اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
    با یک یا دو لامپ سری ببینید میشه پالس ها رو پیوسته کرد؟
    یه خواهش ازتون دارم
    ممکنه شکل موجی رو که مد نظر دارید ، یه نمونش رو برام بگذارید
    روی کاغذ هم میشه کشید
    ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mrh586 نمایش پست ها
      یه خواهش ازتون دارم
      ممکنه شکل موجی رو که مد نظر دارید ، یه نمونش رو برام بگذارید
      روی کاغذ هم میشه کشید
      ممنون
      نمودار قر مز مورد نظر است. الان مداررگولاسیون انجام نمی ده من در موردش فکر می کنم بعدا نتیجه را عرض می کنم.
      [IMG][/IMG]

دیدگاه

نمودار قر مز مورد نظر است
        یعنی به همین قشنگی و تمیزی؟

دیدگاه

با یک یا دو لامپ سری ببینید میشه پالس ها رو پیوسته کرد؟ حالا فیلمم نذاشتید مشکلی نیست.
          بار یک تکه المنت حرارتی با این ولتاژ خروجی در حدود 0.99 آمپر جریان کشی داشت

دیدگاه

با یک یا دو لامپ سری ببینید میشه پالس ها رو پیوسته کرد؟ حالا فیلمم نذاشتید مشکلی نیست.
            فکر کنم این مد نظر شماست
            cfb=1n و Rshunt=0.025
            out=13 و جریان 1 یک آمپر

دیدگاه

یعنی به همین قشنگی و تمیزی؟
              بله. حالا با یه مقدار پرش در ابتدا و انتهای پالس مشکلی نیست ولی مهم پیوستگی پالس ها در ازای تمام پالس های اسیلاتور است.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

بار یک تکه المنت حرارتی با این ولتاژ خروجی در حدود 0.99 آمپر جریان کشی داشت

https://drive.google.com/file/d/1Clk...ew?usp=sharing
              این درسته. البته احتمالا الان در مد نا پیوسته است. چون پالسها از صفر رشد می کنند. در مد نا پیوسته شروع پالسهای جریان از مقداری بالای صفر است که اون مقدار به بار بستگی داره.

فکر کنم این مد نظر شماست
              cfb=1n و Rshunt=0.025
              out=13 و جریان 1 یک آمپر
              https://drive.google.com/file/d/1D0j...ew?usp=sharing
              بله این هم خوبه.
              حالا با همین بار در حالی که مدار کار می کنه و این بار متصل به خروجی است، یه بار دیگه هم به موازاتش وصل کنید (بدون خاموش کردن مدار) تا جریان کم کم بره بالا ببینید با افزایش تدریجی جریان بار وارد حالتی می شید که پالسها منظم و شروع شون از یه مقدار غیر صفره؟
              یا باز به نا پیوستگی پالس های مثلثی می رسید؟
              نتیجش رو بفرمایید.

دیدگاه

این درسته. البته احتمالا الان در مد نا پیوسته است
                آقا من یکم انگولک زدم به مدار
                پرش موج 3 به خاطر مقاومت موازی با خازن فیدبک هست،درش بیاریم حل میشه
                دوتا ماسفت هم دود شد(به محض بالابردن مقاومت فیدبک)
                الان MCP80N75 هست
                این فیلم با این شرایط گرفته شده:
                Cfb=470p و Rfb=3.3k بدون مقاومت موازی خازن فیدبک
                ولتاژ خروجی 13.2 بدون بار و 12.7 با بار و جریان 4.85 آمپر

دستور

دیدگاه

آقا من یکم انگولک زدم به مدار
                  پرش موج 3 به خاطر مقاومت موازی با خازن فیدبک هست،درش بیاریم حل میشه
                  دوتا ماسفت هم دود شد(به محض بالابردن مقاومت فیدبک)
                  الان MCP80N75 هست
                  این فیلم با این شرایط گرفته شده:
                  Cfb=470p و Rfb=3.3k بدون مقاومت موازی خازن فیدبک
                  ولتاژ خروجی 13.2 بدون بار و 12.7 با بار و جریان 4.85 آمپر

