اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

Frequently Asked Questions -- مـبـاحـث و سـوالات مـتـداول

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : Frequently Asked Questions -- مـبـاحـث و سـوالات مـتـداول

سلام....
    من یه عکس رو به متلب بردم اما واسه هیستوگرام اررو داد! :sad:
    عکس رنگی بود...
    نمی دونم چطور عکس رو این اینجا بذارم...
    فقر ، شب را " بی غذا " سر کردن نیست ................ فقر ، روز را " بی اندیشه" سر کردن است

دیدگاه

سلام .............

خوب بود که کدتون رو هم میذاشتین .. اما اشکال نداره .. یه نمونه برنامه با توضیحات براتون میذارم .. (این سیستم الان متلب نداره .. شرمنده ..) .. موفق باشید ..
      دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

سلام .............

ببینید در فایل زیر یه برنامه ی نمونه در محیط متلب به همراه تصویر مورد نظر رو براتون گذاشتم .. اشکال برنامه ی شما که Eror میداد این بود که شما تصویرتون در فضای رنگی RGB بوده و در اون فضا دستور imhist رو پیاده سازی کردید .. اما نکته ای که برای استفاده از این دستور باید به اون توجه کنید اینه که این دستور برای فضای رنگی Gray Level به کار میره و شما باید تصویر رنگیتون رو (که در فضای RGB هست ..) به Gray Scale تبدیل کنید .. اساس تعریف گراف هیستوگرام هم بر همین اصله که تصاویر Gray Scale بر حسب Lable رنگی که دارن در Horizontal Axis گراف بار گذاری میشن .. همون طور که در فایل ملاحظه میکنید مشخصات تصاویر هم قید شده و شما با مراجعه به اونها میتونید از روند کار گاه بشید .. در ضمن همون طور که میبینید اندازه ی تصویر در استفاده از این دستور هیچ محدودیتی ایجاد نمیکنه .. موفق باشید ..
        فایل های پیوست شده

دیدگاه

سلام...
          ممنون از کمکتون...
          مشکل همون RGB بودن تصویر بود .حل شد :applause:
          فقر ، شب را " بی غذا " سر کردن نیست ................ فقر ، روز را " بی اندیشه" سر کردن است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط matrix12
            مشکل همون RGB بودن تصویر بود .حل شد :applause:
            سلام .............

من حدس میزدم مشکل از اونجا باشه .. ببینید در واقع منحنی هیستگرام برای این تعریف شده که در صفحه ی X-Y بتونه نمودار فراوانی رنگی تصاویر رو نمایش بده اونم به صورت کمیت های گسسته در Spatial Domain .. اینی که در فضای X-Y منحنی رو تعریف میکنیم این محدودیت رو ایجاد میکنه که قالب تصویر باید به صورت یه آرای ی دو بعدی باشه اما تصاویر RGB همونطور که میدونید از یه فضای سه بعدی استفاده میکنن مثل HSV یا HSI ..

برای همینه که وقتی برای چنین تصویری میخواید منحنی هیستوگرام تعریف کنید با خطا روبرو میشید .. در واقع یه فضای سه بعدی رو میخواید به یه فضای دوبعدی مدل کنید که این امر غیر ممکنه (به صورت عادی ..) .. پس مجبورید یه بعد اون رو حذف کنید که با تبدیل به قالب Gray Scale این مشکل برطرف میشه .. موفق باشید ..

دیدگاه

سلام ...
              کسی در مورد SPIHT چیزی می دونه ؟ داکیومنت فارسی ازش داره ؟ من از ویو لت چیزی زیاد نمیدونم برا همین فهم این قضیه برام سخته ...
              ممنون میشم راهنماییم کنین
              به دلیل رعایت نکردن قوانین ، امضا ویرایش شد.

دیدگاه

سلام ...
                کسی در مورد SPIHT چیزی می دونه ؟ داکیومنت فارسی ازش داره ؟ من از ویو لت چیزی زیاد نمیدونم برا همین فهم این قضیه برام سخته ...
                ممنون میشم راهنماییم کنین
                سلام..............

در مورد این الگوریتم (فشرده سازی ..) میتونید از لینک های زیر استفاده کنید ..

