اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ماسفت

نوشته اصلی توسط havash92
    از دوستان خوبم برای راهنمایی ها ممنون امروز یه تحقیقات دیگه در مورد نوع اسنابر مناسب کردم که بنظرم RCD clamp snubber برای مدار من مناسب تر باشه یه دبود زنر 12 ولت هم با گیت سورس موازی میکنم تاخیر تو راه اندازی 2113 روهم اعمال میکنم نتیجه هرچی بود با دوستان در میون میذارم این درایو قرار یه دستگاه نقطه جوش رو راه اندازی کنه یه بار کاملا سلفی با جریان زیاد و اسپایک هایی که قطعا حین نقطه کاری بوحود میاد تنها راه اینکه ببینم جواب میده یا نه اینکه بسازمش بازهم از همه ممنون :applause:
    سلام دوست عزیز.
    استفاده از ماسفت برای مصرف کننده ای مثل جوش نقطه ای که جریان لحظه ای زیادی میکشه مناسب نیست و هر لحظه میتونه ماسفتی رو بسوزونه و دلیلش هم اینه که ماسفت پارامتر I^2*t نداره.وهمچنین منحنی soa کوچیکی داره.igbt خیلی بهتره.
    همچنین میتونید از اینورترهای اماده موجود در بازار که برای درایو موتورهای 3فاز بکار میره از 2فاز خروجی اش استفاده کنید.
    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام
      حق با شماست منم از IGBT استفاده کردم ولی از بس گفتم ماسفت دیگه ورد زبونم شده اینورتر هم قیمت کردم یه مارک چینی معمولی رو حوالی 8 میلیون قیمت دادن که برای این کار باید مارک مرغوب خرید که قیمتش بالاتر از ایناست

دیدگاه

سلام
        دستگاه جوش نقطه ای مورد نظر چند امپر میکشه که اینورترش 8میلیونه؟
        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام ابی جان
          وقتی تو ضخامت های پایین باهاش کار میکنن حدود 40 آمپر برای ضخامت بالاتر تا 60 آمپر 380 ولت هم هست یه اینورتر 30 کیلو وات میخاد این 8 تومنی هم فک کنم نو نبود چون لحظه ای هم باهاش کار میکنن شاید تو نیم ساعت 400 تا 500 تا نقطه بزنه شاید همون 30 کیلو وات هم دایم اورلود بده بهترین راهش خرید امتیاز برق بالاتر از اداره برق که اونم میگن برا 60 آمپر باید ترانس جدا نصب بشه که 18 میلیون دیگه میگیرن کار سختیه ساختن درایوش میدونم مشکل دیگه هم اینه که اسیلوسکوپ ندارم که شکل موج خروجی رو ببینم و نمیتونم مقدار اسپایک هایی که تولید میشه رو ببینم تا بفهمم مقادیر مدار اسنابر دقیق هست یا نه

دیدگاه

سلام . یه سوالی هست که نمیتونم جوابی براش پیدا کنم و فکر میکنم برای شما سوال ابتدایی هست.

اپلیکیشن من درایو یک موتور دی سی بود که با یک ماسفت irfz44n و یک ترانزیستور bc639 که از میکروکنترلر فرمان میگیره کنترلرش کردم. موج مربعی هم بود با فرکانس 2 -3 کیلو هرتز.
            که مشابه شکل زیر میشه :

یک ماسفت که گیتش پول اپ شده و ترانزیستور که مشخص هستش. این مدار رو من بستم و خوبم کار میکنه با موج مربعی هم دورش خوب تنظیم میشه و داغم نمیکنه .
            حالا من اینجا مدار هایی میبینم که ازشون سر در نمیارم . چرا در مدار ها از 2 تا ماسفت استفاده میشه ؟ اگه باید 2 تا باشه چرا مدار من با 1 ماسفت داره خوب کار میکنه ؟

