اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چندتا سوال درباره ی IGBT و MC3PHAC

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چندتا سوال درباره ی IGBT و MC3PHAC

نوشته اصلی توسط زوار
    با سلام مهندس میخواستم بدونم acceleration این آی سی در نهایت تا چند ثانیه میباشد؟من مقدار را هر چی تنظیم میکنم در راه اندازی موتورم خیلی فرق نمیکنه میشه بفرمایید مشکل میتونه از کجا باشه در ضمن من میخوام روی lcd نمایش بدم باید 127 را نمایش بدم؟ ممنونم
    همانطور که گفته شد، واحد Acceleration Rate ثانیه نیست و بلکه هرتز بر ثانیه است که در Datasheet در محدوده 0.5 تا 128 ذکر شده است. در مورد عدم تفاوت در عملکرد موتور با تغییر این پارامتر مطلب خاصی نمی توان گفت، جز آنکه اگر این تغییر به درستی انجام شود، حتما در زمان تغییر بین دو فرکانس تاثیر خواهد داشت.

نوشته اصلی توسط arash681
    با سلام، مهندس من قبل از این که به این سایت برای گفتن مشکلم بیام؛ پی دی افشو زیرورو کرده بودم و همچنین از سایت fairchild بیش از 50 پی دی اف درباره ی این مدل ای سی ها (SPM) خواندم و مداری که در دیتاشیتش هست رو پی سی بیشو زدم! اما نمی دونم چه طوری از طریق cpu که در دیتاشیت گفته با این fsbs15ch60 ارتباط برقرار کنم ایا باید از میکرو خاصی استفاده کنم و یا این که برای راه اندازی باید ریست شود خوشحال می شوم با جزِییات کامل راهنمایی کنید!
    در شکل 11 از datasheet این قطعه، نحوه ارتباط با یک میکروکنترلر نمایش داده شده است. اما این مسئله که چه برنامه ای در میکروکنترلر نوشته شود که سیگنال های لازم را برای راه اندازی موتور تولید کند، کاری نسبتا پیچیده است که احتیاج به تسلط کافی بر مبانی اینورترهای سه فاز و برنامه نویسی مرتبط با آن دارد. اگر شما از چنین تجربه ای برخوردار نیستید، پیشنهاد می شود از Mc3PHAC به عنوان کنترلر استفاده کنید و برای این کار باید اطلاعات این IC را بصورت کامل مطالعه کنید.
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
      با سلام مهندس میخواستم بدونم acceleration این آی سی در نهایت تا چند ثانیه میباشد؟من مقدار را هر چی تنظیم میکنم در راه اندازی موتورم خیلی فرق نمیکنه میشه بفرمایید مشکل میتونه از کجا باشه
      با سلام خدمت دوستان عزیز و تبریک موفقیت جدید شما
      اما 1 نکته درباره مدار شما : در آی سی MC3PHAC پایه شماره 7 (PLL CAP) باید توسط خازنی به زمین وصل میشد (طبق نقشه موجود در دیتاشیت آی سی) :read: که در نقشه شما این مسیر رعایت نشده !
      موفق باشید. @};-
      و سَخَّر نا لَکُم ما فی السَمواتِ و الارض
      ما ، آسمان و زمین را به تسخیر شما در آوردیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط am!n
        با سلام خدمت دوستان عزیز و تبریک موفقیت جدید شما
        اما 1 نکته درباره مدار شما : در آی سی MC3PHAC پایه شماره 7 (PLL CAP) باید توسط خازنی به زمین وصل میشد (طبق نقشه موجود در دیتاشیت آی سی) :read: که در نقشه شما این مسیر رعایت نشده !
        اینم یه عکس :-q

دیدگاه

آقا من یه سوال داشتم :-@
          میشه خروجی این مدارو تا 3 اسب ارتقاء داد ؟ :-?
          اگه میشه لطفا راهنمایی کنید @};-

