اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

با سلام حضور استاد عزیز و بسیار ممنون از راهنماییتون.حتما این کار رو خواهم کرد. با این تفاسیر بدست آوردن مقدار گین بسیار راحته. اما در مرحله بعدی که باید با توجه به مقدار گین ( از روی روابط آن منحنی فاز و گین مدار بدون فیدبک را رسم کنم ) منظور چه روابطی هستند؟ به نظرتون میشه از روابطی که جناب B2 زحمت محاسباتشون رو در تاپیک زیر در آخرین پست مربوط به طراحی فیدبک برای فلایبک انجام دادند استفاده کنم؟ آخه محاسبات بر اساسه ولتاژ خروجی و با TL431 هستش: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76048.0 باز هم ممنون از توجهتون.
    همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

منظور از روابط این است که شما با توجه به تابع تبدیل مدار باز و دیدن منحنی فاز و گین نسبت به فرکانس و در نظر گرفتن شیب گین و فرکانس قطع باید با اپ امپ یک جبران کننده طراحی نمایید که گین با شیب مناسبی خط فرکانس را قطع کند و فاز هم مارجین مناسب را داشته باشد--و باید ببینید که خروجی و ورودی مدار شما چیست؟انچه که جنابB2 توضیح داده اند راجع به ولتاژ است که با اندکی تغییرات میتوانید انرا نسبت به جریان نیز به کار برید.و فقط باید پارامترها و نقاط ورودی و خروجی را تغییر دهید.
      در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

باسلام خدمت استاد عزیز
        من یه هسته فریت ei40 باسطح مقطع 16.5mm*16.5mm دارم ومیخوام یه ترانس ایزوله با ورودی 15 ولت 40KH وخروجی چهار سر15ولت مجزا بپیچم.طبق جساب کتابی که کردم برای 15 ولت تو این فرکانس 10 دور پیچیدم ولی نمیدونم چرا توی ثانویه ها نبم ولت بیشتر ندارم تازه از اولیه 1آمپر هم رد میشه ولی خروجی ندارم .لطفا راهنماییم کنید
        البته من هسته رو از توی یه مدار برداشتم وبرای باز کردنش گذاشتم توی آبجوش تا تونستم شرلاکش رو بازکنم.آیا اینکار باعث از بین رفتن خاصیت مفناطیسی فریت میشه؟

دیدگاه

سلام-من نمیدانم مدار را چگونه بسته اید که جواب نداده لطفا شماتیک انرا بگذارید.

دیدگاه

{
            من یه هسته فریت ei40 باسطح مقطع 16.5mm*16.5mm دارم ومیخوام یه ترانس ایزوله با ورودی 15 ولت 15KH وخروجی چهار سر15ولت مجزا بپیچم.طبق جساب کتابی که کردم برای 15 ولت تو این فرکانس 10 دور پیچیدم ولی نمیدونم چرا توی ثانویه ها نبم ولت بیشتر ندارم تازه از اولیه 1آمپر هم رد میشه ولی خروجی ندارم .لطفا راهنماییم کنید
            البته من هسته رو از توی یه مدار برداشتم وبرای باز کردنش گذاشتم توی آبجوش تا تونستم شرلاکش رو بازکنم.آیا اینکار باعث از بین رفتن خاصیت مفناطیسی فریت میشه؟}}}
            }

بفرمایید اینم نقشه مدارم .اپتوکوپلری که من استفاده کردم چهار پایه هست توی پروتیوس نداشت اینوبجاش گذاشتم
            فرکانس کاری 15 KH هست و توان زیادی ازش نمیخام و میخام از این ترانس فقط بعنوان درایور برای پل آیجیبیتی استفاده کنم
            CONTROL.rar - 39 KB
            http://uplod.ir/wpt7alxctv8k/CONTROL.rar.htm

دیدگاه

چقدر خوب بود که مدار را به صورت عکس میگذاشتید نه به صورت فایل زیرا نرم افزار پروتئوس را ندارم---گرمای اب جوش باعث از بین رفتن خاصیت ان نمیشود-ایا ولتاژ اولیه شما دچار افت نمیشود؟

