اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تبریک به همه - طراحی و ساخت تراشه پرسرعت در ایران

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تبریک به همه - طراحی و ساخت تراشه پرسرعت در ایران

عزیزان تکنولوژی ساخت مهمه که ایران نداره وگرنه اگه اینطوره در مغز و ایده بنده تراشه هایی هست که در فرکانس تراهرتز اند.ایران خوب بلده نقشه بکشه ولی در عملیات ساخت نمیتواند یک پیوند ساده pn یا همان دیود بسازد.رویای طرح باید به مرحله ساخت برسد.کجاست کارخانه ساخت نیمه هادی حتی ساده در ایران؟شعار ممنوع

دیدگاه

خب بالاخره نفهمیدیم میتونیم سوزن چرخ خیاطی بسازیم یا هنوز باید امیدوار باشیم؟؟؟

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
      درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
      بدرود . . .

دیدگاه

خیلی خوبه که ایران قطعات الکترونیک طراحی کنه ولی وقتی تولید تجاری نباشه joker به نظر تو اصلا به درد میخوره
        من دوتا ای سی دارم که بهش خیلی افتخار میکنم خیلی بیشتر از ماهواره امیدو تراشه ای که شما گفتید می دونی چرا
        چون روش نوشته iran یعنی این ttl که من دارم یه زمانی که دور هم هست تو ایران تولید انبوه شده

در کل من فکر نکنم کسی تو این سایت از ساخت یه قطعه الکترونیکی تو کشورمون خوشحال نباشه ولی چیزی که هست ما از این چیزا زیاد دیدیم مثلا میکرو ARISTO رو خیلی وقته ایرانیا ساختن خیلی هم خوبه ولی ایا شما تو بازار دیدی به نظر شما چقدر ارزش افتخار داره
        موفق باشید
        ما زنده به آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست

وقتی یک ملت برای فرهنگ و نژاد و ملیت خویش ارزشی قائل نشد و حقی را که طبیعت برای نگاهداری نژاد پاکش به او ارزانی داشته بود پایمال ساخت و به بیگانگان روی آورد و تسلیم شد دیگر حق ندارد از شکست و بدبختی سیاسی که خودش باعث آن شده است شکایت کند .ادولف هیتلر

r.babazadeh@yahoo.com

دیدگاه

ساخت هر چیزی که تولید ایرانی باشه و خوب کار کنه افتخاره
          ولی یک سوال برام پیش اومده !
          همین تاپیک ، چند نفر اومدن گفتند قطعه ساخته میشه ، میشد ، بعضی ها هم گیر دادن میگن سوزن چرخ خیاطی هم نمیشه ساخت !
          چرا هیچ نام و اثری از کارخونه هیا یارانی نیست ؟
          نه سایتی ؟ نه شرکتی که کمی معروف باشه ! کلاً هیچی !
          آدم بعضی وقتا بعضی چیزا میشنوه که می مونه باور کنه ، نکنه !
          1 سال پیش بود یه مغازه قیمت باطری خورشیدی می کردم ، قیمتاش خیلی گرون بود ، گفتم ایران میساخت خیلی فاز میداد ، ارزون میشد
          طرف برگشت گفت فلانی رو میشناسی ( اسمش یادم نیست ) گفتم نه ! گفت داره واسه وزارت نیرو باطری خورشیدی میسازه تا دهکده هارو تجهیز کنه به باطری خورشیدی !
          گفتم اسم شرکت ؟ چیزی ؟ گفت نمی دونم !
          مگه اینجور شرکتا جز اسرار نظامی هستند ! پس چرا هیچ اطلاعاتی ازشون نیست ؟

دیدگاه

این قطعه ها رو توی ایران نساختند! میدن مالزی یا کشور دیگه ای براشون میسازند! طراحیش به همون سختی برنامه نویسی برای FPGA هست! فقط پول یا مفت می خواد که چند صد هزار دلار برای ساخت مبدل 12 بیتی 250 مگا سمپل بدند! البته پهنای باند مبدل خیلی مهمه ! اما قبل از نابغه ها شرکت های دیگه مبدل های به مراتب سریع تر با پهنای باند بالا ساختند!
            قبل از اینکه چند صد هزار دلار بریزند توی جیب مالزی های عزیز میامدند پیش من بهشون طراحی یه برد با 2 گیگا سمپل در ثانیه ! با پهنای باند 800 مگاهرتز! 16 بیت! و 2 کانال میدادم! طراحی خودم و نمونه برداری به صورت پلی فاز با virtex !
            ما توی ایران برد چند لایه نمی تونیم بسازیم تکنولوژِ .35میکرون خیلی خنده داره! حتما با اون میکروسکوپ نوری جلوی طرف هم قطعه رو مورد بررسی قرار میدن!
            اولین ماهواره چندین ده پیش به فضا فرستاده شد! زمانی که الکترونیک دیجیتال وجود نداشت! امروز با این الکترونیک دیجیتال که مثل هولو در دسترس همه هست با فرستادن ماهواره اونم در حد ماهواره های 60-70 سال پیش ، حالا حالا ها به جایی نمیریسیم! به جای این شعار ها بهتره یکم مهندس های با سواد تر تولید کنیم که مملکت رو درست حسابی بگیرند بکشند بالا ! بالا جاییه که ایران بقل آمریکا و ژاپن و ... توی جهان وایسه!
            Gracias A La Vida
            [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
            http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
            زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

