اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای طراحی پوش پول DC to DC کانورتر 12 به 310 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک برای طراحی پوش پول DC to DC کانورتر 12 به 310 ولت

نوشته اصلی توسط aliebi1
    1-نرم افزار طراحی خود مدار پوش پول من ندیدم و ندارم ولی محاسبات مربوط به سیم پیچی ترانس و سلف رو از نت
    و سایت معروف 320volt.com دانلود کردم (حالا نمیدونم منبع اصلیش کی و کجا بوده)
    سلام

اگه امکانش هست میشود این نرم افزار ها را قرار دهید.
    DD Audio & SP Audio

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir h.
      سلام
      اگه امکانش هست میشود این نرم افزار ها را قرار دهید.
      سلام دوست عزیز
      نرم افزار که PI EXPERT SUITE است
      از شرکت آمریکایی Power Integrations
      نرم افزاری مجانی برای طراحی منبع سوئیچینگ...

http://led-driver.power.com/design-support/pi-expert/
      آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
      مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
      _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام من دوتا سوال دارم از کسانی که این مدار رو ساختن
        1- زیر بار 200 وات ماسفتهای مدار داغ نمیشه؟
        2 - دمای ترانس چطور؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
          سلام دوست عزیز
          نرم افزار که PI EXPERT SUITE است
          نرم افزاری مجانی برای طراحی منبع سوئیچینگ...
          نرم افزار برای طراحی مدار مد نظر نبود.

منظورم نرم افزار برای فیلتر خروجی بود.
          DD Audio & SP Audio

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali4716
            سلام من دوتا سوال دارم از کسانی که این مدار رو ساختن
            1- زیر بار 200 وات ماسفتهای مدار داغ نمیشه؟
            2 - دمای ترانس چطور؟
            درود
            دوست عزیز منظور شما از داغ نمیشه رو متوجه نشدم؟؟؟
            بالاخره شما یه حساب سرانگشتی بزنی در توان 200 وات جریان معادل 17،18 آمپر از اولیه عبور میکنه و در ترانس صرف تبدیل انرژی میشه تلفاتم که داریم چرا گرم نشه!
            اگه منظور شما بیش از حد داغ میشه دیگه باید با هئیت سینگ مناسب و فن کنترل کنی
            و در مورد ترانس اگه ترانس متناسب با این توان نزاری زیر بار افت ولتاژ ایجاد میشه
            بعد جریان ورودی برای جبران بیشتر میشه تا جایی که هسته اشباع میشه و ترانس و سوئیچ قدرت (ماسفت)
            کتلت یا املت میشه
            من از تنگی چشم فیل دانستم

آنان که غنی ترند ... محتاج ترند

دیدگاه

سلام علی آقا
              یک خواهشی داشتم که فکر کنم خیلی از دوستان هم با من هم عقیده باشند...
              چند باری هم پیغام خصوصی از دوستان دریافت کردم که بعد از خواندن تاپیک اینورتر سینوسی از من
              سوال کرده بودند که به چه صورت باید مدار پوش پول افزاینده را طراحی کنیم ... :eek:
              حوالا خواهش بنده از شما که مطمعن هستم بیشتر دوستان هم همین خواهش را از شما دارند:
              اگر امکانش هست در همین تاپیک یا تاپیک جدیدی , آموزش ساخت یک مدار منبع تغذیه بوس پوش پول ساده را شروع کنید به صورت
              نوشتاری (حالا 4 - 5 عکس پوینت ویندوز هم باشه که عالی میشه :agree و در آن تک تک قسمتهای ساخت و محاصبه المانها ترانس...
              را آموزش دهید و دوستان سوالهای خودشونو از شما بپرسند و شما زحمت بکشید و پاسخ دهید ....
              لازم هم نیست آموزش پیچیده و مفصلی باشد , و یا مدار پوش پول حرفه ای باشد , در حد چند ده وات یا 100 وات باشد و بسیار ساده ...
              تا روش درست کردن این چنین مدارهایی را من و دوستان یاد بگیریم (زیاد هم وقت شما را نگیرد ....)
              با تشکر از شما :redface:
              مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
              _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