دیدگاه

سلام وخسته نباشید حضور تمامی دوستان مخصوصا استاد عزیز جناب جبراییلی. بخشید استاد من یک تغذیه نیم پل بستم با توان 550 وات با ولتاژ تقریبا 12 ولت (گفتم تقریبا چون از ولتاژ خروجی فیدبک نگرفتم) و جریان 45 آمپر و به خوبی هم کار کرد چون به خروجیش 11 عدد لامپ هالوژن 50 واتی زدم به خوبی هم روشنشون کرد. فیدبک جریان از اولیه با ترانس جریان گرفتم و با اولیه ترانس هم یه خازن 2.2uF سری کردم در ضمن چون بار لامپ هالوژن بود خروجی ترانس رو یکسو نکردم ومستقیما زدم به لامپها. اما مشکل من اینجاست که وقتی بار رو از ثانویه برمیدارم حرارت ترانس در عرض 4-5 ثانیه شدیدا بالا میره در حدی که دستو میسوزونه oo: ولی وقتی زیر بار هست اینقدر سریع داغ نمیکنه. در ضمن ترانس رو عوض کردم با یه دونه از این ترانسهای داخل پاور کامپیوتر وبه خوی جواب داد (البته با 4 عدد هالوژن چون بیشتر نمیکشید) و وقتی بار رو از ثانویه ترانس پاوره بر می داشتم اصلا مثل قبلی که خودم پیچیده بودم داغ نمی کرد. که من تنها چیزی که به ذهنم رسید مربوط به مقدار خازن سری با ترانس بود چون همینجوری بدون محاسبه گذاشتمش. (هسته خودم توروئید شماره mm 38/19/12.5 هست و تعداد دور اولیه و ثانویه 64 دور و 6 دور با سیم پیچی یکنواخت و لیتز انجام دادم و فرکانسی که به ترانس میرسه KHz28.5 هست چون فرکانس اوسیلاتور دو برابر این مقدار هست). ممنون میشم دلیل این پدیده نسبتا نادر رو بهم توضیح بدید و راهنماییم کنید برای رفعش چون این یک نمونه تست کوچیک بود با همون کنترلری که برای دستگاه جوش میخام بسازم چون در نظر دارم کنترلر همین باشه و توان سیستم رو از 550 وات برسونم به 5500 وات. ممنون از اینکه وقت میگذارید و به سوالات پیش پا افتاده ما با حوصله جواب میدید.
                همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

بفرما یید اینم عکس مدار
                  لطفا راهنماییم کنید که چرا خروجی ولتاژندارم

اضافه شده در تاریخ :
                  http://uplod.ir/e3sfngqt73fa/CONTROL_5.jpg.htm

اضافه شده در تاریخ :
                  باسلام خدمت دوستان عزیز مخصوصا مهندس جبرائیلی
                  من مدار زیر رو بستم خوب کار میکنه و توی خروجی ازش 150 وات گرفتم و از اولیه هم 13 آمپررد شد ولی نمیدونم چرا ماسفت بشدت داغ شد تا سوخت .من قبلا از این ماسفت جریان بیشتر هم گرفتم ولی اینطور نشده بود.توی نقشه ها دیده بودم که بین درین وسورس ماسفت یه خازن و مقاومت سری میذارن دلیلش چیه من اونها رو نذاشته بودم
                  http://www.xum.ir/images/2014/06/09/powerinverterenlarged.gif

دیدگاه

با سلام حضور تمامی دوستان به خصوص استاد عزیز جناب جبراییلی. برای پاسخ به سوال دوست خوبم آقای ali4716 این پست رو میذارم و بنا بر جسارت نباشه چون خودم دوست دارم زود به جواب سوالاتم برسم گفتم شاید استاد وقت نکنند جواب بدن دوستمون خیلی منتظر نشه. به نظر من اگر شما از ترانس هسته آهنی برای این مدار استفاده میکنی که قطعا هم همینطور هست باید فرکانس اوسیلاتور آی سیو روی 100Hz تنظیم کنی چون فرکانسی که به ترانس میرسه نصف فرکانس اوسیلاتور هست. که با مقاومت 260K و خازن 0.1uF که تو این نقشه استفاده شده طبق فرمول دیتاشیت فرکانس اوسیلاتور 45Hz هست. که نصف این فرکانس یعنی 22.5Hz به ترانس میرسه. که در نتیجه یکی از مشکلات شما به این صورت رفع میشه. مسئله بعدی محاسبه مقاومت مناسب برای گیت ماسفت هاتون هست که از 2.2K اهم باید برسه حداکثر به مقدار 6.8 اهم و همینطور دو عدد مقاومت 2.2K که به پینهای 12 و 13 متصل هستند رو به جاشون جامپر بذار دلیلش هم به خاطر سریع روشن شدن ماسفتها هست تا پایینترین تلفات رو در لحظات قطع و وصل داشته باشن. مقاومتهای 10K که به پینهای 11 و 14 وصل شدن رو هم به جاشون 2.7K بذار تا اثر به اصطلاح مقاومت منفی ماسفتهارو بگیره و هم ترانزیستورهای داخل آی سی رو کامل روشن کنه. این دوتا اصلی ترین دلایل به نظر میرسند. در مورد RC سری که با درین سورس ماسفتها موازی میشه شما باید مقدار اندوکتانس نشتیه ترانسو بدونی تا بتونی مقادیر اونهارو حساب کنی که چون توان شما پایین هست (حدود 150 وات) به نظر من دلیلش نباید این مسئله باشه مگر اینکه اندوکتانس نشتی ترانست خیلی بالا باشه. در مورد اون مدار اولی هم من فکر میکنم ترانزیستورهای tip42 کامل روشن نمیشن چون مقدار مقاومت بیسشون زیاده وباید برسونیشون حداکثر به مقدار 47 اهم که میشه یه جریانی حدود 250mA البته تو DC که این جریانو شاید اپتوکوپلر نتونه تحمل کنه که بهتره به جای BJT از ماسفت BS170 استفاده کنی. امیدوارم درست تونسته باشم راهنماییت کنم رفیق موفق باشی.

