اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند

نوشته اصلی توسط PHoenixhome
    سلام
    مهندس این سیستم همشمندم اینقدر مهم نیست که بخای رو جهش فرکانسو . . . . استفاده کنی
    بعدم شما کدوم سیگنالرو میتونی ارسال کنی که گیرنده غیر از گیرنده خودت نگیره !
    نداشتن امنیت در هر سیستم بی سیم، چه هوشمند و چه غیره، یک نوع نقص هست . چون همونطور که گفتم باعث اختلال به دلیل هم پوشانی فرکانسی و همچنین هک شدن سیستم خواهد شد. شما توسط این سیستم بی سیم قرار هست مثلاً سیستم امنیتی رو فعال یا غیرفعال کنید یا اطلاعات اون رو رد و بدل کنید . آیا اینکه دیتای شما در معرض عموم باشه کار صحیحی هست؟ و همین طور برای سیستم نظارت مرکزی یا اطفاء حریق و . . . .
    همچنین در پیاده سازی هر پروژه ای باید نهایت دقت رو به کار برد تا کوچکترین نقصی هم به اون وارد نشه و در این میان از تکنولوژی های روز در این جهت استفاده کرد. تکنیک جهش فرکانس در خیلی از سیستم های بی سیم و عادی امروزه استفاده میشه (از جمله بلوتوث و . . . ) انتظار هم این هست از این علم در جهت افزایش امنیت سیستم استفاده کرد . اصلاً به سیستم های رمزگزاری پیچیده تر هم کاری نداشته باشیم، باید حداقل از سیستم های عادی و مرسوم استفاده بشه .

بعدم شما کدوم سیگنالرو میتونی ارسال کنی که گیرنده غیر از گیرنده خودت نگیره !
    اگر فرکانس کاری ماژول ارسال دیتای شما با نمونه های بازاری متفاوت باشد یا از یک الگوی خاص در جهش فرکانس استفاده کنید قطعاً تنها گیرنده ای که می تونه اون دیتا رو دریافت کنه، گیرنده خودتون هست. (برای اطلاعات بیشتر به تاپیکی که در پست قبل گذاشتم مراجعه کنید)

به نظر من این سیستم رو باید جوری طراحی کرد که هم از سیستم با سیم استفاده بشه هم واسه کنترل کردن اون از طریق بی سیم باشه
    تلفیقی از هر دو سیستم
    روی این موضوع اصلاً بحثی نیست . چون در هر سیستمی که ارتباط متقابل مدنظر باشه، بیش از هر چیزی پروتکل ارتباطی مهم هست که این موضوع جدا از بی سیم یا باسیم بودن هست و این موضوع بیشتر جنبه شخصی داره .

حالا میشه در مورد اینکه ار تباط باسیمش چی باشه و ارتبا ط بی سیمش چی باشه بحث کردو دو ستان نظرشونو اعلام کنن

میشه واسه ایده از سیستم های که الان داره استفاده میشه شروع مرد
    مثلا واسه با سیم
    پروتکل سریال
    S-bus
    Mod- bus
    RS-485
    پروتکل CAN
    پروتکل KNX

واسه بی سیم هم
    همین ماژول های RFM12
    HMTR
    ASK315
    RFM12
    یا همین ماژول سریال به وایرلس فروشگاه(که فکر میکنم امکانات خوبی داشته باشه _(البته اگر یکم قیمتش کاهش پیدا کنه))

دوستان اگر در مورد همین ارتباط باسیم گزینه هارو برسی کنن و مزایا و معایب رو عنوان کنن ممنون میشن()
    علل استفاده از سیستم بی سیم رو من در دو پست قبل توضیح دادم و به نظرم مهمترین موضوع این هست که نیاز به کانال کشی و درگیری های فیزیکی و سیم کشی در سیستم های بزرگ رو نداره. البته سیستم های بی سیمی که الان در بازار هست دارای محدودیت های بسیار و همچنین قیمت های بالایی هستند.
    در مورد سیم کشی هم که معایب به طور کاملاً مشخص مشهود هست از جمله نیاز به کانال کشی و این که در ساختمان های ساخته شده قابل پیاده سازی نیست (و یا با دردسر زیاد از جمله تخریب و . . . ) و مخصوصا در سیستم هایی که دارای پیچیدگی و استفاده از حسگرها و اکچویتورهای و . . . فراوان هست ، این موضوع دو چندان میشه. بحث قطعی کابل (هر چند به صورت نادر) و پیچیدگی های خاص مربوط به سیم کشی هم که جای خودش رو داره.
    یکسری پروتکل ها هستند (مثل KNX) که برایپیاده سازی اون ها باید لایسنس تهیه کنید که البته بسیار بسیار گرون هم هست.
    تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند Smart Home
    دانلود مجموعه آموزشی شرکت Altium ا (Altium Training)
    مقالات و فایل های آموزشی نرم افزار Labview
    حل مشکل درایور و راه اندازی FT232 های غیراورجینال