لینک زیر یه مرجع کامل و البته گرافیکی برای این الگوریتمه ..

http://www.cipr.rpi.edu/research/SPIHT/

لینک زیر هم صفحه ی اختصاصی پروفسور Pearlman هست که میتونه خیلی کمکتون کنه ..

http://www.cipr.rpi.edu/~pearlman/

دو فایل زیر هم دوتا Tutorial خوب و مختصر در مورد این الگوریتم هستن که میتونن کمکتون کنن ..

http://www.vcl.fer.hr/papers_pdf/Mod...e%20Coding.pdf

http://www.ws.binghamton.edu/fowler/...IHT_Charts.pdf

امیدورام مطالب براتون مفید باشه .. موفق باشید ..

دیدگاه

با سلام من در مورد این سه موضوع bilinear,zooming,histeq می خواستم اطلاعاتی داشته باشم هر سه توابع متلب هستند. در مورد bilinear پیاده سازی آن به چه صورت است. باتشکر

دیدگاه

با سلام من در مورد این سه موضوع bilinear,zooming,histeq می خواستم اطلاعاتی داشته باشم هر سه توابع متلب هستند. در مورد bilinear پیاده سازی آن به چه صورت است. باتشکر

سلام ..................

Bilinear یه متد برای restoration هست .. یه جورایی توی ReScaling هم کاربرد داره .. برای چه منظور میخواید از اون استفاده کنید؟ سه تا لینک براتون میذارم که امیدوارم به کارتون بیاد .. اولیش یه نمونه کد برای ReSacaling توی متلب هست .. دومیش هم یه PDF مختصر از دستورات متلب و کاربردهاشون هست .. سومیش هم که حتما باید ببینید .. یه تصویر هم براتون گذاشتم که قیاس این متد با متد رقیبش رو نشون میده .. Bicubic Interpolation ..

http://matlabdb.mathematik.uni-stutt...&MP_ID=184

http://users.ece.gatech.edu/~bonnie/...L/tutorial.pdf

http://www.compuphase.com/graphic/scale2.htm

این لینک هم ببینید .. خیلی جالبه .. موفق باشید ..

http://micro.magnet.fsu.edu/primer/j...ion/index.html

دیدگاه

سلام
                      یه چندتا درخواست از بچه هاییکه تو زمینه پردازش تصویر کار کردند دارم.
                      اول اینکه یه قسمت از کاری که داریم انجام میدیم اینه که فرمان برای رفتن به مرحله و انجام یه عملیات دیگر ،توی این پروژه، بستگی به تغییر در شکل ظاهری جسم موردنظر دارد.راحتر بگم اگه تغییری در جسم ظاهربشود(مثلا میوه یا...) یه فرمانی برای انجام صادر میشود.
                      واما درخوستم اینه که کسی این کارو کرده (فکر میکنم انجام داده باشید)واگر انجام داده امکان داره برام بزاره یا به میلم بفرسته.چون فکر کنم بسه دیگه ازبس کارهای موازی انجام شده.ودیگه اینه یه مرجع یا کتابی (بجز گنزالس) سراغ دارید که پردازش رو بدون حاشیه بمن بفهمونه.
                      منتظرم :redface:
                      مرسی

دیدگاه

سلام ................

اصلا متوجه منظورتون نشدم .. ممکنه یک مقدار بیشتر توضیح بدید؟ در ضمن منبعی کاملتر و بهتر از Gonzalez برای پردازش تصویر نیست .. موفق باشید..

دیدگاه

سلام
                          خواهش میکنم
                          فرض کنید میخواهیم تغیرات ظاهری یه توپ رو در فاصله زمانی خاص بررسی کنیم.
                          بنظرمن اومد بااستفاده از تکنیک پردازش تصویراطلاعات تصویر توپ را میگریم وتجزیه وتحلیل کنیم وبااستفاده از شبکه عصبی بانمونه قبلی مقایسه کنبم .اگر با نمونه قبلی تفاوت داشت فرمانی جهت
                          انجام کاری همانند ثبت این تغیرات در این لحظه صادر شودو...
                          بازم اگه مبهمه بگید
                          مرسی

دیدگاه

سلام ...............

اگه منظور شما رو درست متوجه شده باشم میخواید قیاس مساحت داشته باشید برای جسمتون .. یعنی روی Geometric کار کنید .. حالا یه سوال دیگه شما جسمتون دایره هست یا تنوع Category دارید؟ منتظر میمونم ..

