اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

اینم بگم که برای تولید یه همچین توانی باید:
    30000/736=hp[glow=red,2,300]40[/glow] اسب توان خرج کنید

و بازده دینامها که بهترین حالت میشه 50% رو هم در نظر بگیریم میشه 80 اسب نیرو باید از ماشین بگیرید.

آهان یه چیز بد دیگه حدود 90% دارید تلفات به صورت گرما تولید میکنید. که میشه:
    30000*0.9=27000W

هر وات 840.4 کالری در ساعت هستش :

27000*840.4= 23231357 کالری در ساعت

حالا تعریف کالری: مقدار گرمایی که بتونه دمای یک گرم آب رو یک درجه سلیسیوس بالا ببره.
    حالا ما اینجا نزدیک 23 ملیون کالری داریم.

فرض کنیم آب رادیاتور حدود 5 لیتره و میشه حدود 5 کیلوگرم. و در دمای معمولی 25 درجه هستش حالا اگر این آب رو بخایم با این کالری که داریم گرم کنیم میتونیم:
    23231357 /5000=4646 درجه سلیسیوس گرمش کنیم :icon_razz: یعنی آب منفجر خواهد شد! و به جوش نمیرسه

حالا یه مثال قابل درک فرض کنیم میخایم چایی درست کنیم اب 25 درجه هم در اختیار داریم که باید 100 درجه بشه.
    100-25=75 درجه باید افضایش کرما داشته باشیم.

23231357 /75=309751 گرم آب که میشه 309 لیتر آب یا 0.309 متر مکعب آب رو میشه در عرض یک ساعت به جوش آورد. در واقع بخاری میسازید نه کولر :agree:

دیدگاه

پاسخ : همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

با تشکر از اقای اروین - جسارتا فقط 309 لیتر اب میشه 0.309 متر مکعب نه 6 متر مکعب
      و البته این فرایند دفع 23231357 حرارت باید در 1 ساعت انجام بشه و در محاسبات بهتره همون 27 کیلو وات در نظر گرفته بشه که یعنی خنک کننده باید توان انتقال گرمای 27 کیلو وات در "ثانیه" رو داشته باشه! :biggrin:
      برای مقایسه باید عرض کنم که توان خود موتور پراید (نه دینام) حدود 69 اسب بخار یا 51 کیلو وات هست! و بوگاتی ویرون 1000 اسب!

----

دیدگاه

نوشته اصلی توسط voyager2020
        با تشکر از اقای اروین - جسارتا فقط 309 لیتر اب میشه 0.309 متر مکعب نه 6 متر مکعب
        بله بله اشتباه تصحیح شد. اگه میشه بقیشم چک کنید درست باشه من خیلی توی تبدیل واحد حا تبحر ندارم :redface:

دیدگاه

به به به دوستان گل گلاب
          همه جمع بودندو ما بی خبر بودیم
          از کی این تاپیک راه افتاده من خبر ندارم
          من یک زمانی خدای ترموالکتریک و واتر کولینگ بودم
          تاپیکو از اول تا آخرش با سیستم تند خوانی رفتم جلو
          خیلی مطالب جالبی دوستان نوشته بودند که بیشتر تجربی بود
          و با آزمون وخطا به دست اومده بود
          خیلی سوالها بود که دوستان پرسیده بودند و با جلو رفتن تاپیک پاسخ داده شده بود

