اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت یه کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت یه کوره القایی

چندتا لینک مفید برای شما دوستان :

http://danyk.wz.cz/induk3_en.html

http://danyk.wz.cz/induk2.html

حتما ببینید !
    چه دعایی کنمت بهتر از آن که خدا پنجره باز اتاقت باشد ...

دیدگاه

سلام خدمت همه ی دوستان
      امروز دو تا irfp250 گرفتم مدار و بستم البته از نوع اسباب بازیش :biggrin: چون هیچ محاسباتی انجام ندادم
      حرارتش خیلی کمه که بخاطر خازن تانکش هست فعلا یه خازن 0.22uf وصل کردم البته فعلا . طوریه که حرارت ماسفت ها بیشتر از فلز تو بوبینه , ولی روش کار میکنم بهتر میشه
      ممنون از دوستان عزیز که این بحث رو شروع کردین
      the life is a game
      if you want to win
      so just play and go to next level

دیدگاه

اگه ماسفت ها داغ میکنن به احتمال زیاد درست روشن نمیشن و کانال تلفات داره. من هم یه دونه کوره ی اسباب بازی درست کردم و البته بعد از اینکه چندتا ماسفت زبون بسته رو سوزوندم به این مدار راه انداز رسیدم که الحق ماسفت ها مثل رله روشن میشدن! در حالی که از کانال حدود6آمپر جریان رد میشد(با ولتاژ12پاور کامپیوتر) افت ولتاژ روی درین-سورس ماسفت high side ( که راه اندازیش پدر در میاره! ) کمتر از 0.5 ولت بود! به خاطر همین ترانس پالس...یعنی تلفات کمتر از3وات.
        خواستی بگو فیلمش رو هم بذارم... :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
          خواستی بگو فیلمش رو هم بذارم... :nerd:
          داداش گلم نیکی و پرسش :biggrin:
          برای من فعلا آزمایشیه. همه چیزاش برای وسایل خرابه .خازنش برای پنکه سقفیه :redface: 3uf هست که فکر کنم زیاد باشه ولی با این حال فلز رو داغ میکنه ولی ذوب یا قرمز نمی تونه
          یه مشکل دیگه مدار آمپرش هست که 15 آمپر میکشه با 12ولت , عادیه :-? ؟؟؟؟؟ ممنون میشم بگید شما دقیقا از کدوم مدار استفاده میکنید
          the life is a game
          if you want to win
          so just play and go to next level

دیدگاه

بله عادیه
            یه راهنمایی میکنم ک دیگه جواب بگیری .گذشته از اینکه بایداز قطعات وات بالا و اتصالات قوی استفاده کنی
            از ولتاژ 30 به بالا استفاده کن . البته دیگه بالای 50 نباشه که تلفات بقدری بالا بره که مجبور بشی مچینگ بذاری

دیدگاه

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
              دیروز که این متن رو ارسال کردم حواسم پرت شد،یادم رفت لینک بزارم!!
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=63579.25
              قطعات مدار رو تازه مونتاژ کردم(سرم شلوغ بود وگرنه مدارش رو تابستون سال قبل بستم)
              فیلم چی رو میخوای؟ سیم پیچی ترانس پالس یا تست کوره؟(البته شایان ذکر است که این تست همچین خیلی هم آش دهن سوزی نیست! اما الان که برد رو تکمیل کردم انشاالله اگه جواب بگیرم اونموقع حداقل واسه خودم قابل قبول خواهد بود)

دیدگاه

ضمنا :
                نقشه مداری که بستی رو بزار اینجا ببینیم چجور چیزیه؟!
                فرکانس مدارت چقدره؟ اگه قطعه کار داغ میشه اما قرمز نمیشه احتمالا باید فرکانس رو تغییر بدی.
                نوشته اصلی توسط saman.flyer
                برای من فعلا آزمایشیه. همه چیزاش برای وسایل خرابه .خازنش برای پنکه سقفیه :redface: 3uf هست که فکر کنم زیاد باشه ولی با این حال فلز رو داغ میکنه ولی ذوب یا قرمز نمی تونه
                یه مشکل دیگه مدار آمپرش هست که 15 آمپر میکشه با 12ولت , عادیه :-? ؟؟؟؟؟ ممنون میشم بگید شما دقیقا از کدوم مدار استفاده میکنید
                بهتره واسه آزمایش قطعاتی که نقش حیاتی دارن از جنس خوب انتخاب بشن و ترجیحا تازه باشن!
                خازن های مورد استفاده تو کوره القایی معمولا از نوع MKP(اگه اسمش رو اشتباه نگفته باشم) انتخاب میشن.هرخازنی نمیشه!
                و مهمتر هم اینکه موقع تست کردن ترجیحا اسیلوسکوپ دم دست داشته باشی بهتره.من موقع ساختن از یه بنده خدایی که تعمیرکار بود امانت گرفته بودم! :redface:

دیدگاه

سلام
                  اقا منم بعد از چند ماه نم نم یه چیزی ساختیم. الان رسیده به تست های نهاییش
                  یه چند تا سوال داشتم دوستان اگه لطف کنن راهنمایی کنن. راستش تا الان با برق 110 که تست گرفتم سوئیچ ها درست کار می کنن ترانس هم خروجی درست داره ولی زمانی که با 220 تست کردم یه ماسفتم ترکید واسه همین فعلا با 110 درام چک میکنم
                  الان مشکل اصلی اینه که مدار به فلز واکنش نشون نمیده. من سر را ac یه امپر متر گذاشتم تا جریان مصرفی رو ببینم. در حالت عادی مصرفی نداره زمانی که با اسکوپ خروجی ترانس رو می گیرم شروع میکنه به جریان کشی حدود 0.2 تا 0.3 امپر ولی به فلز واکنشی نشون نمیده. ضمنا در زمانی که جریان کشی کمی که داره، سلف سری با کویل گرم میشه.

در ضمن یه دونه سیم پیچ که یه مقاومت دو سرش وصل کرده بودم هم رو گذاشتم وسط کویل و با اسکوپ خروجیش رو دیدم یه سیگنال تقریبا سینوسی دو سر سیم پیچ تولید می کرد که با تغییر فرکانس دامنش یه مقدار تغییر می کرد. دامنش حدود 2-3 ولت بود.

در مورد این تنظیم هم یه توضیح بدین . دقیقا چی رو باید تنظیم کرد. این کاری که دوستان با لامپ انجام میدن واسه چیه؟ با تغییر دادن فرکانس اینکار رو میکنن یا مقدار دیوتی سایکل یا یه چیز دیگست؟
                  دیدگاه

نوشته اصلی توسط javati
                    سلام
                    اقا منم بعد از چند ماه نم نم یه چیزی ساختیم. الان رسیده به تست های نهاییش
                    یه چند تا سوال داشتم دوستان اگه لطف کنن راهنمایی کنن. راستش تا الان با برق 110 که تست گرفتم سوئیچ ها درست کار می کنن ترانس هم خروجی درست داره ولی زمانی که با 220 تست کردم یه ماسفتم ترکید واسه همین فعلا با 110 درام چک میکنم
                    سلام.حقیقتا وقتی خوندم ماسفت ترکید خنده م گرفت! اما دلم سوخت... :cry: بیچاره ماسفت روش ولتاژ اضافی افتاده و....

نوشته اصلی توسط javati
                    الان مشکل اصلی اینه که مدار به فلز واکنش نشون نمیده. من سر را ac یه امپر متر گذاشتم تا جریان مصرفی رو ببینم. در حالت عادی مصرفی نداره زمانی که با اسکوپ خروجی ترانس رو می گیرم شروع میکنه به جریان کشی حدود 0.2 تا 0.3 امپر ولی به فلز واکنشی نشون نمیده. ضمنا در زمانی که جریان کشی کمی که داره، سلف سری با کویل گرم میشه.

در ضمن یه دونه سیم پیچ که یه مقاومت دو سرش وصل کرده بودم هم رو گذاشتم وسط کویل و با اسکوپ خروجیش رو دیدم یه سیگنال تقریبا سینوسی دو سر سیم پیچ تولید می کرد که با تغییر فرکانس دامنش یه مقدار تغییر می کرد. دامنش حدود 2-3 ولت بود.

