اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار اسنابر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار اسنابر

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
    خب این ریپل خروجی به خاطر اینه که خازن پولیستر نداری. خازنهای الکترولیت و mkt توانایی شارژ و دشارژ سریع رو ندارن به همین دلیله که دمپ اون پالس رو نمیتونن انجام بدن. البته تلفات رو هم زیاد میکنه و همچنین عمر خازن هم کم میشه. خازن رو پولیستر بزاری کلی از مشکلاتت برطرف میشن. چند روز پیش چند تا دیود 20100 گرفتم. سرعت خوبی دارن. از اون استفاده بکن اگه داری ! ! !

فرکانس پایین شدت تخلیه سلف رو زیاد میکنه و باعث تشدید اسپایک روی درین و خروجی میشه. این شکل گیت اثر درین به گیته. درایور زورش نمیرسه گیت رو خوب تکون بده. مقاومت گیت چند اهمه؟ در ضمن نیازی به دو تا ماسفت موازی نداری. 3206 مقاومت کمی داره. با موازی کردن چون نمیشه خوب درایو کرد گیت بدشکل تر میشه.
    خازن پولیستر الان ماکزیمم 47 نانو فاراد دارم که کمه مقدارش باید برم بخرم ،پولیستر چند فاراد بگیرم؟ دیود SBL20100 رفتم امروز از یکی گرفتم باید تست بگیرم اینم شبیه همون mbr20100 البته اگه تقلبی نباشه . فکر کنم منظورت از 20100 ، mbr20100 باشه ، مقاومت گیت الان 3.3 اهمه خوبه؟
    بیاموز و بی آموز

دیدگاه

دو سه میکرو فاراد خازن کافیه. محض احتیاط سه تا 2.2 میکرو بگیر.
      بله منظورم از 20100 همون بود. چند روز پیش واسه یه بنده خدایی یه پار کامپیوتر رو میخواستم متغیر کنم یکیسوساز خروجیشو با این دیود به صورت پل بستم. 40 امپررو عین بلبل تحویل داد. البته مسلما ضمانتی بهش نیست. بستمش رو 10 امپر.
      مقاومت گیت خوبه فقط!!! احتمالا درایور انقدر زور نداره که دو تا ماسفت و را بندازه. سوییچا رو بکن یه دونه.