اما چند سوال بود که دوستان پاسخی براشون پیدا نکرده بودند , تا جایی که یادم باشه پاسخ میدم:
          اولا برای پمپهای 12 ولت دی سی سوال شده بود که تا جایی که یادم بود شرکت پمپ مایه دو مدل کف کش یا همون لجن کش (مانند واتر پمپهای آکواریوم) و مکشی تولید میکرد قیمت جدیدشو نمیدوم
          برای آبنماها استفاده میشد که مدل مکشیش برای کار واتر کولینگ راحت تره و نیاز به اون جعبه CD نیست
          دوما اون قطعه که جناب چمنی خودشون درست کردند و به TEC وصل میشه اسمش واتر بلاک هست که آماده اون با قیمت دلار 3500 فکر نکنم زیر 200 تومن باشه
          خودتون میتونید درستش کنید ولی بهتره از یک هیت سینک مسی استفاده کنید
          کلا مس نسبت به آلمینیوم , دو و نیم (5/2) برابر حرارت را بهتر انتقال میده
          اگر مسیشو پیدا نکردید از هیتسینکهای مشکی یا سبز رنگ موجود در بازار استفاده کنید
          اون هیت سینکهای مشکی یا سبز رنگ یک ونیم برابر مدلهای نقرهای حرارت دفع میکنند (به پایه مس نمیرسه ولی باز بهتره)
          کلا ترموالکتریکهای انتخابیتونو از مدلهای مرغوب انتخاب کنید : اون دوستانی که میفرمودند مثلا 70 وات خریدیم ولی 30 وات بازدهی داره برای همین موضوعه
          مدلهای بی کیفیت حرارت بیشتر تولید کرده و بازدهی کمتری دارند
          کلا یک ترمو الکتریک مرغوب باید صفحه سرامیکی روش خیلی نازک باشه (صفحه سفید روی ترمو الکتریک) و میتونید با دیدن چند مدل و مقایسه آنها با هم , کیفیت ساخت آنها را متوجه شوید....
          سوما در مورد مایع داخلی رادیت باید خدمتتون عرض کنم که میتونید از آب مقطر استفاده کنید
          ولی مایع اصلیش چی زی به نام مایع کولانت هست که با آب مقطر مخلوط میشه
          کاربردش هم مثل همون مایع رادیاتور ماشینه (فقط کمی ضد یخ به مایع رادیات اضافه کنید ( برای کولر سازی)) که این هوش جناب چمنی رو میرسونه :applause: که یک مایع گرون قیمت را با ارزونترین مورد مشابه جایگذین کردند
          کلا خدمتتون عرض کنم که واتر کولینگ آماده در بازار کامپیوتر است ولی قیمتی بسیار بالا (فکر کنم با دلار 3500 حدود 800 تا 900 هزار تومان باید قیمتش شده باشه)
          پس بهتره خودتون طراحی کنید
          برای رادیات هم من میخواستم بهتون رادیات بخاری پیکانو پیشنهاد بدم که 4 تا فن 8 در 8 بهش وصل میش که خود دوستان بهش اشاره کردند
          کلا خدمتون عرض کنم که بالای 70 وات را باید با واتر کولینگ و یا هیت سینکهای گازی که جدیدا در بازار کامپیوتر وارد شده , خنک کنید
          اما مدلهای 70 واتی به پایین را به راحتی میشه با هیتسینک های کوچک مسی مخصوص و یا هیتسینکهای آلمینیومی متوسط و فنهای دور بالا (800 میلی آمپر به بالا) کنتر کرد و بیشترین برفک را از آنها گرفت
          کلا جرم هیتسینک و نازکی پره های خنک کننده هیتسینک و در
          کل ظاهری هیتسینک و دور فن رابطه مستقیم با دفع حرارت دارد (همچنین جنس هیتسینک)
          نوع خمیر سیلیکن هم خیلی خیلی مهمه...
          آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
          مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
          _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

یک نکته ای که در مورد ایر کولینگ یادم رفت بگم , اگر از هیت سینکهای معمولی استفاده میکنید
            برای این که بفهمید سیستمتون درست داره دفع حرارت میکنه
            باید وقتی دست به هیت سینک میزنید ولرم باشه و بادی که از هیتسینک خارج میشه باید سرد باشه
            اگر باد ولرم یا گرم بود و متقابلش هیتسینک هم گرم یا داغ بود , یک جای کارتون میلنگه
            دور فنو بیشتر کنید و یا هیتسینکو بزرگتر کنید
            یک فرمول برای محاصبه هتتسینک بود که هر چی فکر میکنم یادم نمیاد
            راستی فن باید داخل هیتسینک یا رادیات بدمه نه این که هوارو بکشه
            اگر هوارو بکشیه خنک کنندگیش کم میشه و همچنین گرمای هیتسینک و رادیات به موتور فن صدمه میزنه
            این نکته را هم یادم رفت عرض کنم : یک روش دیگه وجود داره میتونید بفهمید که دفع حرارت درست انجام میشه یا نه
            یک آمپر متر در سر راه ترموالکتریک قرار بدید:
            اگر در ابتدا و بعد از به کار انداختن TEC آمپر بالا باشه و بعد از مدتی ( 10 تا 60 ثانیه) با افت آمپر روبرو شدید , نشون میده که دفع حرارت به خوبی انجام نمیشه و راندمان TEC به شدت کاهش پیدا میکنه...

