اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل گشتاور خروجی موتور دی سی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کنترل گشتاور خروجی موتور دی سی

سلام خدمت اساتید محترم
    من میخواستم یک موتور دی سی موتور براشلس با توان 40 وات و دور موتور 2000 و با گیربکس 1:36 از یک شرکت ژاپنی رو برای یک منظور خاص با کنترل گشتاور درایو کنم.

آیا با ایجاد pwm در خروجی میشه با ولتاژ ثابت 24 ولت و توسط ماسفت مقدار گشتاور رو مثلا از حدود 4 تا 100 درصد کنترل کرد.
    لازم به ذکر هست که دور موتور در زمان استفاده بسیار بسیار پایین و در حد صفر خواهد بود و من فقط از گشتاور ایجاد شده برای ایجاد نیروی کششی استاتیک میخوام استفاده کنم.

با تشکر

پاسخ : کنترل گشتاور خروجی موتور دی سی

بستگی به موتورش داره
    موتور کمپوند و سیستم لئونارد برای منطور شما که میخواهید کنترل دور و ممان حرکت قوی داشته باشین ایده اله
    بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

سلام چطور میخواید موتورتون رو راه اندازی کنید؟یعنی با نحوه تولید pwm سه فاز که برای راه اندازی این نوع موتورهاست اشنایی دارید؟یا اینکه درایوش وجود داره و شما فقط میخواید فرمان بهش بدید؟
      نوشته اصلی توسط شهرام کشت پور
      بستگی به موتورش داره
      موتور کمپوند و سیستم لئونارد برای منطور شما که میخواهید کنترل دور و ممان حرکت قوی داشته باشین ایده اله
      مهندس یه کم بیشتر توضیح میدی تا اونجایی که من یادمه سیستم لئوناردو برای موتورهای AC از نوع القایی استفاده میکردن یا من اشتباه میکنم؟ oo:

دیدگاه

بستگی به موتورش داره
        موتور خودش دارای درایور برای کنترل سرعت هست و برای منظور دیگه ای ساخته شده و برای استفاده برای سرعت ثابت هستش
        اما من اونرو برای کنترل گشتاور میخوام مستقلا بدون استفاده از درایور خودش استفاده کنم
        موتور ساخت شرکت vexta - japan مدل BL540GN-24P-K1 هست
        که دارای یازده سیم خروجی هستش که احتمالا سیمهای اضافی مال سنسورهای اثر هال هستن که برای کنترل سرعت و موقعیت استفاده میشن که برای منظور کاری من
        کاربردی نخواهند داشت
        لطفا در مورد درایو کردن این نوع از موتورها تضیح بفرمایید

دیدگاه

مهندس یه کم بیشتر توضیح میدی تا اونجایی که من یادمه سیستم لئوناردو برای موتورهای AC از نوع القایی استفاده میکردن یا من اشتباه میکنم؟ oo:
          لطفا صفحه 183 کتاب ماشینهای الکتریکی نوشته مسعود سلطانی

:twisted:

دیدگاه

http://imageupper.com/i/?S0100010050011T13274195751931061

دیدگاه

http://www.machineryspaces.com/Ward-Leonard-speed-control-system.html

دیدگاه

جناب کشت پور اینجا یه انجمن علمیه دلیل ناراحتی شما رو متوجه نمیشم :sad: اتفاقا انجمن افراد فعالی مثل شما رو نیاز داره....
                ولی نفرمودید من اشتباه میکنم یا نه؟ و اینکه چطور میشه یه موتور BLDC رو با استفاده از سیستم لئونارد راه اندازی کرد؟؟

