.بین وزن مواد و توان کوره فرمولی های ترمودینامیک صادق است q=mxcxt ک هانرژی برابر است با جرم ضربدر ظرفیت گرمایی ویژه جسم ضربدر دما-که در ان باید گرما های نهان را نیز در نظر بگیرید.که در حالتهای تغییر فاز ماده به وجود میاید. ولی جداولی برای این کار وجود دارد که با کمی جستجو میتوانید انها را پیدا کنید.که انها هم تقریبی هستند زیرا انرژی تشعشع شده به محیط را در نظر نگرفته اند.همچنین این روابط بسیار غیر خطی بوده و نمیتوانید بگویید که اگر مثلا فلان فلز با فلان توان در 1 ساعت ذوب میشود پس با دو ساعت توان نصف خواهد شد.ولی به صورت سر انگشتی تا حدودی انهم در بعضی از مواد میتوان تقریب زد.

دیدگاه

واقعا انفجار شبه اتمی بود :eek:
          اقای جبرئیلی عزیز براتون امکانش هست اگر تصاویری از کوره های ساخت خودتون یا تصاویری از قطعات بکار رفته اپلود کنید؟ قبلا یک سری کلیپ مانند اپلود کرده بودید ولی کیفیت انچنانی هم نداشت-
          اگه وقت کردید ممنون میشم تصاویری از کوره هایی که باهاشون کار کردید رو قرار بدید -مخصوصا قطعات قدرت و خازن و سوئیچ ها

دیدگاه

وویاگر جان یه سرچ بزن راجع به مجتمع ذوب غدیر یزد.
            انفجار یک کوره فکر میکنم ۱۰ یا ۱۲ تنی که عاملش هم در نهایت نشت اب کوره اعلام شد باعث مرگ ۱۹ نفر شد. (انفجار کوره القایی)
            یا اینیکی شاید کمتر خبر ازش باشه تو اینترنت. انفجار واحد ccm (ریخته گری متوالی) ذوب ابهر. که باعث رگ یادم نیست ۴ یا ۱۴ نفر شد.

من خودم تو یکی از این انفجارها که دسته گل یکی از بچه های ccm فولاد ویان همدان بود چیزی نمونده بود سمت راست بدنم بره. ۵ ثانیه دیر تر جنبیده بودم خودم و اون بنده خدایی که سوتی داده بود میرفتیم به فنا.

اب اگر داخل مذاب وارد بشه باعث میشه یه حباب از مذاب جامد بشه و اب داخلش محبوس بمونه. این اب داخل حباب باعث میشه حباب جامد بشه و اب داخل حباب هم در اثر حرارت بالا داپما در حال بخار شدنه و فشار داخل حباب رو زیاد میکنه. تا جایی که حباب منفجر میشه. انفجار حباب باعث میشه حجم تمام کوره به بیرون تخلیه بشه. البته واحدهای ccm به دلیل بسته بودت زیاد و تنگ بودن قالب معمولا خطر پرتاب ترکش و .. بیشتر دارند. کوره های ذوب بیشترین خطرشون پاشش مذابه. البته شدت انفجار کمی ندارند ولی پاشش مذاب خطرناک تر از پیت شدن ترکشه.
            حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
            به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

برای دیدن عکس و فیلم میتوانید به سایت موجود در پروفایلم مراجعه کنید.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                برای دیدن عکس و فیلم میتوانید به سایت موجود در پروفایلم مراجعه کنید.
                آقای جبراییلی جسارتا آدرسی در پروفایلتون نمیبینم :redface:
                لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

وقتیکه روی اسم کلیک کنید یک صفحه باز میشود-که عکس من انجاست درست زیر سمت راست عکس قبل از کلمه لیسانس عکس کره زمین است روی عکس کره زمین کلیک کنید وب سایت ما باز میشود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                    وویاگر جان یه سرچ بزن راجع به مجتمع ذوب غدیر یزد.
                    انفجار یک کوره فکر میکنم ۱۰ یا ۱۲ تنی که عاملش هم در نهایت نشت اب کوره اعلام شد باعث مرگ ۱۹ نفر شد. (انفجار کوره القایی)
                    یا اینیکی شاید کمتر خبر ازش باشه تو اینترنت. انفجار واحد ccm (ریخته گری متوالی) ذوب ابهر. که باعث رگ یادم نیست ۴ یا ۱۴ نفر شد.

