اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ژنراتور مغناطیس دائم (برای توربین بادی - آبی - پدالی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرق موتور با ژنراتور دارای مغناتیس دائم

نوشته اصلی توسط javad1354
    آقا سینا من که از حساب کتابات زیاد سردرنیاوردم ولی چیزی که میدونم اینه که عمر مفید باطریها درشرایط مناسب حداکثر 3 سال است و این درصورتیکه شما شرایط مناسب شارژ و دیسشارژ و داشته باشید . بهرحال بازم موفق باشی دوست عزیز.
    به نظر من هم تمام محاسبات آقا سینا درسته به غیر از دو مورد یکی عمر باتری که آقا جواد گفتند و به صورت تجربی به من ثابت شده باترهای سیلید اسیدی که عنوان میشه مثلا5 سال عمر دارد عمر مفید آنها3 سال بیشتر نیست .تازه با شارژرهای استاندارد توربین بادی که دشمن باتریه و از طرفی تمام باتری ها منحنی عمر دارند یعنی اینکه بعد از حدود مثلا یک سال ظرفیت باتری nدرصد کم میشود پس شما باید این نکته هم وارد محاسبات خود بکنید و از طرفی شما باید روزهای بدون باد و کم باد را در نظر بگیرید اصولا در سیستم های سولار مبنا را بر 3 روز بدون خورشید قرار می دهند.

در مورد قیمت برق و به صرفه بودن یا نبودن هم من به شخصه از زمانی که در ذهنم تصمیم ساخت پدال ژنراتور را داشتم اصلا برایم مهم نبود که صرفه اقتصادی دارد یا نه برای مثال خیلی از دانش آموزان دبیرستانی را من میشناسم که چندصد هزار تومان هزینه برای یادگیری و ساخت ربات انجام می دهند و بعد هم میروند رشته تجربی .یا خود بچه های این انجمن مثلا در دوره دانشجویی شاید چند میلیون هزینه برای یادگیری و خرید میکروکنترلر و تجهیزات جانبی انجام داده اند و بعد از فارق التحصیلی در یک شرکت مشغول به کار میشوند که اصلا هیچ ربطی به میکرو ندارد آیا این افراد کار بیهوده ای انجام داده اند؟؟؟؟؟؟؟؟؟نه .تمام اینها علاقه است و تفریحی عالی برای زمانهای آزاد که خیلی افراد برای این زمانهای آزاد خود نه تنها بیشتر از ما هزینه میکنند بلکه کار مضری هم انجام می دهند.

در مورد قیمت برق هم من الان قبض برق را برداشتم و محاسبه کردم در حال حاضر بهای هر کیلو وات ساعت برق مصرفی حدود9تومان است و بهای هر کیلو وات ساعت برق مصرفی در صورتی که یارانه کاملا برداشته شود حدود 78تومان است حالا ما فرض کنیم یارانه برداشته شود:
    یک باتری سربی اسیدی تر 90 آمپری ایرانی حدود 100هزار تومان قیمت دارد عمر مفید آن حداکثر 3سال در نظر میگیریم حالا باید تقسیم ساده داریم 100000/78داریم1283یعنی اینکه قیمت خود باتری بدون هیچ تجهیزاتی برابر 1283کیلو وات ساعت برق مصرفی بدون یارانه است که به روشنی نداشتن صرفه اقتصادی این سیستم ها در ایران قابل مشاهده است

نوشته اصلی توسط sina1359
    دو تا سوال داشتم:
    آهنربا را در تهران از کجا باید تهیه کنم (بورس آن کجاست)؟
    بورس فروش سیملاکی کجاست؟
    اگر زحمتی نیست به این دو سوال پاسخ دهید
    در اصفهان من سیم لاکی از ترانس پیچ ها میخرم آهنربا هم یکی از همین فروشگاه های قطعات الکترونیک و بعضی ابزار فروش ها هم دارند و اگه رفتی قیمت گرفتید لطف کنید ایجا هم قرار دهید

اضافه شده در تاریخ :
    این هم کتاب دیگر در مورد ساخت ژنراتور بادی 157صفحه مثل قبلی نیست و امکان پرینت داره قیمتش هم 16دلار آمریکا است
    لینک دانلود :

http://rapidshare.com/files/208304582/WindPoWo.rar

اضافه شده در تاریخ :
    کتاب دیگری در مورد ژنراتور بادی
    Ian Woofenden, "Wind Power For Dummies"
    For Dummies | 2009 | ISBN: 0470496371 | 384 pages | File type: PDF | 6,9 mb
    The consumer guide to small–scale wind electricity production!

