اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ژنراتور مغناطیس دائم (برای توربین بادی - آبی - پدالی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرق موتور با ژنراتور دارای مغناتیس دائم

با سلام به دوستان عزیز
    از همه دوستان به خاطر احساسات پاکشان تشکر میکنم .
    چند لینک قرار میدهم امیدوارم مفید باشه و تکراری نباشه:

در مورد دی سی کردن برق ac:
    http://www.thebackshed.com/windmill/...Rectifiers.asp

باز شده ی موتور اسکوتر و استفاده به عنوان ژنراتور آبی
    http://www.thebackshed.com/windmill/Oatley-windmill.asp

پی دی اف در مورد رگولاتور خطی و سویچینگ و طراحی مدار

http://www.thebackshed.com/windmill/..._LINSW_REG.pdf

استفاده از موتور ماشین لباسشویی درایو مستقیم به جای ژنراتور

http://www.thebackshed.com/windmill/.../coglessFP.asp
    http://www.thebackshed.com/windmill/...redStators.asp

[glow=red,2,300]مدار یک شارژ کنترل کامل همراه با نشان دهنده ولتاژ و جریان در دو ورژن قدیمی و جدید [/glow]

http://www.thebackshed.com/windmill/articles/GizmoPicaxeCharger/charger-cct-2.gif

http://www.thebackshed.com/windmill/...xeCharger2.asp

کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
    ولتر

دیدگاه

محمد جان سلام .داشتم یه نگاهی به پستهای گذشتت مینداختم . اونموقع ها که بقول خودت صفر کیلومتر بودی.(البته الان که استادمونی)
      خسته نباشی از لینکهای خوبی هم که گذاشتی ممنون .
      ببینم آخر شما یا آقا سینا کدومتون زودتر یه ژنراتور باحال میسازید تا من کلی ذوق کنم.

اضافه شده در تاریخ :
      آقا راستش من هرچی به این شماتیک که محمد آقا لینکشو گذاشت نگاه میکنم کمتر متوجه میشم .
      http://www.thebackshed.com/windmill/articles/GizmoPicaxeCharger/charger-cct-2.gif
      آخه برق ژنراتور رو مستقیم داده سر باتری . پس این مدار توی شارژ باتری چه کنترلی انجام میده؟!
      وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
      نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javad1354
        محمد جان سلام .داشتم یه نگاهی به پستهای گذشتت مینداختم . اونموقع ها که بقول خودت صفر کیلومتر بودی.(البته الان که استادمونی)
        خسته نباشی از لینکهای خوبی هم که گذاشتی ممنون .
        ببینم آخر شما یا آقا سینا کدومتون زودتر یه ژنراتور باحال میسازید تا من کلی ذوق کنم.
        سلام آقا جواد . من هنوز هم صفر کیلومتر هستم و در مقابل اساتید این سایت که زیاد هم هستند واقعا هیچ چیزی برای گفتن ندارم برا همین اکثرا لینک میدهم.

آقا سینا کارش سخت تر از من است اما اگه انشاالله ساخته بشه چیز خیلی عالی میشه و برای اولین بار است که به زبان فارسی در مورد ساخت ژنراتور بادی داره بحث میشه و در مورد ساخت هم به نظر من حتی اگه پروژه ژنراتور بادی ساخته نشه چیزی از ارزش به اشتراک گذاشتن اطلاعات آقا سینا( بدون هیچ چشم داشتی) کم نمیشه.من هم فعلا بد جوری از نظر فکری مشغولم اصلا دستم به کار نمی یاد اما وقتی میام در این تاپیک خیلی فکرم راحت تر است. انشا الله هر وقت امکانش بود دوباره شروع به کار میکنم.

داشتم سرچ میکردم چیز عجیب دیگری در ایران دیدم که البته در ایران طبیعیه شده. قضاوت با شما :eek:
        http://ele.aut.ac.ir/~mirsalim/image...NT_85-11-8.jpg

دوستان هرچی ساختند یک سر به اداره ثبت اختراع بزنند نا امید نمیشن. :redface:

آقا راستش من هرچی به این شماتیک که محمد آقا لینکشو گذاشت نگاه میکنم کمتر متوجه میشم .
        آخه برق ژنراتور رو مستقیم داده سر باتری . پس این مدار توی شارژ باتری چه کنترلی انجام میده؟!
        من هم خودم دقیقا همین سوال را داشتم اما چون از الکترونیک چیزی بلد نیستم گفتم شاید نکته انحرافی داره

ولتر

دیدگاه

پاسخ : فرق موتور با ژنراتور دارای مغناتیس دا

اگه دقت کنین یک حلقه سر مثبت باتری هست که در واقع سنسور اثر هال هست
          البته این فقط نشون میده باتری شارژ شده و باید یک رله هم بزارید تا کل مدار رو از توربین قطع کنه

دیدگاه

آره علی آقا به اون حلقه دقت کردم ولی هیچ مدار کنترلی واسه شارژر نذاشته!
            اگه دقت کنید این مدار فقط کنترل مصرف کننده رو بعهده داره . اون 2تا مقاومت که بعنوان لود ازشون نامبرده مصرف کننده های مدار هستند و با میکرو میزان مصرف رو کنترل میکنه . یعنی با کنترل گیت اون 4 تا ماسفت مصرف کننده مارو کنترل میکنه .جریان عبوری مصرف کننده ها هم از همون سنسوریکه علی آقا گفتند سنس میشه و به میکرو گزارش میشه . این مدار فرض رو براین گذاشته که خروجی جنراتور حداکثر 15 ولته بهمین خاطر اونو مستقیم به باطری وصل کرده . البته نه مستقیم مستقیم بلکه با چند تادایود که وظیفه یکسو کردن ولتاژو داشتند.