من خودم تو یکی از این انفجارها که دسته گل یکی از بچه های ccm فولاد ویان همدان بود چیزی نمونده بود سمت راست بدنم بره. ۵ ثانیه دیر تر جنبیده بودم خودم و اون بنده خدایی که سوتی داده بود میرفتیم به فنا.

اب اگر داخل مذاب وارد بشه باعث میشه یه حباب از مذاب جامد بشه و اب داخلش محبوس بمونه. این اب داخل حباب باعث میشه حباب جامد بشه و اب داخل حباب هم در اثر حرارت بالا داپما در حال بخار شدنه و فشار داخل حباب رو زیاد میکنه. تا جایی که حباب منفجر میشه. انفجار حباب باعث میشه حجم تمام کوره به بیرون تخلیه بشه. البته واحدهای ccm به دلیل بسته بودت زیاد و تنگ بودن قالب معمولا خطر پرتاب ترکش و .. بیشتر دارند. کوره های ذوب بیشترین خطرشون پاشش مذابه. البته شدت انفجار کمی ندارند ولی پاشش مذاب خطرناک تر از پیت شدن ترکشه.
                    سلام دوستان
                    این نکته رو یاداوری کنم که کوره های ذوب بزرگ یک سیستم نشت مذاب و اب دارند که مابین سیمان نسوز کویل و خاک کوبیدنی قرار میگیره و بمحض اینکه مقاومتی کمتر ازمقدار اولیه رو سنس کرد،الارم میده و کوره رو خاموش میکنه.
                    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

یک کوره ذوب باید دارای حفاظتهای زیادی باشد که سیستم اشکار ساز خوردگی و نشت اب یکی از انهاست.مشکل اصلی این است که مسائل ایمنی رعایت نمیشود.حتی با وجود چنان سیستم هایی هم شما هرگز نباید فکر کنید که کوره دچار مشکل نخواهد شد مثلا فرض کنید مواد ذوب شده و در همین زمان جریان اب کویل از کار بیافتد چه خواهد شد:بعد از مدتی کویلی که در ان اب وجود دارد -در صورت عدم وجود مکانیزم های ایمن منفجر خواهد شد-و یا مکان نصب کوره باید طوری باشد که در هنگام بروز چنین وضعیتی خطری افراد را تهدید نکند--و یا لباس انها باید طوری باشد که بهنگام اتش سوزی کمترین سوختگی را داشته باشند.و .....لینک زیر مقداری از انها را توضیح داده است حتی این سیستم نشت یاب نیزبه صورت شبکه گسترده طراحی شده نه یک نقطه تا کارکرد ان مطمئ باشد .http://www.inductotherm.com/M2567%20...3%20091511.pdf
                      http://www.inductotherm.com/SafetyMeltingOptions.htm

دیدگاه

در اغلب صنایع داخلی هیچکدام از نکات رعایت نمیشوند. سری به چند کارخانه شیر سازی تاکستان قزوین بزنید متوجه منظورم میشوید. صاحب کارخانه برای کم شدن مصرف برق حتی حاظر نیست سیستم تهویه را روشن کند. مجال نفس کشیدن نیست آنجا. لباس؟ اغلب صنایع فکر جان نیروها نیستند. و معتقدند اگر اتفاقی افتاد و خسارت وارد شد جان کارگر ارزشی ندارد این بین.
                        کوره های قوس و بلند هیچکدام سنسوری جهت تشخیص نشتی ندارند. بین هر ذوب یک بار توسط واحد نسوز باید وضعیت نسوزها و توسط واحد مکانیک کوره وضعیت لوله ها چک شوند. این قضیه مختص ایران نیست و پیشرفته ترین کوره ها هم همین وضعیت را دارند. فقط دمای اب وارد و خارج شده از شبکه های داخل کوره و دماس ۳ تا ۵ نقطه از کف کوره (خارجی ترین نقطه کوره- دیواره بیرونی) اندازه گیری میشود. البته هیچ اتوماسیونی هم روی اینها نیست. فقط توسط اپراتور پایش میشود.
                        حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                        به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

