اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

باسلام خدمت مهندس عزیز
    ولتایتغذیه آیسی2130 رو بردم روی 18 ولت و وقتی ولتای خروجی روگرفتم 7.5 ولت شده بود{البته بدون اینکه برق 220 وصل باشه}
    ومدارت.نست یه بار 50 واتی رو بچرخونه در حالی که ledفالتش بازم چشمک میزد وبعد از 30 ثانیه یه بازوی آیجیبیتی بهمراه آیسی2130 و دیودهای هرزکرد سوختن

البته من از آیجیبیتی bup314 استفاده کردم که دیود داخلی نداشت براهمین از دیودby399 بعنوان هرزگرد استفاده کردم که زمان بازیابیش 240ns بود درصورتی که بازیابی دیود bup400حدود 70ns بود بجای byt43 هم از این دیود استفاده کردم عیب نداره?

دیدگاه

دوست عزیز
      شما باید اینکار رو پله پله انجام بدین و تا از درستی هر مرحله مطمئن نشدین به مرحله بعد نرین.
      یعنی اول باید از فرمانهای میکروتون مطمئن شین یعنی تو دور های مختلف با مولتی متر و اسکوپ، نسبت V/F رو چک کنین. بعد اونا رو به 2130 بدین و تو این مرحله هم خروجی ها رو چک کنین.اگه OK بود تو بی باری به بریج بدینش و خروجی رو با مولتی متر اندازه بگیرین، بعدش یه بار خیلی سبک اهمی براش بذارین و باز اندازه گیری ها تونو تکرار کنین. بعدش برین سراغ بار اصلی که اون رو هم اولش با ولتاژ کم استارت کنین. تا بعد.

در ضمن برای تبدیل PWM به سینوسی از یه فیلتر LCآ‌ استفاده میشه که برای محاسبه فرکانس قطع و محاسبه مقادیرش دقت کنین که امپدانس معادلش حتما سلفی باشه. یعنی مقدار خازن رو خیلی کمتر از مقدار سلفش در نظر بگیرین.
      کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سلام جناب مهندس کی نژاد خسته نباشید.وقتی به موتور وصل میکنم جریان زیادی میکشه حتی تو دور پایین وقتی دورشو زیاد میکردم جریان زیادی میکشید و فالت میداد الکترو موتور هم سالم است ولی با بار اهمی (لامپ) مشکلی نداره علت چی میتونه باشه؟چه چیزایی رو بررسی کنم؟ledفالت هر چند ثانیه در هردو حالت با لامپ وموتور با نور خیلی کم یه چشمک میزنه.
        کسی میتونه کمکم کنه ممنون

دیدگاه

جریان بار رو میتونین با مولتی متر چک کنین. بعد اونو تو مقاومتی که برای سنس جریان گذاشتین ضرب کنین. حاصل باید کمتر از 0.5 ولت بشه، اگه بیشتر شد مقاومت رو کم کنین.

اگه تو حالت بدون بار هم چشمک بزنه، یعنی یه overlap کوچولو دارین که میتونه خطر ناک باشه. باید بخش قدرت رو از مدار خارج کنین و deadtime رو افزایش بدین.

دیدگاه

با سلام توان موتورتون چقدره؟برای مقاومت شنت از چه مقاومتی استفاده کردید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
              جریان بار رو میتونین با مولتی متر چک کنین. بعد اونو تو مقاومتی که برای سنس جریان گذاشتین ضرب کنین. حاصل باید کمتر از 0.5 ولت بشه، اگه بیشتر شد مقاومت رو کم کنین.