اضافه شده در تاریخ :
            راستی از آقا سینا هم مدتیه خبری نیست !
            انشاا... که درسلامت کامل باشه.
            وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
            نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

راستی از آقا سینا هم مدتیه خبری نیست !
              انشاا... که درسلامت کامل باشه.
              منم امیدوارم زود برگردند
              این هم یک رگولاتور:
              http://www.electro-tech-online.com/attachments/electronic-projects-design-ideas-reviews/28041d1239078546-regulator-24v-wind-generator-basic-deadband-shunt-load-controller.jpg[img][/img]

این هم یک شارژ کنترلر دیگر :
              http://english.electronica-pt.com/in...ontent/view/8/
              ولتر

دیدگاه

دست شمادرد نکند محمد جان . من با برسی این Charge Controller که در لینک
                http://english.electronica-pt.com/index.php/content/view/8/
                گذاشتی به نتیجه رسیدم که در این توربینها خروجی توربین را مستقیم و بدون واسته به باطری میدهند و این به این معنی است که توربین های مورد استفاده حد اکثر ولتاژ تولیدشون به اندازه ولتاژ شارژ باتریهای مورد استفاده میباشد . یعنی اگه باتری 12 ولتی دارند حداکثر تولید توربین 15 ولته و اگه باتری 24 ولتی دارند حداکثر تولید توربین 30 ولته . خوب این روشن میکنه که ماهم باید از همین روش استفاده کنیم و ژنراتور را طوری طراحی کنیم که حداکثر ولتاژ تولیدیمون یکی از همین 2 ولتاژ باشه.
                نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

خوبی این روش اینه که تلفات بسیار کمی داره
                  اما اگه ولتاژ بالا پایین بشه(سرعت باد تغییر کنه) جواب نمیده

دیدگاه

آقا سینا این عکسو از کجا آوردی.یعنی کسیکه این ژنراتورو درست کرده میشناسی؟
                    خیلی بنظرم مبتکرانه است و باید جالب باشه.
                    سلام آقا جواد
                    از یک تاپیک در یک فروم خارجی که بحث در باره ساخت ژنراتور بود براتون پلود کردم و دقیقا نمیدونم که آدرس
                    فروم چه بود , اگر نیاز داشتید بگردم براتون پیدا کنم

اضافه شده در تاریخ :
                    نوشته اصلی توسط deremel400
                    آقا سینا کارش سخت تر از من است اما اگه انش............
                    داشتم سرچ میکردم چیز عجیب دیگری در ایران دیدم که البته در ایران طبیعیه شده. قضاوت با شما :eek:
                    دوستان هرچی ساختند یک سر به اداره ثبت اختراع بزنند نا امید نمیشن. :redface:
                    من هم خودم دقیقا همین سوال را داشتم اما چون از الکترونیک چیزی بلد نیستم گفتم شاید نکته انحرافی داره
                    سلام محمد خان شما لطف دارید
                    پ.ن: در مورد ثبت اختراع باید بگم که من خودم چند ثبت اختراع در ایران داشتم :mrgreen:
                    باید بگم که گواهینامه اختراع در ایران بی ارزشه و هر کس یک دسته آفتابه را بلند کند میتواند آن را به راحتی ثبت کند و فقط یک سرچ ساده در
                    گوگل در روز ارائه بسند میکنند و اگر کمی اسم آن را تغییر دهید به راحتی آن را ثبت 20 ساله میکنید :mrgreen: حال اگر مشابه آن هم باشد
                    شنیدم جدیدا هذینه ثبت را تا 500 هزار تومان بالا بردند تا هر کس نتواند هر چیز بدرد نخوری را ثبت کند...
                    بهترین کار برای ثبت این است که با یک سری شرکتهای که به صورت مجانی اختراعات شما رادر خارج از کشور ثبت میکنند تماس بگیرید و با انها ملاقات کنید. این شرکتها زیر نظر سازمان جهانی اخترائات هست و از جو بد ثبت اختراعات و دزدی انها خبر دارند و علاقه ندارند با اداره دولتی ایران کارکنند...