پاسخ : تبریک به همه - طراحی و ساخت تراشه پرسرع&#157

نوشته اصلی توسط پژوهان
              به جای این شعار ها بهتره یکم مهندس های با سواد تر تولید کنیم که مملکت رو درست حسابی بگیرند بکشند بالا ! بالا جاییه که ایران بقل آمریکا و ژاپن و ... توی جهان وایسه!
              آقای پژوهان عزیز میشه بگی چند نفر از این مهندسهای باسواد جوان هنوز تو ایران هستند؟ فکر کنم با توجه به دانشگاهی که توش درس می خونید بهتر حرف منو متوجه میشید!

به نظر من شنیدن اخبار مربوط به پیشرفت کشورمون خیلی خوبه. ولی کاش تو بیان اخبار بزرگنمایی رو کنار بگذاریم!!!
              It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پژوهان
                این قطعه ها رو توی ایران نساختند! میدن مالزی یا کشور دیگه ای براشون میسازند! طراحیش به همون سختی برنامه نویسی برای FPGA هست! فقط پول یا مفت می خواد که چند صد هزار دلار برای ساخت مبدل 12 بیتی 250 مگا سمپل بدند! البته پهنای باند مبدل خیلی مهمه ! اما قبل از نابغه ها شرکت های دیگه مبدل های به مراتب
                سلام،
                طراحی ASIC از نوع Mixed A/D (ترکیب دیجیتال و آنالوگ) با برنامه نویسی FPGA تا حدود زیادی متفاوته. در مورد موضوع این تاپیک چون اطلاع دقیقی ندارم نظر نمیدم اما امیدوارم کار ارزنده باشه.
                There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

آقای پژوهان عزیز میشه بگی چند نفر از این مهندسهای باسواد جوان هنوز تو ایران هستند؟ فکر کنم با توجه به دانشگاهی که توش درس می خونید بهتر حرف منو متوجه میشید!
                  خودش پاردوکسه!
                  سلام،
                  طراحی ASIC از نوع Mixed A/D (ترکیب دیجیتال و آنالوگ) با برنامه نویسی FPGA تا حدود زیادی متفاوته. در مورد موضوع این تاپیک چون اطلاع دقیقی ندارم نظر نمیدم اما امیدوارم کار ارزنده باشه.
                  جمله من صفت سخت بودن کار رو برای این دو کار مقایسه کرد نه خود عمل طراحی مبدل با برنامه نویسی fpga رو! من نمونه ی طراحی این قطعات و نرم افزارش رو دیدم . اگر شما موقع برنامه نویسی fpga در سطح ترانزیستور ها و گیت ها کار می کنید در طراحی این مبدل هم در اون سطح کار می خواد!
                  Gracias A La Vida
                  [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
                  http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
                  زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

با سلام
                    مقداری اطلاعات قدیمی:

1-
                    عمده ترین تولید کننده بلور نیمه هادی ( ویفر خام) در سالهای 1995 تا 2005 ، شرکت تایوانی TSMC بود ، الان نمی دانم.
                    رجوع به تاریخ : زلزله تایوان در آن سالها به مدت 3 تا 4 هفته ، تولید و ارایه ویفر در جهان را با اختلال روبرو کرد و باعث کمیابی و افزایش قیمت پردازنده ها و رم های آن دوره شد.

نتیجه گیری اول : شرکتهای معظم صنعت مدار مجتمع ، از محصولات نیمه هادی تایوان استفاده می نمودند و الان هم ادامه دارد...

