اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چندتا سوال درباره ی IGBT و MC3PHAC

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چندتا سوال درباره ی IGBT و MC3PHAC

دوستان عزیز واقعا دستتون درد نکنه .
    دوستان درمورد dead time برچه مبنایی انتخابش کنم اصلا مهم است یا نه؟(محدوده تغیراتش مهمه؟)
    در باره انواع زمین ها یعنی چیکار کنم vss و vssa رو به هم وبه زمین بدم ؟ این پاراگراف دیتا شیت پس منظورش چیه ؟چرا جاهای دیگه این قدر تاکید کرده این دوزمین از هم جدا باشند؟

GND is the
    digital ground plane and power supply return. GNDA is the analog circuit
    ground. They are both the same reference voltage, but are routed separately,
    and tie together at only one point

استاد طراح عزیز میشه در مورد پین 16 بیشتر توضیح بدید چون این توضیحات شما رو عینا در دیتا شیت خوندم اما کار اصلیش و اینکه تغیرات این pwm چه نتایجی در مدار ایجاد میکنه رو بازم متوجه نشدم.
    در باره ی پین 28 یا همون dc_bus هم میشه یه توضیح بدید اینکه جلوش نوشته شده from divided dc bus یعنی کافیه بهش یه 3.5 ولت بدم؟
    موفقیت بدست آوردن چیزیست که دوست داری و خوشبختی دوست داشتن چیزیست که بدست آوردهآ‌ای.

دیدگاه

1- انتخاب Dead time بستگی به سرعت خاموش شدن سوئیچ شما دارد که در حد میکروثانیه اتخاب می شود (در IR2130 این عدد برابر 2.5 میکروثانیه است).
      2- برای اتصال GND اگر مثلا از رگولاتورهای سری 78 استفاده می کنید، آنرا در نقطه ای نزدیک به پایه های 4 و 22 قرار دهید و دو انشعاب از پایه وسط آن بگیرید که یکی به پایه 4 و از آنجا به مدارهای آنالوگ و انشعاب دوم به پایه 22 و از آنجا به مدارهای دیجیتال حرکت کند. خارج از این نوع اتصال هم زمین آنالوگ و دیجیتال را در جای دیگر به هم وصل نکنید.
      3- در یک موج PWM یک فرکانس ثابت برای موج حامل وجود دارد که در واقع فرکانس موج مثلثی است که شکل موج اصلی با آن مقایسه می شود. پایه 16 تعیین کننده این فرکانس است که هرچه کوچکتر باشد، صدای سوت تولید شده توسط موتور بیشتر است و تلفات سوئیچ های نیمه هادی هم کمتر است. در نقطه مقابل هرچه این فرکانس بیشتر باشد، موتور کم صداتر کار می کند، اما در عوض تلفات سوئیچ های نیمه هادی بیشتر می شود.
      4- عبارت نوشته شده برای پایه 28 به این معنی است که ولتاژ Bus که برای برق 220Vac در حدود 310 ولت است باید با یک تقسیم مقاومتی کاهش یابد و بعدا به این پایه اعمال شود.
      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

مهندس کی نژاد واقعا از شما سپاسگذارم .با اینکه نمیدونم شما این همه معلومات واطلاعات را چگونه به دست اوردید ولی از اینکه بدون هیچ چشم داشتی در اختیار دیگر دوستان قرار می دهید واقعا سپاسگذارم . امیدوارم در راهی که انتخاب کردید موفق باشید
        موفقیت بدست آوردن چیزیست که دوست داری و خوشبختی دوست داشتن چیزیست که بدست آوردهآ‌ای.

