اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کسب تجربه در کار با ورقه های المینیومی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کسب تجربه در کار با ورقه های المینیومی

حالا چرا اسید ؟
    برای گرفتن اسید ماده خوراکی را در ظرف مسی پخته بخاطر همین اکثر شیرینی جاتو توی ظروف مسی تهیه می کنند
    و برای گرفتن باز توی ظرف الومنیومی الومنیوم دوست دارد اسید را خوب یعنی چی ؟ معنی جملات بالا یه نوع باتری پخت و پزه
    یعنی الومنیوم رو با قلیا واکنش میدن نه با اسید برادر برید تو یو تیوب بزنید می رسید به جواب
    و ماده ایی که برای سفید کردن و اکسید تمیز براق الومنیوم استفاده می کنند اسمش هست سود کاستیک که پودره با اب قاطیش می کنی الومنیومو می بری تو میاری بیرون با اب ابکشی می کنی

دیدگاه

با سلام
      تاپیک رو اجمالی خوندم و یک چیز هایی دستم امد
      حالا یک پیشنهاد دارم
      به نظر من سطح الومنیوم را با یک سمباده زبر یا سوهان یکم خش بندازید
      مثلا سمباده زیر 100
      بعد تمام بدنه را جوری که یکدست بشه بتونه فلز که برای صاف کاری ماشین به کار میره بزنید تا صاف و یک دست بشه
      بعد رنگ مورد نظر را پیاده کنید البته با اسپری اگر میخواین خیلی تمیز و یکدست بشه بین هر کار هم چند ساعت وقت بذارید
      بعد از لاک کلیر اتومبیل استفاده کنید
      تفاوتش با روغن جلا و لاک معمولی در اینه
      این لاک یک مکمل به نام هاردنر داره که باعث میشه خیلی سریع و به شدت خشک بشه یک چیزی مثل رنگ بدنه اتومبیل ایجاد کنه
      هرچی ضخامت لاک بیشتر بشه دوام تا حدی بالا میره ولی رنگ مات میشه
      نکات
      مثل حالت اب کاری باید تمام بدنه چه داخل و چه خارج را رنگ زد تا یک پوشش یکدست و کامل بدنه را فرابگیره تا استحکام بالا بره
      قسمت های چفت شونده در هم باید یک میل حداقل تفاوت اندازه داشته باشند تا بعد از رنگ راحت در هم چفت شوند در غیر اینصورت بعلت فشار رنگ ها پاک شده و استحکام از دست میرود
      به جعبه رنگ کاری شده زیاد ضربه وارد نکنید که باعث پرش رنگ بشه مثلا با پیچ گوشتی و چکش تو سر جعبه نزنید
      برای بهتر خشک شدن بعد از لاک کاری ان را به مدت دو ساعت در دمای 50 درجه قرار بدین تا هاردنر خوب بپره و خشک بشه
      قیمت لاک ربع کیلویی فکر کنم حدود 7 تومن و هاردنر ربع کیلویی حدود 10تا15 تومن هست بتونه هم همه دقیمتی داره نیم کیلوش 4تومن به بالاست
      درصورت وجود هاردنر را فله ای و به مقدار نیاز تهیه کنید حتی 100گرم و کمتر چون سریع میپره و خشک میشه
      برای هر پیمانه لاک نیم پیمانه هاردنر لازمه
      با ربع کیلو لاک میشه یک متر مربع را خوب و ضخیم لاک زنی کرد
      برای لاک زنی در سه یا چند مرحله اقدام کنید و هر بار یک لایه نازک پاشیده و سپس نیم ساعت بعد لایه بعدی را بزنید
      بهتره با پیستوله و رنگ پاش کار انجام بشه تا خوب و تمیز از کار در بیاد
      موفق باشید