سلام به جناب جبرائیلی و بقیه دوستان.
                          با عرض معذرت من چند وقتی هست درگیر یک مدار فوروارد دو سوییچ هستم که مشکل صدای صوت و فیش فیش از ترانس رو داره که من میدونم مشکل از فیدبک مدارم هست ولی نمیدونم باید چیکارش بکنم. فیلتر خروجی و المانهای فیدبک رو هم طبق نمونه مثال مدار 65 واتی کتاب آقای مارتی براون ویرایش دوم انجام دادم. ولی وقتی با واریاک ولتاژ رو به 160 ولت میرسونم شروع میکنه به سروصدا کردن البته زیر بار مینیمم که 0.5 آمپری هست. و از این نقطه که هرچه ولتاژ بالاتر میره باید عرض پالس شروع به کم شدن کنه اما این اتفاق نمیافته و آی سی 3845 مدام پالس خروجی رو قطع میکنه و دوباره وصل میکنه که همین مسئله باعث میشه روی پین 1 آی سی یه موج دندان اره ای باشه با سطح دی سی 1.5 ولت و دامنه 0.5 ولت. در ضمن از خیر پین Isense آی سی هم گذشتم و با یه مقاومت زمینش کردم.در نتیجه فقط در حال حاضر فیدبک از اپتو کوپلر به پین 1 آی سی طبق شماتیک زیر اومده. جالب اینجاست که وقتی به جای مقاومت 112 کیلو که مقاومت گین فیدبک هست دو عدد مولتی ترن 100 کیلو سری کردم و با تغییر این دوتا وقتی به مقدار 0 اهم رسید شرایط مقداری بهتر شد که مقدار 0 دور از انتظار بود.در عین حال مشکل پایداری همچنان پابرجاست و از شما اساتید خواهشمند کمک هستم که راهنمایی کنید چه کاری انجام بدم. تمامی مقادیر توی نقشه هست ممنون میشم بگید کجای محاسباتم ایراد داره و کدوم قطعه یا قطعات رو باید تغییر بدم. این سوال رو در تاپیک مخصوص فوروارد مطرح کردم اما کسی جواب نداد به خاطر همین اینجا گذاشتم شاید مثل دفعات قبل لطف جناب جبرائیلی شامل حال بنده بشه.
                          http://cld.persiangig.com/download/a5iRIb1N6D/forward%202%20switch.pdf/dl
                          همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

سلام--سوالتان کمی عجیب است.زیرا اولا پایه سنس ای سی را نمیتوانید زمین کنید و انتظار عملکرد صحیح داشته باشید زیرا اساس کار این ای سی مبتنی بر دیده شدن شکل موج جریان در پایه 3 میباشد تا بتواند پالس گیت را بسازد و اگر هم تاکنون ماسفت نسوخته نیز عجیب است---دوما در مدار نشان داده شده ولتاژ دی سی ورودی مینیمم 254 ولت ذکر شده که با حساب سرانگشتی ولتاژ متناوب ان چیزی در حدود 181 ولت میشود و شما چگونه انتظار دارید که با 165 ولت کار کند؟ iهمچنین فرکانس سوییچینگ برابر فرکانس رمپ پایه 4 است و نصف ان نیست--مگر انکه مشخصات مدار چیزی غیر از مقادیر نقشه باشد که در این صورت نقشه با مقادیر صحیح را قرار دهید--تعداد دور ترانس موجود؟- رنج ولتاژ ورودی-ولتاژ و جریان خروجی مورد انتظار؟ فرکانس؟سایز هسته موجود؟ را هم مشخص نمایید.