دیدگاه

مهندس چند تا سوال فرعی دیگه در این زمینه دارم که با حل شدن این موارد اطلاعاتم در باره این قطعه حد اقل در حد تئوری کامل میشود .
          1- تعیین پلاریته pwm که تغییری در کار کرد موثر این مدار ایجاد نمیکند؟
          2-در دیتاشیت گفته شده پایه ی RBRAKE برای دشارژ خازن DC-BUS در زمان افزایش غیر مجاز ولتاژ این پایه به کار میرود .می تونم با یک مدار ترانزیستوری این مقاومتو وارد مدار کنم؟ منظور از این خازن همون خازن قرار داده شده در مبدل AC-DC این پایه میباشد؟
          3-برای دادن ولتاژهای متغیر به پایه های ADC باید از طریق MUX-IN عمل کرده وپایه ی مورد نظر رو LOW کنیم مثلا وقتی پایه PWM FREQ را LOW کردیم بادادن مقدار ولتاژ معین به MUX-IN فرکانس PWM را تعیین می کنیم . اصلا مقدار مجاز LOW و HIGH منطقی در پایه های این قطعه چند ولت است و میتوان این کار رو با استفاده از MICRO SWITCH انجام داد ؟
          4- کنترل پین SPEED به تنهایی برای کنترل سرعت موثر است ؟ لازم نیست هم زمان کنترل ولتاژ هم انجام بدیم ؟
          5-چرا VBOOST در حالت standalone تنها بین 0 تا 40 درصد قابل تغییر است مگه این پایه برای کنترل ولتاژبه کار نمیرود ؟
          در آخر اگر نکاتی تکمیلی یا پیشنهاداتی در این زمینه میدانید لطفا بگویید تا مدارم برای اولین بار در بهترین شرایط کار کند.
          بسیار سپاسگذارم.

دیدگاه

سلام مهندس جان، در جایی که مهندس کی نژاد هستند دیگه من بیسواد چیزی ندارم که بگم،در مورد RBRAKE تا اونجایی که من میدونم یه جور ترمزه که کمک میکنه موتور زودتر از دور بیفته که تو اینورتر های آماده معمولا از المنت استفاده میکنند که اگه از IGBT های پک برای موتور استفاده کنی یه ترانزیستور از نوع IGBT برای همین المنت داره که با همین فرمان RBRAKE فعال میشه، در مورد پایه SPEED که به یه پتانسومتر به + و زمین وصل شده شما میتونی سرعت موتور رو با ولوم کنترل کنی ،اگه از سریال واسه فرمان دادن استفاده کنی این پایه کاربردی نداره،راجع به مابقی سوالاتت سوادم قد نمیده وگرنه از خدام بود که کمکت کنم کمتر سوخت بدی،و اما نکته آخر، برای IGBT به نظر من اگه از IGBT های پک که کامل هست و برای موتور های صنعتی طراحی شده و دارای پل دیدو داحلی هست استفاده کنی بهتر و از گیت درایوری که اوتوکوپلری هست استفاده کن تا اگه خدایی نکرده قسمت پاورت سوخت به MC3PHAC صدمه نرسه،بازم اگه کمکی از دستم برسه نوکرتم هستم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahziyar
              مهندس چند تا سوال فرعی دیگه در این زمینه دارم که با حل شدن این موارد اطلاعاتم در باره این قطعه حد اقل در حد تئوری کامل میشود .
              1- تعیین پلاریته pwm که تغییری در کار کرد موثر این مدار ایجاد نمیکند؟
              2-در دیتاشیت گفته شده پایه ی RBRAKE برای دشارژ خازن DC-BUS در زمان افزایش غیر مجاز ولتاژ این پایه به کار میرود .می تونم با یک مدار ترانزیستوری این مقاومتو وارد مدار کنم؟ منظور از این خازن همون خازن قرار داده شده در مبدل AC-DC این پایه میباشد؟
              3-برای دادن ولتاژهای متغیر به پایه های ADC باید از طریق MUX-IN عمل کرده وپایه ی مورد نظر رو LOW کنیم مثلا وقتی پایه PWM FREQ را LOW کردیم بادادن مقدار ولتاژ معین به MUX-IN فرکانس PWM را تعیین می کنیم . اصلا مقدار مجاز LOW و HIGH منطقی در پایه های این قطعه چند ولت است و میتوان این کار رو با استفاده از MICRO SWITCH انجام داد ؟
              4- کنترل پین SPEED به تنهایی برای کنترل سرعت موثر است ؟ لازم نیست هم زمان کنترل ولتاژ هم انجام بدیم ؟
              5-چرا VBOOST در حالت standalone تنها بین 0 تا 40 درصد قابل تغییر است مگه این پایه برای کنترل ولتاژبه کار نمیرود ؟
              1- تعیین پلاریته PWM بستگی به مدارای دارد که بعد از آن قرار گرفته که آیا بصورت active low عمل می کند و یا active high و تاثیری در کارکرد مدار ندارد.