درد دل زیاد است.... :rolleyes:

اضافه شده در تاریخ :
                    دست شمادرد نکند محمد جان . من با برسی این Charge Controller که در لینک
                    http://english.electronica-pt.com/index.php/content/view/8/
                    گذاشتی به نتیجه رسیدم که در این توربینها خروجی توربین را مستقیم و بدون واسته به باطری میدهند و این به این معنی است که توربین های مورد استفاده حد اکثر ولتاژ تولیدشون به اندازه ولتاژ شارژ باتریهای مورد استفاده میباشد . یعنی اگه باتری 12 ولتی دارند حداکثر تولید توربین 15 ولته و اگه باتری 24 ولتی دارند حداکثر تولید توربین 30 ولته . خوب این روشن میکنه که ماهم باید از همین روش استفاده کنیم و ژنراتور را طوری طراحی کنیم که حداکثر ولتاژ تولیدیمون یکی از همین 2 ولتاژ باشه.
                    سلام جواد جان
                    بله در بیشتر مقالات از 9 تا 12 کوئل برای ژنراتور استفاده میشود
                    من تحقیقاتم به پایان رسید
                    دوستان هر سوالی در مورد ساخت ژنراتور دارند بفرمایند تا حدی که بلدم جواب بدهم
                    و بعد از سوالهای یک پست کامل با عکس باید بزنم تا دوستان به صورت کامل در جریان ساخت قرار بگیرند....

اضافه شده در تاریخ :
                    با سلام به دوستان عزیز
                    از همه دوستان به خاطر احساسات پاکشان تشکر میکنم .
                    چند لینک قرار میدهم امیدوارم مفید باشه و تکراری نباشه:
                    در مورد دی سی کردن برق ac:
                    http://www.thebackshed.com/windmill/...Rectifiers.asp
                    .............
                    محمد جان دستتون درد نکنه , مثل همیشه لینکهای مفید و پرباری در سایت قرار دادید
                    نشان میدهد با دقت و وسواس آنها را انتخاب میکنید
                    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
                    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

آقا سینا سلام .پس این یکی دوروزی که درخدمتتون نبودیم داشتی ژنراتورو درست میکردی؟
                      یعنی دیگه تموم شد :cry2:
                      تازه داشت تواین تاپیک بهمون خوش میگذشت
                      ولی آقا سینا این تاپیکو رها نکن :agree:
                      نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

سلام به مخترع عزیز:
                        من یک گونی سوال دارم کم کم میپرسم :twisted:
                        البته ببخشید که بدون زحمت انتظار دارم به جواب سوالاتم برسم :">
                        1-ما 3تا دیسک داریم اول بریم سر استاتور :
                        تعداد دور سیم پیچ باید چند دور باشد؟افزایش تعداد دور ولتاژ را بالا میبرد یا جریان یا هردو؟فرمول خاصی داره مثلا برای اینکه در یک سیم پیچ 2ولت القا بشه چند دور سیم پیچ نیازه؟
                        آیا جدولی برای محاسبه قطر سیم نسبت به آمپر خروجی وجود داره.
                        دلیل قرار دادن سیم پیچها به صورت زیر و رو چیه یا همان برعکس بستن سیم پیچ؟
                        بهترین آرایش بستن سیم پیچها چیه ستاره؟یا مثلث؟فکر کنم ستاره چون ولتاژ را افزایش میده تلفات کمتری داره نسبت به اینکه جریان افزایش پیدا کنه.... درسته؟

روتور:
                        از چه نوع آهنربایی استفاده کنیم خوبه؟اهنربای مستطیل بهتره یا گرد ؟در آخر شما از آهنربای هارد استفاده میکنید یا میخرید؟
                        در این پروژه استفاده از آهنرباهایی که قطب NوSآنها در دو سر اهنربا قرار دارد امکان پذیر است؟یا باید حتما قطبها در پشت و روی آهنربا باشده

برای پره ها فکری کرده اید از مدل افقی استفاده میکنید یا عمودی؟مدلهای عمودی با لوله پلیکا به نظر شما بازده خوبی داره؟چون اکثرا من دیدم از مدل افقی یا همان پنکه ای استفاده شده
                        ولتر

دیدگاه

آقا سینا سلام .پس این یکی دوروزی که درخدمتتون نبودیم داشتی ژنراتورو درست میکردی؟
                          یعنی دیگه تموم شد :cry2:
                          تازه داشت تواین تاپیک بهمون خوش میگذشت
                          ولی آقا سینا این تاپیکو رها نکن :agree:
                          سلام آقا جواد
                          کی ژنراتور ساخته و کی داره میره :mrgreen:
                          من عرض کردم تئوری به اتمام رسیده نه ساخت ژنراتور
                          خلاصه بگم که ساخت این ژنراتورها یکی از سخت ترین پروژه هایی است که تا به حال انجام شده
                          کوچکترین خطا در سیمپیچی کوئل و قرار نگرفتن درست آهنربا روی کوئل و فاصله گرفتم یا چسبیدن روتور روی استاتور... میتونه موجب خراب شدن کار بشه
                          تازه ساخت روتور و استاتور و رزین ریزی و ساب دادن که نیاز به مهارت و ابزار لازم داره...

ما فعلا زحمت براتون داریم

اضافه شده در تاریخ :
                          سلام به مخترع عزیز:
                          من یک گونی سوال دارم کم کم میپرسم :twisted:
                          ....
                          :biggrin: :biggrin: :mrgreen:
                          مخترع که چه عرض کنم , چهار تا دسته آفتابه ساختن که بهش نمیگن اختراع
                          من هم یک مدتی مغذم معیوب بود دنبال این کارا افتاده بودم که خدارا شکر به راه راست هدایت شدم
                          اما شما لطف دارید نصبت به من...

