اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرکانس چشم انسان.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

فرکانس چشم انسان.

سلام دوستان.
    امروز یه بحث هایی در مورد فرکانس چشم شد.گفتم عمومیش کنم هر کس هر اطلاعاتی داره قرار بده یا اگه سوالی در این مورد داره در حد توان کمک کنیم.
    صحبت از خطای دید قالپاق ماشین در حال حرکت بود که چرا به عقب می چرخه ؟در حالی که ماشین داره به جلو حرکت می کنه!!!!
    می خواهیم یه مدار ساده درست کنیم که فرکانس چشم رو نشون بده. oo: oo: oo: oo: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

پاسخ : فرکانس چشم انسان.

مواد لازم:
    چند تا مقاومت (اگه متغیر باشه بهتره)
    چند تا خازن
    یک آی سی تایمر 555
    منبع تغذیه
    ال ای دی
    در آزمایشگاه مدار منطقی، یک آزمایش جالب انجام دادیم و بسیار ساده!
    خروجی یک فانکشن ژنراتور که یک پالس مربعی تولید میکرد، به یک ال ای دی وصل کردیم و ال ای دی رو با مقاومت به زمین! بعد از فرکانس 1 هرتز شروع کردیم به افزایش فرکانس: 1، 2، 3، .... 25، 26 و ... تا حدود 30 هرتز افزایش دادیم!
    بستگی به آدمای مختلف، این فرکانس فرق داره!
    از 25 شروع میشه و واسه بعضیا تا 30 هرتز میرسه!
    سوال: چی تا 30 هرتز میرسه؟
    جواب: آهان ببخشید یادم رفت بگم! وقتی فرکانس رو زیاد میکنی (از 1 هرتز دونه دونه افزایش میدی) ال ای دی شروع میکنه به چشمک زدن! هرچی فرکانس بیشتر شه، این چشمک زدن سریعتر میشه! تا جایی میرسه که دیگه چشم ما (در واقع مغز) قادر به تشخیص چشمک زن بودن ال ای دی نیست! اون فرکانسی که شما میگی، احتمالا همینه!
    :rolleyes:
    1: اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و ...
    2: دانش بهتره یا ثروت؟ بدون شعور هیچکدوم!
    3: دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای *** فرشته‌ات به دو دست دعا نگه دارد (حافظ)

دیدگاه

ممنون اره این هم میتونه باشه ولی دقتش 100% نیست.

دیدگاه

ا! ببخشید یادم رفت!
        داشتم مواد لازم رو میگفتما!
        اون چیزایی که گفتم، برای ساخت یک اسیلاتور با فرکانس های مختلف بود. مقاوم متغیر رو برای این گفتم که بتونیم فرکانس رو تغییر بیم. یکی از کاربردهای آی سی های 555، ساخت اسیلاتور با فرکانس و دیوتی سایکل های مختلفه!
        حالا میشه با تغییر مقاومت و خازن، فرکانسهای مختلف رو بسازیم و خروجی اسیلاتور رو (که پایه ی 3 این آی سی میشه) به ال ای دی وصل کنیم و ...

اضافه شده در تاریخ :
        نکته ی دیگه ای که باید اشاره کنم، در مورد قالپاق ماشین گفتی، اون هم چیزیه به نام:
        اثر استروبوسکپی
        اینجا رو :
        http://www.tpkumesh.com/index.aspx?s...amp;pageid=165
        برو وسطای صفحه

دیدگاه

مدار ما بایدعملکردش مانند قالپاق ماشین باشه. فک می کنم دقتش 100% باشه

اضافه شده در تاریخ :
          نوشته اصلی توسط محمدصادق رستمی
          نکته ی دیگه ای که باید اشاره کنم، در مورد قالپاق ماشین گفتی، اون هم چیزیه به نام:
          اثر استروبوسکپی
          اینجا رو :
          http://www.tpkumesh.com/index.aspx?s...amp;pageid=165
          برو وسطای صفحه
          جالب و مفید بود خیلی ممنون.
          پس میشه مداری با دیسگ درست کرد و به وسیله اون فرکانس چشم رو اندازه گرفت .سوال اینجاست که چه اتفاقی میفته که به وسیله اون میخایم فرکانس چشم رو بدونیم؟؟؟؟؟؟؟؟ oo: oo: oo: oo: oo: oo: oo: oo:

دیدگاه

میشه توضیح بدین که منظور از فرکانس چشم چی هست مگه چشم هم فرکانس داره اخه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

دیدگاه

اولاً از جناب حبیب زاده بابت زدن این تاپیک جالب تشکر میکنم و دوماً جواب شما دوست عزیز ...