درود به تمامی دوستان پیشاپیش عید باستانی نوروز به تمامی دوستان مبارک انشالله ایام به کام :wow:

خب بالاخره مدار ما هم داره اماده میشه فعلا شماتیکش رو برای دوستان میذارم تا اظهار نظر کنند و اگه کم و کاستی هست بگن برطرف کنم
                توضیحات
                1-توان خروجی مدار 620 وات و هسته ترانس مورد نظر ETD 49
                2-برای این مدار تا تونستم اپشن اضافه کردم که دوستان اگه بخان میتونن اضافه کنن بدون اونها هم کار میکنه مدار
                بعنوان مثال
                مدار پروتکت که اگه خروجی اوور لود شد یا ولتاژ ورودی کمتر از 10.8 شد مدار سوئیچینگ خاموش بشه (مدار پروتکت رو دیگه باید خود دوستان طراحی و اضافه کنن)
                قسمت بعدی مدار افزاینده 12 به 15 ولت هست که شما اگه بخواهید میتونید استفاده کنید
                علت استفاده (بهتره IC و ماسفت ها با ولتاژ 15 ولت راه اندازی بشن توضیح چرای اون مفصل هست

اگه سوالی هست؟ بپرسید حتما پاسخگو هستم
                ببخشید دوستان یه اشتباه که باید تصحیح بشه خازن C2 در اصل 1 نانو هست (10 نانو اشتباست)

دیدگاه

سلام علی آقا
                  دستتون درد نکنه خیلی زحمت کشیدید...
                  یک سوال پیش اومد : اون مدار افزاینده ولتاژ 12 به 15 ولت را خودتون به مدار اضافه کردید یا باید خودمون طرحی و اضافه کنیم؟
                  اون سلف 150 میکرو هانری که نوشتید 50 آمپر , به نظرتون خیلی سلف بزرگی در نمیاد؟ چه شماره هسته تیروئیدی و چه رنگی باید به کار بره و چه قطر سیم لاکی و چند دور....؟
                  این مدار دقیقا ولتاز 310 ولت تثبیت شده در خروجی داره یا نوسان هم داره؟
                  ترانس هسته فریت را باید به چه صورت بست؟ اولیه چند سیم موازی و چه قطری و چند دور...؟ ثانویه هم چند دور اول و چند سیم موازی و چه قطری و در دور دومش چی؟
                  کمی در مورد بخشهای مدار در شماتیک توضیح میدهید تا عملکرد مدار را تا حدی فرا بگیریم و به چه صورت محاصبات را انجام دادید (خلاصه هم توضیح دهید کفایت میکند تا من و دوستان عملکرد این مدارها را
                  با طراحی ابتدایی واساس کارشان , بیاموزیم)؟
                  اگر در مورد ساخت PCB هم همکاری کنید و ما را راهنمایی کنید , ممنون میشیم....
                  پ.ن: اون مدل 200 وات را هم بی زحمت مثل این مدل کمی کاملترش میکنید تا خروجی تثبیت شده و دقیق روی 310 باشد... اون مدار هم چیز خیلی خوب و بدرد بخوری هست , چرا به این صورت ولش کردید...؟
                  باز هم متشکرم و خیلی سپاسگذارم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359

یک سوال پیش اومد : اون مدار افزاینده ولتاژ 12 به 15 ولت را خودتون به مدار اضافه کردید یا باید خودمون طرحی و اضافه کنیم؟
                    اون سلف 150 میکرو هانری که نوشتید 50 آمپر , به نظرتون خیلی سلف بزرگی در نمیاد؟ چه شماره هسته تیروئیدی و چه رنگی باید به کار بره و چه قطر سیم لاکی و چند دور....؟

این مدار دقیقا ولتاز 310 ولت تثبیت شده در خروجی داره یا نوسان هم داره؟
                    ترانس هسته فریت را باید به چه صورت بست؟ اولیه چند سیم موازی و چه قطری و چند دور...؟ ثانویه هم چند دور اول و چند سیم موازی و چه قطری و در دور دومش چی؟

کمی در مورد بخشهای مدار در شماتیک توضیح میدهید تا عملکرد مدار را تا حدی فرا بگیریم و به چه صورت محاصبات را انجام دادید (خلاصه هم توضیح دهید کفایت میکند تا من و دوستان عملکرد این مدارها را
                    با طراحی ابتدایی واساس کارشان , بیاموزیم)؟

