اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تجزیه و تحلیل فوق تخصصی رگولاتور باک تاپیک پرسش و پاسخ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تجزیه و تحلیل فوق تخصصی رگولاتور باک تاپیک پرسش و پاسخ

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri نمایش پست ها
    http://s9.picofile.com/file/8279080034/LAB.jpg
    راضی هستید؟
    این شماتیک یه منیع المانیه که تا دو سال پیش تو بازار خودمون ایران هم پیدا میشد.
    نشنال برای ما مدار طراحی نکرده. فقط قطعه رو معرفی کرده و یک سمپل قرار داده. در مورد بار هم توی شماتیک داخل دیتاشیت به چه بزرگی نوشته لود سه امپر. نگفته تا سه امپر. گفته سه امپر. اگر قرار بر تکیه بر کلمات باشه (مثل خواست شما از دستاشیت) باز هم اشاره مستقیم به بار داشته. و تا وقتی اشاره مستقیم وجوئد داره نمیتونید فرض بگیرید جریان صفر رو هم مد نظر داشتن.
    یه سیستم کنترلی الکترونیکی یه تابع ثابت داره و طبیعتا برای پایدار موندن و جابجا نشدن صفرها باید تابع با ضرایب ثابت توی شبکه فیدبکش داشته باشه (من نمیگم. علم کنترل میگه. امیدوارم اینیکی رو انکار نکنید) اگر سیستم غیر خطیه پس فیدبک هم غیر خطیه. و اگر سیستم خطیه فیدبک هم خطیه. جابجا شدن سیستم پیشرو بین این دو حالت و تغییر تابع در حدود مختلف فیدبک رو ملزم میکنه که مثل خودش تابعش متغیر باشه. 2576 فیدبکش رو از مقاومت میگیره و مدار داخلیش هم یه مدار الکترونیکی با ضرایب ثابته.
    داخل دیتاشیت و مداری که ازائه داده حرفی از جریان صفر نزده. شما نمیتونید بگید چون نگفته فرض میگیریم صفر بوده منظورش. گفته 3 امپر. (+5V REGULATED 3A LOAD) اگر کنترولر 2576 برای کار در ناحیه DCM طراحی شده پس همیشه باید تو ناحیه DCM کار بکنه و اگر برای CCM طراحی شده باید همیشه تو این ناحیه کار بکنه. با تغییر نوع سیستم باید نوع فیدبک هم تغییر بکنه. اگر نکنه سیستم ناپایدار میشه.
    گویا صحبت شما در مورد کار کردن سیستمه. سیستم ناپایدار هم خروجی میده ولی با راندمان پایین و خروجی نوساندار. تقریبا نود درصد تجهیزاتی که 2576 رو به شکل دیتاشیت روی دستگاهاشون استفاده میکنن رو اگه ولتاژ خروجی ای سی شون رو روی اسکوپ ببینید میبینید که دریفت داره خروجیشون. PWM ثابت نیست.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