دیدگاه

سلام beheshtiam دستت درد نکنه یادم رفت بگم ترانسم فریته و فرکانس آیسی رو 40 kh تنظیم کردم{ مقاومت 27k و خازن 1nf{
                      الان فعلا ماسفتهام سوخته و تو شهرمون هیچی گیرنمیاد باید برم جایی تهیه کنم.باشه اینهایی که گفتید انجام میدم نتیجش رو اعلام میکنم.راستی فرکانس بیباری مدار 40 کیلو هرتز بود ولی وقتی بار میومد روش میشد 8 کیلو هرتز
                      درمورد پروژه دومی هم وقتی که با تترنس یه مقاومت 4.7 اهمی سری میکنم توی ثانویه 10 ولت دارم ولی اگر مقاومت نذارم هیچی ندارم؟؟

دیدگاه

سلام و خسته نباشید حضور استاد جبراییلی و تمامی دوستان. استاد فکر میکنم این پست من از قلم افتاد :redface:.
                        نوشته اصلی توسط beheshtiam
                        سلام وخسته نباشید حضور تمامی دوستان مخصوصا استاد عزیز جناب جبراییلی. بخشید استاد من یک تغذیه نیم پل بستم با توان 550 وات با ولتاژ تقریبا 12 ولت (گفتم تقریبا چون از ولتاژ خروجی فیدبک نگرفتم) و جریان 45 آمپر و به خوبی هم کار کرد چون به خروجیش 11 عدد لامپ هالوژن 50 واتی زدم به خوبی هم روشنشون کرد. فیدبک جریان از اولیه با ترانس جریان گرفتم و با اولیه ترانس هم یه خازن 2.2uF سری کردم در ضمن چون بار لامپ هالوژن بود خروجی ترانس رو یکسو نکردم ومستقیما زدم به لامپها. اما مشکل من اینجاست که وقتی بار رو از ثانویه برمیدارم حرارت ترانس در عرض 4-5 ثانیه شدیدا بالا میره در حدی که دستو میسوزونه oo: ولی وقتی زیر بار هست اینقدر سریع داغ نمیکنه. در ضمن ترانس رو عوض کردم با یه دونه از این ترانسهای داخل پاور کامپیوتر وبه خوی جواب داد (البته با 4 عدد هالوژن چون بیشتر نمیکشید) و وقتی بار رو از ثانویه ترانس پاوره بر می داشتم اصلا مثل قبلی که خودم پیچیده بودم داغ نمی کرد. که من تنها چیزی که به ذهنم رسید مربوط به مقدار خازن سری با ترانس بود چون همینجوری بدون محاسبه گذاشتمش. (هسته خودم توروئید شماره mm 38/19/12.5 هست و تعداد دور اولیه و ثانویه 64 دور و 6 دور با سیم پیچی یکنواخت و لیتز انجام دادم و فرکانسی که به ترانس میرسه KHz28.5 هست چون فرکانس اوسیلاتور دو برابر این مقدار هست). ممنون میشم دلیل این پدیده نسبتا نادر رو بهم توضیح بدید و راهنماییم کنید برای رفعش چون این یک نمونه تست کوچیک بود با همون کنترلری که برای دستگاه جوش میخام بسازم چون در نظر دارم کنترلر همین باشه و توان سیستم رو از 550 وات برسونم به 5500 وات. ممنون از اینکه وقت میگذارید و به سوالات پیش پا افتاده ما با حوصله جواب میدید.

دیدگاه

سلام-- به دلیل مشغله کاری گاهی از اوقات فرصت پاسخ دادن کم است و گاهی از اوقات هم فراموش میشود --لطفا شماتیک مدار را قرار دهید.