دیدگاه

یک نکته دیگر
        درب حمام ما الومنیوم بی رنگ هست
        با وجود این چند سالی میشه که چند لکه رنگ سفید روی ان ریخته و حتی با شست و شو و وجود رطوبت از بین نرفته
        البته رنگ روغنی درجه یک یک شرکت خوب بود
        بهتره شماهم یک امتحانی بکنید
        در نظر داشته باشید حتما رنگ را از شرکت های معرف و خوب مثل الوان و روناس و سحر و... بگیرید واقعا کیفیت رنگ با رنگ های شرکت های در پیت و کارگاهی متفاوت هست
        .
        الوان یک پوشش نانو هم داره که نمیدونم داخلش رنگ میشه زد یا نه
        برای ضد اب کردن سطوح بسیار لیز مثل شیشه و سرامیک و کاشی و... هست
        حلالش هم ابه
        به ازای هر کیلو 10 لیتر اب باید مخلوط کرد
        اما بعلت کیفیت بالا خیلی گرانه مثلا لیتری 50 تومنه ولی شنیدم خیلی خوبه و روی هر سطحی میشینه
        من خودم دنبال فله ای اون رفتم ولی گیرم نیامد میگن مارک های دیگه با کیفیت کمتر را چسب فروشی ها ارایه میکنن
        اسمش پوشش نانو ابگریز یا پوشش نانو ضد اب هست داخل سایت شرکت الوان تبلیغش هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
          سلام به دوستان گل
          همینطور که میدونید المینیوم یک فلز بخصوص و سبک هست و دفع حرارت میکنه.و در بسیاری موارد بخصوص در الکترونیک پر استفادست.بسیار هم گرونه و در بازار به رنگ های
          میدونم که بعضی از دوستان خیلی با المینیوم کار کردند و ممنون میشم تجربیاتشون رو در اختیار من و سایر دوستان بزاند...
          اول برخی خصوصیات مهم المینیوم رو میگم:
          المینیوم فلزی بسیار پر کاربرد در زنگی روزمره است .بسیاری ازخواص آلومینیوم کاملا" متضاد فولاد بوده.بسیار واکنش پذیر است و در طبیعت به تنهایی به ندرت یافت میشود اما ترکیبات المینیومی در پوسته زمین بسیار زیاد است .المینیوم بیشتر توسط فرایند هال از اکسید المینیوم استخراج میشود.نسبت به اسید ها بسیار واکنش پذید است.همچنین به سرعت با اکسیژن ترکیب میشود و لایه اکسیدی نازکی در حد نانو به سرعت سطح انرا میپوشاند و مانع زنگ زدگی میشود.بنابر این یک مزیت اون نسبت به اهن مقاومت در برابر زنگ زدگیست...
          نقطه ذوب المینیوم 660 درجه و دمای ذوب ان 2470 درجه سیلسیوس هست.در حالی که دمای ذوب اهن 1538 است.به این دلیل و به دلیل سطح اکسید شده المینیوم جوشکاری با ان سخت تر از اهن است.(بنابر این اتصال به روش پیچ و مهره فکر کنم بهتر باشه و دوستان بیشتر با این روش ورقه های المینیومی رو بهم اتصال میدن.)
          هدایت گرمایی و هدایت الکتریکی ان بیشتر از اهن و کمتر از مس هست...و بدلیل ارزانتر بودن نسبت به مس به عنوان خنک کننده و هیتسینگ بکار میرود.

ورقه های المینیومی که من در بازار دیدم چند نوع بفروش میرسه.یه نوعش رنگ کوره داره که حتما دیدید(مثلا سفید یا مشکی).یه نوع دیگه بدون رنگ هست که متمایل به سفیده و کمی سبکتر از بقیه.فک کنم بهش المینیوم خشک میگن و به دلیل خلل و فرج زیاد دفع حرارت کمتر میکنه و برا هیتسینگ مناسب نیست.یه نوع دیگش سطحی نقره ای تر داره و سنگینتره و به اصطلاح فروشنرگان المینیوم ابکاری شدست.اما من هیچ ابکاری روش ندیدم.فکر کنم همون المینیوم نرم باشه که برای هیتسینگ مناسبتره.سطحی براق شبیه استیل داره و در صورتی که پولیش زده بشه و از سطحش در برابر خوردگی محافظت بشه دیگه احتیاجی به رنگ نداره و جلوه زیبایی داره.
          یک نمونشو من دارم در تصویر زیر که در حال تبدیل شدن به یک باکس زیباست...

http://s3.picofile.com/file/8205578826/DSC_0150.jpg

حالا ممنون میشم دوستان اگه تجربه ای دارند در اختیار بنده بزارن.مثلا با چه روشی المینیوم رو رنگ میزنید.چون شنیدم که المینیوم فقط با رنگ کوره رنگ میشه.حالا من اگه بخوام با رنگ اسپری اون باکسو رنگ کنم چطور میشه؟ الان که با یدس رنگ زدم و جلو افتاب گذاشتم که خوبه.حالا دوستان چی میگن؟
          من بعضی جاها شنیدم که از صفحات المینیوم به عنوان عایق حرارتی استفاده میشه!!! کسی میدونه چرا؟

