اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت یک اسیلوسکپ دیجیتال با نمایشگر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت یک اسیلوسکپ دیجیتال با نمایشگر

نوشته اصلی توسط وحید
    خوب. اگه اماده نداره، نمی شه تو خود FPGA درستش کرد؟
    با سلام
    نه مبدل آنالوگ به دیجیتال که یک مدار دیجیتال معمولی نیست که بشه با گیتآ‌های معمولی توی FPGA سنتز بشه، بلکه باید به صورت جدا کنارش قرار بگیره. میآ‌دونید این قضیه مثل این میمونه که بگیم اگر AVR مبدل آنالوگ دیجیتال نداشت، به صورت نرمآ‌افزاری پیادهآ‌ش کنیم! خوب همچین چیزی که امکان نداره.
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

با سلام
      من به نوعی دچار سرخوردگی نسبت به این ایده شدهآ‌ام. انگیزه اصلی برای این بورد قیمت بالای اسیلوسکوپ دیجیتال بود. من فکر میآ‌کردم قیمت یه اسیلوسکپ دیجتال با LCD حداقل ۱۰۰۰ دلار یا به عبارتی ۱ میلیون تومنه. ولی امروز یه نگاهی کردم دیدم اسیلوسکوپ دیجیتال توی اینترنت از ۳۵۰ دلار تا ۴۵۰ و به بالا شروع میآ‌شه تازه LCD هم داره! قیمتی که برای این بورد به نظرم میآ‌رسه حدود ۲۰۰ دلاره حالا اگر قرار باشه این بورد به عنوان اسیلوسکپ استفاده بشه تازه به همراه یه مونیتور زیاد جالب نیست یعنی دیگه فایدهآ‌ای نداره!
      دو نکته وجود داره. خود این بورد به نظرم چیز جالبی میآ‌تونه باشه به خصوص که ورودی آنالوگ داره! و میآ‌شه به عنوان یه بورد FPGA هم بهش نگاه کرد. ولی باید قیمتش تعدیل بشه مثلا بیاد حدود ۱۰۰ تومن که هم علاقه مند به FPGA به عنوان یه بورد آموزشی تهیه کنه. هم بشه مانند یه اسکوپ استفاده بشه حالا دوستان نظری درباره روشآ‌های ارزون کردن بورد دارند؟
      --دوستان کسی اگر در مورد قسمتآ‌های دیجتال capture سیگنال تجربهآ‌ای داره دریغ نکنه. مثلا شیفت و گین ولتاژ ورودی؟ که در اسیلوسکوپ هست؟
      با تشکر
      من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

به نظر من باید از تیکنیک چینی ها استفاده کنیم :mrgreen:
        شما می تونید به یک مانیتور 15 اینچ سیاه و سفید متصل کنید. این یه خورده ارزونترش می کنه. بعدش هم باید یه خورده کیفیت بیاد پایین . شاید اینطوری بشه قیمت بهتری به دست اورد.
        کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید
          به نظر من باید از تیکنیک چینی ها استفاده کنیم :mrgreen:
          شما می تونید به یک مانیتور 15 اینچ سیاه و سفید متصل کنید. این یه خورده ارزونترش می کنه. بعدش هم باید یه خورده کیفیت بیاد پایین . شاید اینطوری بشه قیمت بهتری به دست اورد.
          با سلام
          با تشکر از پاسخ شما
          دقت کنید که قیمت خود مونیتور در این اسیلوسکپ نقشی نداره. مثل این اسیلوسکوپآ‌هایی که به USB وصل میآ‌شوند شما که اونآ‌ها رو همراه با یه PC نمیآ‌خرید که قسمت PCهم نقش داشته باشه. این بورد به این منظوره که هر کسی توی خونهآ‌اش یه مونیتور حتما داره حالا اگر این بورد رو هم داشته باشه اگر وصلش کنه به مونیتور یه اسیلوسکپ خواهد داشت. ولی مشکل قیمت بورده که به نسبه بالا درمیاد.

دیدگاه

من که درست نفهمیدم ، شما چطوری می خواید قیمتش کم بیرون بیاد. به نظر من اگه از کیفیتش کم بشه ، بشه این کار رو کرد. ولی این ایده ی جالبی نیست و اگه راهی می تونید پیشنهاد کنید، بفرمائید.

