اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ژنراتور مغناطیس دائم (برای توربین بادی - آبی - پدالی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرق موتور با ژنراتور دارای مغناتیس دائم

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
    یادم رفت بگم
    قبل از مدار شارژ کنترلر با یه پل دیود 25 آمپر ولتاژ رو dc کنید و با دو تا خازن موازی 4700میکرو 100 ولت فیلتر کنید
    و اینکه برای شارژ باتری نباید جریان بالایی به آن بدهیم و به نظر من برای یک باتری 100 آمپر جریان 1 آمپر یا 2 آمپر کافیه
    ولی من نظرم اینه که از حداکثر شارژتون استفاده کنید چون اگه یه باطری 100 آمپرو بخواهید با 2 آمپر ساعت شارژ کنید حداقل 50 ساعت زمان لازم است و اگر شما درطول شب 20 آمپر جریان مصرف کرده باشید پس شارژتون 10 ساعت طول میکشد که فکرنمیکنم لزومی داشته باشد که از این جریان کم برای شارژ استفاده شود.
    وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
    نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

من تجربه ای در مورد شارژ باتری های اسیدی ندارم ولی باتری های خشک باید با جریان کم شارژ بشن تا خراب نشن زود
      خب میتونید .قتی ماشین روشن هست باتری رو بکنین و جریان رو بین دو سیم اندازه بگیرین البته اگه ماشین شارژ کنترلر داشته باشه
      موفق باشید

دیدگاه

با تشکر از پاسخهای خوبتون
        جواد آقا در مورد باتری های اسیدی درست میگن باید با آمپر بالا شارژ بشن
        ولی بعد از شارژ کامل باید بلافاصله شارژ قطع بشه
        پ.ن:
        علی جان
        اگر براتون زحمتی نیست میتونید مدار شماتیکی که در موردش (بعد از شارژ کامل و تشخیص به وسیله ولتاژ, با رله شارژ قطع بشه...)
        صحبت کردید را همراه با لیست قطعات , قرار دهید

آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
        مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
        _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

لطفا حدود ولتاژ خروجی توربین را مشخص کنید تا مدار را بکشم (ایا همان 24 تا 30 ولت است؟)
          اگر همیشه بین 24 تا 30 ولت باشد کار شما راحت خواهد شد و نیازی ندارید که از lm2577 استفاده کنید
          اما ممکن است در سرعت های کم باد ولتاژ این توربین با 15 ولت برسد و این شما را دچار مشکل خواهد کرد
          لطفا در سرعت ها مختلف ولتاژ خروجی را اندازه بگیرید تا به مرحله بعد برویم
          با تشکر

دیدگاه

پاسخ : فرق موتور با ژنراتور دارای مغناتیس دا

نوشته اصلی توسط javad1354
            آقا سینا سلام و خسته نباشی .
            از محمد آقا خبری نیست !
            شماهم خبر نداری ؟
            احتمالا سخت درگیر ساختن پدال ژنراتورشه!
            شماهم خوب زدی چراغ قوتو درراه پیشرفت علم داغون کردی ها .
            از این فداکاری من تشکر میکنم :applause: .
            آقا جواد شما خیلی لطف دارید که پی گیر احوال من هستید راستشو بخواهید یکی از افراد خانوداه به شدت مریض است واین چند وقت دنبال کارهای جراحی و این چیزها بودم البته به سایت سر میزدم اما چیز جدیدی نداشتم و ندارم از طرفی دل و دماغ جواب دادن هم نداشتم .از شما و تمام دوستان که میدانم قلب پاکی دارند در خواست میکنم برای ایشون دعا بکنند . واقعا با این آلودگی هوا بیماری های افراد تشدید شده امیدوارم این تاپیک به آلودگی هوا هم کمک کند.

آقا سینا شما باز هم کار جالبی انجام دادید البته در راه علم قربانی هم دادید انشا الله خداوند قبول کند تاپیک را شما دارید خیلی پر بار میکنید و مطالبی که در هیچ سایت فارسی وجود نداره را در این سایت برای اولین بار قرار دادید .دو دو دودو سینا سینا :applause: :wow:

نوشته اصلی توسط sina1359
            مرحله بعدی ساخت شارژ کنترل برای توربین بادیست
            از دوستان و اساتید کسی میتواند در این باره ما را راهنمای کند؟