و البته گاهی هم همونطور که تو اولین پاسخ گفتم سیستم رو جهت کوچک کردن قطعات DCM طراحی میکنن مثل منابع تغذیه نظامی و ... منابع تغذیه داخل جنگنده ها اغلب تو نواحی DCM کار میکنن ولی با DSP کنترل میشن. من منکر کاربرد ناحیه DCM نمیشم. ولی موارد استفاده ش کمه.
    دوست گرامی در ابتدا باید بگم خیر راضی نشدم شما یک بخش از یک تغذیه رو اینجا قراردادی که معلوم نیست در کدوم ناحیه کار میکنه.
    فرکانسش مشخص نیست من متوجه نشدم اندوکتانس سیم پیچش چقدره و چیزای دیگه اما فکر کنم شما برای این قرارش دادید تا بگید منبع جریان گذاشته در خروجی. خب دلیل گذاشتن اون منبع جریان خیلی ساده تر آن چیزی هست که فکرش رو بکنید. این منبح ولتاژ متغیر هست من در پست قبلی هم براتون قرمزش کرده بودم. این منبع زمانیکه ولوم رو در حالت بدون بار کم میکنیم باید بتونه مقدار ولوم رو دنبال کنه. به عبارت دیگه اگر این منبع جریان رو نزاریم وقتی بدون بار ولوم رو کم میکنیم ولتاژ خروجی بلافاصله کم نمیشه و با تاخیر بسیار زیاد این اتفاق میوفته و این کار به هیچ وجه قابل قبول نیست.
    قضیه دوم مربوط به درج آمپر هست. شما اگر یک منبع تغذیه صنعتی بگیرید روش از این هم درشت تر نوشته مثلن 3A و ننوشته که میشه ازش بدون بار هم استفاده کرد پس طبق منطقی که شما ارائه کردید ما باید یک بار سه آمپری همیشه در خروجی بزاریم و مثلن نمیشه ازش یک یا دو آمپر بکشیم، یا حتا بدون بار بزاریمش؟
    قضیه سوم متنی از داخل پرونده ی LM2576 که در باره ی انتخاب اندوکتانس نوشته اینجا قرار میدم که شما و بقیه دوستان هم نگاهی بهش بندازید.
    INDUCTOR SELECTION
    All switching regulators have two basic modes of operation:
    continuous and discontinuous. The difference between the
    two types relates to the inductor current, whether it is flowing
    continuously, or if it drops to zero for a period of time in
    the normal switching cycle. Each mode has distinctively different
    operating characteristics, which can affect the regulator
    performance and requirements.
    The LM2576 (or any of the SIMPLE SWITCHER family) can
    be used for both continuous and discontinuous modes of
    operation
    .
    The inductor value selection guides in Figure 3 through Figure
    7 were designed for buck regulator designs of the continuous
    inductor current type. When using inductor values
    shown in the inductor selection guide, the peak-to-peak inductor
    ripple current will be approximately 20% to 30% of
    the maximum DC current. With relatively heavy load currents,
    the circuit operates in the continuous mode (inductor
    current always flowing), but under light load conditions, the
    circuit will be forced to the discontinuous mode
    (inductor
    current falls to zero for a period of time). This discontinuous
    mode of operation is perfectly
    acceptable. For light loads
    (less than approximately 300 mA) it may be desirable to
    operate the regulator in the discontinuous mode, primarily
    because of the lower inductor values required for the discontinuous
    mode.