نوشته اصلی توسط HPE
              میشه توضیح بدین که منظور از فرکانس چشم چی هست مگه چشم هم فرکانس داره اخه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
              چشم که دریافت کننده تصویر و منتقل کننده اون به درون مغز هست ؛ قاعدتاً فرکانسی نداره و کلاً بی ربط به فرکانس هست ؛ مسئله اصلی تجزیه و تحلیل تصاویر دورن مغز هست که با چه سرعتی انجام میشه ؛ این سرعت تحلیل رو میتونیم ، فرکانس پردازش هم بگیم !

مغز انسان ، از تصویری که روی پرده شبکیه میفته ، حدود 37 بار در ثانیه تحلیل انجام میده و یا به عبارتی ؛ 37 بار در ثانیه ، از اون ، نمونه برداری میکنه و تغییرات تصویر در این زمان کوتاه ، توسط مغز تشخیص داده میشه!

سرعت نمونه برداری مغز ، از تصاویر چشمی در موجودات مختلف ، متفاوته ؛ برای مثال سرعت تحلیل مغز همین مگس مردم آزار ، 200 بار در ثانیه هستش و به قول معروف خیلی سریع میبینه ؛

وقتی شما میخوای ، مگسآ‌کش پلاستیکی رو بزنی روش ، اگه متوجه شما باشه به راحتی فرار میکنه و دلیلش اینه که به خاطر سرعت بالای مغزش ، تصویر نزدیک شدن مگس کش رو ، به شکل آهسته میبینه و چون سرعت پرواز بالایی هم داره ، سه سوته در میره! :biggrin:

دیدگاه

پاسخ مهدی مشرقی خیلی عالی بود در مورد مگس هم نکتهآ‌ی بسیار جالبی بود که نشنیده بودم :agree: مرسی.
                یه نکتهآ‌ی کوچیک دیگه هم اضافه کنم:
                همونطور که مهدی گفت، چشم فرکانس نداره، اما اگه خیلی دوست داریم بهش چیزی نسبت بدیم، بهتره بگیم : پاسخ فرکانسی چشم انسان! یعنی چه فرکانسآ‌هایی رو بهتر تشخیص میده و چه فرکانسآ‌هایی رو بدتر... (البته بازهم همون پاسخ فرکانسی مغز میشه! اما خب :rolleyes: )
                نکته ی دیگه ای که باید اشاره کنم، علاوه بر فرکانس تحلیل مغز، موارد دیگه ای هم تاثیرگذار هستن:
                - سرعت نورون ها برای انتقال اطلاعات از چشم به مغز
                - خود ساختار عینبیه و شبکیه
                - نور محیط و ...
                :read:

دیدگاه

اون آزمایش با 555 خیلی خوب بود هم راحت واجب شد پاسخ فرکانسی چشمامو چک کنم
                  شما ها هم چک کنید ببنید واسه کی بیشتره :wow: :nice:
                  با همه چی ساختم
                  تا همه چی ساختم
                  http://electeronic.blogfa.com

دیدگاه

از جناب اقای مهدی مشرقی تشکر میکنم بابت توضیحات شون.ممنونم.واین هم بگم که منظور از فرکانس همون نمونه برداری چشم هست یعنی میخوایم مداری رو طراحی کنیم که فرد بتونه سرعت نمونه برداری چشمش رو دقیقا بدونه به عنوان مثال.(36.568تصویر در یک ثانیه).
                    در مورد حیوانات دیگر هم یه جایی خوندم که عقاب ها نمونه برداریشون 20000 تصویر در ثانیه هستن و می تونن از لای یه پنکه در حال چرخش عبور کنند.
                    چون به قول دوستمون حرکت پنکه رو خیلی اروم تر از اونی می بینن که ما می بینیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد حبیب زاده
                      از جناب اقای مهدی مشرقی تشکر میکنم بابت توضیحات شون.ممنونم.واین هم بگم که منظور از فرکانس همون نمونه برداری چشم هست یعنی میخوایم مداری رو طراحی کنیم که فرد بتونه سرعت نمونه برداری چشمش رو دقیقا بدونه به عنوان مثال.(36.568تصویر در یک ثانیه).
                      ممنون محمد جان ؛ خوبه ولی فکر میکنم قبلاً آزمایشی که اینو نشون بده ، طراحی شده باشه ؛ مگر نه این مقادیری که گفتم ( که البته توی یک مستند خارجی دیده بودم) از کجا پیدا شده؟