2-
                    در سال 1995 (1374):
                    کنفرانس مهندسی برق ، اولین دفعات حضور آقای دکتر خیرا... حدیدی و آقای دکتر عبدا...خویی در کنفرانسهای داخلی برای ارایه مقاله و نیز حضور....
                    مقاله ارایه شده توسط ایشان: (حافظه ام اگر یاری کند...)طراحی و ساخت مبدل a2d 10 بیتی 100 مگا هرتزی!!!
                    حضار کنفرانس را کاملا متعجب کرد، چون مقالات دیگر اساتید از دانشگاه های مرکز ، در سطح طراحی ترانزیستور سوپر بتا ، بهبود طراحی 741 ، تحلیل switch capacitor و اثرات آن ، و نهایتا تحلیلی سنسور CCD تصویر و ..... از این قبیل بود.

اساتید محترم دانشگاههای معتبر مرکز و نیز مرکز تحقیقات مخابرات که داور و مدیر جلسات بودند ، به صورت واضحی بی دلیل با مقالات آقایان حدیدی و خویی مجادله می نمودند!!!
                    شاید پذیرش موضوع و هضم آن که شخصی در ایران ، در لبه تکنولوژی حرکت می کند ، سخت بود.

آقایان حدیدی و خویی نیز در مقالات سایرین هم مرتبا مجادله می نمودند ، که تا کی می خواهید 741 را شبیه سازی کنید ؟ یا ترانزیستور معمولی بسازید؟

در آن سال این اطلاعات را داشتیم:

پردازنده روز اینتل : پنتیوم 50 مگاهرتز
                    پردازنده dsp تگزاس : TMS320C40 و 50
                    پردازنده dsp موتورولا : 56000 یا 5600 !
                    پردازنده dsp آنالوگ دیوایس 21000 shark که 40 تا 60 مگاهرتز سرعت داشت.(تخمین !)

سریعترین a2d ها از آنالوگ دیوایس ، در حد 6 یا 8 بیت با سرعت 50 تا 200 مگاهرتز.

نتیجه گیری دوم:
                    داستان انحصاری آقای حدیدی و خویی از 1990 شروع شده و در منابع مختلف ، توانمندی آنها برای تکنولوژی طراحی و ساخت مبدل های سریع اثبات شده است.(ساخت در خارج)

3-
                    نیمه هادی عماد:
                    دکتر فتحی از دانشگاه تهران(تخصص : تکنولوژی نیمه هادی و طراحی) و چند تای دیگر ازاساتید معروف از طرف سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
                    پشتیبانی شده و اقدام به تاسیس عماد نمودند و از سال 1375 به مدت چند سال ، تعدادی از دانشجویان ارشد ودکتری ، پروژه های طراحی و ساخت را پیگیری نمودن ،
                    سفارش ساخت ، به خارج ازکشور ارابه می شد.
                    چند تایی از فارغ التحصیلان که می شناختم ، به استخدام شرکتهای امریکایی و کانادایی درآمده و مهاجرت نمودند.
                    ( یکی یادم آمد: طراحی شبکه عصبی آنالوگ(پ امپ و ترانزیستورو...) روی چیپ !!!! )

سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
                    دکتر مولایی(احتمالا) سال 1373 یک خط کامل iION IMPLANATION (یون نشانی لایه ای) برای محصولاتی در حد دیود و ترانزیستور های قدرت ساخته بود و قابلیت کار عملیاتی داشت.

دانشگاه تهران:
                    دکتر زین العابدین نوابی، استاد VHDL ودارای کناب چاپ خارج در این زمینه، پروژه طراحی پردازنده RISC 32 بیتی همزمان با دوران پنتیوم،

دانشگاه امیر کبیر:
                    پروژه ابرکامپیوتر (اون اولی) با 32 پردازنده - این که در سال 1389 معرفی شد ، نسل بعدی همان طراحی هاست.

صا ایران ( بنا به بعضی گفته ها ) خطوط تولید برای تکنولوژی 0.350 0.500 میکرون را در اختیار داشت که آی سی های خانواده 7400 و تعدادی از ترانزیستورها و پ امپ ها را تولید می نمود.
                    به صورت اتفاقی ، ما هم خریدیم و استفاده نمودیم . ( از همین پایا و ... )

شرکت سیماوا اقدام به خرید خطوط تولید مادربرد نمود و مادر برد 4 و 6 و 8 لایه برای پردازنده های روز ، ( سال 1376 و 1377 ) تولید نمود!
                    به دلیل رقابت شدید و تنوع و سرعت تغییرات و نیز حجم فروش ، عملیات را متوقف یا تغییر داد.

کامپیوتر رو میزی کاملی با نام لاله در آن سالها تولید و ارایه شد!!!

نتیجه سوم :
                    حرکتهای متنوعی در حوزه الکترونیک شروع شد ، بعضی ادامه یافت ، بعضی متوقف شد. به دفعات اثبات شد که توانمندی های زیادی وجود دارد ،
                    اما قابلیت تجاری سازی / برند سازی / و.... مقوله های دیگری هستند.