دستور
                  اون مقاومت موازی فقط برای همون مقاومت سری و خازن مربوط بهش بود.
                  بدون مقاومت موازی، افزایش مقاومت سری هم مثل افزایش خازن عمل می کنه البته با فرض عدم جریان کشی پایه 3 از داخل آی سی با توجه به اینکه متصل به ورودی یک آپ امپ است.
                  نمی دونم سوختن ماسفت ها قصور من بوده یا نه. در هر صورت شما ببخشید
                  در این فیلم پالس ها در مقایسه با همین بار در شرایط بعد از ظهر که پالس های جریان مثلثی دو تا در میان بود الان یک در میان شدند. یعنی بهبود داشته هر چند هنوز ایده آل نیست. الان مثل اینه که مدار در شرایط ایده آل ولی با فرکانس 20 کیلو در حال کاره و مد هنوز ناپیوسته است چون جریان از صفر شروع میشه (که معادل با به صفر رسین پالس های جریان سیم پیچ خروجی هم هست). چیزی که دربار زیاد (مثل همین بار آخری) باید در مد پیوسته بهش رسید این شکل پالس ها است که فرکانس برابر با فرکانس اسیلاتور دارند.[IMG][/IMG]

دیدگاه

نمی دونم سوختن ماسفت ها قصور من بوده یا نه. در هر صورت شما ببخشید
                    نفرمایید،خیر بنده خودم هر چهارتا لامپ رو زدم به مدار
                    الان بفرمایید چه کنم
                    و یک سوال دارم
                    ما الان با این تنظیمات و تغییرات هدفمون چی هست؟
                    و این هدف نهایتا مدار رو به چه میزان بازدهی میرسونه؟(با همین ترانس و توپولوژی)
                    از این سوال برداشت نکنید که خسته شدم،فقط یک پیشنهاد دارم که جواب بدید ، عرض میکنم

دیدگاه

نفرمایید،خیر بنده خودم هر چهارتا لامپ رو زدم به مدار
                      الان بفرمایید چه کنم
                      و یک سوال دارم
                      ما الان با این تنظیمات و تغییرات هدفمون چی هست؟
                      و این هدف نهایتا مدار رو به چه میزان بازدهی میرسونه؟(با همین ترانس و توپولوژی)
                      از این سوال برداشت نکنید که خسته شدم،فقط یک پیشنهاد دارم که جواب بدید ، عرض میکنم
                      سلامت باشید.
                      ما الان می خوایم در همین 40 کیلوهرتز حد اکثر توان رو در خروجی بگیریم و می دونیم که حد اکثر توان در مد پیوسته حاصل می شه. حالا بعد از اینکه در همین فرکانس تونستیم به درستی مد پیوسته را ایجاد کنیم میشه با بالا بردن فرکانس هنوز هم توان را بالا برد. به طور ایده آل با بازدهی 100 درصد و پارامتر های منبع شما و سلف 30 میکر هانری این نمودارهای توان و جریان خروجی در فرکانس های 40 و 200 کیلو به ازای تغییرات ولتاژ خروجی است. طبق محاسبات من در این فرکانس ها و با پارامتر های فوق با این تپولوژی از مقادیر این نمودار ها بالاتر دیگه نمی شه رفت.
                      من الان به دنبال اینم که ببینم مشکل مداربرای عدم ورود به مد پیوسته با افزایش بار چیه. الان مدار با افزایش بار به جای وارد شدن به مد پیوسته ، با کاهش فرکانس بوسیله جا انداختن پالس های اسیلاتور دو باره خودش رو بر میگردونه به مد نا پیوسته. (پالس ها طولانی با شروع از صفر)
                      با این توضیحات منتظر پیشنهادتون هستم.
                      [IMG][/IMG]
                      جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۰:۵۲ ۱۴۰۱/۰۸/۰۱.