یک نکته دیگه : حتی اگر از بهتری TEC و مرغوبترین اون استفاده کنید در بهترین شرایط دلتا تی (T) اون (اختلاف دمای بخش سرد و گرم TEC ) از 60 بالاتر نمیزنه
            شما Delta T اونو چیزی حدود 50 در نظر بگیرید

باز نکتهای یادم اومد عرض میکنم

یادش به خیر , این عکس برای چند سال پیش بود
            یک ترموالکتریک 70 وات (یا همون 06 که دوستان فرمودند) که به وسیله سیستم ایر کولینگ و هیتسینک آلمینیومی معمولی و فن دور بالای 8 در 8 , چند سال پیش درست کرده بودم
            اون زمان یادمه برای اولین بار وقتی تونستم یکم برفک تولید کنم , داشتم پرواز میکردم , انگار دانیارو به من دادن

پ.ن:یک سرچ کردم و لینک پمپ را براتون پیدا کردم
            http://www.pumpmayeh.com/fa/product_detail.php?id=14
            مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
            _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سینا جان ممنون بابات پستت. میخاستم بدونم چیا ساختی باهاش؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                سینا جان ممنون بابات پستت. میخاستم بدونم چیا ساختی باهاش؟
                سلام اوین خان
                خوب هستید؟....
                مشتاق دیدار , دوست عزیز :mrgreen:

هر چی شما فکر کنید من با این TEC ها ساختم
                تمام مارکها - مدلها , در اندازه های مختلف موجود در ابزارو استفاده کردم , واتهای مختلف....
                از آب سرد کن گرفته تا - یخچال ماشین - کولر برای وانت پیکان - باکس مخصوص جانه های پیوندی برای بچه های رشته کشاورزی - خنک کننده آب آکواریوم برای ماهی های سردابی....
                یکی از دوستان توی پیغام خصوصی در مورد ساخت کولر با این المانها سوال کرده بود که باید بیام سر فرصت توضیح بدم , زمان میبره
                لطفا دوستان سوالهای خودتونو در تاپیک بنویسید تا بقیه هم بتونن استفاده کنن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                  سلام اوین خان
                  خوب هستید؟....
                  مشتاق دیدار , دوست عزیز :mrgreen:

هر چی شما فکر کنید من با این TEC ها ساختم
                  تمام مارکها - مدلها , در اندازه های مختلف موجود در ابزارو استفاده کردم , واتهای مختلف....
                  از آب سرد کن گرفته تا - یخچال ماشین - کولر برای وانت پیکان - باکس مخصوص جانه های پیوندی برای بچه های رشته کشاورزی - خنک کننده آب آکواریوم برای ماهی های سردابی....
                  یکی از دوستان توی پیغام خصوصی در مورد ساخت کولر با این المانها سوال کرده بود که باید بیام سر فرصت توضیح بدم , زمان میبره
                  لطفا دوستان سوالهای خودتونو در تاپیک بنویسید تا بقیه هم بتونن استفاده کنن
                  خیلی خوب شد که یکی هست که اینقدر تجربه عملی داره کجا بودی تا حالا
                  چند تا سوال و زحمت برات داشتم.
                  1. بهترین بازده این المانها چقدره؟ و توی چه شرایطی.
                  2. پست 400 و 403 من رو اگه میشه ملاحضه کنید و نظرتونو بگید. ( محاسبات درسته؟ فرضیات درسته؟) آهان تو صفحه قبله اگه خاستی پیداش کنی جفتش

کولر برای پیکان!!!!! oo: جواب داد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359

دوما اون قطعه که جناب چمنی خودشون درست کردند و به TEC وصل میشه اسمش واتر بلاک هست که آماده اون با قیمت دلار 3500 فکر نکنم زیر 200 تومن باشه
                    خودتون میتونید درستش کنید ولی بهتره از یک هیت سینک مسی استفاده کنید
                    کلا مس نسبت به آلمینیوم , دو و نیم (5/2) برابر حرارت را بهتر انتقال میده
                    من توانایی ساخت هیت سینک مسی با سیستم خنک کنندگی آب رو دارم در واقع یکی ساختم برای PC و دمای CPU معمولا 28 درجس :mrgreen: شاید درست نباشه اینجا بگم نمیدونم ولی میتونم سفارش هم بگیرم. :redface:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                      خیلی خوب شد که یکی هست که اینقدر تجربه عملی داره کجا بودی تا حالا
                      چند تا سوال و زحمت برات داشتم.
                      1. بهترین بازده این المانها چقدره؟ و توی چه شرایطی.
                      2. پست 400 و 403 من رو اگه میشه ملاحضه کنید و نظرتونو بگید. ( محاسبات درسته؟ فرضیات درسته؟) آهان تو صفحه قبله اگه خاستی پیداش کنی جفتش