اضافه شده در تاریخ :
                          1-ما 3تا دیسک داریم اول بریم سر استاتور :
                          تعداد دور سیم پیچ باید چند دور باشد؟افزایش تعداد دور ولتاژ را بالا میبرد یا جریان یا هردو؟فرمول خاصی داره مثلا برای اینکه در یک سیم پیچ 2ولت القا بشه چند دور سیم پیچ نیازه؟
                          محمد جان باید کمی توضیح بدم:
                          دور مشخصی ندارد و بسته به قطر سیمپیچ و ادازه اهنربا باید کوئلها را پیچید
                          پس شکل کوئل با اهنربا رابطه مستقیم دارد , به چه صورت: مثلا اگر آهنربای شما به صورت گرد بود باید کوال را گرد بپیچید و اگر از دو اهنربای مستطیلی
                          برای کوئل استفاده میکنید باید کوال مثل شکل پایین باشد (چون آهنروبا ها به بر روی دایره ای بزرگ میچسبند و مثل قاچ پیتزا در میآید
                          کوئل هم باید به همان شکل باشد تا دو اهنربا به راحتی یک کوال را پوشش دهد) همان طور که در عکس پیداست باید اهنربا دو ضلع قاچ پیتزای مارا پوشش دهد و یکی N و دیگری S باشد , و اگر اهبربا ها را بچرخانیم یک موج سینوسی در یافت میکنیم (مثل چراغ قوه) اما ما به جای چرخاندن استاتور را میچرخانینیم و آهنربای استاتور قبلی جایذین آهنربای فعلی ما شده که قطبهای آن برعکس آهنربای فعلی ماست

اضافه شده در تاریخ :
                          این هم عکس کوئل آهنربای گرد

حال بریم سر سوال شما (اگر با این توضیحات بد من , تا اینجا را متوجه شده باشید :mrgreen:
                          محمد جان پس شکل و قطر کوئل بستگی جفت آهنرباهای N و S ما دارد که طول کوئل را با راحتی پوشش دهد
                          حال میزان دور سیمپیچ هم به قطر سیمپیچ و اندازه قطر کوئلی که قرار است آهنربا پوشش دهد بستگی دارد و باید در حدود 70 تا 120 دور باشد
                          که من حدود 100 دور را پیشنهاد میدهم و قطر سیمپیچ 0.4 میلیمتر (0.6 و 0.8 خیلی زیاد هستند و کوئل بزرگ میشود) در نظر بگیرید
                          شکل کوئل هم بسته به آهنرباست
                          هر چه دور سیمپیچ بیشتر شود میدان مغناتیسی بیشتری درکوعل القاء میشود که جریان بیشتری تولید میکند و هر چه دور اهنربا بیشتر شود ولتاژ
                          افزایش پیدا میکند ...
                          هر کوئل حدود 2.5 تا 3 ولت برق تولید میکند (در این استاندارد ژناتوری که ما قرار است درست کنیم) پس با سری کردن کوئل ها که حدود 12 عدد است
                          ما ولتاژی حدود 24 ولت تولید میکنیم و با 100 دور سیمپیچ و دوری حدود 70 RPM حدود 100 وات که با رساندن دور به 300 تا 600 دور تا 600 وات
                          تولید خواهیم داشت ...

اضافه شده در تاریخ :
                          آیا جدولی برای محاسبه قطر سیم نسبت به آمپر خروجی وجود داره.
                          دلیل قرار دادن سیم پیچها به صورت زیر و رو چیه یا همان برعکس بستن سیم پیچ؟
                          من جدولی پیدا نکردم ولی این میتونه با افزایش و کاهش دور متغییر باشه
                          فرمول داره ولی باید کتاب ژنراتورهارا خریداری کنید و اصول طراحی درست و طرز کار ژنراتورها را علمی بخوانید که فکر نکنم بدرد ما بخورد( مباحث بسیار
                          پیچیده ای دارد) ما در این مقالات آموزش ساخت کلی و به صورت عملی یک نوع ژنراتور خاص را آموزش میبینیم
                          زیر و رو بستن سیمپیچ کوئل مهم بیست ولی یکی باید در جهت و بعدی در خلاف جهت عقربه های ساعت پیچیده شود و در تمام مقالات ذکر شده است (چه در ژنراتورهای خطی و 3 فاز است).
                          محمد جان باید ببینید چه اهنربای گیرتان میاید , من فکر کنم همان اهنربای هارد از همه ارزانتر و بهتر باشد
                          شما تو این مدت تونستید آهنربایی پیدا کنید ؟ راستی جدولی هست که براتون قرار میدم نسبت تعداد کوئل به آهنربا را نوشته

فرمول داره ولی باید کتاب ژنراتورهارا خریداری کنید و اصول طراحی درست و طرز کار ژنراتورها را علمی بخوانید که فکر نکنم بدرد ما بخورد( مباحث بسیار
                          پیچیده ای دارد) ما در این مقالات آموزش ساخت کلی و به صورت عملی یک نوع ژنراتور خاص را آموزش میبینیم