دیدگاه

با این توضیحات منتظر پیشنهادتون هستم.
                        ممنونم،میشه لطفا نمودار رو با عدد برای من توضیح بدید؟
                        یعنی مثلا از این مدار با احتساب اینکه مشکلش حل بشه و همین ترانس و توپولوژی ، در ۱۲ ولت چند آمپر و در ۶۰ ولت چند آمپر میشه گرفت؟
                        عذر میخوام،قصدم اینه برداشتم اشتباه نباشه از مقادیر تا بتونم پیشنهادم رو به خوبی ارائه بدم

دیدگاه

ممنونم،میشه لطفا نمودار رو با عدد برای من توضیح بدید؟
                          یعنی مثلا از این مدار با احتساب اینکه مشکلش حل بشه و همین ترانس و توپولوژی ، در ۱۲ ولت چند آمپر و در ۶۰ ولت چند آمپر میشه گرفت؟
                          عذر میخوام،قصدم اینه برداشتم اشتباه نباشه از مقادیر تا بتونم پیشنهادم رو به خوبی ارائه بدم
                          خواهش می کنم.
                          در ۱۲ ولت:
                          8 آمپر معادل 96 وات برای 40KHz
                          10.33 آمپر معادل 124 وات برای 200KHz
                          در ۶۰ ولت:
                          2.3 آمپر معادل 138 وات برای 40KHz
                          4.66 آمپر معادل 280 وات برای 200KHz

لطفاً پین 6 را آزاد کنید و با 1v/div به کانال 2 بدید کانال 1 همچنان روی پین 4 باشه. شکل موج بذارید. چون خروجی ندارید بار نمیخواد وصل کنید.
                          بعد اینکه فیلم گرفتید. در همین حال که پین 6 آزاده پین 1 را با یه جامپر زمین کنید شکل موج بذارید. (یادتون نره آخر سر جامپر بردارید.)
                          اینها رو می خوام چون احتمال داره ماژول باید روی دیوتی برابر با 1 منهای دیوتی الانش تنظیم بشه.
                          جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۲:۰۲ ۱۴۰۱/۰۸/۰۱.

دیدگاه

خواهش می کنم.
                            در ۱۲ ولت:
                            8 آمپر معادل 96 وات برای 40KHz
                            10.33 آمپر معادل 124 وات برای 200KHz
                            در ۶۰ ولت:
                            2.3 آمپر معادل 138 وات برای 40KHz
                            4.66 آمپر معادل 280 وات برای 200KHz
                            خب من به عنوان کسی که واقعا میخوام از این مدار استفاده کنم و برای کارهام این مقادیر کم هست(البته این مقادیر رو قبلا هم فرموده بودید فقط میخواستم بدونم هدف هنوز همون هاست یا تغییر کرده)
                            یه پیشنهاد دارم
                            ببینید من قبلا همونطور که عرض کردم خدمتتون در حدود 50 ولت تونستم از این مدار حدود 5.5 آمپر(بار بیشتری اونموقع نداشتم) و در 20 ولت 13آمپر بگیرم
                            تغییراتی که داده بودم پشتش هیچ محاسبه ای نبود و اگر هم بود ساده و شاید نادرست بوده،اما لحظه ای به ذهنم رسید که تمام این محاسبات کرده و ناکرده ، درست و نادرست برای استفاده و بهره بردن هست
                            و شاید بررسی این تغییرات منجر به تجربه جدید و استفاده بیشتر از این آیسی بشه
                            این راهی رو که تا الان آمدیم تا هر موقع بفرمایید ادامه میدیم ولی اگر فرصت داشتید و دوست داشتید اون تغییرات رو هم بررسی کنیم که چرا و چطور.......
                            لطفا این ها رو پای خستگی و .... نزارید فقط مخصوصا الان که اسکوپ هست به شدت مشتاقم بدونم قبلا چی به چی بود

