اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل طراحی سلف و ترانس سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل طراحی سلف و ترانس سوئیچینگ

نوشته اصلی توسط sazhad نمایش پست ها
    ,واقعا ممنون بابته پیگیریتون...
    این نتایج امروز بدست اومد....مدار کار کرد خدارو شکر و با واریاک ولتاژ رو از 90 تا 220 ولت تغییر می دادم که توی 180 ولت تقریبا استیبل می شد تا 220 ولت ولی مشکل اصلی همون شکل موج های خیلی زشت گیت سورس و درین سورس هست...یه جایی خونده بودم که ترانس پالس دیوتی سایکل پایین رو نمی تونه خوب ساپورت کنه بنظرم این حرف می تونه درست باشه چون وقتی به خروجی یه بار حدودا 1 آمپر وصل کردم آی سی sg3525 عرض پالس رو زیاد کرد و باعث شد شکل موج های گیت سورس و درین سورس مربعی شدن و خیلی خوب بود ولی بدلیل اینکه اسکوپ من ماله سال های حکومت اتحاد جماهیر شوروی هستش واسه همین تغییرات آنی شکل موج ها رو نمی تونه خوب ساپورت کنه یعنی مثلن اگر اگر یه موج مربعی با عرض پالس مختلف بدین به اسکوپ من می دونید چطور نشون میده؟دوتا خط موازی که وسطش هم خط هایی مثله پله چوبی هست نشون میده !!!! واسه همین نتونستم از اون پالس مربعی خوبه عکس بگیرم.....به هر حال این ترانس پالس توی عرض پالس پایین شکل موج خوبی نداره ولی توی عرض پالس بالا خیلی خوب عمل میکنه...
    راستی مداره کنترل توی بی باری 120 میلی آمپر می کشید و توی بارداری 450 میلی آمپر که بظرم منطقی نیست و اینکه این عکس هایی که می زارم با 10 دور بدست اومده که مقدار سلف 970 میکروهانری دراومد.

اینم گیت سورسه که ولت دیویژن اسکوپ روی 5 ولت بود و مدار در بی باری بود یعنی عرض پالس کم یعنی دامنش زیر 5 ولت بود و جالب اینکه توی خروجی دوبل 75 ولت داشتم.

اینم درین سورس تحت بی باری

اینم عکس مدار...

با سلف سنج یه دور سیم از هسته عبور دادم و مقدارش 6 میکرو هانری شد که از پرموبیلیتیه بالایی برخورداره

ممنون علی جان بابت همراهیت...
    فردا ولتاژ امیتر کلکتور رو می گیرم نتیجه رو میگم...
    تعداد دور های مختلف روی ترانس پالس تست کردم ولی محاسبات خاصی انجام ندادم ، شما نطره خاصی واسه این قضیه داری؟
    اون منبع تغذیه هم خاموشه اصلن روشنش نمی کنم ولی بهر حال ممنون که تذکر دادی...
    می گم بنظرتون تعداد دور ثانویه رو 2 برابر کنم؟ یا مثلن روی هسته ee1916 ببندم ؟
    سعی می کنم برم پیش دوستم از اسکوپش استفاده کنم و زیر بار هم چنتا عکس از شکل موج ها بزارم.
    وقتی خروجیه ترانس پالس رو جدا می کنم روی اسکوپ شکل موج ها ی خیلی خشکل می بینم یعنی مربعی با صفر تا پیک 12 ولت ولی بعد از وصل به ماسفت همه چیز بهم می ریزه...
    دوستان یاری کنند لطفن....

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

خدا خیرت بده بابته پشتیبانیت....
    این شماتیک رو تست کن ، مهندس جباری فرستاده ،

توضیحات مهندس :
    بنده توسط این شماتیک تا حالا ۴ بار مدار طراحی کردم و تو هر ۴ بار هم جواب کامل گرفتم.

البته مهندس خودشون پست گذاشته بودن ، ولی به دلایلی ظاهرا حذف شده!
    به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
    الکترونیک قدرت
    الکترونیک آنالوگ
    طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
    ---------------------BMCELEC@-------------------
    ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
    ---------------www.bmc-elec.com--------------
    ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni emeni نمایش پست ها
      سلام خدمت مهندس جباری عزیز و مهندس حسینی.....
      خیلی ممنونم بابته این شماتیک و اینکه حتما می سازم تست می کنم ببینم مشکل کجاست...

دیدگاه

توضیحات مهندس :
        بنده توسط این شماتیک تا حالا ۴ بار مدار طراحی کردم و تو هر ۴ بار هم جواب کامل گرفتم.