دیدگاه

نوشته اصلی توسط am!n
            آقا من یه سوال داشتم :-@
            میشه خروجی این مدارو تا 3 اسب ارتقاء داد ؟ :-?
            اگه میشه لطفا راهنمایی کنید @};-
            برای بالا بردن توان موتور تا حد 3 اسب باید جریان مجاز IGBT و دیودهای معکوس و پل دیود بخش قدرت و خازن تغدیه و مدار فیدبک جریان را متناسب با توان موتور طراحی کنید که برای این کار باید برخی از جزئیات پست های گذشته این تاپیک را مطالعه کنید.
            وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
            اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

با سلام، من می خواستم توسط FPGA یک موج PWM بسازم که با FSBS15CH60 ارتباط برقرار کند،و همچنین نمی دونم چه طوری با MAX 7000 شرکت ALTERA با fsbs ارتباط برقرار کنم. میشه در این زمینه مرا راهنمایی کنید. حسابی گیج شدم چیکار کنم. استادم گفته (البته چیزایی که من از حرفاش متوجه شدم!) که باید یک موج مثلثی بسازم که ماکزیمم موج یک است و تعداد پالس بر ثانیه اش دستمون باشد و همچنین باید یک موج سینوسی بسازیم که فرکانس،دامنه و فازش دستمون باشد. هیچ کدام از تریستورهای 1و3،4و5،6و2 نباید هم زمان روشن باشند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arash681
                با سلام، من می خواستم توسط FPGA یک موج PWM بسازم که با FSBS15CH60 ارتباط برقرار کند،و همچنین نمی دونم چه طوری با MAX 7000 شرکت ALTERA با fsbs ارتباط برقرار کنم. میشه در این زمینه مرا راهنمایی کنید. حسابی گیج شدم چیکار کنم. استادم گفته (البته چیزایی که من از حرفاش متوجه شدم!) که باید یک موج مثلثی بسازم که ماکزیمم موج یک است و تعداد پالس بر ثانیه اش دستمون باشد و همچنین باید یک موج سینوسی بسازیم که فرکانس،دامنه و فازش دستمون باشد. هیچ کدام از تریستورهای 1و3،4و5،6و2 نباید هم زمان روشن باشند.
                سوال شما ارتباطی با محتوای این تاپیک ندارد و می توانید آن را در انجمن FPGA مطرح کنید. اما به عنوان یک راهنمایی کلی باید یک جدول را که حداقل از یک چهارم سیکل یک موج سینوسی تشکیل شده باشد، از پیش محاسبه و در یک حافظه Flash ذخیره کنید و مضربی کوچکتر یا حداکثر مساوی با یک از مقادیر سینوسی را با موج مثلثی مقایسه کنید. این عمل برای 3 سینوسی با اختلاف فاز 120 درجه باید انجام شود و سرعت خواندن جدول سینوسی، فرکانس جریان موتور را تعیین می کند. حال اینکه چگونه از جدولی که تنها یک چهارم از یک سینوسی را ذخیره کرده بتوانید 3 سینوسی را با اختلاف فاز 120 درجه، استخراج کنید مستلزم بازگشت به روابط مثلثاتی است که در دبیرستان مطالعه کرده اید.

دیدگاه

با سلام مهندس میخوام بدونم در این آی سی accelerationو deceleration یکی است؟چون برای تنظیمdeceleration پارامتری نیست اگر یکیه مثلا اگر acceleration را طوری تنظیم کنیم که موتور در 1 ثانیه به فرکانس تنظیم شده برسه آیا در deceleration هم همین طوره؟یعنی موتور در 1 ثانیه می ایسته؟

دیدگاه

سلام

من این ترم میخام پروژه ام رو بردارم

میخاستم بدونم که میشه با یه مگا 64 هم 6 تا pwm رو تولید کرد و هم جریان و ولتاژ اعمالی به موتور و اختلاف فازشون رو اندازه گرفت و بعد توسط میکرو به pc فرستاد ؟
                    بعد برای اندازه گیری جریان فقی یه فاز رو اندازه می گیرن دیگه ؟ موتور متعادله سه فازش دیگه