حالا با همین بار در حالی که مدار کار می کنه و این بار متصل به خروجی است، یه بار دیگه هم به موازاتش وصل کنید (بدون خاموش کردن مدار) تا جریان کم کم بره بالا ببینید با افزایش تدریجی جریان بار وارد حالتی می شید که پالسها منظم و شروع شون از یه مقدار غیر صفره؟
                            یا باز به نا پیوستگی پالس های مثلثی می رسید؟
                            نتیجش رو بفرمایید.
                            این رو قبل از اینکه بفرمایید انجام دادم البته نه در حالی که روشن باشه و بار اضافه کنم
                            ولی باز شکل موج 3 بااضافه کردن بار به هم میریزه
                            حالا اگر اونطوری صلاح هست که دوباره انجام بدم

لطفاً پین 6 را آزاد کنید و با 1v/div به کانال 2 بدید کانال 1 همچنان روی پین 4 باشه. شکل موج بذارید. چون خروجی ندارید بار نمیخواد وصل کنید.
                            بعد اینکه فیلم گرفتید. در همین حال که پین 6 آزاده پین 1 را با یه جامپر زمین کنید شکل موج بذارید. (یادتون نره آخر سر جامپر بردارید.)
                            چشم،،ان شاءالله برای فردا
                            شب خوش

راستی من یه مقاومت متغیر 30 وات دارم
                            فکر کنم اگر جور در بیاد با مدار خیلی خوب میشه باهاش کم کم بار مدارو اضافه کرد و شکل موج ها رو سنجید
                            بفرمایید روی چه مقداری تنظیم کنم تا بتونیم استفاده کنیم

دیدگاه

خب من به عنوان کسی که واقعا میخوام از این مدار استفاده کنم و برای کارهام این مقادیر کم هست(البته این مقادیر رو قبلا هم فرموده بودید فقط میخواستم بدونم هدف هنوز همون هاست یا تغییر کرده)
                              هدف رسیدن به اون مقادیر نبوده. هدف بنا به خواست خودتون گرفتن حد اکثر جریان به ازای ولتاژ های خروجی بازه مد نظرشماست بوده و هست. اون مقادیر، مقادیر بیشینه تئوری هستند که ببینیم در بهترین حالت این مدار می تونه نیازتون را برطرف کنه یا نه.
                              یه پیشنهاد دارم
                              ببینید من قبلا همونطور که عرض کردم خدمتتون در حدود 50 ولت تونستم از این مدار حدود 5.5 آمپر(بار بیشتری اونموقع نداشتم) و در 20 ولت 13آمپر بگیرم
                              تغییراتی که داده بودم پشتش هیچ محاسبه ای نبود و اگر هم بود ساده و شاید نادرست بوده،اما لحظه ای به ذهنم رسید که تمام این محاسبات کرده و ناکرده ، درست و نادرست برای استفاده و بهره بردن هست
                              و شاید بررسی این تغییرات منجر به تجربه جدید و استفاده بیشتر از این آیسی بشه
                              من اگه جای شما بودم و بین نتایج تجربه عملی خودم با محاسبات تئوری یکی دیگه تناقض وجود داشت همون نتایج تجربه عملی خودم را باور داشتم و با خودم می گفتم از کجا معلوم طرف محاسباتش درست باشه. یا صلا استدلالاتش از عملکرد مدار درست باشه. خوب چون بالاخره استدلال تئوری برای توجیه چیزیه که در عمل می بینیم دیگه وگرنه اگه بین شون تناقض وجود داشته باشه نمیشه تجربه واقعی را فدای تئوری ها کرد و اصراری هم بهش نیست. البته تا جایی که استدلال تئوری را دیگری انجام داده باشه و من خودم واردش نشده باشم.
                              با این وجود اگه یه چیزی رو خودم به صورت تئوری به اثباتش پی ببرم دیگه ورق بر می گرده و مطمئن می شم یه جای کارم در عمل مشکل داره.
                              حالا من نمی خوام اینجا تمام محاسبات رو بیارم و از اون طریق شما را متقاعد کنم که البته شاید جاشم اینجا نباشه. ولی یه راه ساده با استفاده از نمودار توان مبدل دارم و به نظرم اگه کسی با تئوری های اولیه موضوع آشنا باشه میشه متقاعدش کرد.
                              تمام توضیحات برای تعیین توان حدی خروجی منبع روی شکل اومده و یه مثال هم با پارامترهای منبع شما حل کردم.