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد م
      یکسری پروتکل ها هستند (مثل KNX) که برایپیاده سازی اون ها باید لایسنس تهیه کنید که البته بسیار بسیار گرون هم هست.
      شما راجع به این پروتکل اطلاعاتی دارید؟ میشه یک مقدار بیشتر راجع به این موضوع توضیح بدید؟
      من خودم یک سری تولید در زمینه BMS دارم ولی همیشه از modbus استفاده کردم ولی KNX توی دستگاه های خارجی خیلی به چشمم خورده ولی زیاد دنبالش نرفتم

دیدگاه

پاسخ : تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خا&#

متاسفانه همونطور که عرض کردم برای کسب اطلاع در مورد این پروتکل و یا کار با اون نیاز هست لایسنس او رو بخرید که هزینه بالایی داره. اطلاعات کلی رو می تونید از این لینک بدست بیارید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد م
          نداشتن امنیت در هر سیستم بی سیم، چه هوشمند و چه غیره، یک نوع نقص هست . چون همونطور که گفتم باعث اختلال به دلیل هم پوشانی فرکانسی و همچنین هک شدن سیستم خواهد شد. شما توسط این سیستم بی سیم قرار هست مثلاً سیستم امنیتی رو فعال یا غیرفعال کنید یا اطلاعات اون رو رد و بدل کنید . آیا اینکه دیتای شما در معرض عموم باشه کار صحیحی هست؟ و همین طور برای سیستم نظارت مرکزی یا اطفاء حریق و . . . .
          همچنین در پیاده سازی هر پروژه ای باید نهایت دقت رو به کار برد تا کوچکترین نقصی هم به اون وارد نشه و در این میان از تکنولوژی های روز در این جهت استفاده کرد. تکنیک جهش فرکانس در خیلی از سیستم های بی سیم و عادی امروزه استفاده میشه (از جمله بلوتوث و . . . ) انتظار هم این هست از این علم در جهت افزایش امنیت سیستم استفاده کرد . اصلاً به سیستم های رمزگزاری پیچیده تر هم کاری نداشته باشیم، باید حداقل از سیستم های عادی و مرسوم استفاده بشه .
          با این حرفت موافقم که هر سیستمی با نداشتن امنیت دارای نقص
          ولی همیشه نباید ایده آل نگاه کرد
          توسیستم های بی سیم هرجوری که بگی میشه وارد شد این که شمامیگی حالا امنیت تو بحث نظامیش وارد میشن ! تازه اونجاهم با کد گذاری تو گیرنده و فرستنده میتونن
          دیتا رو فقط کد کنی یعنی من اونو میتونم بگیرم ولی پسو پیش
          تو این سیستم ها چنتا چیز مهمتر از امنیت هم وجود داره که قیمت
          شما این تجهیزات رو برای تجارت میسازی و تا حدی میتونی روش هزینه کنی
          من نمیگم بیا یک سیستم بذار مثل این دزدگیرای 315 که تو پارکیگ که میزنی دوتا ماشین صداش در میاد ولی میشه با کمی تغییر در سخت افزار و یک تغییر کلی در نرم افزار میتونی از یک امنیت قابل قبول برخوردار بشی
          حالا میشه در این مورد امنیت بیشتر بحث کرد و من نظریه خودم بگم شما هم عنوان کنید بعد از توش یک چیزی در میاد

نوشته اصلی توسط محمد م
          اگر فرکانس کاری ماژول ارسال دیتای شما با نمونه های بازاری متفاوت باشد یا از یک الگوی خاص در جهش فرکانس استفاده کنید قطعاً تنها گیرنده ای که می تونه اون دیتا رو دریافت کنه، گیرنده خودتون هست. (برای اطلاعات بیشتر به تاپیکی که در پست قبل گذاشتم مراجعه کنید)
          اطلاع کاملی در این مورد ندارم که بگم کاملا با شما موافقم ولی فکر میکنم بشه به سیگنال ارسالی دست پیدا کرد (ولی میدونم سیستمی هست که دیتاشو نمیتونی تحلیل کنی)
          نوشته اصلی توسط محمد م
          روی این موضوع اصلاً بحثی نیست . چون در هر سیستمی که ارتباط متقابل مدنظر باشه، بیش از هر چیزی پروتکل ارتباطی مهم هست که این موضوع جدا از بی سیم یا باسیم بودن هست و این موضوع بیشتر جنبه شخصی داره .
          اتفاقا این یک کار تجربی که فقط تو تجربه به دست میاد که کدوم روش اجرا وپیاده سازی برای چه مکان های بهتر فکر نمیکنم شخصی بشه روش نظر داد