2- هنگامی که موتور دور بالایی داشته باشد و فرکانس اعمال شده به آن بر اثر فرمان کنترلر کم یا قطع شود، به دلیل اینرسی موتور مدتی طول می کشد تا دور آن کاهش یابد و در این زمان موتور بصورت یک ژنراتور عمل می کند که به مدار انرژی تحویل می دهد و خازن ولتاژ بالایی را که دو سر Bus قرار دارد، شارژ می کند. این عمل می تواند منجر به بالا رفتن ولتاژ DC و در نهایت سوختن مدار شود. البته این پدیده بیشتر در موتورهای با توان بالا قابل مشاهده است و در توانهای تا 3 اسب بعضا قابل صرف نظر است. برای برطرف کردن این مسئله یک مقاومت بوسیله یک سوئیچ که می تواند igbt یا mosfet یا حتی BJT باشد، بصورت موازی در مدار قرار می گیرد تا این انرژی اضافی را بصورت حرارت تلف کند و ولتاژ Bus منجر به سوختن قطعات نشود.

3- در وضعیت Stand alone پایه های 16 و 17 و 19 و 20 خروجی هستند و خود سیگنال لازم را تامین می کنند و با گذاشتن مقاومت مناسب ولتاژها به درستی تامین می شوند. اگر هم قصد اعمال ولتاژ مستقیم به پایه MUX-IN را دارید، باید از طریق مداری، Low شدن هریک از پایه های مذکور را تشخیص بدهید و همزمان با آن ولتاژ آنالوگ مورد نظر را در محدوده 5-0 به این ورودی اعمال کنید.

4- کنترل ولتاژ بصورت خودکار توسط IC انجام می شود.

5- به مفهوم VBOOST توجه کنید که ولتاژ اعمال شده به موتور در فرکانس صفر(DC) است و حتی در مقادیر بسیار کمتر از 40 درصد هم می تواند منجر به جریان کشی بالایی در موتور باشد(شکل 5 در Datasheet).

----------------
              یک ماژول IGBT با جریان 15 آمپر و ولتاژ 600 ولت در بازار وجود دارد که بسیار ارزان و کوچک است و درایور بخش قدرت هم در داخل آن قرار دارد. مناسب است که برای بخش قدرت مطالعه ای هم روی این قطعه داشته باشید:

sm0vpo.com/_pdf/FS/FSBS15CH60.pdf

محل فروش: صبا الکترونیک در زیرزمین پاساژ امجد
              وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
              اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

با سلام مهندس میخواستم بدونم شما با این آی سی کار کردید؟میشه این آیسی را با میکرو کنترل کرد اگه میشه منا در این رابطه راهنمایی کنید من هر کاری میکنم نمیتونم با میکرو راه اندازیش کنم ممنون میشم کمکم کنید

دیدگاه

ازتون متشکرم که وقتتونو در اختیارم گذاشتید .
                  اقا ولی مشکل من با این پین DC-BUS درست حسابی حل نشد . ببینید من بایک پل دیودی و 2تا خازن ولتاژ AC ورودی رو به DC تبدیل میکنم بعد بایک تقسیم مقاومتی 3.5 ولتو به این پایه تحویل میدم ولی خود این 230 DC رو مستقیم به پین های شماره 27 و 22 پکیج FSBS15 میدم .میتونم به جای تقسیم مقاومتی از ترانس و رگلاتور استفاده کنم ؟ نیاز به ایزولاسیون نداره؟ . تورو خدا در باره این خازن که در زمان تبدیل متور به مولد شارژ میشه یه توضیحی بدید حسابی گیج شدم ، چه طوری ودر کجا ازش استفاده کنم ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                    با سلام مهندس میخواستم بدونم شما با این آی سی کار کردید؟میشه این آیسی را با میکرو کنترل کرد اگه میشه منا در این رابطه راهنمایی کنید من هر کاری میکنم نمیتونم با میکرو راه اندازیش کنم ممنون میشم کمکم کنید
                    دوست عزیز شما تونستید بدون میکرو این ic رو راه بندازید ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                      برای راهنمایی شما باید اول توضیح دهید که چه مراحلی را انجام داده اید و به چه صورتی با IC ارتباط برقرار کرده اید.

