اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

همه چیز در مورد ترانسفورماتور قدرت(power transformers)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : همه چیز در مورد ترانسفورماتور قدرت(power transformers)

لباسلام خدمت دوستان و سروران گرامی حقیقتش من مقالاترو فرمولهای دوستان رو خوندم از اونجاییکه سواد مفنی نداشتم متاسفانه متوجه نشدم اما یه نیاز اساسی به ترانسفورماتور دارم من اول یه سوال داشتم میخاستم بدونم که اولا ترانسهای افزاینده علاوه بر ولتاژ میتونن آمپر رو هم افزایش بدن من یک یه جریان ورودی ١٢ولت و ۵٠ میلی آمپر داشتم میخواستم اون رو به ولتاژ ۵ ولت و ٨٠٠ میلی آمپر تبدیل کنم آیا امکان داره با یک ترانس افزاینده ولتاژ و آمپراژ رو بالا ببرم و با یک ترانس دیگه کاهنده ولتاژم رو به ۵ یا ٨ ولت کاهش و آمپر رو به ٨٠٠ میلی آمپر تبدیل کنم تا جریان لازم رو بدست بیارم
    سوال دوم آیا امکان داره خروجی باطری خودرو اما از نوع ac اون یعنی ١٢ ولت و ٨ آمپر تبدیل به ٢٢٠ ولت و ١۵ یا ٢۴ آمپر تبدیل کنم یعنی ترانسی داشته باشم که این ولتاژ و آمپراژ رو بهم بده و اگر میشه امکانش هست مشخصات اولیه و ثانویه ترانس رو بهم بدین ممنونتون میشم من نرم افزارشم دارم ولی متاسفانه از فرمولاش سر در نیاوردم خیلی خیلی ممنونتون میشم که کمکم کنید

دیدگاه

با سلام و خسته نباشید خدمت جنابعالی؛
      من میخواستم یک ترانس جوش 200 آمپر بسازم،به همین خاطر یه پست هم کذاشتم ولی کسی از دوستان جوابی نداد لذا مزاحم شما شدم.مراحل ساخت ترانس جوش200 آمپر و نحوه سیم پیچی و کلأ راه و روش کار رو میشه توضیح بدین؟

دیدگاه

البته روش ساده ترش اینه که Uk% ولتاژ نامی رو به اولیه اعمال کنی. ثانویه رو اتصال کوتاه کنی.جریان عبوری از ثانویه میشه جریان نامی .مثلا اگه ولتاژ نامیتون 20000V هست و4 =Uk% ثانویه رو اتصال کوتاه می کنیم و به اولیه 800v اعمال می کنیم.جریان عبوری از ثانویه میشه جریان نامی.

دیدگاه

باسلام
          جناب حیدری و سایر دوستان
          اگر جدولی ارائه بدید که مثلا بگه که در ترانس های ولتاژ و یا ترانس آمپر بالا
          چه سیم هایی در اولیه با چه سیمهایی در ثانویه بهترین جواب رو میده

مثلا برای های ولتاژ بگید چه ضخامت سیمی با چه ضخامت سیمی بهترین جواب رو میده

فقد بصورت علمی و اصولی به زبان قابل فهم برای همه گفته بشه ترجیحا
          تنها راهی که به شکست می انجامد، تلاش نکردن است """کوروش کبیر""""

