اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ژنراتور مغناطیس دائم (برای توربین بادی - آبی - پدالی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت ژنراتور مغناطیس دائم (برای توربین بادی - آبی - پدالی)

نوشته اصلی توسط Solsal
    با سلام

رابطه توان و نیرو و سرعت در حرکت خطی:

سرعت * نیرو = توان

رابطه توان و گشتاور و سرعت دورانی در حرکتهای دورانی:

سرعت زاویه ای * گشتاور = توان

اگر از یک مولد ، جریان بکشیم ( به بار وصل کنیم و توان در بار مصرف شود )

به دلیل مصرف آن توان تولید شده/مصرف شده ، لازم به تولید گشتاور می باشد ( لذا محور سفت می چرخد ).

با سپاس
    توضیح دیگرش
    کلافهای سیم خطوط فلوی مغناطیسی رو قطع میکنند جریان در سیم پیچهای ژنراتور و بار برقرار میشه همین جریان میدان مغناطیس
    ثانویه ای ایجاد میکنه که با میدان مغناطیسی اصلی مخالفت میکنه که باعث مقاومت مکانیکی ژنراتور میشه (قانون لنز)
    توانی که صرف این مقاومت مکانیکی میشه تبدیل به توان الکتریکی میشه البته تلفات هم وجود داره.

اضافه شده در تاریخ :
    نوشته اصلی توسط arvinfx
    اشمشو نمیدونم ولی 24V 2.2A هستش و DC برای تولید برق نخریدمش ولی با کمال تعجب دیدم که ولتاژ خورجی DC هستش! من چی کار کردم؟ :icon_razz:
    پس موتور dc کلکتور دار هستش
    که استاتورش آهنرباست.
    این مدعیان در طلبش بی خبرانند
    آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal
      با سلام

بله،
      مانند قطر پروانه نیروگاه های بادی که به 50 و 60 متر نیز می رسند.

قطر را تا جایی می شود زیاد کرد که :
      1- سرعت خطی لبه بیرونی ، به کسر معینی از سرعت صوت در هوا برسد.(کمتر از نصف )
      2- استقامت سازه ملخ و وزن آن در حالت بهینه قرار گیرد.

گشتاور متناسب است با قطر ملخ و سرعت باد و ضرایبی از شکل پروفیل(مقطع) هر بازوی ملخ و سرعت دوران و دما و ...

توان نیز مطابق فرمول بالایی با گشتاور و سرعت دورانی مرتبط است.

برای قطر ملخ 50 متر و سرعت باد 50 کیلومتر در ساعت ، سرعت دورانی تخمینی در حد 1 دور در 2 ثانیه می شود.
      سرعت لبه بیرونی پروانه = 157 متر در 2 ثانیه = 78 متر در ثانیه = 282 کیلومتر در ساعت !!! ( بالاتر وارد منطقه خطر می شود )

در سرعتهای بالاتر ، ایجاد صدای زیاد و خستگی سازه و ... مانع کار خواهند بود.

اگر امکانات ساخت مناسب دارید:
      برای بهره گیری از چگالی انرژی بالاتر ، از مساحت عبور باد ( مساحت عبور باد از کل مقطع دایره ای که ملخ ها آنرا جارو می کنند.)
      می توان با یک مخروط ، هوا را چگالتر نمود و تعداد ملخها را افزایش داد.

مانند طرح ذیل:

با سپاس

ممنون از توضیحاتتون

این سییتم کار میکنه؟!؟ بنظرم باد رو حل میده به بیرون و پخش و پلاش میکنه ! البته داداشم میگه باید کار کنه ولی من فکر کنم اگه قیف برعکس باشه بهتر عمل میکنه و توش هم خان داشته باشه.

فرمولی هم برای این سیستم هست که وات رو حساب کنیم؟ :redface:

نظرتون راجعب این چیه البته اگر باد از سمت بالا به پایینش بخوره؟!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx

ممنون از توضیحاتتون

این سییتم کار میکنه؟!؟ بنظرم باد رو حل میده به بیرون و پخش و پلاش میکنه ! البته داداشم میگه باید کار کنه ولی من فکر کنم اگه قیف برعکس باشه بهتر عمل میکنه و توش هم خان داشته باشه.