دیدگاه

دو سه میکرو فاراد خازن کافیه. محض احتیاط سه تا 2.2 میکرو بگیر.
        بله منظورم از 20100 همون بود. چند روز پیش واسه یه بنده خدایی یه پار کامپیوتر رو میخواستم متغیر کنم یکیسوساز خروجیشو با این دیود به صورت پل بستم. 40 امپررو عین بلبل تحویل داد. البته مسلما ضمانتی بهش نیست. بستمش رو 10 امپر.
        مقاومت گیت خوبه فقط!!! احتمالا درایور انقدر زور نداره که دو تا ماسفت و را بندازه. سوییچا رو بکن یه دونه.
        آقای وزیری من میخوام ایشاا.. برم تهران یسری قطعات بخرم یسری که شما گفتی مثل : خازن پلیستر 2.2 و خازن الکترولیتی 470 میکرو فاراد،
        ماسفت فکر میکنم همون irfp3206 خوب باشه با STB70N10F4 یا PSMN005-75P که قبلا درموردش حرف زدیم تو این سه تا تلفات کل IRFP3206 از همه کمتره ولی tr و tf زیادتری داره مثلا tr واسه stb تقریبا 20ns است . ولی برای irfp3206 برابر 82 نانو ثانیس ، خوبیه irfp3206 نسبت به بقیه مقاومت درین-سورس پایینشه و اینکه تو 5 ولتم درایور میشه ، بخوام تلفات کل همرو بگم واسه stb میشه 903میلی وات واسه psm میشه 970 میلی وات واسه 3206 میشه 650 میلی وات . یعنی طبق گفتگویی که قبلا داشتیم تلفات دینامیکی i3206 بالاست ( به خاطر tr بالا ) ولی تلفات استاتیکش پایینه (به خاطر مقاومت درین-سورس کم ) حالا کدومو بگیرم بهتره؟
        دیود هم یسری دیود گفتم صبا اکترونیک داره اگه داشت اونارو بگیرم اگه نه دیود mbr20100 یا همون دیود شما 50sq100 رو بگیرم
        سلف هم که همون etd39 بگیرم که واسه 5.5 آمپر بپیچیم
        البته میخوام ir2104 هم بگیرم که شما کمک کنی مدار سنکرونشو ببندم با bc6540 و bc639
        چیز دیگه لازمه بگیرم؟ ( با توجه به اینکه میخوام با میکرو پالس بدم ) چیز دیگه به ذهن شما میرسه؟ :smile:
        بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
          آقای وزیری من میخوام ایشاا.. برم تهران یسری قطعات بخرم یسری که شما گفتی مثل : خازن پلیستر 2.2 و خازن الکترولیتی 470 میکرو فاراد،
          ماسفت فکر میکنم همون irfp3206 خوب باشه با STB70N10F4 یا PSMN005-75P که قبلا درموردش حرف زدیم تو این سه تا تلفات کل IRFP3206 از همه کمتره ولی tr و tf زیادتری داره مثلا tr واسه stb تقریبا 20ns است . ولی برای irfp3206 برابر 82 نانو ثانیس ، خوبیه irfp3206 نسبت به بقیه مقاومت درین-سورس پایینشه و اینکه تو 5 ولتم درایور میشه ، بخوام تلفات کل همرو بگم واسه stb میشه 903میلی وات واسه psm میشه 970 میلی وات واسه 3206 میشه 650 میلی وات . یعنی طبق گفتگویی که قبلا داشتیم تلفات دینامیکی i3206 بالاست ( به خاطر tr بالا ) ولی تلفات استاتیکش پایینه (به خاطر مقاومت درین-سورس کم ) حالا کدومو بگیرم بهتره؟
          دیود هم یسری دیود گفتم صبا اکترونیک داره اگه داشت اونارو بگیرم اگه نه دیود mbr20100 یا همون دیود شما 50sq100 رو بگیرم
          سلف هم که همون etd39 بگیرم که واسه 5.5 آمپر بپیچیم
          البته میخوام ir2104 هم بگیرم که شما کمک کنی مدار سنکرونشو ببندم با bc6540 و bc639
          چیز دیگه لازمه بگیرم؟ ( با توجه به اینکه میخوام با میکرو پالس بدم ) چیز دیگه به ذهن شما میرسه؟ :smile:
          برای اینکه بفهمیم کدوم تلفاتش کمتر میشه بهترین راه اینه که هر سه تاشو تست کنیم. از هر سه تاش بگیر تست کن. ولی تو این فرکانس فکر نمیکنم تفاوتی حس بشه.

دیود هم از هر دیودی که دیدی مناسبه یکی دو تا بگیر. ضرر که نداره. میمونه بعدا استفاده میکنی ازش.

ترانزیستور های درایو 640 و 639 بود. اون 5 دستت خورده اضافه شده )

چند تا tl494 هم بگیر. ضرر نمیکنی. ایشالا تو شهرتون خازن 10 نانو و مقاومت پیدا میشه دیگه؟؟

ببینم این خازنا که گفتی دیگه همه شهرا پیدا میشه دیگه!!! نیازی به طهران رفتن نیست واسه ایناا.

دیدگاه

برای اینکه بفهمیم کدوم تلفاتش کمتر میشه بهترین راه اینه که هر سه تاشو تست کنیم. از هر سه تاش بگیر تست کن. ولی تو این فرکانس فکر نمیکنم تفاوتی حس بشه.

دیود هم از هر دیودی که دیدی مناسبه یکی دو تا بگیر. ضرر که نداره. میمونه بعدا استفاده میکنی ازش.