روشی هم که دوستمون گفتن ( با 555 ) جالبه ولی دقیق نیست ؛ باید بررسی کنیم و ببینیم آزمایشی که به کار رفته چیه؟!
                      در مورد حیوانات دیگر هم یه جایی خوندم که عقاب ها نمونه برداریشون 20000 تصویر در ثانیه هستن و می تونن از لای یه پنکه در حال چرخش عبور کنند.
                      چون به قول دوستمون حرکت پنکه رو خیلی اروم تر از اونی می بینن که ما می بینیم
                      در رابطه با سرعت بینایی (که قاعدتاً مربوط به مغزه) ؛ آزمایشات معتبر با توجیه علمی مناسب رو باید منبع قرار داد ، بیست هزار فریم در ثانیه ؛ منطقی نیست ؛ طرف زیادی تصویر رو کند میبینه و البته عبور از پره های پنکه هم میسر نخواهد بود چون هم از نظر سرعت و هم جثه ؛ عقاب این قابلیت رو نداره! خلاصه برای ما یه کم ثقیله ولی میشه با حساب و کتاب ریاضی یه چیزایی درک کرد ؛

آزمایشاتی که در رابطه با حیوانات انجام میشه بسته به شخص یا نهادی که مجری اونه ؛ میتونه ارزیابی بشه! مگر نه ظاهرش کاملاً علمی به نظر میاد! :nerd:

دیدگاه

اره منم سرعت عقاب رو تا این حد نمی دونم .اما چون خودم ازمایش نکردم نمی تونم هم بگم کا اشتباه میگن.ولی با نظر شما موافقم سرعت حرکتش باید اونقدر زیاد باشه که بتونه از لای پ عبور کنه .البته نگفته بود که پ با چه سرعتی می چرخه.
                        یه بحث دیگری هم که در این مورد هست اینه که به نظر من ساختار انسان.منظور پاسخهای فرکانسی تک تک اعضای بدن اعم از چشم اعصاب اندامها و......
                        خیلی کند تر به نظر میاد.انسان میکرو میسازه با این سرعت.دوربین میسازه با سرعت فریم برداری خیلی بالا .نور با این سرعت حرکت میکنه.کره زمین با سرعت بسیار زیادی می چرخه و.............اونقد چیزهای سریع هستند که وقتی بهش فک می کنم درکش سخته که چطور امکان داره که مثلا یه LED یا یه پایه میکرو ویا .....در یک ثانیه 20000000 وخیلی بیشتر از این روشن خاموش بشه.
                        واسه همین سرعت فریم عقاب رو هم دوس دارم بدونم با همین ازمایش.

دیدگاه

:nice: به نظر من عقاب تو خواب هم نمیتونه ببینه از لایه پره های پتکه رد بشه :biggrin:
                          پاسخ فرکانسی اون بالا هست سرعت پره هارو که پایین نمیاره( یعنی فقط میتونه تشخیص بده نمیتونه در همون حد عمل کنه)
                          به نظرم یه سرعتی نزدیک نور و حجم کوچیک میتونه رد شه :biggrin: :icon_razz:
                          با همه چی ساختم
                          تا همه چی ساختم
                          http://electeronic.blogfa.com

دیدگاه

شاید ربطی به موضوع نداشته باشه ولی جالبه:
                            در مورد قالپاق عرض شود که در صورتی که یک منبع نوری رو با سرعتی بیش از سرعت جسم دوار روشن و خاموش کنیم ؛این طور دیده خواهد شد که جسم با سرعت اندک در جهت معکوس در حال چرخیدن است و بلعکس؛ یعنی در صورتی که سرعت خاموش و روشن منبع نور کمتر از سرعت چرخش جسم دوار باشد ؛ این طور به نظر خواهد رسید که جسم با سرعت اندک در جهت غیر معکوس در حال چرخش است.
                            نکته جالب اینجاست که در صورتی که سرعت خاموش و روشن شدن منبع نوری برابر با سرعت گردش جسم دوار باشد؛ جسم متوقف دیده خواهد شد.
                            نتیجه: به این طریق می توان سرعت گردش جسم دوار را بدون استفاده از هر گونه سنسوری اندازه گیری کرد.

دیدگاه

http://upload.tehran98.com/img1/4spcll6hq4i6cdp2kk.jpg
                              در این شکلی که براتون کشیدم سرعت چرخ رو طوری تغییر دادیم که هر موقع چشم ما تصویر رو بر میداره تا ارسال کنه دایره درست در بالا قرار می گیره مربع و مثلث هم در چپ و راست.و ما احساس می کنیم چرخ حرکت نمی کنه.
                              حالا اگه سرعت چرخش یه زره بیشتر باشه احساس می کنیم صفحه داره به جلو میچرخه و اگه یه کم سرعتش کم باشه احساس می کنیم به عقب میچرخه چون وقتی دایره مثلا 3میلی مونده به بالا تصویر رو میبینیم.واین تو چند ثانیه 3میلیمتر به3میلیمتر در حال عقب موندنه و این باعث میشه که ما فک کنیم داره به عقب میچرخه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X