شرمنده من باید برم الان روی اون موضوع آخری هم حتما بحث میکنم
          ممنون از پاسخ شما
          آنان که خاک را به نـــــظر کیمیا کنند
          آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند

دیدگاه

ولی همیشه نباید ایده آل نگاه کرد
            توسیستم های بی سیم هرجوری که بگی میشه وارد شد این که شمامیگی حالا امنیت تو بحث نظامیش وارد میشن ! تازه اونجاهم با کد گذاری تو گیرنده و فرستنده میتونن
            صحبت هایی که در رابطه با امنیت کردم مربوط به یکی از روش های عادی و مدرن و عمومی جهان هست به نام جهش فرکانس در بلوتوث.

اطلاع کاملی در این مورد ندارم که بگم کاملا با شما موافقم ولی فکر میکنم بشه به سیگنال ارسالی دست پیدا کرد (ولی میدونم سیستمی هست که دیتاشو نمیتونی تحلیل کنی)
            برای اینکه این موضوع رو بهتر متوجه بشید این رو می گم که تا به حال توجه کردید که وقتی شما برای یک نفر یک فایلی رو بلوتوث می کنید فقط و فقط همون فرد اون رو دریافت می کنه و نه بقیه. علتش همینه:
            نقل از : ویکی پدیا
            بلوتوث از یک فناوری به نام «جهش فرکانس در طیف گسترده» یا(FHSS) بهره می‌گیرد، که احتمال استفاده از فرکانس برابر توسط دو دستگاه به طور همزمان را تقریباً به صفر می‌رساند. بر پایه این تکنولوژی هر وسیله این امکان را دارد که از ۷۹ فرکانس منحصربه‌فرد که به صورت اتفاقی از میان یک سری فرکانس‌های از پیش تعیین شده انتخاب می‌شوند، استفاده کند. و به طور منظم تغییر فرکانس می‌دهد. در مورد بلوتوث این عمل تغییر فرکانس در دستگاه فرستنده حدود ۱۶۰۰بار در ثانیه اتفاق می‌افتد، بر پایه همین تکنولوژی از اختلال بین امواج بلوتوث با دستگاه‌هایی مثل کنترل درب پارکینگ یا تلفن‌های بی‌سیم جلوگیری می‌شود.

اتفاقا این یک کار تجربی که فقط تو تجربه به دست میاد که کدوم روش اجرا وپیاده سازی برای چه مکان های بهتر فکر نمیکنم شخصی بشه روش نظر داد
            منظور از شخصی همین بود که هر فرد باید با توجه تجربیات و موقعیت و وضعیت محل، راه حل صحیح رو انتخاب کنه.

دیدگاه

در مورد سیستم بی سیم تجربه نشون داده 1- هنوز نمیشه به این سیستم اطمینان کامل داشت 2- هزینه اجرا این سیستم زیاده3-یجورای منطقی نیست
              اینکه سیم کشی و یا لایه فیزیکی حذف بشه خیلی خوبه ولی هنوز نمیشه اطمینان کرد به این سیسیم(شما حاضری این سیستم رو با اون شرایطی که گفتی واسه خونه خودت پیاده کنی اگرم موافق باشی با خودت میکی سیمم میکشم اگر جواب نداد سیمی میکنم حلا این وضعیت منو شماست اینو میخوای با یک بساز بفروش مطرح کنی !؟ میگه همون سیستم سنتی ) پس باید یک سیستم طراحی بشه که از اون اول (طراح) تا اون نصاب و مصرف کننده راضی باشن

ممنون از اطلاعاتی که در مورد بلوتوث گفتین

حلا اگر موافقین یکم بحث کنیم

بحث و با توجه به اینکه ما تو ایران هستیم(از نظر تجهیزات) / مصرف کننده ما بساز بفروشاها هستن(از نظر قیمت و قابلیت های سیستم به سیستم سنتی) / نصاب های ما برق کارا هستن(سهولت در نصب و کنفیگ کردن سیستم) / مصرف کننده ما هم پدر بزرگ های ما(از نظر سادگی سیستم)