دیدگاه

اقا منم پایه ام شدید زودتر باهم همکاری کنیم درست کنیم ولی باید فرکانسش بالا باشه که ارزش داشته باشه و دو کاناله هم باشه :biggrin:
              هیچ و دگر هیچ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط explode
                اقا منم پایه ام شدید زودتر باهم همکاری کنیم درست کنیم ولی باید فرکانسش بالا باشه که ارزش داشته باشه و دو کاناله هم باشه :biggrin:
                با سلام
                متشکر از توجه شما.
                افزایش فرکانس دو جور محدودیت وجود داره یکی قیمت مبدل A/D است که خوب با فرکانس بالا میآ‌ره. ثانیا حداکثر سرعت پینآ‌های FPGA نیز محدود است. یعنی باید دید از چه روشی میآ‌توان فرکانس ورودی به پایهآ‌های را افزایش داد.
                -- چیپآ‌هایFPGA ساخت Xilinx از یه امکانی به نام Rocket IO استفاده میآ‌کنند که در واقع یه مبدل سریال به پارالل سریع است. یعنی دیتای خروجی از مبدل به صورت سریال وارد FPGA شود و سپس در داخل FPGA به صورت پارالل دربیاید. نکتهآ‌ای که ممکن است در ابتدا به ذهن برسد، کند بودن سریال نسبت به پارالل است. ولی دقت کنید که ۸ پایه پر سرعت رو از کنار هم عبور دادن تا حدی پیچیدهآ‌تر از یک لاین پر سرعت است. به عنوان مثال بعضی از مبدلآ‌های ۱ گیگ خروجی سریال دارند نه پارالل.

--دقت کنید من چند مدل اسیلوسکپ دیجیتال دیدم که همگی دقت ۸ بیتی داشتند یعنی احتمالا این تعداد بیت مناسب است و نیازی نیست که مبدل با بیتآ‌های بیشتر انتخاب شود.

دیدگاه

من یک مدار فوق العاده ساده برای تبدیل تلویزیون به اسیلوسکوپ دارم. هزینه قطعاتش ( همش خازن و مقاومت و ترانزیستوره ) حتی 1000 تومن هم نمیشه. ولی چون فقط شماتیکش رو دارم، در مورد چند مگ بودنش، نمونه برداریش، پهنای باندش و........ هیچ اطلاعاتی ندارم. :sad:

خودم ساختمش، متاسفانه چون روی بردبورد بستم، جواب درستی نداد، ولی تصاویری که ظاهر شد، امیدوار کننده بود. عوض خط کامل، خط چین هایی میومد، درسته واضح نبود و بهم ریخته، ولی با کار بیشتر یقیناً جواب میداد.
                  PCB نداره، ولی سر فرصت میسازمش تا ببینم چی میشه!!

اگه بدرد میخوره بگین تا مدارش رو بکشم بزارم ...... :bye
                  دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

نیکی و پرسش؟
                    خیلی جالبه فقط ریسک نداشته باشه ها!!! یه دفعه تلویزیون بومب .... :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ma3oud
                      من یک مدار فوق العاده ساده برای تبدیل تلویزیون به اسیلوسکوپ دارم. هزینه قطعاتش ( همش خازن و مقاومت و ترانزیستوره ) حتی 1000 تومن هم نمیشه. ولی چون فقط شماتیکش رو دارم، در مورد چند مگ بودنش، نمونه برداریش، پهنای باندش و........ هیچ اطلاعاتی ندارم. :sad:

خودم ساختمش، متاسفانه چون روی بردبورد بستم، جواب درستی نداد، ولی تصاویری که ظاهر شد، امیدوار کننده بود. عوض خط کامل، خط چین هایی میومد، درسته واضح نبود و بهم ریخته، ولی با کار بیشتر یقیناً جواب میداد.
                      PCB نداره، ولی سر فرصت میسازمش تا ببینم چی میشه!!

اگه بدرد میخوره بگین تا مدارش رو بکشم بزارم ...... :bye
                      با سلام
                      کلا این دو قضیه با هم خیلی متفاوت هستند. تلوزیون یک دستگاه آنالوگ است با تریگ کردن مخصوص به خود ولی اینجا ما میآ‌خواهیم ADC کنیم و نیازی به تریگ به اون معنی نداریم. علاوه بر این تفاوتآ‌های بنیادی زیاد دیگری هم وجود دارد.

این مدار دو تا قسمت اصلی و پردردسر خواهد داشت. قسمت اول ورودیآ‌های آنالوگ است که باید مانند یک اسکوپ شیفت ولتاژ بدهند و در سرعت بالا هم ورودی را بافر کنند.
                      قست دوم هم ADC است که سرعت بالایی دارد و باید در فرکانس بالا به fpga متصل شود.
                      بقیه قسمتآ‌ها نیز خیلی سخت به نظرم نمیآ‌آید.

دیدگاه

ریسک نداره! حداقل واسه من! چون دارم از یه تلویزیون قدیمی استفاده میکنم! هیچ چیزی توش وجود نداره که بخواد جون تلویزیونو تهدید کنه!!