زیر و رو بستن سیمپیچ کوئل مهم بیست ولی یکی باید در جهت و بعدی در خلاف جهت عقربه های ساعت پیچیده شود و در تمام مقالات ذکر شده است (چه در ژنراتورهای خطی و 3 فاز است)
                          محمد جان باید ببینید چه اهنربای گیرتان میاید , من فکر کنم همان اهنربای هارد از همه ارزانتر و بهتر باشد
                          شما تو این مدت تونستید آهنربایی پیدا کنید ؟ راستی جدولی هست که براتون قرار میدم نسبت تعداد کوئل به آهنربا را نوشته
                          زیر و رو بستن سیمپیچ کوئل مهم بیست ولی یکی باید در جهت و بعدی در خلاف جهت عقربه های ساعت پیچیده شود و در تمام مقالات ذکر شده است (چه در ژنراتورهای خطی و 3 فاز است)

اضافه شده در تاریخ :
                          روتور:
                          از چه نوع آهنربایی استفاده کنیم خوبه؟اهنربای مستطیل بهتره یا گرد ؟در آخر شما از آهنربای هارد استفاده میکنید یا میخرید؟
                          در این پروژه استفاده از آهنرباهایی که قطب NوSآنها در دو سر اهنربا قرار دارد امکان پذیر است؟یا باید حتما قطبها در پشت و روی آهنربا باشده

برای پره ها فکری کرده اید از مدل افقی استفاده میکنید یا عمودی؟مدلهای عمودی با لوله پلیکا به نظر شما بازده خوبی داره؟چون اکثرا من دیدم از مدل افقی یا همان پنکه ای استفاده شده
                          فکر کنم فقط بشه از همان آهنربای هارد استفاده کرد , شما حساب کنید یک آهنربای گرد که 8000 تومان قیمت دارد 12 عدد آن چه قیمتی پیدا میکند ...
                          مستطیلی بهتر است و بیشتر از آنها استفاده شده
                          باید در پشت و رو باشد (در عکس دو پست قبل کاملا دلیل آن مشخص است)
                          عمودی که طراحی انها خیلی خیلی سخت تر است و با لوله پلیکا نمیشه ولی چرا از لوله پلیکا :چون تنها چیزیاست که هم ارزان است و هم نیاز به قالب سازی نداریم و به دلیل موارد استفاده آن , از موادی استفاده شده است که در برابر یو وی مقاوم هستند و بهترین مورد برای ما محصوب میشود
                          مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                          _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                            :
                            مخترع که چه عرض کنم , چهار تا دسته آفتابه ساختن که بهش نمیگن اختراع
                            من هم یک مدتی مغذم معیوب بود دنبال این کارا افتاده بودم که خدارا شکر به راه راست هدایت شدم
                            اما شما لطف دارید نصبت به من...
                            من خیلی موافق با این سیستم ثبت اختراع ایران نیستم .اما به نظر من یک ایده هرچند کوچک و پیش پا افتاده باشد. ارزشمند است چون بین چند میلیارد نفر این ایده شاید فقط به فکر آن فرد رسیده باشد .این لینک که در تاپیک قلیان گذاشتم اینجا هم قرار میدهم:http://www.rasekhoon.net/News/Show-68569.aspx
                            فکری که دنبال متفاوت بودن نسبت به دیگران باشه فکری است خلاق و با ارزش که آقا سینا خداوند آن را در اختیار شما قرار داده و شما را با چند میلیارد نفر انسان متفاوت کرده حال از این چیزها بگذریم گفتید آفتابه یک اتفاق را برای شما تعریف کنم:
                            خدا را شکر چند روز پیش بیمار خانواده ما که خداوند بیماری را از همه دور کند عمل موفقیت آمیزی داشت رفته بودم گلاب به روتون از این توالت فرنگی هایی که روی توالت ایرانی قرار میگیره بخرم تا رفتم مغازه فروشنده گفت مدل ساده داریم یک مدل هم داریم پایه هاش بهتره و ثبت اختراع شده من داشتم از خنده میمردم =)) گفتم همین مدل را بدید که ثبت اختراع شده تا آوردش روش یک برچسب زده بود و نوشته بود با شماره فلان ثبت شده و اجازه کپی برداری ندارید منم دیدم شکل پایه هاش بهتر از مدل معمولی است و خریدمش.

اگه یک وقت تمایل داشتید در مورد اختراعاتی که ثبت کردید هم توضیح بدهید. :applause:

اضافه شده در تاریخ :
                            نوشته اصلی توسط sina1359
                            محمد جان باید کمی توضیح بدم:
                            دور مشخصی ندارد و بسته به قطر سیمپیچ و ادازه اهنربا باید کوئلها را پیچید
                            پس شکل کوئل با اهنربا رابطه مستقیم دارد , به چه صورت: مثلا اگر آهنربای شما به صورت گرد بود باید کوال را گرد بپیچید و اگر از دو اهنربای مستطیلی
                            برای کوئل استفاده میکنید باید کوال مثل شکل پایین باشد (چون آهنروبا ها به بر روی دایره ای بزرگ میچسبند و مثل قاچ پیتزا در میآید
                            کوئل هم باید به همان شکل باشد تا دو اهنربا به راحتی یک کوال را پوشش دهد) همان طور که در عکس پیداست باید اهنربا دو ضلع قاچ پیتزای مارا پوشش دهد و یکی N و دیگری S باشد , و اگر اهبربا ها را بچرخانیم یک موج سینوسی در یافت میکنیم (مثل چراغ قوه) اما ما به جای چرخاندن استاتور را میچرخانینیم و آهنربای استاتور قبلی جایذین آهنربای فعلی ما شده که قطبهای آن برعکس آهنربای فعلی ماست
                            در ابتدا بگویم از جوابهای کامل و با دقت شما تشکر میکنم البته من یه کم دیر میگیرم ببخشید :
                            در چه زمانی ما القا و تولید جریان داریم.(فرض سیم پیچ مستطیل)؟زمانی که آهنرباها NوSشان روی سیم پیچ قرار میگیرد یا زمانی که یک آهنریا از مرکزسیم پیچ رد میشود؟یعنی اینکه در این تصویری که شما زحمتشو کشیدید در کویل در این حالت ما جریان داریم یا حتما باید از مرکز کویل آهنربا رد شود؟این سوال را از این جهت پرسیدم که اگر ما قسمت مرکز سیم پیچ را کوچک کنیم مشکلی دارد.یعنی سیم پیچ را در واقع پهن کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟و سیم پیچ سوراخ کوچکی داشته باشد.