فرمولی هم برای این سیستم هست که وات رو حساب کنیم؟ :redface:

نظرتون راجعب این چیه البته اگر باد از سمت بالا به پایینش بخوره؟!
        با سلام
        تصویر مورد نظر ، بر اساس نتایج تونل باد خودرو ها ، قابل توجیه می شود.

در تصویر خودرویی ذیل مشاهده می فرمایید که چگالی خطوط هوا ( شار هوا ) در منطقه جلویی خودرو ، 5 خط/نوار در دایره بزرگ زرد است.
        همین مقدار هوا وقتی به بالای خودرو می رسد ، معادل 5 خط/نوار در دایره کوچک قرمز است. ( در واقع سرعت افزایش یافته و سطح مقطع عبور ، کوچک می شود )

مشابه همین تصویر تونل باد ، برای ایده مخروط ، ایجاد می شود.( یعنی تمام هوای عبوری از دایره ای به قطر حدود 5 متر ، فشرده شده و از نوار دایره ای 1 متری بیرونی مخروط
        "محل وجود پره های 1 متری" حرکت می کنند. و هوای با شار پر چگال ، به تعداد زیادی از پره ها برخورد می کند و درصد بیشتری از انرژی را به پره ها تحویل می دهد.

در تصویر مورد نظر شما، برای محلهایی با سرعت کم باد ، مناسب است، و ساخت آن با میله مرکزی و خمهای S و پارچه برزنتی میسر و ساده خواهد بود.
        به خصوص اگر کل مجموعه داخل استوانه لوله ای قرا گیرد تا جلوی فرار باد از صفحات طولانی را بگیرد.

ضمنا ، تصویر نوع مخروط مورد نظر من هم می تواند شامل استوانه بیرونی که دور پره ها را به صورت موتور جت ، احاطه کند ، برای بازده بیشتر باشد.

برای محاسبه توان ، ایده دقیقی ندارم، لیکن بر اساس قیاس:
        اگر نیروگاه با قطر 50 متر در سرعت باد 50 کیلومتر در ساعت ، بتواند 2 مگاوات تولید کند،
        در آنصورت با فرض یکسان بودن راندمان و سرعت باد 50 کیلومتر در ساعت ، برای پره با قطر 5 متری ، چون سطح مقطع
        دایره جاروب پره ها ، 100 برابر کوچک شده ، لذا باید به عدد 20 کیلو وات برسیم.
        طبیعتا در سرعت باد میانگین 20 کیلومتر در ساعت ، با تخمین ، به توانی حدود 8 کیلو وات خواهیم رسید.

روش قیف هم که اشاره داشتید می تواند استفاده شود، لیکن سازه بزرگتری نیاز دارد ، چرا که لازم است تا مساحت بزرگی در مسیر عبور هوا به منطقه گذر باریکتر هدایت شود
        که کانال سازی بزرگی نیاز دارد.

با سپاس

پ.ن:
        مخروط و پره ها می توانند مستقل باشند.
        مخروط ساکن باشد و پره ها گردان باشند. تا اینرسی مخروط برای شروع حرکت و اصطکاک ناشی از وزن آن و نیز سازه داخل و تقارن وزنی آن ، ایجاد مسئله نکند.،

پ.ن2:
        برای جلوگیری از جریان های گردابی در پشت مخروط، یک مخروط معکوس ناقص ،در پشت مخروط اول قرار می گیرد.
        فایل های پیوست شده
        گشتی در لاله زار
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

آقا از اینکه جواب منو دادی ممنون اونم 2 صیح :redface:

پس یه موتور جت باید ساخت :twisted:

در مورد اون شکل که گزاشتم چی؟ البته اگر به صویت افقی قرار بگیره این عمودیه

دیدگاه

سلام دوستان
            یادش به خیر
            میبینم که دوستان در نبود ما
            این تاپیک را جلو بردند
            دستشون درد نکنه و خسته نباشید

اضافه شده در تاریخ :
            دوستان اگر سوالی بود در خدمتم
            آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
            مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
            _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