ترانزیستور های درایو 640 و 639 بود. اون 5 دستت خورده اضافه شده )

چند تا tl494 هم بگیر. ضرر نمیکنی. ایشالا تو شهرتون خازن 10 نانو و مقاومت پیدا میشه دیگه؟؟

ببینم این خازنا که گفتی دیگه همه شهرا پیدا میشه دیگه!!! نیازی به طهران رفتن نیست واسه ایناا.
            سلام من رفتم یسری قطعات گرفتم از تهران خازن پولیستر 2.2 با 4.7 و 6.8 و 8.2 میکرو 100 ولتی از همون طبقه پایین امجد به اسم ابزار کنترل گرفتم.
            خازن الکترولیتی همه چینی بود تو بازار باز من 470 و 1000 گرفتم (البته همه خازنا یا تایوانن یا چین)
            درایور هم 2104 گرفتم با اون دوتا ترانزیستوره
            دیود هم mbr20100 از جوان گرفتم با دیود vf40100 از صبا الکترونیک. مقاومت و خازن 10 نانو هم دارم تو شهرمونم پیدا میشه با tl494 ، اما درایور و ماسفت و دیود نه به اون صورت. راستی نظرتو راجع به ماسفت نگفتی کدوم بهتره از اونا که گفتم؟
            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

تفاوت زیادی ندارن اونا. همون 3206 خوبه. ولی از هر کدوم یکی دو تا بگیر. تست کن ببین تلفات کدوم کمتر میشه.

راستی دیودای 20100 که گرفتی دو پایه هستن یا سه پایه؟ من چند وقت پیش سفارش دادم جوان زنگ زدم گفتم حتما دو پایه باشه چلمنگ واسم سه پایه فرستاده.

دیدگاه

با قطعات جدید بردو تست گرفتم ، که برای خازن خروجی 2 تا 470 میکرو ، 6 تا 100 میکرو ، و 3 تا پلی استر 2.2 میکرو گذاشتم . برای دیود از vf40100c استفاده کردم و برای ماسفت هم irfp3206 گذاشتم . خازن ورودی هم یه 100 میکرو و یه پلی استر 47 نانو گذاشتم . با ولتاژ ورودی 31 ولت و جریان 2.2 آمپر خروجیو وصل کردم به 3 تا باتری اسیدی که سری کردم نتایج یا شکل موجا به صورت زیر شد
                ولتاژ درین - سورس:
                http://uploadir.ir/images/pf4zwawikpao3xsdf.jpg
                که بازم یه اسپایکی داره
                پالس گیت - سورس : (که رو گیت یه مقاومت 3.3 اهمی گذاشتم با ولتاژ 9 ولت درایوش می کنم )
                http://uploadir.ir/images/kbzbe3t223g44mnmtxy.jpg
                این پالسش گاهی یه پیک شدید میخوره
                ولتاژ خروجی:

http://uploadir.ir/images/l7lehrrptnd75q40gd2.jpg
                ولتاژ خروجی هم ماکزیمم ، مینیممش باز یه اختلاف چند ولتی با مقدار متوسط دارن
                دیودا سه پایست یعنی دیودش دوتاییه . چطور؟
                بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                  با قطعات جدید بردو تست گرفتم ، که برای خازن خروجی 2 تا 470 میکرو ، 6 تا 100 میکرو ، و 3 تا پلی استر 2.2 میکرو گذاشتم . برای دیود از vf40100c استفاده کردم و برای ماسفت هم irfp3206 گذاشتم . خازن ورودی هم یه 100 میکرو و یه پلی استر 47 نانو گذاشتم . با ولتاژ ورودی 31 ولت و جریان 2.2 آمپر خروجیو وصل کردم به 3 تا باتری اسیدی که سری کردم نتایج یا شکل موجا به صورت زیر شد
                  ولتاژ درین - سورس:
                  http://uploadir.ir/images/pf4zwawikpao3xsdf.jpg
                  که بازم یه اسپایکی داره
                  پالس گیت - سورس : (که رو گیت یه مقاومت 3.3 اهمی گذاشتم با ولتاژ 9 ولت درایوش می کنم )
                  http://uploadir.ir/images/kbzbe3t223g44mnmtxy.jpg
                  این پالسش گاهی یه پیک شدید میخوره
                  ولتاژ خروجی:

http://uploadir.ir/images/l7lehrrptnd75q40gd2.jpg
                  ولتاژ خروجی هم ماکزیمم ، مینیممش باز یه اختلاف چند ولتی با مقدار متوسط دارن
                  دیودا سه پایست یعنی دیودش دوتاییه . چطور؟
                  خب. درین سورس الان دیگه میشه گفت طبیعیه. اون تاخیر مربوط میشه به سرعت دیود. چون رو خروجی نیست ولی رو ماسفت هست. نیازی هم به اسنابر نداره دیگه. خیلی کمه.

روی گیت یه ذره با عرض معذرت داره جفتک میندازه ) یه دیود زنر به صورتی که آند چسبیده باشه به سورس و کاتد به گیت بزن. مثلا اگه داری با 10 ولت تحریک میکنی زنر 12 بزن. یکی دو ولت ولتاژ زنرت از ولتاژ تحریک گفت بیشتر باشه.

خروجی هم تقریبا طبیعیه. میشه گفت همه منابع سییچینگ اون یه ذره رو دارن.

دیدگاه

خب. درین سورس الان دیگه میشه گفت طبیعیه. اون تاخیر مربوط میشه به سرعت دیود. چون رو خروجی نیست ولی رو ماسفت هست. نیازی هم به اسنابر نداره دیگه. خیلی کمه.

روی گیت یه ذره با عرض معذرت داره جفتک میندازه ) یه دیود زنر به صورتی که آند چسبیده باشه به سورس و کاتد به گیت بزن. مثلا اگه داری با 10 ولت تحریک میکنی زنر 12 بزن. یکی دو ولت ولتاژ زنرت از ولتاژ تحریک گفت بیشتر باشه.

خروجی هم تقریبا طبیعیه. میشه گفت همه منابع سییچینگ اون یه ذره رو دارن.
                    سلام دیود زنرو گذاشتم شکل پالس زیاد تغییری نکرد . یعنی مثل اسپایکی که روی ولتاژ درین -سورس هست روی پالس گیت هم بود . میزان مقاومت روی گیتو میتونم بیارم پایین؟
                    یه سوال دیگه تو دیتاشیت دیودها وقتی میخوان ولتاژ فورواردو بررسی کنن تو سه تا دمای 25 درجه 125 درجه و 150 درجه بررسی میکنن که به دمای junction temperature معروفه من باید ولتاژ فورواردو تو کدوم دما نگاه کنم . منظور از این دما چیه؟ و دمای کاری که برای ما تعریف میشه کدومه
                    بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                      سلام دیود زنرو گذاشتم شکل پالس زیاد تغییری نکرد . یعنی مثل اسپایکی که روی ولتاژ درین -سورس هست روی پالس گیت هم بود . میزان مقاومت روی گیتو میتونم بیارم پایین؟
                      یه سوال دیگه تو دیتاشیت دیودها وقتی میخوان ولتاژ فورواردو بررسی کنن تو سه تا دمای 25 درجه 125 درجه و 150 درجه بررسی میکنن که به دمای junction temperature معروفه من باید ولتاژ فورواردو تو کدوم دما نگاه کنم . منظور از این دما چیه؟ و دمای کاری که برای ما تعریف میشه کدومه
                      البته گیتش خیلی هم بد نیست. دیودت سرعتش پایین بوده. دیود کاملا جلوی منفی شدن رو میگیره و اجازه مثبت شدن بیشتر از ولتاژ زنری رو نمیده. دیود زنر فست خیلی سخت پیدا میشه. چون فروشنده ها تو کلشون نمیره زنر فست یعنی چی!!!. میگن زنر زنره فست فسته. بیخیالش شو خوبه گیت.

