البته منتظر جناب کشت پور هم هستیم تا روش خودشونو بیشتر توضیح بدن
:bye
موتورهای dc در دور کم نمیتونن ممان زیادی داشته باشن الی الخصوص نوع براشلس
اما کنترل سرعت یک براشلس dc با مدار لئونارد هیچ کار بخصوصی نداره طبعا اگر چنانکه عرض کردم با روش لئونارد شما ولت ثابت ایجاد کنید موتور براشلس دی سی شما باید با دور ثابت بگرده مگر اینکه زیر بار بمونه
اما کلا برای ممان حرکت بالا در دور کم بهترین گزینه ها استپر ویا موتور دی سی سری هستند
واگر مقدار زاویه حرکت هم مهمه بدون شک استپر وراه اندازی اون تخصص خیلی بالایی نمیخواهد
اما کنترل سرعت یک براشلس dc با مدار لئونارد هیچ کار بخصوصی نداره طبعا اگر چنانکه عرض کردم با روش لئونارد شما ولت ثابت ایجاد کنید موتور براشلس دی سی شما باید با دور ثابت بگرده مگر اینکه زیر بار بمونه
اما کلا برای ممان حرکت بالا در دور کم بهترین گزینه ها استپر ویا موتور دی سی سری هستند
واگر مقدار زاویه حرکت هم مهمه بدون شک استپر وراه اندازی اون تخصص خیلی بالایی نمیخواهد
این هم یک فایل پی دی اف از موتور مشابه سری AXH اگه اشتباه نکرده باشم
http://parsaspace.com/files/6862304884/?c=1073
توی منوال جایی اشاره شده به بخش محدود کردن ترک یعنی بخشی در درایور وجود داره که میتونیم مقدار جریان یا گشتاور رو محدود کرد در صفحه 33
و من میخوام به درایور خودم که این امکان رو نداره اضافه کنم.
کلا در مورد کنترل و محدود کردن جریان اگه ممکنه توضیح بدین
سلام جناب B2 یک وقت از عرایض بنده دلخور نشین فقط میخاستم موضوع داغتر بشه (همه چیز راهمه کس داند) من از وقتی در انجمن با ذوستانی مثل شما بحث میکنم چیزهای زیادی یاد گرفتم
جناب مرتضائی موتور شما یقینا استپر موتوره از عکس خودش و سیمهای اون مشخصه
در این موتورها سرعت توسط پالسها ورودی به موتور تعین میشه وربطی به ولت نداره و دامنه ولت باید مقدار مشخصی که کارخانه اعلام کرذه باشه
این موتورها نمیتونن زیاد سرعت بگیرن ولی از نظر زاویه چرخش بسیار دقیقا مثلا بسته به تعداد دندانه های استپر میتونید موتور را فقط چند درجه انهم به صورت خیلی دقیق بچرخانید مثلا اگر موتوری 60 استپ د اشته باشه شما میتونید اونو هربار 6 درجه یا مضربی از 6 درجه حرکت بدین
این موتورها دارای ممان حرکت بالایی هستند که ثابت است یعنی وقتی پالسهای ورودی اعمال شد موتور باید چرخش حساب شده را انجام دهد یا اینکه بسوزد واز کار بیفتد
اما میتونید از طریق کنترل جریان موتور ودرایو خود را کنترل کنید دعند اگر بار اضافه تر روی موتور بود سیستم محدود شود
در مورد کنترل دور این موتورها با موج PWM بعید میدونم جواب بده احتمالا با کم کردن دامنه ولت ممان حرکت به شذت افت خواهد کرد مگر اینکه به مقدار خیلی کمی باشه محدود کردن جریان بیشتر حالت محافظت رو داره میتونید تو خط مشترک بوبینها از یک مقایسه کننده استفاده کنید
معمولا ای سی های خروجی استپر دارای این گزینه هستند
سلام جناب B2 یک وقت از عرایض بنده دلخور نشین فقط میخاستم موضوع داغتر بشه (همه چیز راهمه کس داند)
نه مهندس ما به این راحتیا ناراحت نمیشیم فقط یه جاهایی با شما موافق نیستم:
نوشته اصلی توسط شهرام کشت پور
اگه منظورتون از ممان همون گشتاوره(من ادبیاتم زیاد خوب نیست :icon_razz اتفاقا برعکس موتور BLDC در دورهای متفاوت گشتاور ثابتی داره و فقط در خارج از رنج سرعتش گشتاور پایین میاد ولی حالا که موتورشون استپ هست دیگه لزومی نداره دربارش ببحث کنیم فقط قبول کنید پیاده کردن سیستم لئونارد برای یه موتور 40 وات اونم از نوع گفته شده که باید زاویه شار روتور هم اندازه گیری بشه زیاد جالب نیست....بگذریم
اقای مرتضایی من تا حالا با استپ موتور کار نکردم ولی یه سرچی تو همین انجمن بزنی به نتایج خوبی میرسی در کل برای موتورهای استپ درایورهای زیادی وجود داره و درایو کردنش هم راحته.
