اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چندتا سوال درباره ی IGBT و MC3PHAC

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چندتا سوال درباره ی IGBT و MC3PHAC

سلام بسیار خوب
    در مورد جریان من اشتباه کردم چون با وجود نوشتن شماره قطعه ir2130 نمیدونم چرا مشخصات ir2113 رو مد نظر داشتم
    اما در مورد ترفند ایجاد یک ولت ایزوله به کمک سوئچ ترانزیستور پائین تجربیات شما رو قبول ندارم
    چون اگر ایزولاسیونی بین ورودی وخروجی نباشه اصلا کاربرد این قطعه معنایی نداره
    واز طرف دیگه اگه نیاز به ولت روی خروجی درایو نیست پس چرا از اون دیود استفاده میشه
    چرا به جای سه پایه vs و com و vss از یک پایه استفاده نشده وقتی این قطعه فقط LEVEL SHIFTER پس دلیلی نداره این سه پایه از هم ایزوله باشند

عرض کردم شما با دو قطعه اپتوکوپلر میتونید به راحتی با یک دیود ویک خازن در مدارات نیم پل و سه فاز ولت ایزوله ایجاد کنید اگر شک دارید امتحان کنید اما این دلیل بر بخصوص بودن آن نیست.
    چطور ممکن است بدون اپتو کوپلر (یا دیگر کوپل کنندهای ایزوله) سطح ولت تغیر کند در حالی که نه زمین مشترک است نه تغذیه اگر چنین مداری هست لطفا برای من ترسیم نمائید.

بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

بازم سلام
      اگه تو دیتا شیت توجه کنید قسمت HIGH SIDE دارای یک LEVEL SHIFTER هست که بدون اپتو انجام میشه(توسط پالس جنراتور وماسفت).
      شما بدون اپتو و حتی این قطعه هم میتونید گیت ها رو درایو کنید ، ولی به قطعات زیادی احتیاج دارید، استفاده از این IC حجم مدار رو خیلی کم میکنه.
      من از TLP250 و مدار دیودی بدون تغذیه ایزوله استفاده کردم ولی برای جایی که ولتاژ بالاتر از 600 ولت بود و قطعات موجودی که داشتم 600 ولتی بودن
      ولی استفاده از اپتو مستلزم استفاده از قطعات جانبی بیشتری هست. برای DEAD Time ، SHOT down ، اشمیت تریگر و...
      در کل کار کردن با خانواده IR21XX برای درایو ماسفت و IGBT کار رو خیلی راحت تر، کم حجم و ارزان تر می کنه
      برای آشنایی بیشتر دیتای IR2103 یا IR2113 رو بررسی کنید مدار LEVEL SHIFTER کاملا مشخص است.

دیدگاه

باسلام به دوست عزیزم jalal gilani
        بله قطعه TLP250 قطعه بسیار قدیمیه که به علت قدیمی بودن طبعا بسیار کمیاب و گران قیمته استفاده از آن برای تعمیر کارانی که تخصص شما رو نداشته باشند و کار تعویض قطعه رو انجام میدن کاملا طبیعیه. اما ساخت یک ولت ایزوله به صورتی که در کاتالوگ IR2103 یا IR2113 توضیح داده شده برای آنها هیچ هزینه اضافی دربر نداره.
        ولیکن سرعت TLP250 به مراتب کمتراز سرعت IR2103 یا IR2113 مضافا که قیمت انها به علت کمیاب بودن خیلی گرونتره از IR2103 یا IR2113
        وسرعت
        Propagation L→H tpLH ― 0.25 1.0
        delay time H→L tpHL ― 0.25 1.0
        Output rise time tr ― ― ―
        Output fall time tf
        6
        IF = 8mA
        VCC1 = +15V, VEE1 = 15V
        RL = 200 Ω
        ― ― ―
        μs