بعد از کجا بدونم که موتور چه جوری بسته شده ؟( ستاره یا مثلث ) ما که فقط تئوری خوندیم
                    بعد رفته بودم IGBT بگیرم که گفتم چند آمپر میخای موندم چی بگم ، موتور های سه فازی که تو گارگاه های دانشگاه ها هستن معمولا چند وات هستن ؟
                    یکی هم میگفت که igbt سخته با mosfet کار کن . درسته ؟
                    بعد این قطعات مثلا ماسفت هم لحیم میشن ؟ لحیم در توان بالا ذوب نشه ؟ اینا رو نمیشه عایق بندی کرد که دست خورد برق نگیره ؟
                    و ....

دیدگاه

با سلام، مهندس می خواستم یک راهنمایی منو بکنید یرای آی سی fsbs جز پل دیود تمام قطعات رو smd گذاشتم مقاومت های (Rs u.v.w) که 3 تا 0.2 اهم 2وات هست ایا درسته یا بهتره 6 تاش کنم چون smd که 5 وات باشه پیدا نکردم خازنCdcs=100 n 630 V هست. در صفحات قبلی گفته شده که یک varistor موازی کنیم چه جوری باید موازی کنم؟ برای 5 و 15 ولت دو تا lm317 گذاشتم هر کازی کردم عکسش پلود نشد
                      با سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                        با سلام مهندس میخوام بدونم در این آی سی accelerationو deceleration یکی است؟چون برای تنظیمdeceleration پارامتری نیست اگر یکیه مثلا اگر acceleration را طوری تنظیم کنیم که موتور در 1 ثانیه به فرکانس تنظیم شده برسه آیا در deceleration هم همین طوره؟یعنی موتور در 1 ثانیه می ایسته؟
                        در بخش Automatic Deceleration Control توضیح داده شده که برای deceleration از عدد acceleration استفاده می شود.

نوشته اصلی توسط درود

میخاستم بدونم که میشه با یه مگا 64 هم 6 تا pwm رو تولید کرد و هم جریان و ولتاژ اعمالی به موتور و اختلاف فازشون رو اندازه گرفت و بعد توسط میکرو به pc فرستاد ؟
                        بعد برای اندازه گیری جریان فقی یه فاز رو اندازه می گیرن دیگه ؟ موتور متعادله سه فازش دیگه

بعد از کجا بدونم که موتور چه جوری بسته شده ؟( ستاره یا مثلث ) ما که فقط تئوری خوندیم
                        بعد رفته بودم IGBT بگیرم که گفتم چند آمپر میخای موندم چی بگم ، موتور های سه فازی که تو گارگاه های دانشگاه ها هستن معمولا چند وات هستن ؟
                        یکی هم میگفت که igbt سخته با mosfet کار کن . درسته ؟
                        بعد این قطعات مثلا ماسفت هم لحیم میشن ؟ لحیم در توان بالا ذوب نشه ؟ اینا رو نمیشه عایق بندی کرد که دست خورد برق نگیره ؟
                        سوالات شما متعدد و مختلف است. اما بطور خلاصه با mega64 می توان سیگنال های pwm لازم را تولید کرد. بحث اندازه گیری اختلاف فاز جریان و ولتاژ و ارسال به PC هم ممکن است، اما مجموعه انجام این عملیات با رعایت منحنی V/f و acceleration و deceleration و ... نیاز به یک تسلط فنی بالا دارد و پروژه نسبتا سنگینی محسوب می شود که احتمالا از محدوده توانایی کسی که تجربه کافی نداشته باشد، خارج باشد. ستاره یا مثلث بسته شدن موتور را می توان به راحتی با مشاهده نحوه سیم بندی خارجی آن تشخیص داد. توان موتورهای کارگاه دانشگاه را باید از روی پلاک آن قرائت کنید، اما برای یک موتور یک اسب به یک IGBT با جریان حدود 15 آمپر نیاز است. برای کاربرد های کنترل موتور اصولا IGBT بهتر از mosfet است و تفاوت چندانی در کار با آنها به غیر از بحث ولتاژ گیت و ملاحظاتی در مدار درایور، وجود ندارد.