نوشته اصلی توسط mortezai
                موتور خودش دارای درایور برای کنترل سرعت هست و برای منظور دیگه ای ساخته شده و برای استفاده برای سرعت ثابت هستش
                اما من اونرو برای کنترل گشتاور میخوام مستقلا بدون استفاده از درایور خودش استفاده کنم
                موتور ساخت شرکت vexta - japan مدل BL540GN-24P-K1 هست
                که دارای یازده سیم خروجی هستش که احتمالا سیمهای اضافی مال سنسورهای اثر هال هستن که برای کنترل سرعت و موقعیت استفاده میشن که برای منظور کاری من
                کاربردی نخواهند داشت
                لطفا در مورد درایو کردن این نوع از موتورها تضیح بفرمایید
                ببین دوست عزیز کاری که میخوای انجام بدی کار راحتی نیست و باید با نحوه درایو کردن این نوع موتورها اشنایی کامل داشته باشید. برای شروع مقالهAN885 رو از میکرو چیپ دانلود ومطالعه کن البته فکر کنم تو این سایت هم سرچی بزنی بچه ها قبلا یه کارایی کرده باشن البته منتظر جناب کشت پور هم هستیم تا روش خودشونو بیشتر توضیح بدن ولی خودم قبلا با کمک یکی از دوستان قبلا سعی کرده بودیم یه موتور BLDC رو راه اندازی کنیم ولی موفق نشدیم مدلی که ما میخواستیم راه بندازیم نوع سه فاز بود که سه تا PWM ساختیم با اختلاف 120 درجه و دادیم بهش ولی اون نتیجه ای که میخواستیم رو نتونستیم بگیریم...ولی در کل به نظرم شما اول سعی کن همچین موتوری رو راه بندازی بعدش برو سراغ گشتاور چون اونم دوباره پیچیدگی های خاص خودشو داره ولی اگه بتونی راش بندازی فکر کنم با کنترل جریان بشه گشتاور رو کنترل کرد...در ضمن سنسورهایی که میگی هم فکر کنم لازمه چون این موتورها از نوع PM هستند و باید موقعیت شار روتور اندازه گیری بشه...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                  جناب کشت پور اینجا یه انجمن علمیه دلیل ناراحتی شما رو متوجه نمیشم :sad: اتفاقا انجمن افراد فعالی مثل شما رو نیاز داره....
                  ولی نفرمودید من اشتباه میکنم یا نه؟ و اینکه چطور میشه یه موتور BLDC رو با استفاده از سیستم لئونارد راه اندازی کرد؟؟
                  ببین دوست عزیز کاری که میخوای انجام بدی کار راحتی نیست و باید با نحوه درایو کردن این نوع موتورها اشنایی کامل داشته باشید. برای شروع مقالهAN885 رو از میکرو چیپ دانلود ومطالعه کن البته فکر کنم تو این سایت هم سرچی بزنی بچه ها قبلا یه کارایی کرده باشن البته منتظر جناب کشت پور هم هستیم تا روش خودشونو بیشتر توضیح بدن ولی خودم قبلا با کمک یکی از دوستان قبلا سعی کرده بودیم یه موتور BLDC رو راه اندازی کنیم ولی موفق نشدیم مدلی که ما میخواستیم راه بندازیم نوع سه فاز بود که سه تا PWM ساختیم با اختلاف 120 درجه و دادیم بهش ولی اون نتیجه ای که میخواستیم رو نتونستیم بگیریم...ولی در کل به نظرم شما اول سعی کن همچین موتوری رو راه بندازی بعدش برو سراغ گشتاور چون اونم دوباره پیچیدگی های خاص خودشو داره ولی اگه بتونی راش بندازی فکر کنم با کنترل جریان بشه گشتاور رو کنترل کرد...در ضمن سنسورهایی که میگی هم فکر کنم لازمه چون این موتورها از نوع PM هستند و باید موقعیت شار روتور اندازه گیری بشه...
                  ممنون از توضیحاتتون

کاری که من میخواهم از این موتور این هست که نیروی کششی مشخصی رو برای من تولید کنه یعنی فرض کنید که خروجی گیربکس به یک قرقره و کابل وصل باشه و کشش کابل از طریق یک لود سل که مقدار کشش رو اندازه میگیره به مدار کنترل فیدبک میده و دور موتور بسیار بسیار پایین هستش.
                  آیا با ایجاد یک موج PWM با ولتاژ ثابت و فرکانس پایین مثلا 100 هرتز به ورودی مدار درایور کنترل سرعت میشه به نوعی جریان مصرفی رو کنترل کرد ؟
                  به اینصورت که به محض اندازه گیری نیروی کششی به اندازه دلخواه توسط لود سل مرتب با قطع و وصل کردن جریان ورودی به درایور مقدار کشش رو در مقدار دلخواه ثابت نگه داریم ؟؟ ایا ممکن هست در اثر این قطع و وصل شدنهای دائمی مدار اسیب ببینه؟؟
                  به عبارت دیگه ایا میشه از درایوری که برای این منظور وجود داره و برای کنترل سرعت هست بخشی رو برای کنترل جریان و در نتیجه گشتاور به اون اضافه کنیم و جوری هماهنگ باشن که نیازی به دوباره کاری برای طراحی مدار کنترل سرعت نباشه؟؟