البته مهندس خودشون پست گذاشته بودن ، ولی به دلایلی ظاهرا حذف شده!
        سلام و درود خدمت مهندس حسینی و مهندس جباری با معرفت که واقعا کمکم کردید...
        آقا من شماتیک مهندس جباری رو بستم و مدار نسبت به قبل عالی پاسخ داد و مصرف مدار کنترل و درایور گیت توی بی باری 20 میلی آمپر و توی بار 1 آمپر 60 میلی آمپر بود که توی این قضیه بنظرم فوق العادست...
        و اینکه شکل موج ها خیلیییییییییییی عالی شدن و تلفات مدار به شدت کم شد و صدای ترانس هم اصلن در نمی یومد
        خیلیییی باحال کار می کرد.این هم عکس از شکل موج ها
        این گیت سورس ماسفت پایینی

اینم درین سورس ماسفت پایینی

اینم درین سورس ماسفت بالایی

و اما فکر کنم الان باید روی این جاهای که شکل موج درین سورس یهو کم میشه کار کنم.حالا بنظره شما مشکل این جاهایی از شکل موج که یهو افت می کنه به مقاومت و خازن اسنوبر ربط داره یا الان دیگه وقتشه هسته های مختلف با تعداد دور مختلف واسه ترانس پالس رو تست کنم ؟ یا نمی دونم شاید هم مشکل از چیزی دیگه باشه؟؟!!!
        البته بنظرم هنوز باید روی درایور گیت سورس هم کار کنم درسته؟
        تا اینجا که کلی کمک کردین، لطفا زحمته اینم بکشین
        جدیدترین ویرایش توسط sazhad; ۱۹:۵۹ ۱۳۹۶/۱۰/۰۸.

دیدگاه

سلام و درود خدمت مهندس حسینی و مهندس جباری با معرفت که واقعا کمکم کردید...
          آقا من شماتیک مهندس جباری رو بستم و مدار نسبت به قبل عالی پاسخ داد و مصرف مدار کنترل و درایور گیت توی بی باری 20 میلی آمپر و توی بار 1 آمپر 60 میلی آمپر بود که توی این قضیه بنظرم فوق العادست...
          و اینکه شکل موج ها خیلیییییییییییی عالی شدن و تلفات مدار به شدت کم شد و صدای ترانس هم اصلن در نمی یومد
          خیلیییی باحال کار می کرد.این هم عکس از شکل موج ها
          این گیت سورس ماسفت پایینی

اینم درین سورس ماسفت پایینی

اینم درین سورس ماسفت بالایی

و اما فکر کنم الان باید روی این جاهای که شکل موج درین سورس یهو کم میشه کار کنم.حالا بنظره شما مشکل این جاهایی از شکل موج که یهو افت می کنه به مقاومت و خازن اسنوبر ربط داره یا الان دیگه وقتشه هسته های مختلف با تعداد دور مختلف واسه ترانس پالس رو تست کنم ؟ یا نمی دونم شاید هم مشکل از چیزی دیگه باشه؟؟!!!
          بسیار خوشحالم که مدارتون جواب داد
          شکل موج گیت سورس ماسفت بالا رو هم بزار ،
          از کالیبره بودن اسکوپت اطمینان داری؟!!!!!
          در ضمن حالا که مدار عالی کار میکنه و خروجی داری و افت نداری و تلفات نداری و ترانس هم صدا نمیده پس همه چی روبراهه ! زیاد سر به سرش نزار که میزنی چشمشو کور میکنی!
          جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۳:۵۰ ۱۳۹۶/۱۰/۰۹.
          الکترونیک قدرت
          الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

آقا سلام ، خسته نباشید .
            پیشنهادات مهندس جباری :

مهندس بنده شکل موجهاشون رو بررسی کردم و با وجود اینکه به نظرشون کاملا شرایط بهتر شده ولی باید عرض کنم که اینطور نیست و مدار گیت درایورش مشکل داره. بگید به این شکل عمل کنند.
            1. بنابه شماتیک ارسالی هر دو ماسفت و دیود رو از طرف ثانویه ترانس پالسها حذف کنند. بنابه به شماتیک D8/D2/Q1/Q4
            2. بجای ترانزیستورهای 139 و 140 که در ورودی ترانس پالس قرار دادن از دو تا آیسی TC4420 استفاده کنند
            3. به دو سر کلکتور و امیتر ترانزیستورهای S8550 یک خازن 10 نانوی پلی استر یا مولتی لایر وصل کنند. این همون خازن معادل ورودی ماسفت IRFP460 است. البته یه چیزی بین 10 الی 12 نانو هست که 10 نانو کافیه.
            4. آیسی SG3525 رو راه اندازی کنند و شکل موج هر دو خروجی رو بصورت جداگانه ببینند.
            —---------------------
            اگر شکل ها صاف و تر و تمیز بودن مثل شکل زیر از نحوه کار کرد گیت درایور اطمینان حاصل کنند و بخشهای قدرت مدارشون رو طراحی کنند ولی اگر شکل موجها مورد داشتند 100 در 100 باید هسته ترانس پالس رو عوض کنند چون هسته در فرکانسی که سوئیچ میکنند پاسخگو نیست.