نوشته اصلی توسط arash681
                        با سلام، مهندس می خواستم یک راهنمایی منو بکنید یرای آی سی fsbs جز پل دیود تمام قطعات رو smd گذاشتم مقاومت های (Rs u.v.w) که 3 تا 0.2 اهم 2وات هست ایا درسته یا بهتره 6 تاش کنم چون smd که 5 وات باشه پیدا نکردم خازنCdcs=100 n 630 V هست. در صفحات قبلی گفته شده که یک varistor موازی کنیم چه جوری باید موازی کنم؟
                        زیاد کردن تعداد مقاومت ها در صورتی که توان مقاومت های فعلی کافی باشد، لازم نیست. varistor به موازات 220 ولت برق شهر قرار می گیرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح

سوالات شما متعدد و مختلف است. اما بطور خلاصه با mega64 می توان سیگنال های pwm لازم را تولید کرد. بحث اندازه گیری اختلاف فاز جریان و ولتاژ و ارسال به PC هم ممکن است، اما مجموعه انجام این عملیات با رعایت منحنی V/f و acceleration و deceleration و ... نیاز به یک تسلط فنی بالا دارد و پروژه نسبتا سنگینی محسوب می شود که احتمالا از محدوده توانایی کسی که تجربه کافی نداشته باشد، خارج باشد. ستاره یا مثلث بسته شدن موتور را می توان به راحتی با مشاهده نحوه سیم بندی خارجی آن تشخیص داد. توان موتورهای کارگاه دانشگاه را باید از روی پلاک آن قرائت کنید، اما برای یک موتور یک اسب به یک IGBT با جریان حدود 15 آمپر نیاز است. برای کاربرد های کنترل موتور اصولا IGBT بهتر از mosfet است و تفاوت چندانی در کار با آنها به غیر از بحث ولتاژ گیت و ملاحظاتی در مدار درایور، وجود ندارد.

مهندس اینا رو هم عنایت میکنین ( شرمنده که ساده هستن ولی اصلا نمیدونم چی کار کنم :cry2: )

اول در مورد سیم بندی : منظورتون از سیم بندی خارجی همون سیم پیچی استاتوره دیگه ؟ روتور که کاری نداریم باهاش ؟ ( سیم بندی روتور برامون مهمه ؟ یا قفس سنجابی بودنش چه طور ؟ )
                          دوم در مورد درایو : ما یه استاد داریم ، ایشون با یکی از ارشد ها داشتن دو ماه روی درایو igbt کار میکردن که آخر نمی دونم که تونستن راه بندازن یا نه ، اگه اونا نتونن من که .... :redface:
                          واسه همین خاطره که میگم ماسفت ، ولی اگه شما دلیل خاصی دارین خوشحال میشم بیان کنید

در مورد کارایی که مگا 64 میکنه : منظورم این هست که تمامcpu مگا 64 صرف تولید pwm ها میشه یا میشه از قسمت های دیگش استفاده کرد ؟ ( تو رباطی که با مگا 16 درست کرده بودم 2 تا پی دبلیو ام داشتم ولی مشکلی پیش نیومد، مثل اینکه تو کار میکرو این بخش تاثیر نداره ، درسته ؟)
                          اینها ((مجموعه انجام این عملیات با رعایت منحنی V/f و acceleration و deceleration و ... )) رو بیشتر توضیح میدین ؟ مگه ما فقط pwm نمیدیم و بقیه کار ها رو خود آیسی m3phac کنه ؟ oo:

مورد سوم هم : اگه اطلاعاتی در مورد مداراتی که با توان بالاتر سرو کار دارن ممنون میشم ، یه سوال مثلا : قسمت مسی برد چه قدر عرض داشته باشه تا جریان موتور رو تحمل کنه ؟ همون 10 آمپر رو 2 سانت خوبه ؟ :sad:

:nerd
                          مهندس اگه به نظرتون پروژه سختیه و نمی تونم انجامش بدم برم یه چیز تئوری بردارم (ولی میخام یه چیزی یاد بگیریم )
                          این اطلاعات رو از چه هند بوکهایی میشه بدست آورد ؟ :eek:

دیدگاه

با سلام مهندس ممنون از پاسختون این بخش را دیدم اما من وقتی acceleration را جوری تنظیم میکنم که موتور تو 2 ثانیه به فرکانس تنظیم شده میرسه اما وقتی stop میکنم خیلی بیشتر طول میکشه تا توقف کنه به نظر شما علت چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط درود
                              اول در مورد سیم بندی : منظورتون از سیم بندی خارجی همون سیم پیچی استاتوره دیگه ؟ روتور که کاری نداریم باهاش ؟ ( سیم بندی روتور برامون مهمه ؟ یا قفس سنجابی بودنش چه طور ؟ )
                              دوم در مورد درایو : ما یه استاد داریم دکتر بنایی ، ایشون با یکی از ارشد ها داشتن دو ماه روی درایو igbt کار میکردن که آخر نمی دونم که تونستن راه بندازن یا نه ، اگه اونا نتونن من که .... :redface:
                              واسه همین خاطره که میگم ماسفت ، ولی اگه شما دلیل خاصی دارین خوشحال میشم بیان کنید

در مورد کارایی که مگا 64 میکنه : منظورم این هست که تمامcpu مگا 64 صرف تولید pwm ها میشه یا میشه از قسمت های دیگش استفاده کرد ؟ ( تو رباطی که با مگا 16 درست کرده بودم 2 تا پی دبلیو ام داشتم ولی مشکلی پیش نیومد، مثل اینکه تو کار میکرو این بخش تاثیر نداره ، درسته ؟)
                              اینها ((مجموعه انجام این عملیات با رعایت منحنی V/f و acceleration و deceleration و ... )) رو بیشتر توضیح میدین ؟ مگه ما فقط pwm نمیدیم و بقیه کار ها رو خود آیسی m3phac کنه ؟ oo:

مورد سوم هم : اگه اطلاعاتی در مورد مداراتی که با توان بالاتر سرو کار دارن ممنون میشم ، یه سوال مثلا : قسمت مسی برد چه قدر عرض داشته باشه تا جریان موتور رو تحمل کنه ؟ همون 10 آمپر رو 2 سانت خوبه ؟ :sad:

:nerd
                              مهندس اگه به نظرتون پروژه سختیه و نمی تونم انجامش بدم برم یه چیز تئوری بردارم (ولی میخام یه چیزی یاد بگیریم )
                              این اطلاعات رو از چه هند بوکهایی میشه بدست آورد ؟ :eek:
                              سیم بندی موتور از طریق ترمینال خروجی آن قابل تغییر بصورت ستاره یا مثلث است. آنچه که در مورد IGBT شنیده اید را به حساب نقل قول غیرموثق بگذارید و اتفاقا در ولتاژ و جریان بالا mosfet مشکلات بیشتری از خود نشان می دهد. از بقیه سوال شماهم مشخص است که مطالعه درستی درباره mc3phac انجام نداده اید که در غیر اینصورت راجع به اعمال PWM به آن سوال نمی کردید. خلاصه آنکه اگر قصد انجام این پروژه را دارید بهتر است از همان mc3phac در مد stand alone وبدون نیاز به میکروکنترلر استفاده کنید. در مورد این IC هم که به تفصیل در همین تاپیک توضیح داده شده است و می توانید به پست های قبلی مراجعه کنید. در مورد ضخامت مس هم در پست دیگری پاسخ خواهم داد.

دیدگاه

با سلام مهندس این دفعه که به تاپیک سر زدید ممنون میشم جواب سوال منم بدید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X