آهنربای دیسک دوم باید قطب مخالف دیسک اول داشته باشد؟(در یک زمان Nدیسک اول روبروی Sدیسک دوم قرار گیرد؟؟؟؟)

اضافه شده در تاریخ :
                            هر چه دور سیمپیچ بیشتر شود میدان مغناتیسی بیشتری درکوعل القاء میشود که جریان بیشتری تولید میکند و هر چه دور اهنربا بیشتر شود ولتاژ
                            افزایش پیدا میکند ..
                            تعداد دور سیم پیچ تاثیر روی افزایش ولتاژ دارد ؟؟؟؟؟؟
                            افزایش قطر سیم جریان را افزایش میدهد؟؟؟؟
                            مثلا اگر به جای 100دور 1000دور ببندیم 30ولت ولتاژ خواهیم داشت؟؟؟؟؟؟؟

ما ولتاژی حدود 24 ولت تولید میکنیم و با 100 دور سیمپیچ و دوری حدود 70 RPM حدود 100 وات که با رساندن دور به 300 تا 600 دور تا 600 وات
                            تولید خواهیم داشت ...
                            به نظر من کم می آید اگه روی 70 دور بتوانیم 300وات تولید داشته باشیم قابل قبول تر است البته به مصرف هم بستگی دارد.

من فقط چند مدل آهنربای خیلی کوچک پیدا کردم.رفتم دنبال هارد طرف میگفتد هارد خراب دونه ای 4000به نظر من ارزش نداره چون آهنربای هارد دقیقا هم مستطیل نیست و شکل زین اسبه این شکل مشکل به وجود نمیاره؟؟؟؟؟؟
                            من در اینرنت سرچ کردم در خیابان امام خمینی تهران چند وارد کننده آهنربا وجود داره شاید بشود آنجا یک چیزیایی پیدا کرد اما 100هزار تومان هم ارزش نداره؟ فکر کنم هارد ارزان تر به دست بیاوریم بهتر باشه؟

اضافه شده در تاریخ :
                            عمودی که طراحی انها خیلی خیلی سخت تر است و با لوله پلیکا نمیشه ولی چرا از لوله پلیکا :چون تنها چیزیاست که هم ارزان است و هم نیاز به قالب سازی نداریم و به دلیل موارد استفاده آن , از موادی استفاده شده است که در برابر یو وی مقاوم هستند و بهترین مورد برای ما محصوب میشود
                            من این طرحها را دیدم به نظر شما جواب میده چون طرحهای متفاوتی است و مشکل تغییر جهت باد را ندارد .البته فکر نکنم زیاد قوی باشه.نظر شما چیه

http://windgeneratorguide.info/vertical-axis-wind-generator/
                            http://www.greenterrafirma.com/diy-vawt.html
                            http://zedomax.com/blog/2008/09/29/diy-how-to-make-a-vertical-wind-turbine/
                            ولتر

دیدگاه

آقا سینا خسته نباشید واقعا کولاک کردی . با اجازتون من فکر کنم که شما هرچی قطر سیمتون رو افزایش بدید جریان بیشتری در شرایط مساوی خواهید داشت و حد اقل باید از سیم 0.9 استفاده کنید .درسته که قطر اون زیاده و جاگیریش بیشتره ولی درعوض شما در دورهای پائین ژنراتور جریان کافی خواهید داشت . ولتاژ تولیدی در ژنراتور بستگی مستقیم به سرعت گردش داره ولی جریان شما معمولا چیز ثابتی خواهد بود که ارتباط مستقیم با سطح مقطع سیم خواهد داشت .
                              البته شما استاد ماهستی و کلی تحقیقات کردی ولی این چیزها را من بصورت تجربی میگم . پیشنهاد میکنم اگه میخوای شروع کنی بساخت بازم بیشتر تحقیق کن چون در قسمتی از توضیحاتت گفته بودیکه اگه دور سیم پیچ را 3 برابر کنی توان تولید هم 3 برابر میشود . این درست است ولی میدانید که توان را از ضرب بین ولتاژ و جریان بدست می آورید .پس هرکدام از این اعداد افزایش یابد در نتیجه توان هم افزایش می یابد.ولی ما توان را در ولتاژ ثابتی توقع افزایشش را داریم مثلا میخواهیم در ولتاژ 24 ولت به توان 600 برسیم ، پس نمیتوانیم ولتاژمان را بالا ببریم . ولی طبق گفته شما با افزایش سیم پیچ ولتاژ افزایش میابد نه جریان. پس ما باید قطر سیم را افزایش دهیم.
                              نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