لطفا عکس زیر رو که بدنه یه الیدی پاور هستش رو نگا کنید:

http://s3.picofile.com/file/8205578350/DSC_0152.jpg

بنظرتون او چه نوع رنگیه؟و کجا پیدا میشه؟
          تشکر از همه دوستان
          با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
          در صنعت هوانوردی که بالاتریت استفاده را از این فلز دارد، برای رنگ کاری و جلوگیری از اکسید شدن و بهتر زنگ گرفتن ابتدا از گرد قهوه ای رنگ بنام آلوداین مخلوط با آب استفاده نموده و ورق المینیوم را داخل این مایع قرار می دهند و سپس می گذارند ورق خشک شده که به رنگ قهوه ای روشن در آمده. پس از خشک شدن رنگ پرایمر یا رنگ آستر را می زنند پس از خشک شدن رنگ دلخواه را با پیستوله م زنند تا خشک شود. (بدون استفاده از کوره رنگ شما اگر با اسپری رنگ معمولی قوطی آلمینومی را رنگ کنید، پس از رنگ شدن در اثر برخود با دست یا اشیاء پوسته پوسته می سود و میریزد.
          علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
          نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

بله...کاملا درسته و تجربه بنده هم همین هستش...صرفا موندن رنگ بدون دست زدن به قطعه رنگ امیزی شده نشانه موندگاری اون نیست..مگر در الیاژ های مختلف

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
              بله...کاملا درسته و تجربه بنده هم همین هستش...صرفا موندن رنگ بدون دست زدن به قطعه رنگ امیزی شده نشانه موندگاری اون نیست..مگر در الیاژ های مختلف
              سلام و درود
              نتیجه فعالیت های شما به کجا رسید؟

دیدگاه

سلام...
                من یک سطحی رو اندایز کردم و با رنگ الکییدی براق یکی دو دست رنگ زدم...در کنارش یک قطعه المینیوم رو بدون اندایز رنگ کردم...
                در قطعه دومی رنگ ظاهرا سالمه ولی با ضربه خوردن یا کشیدن محکم میریزه....
                در قطعه اول و اندایز شده رنگ ثابت مونده و با خوردن ضربه های کوچک چیزیش نمیشه ولی در اثر ضربه های محکمتر میریزه...
                از رنگ های اسپری هم استفاده کردم که نتیجه خوبی نداشت...
                قرار بود که عکس بزارم. با توضیحات..میدونم تا الان هم بدقولی کردم ولی خیلی مشغله کاری و درسی داشتم و از طرفی به کارگاهم دسترسی ندارم...چون لازمه که این ازمایش ها در بیرون از محیط منزل انجام بشه.هم بخاطر ایمنی و هم تجهیزات مورد نیاز...البته یکسری عکسهای بی کیفیت و نامنظم گرفتم ولی ترجیح دادم اونارو اپ نکنم....
                درضمن هنوز اون رنگ رو که در تایپیک های قبلی گفته بودم پیدا نکردم...(نمک پتاسیم دی کرومات)
                ولی سعی میکنم اگه فرصتی مناسب پیدا کردم حتما توضیحات مفصلی رو خدمتتون عرض کنم...
                باز هم از تاخیرم پوزش میخوام..

دیدگاه

سلام
                  خیلی جالب بود امیدوارم که ادامه پیدا کنه

عجب رنگهای خشگلی بود

دیدگاه

با سلام و درود
                    در صورت امکان نتایج حاصل از تحقیق خود در این زمینه را ارائه دهید.
                    همچنین اگر امکان دارد برای علاقه مندان منابع مطالعاتی معرفی نمایید.