میتونیم به صورت کلی اینجوری جلو بریم
              1-چه مواردی باید تو سیستم مدیریت هوشمند ساختمان باید در نظر گرفته شود(روشنایی ، سیستم auto lighting ،سیستم اعلام حریق،سیتمهای صوت مرکزی ،کنترل دماو ترموستاتها، ....)
              2-ارتباط این تجهیزات به چه صورت باشد(پروتکل های مورد استفاده و بستر اجرای (با سیم ، بی سیم ، .....))
              3- سیستم های کنترلی و مدار های فرمان این تجهیزات(میکرو کنترولرها و رله های فرمان و کنترل کنندهای محیطی و ....)

اگر دوستان تو این بحث شرکت کنن و همه همه ی اطلاعاتی که داره رو بیاد شیر کنه میشه گفت بحث به نتیجه میرسه ولی اگر دوستان بترسن از اینکه طرح شون و یکی دیگه اجرا کنه و از این حرفا شاید، همین پی ام آخر این تاپیک باشه ( روی صحبتم با خودمه )

اگر موافقین لایک کنین خوب

دیدگاه

بحث و با توجه به اینکه ما تو ایران هستیم(از نظر تجهیزات) / مصرف کننده ما بساز بفروشاها هستن(از نظر قیمت و قابلیت های سیستم به سیستم سنتی) / نصاب های ما برق کارا هستن(سهولت در نصب و کنفیگ کردن سیستم) / مصرف کننده ما هم پدر بزرگ های ما(از نظر سادگی سیستم)

1-چه مواردی باید تو سیستم مدیریت هوشمند ساختمان باید در نظر گرفته شود(روشنایی ، سیستم auto lighting ،سیستم اعلام حریق،سیتمهای صوت مرکزی ،کنترل دماو ترموستاتها، ....)
                2-ارتباط این تجهیزات به چه صورت باشد(پروتکل ها. اگر ای مورد استفاده و بستر اجرای (با سیم ، بی سیم ، .....))
                3- سیستم های کنترلی و مدار های فرمان این تجهیزات(میکرو کنترولرها و رله های فرمان و کنترل کنندهای محیطی و ....)

اگر دوستان تو این بحث شرکت کنن و همه همه ی اطلاعاتی که داره رو بیاد شیر کنه میشه گفت بحث به نتیجه میرسه ولی اگر دوستان بترسن از اینکه طرح شون و یکی دیگه اجرا کنه و از این حرفا شاید، همین پی ام آخر این تاپیک باشه ( روی صحبتم با خودمه )

اول باید تکلیف خودمون رو با خودمون مشخص کنیم که میخوایم از برندهای خارجی استفاده کنیم و کلا کارمون بشه وارد کردن و نصب دستگاه ها و یا این که پامون رو یک قدم فراتر بگذاریم و بشینیم از اول با ایده ها، دانش، توانایی و پشتکار خودمون این سیستم ها رو طراحی کنیم.
                کار اول رو من انجام ندادم چون این دستگاه های خارجی هزینه خیلی بالایی دارند و اصولا برای خونه هایی که قیمت اون ها کم تر از چند صد میلیون تومان باشد و BMS رو جزو واجبات یک ساخمان نمی بینند در نتیجه کارفرما حاضر نیست. همچین خرجی بکنه پس میشه گقت بازار هدف خیلی گسترده ای وجود نداره.

ولی کاری که ما شروع کردیم این بود برای مرحله اول یک دستگاه بسیار ارزان قیمت آن هم فقط با سه فابلیت کنرل به وسیله بلوتوث و SMS و یک ریموت کنترل 12 کاناله و یک نرم افزار تحت سیستم عامل اندروید برای کنترل دستگاه به وسیله تبلت و موبابل طراحی کردیم در عین حال این دستگاه بنا به درخواست مشتری خروجی های رله بین 8 تا 120 عدد قابل نصب می باشد. کاربر به وسیله این خروجی های رله توانایی کنترل روشنایی، درب منزل، روشنایی نمای ساختمان، پمپ آب ، شیرهای برقی و . . . را کنترل نماید. هچنین یک باس RS485 برای ارتباط دستگاه با دستگاه های دیگر تعبیه کردیم.

