اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت یک اسیلوسکپ دیجیتال با نمایشگر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت یک اسیلوسکپ دیجیتال با نمایشگر

نوشته اصلی توسط mjtooba
    من که تاپیک رو از اول خوندم دیدم کلی منحرف شده! اون آقایی که میخواد چرخ رو دوباره اختراع کنه،این کار رو نکنه،خیلی خلاقیت تو فکرش گیر کرده بیاد یکی از اینایی که هست رو hack کنه بتونه بهتر کار کنه، شاید هم بتونی برای این اسکوپ های MTN یک برنامه رابط کاربری حرفه ای بنویسی (برنامش برا کودکستانی ها خوبه) یا اینترفیس این مدل اسکوپ رو برای برنامه های مهندسی مثل مطلب و ....
    منم این فکرو داشتم تا ....... الان اگه بخوام اسکوپم رو پدیت کنم ترجیح میدم برم یک TEK بگیرم!
    با سلام
    یک اینکه تاپیک در بعضی پستآ‌ها منحرف میآ‌شه درسته ولی خوب مشکلی نداره ما هم استقبال میآ‌کنیم و هم سعی میآ‌کنیم برگردیم سر جاده اصلی.
    دوم اینکه این کار اختراع دوباره چرخ به حساب نمیآ‌آید. به عنوان مثال شما پروگرم USB برای AVR رو در نظر بگیرید. خوب از خیلی قبل این پروگرمرآ‌ها توی بازار بوده ولی با قیمت حدود ۱۰۰ دلار به بالا. حالا بعضی این پروگرمر رو به صورت کد باز درست کردند و در اختیار همه قرار دادن یکی مثل من که پول نداره بره بخره (البته توی بازار ما ۲۵ تومنی هست )، یکی برای خودش درست میآ‌کنه (در همین انجمن فکر کنم خیلی از بچهآ‌ها این کار رو کرده باشند). خوب حالا به نظر شما این کار هیچ فایدهآ‌ای نداشته. علاوه بر این علایق شخصی هم وجود داره. (البته من با حرف شما موافقم، منطقی نیست که ما همهآ‌ چیز رو از ابتدا درست کنیم، ولی خوب این قضیه برای یه شخصی که درآمدی از کاراش نداره و به صورت hobby و علاقهآ‌مندانه کار میآ‌کنه شرایط کمی فرق داره)

با صحبتآ‌های شما به نظرم میآ‌رسه که شما از این اسکوپآ‌های MTN داری! اولا هک کردن این دستگاهآ‌ها و سر درآوردن ازشون فکر نکنم زحمتش کمتر از ساخت دوبارشون باشه! علاوه بر این اولا من که MTN ندارم، به فرض هم داشتم هیچ علاقهآ‌ای ندارم که وقت بزارم به صورت مجانی برنامه یک محصول تجاری و پولی رو بهبود بدم. چون این فایده خاصی نداره. اگر طراحی این اسکوپ باز بود و یا حتی قیمت خیلی ارزونی داشت (البته منظورم ارزون نسبت به جیب خودمه) به صورتی که چیز فراگیری شده بود، شاید این کار بد نبود ولی در این شرایط کار بی فایدهآ‌ای است.
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

سلام دوستان شاید جاش اینجا نباشه ولی من تو یکی از سایتا این شماتیک به

همراه مخلفات رو پیدا کردم نمیدونم به درد این کار میخوره یا نه ؟ اگه بخواهید میتونم کلش رو

Upload کنم. فکر کنم تا 5مگاهرتز رو ساپورت میکنه . مدار اون از CPLD هم استفاده شده.
      فایل های پیوست شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بهازین اقابیگی
        سلام دوستان شاید جاش اینجا نباشه ولی من تو یکی از سایتا این شماتیک به

همراه مخلفات رو پیدا کردم نمیدونم به درد این کار میخوره یا نه ؟ اگه بخواهید میتونم کلش رو