قستهای اصلی که شارژ کنترل باید داشته باشد:
            1- یک دیود پل برای DC کردن مدار و یک خازن برای تثبیت نوسانات
            2- یک رگولاتور که ولتاژ خروجی را بین 14.5 تا 15 ولت ثابت نگاه دارد

حالا دوستان برای ژنراتوری که ولتاژی در حدود 24 تا 30 ولت و جریانی حدود 5 تا 20 آمپر خروجی میدهد
            باید از چه : رگولاتور - دیود - خازنی استفاده کنیم که این ولتاژ و جریان را تحمل کند؟
            1-در طی تحقیقات شما کدام نوع از اتصال سیم پیچ را بهتر دیدید تک فاز یا سه فاز؟ستاره یا مثلث؟ در سیستم تک فاز یک پل دیود کافی است و پلب دیود 50آمپر 1000ولت چینی بخرید که خیالتان راحت باشه1200هم بیشتر قیمت نداره .محل پیچ کردن به هیت سینک هم داره.
            اما فکر کنم برای سیستم 3فاز باید از 6تا دیود استفاده کنید یا 2تا دیود پل که 2تا از دیود ها بلا استفاده میماند.

خازن هم 50ولت و ظرفیت بالا استفاده کن هرچه ظرفیت بیشتر بهتر در مورد خازن باید جیب را نگاه کرد.

در مورد تبدیل کردن ولتاژ هم بهترین روش استفاده از مدارات سویچینگه که من بلد نیستم .اما روش خطی هم وجود داره که تلفات بیشتری داره مثلا استفاده از lm338که در ورودی تا 32ولت تحمل میکنه .اما در کل از سویچینگ استفاده کنید خیلی بهتره که علی آقا نمونه یکی از این آی سی ها را معرفی کردند.

نوشته اصلی توسط sina1359
            سلام محمد جان
            ببخشید سوال شما را تازه دیدم
            نه نمیدونم از چه نوع رزینی استفاده کردند
            فقط نوشته بود با رزین پوشش داده میشه
            محمد جان شما در پستی نوشته بودید از
            لاک هم میشه استفاده کرد , لاک به چه صورت هست
            به محکمی رزین هست؟ قیمتش چنده؟
            ضد آب هست؟....
            خواهش میکنم شما لطف کردید جواب دادید:
            لاک دقیقا همین چیزی است که روی سیم لاکی هایی که خریدید می ریزند و سیم را عایق می کنند زد آب هست اما به محکمی رزین های صنعتی نیست و به شدت شکننده است قیمت هم ندارم اما حالا که فکرش را میکنم زیاد جالب نیست.اما اگه مجبور شدید یکی از گزینه ها است.

راستی به جای رزین شاید بتونید از روغن جلا استفاده کنید یا به تاپیک زیر مراجعه کنید:
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39748.0
            از رزین در این پروژه برای چسباندن استفاده میشه پس روغن جلا اصلا مناسب نیست

من تجربه ای در مورد شارژ باتری های اسیدی ندارم ولی باتری های خشک باید با جریان کم شارژ بشن تا خراب نشن زود
            خب میتونید .قتی ماشین روشن هست باتری رو بکنین و جریان رو بین دو سیم اندازه بگیرین البته اگه ماشین شارژ کنترلر داشته باشه
            موفق باشید
            باتری اسیدی 100آمپر را بدون نگرانی با 10آمپر میشه شارژ کرد وتا 25آمپر و حتی بیشتر هم با یک شارژ کنترلر حسابی میشه شارژ کرد
            کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
            ولتر

دیدگاه

پاسخ : فرق موتور با ژنراتور دارای مغناتیس دا

لطفا حدود ولتاژ خروجی توربین را مشخص کنید تا مدار را بکشم (ایا همان 24 تا 30 ولت است؟)
              اگر همیشه بین 24 تا 30 ولت باشد کار شما راحت خواهد شد و نیازی ندارید که از lm2577 استفاده کنید
              اما ممکن است در سرعت های کم باد ولتاژ این توربین با 15 ولت برسد و این شما را دچار مشکل خواهد کرد
              با تشکر
              راستی فرکانس خروجی دینامتان چقدره؟

دیدگاه

با تشکر
                سلام علی آقا
                ولتاژ چیزی حدود 24-26 ولت خواهیم داشت با بادی در حدود 25 مایل در ساعت
                ممکنه سرعت خیلی پایین بیاد و گاهی توربین از کار بیوفته...