کولر برای پیکان!!!!! oo: جواب داد؟

سلام اروین جان
                      من گفتم وانت پیکان نه پیکان
                      بله خوب بود ولی حتی کولر به پایه کولر پراید هم نمیرسید
                      پرایدو اگر 4 پنجره خروجی کولرشو در نظر بگیریم با سرعت 2 فن
                      یکی از این پنجره ها , میشد اونی که من برای وانت پیکان ساختم
                      باد سرد خوب به راننده میرسید ولی بگم اتاقو اون جوری خنک میکرد , نمیکرد
                      در مورد بازده اگر نظرتون , ساخت کولر با TEC هست باید برم کمی در مورد کولر توضیح بدم: خلاصه تمام بحثی که در مورد کولر داریم این هست که : نه TEC بدرد کولر نمیخوره .....
                      کولرهای گازی را اگر بخواهیم که به صورت کلی بر اساس میزان وات مصرفی و برودتی که تولید میکنند
                      یک فرمول براشون تهیه کنیم : هر یک وات را اگر در 10 ضرب کنیم میزان برودت با واحد بی تی یو به دست میاید (البته میشه گفت این عدد دقیق دقیق نیست و به دلایلی که وقتشو ندارم , توضیح نمیدم...)
                      مثلا یک کولر 3000 وات چیزی حدود 32000 BTU برودت تولید میکند که مکانی 100 متری را خنک میکند (باز متراژ تقریبیست و بستگی به محل و آب و هوای منطقه داره...)
                      کمترین کولر گازی های که وارد ایران میشه 9000 و 12000 بی تی یو هست که چیزی حدود 900 تا 1200 وات توان نیاز داره
                      کولرهای 5000 و 3000 بی تی یو هستند که خیلی خیلی کم وارد ایران میشه و بیشتر در اروپا مصرف داره
                      3000 بی تی یو در حدود 400 وات توان مصرفیشه
                      خوب اگر مثلا ما کولری با 6 عدد TEC 70 وات بسازیم که حدود 400 واته و اگر با کولر گازی بخواد برابر باشه , باید 3000 بی تی یو حاصل کنه
                      اما باید بگم که خیلی در اشتباه هستید : و باید خدمتتون عرض کنم که بازده اون در حد 1200 بی تی یو هست = > یعنی چیزی کمتر از نصف کولر گازی
                      پس برای اون دسته از دوستان که میخوان 20 عدد TEC 70 وات را با هم سری کنند که چیزی حدود 1500 وات با وسایل جانبیش , مصرف داره
                      نمیتونن یک کولر 12000 درست کنند و حدود 5 تا 6 هزار بی تی یو بیشتر بازده نداره
                      اما خوبی این ترمو الکتریکها و کولر های اون که به صورت آماده در بازار موجو هستند
                      این هست که مثلا فردی میخواد که یک کولر برای دوربین و باکس اون بسازه و نیاز به یک کولر گازی کوچک داره که نه تولید میشه نه به صرفه هست
                      پس این تی ای سی ها به کمکش میاد
                      داستان زیاد ه
                      مثلا این کولرهای گازی جدید که به اینورتری معروف هستند و می گن که مصرفش 60 درصد کمتر از مدلهای قدیمیه
                      باید عرض کنم که مصرفشون با مدلهای قبلی فرقی نداره
                      مشکلی که کولرهای گاز دارند , داعما در حال استارت و استوپ هستند و داعما کمپرسر روشن و خاموش میشه
                      و هر بار کمپرسور به کار میفته , کولر به پیک میرسه که در مدلهای اینورتری این مشکل حل شده
                      پس در مدلت یک ماه و یا یک سال را وقتی بررسی میکنید
                      میبینید که 60 درصد پول برق کاهش پیدا کرده.....