دیدگاه

سلام استاد و خسته نباشید. فوق العاده خوشحال شدم که باز هم مثل همیشه لطف کردین و جواب سوالم رو دادید.
                              خب در مورد سوال اول باید بگم که وقتی با اوسکوپ شکل موج پایه سنس و خروجی آی سی رو گرفتم دیدم که در حالتی که ولتاژ ورودی با واریاک 220 ولت هست و مینیمم بار 0.5 آمپری در خروجی- ولتاژ پایه سنس وقتی به 1 ولت میرسید پالس بعدی رو به طور کامل قطع میکرد که من نمیدونم چرا ولتاژ این پین به 1 ولت میرسید و نکته دیگه اینکه این پایه سنس دقیقا در لحظه ای که پالس خروجی آی سی یک میشد شدیدا اسپایک نویزی روش سوار میشد که به خاطر همین دودلیل من کلا این پین رو زمین کردم.
                              در مورد سوال دوم هم باید بگویم که تا قبل از اینکه ولتاژ به 160 ولت برسد هیچ صدایی از ترانس در نمیاد و عرض پالس خروجی آی سی که به ترانس میرسه روی حداکثر خودش یعنی 45% هست و وقتی به 160 ولت میرسه مدار فیدبک میخواد فعال بشه و چون در خروجی بار سنگینی نمیبینه در نتیجه از این ولتاژ سعی میکنه عرض پالس خروجیشو کم کنه چون ولتاژ ورودی داره بالا میره حالا به خاطر همین مسئله که فیدبک میخواد فعال بشه شروع میکنه به سروصدا کردن و این دقیقا به این صورت هست که یک در میان پالسها رو قطع میکنه و باز که پالس قطع میشه و ولتاژ خروجی پایین میافته دوباره پالس رو وصل میکنه و همین روند ادامه داره که باعث میشه از این ولتاژ یک در میان پالسهای خروجی آی سی قطع و وصل بشه که روی پایه 1 آی سی هم یه فرکانس دندانه اره ای با دامنه تقریبا 0.5 ولت ایجاد میشه که باعث میشه از طریق این پین مدام پالس خروجی قطع بشه و توسط این قطعو وصلهای مکرر پالسی خروجیرو تثبیت میکنه در نهایت منجر به داغ کردن هسته ترانس و سیمپیچها و همچنین داغ کردن هیتسینک ماسفتها میشود.
                              در مورد سوال سوم اینکه من اون چیزی رو که روی اوسکوپ دیدم این بود که فرکانس رمپ روی پین 4 آی سی معادل 105 کیلوهرتز بود و فرکانس خروجی آی سی UC3845 یعنی پین 6 دقیقا 60 کیلوهرتز بود که من هرچی فک کردم نفهمیدم چه جوری نصف 105 میشه 60 oo: که فکر کنم این هم به خاطر توگل فیلیپفلاپ داخل این شماره آی سی هست.
                              مقادیری که داخل نقشه ذکر شده همگی همین الآن روی مدار نصب هستند فقط مدار در حال حاضر دستم نیست و در شرکت میباشد. وفقط همون مقدار مقاومت Rt توی نقشه نیست که اون رو هم یادم رفته که مقدارش چقدر هست که به خاطر همین به جاش فرکانس خروجی آی سی رو نوشتم. بقیه اطلاعات هم به طور کامل توی نقشه توی قسمتهای مربوط به خودشون نوشتم. تعداد دور اولیه ترانس 83 دور-ثانویه 14 دور- هسته EI 33.0/24.0/12.7/9.7-میزان چگالی شار انتخابی برای هسته 180mT- هسته بدون گپ- رنج ولتاژ ورودی از 254 ولت DC تا 525 ولت DC که ولتاژ نرمال کاری 420 ولتDC- ولتاژ خروجی 18 ولت با مینیمم بار 0.5 آمپری و بار کامل 1.5 آمپری- فرکانس کاری 60KHz.
                              استاد انصافا خوشحال شدم به پستم اینقدر زود جواب دادین خداییش ته دلم همیشه حس دلگرمی رو ایجاد کردین بازهم پیشاپیش ازتون ممنونم. منو ببخشید وقتتون رو گرفتم. منتظر پاسختون هستم. :rolleyes:
                              همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

هنوز جواب سوالهای مرا ندادید--چرا ولتاژ 165 ولت؟در حالیکه مینیمم ولتاژ 254 ولت میباشد---فرکانسها هم که باید مثل هم باشند مگر اینکه اسکوپ شکل نامنظمی نشان دهد که در اینصورت مشکل از فیدبک است--این ای سی مد جریان میباشد یعنی در ابتدا که تغذیه روشن میشود پالس خروجی از پایه 6 یک شده و منتظر میماند تا پایه سنس جریان بیشتر از یک ولت شود و به محض اینکه سنس جریان یا همان پایه 3 بیشتر از یک ولت شود انگاه پایه شش صفر میشود در غیر اینصورت اگر پایه 3 جریان را نبیند انگاه پایه 6 همواره یک میماند و مدار انقدر جریان میکشد تا هسته اشباع شود و یا ماسفت بسوزد.و دیگر عمل سوییچ زنی ماسفت انجام نخواهد شد.مگر اینکه مدار ایراد داشته باشد و طور دیگری نویز بگیرد و سویچ تصادفی انجام دهد.که در اینصورت بازهم منجر به سوختن سوییچ و یا داغ شدن المانهای دیگر خواهد شد..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X