شکل موج:

__________________________________________________ __________________________________________________ ___________________________
            شکل موج گیت- سورس ( زرد) / درین-سورس ( آبی)
            البته تو این عکسی که گرفتم مدار فیدبک ناپایدار بود و همونطوری که مشاهده میکنید عکس هر دو شکل یه لبه ای اضافی پیدا کرده.
            عکس:
            جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۳:۴۹ ۱۳۹۶/۱۰/۰۹.
            الکترونیک قدرت
            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

بسیار خوشحالم که مدارتون جواب داد
              شکل موج گیت سورس ماسفت بالا رو هم بزار ،
              از کالیبره بودن اسکوپت اطمینان داری؟!!!!!
              در ضمن حالا که مدار عالی کار میکنه و خروجی داری و افت نداری و تلفات نداری و ترانس هم صدا نمیده پس همه چی روبراهه ! زیاد سر به سرش نزار که میزنی چشمشو کور میکنی!
              اینکه یه نفر پیدا بشه تو این دوره زمونه بدونه هیچ چشمداشتی بیاد این شکلی پاسخگو باشه واقعا جای تشکر داره و همچنین از شما که واسطه شدی واقعا ممنونم...

دیدگاه

آقا سلام ، خسته نباشید .
                پیشنهادات مهندس جباری :

مهندس بنده شکل موجهاشون رو بررسی کردم و با وجود اینکه به نظرشون کاملا شرایط بهتر شده ولی باید عرض کنم که اینطور نیست و مدار گیت درایورش مشکل داره. بگید به این شکل عمل کنند.
                1. بنابه شماتیک ارسالی هر دو ماسفت و دیود رو از طرف ثانویه ترانس پالسها حذف کنند. بنابه به شماتیک D8/D2/Q1/Q4
                2. بجای ترانزیستورهای 139 و 140 که در ورودی ترانس پالس قرار دادن از دو تا آیسی TC4420 استفاده کنند
                3. به دو سر کلکتور و امیتر ترانزیستورهای S8550 یک خازن 10 نانوی پلی استر یا مولتی لایر وصل کنند. این همون خازن معادل ورودی ماسفت IRFP460 است. البته یه چیزی بین 10 الی 12 نانو هست که 10 نانو کافیه.
                4. آیسی SG3525 رو راه اندازی کنند و شکل موج هر دو خروجی رو بصورت جداگانه ببینند.
                —---------------------
                اگر شکل ها صاف و تر و تمیز بودن مثل شکل زیر از نحوه کار کرد گیت درایور اطمینان حاصل کنند و بخشهای قدرت مدارشون رو طراحی کنند ولی اگر شکل موجها مورد داشتند 100 در 100 باید هسته ترانس پالس رو عوض کنند چون هسته در فرکانسی که سوئیچ میکنند پاسخگو نیست.
                مهندس جباری عزیز....اول از همه تشکر می کنم بابته دلسوزیتون و اینکه اول اجازه بدید یه شرح کلی از مدار داشته باشم و جمع بندی کنیم.
                اول بگم خدمتتون که بنظرم مدار قدرت مشکلی نداره چون وقتی مدار رو با آیسی درایور IR2110 راهندازی می کنم شکل پالس گیت سورس و درین سورس خیلی مربعیه خالصن پس بنظرم مشکل فقط مدار کنترل هست و مدار قدرت خوب کار می کنه...
                دوم اینکه من امروز tc4420 سفارش می دم تا 2 یا 3 روز دیگه می رسه دستم و توی این مدت همین شبیه سازی که گفتید رو با یه خازن 10 نانو جای ماسفت انجام می دم ببینم نتیجه چی میشه.......
                راستی امروز روی مدار درایور گیت خودم دوباره کار کردم و جالب اینکه با برداشتن دیود 1n4148 مدار درایور خودم هم رفتارش مثله رفتار مدار گیت مهندس جباری بود یعنی توی بی باری 20 میلی آمپز می کشید و توی 1 آمپر بار خروجی 80 میلی آمپر و این هم شکل موج گیت سورس و درین سورس

یه نکته بگم خدمتتون که مقدار اندوکتانس اولیه ترانس پالس 670 میکرو هانری و نسبت یک به یک هست .

