اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی تریاک روسی ۱۶۰ آمپری با اپتوتریاک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی تریاک روسی ۱۶۰ آمپری با اپتوتریاک

سلام
    من میخوام یه تریاک روسی به شمارهآ‌ی TC161-160 که ۱۶۰ آمپری هست رو با یه اپتوتریاک راه اندازی کنم.
    برای راه اندازی گیت، از یه مقاومت ۴۷۰ اهمی که به پایهآ‌ی A2 تریاک متصل هست و پایهآ‌ی دیگهآ‌ی مقاومت به پایهآ‌ی ۶ اپتوتریاک متصله و پایهآ‌ی ۴ اپتوتریاک به گیت.( دقیقن شکلی که توی دیتاشیت خود اپتوتریاک کشیده شده)
    تریاک روشن و خاموش میشه و تا اینجا مشکلی نیست. فقط مقاومت در حد آتیش گرفتن داغ میشه. مقاومت رو ۱۰ واتی هم گذاشتم طاقت نمیاره.
    اپتوتریاک moc3063
    مشخصات تریاک
    IGT = 300ma
    VGT = 3.5V
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

پاسخ : راه اندازی تریاک روسی ۱۶۰ آمپری با اپتوتریاک

با سلام
    مقاومت رو حذفش کنین. یعنی شورتش کنین. من اصلا از مقاومت استفاده نمیکنم. پایه 6 به A2 و پایه 4 به گیت. تریاکتون روشن میشه؟ یعنی بار رو کامل راه میندازه یا نه؟
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

ممنون از راهنماییت.
      من به جای یه مقاومت ۴۷۰ اهمی ۴ تا رو موازی کردم ولی اتفاقی که افتاد تریاک روشن میشه ولی خاموش نمیشه
      البته بدون مقاومت تست نکردم. بدون مقاومت گیت نمیسوزه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط spart
        من به جای یه مقاومت ۴۷۰ اهمی ۴ تا رو موازی کردم ولی اتفاقی که افتاد تریاک روشن میشه ولی خاموش نمیشه
        البته بدون مقاومت تست نکردم. بدون مقاومت گیت نمیسوزه؟
        خواهش میکنم.
        من با bt136 و 138 , bta40 زیاد به این روش کار کردم. تا حالا مشکلی پیش نیومده. ولی با روسی ها کار نکردم. بعیده مشکلی پیش بیاد.
        البته moc ها وقتی جریان خروجیشون زیاد باشه و بار خیلی سلفی باشه خاموش نمیشن. احتمالا جریان گیت شما زیاده. علت داغ کردن اون مقاومته هم همین بوده. چون تریاکتون گردن کلفته بهتره یه تریاک دیگه مثل همین bt136 بینشون بذارین تا جریان گیت رو اون تامین کنه و به moc فشار نیاد. آرایشش مثل دارلینگتون تو ترانزیستور ها میشه.

دیدگاه

دوست عزیز این روش تحریک ترایاک و تریستور واسه هفت هشت امپر و در کل کارهای اماتور جواب مبده.
          1- تحریک سوزنی داشته باشید تا ترایاک اسیب نبیند (اینکه الان زیر دست شما داره کار میکنه و نمیسوزه تضمین سلامت کارکردش نیست)
          2- با مراجعه به دیتاشیت با توجه به جریان مورد نیاز ترایاکتون در ولتاژ کاری که دارید اعمال میکنید مقاومت گیت رو انتخاب بکنید. اگر مقاومت بزرگتر انتخاب بشه تلفات روشن شدن به شدت بالا میره.
          3- ترایاک(این مربوط به ذات ترایاک و تریستوره و ارتباطی به روسی و غیر روسی بودنش نداره) در بارهای سلفی بزرگ خاموش نمیشه. خاموش کردن ترایاک در این حالت وقتی جریان زیاده سریالیه واسه خودش
          4- اگر هدف شما قطع و وصل بار است و نیازی به کنترل زاویه ای ندارید از اپتوترایاک های مخصوص این کار (تحریک گذر از صفر) استفاده بکنید. اینطور یاحتمال تحریک ترایاک در لحظه غیر از گذر از صفر تقریبا به صفر میرسه و تلفات روشن سازیتون خیلی کم میشه.