Maybe you′re not T. Boone Pickens, but you can build your own home–sized wind–power empire right in your back yard. Wind Power for Your Home For Dummies supplies all the guidance you need to install and maintain a sustainable, cost–effective wind generator to power your home for decades to come.

This authoritative, plain–English guide walks you through every step of the process, from assessing your site and available wind sources to deciding whether wind power is the solution for you, from understanding the mechanics of wind power and locating a contractor to install your system to producing your own affordable and sustainable electricity.

Guides you step by step through process of selecting, installing, and operating a small–scale wind generator to power your home
    Demystifies system configurations, terminology, and wind energy principles to help you speak the language of the pros
    Helps assess and reduce your energy needs and decide whether wind power is right for you
    Explains the mechanics of home–based wind power
    Shows you how to tie into the grid and sell energy back to the power company
    Offers advice on evaluating all of the costs of and financing for your project
    Provides tips on working with contractors and complying with local zoning laws
    Yes, you can do it, with a little help from Wind Power for Your Home For Dummies.

Download:

http://uploading.com/files/833f3f86/...d%2BPower.rar/

http://sharingmatrix.com/file/974981...Wind_Power.rar

http://www.megaupload.com/?d=EYQHQV2I

کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
    ولتر

دیدگاه

سلام محمد جان
      امروز رفت بازار آهنربا و سیملاکی تهیه کردم
      در بازار این آهنرباها به سوپر مگنت معروف هستند و معمولا به شکل دایره ای (لاستیک مانند)در
      سایزهای مختلف موجود می باشند
      کوچکترینش به اندازه نصف عدس و بزرگترینش به قطر 4.5 سانتی متر است
      من دو عدد خریداری کردم :یک دو سانتی و یک 4.5 سانتی
      قیمت 4.5 سانت 7500 تومان بود و قیمت 2 سانتی 3000 تومان
      سیملاکی هم 0.60 میل را نتوانستم پیدا کنم و به جای آن 0.80 میل به اندازه 30 متر (متری 200تومان)خریدم
      فکر کنم 0.8 میل خیلی کلفت از آب در اومد , باید قطر کمتری گرفت....
      آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
      مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
      _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
        سلام محمد جان
        امروز رفت بازار آهنربا و سیملاکی تهیه کردم
        در بازار این آهنرباها به سوپر مگنت معروف هستند و معمولا به شکل دایره ای (لاستیک مانند)در
        سایزهای مختلف موجود می باشند
        کوچکترینش به اندازه نصف عدس و بزرگترینش به قطر 4.5 سانتی متر است
        من دو عدد خریداری کردم :یک دو سانتی و یک 4.5 سانتی
        قیمت 4.5 سانت 7500 تومان بود و قیمت 2 سانتی 3000 تومان
        سیملاکی هم 0.60 میل را نتوانستم پیدا کنم و به جای آن 0.80 میل به اندازه 30 متر (متری 200تومان)خریدم
        فکر کنم 0.8 میل خیلی کلفت از آب در اومد , باید قطر کمتری گرفت....
        سلام
        آقا سینا کار بسیار خوبی کردید چون تا دست بکار نشوید مشکلات کار دستتون نمیاد. قطر سیم هم بیشتر باشه خوبه چون کیفیت سیم های ایرانی مثل سیمهای خارجی شاید نباشد و در جریان بالا مشکل پیدا کند.
        قیمت آهنربا به نظر گران میاید .
        اگه یک وقت هم زمانشو داشتی یه توضیح اجمالی بدی که چرا باید آهنربا گرد باشه ممنون میشم چون من در تصاویر که دیدم از آهنربای تخت استفاده کرده بودند البته قبلا یک اشاره ای کرده بودید اما من متوجه نشدم.
        یک سوال دیگه اینکه همین طور که اشاره کردید قصد ژنراتور 100وات دارید به نظرتان کم نیست؟حالا که دارید روی این ژنراتور کار می کنید بهتر نیست حداقل یک 300واتی بسازید؟

در هاردهای کامپیوتر هم از دوتا آهنربای بسیار قوی استفاده میشه این که عکسش را قرار میدهم من از یک هارد 700MBدر آوردم اگه مناسب کار شما باشه شاید از یکی از این اوراقی های کامپیوتر چندتا هارد قدیمی بخرید و از داخلش در بیاورید شاید ارزان تر بشود.
        این هم عکس:

ولتر

دیدگاه

محمد جان
          متاسفانه هیچ کدوم از لینکهای که قرار دادید را نتونستم دانلود کنم و هر کاری
          کردم باز نتونستم لیچ کنم
          اگر براتون امکان داره , بی زحمت لینکهای بالا را برای من لیچ کنید , ممنون میشم

اضافه شده در تاریخ :
          نوشته اصلی توسط deremel400

یک سوال دیگه اینکه همین طور که اشاره کردید قصد ژنراتور 100وات دارید به نظرتان کم نیست؟حالا که دارید روی این ژنراتور کار می کنید بهتر نیست
          سلام محمد خان
          در یکی از مقالات نوشته بود که آهنربا کار روتور را در ژنراتور ما بازی میکند و باید گرد باشد تا راندمان افزایش یابد
          اما لازم نیست حتما گرد باشد و میتوانید از چند تکه آهنربا استفاده کنید (که بهتر هم هست)
          بهتر است از 4 تکه آهنربا استفاده شود که وقتی به هم متصل میکنید شکلی دایره ای پیدا کند و کاملا استاتور را پر کند
          در بازار هم بیشتر دایره ای بود و مغازه هایی که موتور میفروختند این نوع آهنرباها را عرضه میکردوند
          البته هر چه قطر روتور شما بیشتر باشد طول استوانه اهنربا هم باید بیشتر باشد ...
          پ.ن:دینام دوچرخه های قدیمی هم اگر دقت بفرمایید , آهنربای آن هم گرد است و شکل استوانه (ولی از نوع آهنربا های قدیمی و خیلی ضعیف)
          نمیدونید محمد خان این مگنتها چقدر قوی هستند. وقتی میخواستم در مغازه این دو را از هم جدا کنم , غیر ممکن بود(پاک آبرومون رفت :biggrin

اضافه شده در تاریخ :
          این دو عکس را ببینید محمد خان
          در تمام مقالات نوشته بود که آهنربا باید به صورت N -S -N -S باشد و بهتر است به صورت دایره ای 4 تکه باشد
          دقیق نمیدونم دلیل آن چیست , هیچ کدام از مقاله ها به خوبی توضیح نداده بود
          حالا شما محمد جان به این صورت امتحان کنید ببینیم نتیجه به چه صورت در میاد
          فقط من این نکته را نفهمیدم که هر سیمپیچی را باید چند دور پیچاند
          نوع 3 فاز را هم خوب متوجه نشدم و فرق آن را با تک فاز نفهمیدم (راندمان 3 فاز تا چه اندازه بیشتر از تکفاز است)
          پ.ن:محمد جان من نمیخواهم 100 وات درست کنم
          100 وات خیلی کم است
          وقتی داریم هذینه میکنیم حداقل 300 تا 400 وات باید تولید داشته باشیم , نظر شما چیست

مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
          _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

این لینک لیچ شده کتابWind Power For Dummies
            و آن کتاب را موفق به لیچ نشدم اگه شد لینک قرار می دهم
            rapidfa.com_0470496371Wind_Power.rar

اضافه شده در تاریخ :
            این هم لینک لیچ شده کتاب اولی کتاب جالب و کاملی است فقط امیدوارم لینکش کار بده چون خیلی اذیت کرد تا آمد لیچ بشود
            http://irleech.com/free/files/%5BIrl...workshop__.rar

اسم کتاب هم
            wind power workshop

اضافه شده در تاریخ :
            پ.ن:محمد جان من نمیخواهم 100 وات درست کنم
            100 وات خیلی کم است
            وقتی داریم هذینه میکنیم حداقل 300 تا 400 وات باید تولید داشته باشیم , نظر شما چیست
            به نظر من هم یک مدل تا 500وات درست کنید خیلی خوبه اما برا اینکه یک دفعه مشکل در کار به وجود نیاید و کلی هزینه شما خراب نشود میشه اول یک ژنراتور کوچک که قبلا هم قصد ساخت آن را داشتید بسازید اگه جواب گرفتید بعد یک مدل بزرگ حتی تا 1000وات بسازید. اگه یک مدل ژنراتور که برای کمپینگ مناسبه و مثلا 30وات توان دارد بسازید زیر و بم کار به دست شما خواهد آمد .شما حساب کنید مثلا 50 هزار تومان آهنربا را ببرید زیر چسب بدون هیچ آزمایش و خطای قبلی خوب اگه کار نده کلی ضرر میکنید که باعث دلسردی میشه.
            من خودم هم برای تست اول همین طور که از عکسها پیدا است از یک دوچرخه داغون قدیمی استفاده کردم که کل بدنه با زنجیر و این چیزها 10تومن بیشتر هزینه نداشت