دیدگاه

یه نکته بگم خدمتتون که مقدار اندوکتانس اولیه ترانس پالس 670 میکرو هانری و نسبت یک به یک هست .
                  یه توصیه ، شما که این همه مدار رو دستکاری کردی یه همت کن و ترانست هم عوض کن ببینیم چی میشه؟!!!!
                  الکترونیک قدرت
                  الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

یه توصیه ، شما که این همه مدار رو دستکاری کردی یه همت کن و ترانست هم عوض کن ببینیم چی میشه؟!!!!
                    مهندس حسینی این دومین ترانس هست که پیچیدم با تعداد دور اولیه 9 و با تعداد دور ثانویه دوتا 16 دور که با نرم افزار محاسبه کردم .....در صورتی که توی ترانس اول که پیچیدم طبق تاپیک آقای جبراییلی واسه محاسبات منبع تغذیه و کوره القایی تعداد دور اولیه 10 دور و ثانویه دوتا 16 دور بسته بودم. و یه نکته دیگه با توجه به اینکه مدار با IR2110 به خوبی کار می کنه پس 100 درصد مشکل از ترانس نیست

دیدگاه

—---------------------
                      مهندس جباری من چون tc4420 نداشتم از همون BD139 و BD140 استفاده کردم و تو خروجی خازن 10 نانو گزاشتم جای ماسفت،نتیجه شد شکل موج های زیر...
                      این شکل موج دو سره خازن هست و ولت دیویژن هم روی 5 ولت هست

این هم شکل موج دو سره یکی از ثانویه های ترانس پالس و ولت دیویژن هم روی 5 ولت هست

حالا نظرتون چیه؟

دیدگاه

مهندس حسینی این دومین ترانس هست که پیچیدم با تعداد دور اولیه 9 و با تعداد دور ثانویه دوتا 16 دور که با نرم افزار محاسبه کردم
                        منظورم از ترانس ، هسته ی ترانس بود که ظاهرا همون هسته س و تغییری نکرده!

مهندس جباری من چون tc4420 نداشتم از همون BD139 و BD140 استفاده کردم و تو خروجی خازن 10 نانو گزاشتم جای ماسفت،نتیجه شد شکل موج های زیر...
                        این شکل موج دو سره خازن هست و ولت دیویژن هم روی 5 ولت هست

این هم شکل موج دو سره یکی از ثانویه های ترانس پالس و ولت دیویژن هم روی 5 ولت هست

حالا نظرتون چیه؟
                        مهندس به نظر میاد که شکل موجتون خوبه و یکم اور شوت داره....
                        به نظر بنده هسته رو عوض کنید درسته میشه! چون مهندس هم گفتند اگه شکل موجتون خوب بود هسته پاسخگو نیست ، و اگه شکل موج خراب بود بگردید دنبال ایراد در مدار کنترلر
                        از پاور کامپیوتر خراب هم میتونید هسته ترانس پالس بگیرید ،
                        دقت کنید رو یرد کامپیتور یه ترانس برای 5 ولت استندبای هست که گپ داره و بدرد نمیخوره ، اونی که گپ نداره رو استفاده کنید،
                        الکترونیک قدرت
                        الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

مهندس به نظر میاد که شکل موجتون خوبه و یکم اور شوت داره....
                          به نظر بنده هسته رو عوض کنید درسته میشه! چون مهندس هم گفتند اگه شکل موجتون خوب بود هسته پاسخگو نیست ، و اگه شکل موج خراب بود بگردید دنبال ایراد در مدار کنترلر
                          از پاور کامپیوتر خراب هم میتونید هسته ترانس پالس بگیرید ،
                          دقت کنید رو یرد کامپیتور یه ترانس برای 5 ولت استندبای هست که گپ داره و بدرد نمیخوره ، اونی که گپ نداره رو استفاده کنید،
                          این هسته هایی که خریدم از سلف الکترونیک بود به رنگ سبز و قطر 2.5 و 3 سانت بودن و پرموبیلیتی بالایی داشتن طوری که به ازای 1 دور حدودا 6 میکرو هانری میشد ولی فرکانس کاریشون رو نمی دونم ولی به خود فروشنده که گفتم گفت از همینا می برن واسه ترانس پالس...
                          کدوم هسته تو پاور؟گرد یا EE؟