مشکلاتی که برای این نمونه پیش آمده بود این بود که برای کنترل روشایی با این دستگاه و در عین حال به صورت هم زمان با کلیدهای سنتی مجبور بودیم این دو را با هم موازی کنیم و زمانی که کلید در حالت روشن قرار داشت عملا دستگاه ما هیچ کاربردی نداشت و بلعکس.
                مشکل دوم خاموش و روشن کردن اسپیلت ها بود. برای خاموش و روشن کردن اینها ما چاره ای جز قطع و وصل کردن برق اسپیلت نداشتم و در نتیجه این کار در بعضی از آنهابعد از قطع و وصل برق اسپیلت روشن نمیشد و حتما باید از کنترل خود دستگاه برای این کار استفاده می کردیم. ( البته این مشکل با طراحی یک دستگاه جدید حل شد.)

در مورد سوال دوم باید بگم که ما هم باید مثل شرکت های خارجی باید یک لایه سخت افزاری و نرم افزاری مشخص برای خودمون ثبت کنیم و دستگاه های خودمون رو با این استاندارد طراحی کنیم این کار را بخواهیم انجام دهیم دستگاه های طراحی شده توسط همه ی ما می توانند در کنار یک دیگر کار کنند و برای گشترش این سیستم ها نیاز به طراحی مجدد نیست. به نظر من بهترین لایه سخت افزاری برای این کار RS485 چون با محدودیت طول سیم مواجه نمیشیم و سیم کشی بسیار ساده ای داره. برای لایه نرم افزاری هم مدباس استفاده کنیم. برای قسمت ازتباط بی سیم اصولا Zigbee فوق العاده هست ولی قیمت خیلی بالایی داره. بعد از Zigbee تنها گزینه های روی میز wifi , nrf24 هست.

دیدگاه

یکی از مشکلات اصلی دوستان عزیزی که BMS کار میکنن یا فک میکنن اینه که فکر میکنن bms یعنی فقط کنترل خونه با گوشی و تبلت
                  با اینکه اهدااف مهمتری مثل مصرف بهینه انرژی و امنیت بیشتر مد نظره

«پشتکار» «پشتکار» «پشتکار»

دیدگاه

در مورد سیستم بی سیم تجربه نشون داده 1- هنوز نمیشه به این سیستم اطمینان کامل داشت 2- هزینه اجرا این سیستم زیاده3-یجورای منطقی نیست
                    اینکه سیم کشی و یا لایه فیزیکی حذف بشه خیلی خوبه ولی هنوز نمیشه اطمینان کرد به این سیسیم(شما حاضری این سیستم رو با اون شرایطی که گفتی واسه خونه خودت پیاده کنی اگرم موافق باشی با خودت میکی سیمم میکشم اگر جواب نداد سیمی میکنم حلا این وضعیت منو شماست اینو میخوای با یک بساز بفروش مطرح کنی !؟ میگه همون سیستم سنتی ) پس باید یک سیستم طراحی بشه که از اون اول (طراح) تا اون نصاب و مصرف کننده راضی باشن
                    ممنون از اطلاعاتی که در مورد بلوتوث گفتین
                    صحبت های که درباره سیستم های بی سیم کردم نتیجه این دو سال تحقیقاتم هست روی این سیستم و بررسی برندهای مختلف موجود . البته از همون اول هم بر همین اساس جلو رفته بودم تا همین الان که در خدمتتون هستم . از همون RS232 و 485 گرفته تا شبکه و بلوتوث . روش هایی که عرض کردم برای به وجود آوردن همین اطمینان هست و برخلاف چیزی که همه فکر می کنند در کل هزینه نسبت به نیرویی که برای سیم کشی و کانال زنی و . . . (در سیستم های باسیم) میشه به صرفه هست
                    در مورد گرانی برندهای موجود وقتی به عنوان یک طراح سیستم نگاه می کنیم می بینیم برخلاف قیمت آن، هزینه پایینی بابت طراحی آن شده.
                    بنده اولین کاری که روی اولین سیستم بی سیم طراحی شده کردم همین کاری که شما فرمودید بود. البته نه در خانه ولی به صورت کاملاً مشابه به خانه (در یک اتاق) و به جرات می تونم بگم به عنوان اولین سیستم طراحی شده، مشکلی پیش نیومد (البته پس از نهایی سازی طرح) و به خوبی کار می کرد.

حلا اگر موافقین یکم بحث کنیم

2-ارتباط این تجهیزات به چه صورت باشد(پروتکل های مورد استفاده و بستر اجرای (با سیم ، بی سیم ، .....))