اگر کار صنعتی ـه قبل از انجام کار سری به بخش راهاندازی تریستور و ترایاک رشید بزنید.

اضافه شده در تاریخ :
          حتی الامکان در این جریان و توان کلا سعی کنی تحریکتون رو با ترانس پالس انجام بدید. با اپتوترایاک نمیتونید جریان سوزنی اعمال بکنید. اگر بتونید فیدبکی از جریان تهیه بکنید که عرض پالس گیت رو هم با توجه به شرایط ترایاک تصحیح بکنید که خیلی بهتر است. البته معمولا بجای این روش از قطار پالس استفاده میکنند.
          حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
          به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

تا اونجایی که من برخورد کردم اون قصه خاموش نشدن تریاک تو بار سلفی به قدرت تریاک بستگی داره.

مثلا یه بار، یه moc رو مستقیم به شیر برقی وصل کردم که خاموش نمیشد، ولی با اضافه کردن یه تریاک بین اون و شیر برقی، مشکل حل شد.

و مثلا تریاک 700 آمپری تو جریان 150 آمپر با بار سلفی کامل راحت خاموش میشه. البته این روش شاید از نظر هزینه مقرون به صرفه نباشه، ولی مشکل رو حل میکنه.

دیدگاه

م ه رشید ترجمه دکتر صداقتی و دکتر قهرمان. ویرایش سوم. ص 478.
              اگر به این نسخه از کتاب دسترسی ندارید بخش کنترل کننده های ولتاژ AC با بار سلفی رو در هر نسخه ای که در دسترستونه ببینید. نمودار های ولتاژی و جریانی این بخش خیلی به درک بهتر موضوع کمک میکنند.

سلف بزرگ در خروجی باعث خاموش نشدن تریستور (یا ترایاک) در لحظه صفر ولتاژ میشه و تریستور دیر تر خاموش میشه. این دیرتر خاموش شدن باعث به وجود امدن تغییرات ولتاژ سریع روی اند و کاتد تریستور میشه (اگر به عنوان مثال در پی سوم خاموش بشه در لحظه ای کوتاه ولتاژ اند و کاتد به اندازه سینوس پی ششم ولتاژ پیک تغییرات خواهد داشت)
              تغییرات ولتاژ بالا روی اند و کاتد میتوانند دوباره تریستور رو روشن بکنند.
              پاسخی به دو اتفاقی که در عمل شما باهاش مواجه شدید وجود داره اونم اینه که مشخصه فرکانسی تریستور جریان بالاتری که استفاده کردید بهتر بوده (محدوده فرکانسی تریستور جایگزینتون بزرگتر بوده و تغییرات ولتاژ بیشتری رو تحمل میکنه و ناپایدار نمیشه) غالبا تریستور های جریان بالاتر به انرژی بیشتری برای تحریک شدن نیاز دارند. و باالطبع باید تغییرات سریع تری رخ بده تا گیت به صورت غیر مستقیم تحریک بشه.

در ضمن دوست عزیز. استفاده از تریستور 700 امپری برای سوییچ کردن 150 امپر درست نیست. هر چند کار رو راه بندازه. کار درست وقتی انجام شده که یک بار سلفی 700 امپری رو با یک تریستور 700 امپری سوییچ بکنید.

K.Show

دیدگاه

توی اون 700 آمپریه، تحریک گیت رو با ترانس انجام دادم و وقتی که گیت به کاتد اتصال کوتاهه تحریک غیر مستقیمش توان بسیار زیادی میخواد.