پ.ن: اون مدل 200 وات را هم بی زحمت مثل این مدل کمی کاملترش میکنید تا خروجی تثبیت شده و دقیق روی 310 باشد... اون مدار هم چیز خیلی خوب و بدرد بخوری هست , چرا به این صورت ولش کردید...؟
                    سلام درود به تمامی دوستان بخصوص دوست خوبم اقا سینا
                    مدار افزاینده 12 به 15 ولت رو باید خودتون زحمتش رو بکشید من فقط قسمتی براش تعبیه کردم که اگه خاستید مدار حرفه ایی بسازید طرح pcb عوض نشه و راحت به برد مادر اضافه شه

در مورد سلف جامپر بزن بره سلف رو در اصل تعبیه کردم تا از برق ورودی رو فیلتر کنه که ما قراره باتر بزنیم مشکلی نیست در کل من فقط خاستم بگم چنین چیزی هم هست خاستی استفاده کنید

بله وقتی اپتو کوپلر هست خروجی ایزوله شده و دقیقا 310 ولته و این امر باعث میشه جریان بی باری مدار کمتر بشه و راندمان مدار مقداری بیشتر بشه

در مورد ترانس هسته ETD 49
                    تعداد دور اولیه 2+2
                    قطر سیم اولیه 0.50 mm
                    25 لا

تعداد دور ثانویه 40 دور
                    قطر سیم ثانویه 0.50 mm
                    2 لا
                    من چگالی جریان رو 8 در نظر گرفتم به شرط خنک کردن هسته با فن که تعبیه کردیم

در مورد بخش های مختلف مدار
                    IC مدار که مشخص هست در مورد فرکانس کاری 68 KHZ برای هر کانال
                    Dead Time 0.8 us
                    بازده مدار 95% بدون احتساب تلفات سیم پیچ و استفاده از قطعات مرغوب
                    مدار رو چند بخشی کردم و یه برد مادر تعریف کردم تا دوستان اگه خاستن راحت تغییر ایجاد کنن (در اصل خاستم تمامی نکات رو در نظر گرفته باشم و مثله یک طرح صنعتی باشه)
                    مثله اون مدار 200 وات نشه شما اگه خواستی راحت تغییر تو بخش درایو ایجاد کنی

دوستان میتونن درایو مدار رو حتی برای طرحی تا 1400 وات استفاده کنن

PCB این مدار دیگه کمی پیچیده میشه و زمان بر هست چون دارم برد 1 لا میزنم و باید برد مادر 2 رو باشه در اصل ولی چون باید بدیم بیرون بزنن و من دسترسی ندارم چون قراره جریان بالایی از اولیه عبور کنه چیزی حدود 54 آمپر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliebi1
                      در مورد ترانس هسته ETD 49
                      تعداد دور اولیه 2+2
                      قطر سیم اولیه 0.50 mm
                      25 لا

تعداد دور ثانویه 40 دور
                      قطر سیم ثانویه 0.50 mm
                      2 لا
                      سلام علی آقا
                      خسته نباشید زحمت کشیدید
                      علی آقا این قسمتشو نفهمیدم : :mrgreen:
                      اولیه :25 تا سیم 0.5 موازی در اولیه و هر 25 تا سیم را همزمان دو سری دو دور بپیچیم :eek:
                      ثانویه: دو تا سیم نیم میل موازی را به اندازه 40 دور بپیچیم؟
                      اگر مثل اون مدل 200 وات یک عکس راهنما از ترانس قرار دهید خیلی خوب میشود و بهتر متوجه میشویم...

نوشته اصلی توسط aliebi1
                      PCB این مدار دیگه کمی پیچیده میشه و زمان بر هست چون دارم برد 1 لا میزنم و باید برد مادر 2 رو باشه در اصل ولی چون باید بدیم بیرون بزنن و من دسترسی ندارم چون قراره جریان بالایی از اولیه عبور کنه چیزی حدود 54 آمپر
                      خوب علی آقا چرا ولتاژ ورودی را 24 در نظر نگرفتید؟
                      بیشتر اینورتر های بالای 500 وات واقعی , ولتاژ ورودی 24 تا 48 ولت دارند تا مدار پوش پول سبک تر شود ....