دیدگاه

سلام
                              مرسی از اینکه منو روراهنمایی میکنید.
                              ببینید فقط سایز نیست یکی از پارامتر ها اینه ،راستش بنظرمن برای اینکه نخواهیم محدود به یک موضوع باشیم روی پارامترهایی دیگری از جمله تغییر رنگ در بخشی از نقاط جسم ،ایجاد برامدگی یا فرورفتگی غیر معمول، تغیر درابعاد درجهت های مختلف وچیزهای دیگه ای احتمالا شما بهتراز من میدونید.
                              برای شکل جسم مورد نظر فکر میکنم شما هم بامن موافق باشیدکه فرض بر تنوع اشکال باشه بهتره.
                              بازم ممنونم
                              منتظرراهنمایی ها وکمکتون هستم.

دیدگاه

سلام ..................

مواردی که مطرح فرمودید یک مقدار نیاز به توضیح داره .. من خودم اونچیزی که از مطالب شما فهمیدم رو باز میکنم هر کجای اون اشتباه بود، تصحیح بفرمایید ..

در پست قبلی ازتون پرسیدم که تنوع Category دارید یا نه و شما پاسختون مثبت بود .. بعد در ادامه فرمودید که صرفا روی مساحت به عنوان یه feature (ویژگی ..) نمیخواید متمرکز بشید و میخواید موارد دیگه ای رو هم در الگوریتمتون داشته باشید .. خب همینجا یه پرانتز بزرگ باز کنیم .......

شما گفتید که فرو رفتگی یا برآمدگی غیر عادی .. این مطلب روش های تحلیل مختلفی داره که من تا اونجایی که میدونم خدمتتون عرض میکنم .. اگه صرفا بخواید با Color Feature کار کنید شاید بتونید به تغییرات غیر عادی رنگی که توی تصویر Object اعمال شده بپردازید .. یعنی چی؟ مثال میزنم .. شما یه کره دارید که با یه منبع ثابت نوری، یک نوع Distribution رنگی خاص بر روی اون ایجاد شده .. اگه تصویر رو Gray Scale فرض کنید (همون فضایی که کامپیوتر باهاش منطبق هست..) طبیعاتا خواهید دید که با تابش منیع نوری، به چه ترتیب چینش رنگی روی جسمتون برقرار میشه .. مثلا یه چینش میتونه چینش Gaussian باشه به این معنا که پیک رنگی نسبت به منبع نوری، به مرور Smooth بشه (کمرنگ و تیره..) و به کناره ها برسه .. خب اگه با تحلیل هیستوگرام به این تصویر نگاه کنید میبینید که در حالت سالم (طبیعی..) یک هارمونی بین تغییرات رنگی وجود داره که میتونید از دنبال کردن اونها به صحت Object از نظر سطحی دست پیدا کنید .. اما اگه جسمتون فرو رفتگی داشته باشه، دیگه این هارمونی و تناسب تغییرات رنگی به هم میخوره و شما یه محدوده ی جهش غیر منتظره در هیستوگرامتون دارید .. مثلا اگه برآمدگی وجود داشته باشه، پیک رنگی از تصاحب پیک نرمال Object خارج میشه و در اختیار اون بر آمدگی قرار میگیره .. یه جورایی به منبع نور نزدیکتر میشه و در نتیجه روشن تر از بخش های دیگه میشه .. در مورد فرو رفتگی هم عکس این قضیه اتفاق میفته یعنی تملک رنگ تیره از کناره ها خارج میشه و در اختیار اون فرو رفتگی قرار میگیره و اون بخش تیره تر میشه (به دلیل اینکه از منبع نور دور تر شده ..) نحوه ی تشخیص این اختلافات هم به صورت ریاضی از طریق انواع فیلتر ها یا عملگرهای لاپلاسین و ... روی تصویر اعمال میشه .. مثلا اگه شما از تصویر gradient بگیرید متوجه تغییرات رنگی ناحیه های تصویرتون میشید .. یا مثلا اگه zero cross رو بر روی تصویر اعمال کنید میتونید این تغییرات رو به صورت تفکیک region ببینید .. روش های مختلفی برای این تحلیل وجود داره گه میتونید از نمونه های انجام شده اونهارو پیدا کنید ..