در مورد این تنظیم هم یه توضیح بدین . دقیقا چی رو باید تنظیم کرد. این کاری که دوستان با لامپ انجام میدن واسه چیه؟ با تغییر دادن فرکانس اینکار رو میکنن یا مقدار دیوتی سایکل یا یه چیز دیگست؟
                    اون لامپ واسه تنظیم فرکانس رزونانس هست.من ازش استفاده نکردم ببینم چجوریه؟ چون کوره م خیلی خیلی کمتر از اینحرفها توان داشت.(با12 ولت پاور کار میکرد دیگه! حساب کن چقدر میشه) بهتره ظرفیت سلف خروجی رو دقیق اندازه بگیری.احتمالا مدارت تو رزونانس نیست که کار نمیکنه.نقشه ی مدار رو میتونی بزاری اینجا؟(یا حداقل بلوک دیاگرام مدار)

دیدگاه

منظورت از 110 اجیانا لامپ سری نیست ؟ مدارتون برای ساختن PWM کنترلر داره و اگه داره از چه شماره ای استفاده کردی ؟ نقشه بذارید بهتره

دیدگاه

سلام
                        مدار رو از روی نقشه مدار اقای هارونی بستم. واسه 110 هم از یه ترانس دارم استفاده می کنم
                        وقتی با اسکوپ خروجی اون سیم پیچی رو که گفتم داخل کویل قرار دادم می گیرم و فرکانس رو تغییر میدم هارمونیک های سیگنال سینوسی رو هم میشه دید
                        واسه ترکیدن ماسفت اگه مشکل ولتاژ اضافیه الانم باید حداقل داغ بشه ولی دماش متعادله

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javati
                          سلام
                          مدار رو از روی نقشه مدار اقای هارونی بستم. واسه 110 هم از یه ترانس دارم استفاده می کنم
                          وقتی با اسکوپ خروجی اون سیم پیچی رو که گفتم داخل کویل قرار دادم می گیرم و فرکانس رو تغییر میدم هارمونیک های سیگنال سینوسی رو هم میشه دید
                          واسه ترکیدن ماسفت اگه مشکل ولتاژ اضافیه الانم باید حداقل داغ بشه ولی دماش متعادله
                          سلام
                          بنده در این زمینه زیاد تجربه ندارم اما میتونم کمی راهنمایی کنم.
                          ببینید اول اینکه در رزونانس موازی شما نیاز به کنترل کننده دقیق و سریع دارید تا همیشه مدار تانک در رزونانس باشه
                          چون اگر در رزونانس نباشه جریان شدیدی که تناسبی با بار نداره خواهید داشت در حالت استفاده از ترانس 110 هم ولتاژ محدود هست
                          هم مقاومت ترانس در برابر اضافه جریان باعت افت ولتاژ شده و در محدوده ای جریان کنترل میشه.
                          اما اتصال به منبع ولتاژ بالاتر که قابلیت جریان دهی بالایی داره ............
                          اگر دستی فرکانس رزونانس رو کنترل میکنید مجبور هستین تا کم کم ولتاژ رو بالا ببرید در همین حین مراقب باشید تا مدار از رزونانس خارج نشه
                          تا زمانی که از مرز دمای کوری رد بشین و دیگه تغییر در رزونانس نداشته باشین انوقت میتونید ولتاژ رو تا مرز مورد نظر بالا ببرین.
                          در تصاویر کوره های روسی که دستی تنظیم میشن یک واریاک نیز وجود داره که به همین منظور استفاده میشه.
                          تازه این بشرطی هست که محاسبات دیگه که شامل محدوده توان مورد نیاز و و میزان جریان پیک و شرایط SOA برای
                          سویچ فراهم باشه.
                          در کل برای تنظیم دستی بهتره از رزونانس سری استفاده بشه چون در رزونانس بیشترین جریان رو دارید که اگر محاسباتتون درست باشه
                          این جریان جریان نامی کوره خواهد بود.
                          اسنابر دو سر سویچ ها نباید فراموش بشه در شرایط سویچینگ نرم میشه از خان دو سر سویچ استفاده کرد اما باید مراقب بود
                          چون دور شدن از رزونانس میتونه باعث افزایش تلفات سویچ در حالت hard switch بشه .