( از دوستان عزیز برای اشکالات احتمالی در اطلاعات فوق ، عذر خواهی می کنم.)

با سپاس

پ.ن:
                    به مرور آشکار شد که برنامه ریزان علم و فناوری کشور این رویه را در پیش گرفته اند:
                    از میان گستره وسیعی از علوم و فناوری ها ، به دلیل محدودیت منابع مالی و زمانی(برای دستیابی به تکنولوژی)
                    و فاصله قدمتی(بعضی فناوری ها در خارج ، از سابقه 30 تا 100 ساله برخوردارند) و اولویت بندی ها،
                    تعدادی فناوری که امکان هم زمانی و هم سرعتی و هم سطحی برای ایران مقدور است ، مورد پشتیبانی قرار گیرد:

1- زیست فناوری(بیوتکنولوژی) - ما به شکل ملموسی همتراز با دنیا پیش می رویم و پژوهشگاه رویان دارای اعتبار و جایگاه جهانی است.
                    2- نانو فناوری - در این زمینه نیز فعالیت های بسیار و همتراز جهانی صورت می گیرد.
                    3- فناوری فضایی - (شامل پرتابه ها و کنترل و مخابرات...)
                    4- فناوری ه س ت ه پزشکی
                    ....
                    5- صنایع مادر(پتروشیمی-آهن و فولاد و سایر فلزات - سیمان)
                    6- کشاورزی استراتژیک( گندم - نیشکر(که بعدا به قهقرا رفت و شکر وارداتی شد و صنعت شکر منهدم شد!)-...

بنابراین از تلاش و برنامه ریزی و سرمایه گذاری وسیع در انتقال فناوری تولید مدارات مجتمع ظاهرا دست کشیدند:
                    هدف گذاری : طراحی در ایران ، ساخت در سایتهای fabrication خارج از کشور.
                    البته اگر ارتباط بین المللی ما اینقدر دست انداز نداشته باشد، اشکالی ندارد!

گشتی در لاله زار
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal
                      عمده ترین تولید کننده بلور نیمه هادی ( ویفر خام) در سالهای 1995 تا 2005 ، شرکت تایوانی TSMC بود ، الان نمی دانم.
                      رجوع به تاریخ : زلزله تایوان در آن سالها به مدت 3 تا 4 هفته ، تولید و ارایه ویفر در جهان را با اختلال روبرو کرد و باعث کمیابی و افزایش قیمت پردازنده ها و رم های آن دوره شد.

نتیجه گیری اول : شرکتهای معظم صنعت مدار مجتمع ، از محصولات نیمه هادی تایوان استفاده می نمودند و الان هم ادامه دارد...
                      سلام،
                      درسته، TSMC علاوه براینکه Wafer سیلیکون تولید میکنه، تولید کننده ی IC برای خیلی از شرکت های Fabless معروف مثل ALTERA، NVIDIA و حتی VIA است. حالا به قول ایشون طراحی یه موضوعه و Market چیز دیگه ای.
                      There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

سلام
                        (بحث جالبه)
                        شاید در ذهن 98% افراد این باشه که آیا ایران قطعات نیمه هادی تولید میکنه یا نه؟؟؟؟

این استاد حدیدی کیه؟؟

البته یه نفری میگفت توی شیراز آی سی تولید میشه

یه سوال::

پس این ابر رایانه ی امیر کبیر و... را با چه قطعاتی می سازن oo:،می گن کاملا بومی :job:

چند وقته نیومدم عیدتون مبارک @};-

یادش بخیر یه وقتایی هر روز میومدم اینجا !

دیدگاه

ابررایانه ها با استفاده از تکنیکی بنام کلاسترینگ استفاده میکنند ( هم توی لینوکس و هم توی ویندوز موجود بوده وهست - توی ایران هم خیلی وقت پیش یک نمونه راه اندازی شده بود ، منتها به اندازه این آخریه نبود !!) و به یک سیستم عامل اجازه میده همزمان پردازشهای خودش را بین سیستم های دیگه تقسیم و مدیریت کنه
                          حالا شما چه2تا چه 2میلیون تا کامپیوتر بچینی کنار هم ، به میزان جمع قدرتشون یک ابرکامپیوتردر اختیار دارید.
                          ( نه فقط ایران ، بلکه بقیه کشورها هم از همین روش استفاده میکنند)

http://www.scl.ameslab.gov/Projects/parallel_computing/cluster_examples.html
                          آن دم که مرا می زده بر خاک سپارید زیر کفنم خمره ای از باده گذارید
                          تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم
                          آنلحظه که با دوزخیان کنم ملاقات یک خمره شراب ارغوان برم به سوغات
                          هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی ، بنشینم و با دوزخیان کنم تلافی

دیدگاه

پس فقط ما طراحی مکنیم و بردشو می سازیم و مونتاژ می کنیم
                            یادش بخیر یه وقتایی هر روز میومدم اینجا !