درقدرت بالا چنانکه میدانید گزینه حیاطیه

یعنی یک قطعه 400 امپری اگر با سرعت کم خاموش و روشن بشه ممکنه تحمل 50 امپر رو هم نداشته باشه به همین دلیل طراحان استفاده از درایو سرعت بالا را ترجیح میدهند
        استفاده از اشمیت تریگر حساس به لبه (توسط پالس جنراتور وماسفت) چنانکه میدانید به این دلیله که در صورت وجود نویز در ورودی خروجی و در نتیجه قطعه زیاد روشن نمونه.
        در حقیقت تمام قطعات مجتمع که بر مبنای PWM کار میکنند به همین صورتند به غیر از اپتوکوپلرها که استفاده های عمومی ولاجیک دارند
        با هیچ مداری نمیتوان ضمن ایزوله کردن سطح ولت راهم بالا برد به غیر از کوپلرهای نوری .
        ((( اگه تو دیتا شیت توجه کنید قسمت HIGH SIDE دارای یک LEVEL SHIFTER هست که بدون اپتو انجام میشه(توسط پالس جنراتور وماسفت))))
        درحقیقت این قسمت ترکیبی از اپتوکوپلر و پالس زنراتوره تا خروجی نتونه به صورت همزمان در دوحالت بمونه معروف به زمان مرده یعنی اگر ترانزیستور پایین خاموش بود البته منظورم ماسفت یا هر قطعه داخل IR2103 یا IR2113 که نهایتا به خروجی متصل میشه. ترانزیستور بالا بتونه روشن بشه
        میدونید که در نیم پل خیلی مهمه اگر هر دوترانزیستور ماسفت یا هر قطعه قدرت باهم روشن باشن یقینا یکی یا هردو میسوزن
        پس تمام پالس زنراتورهای داخل IR2103 یا IR2113 چنین وظیفه ای را دارند بعضی نیم پل های داخل قطعه را حفاظت میکنند برخی نیم پل های بیرون روی نقشه دقت کنید.
        البته شما با مقاومت روی گیت هم میتونین این کاررو انجام بدین اما کارخونه سازنده کاروراحت کرده.
        درپایان من نوعی درایو ساختم که نقشه و مدار چاپی و مونتاز شده شده اون موجوده و یک موتور 50کیلووات سه فاز مربوط به لیفتراک برقی تویوتا رو راه انازی کرده ودر آستارا مشغول به کاره
        فقط از دو عدد ماس فت وچند خازن ومقاومت و چند دیود زنر وفست ویک ترانزیستور استفاده کردم
        البته من از منبع تغذیه ایزوله استفاده کردم

دیدگاه

با هیچ مداری نمیتوان ضمن ایزوله کردن سطح ولت راهم بالا برد به غیر از کوپلرهای نوری
          البته با پاور وترانس هم میشه منظورم در مدارات سرعت بالاست که نمیشه

دیدگاه

سلام این عکس سیستم تغذیه و درایو (رابط بین سیستم میکروپرسسور و پاور ماسفت) یک موتور 35 کیلوواته که با ولت 48 ولت یک باطری 1500 امپر ساعت تغذیه میشه به تغذیه دقت کنید
            http://s1.picofile.com/file/7244186555/DSC01974.jpg

http://s2.picofile.com/file/7244191505/DSC01975.jpg
            M63993 هم خانواده IR2103 یا IR2113 البته این قطعه هم در جای دیگر این سیستم استفاده شده ولی متاسفانه ازش عکس نگرفتم در اولین فرصت میرم سراغش و عکس میگیرم سوکت 30 پایه کنار D89 محل اتصال اون برده و تغذیه های اونم ایزولست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط درود
              درود بر مهندسان گرامی

من دیروز تهران رو کلی گشتم تا پیدا کردم
              اینم قیمت هاش :
              mc3phac : 20000 تومن از جهان کیت
              bup400 :2000 از مغازه نبشی پاساژ فرشته ( اسمشو نمی دونم )
              ir2113 : 1300
              ir2130 رو نتونسم پیدا کنم جوان فقط داشت که اونم7500 گفت نخریدم

چرا قیمت ها این جوری بالا رفته ؟؟؟؟؟؟؟ از شانس بد ماست ؟
              هر کی هر جوری دوست داره میفروشه

2103 با 2130 فرق میکنه ؟ باید نقشه اقای زوار رو تغیر بدم ؟
              پس چرا نقشه ها نیست؟
              ممنونم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                با مراجعه به جزئیات دیتاشیت این IC مشاهده کردم که مطابق توضیحات داده شده، روش تولید خروجی همان PWM با اضافه کردن هارمونیک سوم است.
                سلام
                خوبید؟
                می تونید واسه پروژه کنترل دور الکتروموتور آسنکرون سه فاز کمکم کنید
                برق ورودیم تک فازه
                الکتروموتورم حدودا یک اسب
                استاد گفته اگه الکتروموتور فن هم باشه قبوله
                اما نمی دونم چرا واسه یک اسب گیر داده
                فقط می خواد که دور را کم و زیاد کنم بدون اینکه موتور داغ کنه باقی پارامترها مهم نیستند
                لطفا اگه نقشه کاملی دارید که کمکم کنه کمکم کنید
                یکی از دوستان تو این سایت mc3phac را پیشنهاد داد اما آی سیش پیدا نشد
                اگه با میکرو دارید لطفا کمکم کنید
                ممنونم