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

کنترلر سوئیچ ها ای سی sg3525 iهست که بوسیله ترانس پالس سوئیچ ها درایو میشن
                            تنظیم فرکانس هم اره بصورت دستی انجام میشه
                            راستش من با این رزونانس یکم مشکل دارم. چون دارم بصورت تجربی کوره رو میبندم و رو محاسبات جلو نرفتم در عمل برای تنظیم یه همچین مداری دقیق نمیدونم چه مراحلی رو باید انجام بدم
                            اگر دوستان در مورد نحوه تنظیمات و تست کردن مثلا با اسکوپ چه قسمتی از مدار رو ببینم و چه شکل موجی باید داشته باشه راهنمایی کنن ممنون میشم
                            نقشه مدار هم تو پست 53 همین تاپیک هست
                            با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javati
                              کنترلر سوئیچ ها ای سی sg3525 iهست که بوسیله ترانس پالس سوئیچ ها درایو میشن
                              تنظیم فرکانس هم اره بصورت دستی انجام میشه
                              راستش من با این رزونانس یکم مشکل دارم. چون دارم بصورت تجربی کوره رو میبندم و رو محاسبات جلو نرفتم در عمل برای تنظیم یه همچین مداری دقیق نمیدونم چه مراحلی رو باید انجام بدم
                              اگر دوستان در مورد نحوه تنظیمات و تست کردن مثلا با اسکوپ چه قسمتی از مدار رو ببینم و چه شکل موجی باید داشته باشه راهنمایی کنن ممنون میشم
                              نقشه مدار هم تو پست 53 همین تاپیک هست
                              با تشکر
                              سلام.با اجازه اساتید.
                              در ابتدا از سیگنال گیت (خروجی ترانس پالس) مطمئن بشید.پیک این سیگنال از 15 کمتر نباشه و از 18 ولت هم بیشتر نباشه.
                              قبل از اتصال مدار تانک باید فرکانس رزونانشو بدست بیارید . اول بوسیله سلف سنج اندوکتانس کویلتونو پیدا کنید و مقدار اونو و مقدارظرفیت خازن مدار تانکتونو توی فرمول فرکانس رزونانس مدار LC بگذارید. اینطوری حدود فرکانس رزونانس بدست میاد و نه دقیقا. چون اندوکتانس کویل با بارهای مختلف تغییر میکنه و غیر از اون سلف سری با مدار تانک هم بسته به ظرفیتش فرکانس رزونانسو پایینتر از مقدار محاسبه شده میاره!
                              در مرحله بعد باید فرکانس رزونانس حقیقیو پیدا کنید.به این صورت که اول مطمئن بشید که فرکانسی که محاسبه کردید توی رنج فرکانسی مدارتون باشه و بهتره که وسط این رنج باشه.یعنی اگه مثلا فرکانس 50 کیلو هرتزو برای مدار تانکتون محاسبه کردید ، رنج فرکانسیه مدارتون از 40 تا 60 کیلوهرتز باشه. در ادامه مدارتونو روی بالاترین فرکانسش تنظیم میکنید و با ولتاژ 110 که در اختیار دارید مدارو راه میندازید.پراب اسکوپو روی دو سر خازن مدار تانک بذارید.چون در حالت رزونانس ولتاژ خیلی بالا میره بهتره توسط تقسیم مقاومتی این کارو بکنید یا اگه پراب اسکوپتون حالت x10 داره ازون حالت استفاده کنید . در ادامه کم کم فرکانسو پایین بیارید و میبینید که ولتاژ مدار تانک هم داره زیاد میشه!بعد به یک قله میرسه و بعد از اون با کم کردن فرکانس دوباره ولتاژ پایین میاد.فرکانسی که توی اون قله ولتاژو مشاهده کردید فرکانس رزونانس مدارتونه.
                              نکته دیگه اینکه سعی کنید هرگز به زیر فرکانس رزونانس نرید. اون مشکل ترکیدن ماسفت ها رو خودم چندین بار باهاش مواجه شدم که توی فرکانس زیر رزونانس اتفاق می افته.علتش هم اگه اشتباه نکنم خازنی شدن بار و پیش افتادن جریان از ولتاژه!
                              امروز نه آغاز و نه انجام جهان است ای بس غم و شادی که پس پرده نهان است
                              گر مرد رهی غم مخور از دوری و دیری دانی که رسیدن هنر گام زمان است

دیدگاه

این مدار بنده مبتدیانه طراحی شده و ایراد زیاد داره! چند موردشو که به ذهنم میرسه بگم:
                                -مدار محافظت نشدست ! حتما یه محافظ اضافه جریان براش بزارید .
                                -بین سورس و گیت ماسفتا مقاومت 10 کیلو بزارید.
                                -بین گیت و سورس ماسفتا دیود زنر با آرایش کلمپ (دو دیود زنر با ولتاژ 18 کاتد به کاتد بسته شود)بزارید .
                                -نقطه های روی خروجی ترانس پالسو برعکس گذاشتم که حتما خودتون متوجه شدید.
                                موفق باشید.
                                امروز نه آغاز و نه انجام جهان است ای بس غم و شادی که پس پرده نهان است
                                گر مرد رهی غم مخور از دوری و دیری دانی که رسیدن هنر گام زمان است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X