درود
              خب سینا خان کار به کجارسید ژنراتور رو خودتون ساختید یا آماده گرفتید یه توضی حات کلی بدید لطفا
              به نظرتون برای تولید 50 تا 100 وات(پدالی یا بادی) ساخت بصرفه س یا خرید ؟
              زندگی پر ز وجود است ولی ..
              ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013
                درود
                خب سینا خان کار به کجارسید ژنراتور رو خودتون ساختید یا آماده گرفتید یه توضی حات کلی بدید لطفا
                به نظرتون برای تولید 50 تا 100 وات(پدالی یا بادی) ساخت بصرفه س یا خرید ؟
                راستش گرفتاریم زیاد شده بود و مجبور شدم که
                طرح را کنار بزارم , ولی تولیدش . با این که مشکل است
                جواب میده و بسیار ارزان قیمت تر از مدل آماده آن خواهد بود
                مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام
                  من همه پیشنهادات رو خوندم ب نظرم یکبار استپ موتور رو هم امتحان کنید من امتحانش کردم ودارم استفاده میکنم روی دوچرخه ب هنوان دینام وخیلی قوی هم هست طوری ک وقتی یک رکاب خیلی اهسته میزنم 12تا 15ولت acبهم میده ولی باید یک گیربکس درست کنید چون وقتی من رکاب میزدم از قدرت میخواد و یکمی سرعت کم میکنه ولی است موتور ها چند نوع هستند ک من بزرگشونو استفاده کردم ولی ی نوع دیگه هم داره ک یکم کوچیک هست ولی کارایی همونو داره با این تفاوت ک برای راه اندازیش به قدرتی نیاز نیست چون مثل ارمیچر های سی دی رون هست
                  من این استپ موتور رو از اونجایی گرفتم ک ماشین های اداری مثل پرینتر واسکنر تعمیر میکنن ب صورت مجانی گرفتم بهتونم پیشنهاد میکنم امتحان کنید چون خیلی خوبه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali Keramati
                    سلام
                    من همه پیشنهادات رو خوندم ب نظرم یکبار استپ موتور رو هم امتحان کنید من امتحانش کردم ودارم استفاده میکنم روی دوچرخه ب هنوان دینام وخیلی قوی هم هست طوری ک وقتی یک رکاب خیلی اهسته میزنم 12تا 15ولت acبهم میده ولی باید یک گیربکس درست کنید چون وقتی من رکاب میزدم از قدرت میخواد و یکمی سرعت کم میکنه ولی است موتور ها چند نوع هستند ک من بزرگشونو استفاده کردم ولی ی نوع دیگه هم داره ک یکم کوچیک هست ولی کارایی همونو داره با این تفاوت ک برای راه اندازیش به قدرتی نیاز نیست چون مثل ارمیچر های سی دی رون هست
                    من این استپ موتور رو از اونجایی گرفتم ک ماشین های اداری مثل پرینتر واسکنر تعمیر میکنن ب صورت مجانی گرفتم بهتونم پیشنهاد میکنم امتحان کنید چون خیلی خوبه
                    شما هرچقدر توان بکشی ازش همونقدر هم سفت میشه چرخشش،
                    بیا سیماشو وصل کن بهم بعد بچرخون ببین چقدر سفت میشه ،
                    البته پر بازده ترین نوع ژنراتور نوع براشلس هستش

دیدگاه

سلام و عرض ادب دوستان
                      بسیار یاد گرفتم از مطالب مطرح شده
                      خسته نباشی دمت گرم
                      تاپیکو ادامه نمیدید؟
                      چیشد ساخت ژنراتور وتوبین ها..؟ )