دوستانی که مایل به شرکت هستند بسم ا... (با مد نظر قرار دادن شرایط کنونی کشور و برندهای موجود در بازار)

نوشته اصلی توسط Homayon
                    اول باید تکلیف خودمون رو با خودمون مشخص کنیم که میخوایم از برندهای خارجی استفاده کنیم و کلا کارمون بشه وارد کردن و نصب دستگاه ها و یا این که پامون رو یک قدم فراتر بگذاریم و بشینیم از اول با ایده ها، دانش، توانایی و پشتکار خودمون این سیستم ها رو طراحی کنیم.
                    کار اول رو من انجام ندادم چون این دستگاه های خارجی هزینه خیلی بالایی دارند و اصولا برای خونه هایی که قیمت اون ها کم تر از چند صد میلیون تومان باشد و BMS رو جزو واجبات یک ساخمان نمی بینند در نتیجه کارفرما حاضر نیست. همچین خرجی بکنه پس میشه گقت بازار هدف خیلی گسترده ای وجود نداره.
                    ممنون از اینکه در بحث شرکت می کنید.
                    دقیقآ همینطور هست . دقیقآ به خاطر همین موضوع بود که بنده شروع به جمع آوری اطلاعات فنی و حتی Manual های برندهای مختلف کردم تا بتونم از تجربیات اون ها استفاده کنم چون هزینه تهیه یک سیتسم کامل از یندهای معتبری مثل بوش و . . . نیازمند داشتن سرمایه بالایی هست که در صورت داشتن این سرمایه تهیه این برندها و الگو گیری از آنها بهترین روش هست (دوستان توجه کنند که هدف ما طراحی هست و نه بازاریابی و نصب) در ساختمان رده بالا و مدرن به واسطه سرمایه گذاری بالای پیمانکار و مهم نبودن هزینه هایی در حد 20 یا حتی 40 میلیون جهت پیاده سازی یک سیستم BMS، این پیمانکارها سعی می کنند از یک برند معتبر جهت پیاده سازی این سیستم استفاده کنند و هزینه برای اون ها مهم نیست و چیزی که مهم هست میدونند این کار دردسر کمتری براشون داره. این مورد رو باید مدنظر قرار داد.

نوشته اصلی توسط Homayon
                    در مورد سوال دوم باید بگم که ما هم باید مثل شرکت های خارجی باید یک لایه سخت افزاری و نرم افزاری مشخص برای خودمون ثبت کنیم و دستگاه های خودمون رو با این استاندارد طراحی کنیم این کار را بخواهیم انجام دهیم دستگاه های طراحی شده توسط همه ی ما می توانند در کنار یک دیگر کار کنند و برای گشترش این سیستم ها نیاز به طراحی مجدد نیست
                    این اصولی ترین کار ممکن هست و البته باید دیدتون رو بین المللی کنید. الان خیلی از برندها معتبر جهانی هستند که با پروتکل KNX کار می کنند. یا SBUS . در حقیقت باید پا رو فراتر گذاشت و برای آینده نگری ، خودمون رو با اون ها سنکرون کنیم. البته قطعاً این کارسخت هست به واسطه هزینه های بالا، محدودیت ها، تحریم ها و . . .
                    در داخل کشور متاسفانه چیزی که شاهد هستیم برخلاف کشورهای توسعه یافته، تجربیات به اشتراک گذاشته نمی شوند و هرکس به فکر پیشرفت خودش هست یا به اصطلاح عامیانه "تک روی" و اصلاً به این موضوع توجهی نمی شود که این موضع را می توان به اشتراک گذاشت و سبب پیشرفت بیشتر شد.

نوشته اصلی توسط کنجکاو!
                    یکی از مشکلات اصلی دوستان عزیزی که BMS کار میکنن یا فک میکنن اینه که فکر میکنن bms یعنی فقط کنترل خونه با گوشی و تبلت
                    داشتیم فردی که با یک ریموت 12 کانل چراغ ها رو خاموش رو روشن می کرد و بهش می گفت BMS !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کنجکاو!
                      ببین دوست عزیز من حرف شما رو کاملا قبول دارم. نمی دونم نمایشگاه IFA امسال رو دیده بودید یا نه شرکت های خیلی بزرگی تو این زمینه در اروپا و آمریکا در حال فعالیت هستند و دستگاه هایی که ما میسازیم در مقابل اون ها هیچی حساب میشه ولی مسئله این هست که بساز بفروشی که از مصالح ساختمانی گرفته تا ستون های خونه و سیم کشی ساختمان رو ماست مالی میکنه هیچ وقت به فکر صرفه جویی کردن در مصرف انرژی نیست. این ایده ها و حرف ها خیلی خوب هستند ولی تا وقتی که نشه اون ها رو تو بازار تبدیل به پول کرد فقط در حد حرف و ایده باقی میمونند.
                      وقتی سطح در آمد و همین طور اطلاعات عموم مردم در زمینه BMS پایین باشه آخر عاقبت این میشه که طرف با یک ریموت کنترل 12 کاناله کلاهش رو بندازه هوا.
                      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