نوشته اصلی توسط mahziyar
                      اقا ولی مشکل من با این پین DC-BUS درست حسابی حل نشد . ببینید من بایک پل دیودی و 2تا خازن ولتاژ AC ورودی رو به DC تبدیل میکنم بعد بایک تقسیم مقاومتی 3.5 ولتو به این پایه تحویل میدم ولی خود این 230 DC رو مستقیم به پین های شماره 27 و 22 پکیج FSBS15 میدم .میتونم به جای تقسیم مقاومتی از ترانس و رگلاتور استفاده کنم ؟ نیاز به ایزولاسیون نداره؟ . تورو خدا در باره این خازن که در زمان تبدیل متور به مولد شارژ میشه یه توضیحی بدید حسابی گیج شدم ، چه طوری ودر کجا ازش استفاده کنم ؟
                      خازن مورد بحث همان خازن یا خازن هایی است که بعد از پل دیود قرار می گیرند و ولتاژ برق شهر را یکسو می کنند. مقدار این خازن در حد چند صد میکرو فاراد و با ولتاژ 400 ولت برای یک موتور یک اسب یا کمتر است.هنگامی که موتور بصورت ژنراتور عمل می کند، از طریق دیود های موازی با igbt ها این خازن را شارژ می کند.
                      پین DC-BUS برای اطلاع از ولتاژ BUS پیش بینی شده و اگر شما این ولتاژ را با واسطه یک رگولاتور به این پین متصل کنید، عملا امکان نظارت بر ولتاژ از IC سلب می شود. اما یک نکته هم در مورد این پین در Datasheet وجود دارد که نوشته شده در هنگام شروع به کار IC بصورت خروجی عمل می کند. بنابراین به نظر می رسد اگر ولتاژ تقسیم شده BUS بخواهد خود را در لحظه اول بر این پین تحمیل کند، شاید در زمان راه اندازی مشکلی بوجود بیاید و شاید گذاشتن یک سوئیچ که در ابتدای کار ولتاژ BUS را قطع کند، لازم باشد.
                      در مورد بحث ایزولاسیون هم قابل انجام است، اما برای پین DC-BUS نیاز به اپتوکوپلر آنالوگ دارد. بنابراین بهتر است MC3PHAC بدون ایزولاسیون به FSBS متصل شود، و اگر ارتباطی با کامپیوتر یا میکروکنترلر مورد نظرباشد، بصورت ایزوله انجام شود. فقط در مورد پتانسیومترهای مدار دقت کنید که ممکن است به علت عدم رعایت ایزولاسیون خطر برق گرفتگی داشته باشند و برای ولوم SPEED می توانید از ولوم های چند دور با بدنه پلاستیکی استفاده کنید. به شما پیشنهاد می شود در کار با اینگونه مدارات احتیاط لازم را به عمل بیاورید تا احیانا خطری برای شما به لحاظ برق گرفتگی پیش نیاید. در تست مدارات قدرت مواظب چشم خود هم باشید که گاهی بر اثر ترکیدن قطعات، ذرات ریزی به سمت بیرون پرتاب می شود.
                      نکته آخر اینکه فقط لازم است از ولتاژ مثبت خط BUS فیدبک بگیرید و زمین FSBS و MC3PHAC به هم متصل می شوند. به عبارت دیگر، تقسیم ولتاژ بین پایه 27 از FSBS و زمین آن انجام می شود.