دیدگاه

بخش دیگه مسئله برمیگرده به مد کاری سلف در باک. تا وقتی جریان کمتر از حدیه که سلف وارد ناحیه ccm بشه رابطه ای که نوشتید صادق نیست. اون رابطه فقط وقتی صادقه که سلف ccm باشه. همچنین در سلف باک پیشفرش تحلیل اشباع نشدن سلفه. یعنی توی تحلیل طوری تحلیل میکنیم که سلف هیچوقت اشباع نمیشه و وقت طراحی هم این رو لحاظ میکنیم.
      تا زمانی که سلف در ناحیه dcm قراره داره رابطه ولتاژ خروجی و ورودی و دیوتی سایکل یه رابطه کاملا غیر خطیه و ممکنه ما حتی توی دیوتی سایکل یک درصد با جریان کشی صفر ولتاژ خروجیمون تا حد زیادی بالا بیاد. ولی وقتی از منبع شروع میکنیم به جریان کشی و از محدوده dcm خارج و به ccm میرسیم رابطه به همراه مواردی که اقای خردمند فرمودند صادق میشه. به عنوان مثلا در یک منبع ده امپری با ورودی بیست و خروجی ده ممکنه با صد میلی امپر جریانکشی دیوتی پنجاه نباشه و مثلا سی باشه و با بالا بردن جریان تا پنج امپر دیوتی سایکل از پنجاه و پنج هم تجاوز نکنه. (پنج درصد مربوط به تلفات افت ولتاژ روی سلف و سوییچ و دیود که اقای خردمند فرمودند) معمولا سلف وارد ناحیه ccm بشه تغییرات دیوتی سایکل یه تابع غیر خطی با شیب کند نسبت به جریان خروجیه. یعنی با تغییرات زیاد جریان تغیییرات دیوتی سایکل وجود داره ولی کمه.[/QUOTE]
      با تشکر از اقای وزیری
      من تو ازمایشم چون موضوع منطقه کاری منبع رو در نظر نگرفته بودم نمیتونستم نتایج رو با این فرمول منطبق کنم ولی با منظور کردن مد کاری منبع همونطور که اقای وزیری فرمودند در ccm فرمول Vo=D*Vin پاسخگوست .
      ولی در dcm این فرمول بهیچوجه پاسخگو نیست و طبق کتاب پاور الکترونیک اریکسون فرمول Vo=Vin*(D1/(D1+D2)) برقراره که تو این ناحیه با تغییر جریان دیوتی سایکل هم تغییر میکنه و چیزی که ثابته اینه:(D1/(D1+D2
      (d2: زمان دشارژ سلف).(D1: دیوتی سایکل).
      جدیدترین ویرایش توسط javad-10; ۱۸:۱۳ ۱۳۹۵/۰۹/۲۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javad-10 نمایش پست ها
        ...
        با تشکر از اقای وزیری
        من تو ازمایشم چون موضوع منطقه کاری منبع رو در نظر نگرفته بودم نمیتونستم نتایج رو با این فرمول منطبق کنم ولی با منظور کردن مد کاری منبع همونطور که اقای وزیری فرمودند در ccm فرمول Vo=D*Vin پاسخگوست .
        ولی در dcm این فرمول بهیچوجه پاسخگو نیست و طبق کتاب پاور الکترونیک اریکسون فرمول Vo=Vin*(D1/(D1+D2)) برقراره که تو این ناحیه با تغییر جریان دیوتی سایکل هم تغییر میکنه و چیزی که ثابته اینه:(D1/(D1+D2
        (d2: زمان دشارژ سلف).(D1: دیوتی سایکل).
        آقای جواد عزیز من در ابتدا باید بابت اینکه تند رفتم از شما معذرت بخوام
        بنظر میاد که شما کل تستهاتون رو در منطقه ی DCM و برای جریانهای کوچیک انجام داده بودید.
        و برای جریانهای بالا این تست رو انجام ندادید و اون 3.3 آمپری که گفتید بر حسب محاسباتِ اشتباه بوده.
        اما نتیجه ی که الان گرفتید مطابق با فرمولها هست.
        فکر کنم اگر اجازه بدید بد نباشه یک جمع بندی داشته باشیم از دیوتی سایکل در ارتباط با نسبتهای ولتاژ ورودی و خروجی
        بطور کلی ما سه زمان برای وضعیت های مختلف موج داریم
        D1 زمان روشن بودن سویچ و خاموش بودن دیود (و افزایش جریان در سیم پیچ)
        D2 زمان خاموش بودن سویچ و روشن بودن دیود (و کاهش جریان در سیم پیچ)
        D3 زمان خاموشی سویچ و دیود (جریان سیم پیچ صفر و ولتاژ سویچ مساوی با ولتاژ خروجی)

زمان D3 برای وضعیتی که سیستم در مد CCM قرار داره صفر هست و برای مد DCM دارای مقدار هست، اما این پارامتر در محاسبه ولتاژ خروجی بکار برده نمیشه.
        ولتاژ خروجی برای هر دو مد CCM و DCM از رابطه زیر بدست میاد
        Vo = Vin * D1 / (D1+D2)
        در مد CCM نسبتِ D1 / (D1+D2) همون دیوتی سایکل هست. اما در مد DCM اینطور نیست هر چند من فکر میکنم با کمی چشم پوشی میتونیم این نسبت رو هم دیوتی سایکل حساب کنیم (یا اینکه اسمش رو بزاریم دیوتی سایکل اکتیو) یعنی اون زمان D3 رو بحساب نیاریم. با این کار رابطه ولتاژ خروجی، ولتاژ ورودی و دیوتی سایکلِ اکتیو در هر دو مد کاری درست خواهد بود (امیدوارم روابط رو درست نوشته باشم )
        یک نتیجه گیری دیگه هم باید داشته باشیم از اینکه آیا یک رگولاتور باک در یک مدار میتونه بدون اشکال در هر دو ناحیه DCM و CCM کار کنه یا خیر، که برای این نتیجه گیری باید ببنیم آقای وزیری و بقیه دوستان که نظری داشته باشن در این باره چی میگن.