موفق باشید.
بله جناب B2 منظور از ممان همون گشتاوره اما در موتور DC به نام ممان تعریف میشه چنانکه مستحضرید ممان در موتور DC باحاصلضرب فلوی مغناطیسی و جردان تعریف میشود حال انکه گشتاور کمیتی وابسته به فرکانس است که در موتور AC کاربرد دارد
برای کم کردن دور یک براشلس DC اگر یک موتور معمولی باشد مثل فن کامپیوتر کاملا واضح است کم کردن ولت منجر به کم شدن جریان ودر نتیجه قدرت یا ممان موتور میشود اما در موتور AC اینطور نیست چون کمیت فرکانس هم دخیل است
من در اولین پاسخم چون نمیدانستم با چه موتوری سروکار دارم بحپ را کلی پاسخ دادم
بدیهی است برای یک موتور کوچک استفاده ار لئونارد کار خنده داری است
اما اگر شما یک موتور با چندین کیلووات را بخواهید کنترل کنید اونهم در جایی که ولت سه فاز موجوده دیگه موضوع فرق میکنه و با یک مدار ساده میتونید ولت مستقیم رگوله داشته باشید حال انکه ساختن این ولت با قدرت بالا با نیمه هادی بسیار مشگل است
انواع موتورهای دی سی راندمانهای مختلفی دارند بعضی ها در دور کم قدرت زیادی دارن (موتور سری ) مانند استارت ماشین یا موتورهای انواع کشنده های برقی
اما بعضی دارای کنترل سرعت بهتری هستند مثل موتورهای ماشین ابزار (موتورهای موازی)
ونوع دیگری به نام کمپوند که مشخصات هردو رادارد ممان حرکت بالا و ثبات سرعت
در مورد BLDC قضیه خیلی فرق میکنه یک استپر را هرگز نمیتوان با کم کردن ولت راه اندازی کرد احتمال سوختن صد ذر صد داره
اما یک فن کامپیوتر میتونه با ولت کمتر با سرعت کمتر بگرده ولر اگر زیاد کم بشه دیگه نمیگرده ومیسوزه
البته سوختن در هنگامیه که ولت خیلی کم نشده باشه
در مورد براشلس سه فاز هم موضوع خیلی مبهم نیست من یک دستگاه پرس پودر رو برای پاکسان راه اندازی کردم که چندید براشلس سه فاز داره برنامه PLCرو هم خودم نوشتم البته اونا هرکدوم یک درایور داشتند این موتورها برای سرعت بالا ودر عین حال دقت زاویه ای چرخش کاربرد دارن
شما در ماشینهای فکس و ویدئو تیپ های قدیمی ای سی های مجتمع برای راه اندازی یک براشلس کوچک را پیدا میکنید
دوستان د رمورد نوع موتور تقریبا مطمئن هستم که استپر نیست و از نوع براشلس و دی سی هست
و اگه به پی دی اف نگاه کرده باشید توضیحات نسبتا مفصلی داخلش هست
فقط سوالی که از شما دارم در مورد محدود کردن جریان و در نتیجه گشتاور خروجی هست تا بشه مثلا از ده درصد گشتاور خروجی استفاده کرد و به عبارت دیگه کشش کابل خروجی بین 3 کیلوگرم تا صد کیلوگرم متغییر و قابل کنترل و ثابت نگه داشتن باشه.