خوب در باره صرفه جوییی در مصرف انرژی هم ما تو دستگاه های ورژن بالاتر روی این قضیه هم خیلی خوب مانور دادیم. مثلا یک مورد اینکه روی پنجره ها کلبد های مگنتی یا در بعضی از موارد میکروسوئیچ قرار دادیم تا در موقع باز بودن درب یا پنجره کولر به صورت خودکار خاموش شود.
                      یا نمونه دیگه این که سیستم به صورت اتوماتیک تشخیص میده که مثلا راه میران تردد در راه پله به چه میزان هست وبر اساس اون و همین طور تنظیمات کاربر نور لامپ ها رو کم یا زیاد و همین طور خاموش و روشن بکند.
                      یا سیتم با اندازه گیری نور محیط داخل و بیرون پرده ها رو باز یا بسته می کند.

یک چیز جالب دیگه هم که فعلا در حد ایده تو سرم هست اینه که بیایم در زمان پیک مصرف برق، یخچال و فریزر رو به مدت 15 تا 30 دقیفه برقش رو قطع کنیم. البته تو این 15 تا 30 دقیفه صد در صد دمای یخچال و فریزر تغییر خیلی زیادی نمی کنند. حالا شما فرض کنید مصرف این دو تا بین 200 تا 500 وات باشه که اگر این سیستم در سطح یک شهر بزرگ اجرا شده باشه می بینید که چندین کیلو وات از اضافه بار شبکه برق کم می کنه.

دیدگاه

سلام خدمت دوستان جدید و قدیم
                        خوشحالم که میتونم با چند نفر که تو زمینه BMS فعالیت میکنن آشنا بشم

یکی از روستان حرف خوبی زده بود اینکه بیام یک سیستم طراحی کنیم که هر کی هرچی خواست بعد بهش اضافه بشه
                        مثلا ما میاییم مدار فرمان ، مدار کنترل کننده ، بستر ارتباطی باسیم و بی سیم رو طراحی میکنیم (به صورت جامع) بعد یکی میاد میگه من قسمت کنترل دماشو انجام مدیم(مدارشو سنسوراشو فرمان به مدار فرمانشو و ...)بعد یکی تو امنیت وارد میاد میگه من مدار کنترل تردد رو واست مذارم بعد این خودش میشه یک سیستم جامع

حالا یکم از خیال پردازی بیام بیرون

-ببینید به نظر من اگر موافق به طراحی این سیستم هستید باید از همین اول یک کارای بکنیم یعنی وضعیت مونو با خودمون روشن کنیم که تو این انجمن چیکاره ایم
                        میخوایم ایده بدیم میخوایم ایده بگیریم میخوایم پول در بیاریم خلاصه چیکاره ایم
                        این که مشخص بشه لوول کار مشخص میشه

-بعد بیایم طرح رو برسی کنیم چرا باید این کارو بکنیم (طرح ما بصرفه تره،طرح ما کامل تره، نیازه جامعه ، ایده جدیدتری داریم )
                        -چطور باید اینکارو بکنیم
                        (
                        )البته تو همیناهم بحث
                        -به نتیجه میرسه (بهتر بگم چطور به نتیجه میرسه! با فروش طرح ، با ساخت طرح ، ...)

دوستان ببینید از نظر کاری باید تمام موارد بالا و حتی مواردی بیشتر برسی بشه تا بتونیم یک کاری کرده باشیم
                        کسی از دوستان وقت اضافه شو نمیاد اینجا تفریح کنه میاد اینجا که یک کاری یاد بده یا یک کاری یاد بگیره

اینکه گفتم لوول کار مشخص بشه فکر میکنم از همه چیز مهمتره
                        من اگر میام اینجا وقت میزارم فقط بخاطره اینکه بیام یک" دستگاه کامل رو بسازم " این کامل بودنم به تنهای رخ نمیده و همه ما به هم وابسته ایم اگر بخوایم یک دستگاه کامل از نظر دید من باشه میشه همین دستگاهای تو بازار ایرانی که هر کدومششون یک چیز کم دارن(یکی مدار کنترل خوبی داره مدار فرمانش لنگ میزنه یکی ظاهرش خرابه .....)
                        ممنون از پاسخ های دوستان