در ابتدا بگویم از جوابهای کامل و با دقت شما تشکر میکنم البته من یه کم دیر میگیرم ببخشید :
                                در چه زمانی ما القا و تولید جریان داریم.(فرض سیم پیچ مستطیل)؟زمانی که آهنرباها NوSشان روی سیم پیچ قرار میگیرد یا زمانی که یک آهنریا از مرکزسیم پیچ رد میشود؟یعنی اینکه در این تصویری که شما زحمتشو کشیدید در کویل در این حالت ما جریان داریم یا حتما باید از مرکز کویل آهنربا رد شود؟این سوال را از این جهت پرسیدم که اگر ما قسمت مرکز سیم پیچ را کوچک کنیم مشکلی دارد.یعنی سیم پیچ را در واقع پهن کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟و سیم پیچ سوراخ کوچکی داشته باشد.
                                آهنربای دیسک دوم باید قطب مخالف دیسک اول داشته باشد؟(در یک زمان Nدیسک اول روبروی Sدیسک دوم قرار گیرد؟؟؟؟)
                                سلام محمد خان دیر متوجه شدن شما به دلیل عدم دانش من در این باره است و بد توضیح دادن این حقیر هم بی تاسیر نیست که در اینجا از شما پوزش میخوام
                                محمد جان به مرکز ربطی ندارد , من هم ابتدا اشتباه شما را میکردم ولی متوجه شدم که اصل تولید جریان داخل توپی کوئلهاست (اگر کوال را یک لاستیک در نظر بگیریم القای جریان داخل محوطه داخلی لاستیک (قسمتی که باد داخل آن هست) انجام میشود نه رینگ و قاالپاق
                                :mrgreen:

اضافه شده در تاریخ :
                                تعداد دور سیم پیچ تاثیر روی افزایش ولتاژ دارد ؟؟؟؟؟؟
                                افزایش قطر سیم جریان را افزایش میدهد؟؟؟؟
                                مثلا اگر به جای 100دور 1000دور ببندیم 30ولت ولتاژ خواهیم داشت؟؟؟؟؟؟؟
                                تعداد دور سیمپیچ در ولتاژ نمیتونه تاسیر نداشته باشه ولی خیلی کم , هر چه کوئل افزایش پیدا کنه ولتاژ میره بالا (یعنی دسته های سیمپیچ در افزایش ولتاژ تاسیر چشمگیر دارند )یک کوئل را مثلا از 100 به 200 دور افزایش دهیم در آن زمان ولتاژ افزایش پیدا میکند ولی نه دو برابر (اما اگر آن را در دو کوئل پخش کنیم ولتاژ راحت دو برابر میشود )
                                با کاهش قطر سیمپیچ و افزایش دور سیمپیچ و قطر کوئل (به همان نصبت باید آهنربا اندازه اش بزرگتر است) القای بیشتر و تولید آمپراژ بیشتر هست
                                اما افزایش هر دو مورد (ولتاژ و آمپراژ) با سرعت گردش روتور رابطه مستقیم دارند (حالات بالا با فرض ثابت بودن دور روتور است)
                                نکته : قطر سیمپیچ را آن اندازه کم کنید که آمپراژ تولیدی موجب بالا رفتن مقاومت سیم و گرم شدن سیمپیچ نشود که در دور بالا مشکل ساز شود
                                روش پیچیدن سیمپیچ کوئل: بهترین مثالی که میتونم بزنم توپی قرقره قلع یا همین سیم لاکی است که از مغازه خریداری میکنید
                                اگر دقت کرده باشید به صورت منظم و با یک قطر خاصی روی هم بسته شده اند (سیمپیچ را بی نظم نپیچید)

اضافه شده در تاریخ :
                                به نظر من کم می آید اگه روی 70 دور بتوانیم 300وات تولید داشته باشیم قابل قبول تر است البته به مصرف هم بستگی دارد.
                                من فقط چند مدل آهنربای خیلی کوچک پیدا کردم.رفتم دنبال هارد طرف میگفتد هارد خراب دونه ای 4000به نظر من ارزش نداره چون آهنربای هارد دقیقا هم مستطیل نیست و شکل زین اسبه این شکل مشکل به وجود نمیاره؟؟؟؟؟؟
                                من در اینرنت سرچ کردم در خیابان امام خمینی تهران چند وارد کننده آهنربا وجود داره شاید بشود آنجا یک چیزیایی پیدا کرد اما 100هزار تومان هم ارزش نداره؟ فکر کنم هارد ارزان تر به دست بیاوریم بهتر باشه؟
                                b]
                                ببینید محمد خان ما یک چیز به اسم پیک ژنرتور داریم که مثلا فلان ژنراتور 30 ولت و 30 آمپر تولید دارد که میشود پیک وات ما 900
                                که در دور مثلا 600 دور در دقیقه به این مقدار میرسد
                                حال هر چه سرعت افزایش پیداکند چون ژنراتور به اوپتیموم خود رسیده تولید به مقدار خیلی خیلی کمی افزایش پیدا میکند که به چشم نمی آید
                                حال اگر از این جریان تولیدی استفاده نکنیم جریان تولید نمیشود و روتور راحت میچرخد ولی اگر از آن جریان را تا آخر بکشیم تا حد اوپتیموم خروجی میدهد