با استدلال فوق من مطمئنم اندازه گیری های شما خطا داشته. یا اگر هم به نظرتون یه جایی از این استدلال مبهم یا نادرست است خوشحال می شم بفرمایید تا ایراد کارم بر طرف بشه. بالاخره در این مدت یه سری چیزایی یاد دادیم یه سری چیزهایی هم آموختیم.
                              این راهی رو که تا الان آمدیم تا هر موقع بفرمایید ادامه میدیم ولی اگر فرصت داشتید و دوست داشتید اون تغییرات رو هم بررسی کنیم که چرا و چطور.......
                              لطفا این ها رو پای خستگی و .... نزارید فقط مخصوصا الان که اسکوپ هست به شدت مشتاقم بدونم قبلا چی به چی بود
                              من هیچ اصراری به ادامه راه ندارم و به نظرم هم برای رسیدن به هدف شما ناگزیر از عبور از همچنین مسیری بودیم.
                              بحث فقط خستگی هم نیست. شاید با مقادیر حدی که عرض کردم این مدار اصلا به کارتون نیاد.
                              یا ممکنه اصلا این مدار بیشتر از این براتون ارزش وقت صرف کردن نداشته باشه که خوب به نظر من هم با صرف این همه وقت طبیعیه.
                              هر جادیگه فکر کردید کار فرسایشی شده و یا هر چیز دیگه میتونید فقط بنویسید "توقف". من خودم متوجه می شم ولی دیگران شاید بتونن راهنمایی مفیدی ارائه بدن.
                              این رو قبل از اینکه بفرمایید انجام دادم البته نه در حالی که روشن باشه و بار اضافه کنم
                              ولی باز شکل موج 3 بااضافه کردن بار به هم میریزه
                              حالا اگر اونطوری صلاح هست که دوباره انجام بدم
                              من چند بار روی این روش تاکیید کردم. صلاح همواره با خودتونه. خواستید پیشنهادهای من رو انجام بدید.
                              چشم،،ان شاءالله برای فردا
                              شب خوش
                              ممنون.
                              شب و روزتون خوش.

راستی من یه مقاومت متغیر 30 وات دارم
                              فکر کنم اگر جور در بیاد با مدار خیلی خوب میشه باهاش کم کم بار مدارو اضافه کرد و شکل موج ها رو سنجید
                              بفرمایید روی چه مقداری تنظیم کنم تا بتونیم استفاده کنیم
                              در نظر می گیرم. اگه لازم شد عرض می کنم.
                              جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۴:۲۸ ۱۴۰۱/۰۸/۰۲.

دیدگاه

هدف رسیدن به اون مقادیر نبوده. هدف بنا به خواست خودتون گرفتن حد اکثر جریان به ازای ولتاژ های خروجی بازه مد نظرشماست بوده و هست. اون مقادیر، مقادیر بیشینه تئوری هستند که ببینیم در بهترین حالت این مدار می تونه نیازتون را برطرف کنه یا نه.
                                سلام
                                صحبت من هم همین هست،این مقادیر به قول خودتون مقادیر بیشینه تئوری هستند و تقریبا بعید هست که بشه در عمل به اون رسید و تازه اگر برسیم برطرف کننده نیاز بنده نیست