متاسفانه من سیگنال ژنراتور ندارم، واسه همین برایه تستش، از خروجی کارت صدای pc، بهمراه یک نرم افزار سیگنال ژنراتور استفاده میکنم. شاید اون دقیق نیست!؟
                        چون نقشه ش رو کاغذه و من روی این PC نرم افزار اسپایس و.... ندارم :sad:، باید مدارش رو با paint یا .... بکشم :redface:

manian جان! در همین موردی که شما میگی، منم دفعه اول خروجی مدار رو طبق نقشه داده بودم به آنتن تلویزیون، ولی در تصویر جز توهم! چیزی ندیدم. بنا به توصیه دوستی الکترونیک کار که اون هم ایراد شما رو گرفت( در مورد تریگر اضافی tv) ، خروجی رو دادم به ورودی تصویر ویدئو. خیلی تفاوت داشت. حداقلش این بود که میشد چیزایی مثل موج ورودی ( که با سیگنال ژنراتور کارت صدا درست شده بود) روی صفحه تلویزیون دید.

خب اگه بنظرتون عملی نیست وچرت و پرته، بگین ما خودمونو ضایع نکنیم دیگه :sad: :cry: ....... ولی به امتحانش می ارزه ها! 1000 تومنم نمیشه ها
                        دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ma3oud
                          ریسک نداره! حداقل واسه من! چون دارم از یه تلویزیون قدیمی استفاده میکنم! هیچ چیزی توش وجود نداره که بخواد جون تلویزیونو تهدید کنه!!

متاسفانه من سیگنال ژنراتور ندارم، واسه همین برایه تستش، از خروجی کارت صدای pc، بهمراه یک نرم افزار سیگنال ژنراتور استفاده میکنم. شاید اون دقیق نیست!؟
                          چون نقشه ش رو کاغذه و من روی این PC نرم افزار اسپایس و.... ندارم :sad:، باید مدارش رو با paint یا .... بکشم :redface:

manian جان! در همین موردی که شما میگی، منم دفعه اول خروجی مدار رو طبق نقشه داده بودم به آنتن تلویزیون، ولی در تصویر جز توهم! چیزی ندیدم. بنا به توصیه دوستی الکترونیک کار که اون هم ایراد شما رو گرفت( در مورد تریگر اضافی tv) ، خروجی رو دادم به ورودی تصویر ویدئو. خیلی تفاوت داشت. حداقلش این بود که میشد چیزایی مثل موج ورودی ( که با سیگنال ژنراتور کارت صدا درست شده بود) روی صفحه تلویزیون دید.

خب اگه بنظرتون عملی نیست وچرت و پرته، بگین ما خودمونو ضایع نکنیم دیگه :sad: :cry: ....... ولی به امتحانش می ارزه ها! 1000 تومنم نمیشه ها
                          لطف کنید نقششو بکشید
                          به قول خودتون به امتحانش می ارزه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ma3oud

با سلام
                            آقا من جسارتی نکردم. من خودم قبلا میآ‌خواستم روی یه مدار مشابه کار کنم. یادمه که توش ترانزیستور آ‌B404 یا یه همچین چیزی بود.
                            منظور من این نبود که این چرت هست یا به درد نمیآ‌خوره. چون به فرض به خوبی هم کار کنه بازم ما یه اسکوپ دیجیتال ندارم بلکه همون اسکوپ آنالوگ رو داریم و نمیآ‌توانیم به عنوان مثال سیگنال را نگه داریم.
                            به هر حال اگر باعث ناراحتی شدم عذر خواهی میآ‌کنم.

دیدگاه

manian خان! این حرفا چیه؟! من هرگز منظورم کدورت نبود عزیز! گفتم اگه عملی نیست، بیخودی وقت بقیه رو نگیرم!
                              درسته! همونیه که شما کار کردی! توش B494 داره.

داشتم با paint میکشیدمش! هی اشتباه میکشم! یکمی صبر کنید، پروتئوسی چیزی... نصب کردم، اونوقت :mrgreen: ..... درسته آنالوگه، ولی باز به امتحانش می ارزه :icon_razz:

دیدگاه

من که تاپیک رو از اول خوندم دیدم کلی منحرف شده! اون آقایی که میخواد چرخ رو دوباره اختراع کنه،این کار رو نکنه،خیلی خلاقیت تو فکرش گیر کرده بیاد یکی از اینایی که هست رو hack کنه بتونه بهتر کار کنه، شاید هم بتونی برای این اسکوپ های MTN یک برنامه رابط کاربری حرفه ای بنویسی (برنامش برا کودکستانی ها خوبه) یا اینترفیس این مدل اسکوپ رو برای برنامه های مهندسی مثل مطلب و ....
                                منم این فکرو داشتم تا ....... الان اگه بخوام اسکوپم رو پدیت کنم ترجیح میدم برم یک TEK بگیرم!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X