اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اجرای ارت ساختمان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اجرای ارت ساختمان

آره . تا ارتفاع صفحه دوغاب بنتونیت کنین اشکال نداره . مقاومت ویژه بنتونیت با نمک زیاد فرق نداره .
    فقط یه کم هزینش بیشتر میشه .
    والا راستشو بخواین ما پارسال یه پروژه ارتینگ یکی از شهرستانها رو ورداشته بودیم .پدرمون هم در اومد.
    واقعیتش اینه که شما برای پایین آوردن مقاومت چاه یه سهم کوچیکی دارین فقط . بیشترش مربوط میشه به نوع خاک و رطوبتش . و چاره هم زدن چاه های بیشتر و سر همبندی اونهاست .

یه میله مسی رو فرض کنین . اگه سطح مقطعشو 8 برابر کنین ، یعتی کلفت تر ،همون تاثیری رو داره که طولشو فقط دو برابر کنین .

به هنگام کندن چاه ارت اگه احساس می کنین که پایین تر خاکش مرغوبه ، یا مرطوبتره ، به کندن ادامه بدین .
    خاک قرمز خوبه و ماسه بد . حتی اگه به آب هم برسین و خاکش ماسه باشه اصلا جواب نمیده . مقاومت بالای 50 میده .
    صفحه بیشتر برای جاهایی هست که کندنشون سخته و ارتفاع چاه کمه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123
      سلام
      ابعاد چاه و میله مسی چقدره؟ برای اینکه نمک به میله یا صفحه نرسه پیشنهاد شما چیه؟
      ???????????????

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123
        ???????????????
        قطر چاه مهم نیست . فقط طوری باشه که چاهکن توش جا بشه .
        عمق چاه از 3 متر بیشتر باشه . برای ساختمان فکر کنم 4 تا 5 متر می کنن .

قطر میله 16 میلی معمولشه . 25 هم فکر کنم هست . قیمتشون 10 هزار تومن فرق نمیکنه . ولی چون تیراژ پایینه کلفت تر بهتره .

برای اینکه نمک نرسه اطرافش بنتونیت باید باشه . همون لوله پلیکا که توضیح دادم .

دیدگاه

سلام
          برای نرسیدن نمک به صفحه چی؟

دیدگاه

سلام به همه عزیزان
            سوالی که دارم اینکه ما در یکی از سایت هامون که دکل مخابراتی داره صاعقه گیر نصب کردیم. لینک داده هامون فیبر نوری هستش و لینک E1 نداریم. آیا برای این سایت نیاز به چاه ارت و سیستم ارتینگ داریم یا خیر؟ یکی از عزیزان می گفت که لینکتون مشکلی براش پیش نمیاد اما ممکنه تجهیزات آسیب ببینن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط power110
              سلام.به نظر دوستان بهتره که کابل مسی تا داخل کنتور بیاد یا تا سر چاه باشه و بقیش رو با اتصال سیم به کابل به کنتور برسونیم؟
              سلام.
              اتصالات مربوط به سیستم ارتینگ زیر زمین و در تماس با خاک هستند.بنابراین دچار واکنشهای شیمیایی و خوردگی می شوند. حالا اگه شما سیم مسی که از چاه میاد رو با اتصال غیر دقیقی مثل پیچ بخواهی به سیم دیگر متصل کنی، خوردگی زیاد موجب قطعی اتصالاتت می شه. ولی اگه با جوش (مخصوصا کدولد) متصل شوند مشکلی نیست.
              راه دیگه هم اینه که رو سر چاه ارتت یه چاهک در نظر بگیری و اتصال دو تا سیم رو از اونجا برقرار کنی(باید از طریق چاهک اتصالات به صورت دوره ای بررسی شوند).
              اما بهترین حالت یک دست بودن سیم تا کنتوره.

دیدگاه

(یه سوال: صفحه مسی بهتره عمودی کار گذاشته بشه یا بخابه کف یا .... ؟)
                بستگی به محلی که سیستم ارت احداث شده داره. شما که 3-4متر چاه کندی نشون میده که رطوبت سطحی زمین زیاد نیست. پس بهتره صفحه رو عمودی قرار بدی تا دو طرف صفحه با محدوده ی بزرگ تری از خاک در تماس باشه. به این محدوده حوزه مقاومت می گویند. همین حوزه هست که مقاومت نهایی سیستم ارت ما رو تعیین می کنه.
                پس باید کم ترین مقاومت رو داشته باشه.