دیدگاه

سلام دوستان
                  من میخوام با استفاده از آی سی mc3phac یک موتور ac رو کنترل کنم. اگه از دوستان متن فارسی یا نقشه این مدار و یا هر چیز دیگه که بتونه کمکم کنه داره برام بفرسته. ممنون میشم. البته چون ای آی سی mc3phac تو شیراز نیست استادم گفته بصورت تحقیقاتی پروژه رو انجام بده .با تشکر
                  sina_z_66@yahoo.com اینم ایمیلم. یک دنیا ممنون

دیدگاه

سلام دوستان
                    من یه مشکل با این آی سی دارم و اونم این که من مدار پیشنهادی در دیتاشیت رو روی برد برد بستم و آی سی رو خواستم راه بندازم.اما متاسفانه آی سی خروجی نداره!مدار رو چک کردم بازم مساله ای ندیدم.اینم بگم که ولتاژ 3.5 ولتی رو روی پایه dc-bus با یه مقاومت 4.7k پول پ کردم.اما دریغ از خروجی های pwm با اختلاف فاز 120 درجه!!
                    اگر کسی چیزی به ذهنش رسید ممنون میشم از کمکش.
                    <<The only place that you can find success before work is in the dictionary>>

دیدگاه

سلام
                      این ic توی بازار هم هست؟
                      در موزد بستنش مداری هم دارید ؟
                      من یه مدار تو دیتاشیتش دیدم که چندتا مشکل باهاش دارم.

دیدگاه

بله تو بازار هست.حدود 40 هزار تومن قیمت داره.مدار دیتاشیت من رو هم اذیت کرد.اما با دو 3 تا تغییر حل شد.که البته به نظرم بی ربط بود اما خب حل شد.یکی اینکه خازن های .1 میکروفارادی هارو عدسی گذاشتم و به جای مقاومتهای روی پایه های 16 17 19 20 من پتانسیومتر 50 کیلو گذاشتم و رو 20 کیلو تنظیم کردم.در ضمن باید آی سی موقع روشن شدن تو stop باشه و بعد کلید start زده بشه.

دیدگاه

سلام از جوابتون متشکرم
                          منظورتون از [[آی سی موقع روشن شدن تو stop باشه]]یعنی اوم کلید باز باشه بعد ببندمش.
                          شما پایه 4 رو چیکار کردید؟برای اتصال پایه 1و3 یه +5 A نوشته که من متوجه نشدم لطفا راهنماییم کنید؟

تو عکس بالا یه چیزای که متوجه نشدم رو کشیدم از توضیحتون ممنون میشم
                          خروجی pwm رو مستقیم وصل کنم به گیت ماسفت یا نیاز به درایو داره؟

بچه ها اسم این ای سی همینه؟ من کل اصفهان رو گشتم کسی نداشت چی کار کنم

دیدگاه

از جامپرهای بالا در عین واح فقط یکیشون باید وصل باشن.که با توجه به برق ایران من پیشنهاد میکنم جامپر 2 رو بزنید و بقیه خیر.نباید وصل باشن.
                            در مورد ولتاژ ها بهتره که دوتا ولتاژ 5 ولت با دوتا 7805 بسازید و اونجاهایی که 5A نوسته رو به یکی و بقیه رو هم به یکی دیگه وصل کنید.
                            پایه 4 زمین آنالوگه و به پایه زمین رگولاتوری که ولتاژ 5 A رو ساخته وصل کنید.با توجه به دیتا شیت بهتره که زمین دوتا رگولاتوری که دارید استفاده میکنید فقط توی یک نقطه بهم وصل شن.
                            اگز پایه 24 رو ببینید یک کلید روش هست که باید وقتی آی سی رو روشن میکنید تو حالت stop باشه و بعد start کنید.موفق باشید.
                            دیتا شیت رو هم بخونید.

دیدگاه

سلام شما از کجا این ای سی رو خریدید تا منم برم بخرم
                              خروجی ای سی رو به ماسفت وصل کردید یا igbt ؟ از ای سی های دزایو استفاده نکردید؟

دیدگاه

با سلام
                                چرا خروجی رو به یه گیت درایور دادم.من از ir2130 استفاده کردم.بدون اون که نمیشه خب.
                                مدارشم تو همین مقاله ها و پست های این تاپیک پیدا میکنید.
                                من از جهان کیت سفارش دادم برام فرستادن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X