دیدگاه

این قطعه الکترونیکیه. اداپتور اماده کار برای در دسترس بودن کاربر اماتور نیست. پس قیاس معالفارغه.
          خب طبق صحبتهای خودتون (مراجعه به دیتاشیت 2576 طراحی این قطعه برای کار در هر دو ناحیه س. پس گویا به روش خودشون حل کردن موضوع رو. این موضوع با صحبتهای خودتون در تضاد نیست؟ من از این قطعه یک بار استفاده کردم و برای کارهام معمولا در حال حاظر از tps استفاده میکنم. دیتاشیت رو کامل نخوندم. (که البته موضوع بحث ما 2576 نیست)
          حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
          به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

این قطعه الکترونیکیه. اداپتور اماده کار برای در دسترس بودن کاربر اماتور نیست. پس قیاس معالفارغه.
            خب طبق صحبتهای خودتون (مراجعه به دیتاشیت 2576 طراحی این قطعه برای کار در هر دو ناحیه س. پس گویا به روش خودشون حل کردن موضوع رو. این موضوع با صحبتهای خودتون در تضاد نیست؟ من از این قطعه یک بار استفاده کردم و برای کارهام معمولا در حال حاظر از tps استفاده میکنم. دیتاشیت رو کامل نخوندم. (که البته موضوع بحث ما 2576 نیست)
            آقای وزیری من انتظار نداشتم روی اشتباهاتتون این همه پافشاری کنید
            شما برای هیچ یک از ادعاهاتون یک مدرک قابل استناد هم نتونستید جور کنید
            همه ش حرف، همه ش ادعا! چقدر خوبه که اینجا تمام نوشته ها ثبت میشه.
            من فکر میکنم به اندازه کافی در باره ی مدهای CCM و DCM صحبت کردیم
            و من چیزی ندارم اضافه کنم.بنابراین در باره ی این مقوله از بحث کناره گیری میکنم.

دیدگاه

چه خوب که کناره گیری می کنید . چقدر عالی
              من بالای ده سال سوئیچینگ کار می کنم اما یک صدم مهدی وزیری اطلاعات ندارم . همه ی دوستانم نیز از وجود مهدی وزیری نابغه متعجب هستیم. همین قدر بگم اینقدر این بشر انسانیت داره که همه ی سوالاتتون رو جواب داد . اگر من مدیر بودم همه ی پست ها تونو از دم پاک می کردم . منم روزای اول که اومده بودم انجمن فکر می کردم که خودم چقدر چیز بلدم ولی کم کم فهمیدم هیچی بلد نیستم . الان هم بخوام یه مطلب بزارم کلی فکر می کنم صد بار می خونم از بقیه کمک می گیرم و آخرش هم باز هیچ اطمینانی نمیدم. لطفا پست الکی و بی ارزش ارسال نکنید من تاپیک رو که دنبال کردم دیدم بعضی پست ها فقط یه مشت کلمه هستن که کنار هم چیده شده اند و هیچ ارزشی ندارن . خوب برادر من به جای 2576 یکم پاتو فراتر بزار منابع بهتر رو هم ببین بعد بیا اینقدر مطمعن حرف بزن . بعدشم مسیر بحث علمی میدون جنگ و دعوا نیست لطفا اگر مشکلی هست در کمال احترام بحث کنید. مهدی وزیری بی ادعا ترین ادم این سایته شما نباید به ایشون چنین حرفی رو بزنی .
              از بقیه دوستان هم خواهش می کنم در بحث های مفید شرکت کنند تا کسی فضا برای مطالب بی ارزش و افزودن پست بی محتوا پیدا نکند. سپاس