چندسوال:
            من این موتور فرانسوی 200ولت 7.1 آمپر دست دوم را 40هزار خریدم به نظر شما و دوستان قیمت مناسبی بوده؟البته آهنربا های داخلش قدیمی و سیاه رنگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

آیا شستشوی آهنربا با مواد نفتی مثل تینر باعث ضعیف شدن آن میشود؟یا مشکلی ندارد؟

آقا سینا شما گفتید که از موتور فروشی ها خریدید نمی دانید چه استفاده ای از این آهنرباها دارند؟؟؟؟؟؟برا تعمیر pmموتور استفاده می کنند؟؟؟؟؟؟؟؟

کسی از دوستان میداند که پای یک انسان سالم حداکثر چه گشتاوری می تواند ایجاد کند؟؟؟؟؟

آقا سینا اگه کتابها را دانلود کردید بگید خیالم راحت بشود چون بد لیچ میشد
            ولتر

دیدگاه

این لینک لیچ شده کتابWind Power For Dummies
              و آن کتاب را موفق به لیچ نشدم اگه شد لینک قرار می دهم
              rapidfa.com_0470496371Wind_Power.rar
              سلام محمد خان
              این لینک لیچ که زحمتش را کشیدید , متاسفانه خرابه و کار نمیکنه

اما لیچ دوم که در پست بعد زحمتش را کشیدید در حال دانلود هستم (wind power workshop)

اضافه شده در تاریخ :
              کسی از دوستان میداند که پای یک انسان سالم حداکثر چه گشتاوری می تواند ایجاد کند؟؟؟؟؟
              سلام محمد جان
              - بله قیمت که خیلی مناسب بود , مدلهای خیلی خیلی پایین تر را با قیمتی تقریبا دو برابر به فورش میرسانند(آنها هم دست دوم هستند) , کلا قیمت دقیقی ندارند و هر قیمتی بخواهند میگیرند , برای مثال یک شفت دست دوم که یک میله آلمینیومی بود با من 2000 تومان حساب کرد
              - شستشوی آهنربا با نفت - بنزین- تینر- الکل-... هیچ مشکلی ندارد تنها چیزهایی که آهنربا را خراب میکند : از همه مهمتر ضربه , مثلا افتادن زمین
              ویا برخورد دو ابر آهنربای با هم - یا شکستن آهنربا
              دوم قرار دادن آهنربا در مجاورت آهن به مقدار زیاد (مثلا چسباندن به یخچال و یا چارچوب...) اما از همه بدتر همان ضربه است...
              - پرسیدم : گفت این مدلها را برای موتور میبرند...

اضافه شده در تاریخ :
              محمد جان میبتونید از آهنربای هارد استفاده کنید

دیدگاه

این پیشنهاد بود فکر نمی کردم عملی بشه اما اگه عملی باشه فکر کنم به صرفه تره
                این هم لینک جدید ازکتابWind Power For Dummies

http://www.loxhost.com/files/%5BLoxH...nd_Power__.rar
                ببینید این کار مکنه یا نه البنه زیاد کتاب مفیدی نیست از طرفی دیدنش هم خالی از لطف نیست
                ولتر

دیدگاه

این پیشنهاد بود فکر نمی کردم عملی بشه اما اگه عملی باشه فکر کنم به صرفه تره
                  این هم لینک جدید ازکتابWind Power For Dummies
                  5BLoxHost.com%5D_0470496371Wind_Power__.rar[/url]
                  ببینید این کار مکنه یا نه البنه زیاد کتاب مفیدی نیست از طرفی دیدنش هم خالی از لطف نیست
                  سلام محمد جان , بینهایت ممنون
                  پ.ن: محمد جان در سرچهای که انجام دادم در چند مقاله به استفاده از آهنربای هارد درایو اشاره شده بود
                  در این مقاله ها از دو آهنربای هارد دیسک استفاده کرده بودند و به گفته یکی از آنها بهترین گذینه برای ساخت استاتور است
                  شما بسیار فکر بازی دارید , من تا به حال فقط در فکر استفاده از آهنربای گرد بودم , تا این حد فکرم باز نبوده و نیست که بتونیم
                  فراتر از الگوهای دیگران عمل کنم , محمد جان به نظر شما بهترین طرح برای چیدمان کوئلها و درست کردن استاتور چیست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                    سلام محمد جان , بینهایت ممنون
                    پ.ن: محمد جان در سرچهای که انجام دادم در چند مقاله به استفاده از آهنربای هارد درایو اشاره شده بود
                    در این مقاله ها از دو آهنربای هارد دیسک استفاده کرده بودند و به گفته یکی از آنها بهترین گذینه برای ساخت استاتور است
                    شما بسیار فکر بازی دارید , من تا به حال فقط در فکر استفاده از آهنربای گرد بودم , تا این حد فکرم باز نبوده و نیست که بتونیم
                    فراتر از الگوهای دیگران عمل کنم , محمد جان به نظر شما بهترین طرح برای چیدمان کوئلها و درست کردن استاتور چیست
                    سلام
                    آقا سینا شما لطف دارید :"> :">