Upload کنم. فکر کنم تا 5مگاهرتز رو ساپورت میکنه . مدار اون از CPLD هم استفاده شده.
        با سلام
        با تشکر از شما. کار جالب و جمع و جوری است به نظرم ایدهآ‌های خوبی هم داره. جالبه در مدار از یک چیپ FIFO استفاده کرده؟ :question:
        منبع: http://www.eosystems.ro/eoscope/eoscope_en.htm
        من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

بله درسته , همین سایت بود. :agree:

واقعیتش من نمیدونم قطعات این اسیلوسکوپ رو میتونم پیدا کنم یا نه؟ تو سایت دانشگاه بودم که

به چشمم خورد اما نتونستم قطعاتش رو قیمت کنم. شما خبری از وجود و قیمت قطعاتش دارید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بهازین اقابیگی
            بله درسته , همین سایت بود. :agree:

واقعیتش من نمیدونم قطعات این اسیلوسکوپ رو میتونم پیدا کنم یا نه؟ تو سایت دانشگاه بودم که

به چشمم خورد اما نتونستم قطعاتش رو قیمت کنم. شما خبری از وجود و قیمت قطعاتش دارید؟
            با سلام
            نه متاسفانه بررسی نکردهآ‌ام. منم خیلی مشتاقم بدونم که ADC830 توی بازار ما هست یا نه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط manian
              با سلام
              ..................................
              ۴. اتصال مونیتور هم به صورت خیلی ساده و 8 رنگ است در واقع سه عدد d/a یک بیتی! فکر کنید اگر این دستگاه تا چهارآ‌تا ورودی داشته باشه به راحتی مشه سیگنالآ‌آ‌ها رو با چهار رنگ نشان داد! بدون اینکه پیچیدگی مدار خیلی زیاد بشه! مثل یک اسلیوسکوپ خیلی حرفهآ‌ای!
              ..............................
              با عرض سلام.
              جناب مانیان می شه درباره نشان دادن تصویر روی مانیتور توضیح بدید یا منبعی معرفی کنید؟
              گفتین با یه D/A می شه براحتی تصویر را نشان داد. خب چطوری؟ می شه یه مدار از D/A یک بیتی بزارید.
              ببخشید من اصلا در این مورد هیچ چی نمی دونم.
              ضمنا منظورتون همین مانیتورهای معمولی مثل فلترونهای LG است یا مدلهای پایینتر و قدیمی تر؟
              واسه این کار باید با پروتکل پورت مانیتور که وصل می شه به پشت کیس اشنایی داشت؟

دیدگاه

سلام!
                این همون مدار اسکوپی هست که میگم. میتونید تو اوقات فراغتتون بسازینش! :mrgreen: ( هنوز پروتئوس نصب نکردم، واسه همین با paint کشیدم!)

نکات: در قسمت to TV input ، نباید به آنتن بدین! بدینش به ورودی تصویری ویدئو. اگه تلویزیونتون نداره، از فیش اسکات استفاده کنید.
                http://i38.tinypic.com/15n3ui9.jpg

درمورد مدار اسکوپی که جناب manian گذاشتن، بعضی از قطعاتش حتی تو alldatasheet هم نبود!! نه که نباشه! یعنی دقیقاً اون نبود. مثلاً درایور LCD
                دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط regiona
                  با عرض سلام.
                  جناب مانیان می شه درباره نشان دادن تصویر روی مانیتور توضیح بدید یا منبعی معرفی کنید؟
                  گفتین با یه D/A می شه براحتی تصویر را نشان داد. خب چطوری؟ می شه یه مدار از D/A یک بیتی بزارید.
                  ببخشید من اصلا در این مورد هیچ چی نمی دونم.
                  ضمنا منظورتون همین مانیتورهای معمولی مثل فلترونهای LG است یا مدلهای پایینتر و قدیمی تر؟
                  واسه این کار باید با پروتکل پورت مانیتور که وصل می شه به پشت کیس اشنایی داشت؟
                  با سلام
                  منظور از مانیتور همین مانیتورآ‌های معمولی است که شامل LCD هم میآ‌شه حداقل اونآ‌هایی که رابط VGA دارند.
                  اتفاقا پروتوکل ارتباطی خیلی ساده است اون قدر ساده که شکل سادهآ‌ای از آن را ما در دانشگاه در آزمایشگاه معماری کامپیوتر روی بوردآ‌های ساده FPGA انجام دادهآ‌ایم.