دیدگاه

پاسخ : فرق موتور با ژنراتور دارای مغناتیس دائم

با سلام خدمت دوستان گل
                        آزمایشی که شما انجام دادید کاملا اشتباهه
                        1 بدلیل اینکه هیچ وقت نباید ژنراتور رو در حالت اتصال کوتاه تست کرد . بدلیل افت شدید درداثر گرمایدایجاد شده وواحتمال سوختن سیم پیچ شما باید حتما در بار نامی تست کنید
                        2 . در محاسبه راندمان خروجی شما راندمان الکترو موتور راه انداز رو حتما در دور مشخص رو باید
                        درونظر بگیرید و سپس توان ورودی رو محاسبه کنید .
                        خدمت دوست اولی که سوال رو مطرح فرموده بودن باید عرض کنم که از موتوردی سی. بعنوان
                        ژنراتور میتونید استفاده کنید ولی راندمانش. بعلت کم بودن تعداد سیم پیچ زیر سی در صده و گگیربکس افزاینده لازم دارید . یک افت شدید هم در اونجا دارید که جمعا راندمان زیر بیست درصد به شما میده که اصلا معقول نیست . بهترین حالت اینه که شما از ژنرلتور مغناطیس ثابت با تعداد قطبهای 15 یا 12. بصورت سیم پیچ در مرکز و دو عدد روتور مغناطیس در طرفین بدون هسته آهنی یعنی استاتور فقط سیم پیچ هست که داخل فایبر گلاس غرق شده .
                        در این حالت راندمان بالای 85 در صد به شما میده . ضمنا دینام ماشین رو اگر استفاده کنید راندمان خیلی کمی داره و صرفا به خاطر حجم کم در موتور استفاده میشه
                        موید باشید

دیدگاه

با سلام
                          خدمت دوستی هم که فرمودند ژنراتور 1000 وات با گشتاور 1.2 نیوتن کار میکنه
                          عرض میکنم که اون گشتاور بدون بار هستش زیر بار حداقل سی نیوتن متر لازم دارید

دیدگاه

یادش به خیر.... آخر نتونستیم به نتیجه درست برسیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359 نمایش پست ها
                              یادش به خیر.... آخر نتونستیم به نتیجه درست برسیم
                              آرزو بر جوانان قدیم عیب نیست هنوز اون p.mموتور که بعدا دوستان گفتند یک مدل سرو موتور هست را دارم .تا یک زمانی ژنراتور پدالی خودم را بسازم.البته شاید به زودی مجبور بشیم همه یکی از این ژنراتورها بسازیم .ممکنه فردا صبح آقایون بگند برق باعث نا امنی میشه برق را قطع کنند تا اگر برق نداریم عوضش امنیت داشته باشیم
                              جدیدترین ویرایش توسط Mohamadh14; ۲۰:۴۷ ۱۳۹۸/۰۹/۱۸.
                              کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                              ولتر

دیدگاه

سلام دوستان

منم مثل شما به این موضوع علاقمند هستم بخصوص که باغی دارم که برق نداره و بالاخره پنل و کنترل شارژو باتری برای روشنایی و دو پنل جدا با یک پمپ دی سی که به شکل سری بهم متصل کردم بدون باتری البته بطور روزکار فعلا مشکلم را حل کرده ولی وسوسه و علاقه به این موضوع از سر بیرون نمیره !!!!
                                یک شرکت دانش بنیان مدعی است در صورتیکه برق سه فاز 25 آمپر داشته باشید دستگاههایی را ساخته و میفروشند که از همان برق در حد مگاوات میتوانید استفاده کنید و قیمت توانهای مختلف را هم اعلام کرده در سایت دیوار میتوانید ببینید .
                                ضمنا چندین نفررا می شناسم که پا فراتر گذاشته وکلی وقت و هزینه برای تولید برق رایگان کرده اند و هنوز هم بر عقیده خودشون اصرار دارند و وقتیکه با یکی از آنها بحث میکردم که چرخاندن ژنراتور بوسیله الکتروموتور هرگز نمیتواند به اندازه جریان مصرفی برق تولید کند و تولید گرما و ..... موجب اتلاف انرژی خواهد شد نکته ای را گفت که خدمتتون عرض میکنم .ایشان فرمودند( گفته شما با موتورهای براش درست است ولی ما با استفاده از موتورها و ژنراتورهای براشلس و از همه مهمتر آزادسازی و استفاده از نیروی مغناطیس دائم تولید را بیشتر از مصرف کنیم !)
                                راستی واقعا مغناطیس دائم میتواند راهگشا باشد ؟
                                امیدوارم این موضوع ادامه یابد و دوستان علیرغم گرفتاری کاری و زندگی اوقات فراغت سری به اینجا بزنند و اطلاعاتشون را به اشتراک بگذارند تا افرادی مثل من استفاده ببریم . ضمنا فراموش نکنیم اگر در چهل یا پنجاه سال قبل کسی در مورد امکانات گوشی های امروزه و فضاهای مجازی سخن میگفت پذیرفتنش دشوارتر بود یا تولید برق رایگان ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X