اما روش دومی که برای این کار وجود داره کلا با بحث بالا فرق میکنه .. در این روش روی تبدیلات هندسی متمرکز میشیم .. برای بررسی این روش مطلب سوم و چهارمی هم که عرض کردید همین جا مطرح میکنم تا بحث یکجا دنبال بشه .. شما گفتید که تغییرات مختلف در سایز در جهات مختلف .. خب این هم جای بحث داره .. شکل زیر رو ملاحظه بفرمایید .. در تصویر اول یه دایره داریم که قراره در سه جهت مختلف تغییر فرم بده .. به نحوی میتونیم عنوان کنیم که جسم داره Scale میشه منتهی با زاویه ای خاص .. تصویر دوم منظور من رو مشخص میکنه .. میبینید؟ سه تغییر؛ در شکل به وجود اومده .. افقی .. عمودی و قطری ..

شکل اول ..

شکل دوم ...

افقی: از دو جهت تصویر اول کشیده شده (به طرفین..)
                                عمودی: تصویر اول به دو جهت بالا و پایین کشیده شده .. (به مرکزیت ثابت ..)
                                قطری: تصویر اول به محوریت قطر کشیده شده ..

خب حالا بر میگردیم به مثال اولمون .. همون کره ی فرضی .. فرض کنید برای کره یه همچین اتفاقاتی افتاده .. (دقت کنید که در تحلیل همواره در دو بعد فعالیت میکنیم و این مثال سه بعدی ای که من میزنم در نهایت با تحلیل دوبعدی بررسی میشه .. مثلا از روبرو .. یعنی ما در حوزه ی 2-D Image Processing کار میکنیم ..) این رو دیگه نمیشه خیلی دقیق با متد Color بررسی کرد .. پس باید به فکر روش دیگه ای باشیم .. روشی که در این گونه موارد مطرح میشه روشیه که به Geometric Transformation معروفه .. یعنی چی؟ یعنی تغییرات تصویر دوم رو تبدیلی میدونه از تصویر اول تحت نگاشت یا تلفیق نگاشت هایی خاص .. خب این که خیلی کلی شد .. اگه بخوایم خیلی دقیق وارد جزئیاتش بشیم خیلی باید با هم بحث کنیم (آخرش هم من انصراف میدم .. چون زیاد نمیدونم ..) اما اگه بخوایم خیلی اجمالی بررسیش کنیم میتونیم اون رو در چند مرحله خلاصه کنیم .. برای اینکه تشخیص داده بشه کهObject تغییر فرم داده یا به قولی deform شده باید بر مبنای اسلوبی خاص روی اون قضاوت کنیم .. مثلا یه اسلاید داریم که یه فرد رو از پهلو نشون میده .. اسلاید بعدی همین فرده منتهی در حالت دویدن .. خب اگه ما بخوایم به PC بگیم که این همون فرده منتهی با تبدیلی خاص؛ باید روی یک نقاط خاصی از اون اسلایدها متمرکز بشیم .. طبیعتا نمیتونیم نگاشتی تعریف کنیم که دست فرد در اسلاید اول رو با پای اون در اسلاید دوم متناظر کنه و بعد بگیم که از روی این نگاشت، میزان حرکت یا مثلا نوع فعالیت یا حتی حرکت بعدی اون رو نشون بده .. اصلا غیر ممکنه .. یک نتیجه ی بد به وجود خواهد اومد .. پس چیکار میکنیم؟ میایم و یک سری نقاط مشخص رو در اسلاید اولی که داریم مشخص میکنیم و اسمشون رو میذاریم Tie Point .. بعد در اسلاید دوم این Tie Point هارو پیدا میکنیم و با پیدا کردن هر Tie Point در اسلاید اول و لیبل متناظر اون در اسلاید دوم، تبدیل ریاضیمون رو تعریف میکنیم .. (دقت کنید که این Tie Point ها روی Boundary تعریف میشن ..) از این طریق میزان تغییرات هم مشخص میشن ..

اما اگه صرفا از نظر سایز میخواید جسمتون رو بررسی کنید، میتونید از پیدا کردن مساحت یا اندازه گیری های مشخصی که روی جسم تعریف میشه (بر حسب دوری و نزدیکی ..) استفاده کنید .. اگه پروژه ی دقیقتون رو بفرمایید بهتر میتونیم باهم صحبت کنیم .. پرانتز بسته .. من منتظر میمونم .. موفق باشید ..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X