اگه تو حالت بدون بار هم چشمک بزنه، یعنی یه overlap کوچولو دارین که میتونه خطر ناک باشه. باید بخش قدرت رو از مدار خارج کنین و deadtime رو افزایش بدین.
              خیلی ممنون deadtime رو چطوری باید زیاد کنم؟مرسی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                با سلام توان موتورتون چقدره؟برای مقاومت شنت از چه مقاومتی استفاده کردید؟
                سلام جناب زوار موتور یک اسب و مقاومت شنت یک دهم اهمه ولی موتور که بدون باره و نباید اونقد جریان بکشه دوستمون میگه باید deadtime رو زیاد کنم؟

دیدگاه

با سلام،
                  منظورم از حالت بدون بار، بدون موتور بود. در درجه اول اندازه گیری و تست جریان مهمه. یعنی شما باید فید بک درستی از جریان رو به آیسی بدین.
                  چون شکل موج جریان معمولا پالسیه و دارای اسپایک، باید بعدش یه فیلتر بذارین تا تبدیل به RMS بشه و بعد مقاومت شنت رو طوری تنظیم کنین که این مقدار RMS کمتر از 0.5 ولت بشه ( با توجه به بار و جریان مجاز موتور).
                  افزایش دد تایم توی مرحله بعدیه، اونم در صورتیکه بدون موتور هم چشمک FAULT رو داشته باشین. در اینصورت باید توی مدار فرمانتون اعمالش کنین.

دیدگاه

با سلام اگر از ir2130 استفاده میکنید احتمالا مشکل ددتایم ندارید.منظرم از مقاومت شنت این بود که از نوع کربنی یا از این مقاومتهای آججری استفاده میکنید؟اگ میشه pcb را هم بذارید ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                      با سلام اگر از ir2130 استفاده میکنید احتمالا مشکل ددتایم ندارید.منظرم از مقاومت شنت این بود که از نوع کربنی یا از این مقاومتهای آججری استفاده میکنید؟اگ میشه pcb را هم بذارید ممنون
                      با سلام دوباره از هردو درایور ir2130 و ir2233 استفاده کردم همین مشکل چشمک زدن ال ای دی رو داره .از مقاومت اجری استفاده کردم.شکل موج خروجی رو با فیلتر پایین گذر یا بدون فیلتر بگیرم؟

دیدگاه

به جای مقاومت آجری از کربنی استفاده کنید و ترجیحا تعدادی از آنها را باهم موازی کنید تا به 0.1 اهم برسید ببینید بهتر میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                          به جای مقاومت آجری از کربنی استفاده کنید و ترجیحا تعدادی از آنها را باهم موازی کنید تا به 0.1 اهم برسید ببینید بهتر میشه
                          چه فرقی داره مقاومت اجری یا کربنی بذارم؟نقش مقاومت فقط برای سنس جریانه پس چه تاثیری در چشمک زدن ال ای دی فالت درایور داره؟تو قسمت کنترل مشکل ندارم؟خروجی چه قطعاتی رو با اسکوپ بگیرم تا شما ببینید تو پالسها مشکلی ندارم و با خروجی مدار شما یکی هست؟با فیلتر یا بدون فیلتر بگیرم؟
                          خیلی ممنون جناب زوار

دیدگاه

فرقش مقدار سلفیه که مهندس کینژاد میگفتند در مقامتهای آجری به دلیل سیم پیچی شده بیشتر و در جریانهای گذرا ولتاژ زیادی تولید میکنه ،موتور با توان کمتر در دسترس دارید؟pcb را هم اگر میشه بذارید ببینم ممنون

دیدگاه

[quote author=زوار link=topic=52367.msg585549#msg585549 date=1399716044]
                              فرقش مقدار سلفیه که مهندس کینژاد میگفتند در مقامتهای آجری به دلیل سیم پیچی شده بیشتر و در جریانهای گذرا ولتاژ زیادی تولید میکنه ،موتور با توان کمتر در دسترس دارید؟pcb را هم اگر میشه بذارید ببینم ممنون

دیدگاه

[quote=ali111222]

هنوز رو برد برد بستم.مقاومت آجری که بصورت بایپولار پیچیده میشند تا اون اثر سلفیشون از بین بره.موتور کوچیک تر ندارم.با لامپ هم این مشکل داره به نظرتون مشکل تو کنترل نیست؟شما خودتون pcbندارید عکسشو بذارید؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X