حالا یکم توضیح درباره ارتباط با VGA

کانکتور مونیتور ۵ پین مهم دارد. ۳ تا پین که آنالوگ هستند و برای رنگآ‌های قرمز،سبز و آبی به کار میآ‌روند.مقدار ولتاژ روی این پینآ‌ها شدت رنگ را مشخص میآ‌کند. برای درست کردن این سیگنال آنالوگ (اگر تفکیک رنگ خاصی نیاز نباشد)، میآ‌توان حتی از یک مقاومت و دیود استفاده کرد (که در این حالت ۸ رنگ داریم) و یا با دو بیت و دو مقاومت به صورت نردبان مقاومتی (که در این حالت ۶۴ رنگ داریم).
                  ۲ پین مهم دیگر نیز Horizontal sync و Vertical sync هستند. این دو پین در واقع همگام سازی افقی و یا تمام شدن خط و همگام سازی عمودی و یا تمام شدن فریم است. به این معنی که وقتی رسم یک خط تمام میآ‌شود پین HS فعال میآ‌شود و وقتی که یک فریم تمام میآ‌شود VS فعال میآ‌شود.
                  کسی که قرار است مونیتور را درایو کند، به ترتیب رنگ فریمآ‌ها را روی پینآ‌های RGB قرار میآ‌دهد (برای 640x480 با ۶۰ فریم در ثانیه به حدود سرعت ۲۵ مگ نیاز است) بعد از پایان یافتن خط نیز باید پین HS را فعال کند و به سراغ خط بعدی برود. وقتی که یک فریم تمام شد (مثلا ۴۸۰ خط تمام شد) باید پین VS فعال بشه.
                  کلا به همین سادگی است. حتی پروژهآ‌هایی با میکرو نیز برای این کار وجود دارد (البته سرعت میکرو برای درایو کردن مونیتور به نسبت کم است ولی با کم در نظر گرفت رزولوشن کارآ‌هایی میآ‌توان کرد).

دیدگاه

[quote author=manian link=topic=17160.msg80357#msg80357 date=1215548634]
                    با سلام
                    این هم یک پروژه مشابه است: (ممکنه برای دوستان جالب باشه)
                    http://www.eosystems.ro/eoscope/eoscope_en.htm
                    [/quote
                    ]

سلام دوست عزیز .
                    من یه سوالی داشتم . ایا شما خودتون این پروژه رو نجام دادید و نتیجه گرفتید .منظورم اینه که این پروژه عملی هست و در صورت ساخت با مشکلی مواجه می شویم و همچنین در مورد امکانات این پروژه می خواستم بپرسم که امکانات خوب وپیشرفته ای داره یا نه ممنون میشم اگه توضیح بدهید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط manian

با سلام
                      یک اینکه تاپیک در بعضی پستآ‌ها منحرف میآ‌شه درسته ولی خوب مشکلی نداره ما هم استقبال میآ‌کنیم و هم سعی میآ‌کنیم برگردیم سر جاده اصلی.
                      دوم اینکه این کار اختراع دوباره چرخ به حساب نمیآ‌آید. به عنوان مثال شما پروگرم USB برای AVR رو در نظر بگیرید. خوب از خیلی قبل این پروگرمرآ‌ها توی بازار بوده ولی با قیمت حدود ۱۰۰ دلار به بالا. حالا بعضی این پروگرمر رو به صورت کد باز درست کردند و در اختیار همه قرار دادن یکی مثل من که پول نداره بره بخره (البته توی بازار ما ۲۵ تومنی هست )، یکی برای خودش درست میآ‌کنه (در همین انجمن فکر کنم خیلی از بچهآ‌ها این کار رو کرده باشند). خوب حالا به نظر شما این کار هیچ فایدهآ‌ای نداشته. علاوه بر این علایق شخصی هم وجود داره. (البته من با حرف شما موافقم، منطقی نیست که ما همهآ‌ چیز رو از ابتدا درست کنیم، ولی خوب این قضیه برای یه شخصی که درآمدی از کاراش نداره و به صورت hobby و علاقهآ‌مندانه کار میآ‌کنه شرایط کمی فرق داره)