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری نمایش پست ها
                چه خوب که کناره گیری می کنید . چقدر عالی
                من بالای ده سال سوئیچینگ کار می کنم اما یک صدم مهدی وزیری اطلاعات ندارم . همه ی دوستانم نیز از وجود مهدی وزیری نابغه متعجب هستیم. همین قدر بگم اینقدر این بشر انسانیت داره که همه ی سوالاتتون رو جواب داد . اگر من مدیر بودم همه ی پست ها تونو از دم پاک می کردم . منم روزای اول که اومده بودم انجمن فکر می کردم که خودم چقدر چیز بلدم ولی کم کم فهمیدم هیچی بلد نیستم . الان هم بخوام یه مطلب بزارم کلی فکر می کنم صد بار می خونم از بقیه کمک می گیرم و آخرش هم باز هیچ اطمینانی نمیدم. لطفا پست الکی و بی ارزش ارسال نکنید من تاپیک رو که دنبال کردم دیدم بعضی پست ها فقط یه مشت کلمه هستن که کنار هم چیده شده اند و هیچ ارزشی ندارن . خوب برادر من به جای 2576 یکم پاتو فراتر بزار منابع بهتر رو هم ببین بعد بیا اینقدر مطمعن حرف بزن . بعدشم مسیر بحث علمی میدون جنگ و دعوا نیست لطفا اگر مشکلی هست در کمال احترام بحث کنید. مهدی وزیری بی ادعا ترین ادم این سایته شما نباید به ایشون چنین حرفی رو بزنی .
                از بقیه دوستان هم خواهش می کنم در بحث های مفید شرکت کنند تا کسی فضا برای مطالب بی ارزش و افزودن پست بی محتوا پیدا نکند. سپاس
                اینجا چه خبره
                اینجا یک انجمن مهندسیه، کودکستانه یا زورخونه!؟ شماها رو میگم آقای منتظری آقای وزیری آقای اشکان غفار زاده ، احمدی، سید علی، جواد
                رفتارتون شرم آوره.اینجا بحث سر مطالب علمی و مهندسی هست و عنوان تاپیک بررسی فوق تخصصی رگولاتور باک هست. اما من با اظهار نظرهایی که میبینم این تاپیک بررسی نیمه تخصصی هم نیست.
                آقای منتظری من بدنبال رو کم کنی اینجا نیستم، دنبال جنگ و دعوا هم نیستم که شما پریدید وسط. من اصلن شما رو هم نمیشناسم همونطور که بقیه رو نمیشناسم.شما چطور میخواهید از دوستتون دفاع کنید من از ایشون تنها یک سند برای ادعاهاشون خواستم .
                ما اینجا هستیم که به دانسته هامون اضافه کنیم من هم در این مسیر مجبور شدم یک سری مطالب رو مرور کنم که بد هم نشد و یک چیزهایی برام یادآوری شد. من فکر میکردم آقای وزیری با پشتوانه ی محکمی داره این ادعاها رو میکنه با وجودی که میدونستم اشتباه میکنه اما از اول همه چی رو رد نکردم گفتم شاید من اشتباه میکنم. اما هر چی جلو رفتیم دیدم که ایشون برای اثبات فرمایشاتش هیچی نداره ارائه بده!
                آقای منتظری من نمیدونم شما اینجا چه کاره ای اما پاک کردن این تاپیک (با دلایلی که میگید) نشون از ضعف مدیر و رفتاری کاملن غیر حرفه ای هست. از طرف دیگه بطور غیر مستقیم نشاندهند ی اشتباه آقای وزیری.
                آقای وزیری یادتون باشه هر ادعایی اگر نظر شخصی نیست باید یک پشتوانه یا سند علمی / محاسباتی / یا تجربی معتبر داشته باشه به حرف که نیست. اگر هم یک جا اشتباه کردید خوبیت نداره دوستاتون رو بفرستید برای جنگ من باشم اجازه این کار رو نمیدم چون نشانگر ضعف من هست. من اگر اشتباه کنم یا باید بپذیرم یا دنبال قضیه رو نگیرم ولی این کار شما نتیجه ش بمراتب بدتر هست. شاید بعدها متوجه حرفهام بشی.