من مثل شما سواد انگلیسی خوبی ندارم و اهل تحقیق نیستم برای همین از این کوئل و چیدمانش چیزی بلد نیستم هرچی هم بلدم چیزهایی است که شما در این تاپیک زحمت کشیدید.
                    بستن سیم پیچ بیضی راحت تر است اما به نظرم میاد چون سطح تماس مدل 4 ضلعی بیشتر است القا جریان بیشتری داشته باشیم.البته استفاده از سیم پیچ دینام ماشین هم که قبلا اشاره کرده بودید به نظر جواب بدهد و چند روز پیش دیدم خود این سیم پیچ استاتور دینام را یدکی فروش ها دارند از طرفی در این pdfها هم دیدم یکی از پیشنهاد ها همین بوده شاید استفاده از یک دینام کهنه تا حدود مشکلات را حل کند اما به نظر من باز هم همان مدلهای تخت بازدهی بهتری باید داشته باشد.البته زحمت زیادی هم دارد
                    یک سوال مگه در این ژنراتورهای بادی دست ساز قرار نیست سیم پیچها ثابت و آهنرباها بچرخد؟؟؟؟؟پس چرا به آهنربا ها می گویند استاتور

اضافه شده در تاریخ :
                    این هم چند سایت مفید امیدوارم تکراری نباشه:
                    http://www.fieldlines.com/board/inde...ic,130033.html

http://wind.morrisonprairie.com/final-generator.html

اضافه شده در تاریخ :
                    یک کتاب با نامhomebrew wind powerکه خیلی دنبال لینک دانلود گشتم اما پیدا نکردم در لینک زیر می توانید به صورت آنلاین بخوانید

http://digmybook.com/preview/0981920...ssing-the-Wind

این هم یک پروژه کامل ساخت ژنراتور بادی

http://www.instructables.com/id/7-Fo...2/Guy-Anchors/
                    ولتر

دیدگاه

یک سوال مگه در این ژنراتورهای بادی دست ساز قرار نیست سیم پیچها ثابت و آهنرباها بچرخد؟؟؟؟؟پس چرا به آهنربا ها می گویند استاتور
                      سلام محمد خان :redface: :redface: :redface:
                      :mrgreen: بله شما درست میفرمایید من اشتباه تایپ کردم
                      محمد خان من یک هارد قدیمی داشتم و آن را باز کردن, داخل آن دو آهنربای بسیار قوی بود که به راحتی جدا میشد
                      من نمیدونم چرا مثلا یک هارد سوخته و قدیمی که 500 تومان هم قیمت ندارد , فقط همان موتور و آهنرباهایش (بقیه تشکیلاتش را در نظر نگیریم) بالای 10000 تومان قیمت دارد و وقتی جداگانه خریداری کنیم , بایدمبلغ زیادی بابت آن پرداخت کنیم ولی به صورت بازیافت نشده بسیار ارزان است :mrgreen:
                      مثلا چند وقت پیش یک موتور یک ویدئوی قدیمی نیاز داشتم که قیمت آن 15000 (تازه دست دوم) تومان بود در مغازه , کمی آن طرف تر یک ویدئو سوخته
                      خاک گرفته بود که 4000 تومان خریداری کردم و موتور آن را بر داشتم و بقیه قسمتها را تا جایی که میتونستم بازیافت کردم....
                      نتیجه گیری: محمد جان ما تقریبا برای هر کوئل به 2 1.5 تا 2 آهنربا نیاز داریم (جفت جفت باشد بهتر است N-S) و در نتیجه به 20 آهنربا یا 10 هارد
                      نیاز داریم که به صورت NSNSNS...باید روی روتور چسبانده شود
                      نظر شما چیست؟