دیدگاه

با سلام مهندس من مداری که مربوط به ارتباط با کامپیوتر بود را بستم وبا max 232 به میکرو وصل کردم بعد آدرس را ارسال کردم بعد دیتا اما کار نمیکرد خواهشا کمک کنید شما با میکرو باهاش ارتباط برقرار کردی؟اگه کمک کنید ممنون میشم اگه نمونه کد دارید برام بذارید ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                          با سلام مهندس من مداری که مربوط به ارتباط با کامپیوتر بود را بستم وبا max 232 به میکرو وصل کردم بعد آدرس را ارسال کردم بعد دیتا اما کار نمیکرد خواهشا کمک کنید شما با میکرو باهاش ارتباط برقرار کردی؟اگه کمک کنید ممنون میشم اگه نمونه کد دارید برام بذارید ممنون میشم
                          خیر، شخصا چنین کاری را انجام نداده ام.
                          در فایل زیر اطلاعات مفیدی برای ارتباط با این IC آورده شده است:

http://www.freescale.com/files/micro...ote/AN2202.pdf

دیدگاه

مهندس تو این سایت چند نفر دیگه ام بودن که نتونسته بودند به صورت سریال با این آیسی ارتباط برقرار کنند آیا اصلا کسی تونسته سریال باهاش کار کنه؟نظر شما در این باره چیه؟

دیدگاه

سلام مجدد . مهندس کی نژاد در باره ی fsbs منابع کمی وجود داره من برای تعیین مقادیر دچار مشکل شدم :angry:

Rpf رو 4.7 کیلو قرار دادم . Cpf و Cbpf رو 1 نانو فاراد قراردادم .Rs رو 100 اهم قرار دادم . Cbs رو 22 میکرو .Cbsc رو 0.1 میکرو .Re ها رو 20 اهم .Rbs رو 100 اهم .Csp 15 بالاتر از 150 میکرو .Cfod س33نانو قرار دادم نظرتون چیه مقدار خازن CDCS رو چه قدر قرار بدم . نظرتون درباره ی RF ها چه قدر ؟در باره دیودا چی میتونم از 1N4002 استفاده کنم نظر شما چیه ؟
                              با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                                مهندس تو این سایت چند نفر دیگه ام بودن که نتونسته بودند به صورت سریال با این آیسی ارتباط برقرار کنند آیا اصلا کسی تونسته سریال باهاش کار کنه؟نظر شما در این باره چیه؟
                                برای ارتباط سریال بهتر است ابتدا از محیطی مانند visual basic شروع کنید که امکان تغییر نرم افزار به سادگی میسر باشد. زیرا در استفاده از میکرو کنترلر به سادگی معلوم نمی شود اشکال از کدام سمت است که ارتباط برقرار نمی شود.

نوشته اصلی توسط mahziyar

Rpf رو 4.7 کیلو قرار دادم . Cpf و Cbpf رو 1 نانو فاراد قراردادم .Rs رو 100 اهم قرار دادم . Cbs رو 22 میکرو .Cbsc رو 0.1 میکرو .Re ها رو 20 اهم .Rbs رو 100 اهم .Csp 15 بالاتر از 150 میکرو .Cfod س33نانو قرار دادم نظرتون چیه مقدار خازن CDCS رو چه قدر قرار بدم . نظرتون درباره ی RF ها چه قدر ؟در باره دیودا چی میتونم از 1N4002 استفاده کنم نظر شما چیه ؟
                                با تشکر
                                Re ها را مطابق توصیه Datasheet برابر 5.6 اهم و Rbs را 18 اهم قرار دهید. دیودها باید دارای ولتاژ معکوس حداقل 400 ولت باشند و ترجیحا از نوع Fast باشند که 1n4002 دارای هیچ یک از این خصوصیات نیست. پیشنهاد می شود از BYT43J استفاده کنید. خازن CDCS باید دارای ولتاژ 400 ولت و بین 100 نانو تا یک میکروفاراد باشد. برای توضیح RF و مدار حفاظت اول اطلاعات IR2130 را ببینید و مدار حفاظت آن را ملاحظه کنید تا بعدا به شما توضیح داده شود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X