با توجه به دمایی که ممکنه بهش برسی بررسی میشه. واسه کار تو فک نکنم دما بیشتر از هفتاد هشتاد درجه تو حداکثر دما برسه. البته وابستگی ولتاژ فوروارد به دما زیاد نیست. تو شاتکی که خیلی جالبه. هر چی دما بیشتر بشه ولتاژ کمتر میشه ) یعنی تلفات هم کمتر میشه.

دیدگاه

البته گیتش خیلی هم بد نیست. دیودت سرعتش پایین بوده. دیود کاملا جلوی منفی شدن رو میگیره و اجازه مثبت شدن بیشتر از ولتاژ زنری رو نمیده. دیود زنر فست خیلی سخت پیدا میشه. چون فروشنده ها تو کلشون نمیره زنر فست یعنی چی!!!. میگن زنر زنره فست فسته. بیخیالش شو خوبه گیت.

با توجه به دمایی که ممکنه بهش برسی بررسی میشه. واسه کار تو فک نکنم دما بیشتر از هفتاد هشتاد درجه تو حداکثر دما برسه. البته وابستگی ولتاژ فوروارد به دما زیاد نیست. تو شاتکی که خیلی جالبه. هر چی دما بیشتر بشه ولتاژ کمتر میشه ) یعنی تلفات هم کمتر میشه.
                        الان دیودی که استفاده می کنم VF40100C که یه پکیج کاملا پلاستیکی داره . این دیود تو دمای 3-4 آمپر تقریبا داغ میکنه . پکیجش دوتا دیود موازیه . فکر نمیکنم این دیودو بشه به هیتسینک وصل کرد اما جای پیچ داره (هیتسینگ با اتصال به پلاستیک گرمارو دفع میکنه؟؟! oo
                        این دیود جریانش 20 آمپریه منتطقیه تو 3 آمپر داغ کنه؟! تو 20 آمپر که دیگه باید ذوب شه
                        ببین الان درایور من IXDD404 که با مقاومت 3.3 اهم به ماسفت وصل کردم . اگه جای اون 3.3 از مداری که قبلا بررسی کردیم یعنی یه دیود و یه ترانزیستور سر راهش استفاده کنم چه تاثیری داره؟
                        و سوال آخر اینکه هنوز وقت نکردی IR2104 رو سنکرون ببندی؟
                        راستی امروز جوان MCP14628 رو بهم رسوند گفتی FCCM رو صفر کنم؟ یعنی زمینش کنم درسته؟
                        بعد این واسه ولتاژ کاری من جواب میده؟
                        بیاموز و بی آموز

دیدگاه

چرا این دیودا رو هم به هیتسینگ وصل میکنن. فقط مقاومت حرارتی بالاتری داره. البته مزایایی هم داره. مثلا اینکه رو هیت سینگ دیگه نیازی به عایق ندارن.
                          با هیتسینگ امپر رو هم میده. دیود خرکار تر از این حرفاس. من از اون 20100 ها چهار تا بستم رو یه هیت سینگ پاور از هر کدوم 30 امپر کشیدم. داغ شد ولی خب یه دقیقه هم کار کرد. اخرش خودم خاموشش کردم. اونا چیزیشون نشد.
                          همون 3.3 خوبه. اون ترانزیستور و دیود رو برای قطعاتی که خروجیشون توتم پل نیست میزارن. مث 494. 3.3 هم خیلی کمه. یعنی احتمال اسیب دیدن هست. یعنی تو پروژه ای که قرار باشه بره تو یه کارگاه و سالها کار بکنه من شخصا هیچوقت 3.3 نمیزارم. در کل نیازی به ترانزیستور نیست. یه کاری بکن. یه دیود رو با یه 6.8 موازی بکن. اند رو بچسبون به گیت. از کاتد هم با یه مقاومت 3.3 بده به درایور. اینجوری با حدود 10 اهم روشن میکنه با 3.3 خاموش میکنه. در اصل زمان خاموش شدن خیلی مهم تر از روشن شدنه. چون ترانزیستور ذاتا سریعتر روشن میشه و دیرتر خاموش میشن. و همچنین جریان زمان خاموشی بیشتر از روشن شدنه. با این مدار فقط زمان خاموش شدن کاهش پیدا میکنه. درود هم 4148 بزاری جواب میده.
                          والا حالا حالاها درگیر چند تا کارم. متاسفانه حدود یه ماه دیگه کنکور هم دارم وقت نکردم هنوز جزوه هامو نیگا کنم.
                          اره باید صفرش بکنی که مد fccm غیر فعال بشه. ولی تو هر دو حالتو تست کن ببین کدوم بهتر جواب میده و تلفاتش کمتره.
                          ولتاژ کاری این قطعه میشه ولتاژ خروجی. خروجی بیشتر از 36 منهای ولتاژ تغذیه نباید بشه. یعنی بازم مشکل تغذیه وجود داره. فک کنم اخرش هم دست به دامن همون 2104 بشیما )