اضافه شده در تاریخ :
                      در یک مقاله نوشته بود مثلا اگر در طرح استاتور ما از 12 کوئل (سیمپیچها) استفاده کرده ایم که یک در میان در جهت و خلاف جهت عقربه ساعت
                      میچسبانیم....
                      باید بین کوئل های روتور از رزین استفاده کنیم
                      در جایی خوندم که در روتور باید هر یکی و نصفی اهنربا یک کوئل را پوشش دهد
                      به گفته نویسنده مقاله باید از 16 آهنربا (برای 12 کوئل) استفاده کرد
                      آهنربا ها را نیز باید به صورت N S N S به روتور بچسبانیم

میدونید محمد جان خوبی این نوع ژنراتورها چیست؟
                      از این ژنراتورها به راحتی میتوان در هر دو نوع توربین عمودی و افقی استفاده کرد
                      همچنین راندمان این نوع ژنراتورها نصبت به اون مدل چوبی (Wood The 103) و دینام ماشین و موتور ...بالاتر است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                        سلام محمد خان
                        بله شما درست میفرمایید من اشتباه تایپ کردم
                        محمد خان من یک هارد قدیمی داشتم و آن را باز کردن, داخل آن دو آهنربای بسیار قوی بود که به راحتی جدا میشد
                        من نمیدونم چرا مثلا یک هارد سوخته و قدیمی که 500 تومان هم قیمت ندارد , فقط همان موتور و آهنرباهایش (بقیه تشکیلاتش را در نظر نگیریم) بالای 10000 تومان قیمت دارد و وقتی جداگانه خریداری کنیم , بایدمبلغ زیادی بابت آن پرداخت کنیم ولی به صورت بازیافت نشده بسیار ارزان است :mrgreen:
                        مثلا چند وقت پیش یک موتور یک ویدئوی قدیمی نیاز داشتم که قیمت آن 15000 (تازه دست دوم) تومان بود در مغازه , کمی آن طرف تر یک ویدئو سوخته
                        خاک گرفته بود که 4000 تومان خریداری کردم و موتور آن را بر داشتم و بقیه قسمتها را تا جایی که میتونستم بازیافت کردم....
                        نتیجه گیری: محمد جان ما تقریبا برای هر کوئل به 2 1.5 تا 2 آهنربا نیاز داریم (جفت جفت باشد بهتر است N-S) و در نتیجه به 20 آهنربا یا 10 هارد
                        نیاز داریم که به صورت NSNSNS...باید روی روتور چسبانده شود
                        نظر شما چیست؟
                        سلام
                        آقا سینا من هم علاقه خاصی به اوراق کردن دارم خداییش خیلی لذت داره =))
                        اما در مورد قیمت جنس نو و دست دوم بحث سر چند نکته است کسی که مثلا قراره با این آهنریا کار صنعتی بکنه و هر روز مثلا100تا نیز داره نمیتواند برود هر روز 50تا هارد استفاده کنه و از همه مهمتر اینکه به احتمال زیاد شکل این آهنربا ها شبیه هم نیست و از طرفی چند نفر می دانند که داخل هارد آهنربا دارد
                        حالا شما جایی سراغ داری که بری هارد خراب بخری ؟اگه گیر نیاوردی تو همین اینترنت تاپیک بزن انشاالله پیدا کنی .منم اگه اصفهان برایتان گیر آوردم به شما خبر می دهم.
                        آقا سینا زیاد هم روش بحث نکن فردا قیمت جهانی هارد و سی دی رام خراب 10برابر میشه =))
                        راستی اگه یک وقت شروع کردید به ساخت یک ژنراتور کوچک برای کمپ داخل سی دی رام کامپیوتر دو طرف لنز دوتا آهنربای کوچک به اندازه عدس وجود داره که به نظر من از آهنربای هارد هم قوی تر است شاید به درد بخور باشه البته خیلی کوچک است.

نوشته اصلی توسط sina1359
                        در یک مقاله نوشته بود مثلا اگر در طرح استاتور ما از 12 کوئل (سیمپیچها) استفاده کرده ایم که یک در میان در جهت و خلاف جهت عقربه ساعت
                        میچسبانیم....
                        باید بین کوئل های روتور از رزین استفاده کنیم
                        در جایی خوندم که در روتور باید هر یکی و نصفی اهنربا یک کوئل را پوشش دهد
                        به گفته نویسنده مقاله باید از 16 آهنربا (برای 12 کوئل) استفاده کرد
                        آهنربا ها را نیز باید به صورت N S N S به روتور بچسبانیم