با صحبتآ‌های شما به نظرم میآ‌رسه که شما از این اسکوپآ‌های MTN داری! اولا هک کردن این دستگاهآ‌ها و سر درآوردن ازشون فکر نکنم زحمتش کمتر از ساخت دوبارشون باشه! علاوه بر این اولا من که MTN ندارم، به فرض هم داشتم هیچ علاقهآ‌ای ندارم که وقت بزارم به صورت مجانی برنامه یک محصول تجاری و پولی رو بهبود بدم. چون این فایده خاصی نداره. اگر طراحی این اسکوپ باز بود و یا حتی قیمت خیلی ارزونی داشت (البته منظورم ارزون نسبت به جیب خودمه) به صورتی که چیز فراگیری شده بود، شاید این کار بد نبود ولی در این شرایط کار بی فایدهآ‌ای است.
                      این اسیلوسکپ ها توی سی دیش یه واسط خروجی برای متلب و هر برنامه دیگه ای داره! OCX داره اونایی که بلدن کار خیلی سختی نیست...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                        این اسیلوسکپ ها توی سی دیش یه واسط خروجی برای متلب و هر برنامه دیگه ای داره! OCX داره اونایی که بلدن کار خیلی سختی نیست...
                        با سلام
                        (یه تاپیک عتیقه بالا کشیده شده!)
                        خوب احتمالا این برای mojtooba میآ‌تونه جالب باشه. من که متاسفانه اصلا دیگه وقت نکردم رو این موضوع کار کنم

دیدگاه

مطالب جالبی رو گذاشتید. مخصوصا درایو کردن مونیتور.
                          یه سوال داشتم. اسیلسکوپ هایی که در آزمایشگاهها وجود دارند، حدودا تو چه رنجی هستند؟
                          یعنی این مداری که شما ( http://www.eosystems.ro/eoscope/eoscope_en.htm ) گذاشتید، میآ‌ تونه هدف این تاپیک رو عملی کنه؟
                          کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید
                            مطالب جالبی رو گذاشتید. مخصوصا درایو کردن مونیتور.
                            یه سوال داشتم. اسیلسکوپ هایی که در آزمایشگاهها وجود دارند، حدودا تو چه رنجی هستند؟
                            یعنی این مداری که شما ( http://www.eosystems.ro/eoscope/eoscope_en.htm ) گذاشتید، میآ‌ تونه هدف این تاپیک رو عملی کنه؟
                            با سلام
                            خوب اسکپآ‌های خیلی متفاوتی از نظر کارایی و قیمت وجود دارند. ولی سادهآ‌ترین مدلآ‌ها معمولا حدود 1Gsps نمونه برداری دارند و پهنای باند حدود ۱۰۰ مگ.
                            مدلآ‌هایی که یکم پیشرفتهآ‌تر هستند ۲۰۰ مگ پهنای باند دارند. البته اینآ‌ها اسکپآ‌های معمولی هستند!
                            مداری که لینکش هست چیز جالبی هست و تقریبا یه مداری شبیه به این در ذهن من بود ولی با نمایشگر VGA.
                            البته به نظرم این بورد باید به صورت یه بورد آموزشی FPGA باشد که امکان دریافت سیگنال انالوگ را دارد که یکی از کاربردآ‌های آن میآ‌تواند اسکپ باشد.

دیدگاه

با سلام
                              راستی سایت عالی www.fpga4fun.com یه توضیج هم برای اسیلوسکپ دیجیتال داره که به نظرم خیلی توضیحات خوبی آمد دوستان اگر علاقهآ‌مند هستند حتما یه نگاهی بیندازند:
                              http://www.fpga4fun.com/digitalscope.html

دیدگاه

یعنی باید با FPGA اونو ساخت؟ پس فعلا من که باید بی خیالش شم.
                                کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X