شیطونه میشه همینجوری رو هوا ببندشا!!!!

دیدگاه

ایشاا.. کنکور خوبی داشته باشی.رفتم اون مداری که گفتی رو بستم اما یه مشکل دیگه ای که بود و فهمیدم این بود که زمین پروبمو خوب نبسته بودم یعنی باید به نزدیک ترین نقطه به گیت می بستم و اون شکل بی نظم خیلی بهتر شد و شکلش به صورت زیر شد:
                            http://uploadax.com/images/66007618769424006907.jpg
                            الان راندمانی که گرفتم 95 اینا شد به نظرت کاری میشه کرد تا راندمان بهتر شه؟
                            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                              ایشاا.. کنکور خوبی داشته باشی.رفتم اون مداری که گفتی رو بستم اما یه مشکل دیگه ای که بود و فهمیدم این بود که زمین پروبمو خوب نبسته بودم یعنی باید به نزدیک ترین نقطه به گیت می بستم و اون شکل بی نظم خیلی بهتر شد و شکلش به صورت زیر شد:
                              http://uploadax.com/images/66007618769424006907.jpg
                              الان راندمانی که گرفتم 95 اینا شد به نظرت کاری میشه کرد تا راندمان بهتر شه؟
                              خب این سنکرون نبوده. سنکرون بشه به نظرم بهتر هم میشه. تعداد سیمای موازی سلف رو زیاد بکنی تلفات مسی کمتر میشه.

البته این گیت هم به نظرم به اندازه کافی تیز نیست. یه خورده نرم تغییر وضعیت میده. تو روشن شدن هم نوسان زیادی داره. درایور رو عوض کن.

دیدگاه

خب این سنکرون نبوده. سنکرون بشه به نظرم بهتر هم میشه. تعداد سیمای موازی سلف رو زیاد بکنی تلفات مسی کمتر میشه.

البته این گیت هم به نظرم به اندازه کافی تیز نیست. یه خورده نرم تغییر وضعیت میده. تو روشن شدن هم نوسان زیادی داره. درایور رو عوض کن.
                                حقیقتش سنکرونو هرکار کردم راه نیفتاد :sad: نمیدونم مشکلم کجاست . هربار یا ماسفتا باهم سنکرون نمیشن . یه delay انگار میخواد اونو نمیدونم چقدر بزارم . آقای وزیری خدا خیرت بده یه دستی برسون اون 2104 رو راه بنداز شاید مشکلم حل شد . میدونم وقت نداری . اما اگه راه داره یه کمکی برسون پروژه واسم خیلی مهمه. هرکار کردم سنکرونم راه نیفتاد :cry2: حداقل اگه اصلا راه نداره مدارشو بکش من از روش ببندم. شاید راه افتادم
                                بیاموز و بی آموز

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X