با تشکر فراوان

دیدگاه

نقل قول از: mortezai در دیروز ساعت 05:51:05
                    سلام دوست من
                    من صفحه کتاب رو براتون روی سایت قرار ذاذم
                    http://imageupper.com/i/?S0100010050011T13274195751931061
                    بد نبود اگر نگاه میکردین
                    همچنین لینک
                    http://www.machineryspaces.com/Ward-Leonard-speed-control-system.html

مدار لئونارد در حقیقت یک جنراتور DC که توسط یک موتور سنکرون یا اسنکرون سه فاز با ذور ثابت میگرذه بنابراین ولت تولید شده روی جنراتور DC بسیار ثابت هستش
                    حالا از این ولت ثابت جهت گرذانذن یک موتور DC کمپوند استفاده میشه
                    در صفحه ارسالی و سایت ارسالی کاملا مشخصه یک زنراتور DC یک موتور سنکرون یا اسنکرون سه فاز و یک موتور DC که باید دور اون کنترل بشه

دیدگاه

دوست من اینجا صحبت موتور براشلس DC بود
                      سلام خدمت اساتید محترم
                      من میخواستم یک موتور دی سی موتور براشلس با توان 40 وات و دور موتور 2000 و با گیربکس 1:36 از یک شرکت ژاپنی رو برای یک منظور خاص با کنترل گشتاور درایو کنم.
                      بد نیست بدانید موتور فن کامپیوتر شما یک براشلس DC است چون شما نمیتونید ذغالی روی اون ببینید و بایک 12 ولت DC به راحتی کار میکنه و نیازی به رعایت نکات بخصوصی نداره
                      شاید منطور شما موتور براشلس سه فاز یا استپ موتوره اونا هم از خانواذه براشلس هستن ولی
                      سلام خدمت اساتید محترم
                      منطور یک موتور مانند فن کامپیوتره یا شاید اینم حکایت لئونارده

دیدگاه

نمیتونم مشخصات موتور شما رو پیدا کنم لطفا اگر خودتون دارید لطف کنید و بفرستید
                        اگر هم موجود نیست یک عکس از انتهای موتور (سیم ها ) عکس کوچک ان در اینترنت هست ولی گویا نیست

دیدگاه

البته من هنوز متوجه نشدم موتور شما چه نوع موتوریه
                          چیز زیادی زاجب اون تو نت نیست
                          در مورد موتور دی سی خیلی مهمه که چه نوع موتوری باشه

دیدگاه

البته من هنوز متوجه نشدم موتور شما چه نوع موتوریه
                            چیز زیادی زاجب اون تو نت نیست
                            در مورد موتور دی سی خیلی مهمه که چه نوع موتوری باشه
                            سلام
                            عکس موتور رو براتون گذاشتم
                            http://parsaspace.com/files/6862304884/?c=1073

تعداد یازده سیم هم داره که مستقیم به درایور وصل میشه

فکر میکنید با محدود کردن جریان مصرفی درایور بشه گشتاور رو کنترل و کم و زیاد کرد؟؟

با تشکر

دیدگاه

حتما خودتون ملاحظه فرمودین هیچ اطلاعاتی حتی توی سایت کارخونش پیدا نمیشه
                              ولی به نطر میاد یک استپر موتوره میشه از طریق گردوندن شفت موتور متوجه شد اگر دندانه دندانه حرکت کرد استپر موتوره
                              در ضمن با ال سی متر با اندازه گیری راکتانس موجود بین سیمهای خروجی
                              یا ساده ترین راه شمردن تعداد سیمها

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X