دیدگاه

جناب جوکر
                              شما توی این بحث فقط جبهه گیری کردی و رجوع می کنی به سایتهایی که خودتم از صحت اونا مطمئن نیستی
                              چند تا سایت میخای اخبار نقیص حرفهای شمارو چاپ کنه
                              سایت ها رو کسی اطلاع رسانی میکنه که از صحت یا دروغش خبر نداره
                              اگه کسی اخبار میگه به متنش کار داره نه راست و دروغش
                              شما هیچ مدرک مستندی نداری
                              اگه بغیر از سایت و اخبار داری بسم ا...
                              ماهواره امید با ... تومن هزینه سقوط کرد
                              معلومه اگه هرکی دیگه هم باشه میگه عمرش تموم شده (.... تومن هزینه به گفته خودتون فقط برای 2 سال )

اصلن تمامی تکنولوژی که شما میگید درسته میدونید این تکنولوژی مربوط به چند ساله قبله
                              تولید ای سی (هر نوع ای سی ) جای تقدیر و تشکر داره ولی مشروط به اینه که تکنولوژی مربوط به 30 سال قبل نباشه

اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

شما اگه به تاریخچه اولین ماهواره های پرتابی کشورها رجوع کنید ( ظاهرا منابع خارجی برای شما مستند تر از هرچیزی هستند پس به همونا مراجعه کنید) میبینید که ماهواره های اولیه و پرتاب هاشون عملا تستهای موقت برای نتیجه گیری آزمایشات مختلف هستند( حتی با طول عمرهای کمتر از 2 ماه ) تا ماهواره های بعدی با عمر طولانی تر و گرانقیمت تر و کاربردی تر ، با درصد موفقیت بالاتری پرتاب بشوند.
                                ما چهار ماهواره در صف پرتاب داریم که هرکدوم یک کاربرد مختص به خودش را داره.
                                و ایشالا وقتی پرتاب شد ، جواب تمام افکارتون را میگیرید ،
                                مثلا ماهواره فجر که مختص تصویربرداری هست از همین حالا هم دارن میگن با توجه به امکانات و مداری که توش هست ، عمری معادل 1.5 سال داره ، حالا بعد از 2 سال از پرتابش یکی بیاد بگه ها دیدین چون جنسش ایرانی بود سقوط کرد .... خب بهش میخندن
                                توی پرانتز ( کشورهای پیشرفته هم هنوز در سال 2010 ماهواره هاشون موقع پرتاب منفجر میشه ، از کار می افته ، خراب میشه ، ولی خب مرغ همسایه غازه !!!!!!!
                                ( آخرینش مربوط به اکتبر2010 پرتاب سه ماهواره مخصوص سیستم گلوناس روسی )

من اینجا بیشتر یا کمتر توضیح بدم ، در نهایت فرقی نمیکنه ، چون ایران الان تکنولوژی را داره ، و میتونه و میکنه :applause:

من از صحت اون چیزائی که در مورد ماهواره امید نوشتم مطمئنم.
                                نه من تنها ، همه دنیا مطمئن هستندآ‌، و الا شک نکنید یک لحظه هم منتظر نمیموندند که خبر شکست ایران را مخابره کنند.
                                ما که هرچی لینک از هرگوشه دنیا بود براتون نوشیتم ، اما شما اگه رفرنسی در اختیار دارین که امید توی ماموریتش موفق نبوده خب ارائه بدین .

در مورد تراشه ، هم این مطالب اخبار منتشر شده از سایتها و صدا سیما به صورت رسمی نبود که بگم بزرگنمائی رسانه ای بود ، اگه به لینک مطلب نگاه کنیدآ‌، میبینید که نتیجه گیرسه پیچ دادن یکی از دوستان بود. و الا شاید همه ما همینطور سطحی رد شده بودیم و اصلا نمیدونستیم تکنولوژی های راهبردی موجود در اختیار ایران یکیش هم اینه.
                                آن دم که مرا می زده بر خاک سپارید زیر کفنم خمره ای از باده گذارید
                                تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم
                                آنلحظه که با دوزخیان کنم ملاقات یک خمره شراب ارغوان برم به سوغات
                                هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی ، بنشینم و با دوزخیان کنم تلافی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X