اضافه شده در تاریخ :
                نوشته اصلی توسط deremel400
                آقا جواد شما خیلی لطف دارید که پی گیر احوال من هستید راستشو بخواهید یکی از افراد خانوداه به شدت مریض است واین چند وقت دنبال کارهای جراحی و این چیزها بودم البته به سایت سر میزدم اما چیز جدیدی نداشتم و ندارم از طرفی دل و دماغ جواب دادن هم نداشتم .از شما و تمام دوستان که میدانم قلب پاکی دارند در خواست میکنم برای ایشون دعا بکنند . واقعا با این آلودگی هوا بیماری های افراد تشدید شده امیدوارم این تاپیک به آلودگی هوا هم کمک کند.
                سلام محمد خان
                شنیدم خیلی نا راحت شدم :sad:
                کاری جز دعا کردن از من بر نمیاد
                انشا... عمل با موفقیت انجام بشه و حال ایشون زود خوب بشه

برای پاسخهای خوبتون هم (با این که گرتار هستید) تشکر میکنم

اضافه شده در تاریخ :
                راستی فرکانس خروجی دینامتان چقدره؟
                علی جان ژنراتور تک فاز و 3 فاز خواهد بود
                دو نوع طرح هست
                شما فرض را بر این بگذارید که برق خروجی DC است و مدار را بی زحمت
                در این حالت طراحی کنید
                با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
                یک نکته ای بود محمد جان که مدتیست میخواستم بتون بگم و یادم میرف
                در مورد چگونگی چسباندن آهنربای هارد در روتور , یک عکس هم پیدا کرده بودم که نمیدونم چی کارش کردم :mrgreen:
                باید یک سوم آخر آهنربا را شکسته و دباره در زیر آن بچسبانیم تا شکل مستطیلی پیدا کند و از نمی دایره در آید
                اگربخواهیم از آهنربای نئودیمیوم مستطیلی بهره بگیریم , که چیزی حدود 16 عدد نیاز داریم که حدودا 4000 تومان قیمت داشته باشد
                چیزی در حدود 64000 تومان قیمت فقط آهنربا میشود
                پی بهتر از از 8 هارد سوخته استفاده کنیم

اضافه شده در تاریخ :
                عکسو پیدا کردم
                مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

راستی اگه آهنربا رو بشکونیم دو آهنربا جدید با هر کدام دو قطب بوجود میاد ایا مشکلی ایجاد نمیکنه؟

دیدگاه

راستی اگه آهنربا رو بشکونیم دو آهنربا جدید با هر کدام دو قطب بوجود میاد ایا مشکلی ایجاد نمیکنه؟
                    باید آهنربای شکسته شده را دو طرف N و یا دو سر S را در کنار هم با چسب محکم به روتور بچسبانید
                    و یک مستطیل با یک قطب را به وجود آورید

نکته مهم: در یکی از مقالات خوندم که این آهنربا ها (نئودیمیوم) بسیار شکننده هستند و ممکن است بر اثر برخورد با هم شکسته و به طرف
                    چشم پرتاب شوند , پس زمان چسباندن از عینک استفاده کنید

دیدگاه

محمد جان سلام . انشاا... بلا دور است و بیمارتان بحق آقا ابوالفضل شفا پیدا کند . منم برایشان آرزوی سلامت میکنم . شما وخانواده هم خسته نباشید .
                      البته خدارو شکر که در اصفهان بهترین دکترهای ایران حضور دارند .
                      راستی اگه علی آقا زحمت مدار شارژرو بکشند خیلی خوب میشود . من فکر میکنم موضوع اصلی تلورانس تولید برق توسط ژنراتور باشد که باید بر حسب شدت باد خیلی زیاد تغییرات داشته باشد و ازهمه مهمتر اینکه ماباید رگولاتوری داشته باشیم که حد اقل 10 آمپر جریان برامون داشته باشه و این بنظر دشوار میاد مگه اینکه از مدار سوئیچینگ استفاده بشه که اونم مشکلات طراحی خودشو داره . فکر کنم از خود توربین مشکلتر باشه.
                      وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
                      نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