مگر غیر از اینه که یه ماسفت مثل مدار ساده ی من میتونه موتور رو خاموش و روشن بکنه ؟ پس چرا هم تو شکل دوم و هم در تمام آی سی های درایور ماسفت به این شکل از 2 ماسفت استفاده شده ؟
            آیا دلیلش برا مواردیه که بخوایم H bridge بسازیم ؟

سوال دوم در مورد بعضی از مدار های فرمان هست مثل شکل زیر :

همون طور که در شکل میبینید از 2 ترانزیستور pnp و npn استفاده شده که در هر لحظه یکیشون خاموش و اون یکی روشن هست . چه لزومی هست که از این مدار استفاده بشه در حالی که میشه مثل مدار زیر عمل کرد :

چه تفاوتی بین روش های دو شکل اخیر هست ؟؟

دیدگاه

سلام
              ایسی درایور هایی که دو تا ماسفت خروجی رو درایو میکنن برای هالف بریج هستند.
              درایور ماسفت شما ساده ترین نوع درایوره و عیب این نوع درایورها هم زمان روشنی زیاد برای ماسفته که باالطبع تلفات سوییچینگ ماسفت بیشتره.(بدلیل وجود مقاومت 10 کیلواهم).
              ایسی درایور برای یک ماسفت هم مثل tc4422

دیدگاه

سلام ضمن تشکر از شما بابت وقتی که گذاشتین .
                من تو این چند روز روش بیشتر مطالعه کردم و به همین جواب هایی که شما گفتین رسیدم و اینجا بیشتر میگم تا تاپیک پر بار بشه :

استفاده از 2 تا ترانزیستور برای درایور، یکی npn و دیگری pnp باعث میشه ماسفت در زمان سوییچینگ زود تر شارژ و دشارژ بشود و کم تر در ناحیه خطی بمونه .
                و علاوه بر ای سی که شما ذکر کردید ir2117 هم آی سی تک کانال و رایجی هست برای وقتی که میخواهیم یک ماسفت داشته باشیم .

اما برای من مسایل جدیدی پیش اومده . اولا ای سی درایوری که پیدا کردم و خریدم ir2104 هست . که دو کاناله هست . امروز مدارشو طبق دیتا شیت بستم و یک فن کوچیک رو با pwm کنترل کرد. ضمن این که من فقط ماسفت low side رو بستم . یعنی ماسفتی که سورسش به زمینه وصله . و دیود هرزگرد موتور هم نذاشته بودم . اما قسمت های دیگر مدار کاملا مطابق با دیتا شیت بود . این خوب کار کرد و دور فن کنترل میشد .
                اما وقتی فن رو با یه موتور قوی تر که هدف اصلیم هم همونه (حدودا 70وات) جایگزین کردم . ای سی نه تنها داغ کرد و از بین رفت بلکه پلاستیک برد رو هم آب کرد و از کار افتاد !!

حالا میخوام علتشو بدونم . آیا علت این بوده که دیود هرز گرد برا موتور نذاشته بودم ؟
                یا این که باید مدار high side رو هم میبستم و حتما 2 تا ماسفت میذاشتم به جای یکی ؟

به نظر خودم که دلیل اصلی هیچ کدوم از اینا نیست !!!

[glow=red,2,300]نکته مهم :[/glow] من قبلا با همون روش خیلی ساده درایو یعنی استفاده از مقاومت پول پ و یک ترانزیستور و یک ماسفت این موتور رو راحت درایو کردم و خوب کار کرد.یعنی شکل زیر موتور 70 وات من رو ساپورت میکنه :

حالا میخواستم کار بهینه تری بکنم که این اتفاق افتاد و تا این لحظه که جواب نگرفتم. اما باز دارم روش کار میکنم شما هم لطفا کمکم کنید :read:

دیدگاه

سلام
                  یک موتور 70 واتی هم دیود هرزگرد میخواد وهم ماسفتش اسنابر RC.
                  در جریانهای بالا امپدانس زمین درایور باید بیشتر از زمین ترانزیستور پاورباشه.(ایسی درایور با سلف کم ظرفیت تومسیر تغذیه وخازن بای پس بافر بشه.)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...