میدونید محمد جان خوبی این نوع ژنراتورها چیست؟
                        از این ژنراتورها به راحتی میتوان در هر دو نوع توربین عمودی و افقی استفاده کرد
                        همچنین راندمان این نوع ژنراتورها نصبت به اون مدل چوبی (Wood The 103) و دینام ماشین و موتور ...بالاتر است
                        بله به نظر من هم باید بازده بالایی داشته باشه اگه شما ساختید و خوب جواب گرفتید شاید من هم ژنراتور دوچرخم را به این نوع تبدیل کردم.
                        البته من هیچی در مورد ساخت این ژنراتور بلد نیستم میام پیش شما کلاس خصوصی شما هم ارزان حساب بکن
                        راستی مفهمیدید که از چه رزینی باید استفاده کنید؟
                        ولتر

دیدگاه

سلام دوستان

این چند روز که در خدمتتون نبودم به سختی بیمار شده بودم :cry2:
                          امروز کمی بهتر شدم و با اجازه دوستان میخواهم کمی تاپیک را جلو ببرم

اضافه شده در تاریخ :
                          حدود 2 سال پیش یک چراغ قوه هندلی از پشت شهرداری خریداری کرده بودم که دوشب
                          پیش در تب سوزان 40 درجه ای ناگهان برای پیشبرد علم تصمیم به شکستن آن گرفتم
                          :mrgreen:

اضافه شده در تاریخ :
                          اول از گیربکس شروع میکنیم
                          گیربکس از دو چرخدنده تشکیل شده است :
                          چرخدنده بزرگ به هندل متصل است و چرخدنده کوچل به روتور
                          اول با متر قطر چرخدنده ها را اندازه گیری کردم:
                          بزرگ 4 سانتیمتر و کوچک 0.5 سانتیمتر (یک گیربکس 1 به 8 )
                          یک بار هم با دست تست کردم و چرخدنده بزرگ را با علامتگذاری یک دور به آرامی چرخاندم
                          و تعداد دورهای روتور را اندازه گیری کردم که دقیقا 8 دور بود....
                          قبل از شکاندن چراغ قوه زمان هر هندل را اندازه گیری کردم که در بالاترین سرعت , زمان یک رفت
                          و برگشت یک ثانی بود (فقط در رفت نیرو برای چرخاندن روتور استفاده میشود در برگشت گیربکس
                          خلاص میشود).
                          هر هندل میتوانست نیم دور چرخ دنده بزرگ را بچرخاند پس برای چرخاندن یک دور کامل به دو بار هندل
                          زدن نیاز است (زمانی در حدود 2 ثانیه)
                          پس دور هندل 30 دور در دقیقه است و با حساب یک به هشت چیزی در حدود 240 دور در دقیقه روتور به گردش در می آید

اضافه شده در تاریخ :
                          آلترباتور ژنراتور چاغ قوه:
                          آهنربا : از یک آهنربای دایره ای شکل قرص یا لاستیک مانند سیاهرنگ تشکیل شده بود که بسیار مغناتیس آن ضعیف بود

این آهنربا ها یک نیم دایره N تشکیل شده اند و یک نیم دایره S

اضافه شده در تاریخ :
                          آهنربا به یک کاسه متصل است که بر روی که شفت ثابت قرار گرفته و آهنربا همراه کاسه به گردش در میآید

اضافه شده در تاریخ :
                          استاتور از یک قرقره شیشه ای مانند مثل ماسوره چرخ خیاطی تشکیل شده که
                          نا نصف آن سیم لاکی پیچیده شده است و دو سیم که یکی ابتدای پیچش و دومی
                          انتهای آن است , از ماسوره خارج شده و به یک دیود 1N4007 متصل می شود
                          (که خودم به آن یک دیود پل متصل کردم) برق خروجی AC است که با تست
                          تک دیود به آن پی بردم

در حقیقت این ژنراتور یک دینام یک کوئله است که با چرخش آهنربا و N و S شده جریان تولید میکند
                          در ژنراتوری که قرار است اما بسازیم به همین صورت است , فقط تعداد کوئلها 12 عدد است که با هم سری کنیم
                          و ولتاژ را بالا میبریم (هر کوئل 2.5 تا 3 ولت تولید می کند که در مقالات نوشته شده بود و در ژنراتور این چراغ قوه
                          هم 3 ولت خروجی داریم).
                          حالا روتور به جای این که روی هر کوئل آهنربای جداگانه به گردش در آید ما از آهنربا های N-S-N-S به ترتیب استفاه کرده که
                          همیشه تو آهنربا که یک N و دیگری S است کوئل را میپوشاند و به جای این که آهنربا را بچرخانیم روتور کلی میچرخد
                          و جفت اهنربا های بعدی که دقیقا Nو S آن معکوس است کوئل را میپوشاند و آهنربای قبلی بر روی کوئل بعد قرار میگیرد....
                          اگر ار اهنربای گرد استفاده میکنید کوئل را گرد بپیچید و اگر از آهنربا های مستطیلی استفاده میکنید کوئل را مستطیل شکل بپیچید
                          فقط نکته این است که باید دو آهنربا N ,S همزمان یک کوئل را پوشش کامل دهند (مثل چراغ قوه)