دیدگاه

سلام دوستان

فک کنم شما یه برداشت اشتباه از آندایزینگ دارین
                      البته من نه متالوژی خوندم نه رنگکاری
                      ولی به نظرم طبق مشاهدات و اطلاعات
                      بدست اومده از نت و مستند ارتباطات مهندسی قسمت موزه گوگنهایم
                      رنگ بدست اومده در فرایند آندایزینگ به ضخامت لایه ی اکسیدی بستگی داره
                      حجم ویدئو بالاست و نمیتونم آپلود کنم میتونید تو نت بگردید پیدا کنید : ارتباطات مهندس قسمت موزه گوگنهایم که نماش از تیتانیوم آندایز شدست

به نظرم با دادن حرارت هم میشه به افزایش لایه ی اکسیدی کمک کرد و مثلا هر چی دما بالا بره ضخامت لایه ی اکسید هم بالا میره و رنگ تغییر میکنه

مستند بالا رو حتما ببینید خیلی خوب توضیح داده به نظرم

به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                      الکترونیک قدرت
                      الکترونیک آنالوگ
                      طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                      ---------------------BMCELEC@-------------------
                      ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                      ---------------www.bmc-elec.com--------------
                      ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

اینم یه سایت ایرانی که خوب توضیح داده ظاهرا:

الکترونیک قدرت
                        الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

اتفاقا این روزها باید دو جعبه ی کوچک آلومینیومی برای پوشش بخاری برقی دست ساز خودرو بسازم که تصمیم گرفتم آلومینیومی آنودایز و یا آبکاری باشد

متاسفانه برخی اطلاعات پایه در این تاپیک برای آبکاری و یا آنودایز کردن آلومینیوم ناقص و حتی متناقض است
                          و حتی از قرار دادن تصویر هم مضایقه شده (دقیقا همان چیزی که بنده همواره بعنوان آموزش های ناکارآمد "منبری"، نقد می کنم) و از آن عجیبتر، هر کاربری بخشهایی از سخنان کاربر قبلی را کم و بیش نقض کرده ...

فکر نمی کنم اینگونه بشود از تاپیک بهره گرفت

لذا شایسته است صاحب تاپیک در یک پست چکیده، مختصر و مفید و با تصویر مراحل کار و دقیقا مواد و ترکیبات و ادوات و ولتاژها را بنویسند . جالبست که بعد از 3 صفحه حتی محض رضای خدا به ولتاژ کار اشاره نشده. آنوقت چطور توقع داریم چنین تاپیکهایی در انتقال تجارب، سودمند واقع شده و مورد استقبال قرار گیرد؟
                          جدیدترین ویرایش توسط Skylake; ۰۵:۴۶ ۱۳۹۵/۰۸/۰۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Skylake نمایش پست ها
                            جالبست که بعد از 3 صفحه حتی محض رضای خدا به ولتاژ کار اشاره نشده.
                            فکر کنم تو پست قبل که گذاشته بودم بهش اشاره شده.
                            تا حالا به این فکر کردی که شاید کسی وقت نکرده امتحان و آزمایش کنه یا شاید نیاز نداشته یا شرایطش رو نداشته؟
                            صاحب تاپیک گفته تا به نتیجه مطلوب نرسید اعلام نمیکنه ....
                            بعدشم ما داشته و ها و نداشته هامونو میریزیم رو هم هر کدوم بهتر بود انتخاب میکنیم. اصلا انجمن واسه همینه ما نباید از کسی انتظار داشته باشیم
                            با تشکر
                            الکترونیک قدرت
                            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

من قبل از هر کار محض امتحان، خواستم یک تکه ورق آلومینیوم در محلول اسید سولفوریک حدودا %20 آبکاری مس کنم با جریان 12V 1A بعد از دو ساعت خبری نشد
                              جای الکترودها را عوض کردم و بجای مس هم سرب گذاشتم تا آنودایز شدنش را امتحان کنم با همان جریان بعد از کمتر از یکساعت نتیجه بدک نبود (قطعه ی سمت راست)
                              فقط الآن سوالم اینست که چرا آبکاری مس جواب نداد؟
                              ضمنا در فضای بسته اینکارها مضر است چون گازهای آزار دهنده تولید می شود

دیدگاه

سلام
                                بسیار عالی
                                آلومینیوم در حضور اکسیژن به سرعت اکسید میشه .
                                اکسید هم نارساناست و هم موقع جوشکاری آلومینیوم مشکلزاست.
                                آیا شما قبل از آندایزینگ ق+طعه رو سنباده زدید؟
                                با افزایش ولتاژ جریان بالا میره و آبکاری سریعتر میشه منتها از یه ولتاژ و جریانی به بالا فلز خورده میشه.
                                پس با آزمون و خطا میشه ولتاژ مورد نظر رو بدست آورد.

امید وارم جواب بده دوست گرامی
                                الکترونیک قدرت
                                الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X