در ضمن اون لشکری که زیر پست آقای منتظری رو لایک کردن اگر دانش کافی دارن بهتره توضیحی در باره ی درستی ادعاهای آقای وزیری ارائه بدن.غیر از این باشه لایک کردن معنی خوبی نداره (امیدوارم منظورم رو رسونده باشم).

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Davood Kheradmand نمایش پست ها
                  در ضمن اون لشکری که زیر پست آقای منتظری رو لایک کردن اگر دانش کافی دارن بهتره توضیحی در باره ی درستی ادعاهای آقای وزیری ارائه بدن.غیر از این باشه لایک کردن معنی خوبی نداره (امیدوارم منظورم رو رسونده باشم).
                  ممنون میشم شما خلافش رو برای ما اثبات کنید ...
                  - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
                  ارتباط با من : ir02x6
                  طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

درود.
                    اگه میشه درباره ی مد DCM و CCM توضیح کاملی بدین.؟
                    اگرچه این پرسش پیش پا افتادس!
                    __________________________________________________ _____
                    اضافه شده:
                    جواب سوال بالامو از تایپیک آقای شمس(B2) در باره ی فلایبک با uc384X گرفتم.
                    __________________________________________________ _____________
                    فقط حیف که این تایپیک ارزشمند خوابیده!!!
                    جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۳:۱۵ ۱۳۹۶/۰۱/۲۹.
                    به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                    الکترونیک قدرت
                    الکترونیک آنالوگ
                    طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                    ---------------------BMCELEC@-------------------
                    ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                    ---------------www.bmc-elec.com--------------
                    ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان عزیز
                      لطفا بحث رو از این بیشتر کش ندین حیفه تاپیک رو قفل کنم!
                      و در محیط های علمی انتظار داریم با دلایل علمی و کاملا خونسردانه با هم بحث کنید.
                      از دوستان عزیز بخاطر صبر و شکیبایی و همچنین share اطلاعاتشون ممنونم.

موفق باشید
                      چرا ناراحتی پاتریک!
                      + امروز ی بچه دیدم سرچهارراه گل میفروخت
                      - از دیدنش ناراحت شدی؟
                      + نه
                      پس چی ناراحتت کرده
                      + اینکه دیدن اینجور بچه ها انقدر واسم عادی شده که دیگه ناراحتم نمیکنه
                      ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      تاحالا فکر کردی بیسواد کیه؟- بی سواد یعنی کسی که نمیتونه ذهنیاتش رو عملی کنه!
                      ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      محصولات

دیدگاه

سلام دوستان.
                        با توجه به اینکه بحث راندمان خیلی مهمه!!! به خصوص با بالارفتن قیمت انرژی و کاهش منابع !!!
                        با حذف دیود در خروجی کانورتر باک باطبع تلفات دیود از بین میره!
                        برای اینکار میخام از حالت آمپ کلاس D استفاده کنم.
                        میخاستم از شما دوستان هم نظر بخام و اینکه مزایا و معایب این طرح چیه؟! و اصلا آیا شدنیه؟!
                        اینم طرحش:(البته کمی تو شماتیک ایراد داره ولی نمای کلیش اینه)

__________________________________________________ ______________

و یا اینکه آیا به جای دیود میشه از این حالت ماسفت استفاده کرد:

من از این طرح به عنوان محافظ پلاریته معکوس استفاده کردم و به خوبی جواب داد.
                        البته از طرح N-MOS و با IRFZ44N استفاده کردم و به خوبی جواب داد ، میخاستم بدونم آیا تو فرکانس بالاهم جواب میده؟(به نظرم باید به تایم ریکاوری دیود بدنه توجه کرد و همچنین مقدار مقاومت باید کمتر بشه)
                        __________________________________________________ ______________
                        در ضمن حیف این تاپیک که خوابیده!
                        آقا ناصر کجایی داداش؟!!
                        جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۴:۰۲ ۱۳۹۶/۰۱/۲۹.
                        به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                        الکترونیک قدرت
                        الکترونیک آنالوگ
                        طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                        ---------------------BMCELEC@-------------------
                        ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                        ---------------www.bmc-elec.com--------------
                        ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