آهنربای هارد را عرض کردم باید یک سوم آخرش را بشکونید و دباره در کنار هم بچسبونید , عکسش هم فکر کنم در یکی دو صفحه پیش بود

بله فکر کنم هارد بهترین گزینه باشه (این را هم فراموش نکنید که داخل هارد دو آهنربا هست) اگر بخواهید یک آهنربای نئودیمیوم آماده در حد و اندازه هارد بخرید دونه ای راحت 4000 - 5000 تومان باید پول بدهید(اگر از وارد کننده و تعداد بالای 200 تا1000 عدد بخرید ممکن اش 2000 تومان دونه ای بتونید خریداری کنید که باز هارد ارزانتر در میآید)
                                شما هم باید هارد سوخته بخرید و بعضی مکانها هستند داخل هارد اوراقی را بعد از برداشتن صفحه و موتور میفروشند که بسیار ارزان است
                                در نیاز مندی همشهری میتوانید پیدا کنید (شما 8 هارد برایتان کافیست)

اضافه شده در تاریخ :
                                آقا سینا خسته نباشید واقعا کولاک کردی . با اجازتون من فکر کنم که شما هرچی قطر سیمتون رو افزایش بدید جریان بیشتری در شرایط مساوی خواهید داشت و حد اقل باید از سیم 0.9 استفاده کنید .درسته که قطر اون زیاده و جاگیریش بیشتره ولی درعوض شما در دورهای پائین ژنراتور جریان کافی خواهید داشت . ولتاژ تولیدی در ژنراتور بستگی مستقیم به سرعت گردش داره ولی جریان شما معمولا چیز ثابتی خواهد بود که ارتباط مستقیم با سطح مقطع سیم خواهد داشت .

البته شما استاد ماهستی و کلی تحقیقات کردی ولی این چیزها را من بصورت تجربی میگم . پیشنهاد میکنم اگه میخوای شروع کنی بساخت بازم بیشتر تحقیق کن چون در قسمتی از توضیحاتت گفته بودیکه اگه دور سیم پیچ را 3 برابر کنی توان تولید هم 3 برابر میشود . این درست است ولی میدانید که توان را از ضرب بین ولتاژ و جریان بدست می آورید .پس هرکدام از این اعداد افزایش یابد در نتیجه توان هم افزایش می یابد.ولی ما توان را در ولتاژ ثابتی توقع افزایشش را داریم مثلا میخواهیم در ولتاژ 24 ولت به توان 600 برسیم ، پس نمیتوانیم ولتاژمان را بالا ببریم . ولی طبق گفته شما با افزایش سیم پیچ ولتاژ افزایش میابد نه جریان. پس ما باید قطر سیم را افزایش دهیم.
                                :redface: :redface:
                                جواد خان سطح مقطع سیم یا سیمپیچ با آهنربا
                                بله شما درست میفرمایید و لی ما آهنربای محدود داریم و سیم 0.9 خیلی کوئلها بزرگ خواهند شد , این مشکل را چه کنیم که آهنربا سیم را پوشش ندهد...
                                در مورد 3 برابر کردن بله حق با شماست , در نوشته های جدید خودم اصلاح کردم و متوجه اشتباهم(افزایش پیدا میکند ولی نه 3 برابر)
                                جواد خان من از اول عرض کردم که از همه شما مبتدی تر هستم و قرار شد که در این تاپیک با همفکری یکدیگر مشکلات را حل کنیم
                                بی زحمت اگر باز در نوشته های من مشکلی دیدید آن را توضیح دهید تا بحث درست وعلمی پیش رود

اضافه شده در تاریخ :
                                اون عکس قبلی که با پینت براتون کشیدم خیلی بیخود در اومد :mrgreen:
                                این یکی فکر کنم بهتر بتونه منظور را بیان کنه

اضافه شده در تاریخ :
                                با دیدن عکس بالا , فکر کنم دلیل تخم مرغی (یا همان مستطیلی) پیچیدن کوئلها را متوجه شده باشید (به دلیل دایره ای بودم روتور و استاتور
                                وشکل آهنربا که به راحتی طول سیمپیچ کوئل ها را پوشش دهد )
                                با چرخیدن استاتور آهنربای کوئل قبلی روب کوئل مد نظر ما قرار میگیرد و چون جفت آهنرباهای بعدی معکوس هستند
                                انگار که یک بار جفت آهنربا ها دور کوئل چرخیده اند ...

نمیدونم با ایت توضیحات ... :mrgreen: من متوجه شدید یا خیر؟

در عکس پایین آهنربای سمت راست روی کوئل X به طرف بالاست و سمت چپ به طرف پایین
                                حال با گردش روتور آهنربای کوئل Y بر روی کوئل X قرار میگیرد که سمت چپ پایین و سمت راست بالاست
                                که معکوس زمان قبل از گردش روتور بود و انگار جفت آهنربا روی کوئل X یک بار یا 180 درجه چرخیده
                                و آهنربای کوئل X روی کوئل بعدی یا Z قرار گرفته است....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X