نوشته اصلی توسط aliebi1
                      بله وقتی اپتو کوپلر هست خروجی ایزوله شده و دقیقا 310 ولته و این امر باعث میشه جریان بی باری مدار کمتر بشه و راندمان مدار مقداری بیشتر بشه
                      خوب یزید , 200 وات هم اپتو کوپلر میزاشتی تا نوسان نداشته باشههههه :mrgreen: (شوخی...)

دیدگاه

فیلم آموزشی بستن ترانس به کامنت اول و تاپیک زیر اضافه شد:
                        همینجا از علی آقا تشکر میکنیم

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=105959.0

دیدگاه

درود به تمامی دوستان
                          اینم پرونده تمام شده 12 به 310 ولت

دیدگاه

اینم نمونه ساخته شده خودم امیدوارم راضی کننده باشه برای دوستان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                              سلام دوستان و اساتید گرامی
                              من برای تاپیک اینورتر سینوسی , نیاز به یک مدار پوش پول 12 به 310 ولت دارم
                              حدود 100 تا 200 وات توان واقعی
                              دوستان در طراحی و ساخت این مدار کانورتر کمکم میکنند؟
                              این مدار خیلی میتونه مفید باشه
                              از دوستان کسی یا کسانی هستند که بتونن آموزش طراحی چنین مدار افزاینده ولتاژ DC را
                              در این تاپیک انجام دهند؟
                              دوستان سوئیچینگ کار بی زحمت پا پیش بزارن
                              با تشکر...

فایل PDF آموزشی به پست اول اضافه شد (همینجا از علی آقا تشکر میکنیم):

http://s4.picofile.com/file/8172221668/DctoDc12310.pdf.html

فیلم آموزشی پیچیدن ترانس هسته فریت(دست علی آقا درد نکنه ) :

http://www.aparat.com/v/yD7W3
                              با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
                              وقتی شما این مدار را ساختید و ولناژ 310 ولت را گرفتید حالا با این 310 ولت با توان حدود 200 وات می خواهید چکار کنید؟ اگر فقط این ولتاژ و این توان در نهایت مورد استفاده شماست، چرا با یکسو کردن برق شهر و با استفاده از یک خازن این کار را نمی کنید، چون به این صورت می شود 310 ولت بالای 25 آمپر. آیا این مدار کاربری خاصی دارد. ببخشید این سوال را پرسیدم شاید مورد سوال دیگر کاربران هم باشد. با تشکر از جواب احتمالی شما.
                              علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
                              نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری
                                با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
                                وقتی شما این مدار را ساختید و ولناژ 310 ولت را گرفتید حالا با این 310 ولت با توان حدود 200 وات می خواهید چکار کنید؟ اگر فقط این ولتاژ و این توان در نهایت مورد استفاده شماست، چرا با یکسو کردن برق شهر و با استفاده از یک خازن این کار را نمی کنید، چون به این صورت می شود 310 ولت بالای 25 آمپر. آیا این مدار کاربری خاصی دارد. ببخشید این سوال را پرسیدم شاید مورد سوال دیگر کاربران هم باشد. با تشکر از جواب احتمالی شما.
                                درود بر شما
                                با اجازه صاحب تاپیک دوست خوبم اقا سینا
                                دوست عزیز باید بگم هیچ چیز بی حکمت نیست
                                هدف از تولید این ولتاژ ساخت اینورتر سینوسی هست که اقا سینا تاپیک مخصوص به خودش رو زدن
                                و چون حجم اطلاعات و صفحات اونجا زیاد بود برای این مدار تاپیک خودش رو عنوان کردن
                                کلا اینورتر ها از دو بخش تشکیل میشن یکی همین مداره ودیگری مدار میتونه هلف بریج یا فول بریج باشه که ولتاژ
                                310 رو به 220 ac تبدیل میکنیم خیلی دیگه ساده و شیک گفتم
                                .
                                و مطلب اخر شما برق شهری رو یکسو کردین شد 310
                                ما 12 رو تبدیل کردیم به 310 با توان مورد نظر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X