من اگه جای شما بودم و بین نتایج تجربه عملی خودم با محاسبات تئوری یکی دیگه تناقض وجود داشت همون نتایج تجربه عملی خودم را باور داشتم و با خودم می گفتم از کجا معلوم طرف محاسباتش درست باشه. یا صلا استدلالاتش از عملکرد مدار درست باشه. خوب چون بالاخره استدلال تئوری برای توجیه چیزیه که در عمل می بینیم دیگه وگرنه اگه بین شون تناقض وجود داشته باشه نمیشه تجربه واقعی را فدای تئوری ها کرد و اصراری هم بهش نیست. البته تا جایی که استدلال تئوری را دیگری انجام داده باشه و من خودم واردش نشده باشم.
                                با این وجود اگه یه چیزی رو خودم به صورت تئوری به اثباتش پی ببرم دیگه ورق بر می گرده و مطمئن می شم یه جای کارم در عمل مشکل داره.
                                در ابتدا این رو عرض کنم که اگر خاطرتون باشه همون ابتدای شروع کار با شما ، اشاره کردم که من میخوام یاد بگیرم و این مستلزم محاسبات تئوری هست البته نحوه محاسبات
                                دیگه درست و غلطش مهم نیست،اینکه بدونم مبنا و نحوه محاسبات چگونه هست مهمه
                                و همیشه هم تناقض و یا بهتره بگم تفاوت تئوری و عمل به خاطر مشکل در کار ما نیست،خیلی مواقع اختلاف مقادیر واقعی و اسمی قطعات و همچنین اصل بودن یا نبودن قطعات و ... بر کارکرد قطعات در عمل تاثیر گذاره
                                نمیشه صد در صد بگیم کارمون اشکال داره،بحث متقاعد کردن هم نیست ، اینجا بحث تجربه و یاد گیری هست
                                با استدلال فوق من مطمئنم اندازه گیری های شما خطا داشته. یا اگر هم به نظرتون یه جایی از این استدلال مبهم یا نادرست است خوشحال می شم بفرمایید تا ایراد کارم بر طرف بشه. بالاخره در این مدت یه سری چیزایی یاد دادیم یه سری چیزهایی هم آموختیم.
                                البته ممکنه اندازه گیری بنده اشتباه باشه که خب وسایل اندازه گیری همون هایی هست که الان داریم باهاشون کار میکنیم و این راهش خیلی سادس:دوباره و چندباره اندازه گیری
                                بنده هم اصلا با فرمول هایی که زحمت کشیدید و گذاشتید آشنایی ندارم و نمی تونم نظر بدم،در حد من نیست
                                من هیچ اصراری به ادامه راه ندارم و به نظرم هم برای رسیدن به هدف شما ناگزیر از عبور از همچنین مسیری بودیم.
                                بحث فقط خستگی هم نیست. شاید با مقادیر حدی که عرض کردم این مدار اصلا به کارتون نیاد.
                                یا ممکنه اصلا این مدار بیشتر از این براتون ارزش وقت صرف کردن نداشته باشه که خوب به نظر من هم با صرف این همه وقت طبیعیه.
                                همونطور که الان و قبلا عرض کردم اصلا به کارم نمیاد اما پیشنهادم دقیقا این بود که اگر صلاح دونستید اون مورد رو هم بررسی کنیم کما اینکه وقت گذاشتن روی چیزی هست که در عمل اتفاق افتاده و
                                از طرفی هم به کار میاد
                                هر جادیگه فکر کردید کار فرسایشی شده و یا هر چیز دیگه میتونید فقط بنویسید "توقف". من خودم متوجه می شم ولی دیگران شاید بتونن راهنمایی مفیدی ارائه بدن.
                                لطف شماست،ممنونم
                                من چند بار روی این روش تاکیید کردم. صلاح همواره با خودتونه. خواستید پیشنهادهای من رو انجام بدید.
                                چشم انجام میدم و نتیجه رو اعلام میکنمفقط بفرمایید با چه مقدار cfb و rfb
                                جدیدترین ویرایش توسط mrh586; ۰۹:۵۵ ۱۴۰۱/۰۸/۰۲.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X