دیدگاه

من دوتا پستتونو خوندم

نه این جوری که شما میفرمایید نیست و کولر ماشین هم 10000 بی تی یو نیست
                        و باید خدمتتون عرض کنم که در بازار دینامهای 300 آمپر و اگر اشتباه نکنم 500 آمپر هستند که به پژو 405 میبندند که بتونه برق 3000 تا 5000 وات بعضی سیستم هارو تهیه کنه
                        یک سری به لوکس فروشی محلتون بزنید
                        باید خدمتتون عرض کنم که گروهی از مدلهای شرکت بنز از سال 2012 , به کولرهای TEC مجهز شدند
                        در بیشتر مجلات ماشین بهش اشاره شده
                        نه شما با 1000 تا 1500 بی تی یو میتونید یک ماشین سواری را خنک کنید
                        کولر 12000 بی تی یو را در یک مغازه 30 متری نصب میکنند , ماشین که تبدیل میشه به یخچال

دیدگاه

این عکس هم بد نیست یک نگاهی بندازید , دوستان:
                          میزان مساحت به مقدار BTU هست که در واحد زمان ضرب شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                            من توانایی ساخت هیت سینک مسی با سیستم خنک کنندگی آب رو دارم در واقع یکی ساختم برای PC و دمای CPU معمولا 28 درجس :mrgreen: شاید درست نباشه اینجا بگم نمیدونم ولی میتونم سفارش هم بگیرم. :redface:
                            فکر خیلی خوبیه
                            باید بیام تو یک پست دیگه , دقیق براتون توضیح بدم که یک واتر بلاک خوب باید به چه صورتی باشه , زاویه ورودی آب .....

پ.ن: همچنین باید یک هیت سینک مسی خوب برای بخش سرمایشی تهیه بشه که بهترین سرمایش را تولید بتوان تولید کرد
                            رادیات - پمپ - نوع تی ای سی -دفع حرارت.... یک طرف و هیتسینک و فن قسمت سرمایشی در طرف دیگر , هستند که حاصل کار درست از آب در میاد یا....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359

من دوتا پستتونو خوندم

نه این جوری که شما میفرمایید نیست و کولر ماشین هم 10000 بی تی یو نیست
                              و باید خدمتتون عرض کنم که در بازار دینامهای 300 آمپر و اگر اشتباه نکنم 500 آمپر هستند که به پژو 405 میبندند که بتونه برق 3000 تا 5000 وات بعضی سیستم هارو تهیه کنه
                              یک سری به لوکس فروشی محلتون بزنید
                              باید خدمتتون عرض کنم که گروهی از مدلهای شرکت بنز از سال 2012 , به کولرهای TEC مجهز شدند
                              در بیشتر مجلات ماشین بهش اشاره شده
                              نه شما با 1000 تا 1500 بی تی یو میتونید یک ماشین سواری را خنک کنید
                              کولر 12000 بی تی یو را در یک مغازه 30 متری نصب میکنند , ماشین که تبدیل میشه به یخچال
                              درمورد بی تی یو کولر ماشین از انجمنهای خارجی پرسیدم که الان یادم نیست کجا بود ولی اونام یه جدول دادن برای ماشینهای مختلف که همشون لوکس بودن برای ما :angry:
                              باید توجه کنی که ماشین یه سیستم گلخونه ای بسته توی آفتاب باید فرض بشه نه خونه که کاملا فرق داره...

دینام 500 آمپر! من دیدم توی نیسان 4 تا دینام بسته بودن که سیستم سوتی رو ساپرت کنه ولی خوب طرف میخاست ولم بده باید گاز هم میداد که میشه توان زیادی از موتور میکشه دیگه و اینم میشه سوخت بنزین بیشتر و به صرفه نبودنش.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                                این عکس هم بد نیست یک نگاهی بندازید , دوستان:
                                میزان مساحت به مقدار BTU هست که در واحد زمان ضرب شده
                                این جدول فکر کنم اشتباه باشه ما اهواز بودیم در بچگی البته. یه کولر 32 هزار داشتیم برای یه اتاق خواب شاید 15 متری جواب نمیداد و یادمه یه 48 هزار گزایتیم که اون خوب بود باید کمش میکردیم چون دیگه اون سرد میکرد. البته کولره از این جعبه ای ها بود که توی دیوار میزارن نصفش بیرونه نصفش توه اونموقع اسپیلت کسی نمیدونست چیه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X