دیدگاه

به نظر بنده به جزئیات موضوع پرداخته نشه بهتر هست . به صورت کلی در مورد موضوعات بحث بشه و تصمیم گیری باشه به عهده افراد. اینکه بیایم در مورد نوع کنترلر یا فلان ماژول بحث کنیم به نظر بنده هم بحث رو به حاشیه می کشونه و هم برای شروع در مورد این بحث جالب نیست. به نظر بنده به عنوان اولین بحث باید به این موضوعات بپردازیم که:
                          هدف از طراحی این سیستم با توجه به شرایط کنونی جامعه باید چی باشه ؟
                          آیا تولید این سیستم در کشور به صرفه هست ؟ یا به عبارتی انبوه سازان یا سازندگان شخصی از این سیستم استقبال می کنند ؟
                          در چه صورتی افراد فوق حاضر به همکاری هستند ؟ فقط بحث هزینه پایین تر مطرح هست یا مطمئن بودن سیستم؟
                          بازار هدف با توجه به برندهای معتیر جهانی و بعضاً چینی باید چه سطحی از جامعه رو در بگیره؟
                          و سوال هایی از این دسته . هرکسی در این زمینه سوالاتی داره می تونه مطرح کنه تا سر اون ها بحث کنیم.
                          در حال حاضر فعلاَ نباید به این موضوعات که چه امکاناتی رو در سیستم پیاد سازی کنیم یا از چه پروتکلی استفاده کنیم یا . . . بحث کنیم چون تا وقتی هنوز این موضوع روشن نشده باشه که اصلاً سرمایه گذاری (چه ذهنی و چه مادی) در این زمینه درست هست، بحث سر بقیه موضوعا بی فایده هست.

دیدگاه

موافق هستم
                            میشه از همینجا شروع کرد
                            من در اولین فرصت طرح مو ارائه میکنم تا نظر دوستان رو هم بدونم
                            ممنون

اضافه شده در تاریخ :
                            با سلام مجدد

بدیهی که سیستم ها مدرن و به روز خواسته جامعه هست ولی هنوز نیاز نشده
                            پس ارزش د اره سرمایه گذاری روی این طرح بکنیم
                            ما میتونیم از بازار در حال حاضر ایده بگیریم و یک طرح رو پیاده کنیم
                            دستگاهای تولید شده در دنیا خیلی زیاذو قابلیت های خیلی زیادی دارن که شاید تو ایران هنوز به اونا اهمیت نمیدن
                            چیزی که الان اهمیت داره لوکس بودن سیستم و قابلیت های دهن پرکن(با موبایلم چراغ رو خاموش رو شن میکنم و ....)

ایده من اینه که دستگاهی که میخواد روش کار بشه یک-هزینش کم باشه دو-قابلیت های خاص داشته باشه(مثلا صفحه لمسی) سه-لوکس باشه
                            حالا میشه رو این سه موضوع بحث کرد

"تا میتونید اختلاف نظر های جزئی رو ازش چشم پوشی کنید تا بتونیم به نتیجه برسیم(مسائلی که مهم هست رو بیان کنید)"

ممنون

دیدگاه

جالبه که اکثر دوستان علاقه مند به "ساخت" BMS و خانه هوشمند که در بحث شرکت میکنن مشهدی ان ;-)
                              خب قاعدتا کسی نمیاد برگ برنده (از نظر خودش) سیستم خودش رو اینجا مطرح کنه!
                              اما صحبت اصلی اینجاس، ایده و طرح اولیه BMS و Smart Home رو همه میدونن. اون نحوه ی پیاده سازیه که باعث برتری یه شرکت یا محصول نسبت به دیگران میشه!
                              حالا دیگران راضی ان که نحوه کارشون رو توضیح بدن؟

موفق باشید

«پشتکار» «پشتکار» «پشتکار»

دیدگاه

طی صحبت هایی که با دوستان شد قراره اول از کلیات موضوع شروع کنیم و اصلاً فکر نکنم این کار درست باشه که طرحی که براش زحمت کشیده اینجا مطرح کرد. بهتره همونطور که در دو پست قبل هم گفتم از کلیات شروع کرد و خود فرد راه رو انتخاب کنه و تصمیم گیری صحیح رو بکنه .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X