دیدگاه

دوست عزیز، اگه در زمینه ارت اطلاعات زیادی نداری، پیشنهاد می کنم قبل از هر چیز، یه نگاهی به این PDF بندازی.

http://uplod.ir/facb0xvek4ov/90-etesal_zamin_earthing.rar.htm

دیدگاه

سلام اقا جواد
                    کابل مسی با توجه به قطری که داره ایا تو شینه ارت کنتور جا میگیره؟چون من تا الان همون سیم نمره 4 یا 6 رو تو کنتور میاوردم و ارت واحدها رو بهش متصل میکردم.

دیدگاه

سلام اگر از یک چاه برای آسانسور و واحدها استفاده شود سطح مقطع سیمی که برای آسانسور می بریم چند است؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط power110
                        کابل مسی با توجه به قطری که داره ایا تو شینه ارت کنتور جا میگیره؟چون من تا الان همون سیم نمره 4 یا 6 رو تو کنتور میاوردم و ارت واحدها رو بهش متصل میکردم.
                        تا اونجایی که بنده اطلاع دارم بهترین کار و استانداردترین کار همینه. مخصوصا در ساختمان های مسکونی نه چندان بزرگ. چون چنین جاهایی نیروی متخصصی که از تمام جزییات برق ساختمان با خبر باشه وجود نداره. بنابراین وقتی برقکار برای تعمیرات مراجعه می کنه در تابلو برق اصلی دنبال چنین اتصالاتی میگرده.
                        توجه کن اگه می خواهی سیمی که به الکترود متصل هست رو فقط تا سر چاه ببری، حتما یک محفظه بالای چاه تعبیه کن و از طریق یه شینه که اون تو قرار داره، سیم چاه رو به سیمی که میره تو تابلو وصل کن. مکان چاه و اون محفظه هم باید کاملا مشخص باشه.

دیدگاه

سلام اقا جواد
                          ببخشید که دوباره تاکید میکنم چون میخوام کارو درست انجام بدم.
                          با توجه به فرمایش شما کابل مسی تو شینه کنتور جا میگیره و از این به بعد به جای اتصال سیم 4 به کابل مسی خود کابل رو تا داخل کنتور بیارم بله؟

دیدگاه

با توجه به فرمایش شما...
                            خواهش می کنم؛ بنده عرض کردم. :redface:

نوشته اصلی توسط power110
                            .....کابل مسی تو شینه کنتور جا میگیره و از این به بعد به جای اتصال سیم 4 به کابل مسی خود کابل رو تا داخل کنتور بیارم بله؟
                            سلام.
                            من دقیقا منظور شما از اینکه رو شینه جا میگیره رو متوجه نمی شم. اگه منظورتون اینه که اگه بیاد رو شینه ، بقیه سیم ها جا نمیشه، باید بگم که شینه باید طوری باشه که این مشکل پیش نیاد. یا اینکه تو تابلو چند تا شین داشته باشید و اونا رو به هم وصل کنید. یا این که اگه چند تا چاه دارید، هر چاه رو به یک شین ببندید و نهایتا همه شین ها رو به هم متصل کنید. این طوری یه نظمی هم پیدا می کنه.
                            البته یادآوری می کنم که سیم رو به کمک کابلشو به شین متصل کنید.
                            اما چیزی که روش تاکید میکنم اینه : سیم ارت رو حتما به صورت یک تکه استفاده کنید (دست کم از سر الکترود تا تابلو اصلی)، مگر اینکه در آینده به محل اتصالات دو سیم بتوان دسترسی داشت.
                            علتش هم اینه که در مورد سیم های فاز یا نول، هر گونه اشکالی با قطعی برق و باخبر شدن ما همراه هست ولی مطلع شدن از اشکالات اتصالات ارت چندان ساده و البته ارزان نیست.

دیدگاه

اقا جواد شما یه سریچ لامپ رو در نظر بگیرید اگه بخواید یه سیم 2.5 (در مقایسه با سیم 0/75) داخل پیچهای اون ببندید یا جا نمی گیره یا بعضی از رشته هاش میمونه بیرون پیچ.منظوره منم اینکه چون قطر کابل مسی نسبت به سیم 4 بزرگتره ایا تو شینه ارت کنتور (داخل همون پیچها)جا میگیره؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X