دیدگاه

کدوم هسته تو پاور؟گرد یا EE؟
                            EE
                            فک کنم EE19 باشه

واسه ترانس پالس
                            راستی منم از ایین فروشگاها خرید کردم ، اینا اصلا نمیدونن ترانس پالس چیه!!! اینا به فیلتر EMI میگن ترانس پالس!
                            یه مدل عرفان الکترونیک داره (زیر زمین امجد دست راست) به نام آتیش کن تریستور ، فک کنم اون هم گزینه ی مناسبی باشه.
                            ولی شما قبل از هرچیزی با همون EE19 یا EE22 توی پاور کامپیتور امتحان کن ، حتما دقت کن که هسته گپ نداشته باشه.
                            الکترونیک قدرت
                            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

راستی منم از ایین فروشگاها خرید کردم ، اینا اصلا نمیدونن ترانس پالس چیه!!! اینا به فیلتر EMI میگن ترانس پالس!
                              تا همین چند سال پیش اصلا نمیدونستن فریت چی هست و بهش میگفتن ترانس ذغالی. هر چی هم تا حالا یا گرفتن و بلد هستن از مشتریهاشون یاد گرفتن
                              روش من اینه : میرم بازار و ترانسهایی که پشتوانه تعداد داره و سایز کارمه تهیه میکنم اونی که به کارم میاد را جدا میکنم و تعداد میخرم. بعضی هاش دیتا شیت داره ولی اون قطعه الزام نداده جز پارت نامبرش چیز دیگش شبیهه دیتا شیت باشه
                              جدیدترین ویرایش توسط kamy007; ۱۵:۰۷ ۱۳۹۶/۱۰/۱۰.

دیدگاه

فک کنم EE19 باشه
                                سلام مهندس حسینی.....یه چیزی میخوام بگم ولی می ترسم بهم بگین بابا پس تو مارو سره کار گذاشته بودی؟؟؟!!!
                                موضوع اینه که من مدارو یبار دیگه با IR2110 راش انداختم تا دوباره شکل موج های گیت سورس و درین سورس رو ببینم و مقایسم کامل باشه که دیدم شکل موج گیت سورس همون طور که قبلن دیده بودم مربعی خیلی تمیزه ولیییییییییییییییییییییییییییییییی شکل موج درین سورسسسسسسسسسسسسسسسسس مثلهههههههههه شکلههههههه موج درین سورس وقتیه که با ترانس پالس راه می اندازم!!!!!!!
                                من قبلن فکر می کردم با IR2110 شکل موج درین سورس هم یه مربعیه بی نقصه پس قطعا مشکل از مدار ترانس پالس گیت هست ولی الان فهمیدم که قطعا مشکل ربطی به ترانس درایور گیت نداره
                                درسته که شکل موج گیت سورس با ترانس پالسم خیلی مربعیه تمیزی نیست مثله IR2110 ولی با توجه به شبیه بودن موج درین سورس با ترانس پالس و IR2110 به این نتیجه رسیدم که روی مدار قدرت کار کنم....
                                من دیروز 2 تا ماسفت دیگه سوزوندم و 2 تا بیشتر نداشتم واسه همین دوباره سفارش دادم و اینبار از جوان الکترونیک که دو نمونه IRFP460 داشت که دوتاش ساخته VISHAY بودن ولی بخاطره بار الکتریکی متغییر واسه شارژ گیت دوتا قیمت بود که یکیش 105 نانو کولن (7700 تومان) و اون یکی 210 نانو کولن(5500 تومان) بود که من 105 نانو کولن$7700 تومان) رو گرفتم چون با یه نفر که صحبت کردم راجع به مشکل شکل موج درین سورس، گفت که اگر ماسفت ها اصلی نباشن کلی از این مشکلات پیش میاد. خلاصه فردا دستم می رسه تست می کنم ببینم چی میشه.
                                حالا دیگه باید به ترانس قدرت هم شک کنم، آره؟ دیگه به خازن و مقاومت اسنوبر چی؟ دیگه به چی شک کنم؟
                                راستی یه نکته مهم....
                                من مدار قدرت رو از برق شهر جدا کردم و به HVDC یه 12 ولت دی سی دادم و بعد شکل موج های گیت سورس و درین سورس رو دیدم .....نتیجه عالی بود بدون هیچ نویزی یا پایین افتادگی یا بالا افتادگیه موج مربعی!!!
                                پس میشه گفت از برق شهر داره نویز میشینه سره ماسفت ها؟
                                مهندسان تنهام نزارید لطفا

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X