دیدگاه

سلام به استاد عزیز جناب مهندس جبراییلی و بقیه دوستان.فرمودید که نقشه مدار رو بگذارم اینم لینک دانلود: (http://cld.persiangig.com/sync.html#v=prv&f=5240737) این فقط قسمت کنترلر و فیدبک با ترانس جریان هست که این ترانس جریان تو مسیر اولیه ترانس نیم پل قرار داره. هر کدام از خروجی های آی سی SG3525 به یک TC4420 میره که با این دو تا یک ترانس پالس کوچیک به صورت پل درایو میشه که این ترانس پالس رو روی هسته تیروئید پیچیدم و با این ترانس پالس یک خازن 1uF سری کردم برای خذف DC های احتمالی ناشی از متعادل نبودن عرض پالسها. و 2 خروجی هسته تیروئید ترانس پالس رو به گیت ماسفتهای IRFP460 دادم البته این کار رو با چند تا دیود و مقاومت و یه ترانزیستوری که برای خاموش سازی گیت ماسفتها با گیت و سورسها موازی شده انجام دادم. مشکل اینجاست که وقتی ترانس نیم پل زیر بار هست کارکرد عادی داره ولی وقتی بار رو که 11 عدد لامپ هالوژن 50 واتی هست از روی ثانویه بر میدارم حرارت ترانس در عرض 4-5 ثانیه شدیدا بالا میره که دستو میسوزونه و به مرز اشباع نزدیک میشه oo: که قبل از اینکه ماسفتهای نازنینم بسوزن سریع برق رو قطع میکنم البته با ترانس اصلی که در این مدار نیم پل هست یک خازن 2.2uF سری کردم. نکته جالب توجه اینجاست که وقتی فقط به جای این ترانس از ترانسهای پاور کامپیوتر میذارم هیچ مشکلی نیست و وقتی ترانس پاور کامپیوتر بی باره اصلا داغ نمیکنه. علاوه بر این لطفا بگید برای اصلاح شبکه فیدبک کل مدار و برای تبدیل شدن به دستگاه جوش باید چه تغییراتی ایجاد کنم. :smile:

دیدگاه

لینک پسوورد میخواهد--

دیدگاه

سلام وخسته نباشید استاد جبراییلی. ببخشید عذر میخوام استاد اشتباهی شد.لینک درست اینه:http://cld.persiangig.com/preview/tbpe07d7KX/WELD.BMP این فقط قسمت کنترلر و فیدبک با ترانس جریان هست که این ترانس جریان تو مسیر اولیه ترانس نیم پل قرار داره. هر کدام از خروجی های آی سی SG3525 به یک TC4420 میره که با این دو تا یک ترانس پالس کوچیک به صورت پل درایو میشه که این ترانس پالس رو روی هسته تیروئید پیچیدم و با این ترانس پالس یک خازن 1uF سری کردم برای حذف DC های احتمالی ناشی از متعادل نبودن عرض پالسها. و 2 خروجی هسته تیروئید ترانس پالس رو به گیت ماسفتهای IRFP460 دادم البته این کار رو با چند تا دیود و مقاومت و یه ترانزیستوری که برای خاموش سازی گیت ماسفتها با گیت و سورسها موازی شده انجام دادم. مشکل اینجاست که وقتی ترانس نیم پل زیر بار هست کارکرد عادی داره ولی وقتی بار رو که 11 عدد لامپ هالوژن 50 واتی هست از روی ثانویه بر میدارم حرارت ترانس در عرض 4-5 ثانیه شدیدا بالا میره که دستو میسوزونه و به مرز اشباع نزدیک میشه oo: که قبل از اینکه ماسفتهای نازنینم بسوزن سریع برق رو قطع میکنم البته با ترانس اصلی که در این مدار نیم پل هست یک خازن 2.2uF سری کردم. و دوباره بعدش به جای این خازن یه دونه 4.7uF گذاشتم که گفتم شاید از این باشه که با افزایش این خازن سری هم هیچ فرقی نکرد. نکته جالب توجه اینجاست که وقتی فقط به جای این ترانس از ترانسهای پاور کامپیوتر میذارم هیچ مشکلی نیست و وقتی ترانس پاور کامپیوتر بی باره اصلا داغ نمیکنه. و یه چیز دیگه هم اینکه خروجی رو چون میخواستم فقط بدم به لامپ واسه تست دیگه با دیود یکسو سازی نکردم و مستقیم دادم به لامپها پس خروجی همون ac با فرکانس بالا هست و تو خروجی نه سلف گذاشتم نه حداقل بار. علاوه بر این لطفا بگید برای اصلاح شبکه فیدبک کل مدار و برای تبدیل شدن به دستگاه جوش باید چه تغییراتی ایجاد کنم.باز هم یه دنیا ممنون از راهنمایی های بی دریغتون. :smile:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X