فایل در پرتوس 7.7
                        www.eaglerobo.ir/myfiles/wind torbin controler.rar
                        پسورد: www.eca.ir
                        در ضمن بخش رگلاتور وصل میشه به توربین و خروجیش میره به بخش کنترلر
                        اون ترانزیستور های قدرت هم (pnp بخش کنترلر و npn بخش رگلاتور رو همونی که تو شماتیک هست نگیرید صبر کنید یه ترانزیستور پیدا کنم تا تو این فرکانس سویچ بتونه جواب بده و بهتون خبر بدم)
                        برای رودی هر مدار هم یه کلید قطع و وصل جداگانه بزارید
                        عملکرد:
                        هر دو کلید رو قطع کنید
                        خروجی توربین رو به مدار وصل کنید
                        باتری کم شارژ رو در مدار قرار بدین
                        کلید مدار رگلاتور رو وصل کنید و با ولت متر ولتاژ خروجیش رو اندازه بگیرید و از طریق مولتی ترن مدار روی ولتاژ دلخواه مثلا 15 ولت تنظیم کنید
                        کلید قسمت کنترلر رو وصل کنید و با دو ولت متر هم زمان ولتاژ ورودی مثبت و ورودی منفی اوپ امپ رو اندازه بگیرید
                        مولتی ترن بایاس کننده ترانزیستور pnp رو کاملا به سمت پایه ای که به زمین وصل شده بچرخونین تا بیس ترانزیستور به زمین وصل شه(میتونین از طریق این مولتی ترن حداکثر جریان شارژ رو تایین کنین)
                        از طریق دو مولتی ترنی که برای تنظیم ولتاژ ورودی مثبت در نظر گرفته شده اند ولتاژ ورودی مثبت را کمی کمتر از ولتاژ ورودی مثبت تنظیم کنید( هر چه اختلاف بیشتر باشد باتری تا ولتاژ بالاتری شارژ خواهد شد)
                        کل مدار ها را یک بار خاموش و روشن کنید
                        اکنون رله در حالت وصل میماند و هر چه ولتاژ باتری بالاتر رود و شارژ آن بیش تر شود جریان شارژ کمتر میشود تا در نهایت وقتی باتری شارژ شد رله قطع میشود

اضافه شده در تاریخ :
                        انشاالله خدا تمام بیماران رو شفا بده
                        راستی این مدار با ترانزیستور های خوب میتونه تا 30 آمپر هم بهتون بده (ترانزیستور های قدرت رو که مدلش رو بهتون خواهم گفت رو باید چندتا موازی ببندید که در این صورت برای بایاس اون npn قدرت نیاز به یک ترانزیستور بایاس کننده هم هست(مثلا tip41 به صورتی که کلکتورش به پایه یک آیسی و بیسش به پایه دو آیسی و امیترش میربه به بیس اون ترانزیستور قدرت)) و در ظمن اون سلف هم از نوع بشکه ای باید باشه و تا 50 آمپر به اشباع نره (میتونین چند تا سری موازی کنین اگه پیدا نکردین)

اضافه شده در تاریخ :
                        برای پیدا کردن اون ترانزیستور این تاپیک رو میتونین دنبال کنید
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=46874.0
                        با تشکر

دیدگاه

باتشکر از علی آقا . من اون ورژن پرتوس رو ندارم اگه از دوستان هرکدوم میتونن زحمت بکشن و خروجیشو بگیرن و بصورت عکس بزارن تا منم مدارو ببینم ممنون میشم.
                          نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

دیدگاه

ممنون از علی آقا بخاطر مداری که طراحی کردند.
                              منم یه مدار واستون میزارم که این مدار همیشه به باطری متصله و هر وقت ولتاژ باطری از 12.5ولت پائین تر بره رله فعال میشه و باطری رو به ولتاژ ژنراتور متصل میکنه و تا زمانی که ولتاژ باتری به 14.5 ولت برسه اونو دوباره قطع میکنه . مدار خوبیه ولی نیازمند یک ولتاژ رگولاتور خوب و مطمئنه .

اضافه شده در تاریخ :
                              نوشته اصلی توسط sina1359
                              عکسو پیدا کردم
                              آقا سینا این عکسو از کجا آوردی.یعنی کسیکه این ژنراتورو درست کرده میشناسی؟
                              خیلی بنظرم مبتکرانه است و باید جالب باشه.
                              نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

بدی توبین همینه که ولتاژ ثابتی نمیده
                                این رگلاتوری که گذاشتم هم ولتاژ کاملا ثابتی نمیده مثلا اگر در وردی 30 ولت بهتون بده 14 در ورودی 16 مثلا میده 13.5 اما چون مدار کنترلر زیاد حساس نیست مشکلی ایجاد نمیکنه
                                رگلاتور های خطی در این موارد خروجی دقیق تری دارند اما تلفاتشون خیلی بالاست
                                با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X