سلام و درود بر آقای حسینی عزیز
                          دوست عزیز این حالتی که شما از مبدل باک تعریف کردید به نام synchronous buck converter مشهوره و همونطوری هم که گفتید تو راندمان مدار خیلی خیلی تاثیر مستقیم میزاره و باعث بهبود کارایی مبدل میشه. بنده در این مورد چند تا Application Note براتون پیدا کردم و در قالب فایل زیپ از لینک زیر میتونید دانلود کنید. ولی یه فایل pdf هم لینکش رو دادم که ماله شرکت Microchip هست که در مورد بلوک قدرت مبدل باک سنکرون توضیحات کامل و مختصر و مفیدی داده که به نظرم خیلی خیلی به دردتون خواهد خورد.

دیدگاه

سلام و عرض احترام
                            من یه باک کانورتر ساختم با 4905 و با mega32 بهش pwm میدم.
                            نیاز دارم که منبع متغیر ولتاژ بین 5 الی 40 ولت بصورت متغیر داشته باشم که بر اساس شرایط این ولتاژ تغییر کنه و سقف جریان به 3 آمپر نمی رسه.
                            - در قسمت برنامه و میکرو هیچ مشکلی ندارم. دقیقا دیوتی سایکل همون چیزی هست که می خوام و تو این قسمت یقینا ایرادی ندارم.
                            - ماسفت به خوبی درایو شده. روی اسکوپ دیوتی سایکل ورودی و خروجی ماسفت منطبق هست.
                            - وقتی خازن فلایویل تو مدار میاد همه چیز میریزه به هم. ولتاژ خروجی ام حتی تو دیوتی سایکل 20% معادل ماکسیمم ولتاژ ورودی (40 ولت) هست و از دیوتی از 20% تا 5% بین 40 تا 20 ولت افت می کنه و رو دیوتی 0% خروجی کاملا صفر میشه.

فرکانس رو از 1khz تا 30khz امتحان کردم و نتیجه تقریبا مشابه هست. خازن از 47 میکرو تا 220 میکرو بازم نتیجه مشابه هست. سلف از 100 الی 300 میکرو و بازهم نتیجه همینه.
                            وقتی بار تو مدار میاد ( از 5 کیلو اهم تا 100 اهم تست کردم) بازهم رو دیوتی 50% معادل ماکسیمم ورودی رو در خروجی دارم. خلاصه هیچ جور نمی تونم بازه 20 ولت به پایین رو در خروجی داشته باشم و انگار این خازن فارغ از عدد نمیزاره ولتاژ پایین بیاد. خازن رو که باز می کنم خروجی رو با اهمتر می گیرم دقیقا معادل دیوتی سایکل تو خروجی دارم ولی خازن که میاد وسط نمیزاره ولتاژ پایین بیاد.

مدارم باک ساده است. 40 ولت سر ماسفت P سوییچ میشه روی سلف و خازن. شاتکی هم که سرجاش هست فقط نمی دونم چیکار کنم که خازن معادل ولتاژ مورد نیازم در خروجی پر باشه.
                            پیشاپیش ممنون

دیدگاه

خودم برا خودم ریپلای میزنم. ظاهرا مشکل از esr خازن هست و رو ولتاژ های بالاتر از 12 ولت باید خازن های مرغوب با ESR پایین استفاده کرد نه این خازن های فشل که از برد های متفرقه باز می کنم. دسترسی به خازن ندارم که تست کنم ولی تا ولتاژ 10 و 12 ولت ورودی هیچ مشکلی نیست

دیدگاه

سلام جناب وزیری تبریک میگم خدمتتون
                                بنده چطور میتونم در مورد های ولتاژ سوئیچینگ از تجربیاتتون مستفیض بشم؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X