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                غالبا تریستور های جریان بالاتر به انرژی بیشتری برای تحریک شدن نیاز دارند. و باالطبع باید تغییرات سریع تری رخ بده تا گیت به صورت غیر مستقیم تحریک بشه.

در ضمن دوست عزیز. استفاده از تریستور 700 امپری برای سوییچ کردن 150 امپر درست نیست. هر چند کار رو راه بندازه. کار درست وقتی انجام شده که یک بار سلفی 700 امپری رو با یک تریستور 700 امپری سوییچ بکنید.
                این یه امر معمول و درست هست که برای ایجاد حاشیه امنیت پارامتریک و اطمینان از صحت عملکردی مجموعه تو شرایط محیطی و کاری مختلف، قطعات الکترونیکی از لحاظ مشخصات فنی قویتر از شرایط ایده آل در نظر گرفته میشن و بسته ضرایب دخیل در ریسک کل مجموعه، این اختلافات تغییر میکنن.
                این کار ما روی یه دستگاه سوئیسی بود که برای بار 150 آمپری، فیوز 200 آمپری و تریستور دوبل 700 آمپری گذاشته بود.

دیدگاه

خب من همهمینو میگم دیگه!!! البته تحریک غیر مستقیم به اتصال کوتاه بودن یا نبودن گیت ارتباطی نداره. گیت چه باز باشه چه اتصال کوتاه تغییرات سریع روی اند و کاتد تریستور رو روشن میکنه.
                  ----------------------
                  اخه 700 واسه 150؟ احتیاط 50 امپر اقا ته تهش 100 امپر. (تازه اینم خیلیه!!) حدس میزنم دستگاه قدیمی بوده!! درسته؟ قدیمها حتی زیمنس هم از این کارهای قشنگ میکرد. ولی این روزها کمتر کسی برای 150 امپر از تریستور 700 امپری استفاده میکنه.

K.Show

دیدگاه

ممنون از دوستان که لطف کردن و راهنمایی نمودند. اینجا مشکلی که من دارم بیآ‌سوادیه :redface:
                    من تقریبن در این موارد اطلاعات خیلی کمی دارم و معمولن حداکثر نیازم با BTA40آ‌رفع شده که اونهم با مدارات سادهآ‌ای که تو نت پیدا کردم!
                    ولی الان یک کمی فرق داره، و اینکه خیلی دوس دارم این موضوع رو بصورت پایهآ‌ای یاد بگیرم. کتاب رشید رو که ندارم ولی یه کتاب دیگه داشتم هرچی نگا کردم چیزی دستگیرم نشد :redface: اگه یکی یاری کنه و همین مطلب چگونگی راهآ‌اندازی رو یک کم عملی توضیح بده ممنون میشم.
                    ۱- بار من اهمی هستش و در حدود ۵۰ آمپر نیاز به جریان داره. هر چی گشتم یه تریاک در این حدود پیدا کنم نشد و چیزی که تو بازار پیدا کردم همین ۱۶۰ آمپری بود.
                    ۲- مقاومت گیت رو چطور باید محاسبه کرد؟ از همون جریان مورد نیاز گیت و ولتاژ برق شهر میشه حسابش کرد؟ اگه اینطور باشه که با توجه به جریان ۳۰۰ میلی آمپری گیت و ولتاژ ۲۲۰ ولت باید مقاومت اینجوری بشه :
                    v=ri==> r=v/i ==> r=220*1.4/0.3==> r=1ke
                    w=ri^2==> 1000 *.3*.3 = 90wat
                    خیلی بزرگ میشه
                    ۳- در صورت نیاز به تحریک با ترانس، نحوهآ‌ی استفاده و در کل چگونگیش چجوریه؟
                    ۴- نحوه استفاده بصورت خاموش و روشن میآ‌باشد.
                    ۵- روش استفاده از یک تریاک کمکی رو هنوز تست نکردم. فردا حتمن تستش میکنم و نتیجش رو هم اعلام میکنم.
                    باز هم ممنون

دیدگاه

توی رنجهای جریانی بالا، تریاک نیست و معمولا از تریستور دوبل استفاده میشه. اینم که شما پیدا کردین چون روسی بوده پیدا شده.