اضافه شده در تاریخ :
                          راستی اسم این آهنرباها یا همان سوپر مگنتها:
                          آهنربای نئودیمیوم یا NdFeB

دیدگاه

آقا سینا سلام و خسته نباشی .
                            از محمد آقا خبری نیست !
                            شماهم خبر نداری ؟
                            احتمالا سخت درگیر ساختن پدال ژنراتورشه!
                            شماهم خوب زدی چراغ قوتو درراه پیشرفت علم داغون کردی ها .
                            از این فداکاری من تشکر میکنم :applause: .
                            وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
                            نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

آقا سینا سلام و خسته نباشی .
                              از محمد آقا خبری نیست !
                              شماهم خبر نداری ؟..............
                              سلام آقا جواد
                              بله خبری از محمد خان نیست

اضافه شده در تاریخ :
                              مرحله بعدی ساخت شارژ کنترل برای توربین بادیست
                              از دوستان و اساتید کسی میتواند در این باره ما را راهنمای کند؟

قستهای اصلی که شارژ کنترل باید داشته باشد:
                              1- یک دیود پل برای DC کردن مدار و یک خازن برای تثبیت نوسانات
                              2- یک رگولاتور که ولتاژ خروجی را بین 14.5 تا 15 ولت ثابت نگاه دارد

حالا دوستان برای ژنراتوری که ولتاژی در حدود 24 تا 30 ولت و جریانی حدود 5 تا 20 آمپر خروجی میدهد
                              باید از چه : رگولاتور - دیود - خازنی استفاده کنیم که این ولتاژ و جریان را تحمل کند؟

اضافه شده در تاریخ :
                              شماهم خوب زدی چراغ قوتو درراه پیشرفت علم داغون کردی ها .
                              از این فداکاری من تشکر میکنم :applause: .
                              :biggrin: :mrgreen:
                              ممنون :biggrin:

اضافه شده در تاریخ :
                              راستی مفهمیدید که از چه رزینی باید استفاده کنید؟
                              سلام محمد جان
                              ببخشید سوال شما را تازه دیدم
                              نه نمیدونم از چه نوع رزینی استفاده کردند
                              فقط نوشته بود با رزین پوشش داده میشه
                              محمد جان شما در پستی نوشته بودید از
                              لاک هم میشه استفاده کرد , لاک به چه صورت هست
                              به محکمی رزین هست؟ قیمتش چنده؟
                              ضد آب هست؟....

دیدگاه

پاسخ : فرق موتور با ژنراتور دارای مغناتیس دا

به نظر من برای قسمت رگلاتورش از lm2577adj استفاده کنید و مدار رو بصورت استپ دون یا استپ پ ببندید(با توجه به ولتاژ خروجی ژنراتور) و برای کنترلر هم میتونید از پ امپ استفاده کرده و یه ولتاژ مرجع رو با ولتاژ باتری مقایسه کنید و توسط اون یه رله رو قطع و وصل کنید
                                مدار های نمونش هم تو دیتاشیت موجوده(lm2577(
                                برای ولتاژ مرجع هم میتونید یه مولتی ترن 50 کیلو رو سر وسطش رو به پ امپ و یک سر دیگه رو به زمین و یک سر دیگه رو به خروجی یک رگلاتور ثابت مثلا 15 ولت که ورودیش از ژراناتور تامین میشه وصل کنید.

اضافه شده در تاریخ :
                                راستی به جای رزین شاید بتونید از روغن جلا استفاده کنید یا به تاپیک زیر مراجعه کنید:
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39748.0

اضافه شده در تاریخ :
                                یادم رفت بگم
                                قبل از مدار شارژ کنترلر با یه پل دیود 25 آمپر ولتاژ رو dc کنید و با دو تا خازن موازی 4700میکرو 100 ولت فیلتر کنید
                                و اینکه برای شارژ باتری نباید جریان بالایی به آن بدهیم و به نظر من برای یک باتری 100 آمپر جریان 1 آمپر یا 2 آمپر کافیه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X