کدوم فایل
استپر موتور برای کنترل گشتاور نیست
باید از یک موتور شنت یا سری استفاده کنید بسته به نوع کارتون
با این موتور کوچولو میخواهید 100 کیلو بار بکشین
این موتور حتی نمیتونه خودشو بکشه
کابل چیه چی رو باید بکشه منظورتون مفتول کش که نیست
کدوم فایل
استپر موتور برای کنترل گشتاور نیست
باید از یک موتور شنت یا سری استفاده کنید بسته به نوع کارتون
با این موتور کوچولو میخواهید 100 کیلو بار بکشین
این موتور حتی نمیتونه خودشو بکشه
کابل چیه چی رو باید بکشه منظورتون مفتول کش که نیست
بنده هیچ وقت نگفتم که موتور من استپر هست شما اینطور تشخیص دادین و حالا اونرو رد میکنید که برای کنترل گشتاور نیست
موتور من براشلس دی سی هست و گشتاور یکنواخت و ثابتی تولید میکنه و باز تکرار میکنم من قصد دارم که فقط مقدار گشتاور رو با محدود کردن جریان و بدون تغییر ولتاژ کنترل کنم
با استفاده از گیربکس مناسب و بخشهای انتقال نیرو میشه بیشتر از 200 کیلوگرم نیروی کششی هم تولید کرد با همین موتور 40 وات
سلام بله میشه ولی در هر روز فقط یک میلی متر یا همین حدود حرکت میکنه
درست فرضیه نیوتون که گفته بود اگر یک تکیه گاه داشتم با یک اهرم کره زمین روجابجا میکردم
اما نوع وتعداد سیم های روی موتور نشون میده که استپره
شما با انواع سنسورهای جریان میتونید جریان رو کنترل کنید اما به نطر کار پیچیده ای میاد چون شما باید با بار راکتیو سروکله بزنید مثلا وقتی روی بوبین ولت تغذیه هست میشه با رسیدن به مقدار معینی اونو قطع کرد اما وقتی با نیروی ضد محرکه خودش از طریق دیود فری ول میگرده چی
ولی در هر صورت ممان گردشی یک موتور دی سی تابع جریان و فلوی مغناطیسی بوبینه @ * M ~ I
ممان حرکت موتور دی سی متناسب است با جریان ضربدر شار مغناطیسی
ممان حرکت همان قدرت وکشش موتو است
برای کشش 100 کیلوگرم یا 1000 نیوتن میشه 4 سانتی متر در ثانیه و با فرض 30 درصد افت اصطکاکی میشه 28 میلیمتر بر ثانیه که بایک میلیمتر در روز شما خیلی متفاوت هست w=N*m/s
خوب فرمول نیوتون متر درست
ولی شما باید حساب کنید شفت موتور شما چند دور در دقیقه میرنه و نهایتا چقدر قدرت کششی داره بعد اونو تقسیم بر ضریب تبدیل کیربکس روی موتور کنید (یعنی به همان نسبت که قدرت در خروجی گیربکس بالا بره دور خروجی هم پایین میاد )
بگذریم من فیزیکم مثل شما خوب نیست
بدشانسی اینجاست که هیچ مشخصاتی از موتور شما موجود نیست فایل ارسالی شما عکس موتوره که قبلا هم فرستاده بودین
حداقل شماره درایوش رو بفرمایین یا یه عکس از روی سوکت ورودی وخروجی درایو
کارخونه سازنده موتور ی که در اختیار شماست چنانکه مستحضرید چندین نمونه موتور به اسم براشلس دارد که بعضی سه فازند بعضی استپر و بعضی دی سی (سری یا موازی) و سیستم های دقیقی هستند از کنترل ربات وسی ان سی گرفته تا کانوایر و....
یک عکس از سوکت خروجی همه چیزو معلوم میکنه
دیدگاه