وقتی شما به moc فرمان میدین، یه خروجی رو 1 یا صفر میکنین و کار تمام میشه. ولی اگه بخواین با ترانس کار کنین باید تو هر نیم سیکل پالس تولید کنین، یعنی باید ابتدا تو هر نیم سیکل، عبور از صفر ولتاژ رو تشخیص بدین و بعد یه پالس به اولیه ترانس بدین تا پالسی که تو ثانویه ترانس ایجاد میشه تریاک رو روشن کنه و همینطور دائم باید بهش پالس داده بشه. اینکارو هم میشه با میکرو انجام داد و هم با مدارای آنالوگ و پ امپ و هم با قطعات خاص این روش.

آیسی هایی هست که یکی از اونا TCA785 هست که فکر کنم تو دیتا شیتش مدار تحریک تریاک با ترانس هم هست.
                      یه روش دیگه هم استفاده از دیمر هست که برای کار شما باید جریانش تقویت بشه.

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                      آخه 700 واسه 150؟ احتیاط 50 امپر اقا ته تهش 100 امپر. (تازه اینم خیلیه!!) حدس میزنم دستگاه قدیمی بوده!! درسته؟ قدیمها حتی زیمنس هم از این کارهای قشنگ میکرد. ولی این روزها کمتر کسی برای 150 امپر از تریستور 700 امپری استفاده میکنه.
                      خب! البته همینطور که گفتم مقدار این حاشیه امن، با توجه به ضرایب ریسک، تغییر میکنه. مثلا تو صنایع نفتی، پالایشگاهی، نیروگاهی و نظامی، هزینه های زیادی برای افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات میشه که گاها چندین برابر هزینه ساخت همون محصول تو شرایط صنعتیه.

دیدگاه

پس با توجه به چیزی که من نیاز دارم و گفتهآ‌ی شما من نیازی به استفاده از ترانس و یا مدارات جانبی دیگهآ‌ای ندارم و فقط میمونه همون مسٔلهآ‌ی مقاومت گیت.
                        فقط من درمورد حذف مقاومت میترسم که در بلند مدت باعث سوختن تریاک بشه.
                        و اگر هم بخوام از مقاومت استفاده کنم که تلفات گرمایی خیلی زیادی داره.
                        ممنون از راهنمایی دوستان

دیدگاه

با توجه به زیاد بودن جریان گیت تو مدار شما، پیشنهاد من استفاده از همون TCA785 یا آیسی های مشابه هست که خودشون همه کارا رو انجام میدن.

دیدگاه

سلام دوستان
                            یک سوآل داشتم...من از bt136 استفاده میکنم
                            مدار هیچ مشکلی نداره و کار میکنه
                            فقط مشکل این جاست که اگر خروجیش به هر دلیلی اتصال کوتاه کنه
                            Bt میسوزه...چطور میشه در مقابل اتصال کوتاه ایزولش کرد؟
                            یا تریاک دیگه ایی هست که خروجیش در مقابل اتصال کوتاه ایزوله باشه؟
                            ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 0000a
                              سلام دوستان
                              یک سوآل داشتم...من از bt136 استفاده میکنم
                              مدار هیچ مشکلی نداره و کار میکنه
                              فقط مشکل این جاست که اگر خروجیش به هر دلیلی اتصال کوتاه کنه
                              Bt میسوزه...چطور میشه در مقابل اتصال کوتاه ایزولش کرد؟
                              یا تریاک دیگه ایی هست که خروجیش در مقابل اتصال کوتاه ایزوله باشه؟
                              ممنون
                              سر راهش یه فیوز فست بذارین. برای ssr ها که من امتحان کردم و جواب داده.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X