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hojamin2000
            لباسلام خدمت دوستان و سروران گرامی حقیقتش من مقالاترو فرمولهای دوستان رو خوندم از اونجاییکه سواد مفنی نداشتم متاسفانه متوجه نشدم اما یه نیاز اساسی به ترانسفورماتور دارم من اول یه سوال داشتم میخاستم بدونم که اولا ترانسهای افزاینده علاوه بر ولتاژ میتونن آمپر رو هم افزایش بدن من یک یه جریان ورودی 12ولت و 50 میلی آمپر داشتم میخواستم اون رو به ولتاژ 5 ولت و 800 میلی آمپر تبدیل کنم آیا امکان داره با یک ترانس افزاینده ولتاژ و آمپراژ رو بالا ببرم و با یک ترانس دیگه کاهنده ولتاژم رو به 5 یا 8 ولت کاهش و آمپر رو به 800 میلی آمپر تبدیل کنم تا جریان لازم رو بدست بیارم
            سوال دوم آیا امکان داره خروجی باطری خودرو اما از نوع ac اون یعنی 12 ولت و 8 آمپر تبدیل به 220 ولت و 15 یا 24 آمپر تبدیل کنم یعنی ترانسی داشته باشم که این ولتاژ و آمپراژ رو بهم بده و اگر میشه امکانش هست مشخصات اولیه و ثانویه ترانس رو بهم بدین ممنونتون میشم من نرم افزارشم دارم ولی متاسفانه از فرمولاش سر در نیاوردم خیلی خیلی ممنونتون میشم که کمکم کنید
            شما توی ترانس دوتا نکته رو در نظر داشته باش 1- ولتاژت باید حتما AC (متناوب) باشه تا بتونی با ترانس تبدیلش کنی و از اونجایی که برق باطری ماشین یا خروجی دینام ماشین بعد از رکتیفایر(همون آفتمات) DC(مستقم) هست نمیشه با ترانس تبدیلش کرد و باید از دستگاه اینورتر برا تبدیلش استفاده کنی
            2- توی تبدیل ولتاژ و جریان با ترانس یا هر مبدل دیگه ای همیشه اگه ولتاژت رو زیاد کنی جریانت کم میشه و برعکس که تو بهترین حالت این رابطه برقرار هست v2 *i2<v1*i1

دیدگاه

آقای حیدری ممنون از توضیحات بسیار کامل و خوبتون.

میشه لطفا یه جوون مرد یه مقداری در مورد ترانس های موجود در لوازمی مثل پاور کامیپوتر، لامپ مهتابی و لاکپ کم مصرف هم توضیح بدید. من هرچی می خونم و تو اینترنت جستجو می کنم سر از ترانس ها در نمیارم. تو دانشگاهم سوال ترانس رو فکر نکنم درست جواب داده باشم!!!! :cry: :cry:

یه سوال دیگه هم داشتم --->> تو پاور کامپیوتر چند تا ترانس هست که هرکدومشون تعداد زیادی ورودی خروجی داره. چطور میشه تشخیص داد کدوم ورودیه، کدوم خروجی و هر کدوم چه ولتاژی نسبت به 220 ورودی ارائه می ده؟ ممنون میشم اگه جواب بدید منو از این تاریکی درآرید!! :smile:
              STM32 واقعا یه چیز دیگه است...

دیدگاه

درمورد ترانزیستور قدرت میشه توضیح بدین؟ :read:

دیدگاه

سلام.
                  پیج خیلی خوبی درست کردی اقای حیدری.
                  دوستان اگر در مورد تست ترانسفورمرهای قدرت سوال دارید بپرسید شاید بتونم کمکتون کنم.
                  نمیدونم بعد از چند وقت پست گذاشتم. :biggrin:

دیدگاه

با سلام ببخشید کسی میدونه ترانس نول ساز چیه؟

در ضمن ترانسی که فقط ورودی داره چه کاربردی داره؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ادریس115
                      با سلام و خسته نباشید خدمت جنابعالی؛
                      من میخواستم یک ترانس جوش 200 آمپر بسازم،به همین خاطر یه پست هم کذاشتم ولی کسی از دوستان جوابی نداد لذا مزاحم شما شدم.مراحل ساخت ترانس جوش200 آمپر و نحوه سیم پیچی و کلأ راه و روش کار رو میشه توضیح بدین؟
                      با سلام البته من تجربه خیلی کمی دارم اما در مورد چیزی که میگید یک ویدئو در یوتیوب در کانال the king of random بود که با یک ترانس مایکروویو 1500 وات یک دستگاه جوش سرد می ساخت
                      همونطور که گفته شده نسبت تعداد دور سیم های اولیه به ثانویه نسبت تغییرات ولتاژ را میدهد که در این ویدئو ترانس رو باز کرد و جای سیم پیچ ثانویش دو دور سیم قطر بالا پیچید که اگه اشتباه نکنم ولتاژ رو بسیار بالا میبره و توی ویدئو هم گفته بود آمپراژ خروجی خیلی بالاست اما مقدار دقیقشو نگفت
                      البته از اون ترانس هم یک جوش سرد کوچک ساخت و هم یک دستگاه که فلزات را ذوب میکرد در یکی دیگر از ویدئو ها هم ترانس را به دو مغز باتری وصل کرده بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط induct نمایش پست ها
                        فصل اول
                        ترانسفورماتور
                        ترانسفور ماتور در بیان ساده متشکل از دو سیم پیچ اولیه و ثانویه می باشد که این دو سیم پیج دارای کوپلینگ و ارتباط مغناطیسی هستند و بر اساس" قانون فارادی تغییرات فوران در زمان سبب القای پتانسیل الکتریکی در اجسام رسانا می گردد"
                        با عبور جریان از سیم پیچ اولیه فوران الکتریکی توسط این سیم پیچ ایجاد می گردد که عبور این فوران از سیم پیچ ثانویه سبب القا ولتاژ در این سیم پیچ می شود. مسیر عبور فوران الکتریکی از سیم پیچ اولیه به ثانویه هسته ی فولاد نورد شده غیر یک پارچه است که مقاومت مغناطیسی ( رلوکتانس ) بسیار پایینی دارد. پس به طور کلی ترانسفورماتور های الکتریکی متشکل از سه قسمت عمده هستند : 1-سیم پیچ اولیه 2-سیم پیچ ثانویه 3-هسته مغناطیسی
                        آزمایش جریان بی باری ترانسفورماتور:
                        برای تحلیل جریان بی باری ترانسفور ماتور کافیست ثانویه را اتصال باز نمایم و اولیه را به ولتاژ نامی اتصال دهیم.
                        نگاهی از زاویه دیگر : آزمایش اتصال باز در اصل یعنی طراحی یک سیم پیچ یا راکتور و بررسی رفتار این سیم پیچ
                        هسته ای را در نظر می گیریم که بر روی آن تعداد دور نسبتا زیادی سیم پیچیده شده است در نگاه ساده این ساختار دارای یک امپدانس متشکل از مقاومت اهمی سیم پیچ و اندکتاس سیم پیچی که با اتصال این امپدانس به ولتاژ شبکه جریانی از این سیم پیچ عبور می نماید و این همان جریان بی باری ترانسفور ماتور می باشد.
                        آزمایش اتصال کوتاه
                        در این آزمایش ثانویه ترانسفورماتور را به حالت اتصال کوتاه در آوریم و ولتاژی را به اولیه اعمال کنیم که جریان نامی از اولیه عبور کند این ولتاژ نتیجه آزمایش اتصال کوتاه می باشد.
                        نگاهی از زاویه دیگر: در صورتی که سیم با تعداد دور مشخص بر روی هسته ای پیچیده شود و سیم پیچ اتصال کوتاه شده دیگری با تعداد دور مشخص روی همان هسته پیچیده شود در صورتی که تزویج این دو سیم پیچ زیاد باشد فوران هسته به شدت کاهش می یابد که این امر سبب کاهش اندکتانس سیسیتم می شود که در نتیجه آن با اعمال ولتاژ بسیار پایین جریان بالای از سیم پیچی عبور می کند.
                        تصویر 1. ترانسفور ماتور ساده الکتریکی
                        با سلام :
                        متاسفانه، بجای تصویر شماره یک 1 آدرس دانلود آهنگ خوانندگان ایرانی نمایش داده می شود.
                        علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
                        نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

باسلام.اگر میشه توضیح بدید چرا معیار سنجش توان ترانس ولت آمپر هست؟
                          از مدار معادل ترانس میشه جواب رو استخراج کرد ولی من دنبال جواب مفهومی و تشریحی میگردم.اگر کسی میتونه کمک کنه ممنون میشم

دیدگاه

https://filebin.net/album/9xqq7lawdoo4e1em سلام به همه دوستان اگر کسی میدونه این مدل ترانس از چه نوعی هست لطف بفر مایید و بگویید این دو ترانس هردو چهار پایه دارد ولتاژ ورودی شان هم 1.5 ولت است اما ولتاژ خروجی و نوع ترانس را نمیدانم اسم ترانس ها هم در عکس موجود است روی لینک کلیک کنید تا وارد عکس ها بشوید ممنون میشم کمک کنید

دیدگاه

Re: همه چیز در مورد ترانسفورماتور قدرت(power transformers)

دوستان محترم لطفا بفرمایید منظور از سطح مقطع ترانس چیه؟

سپاسگزارم
                              جدیدترین ویرایش توسط hose in; ۲۲:۰۹ ۱۴۰۲/۰۹/۳۰.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X