اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

توان اکتیو و راکتیو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : توان اکتیو و راکتیو

نوشته اصلی توسط elec-boy
    من فکر نکنم این دلیلی که شما گفتید درست باشه به دلایلی که خدمتتون عرض میکنم :
    اولا هر دستگاهی هرچقدر جریان نیاز داشته باشه همونقدر مصرف میکنه اگه یه لامپ 100 وات رو با یه موتور 1000 وات سری کنید لامپ نمیسوزه چون جریانی که موتور میکشه از لامپ عبور نمیکنه.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    در ثانی خازن گذاری باعث کم شدن جریان کشیده شده به وسیله ی موتورها نمیشه. هنوز هم همون جریان سابق رو برای راه اندازی میکشند با این تفاوت که اینبار بخشی از این توان رو به جای شبکه، از خازن دارند میگیرند.
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    من نظرم برای قسمت اول جواب شما اینه : من نگفتم جریانی که موتور داره میکشه از لامپ میگزره ! همانطور که هادی عزیز گفت جریان برابر باید باشه قاعدتا تو شبکه سری ! بعد تو شبکه 3 فازه حتما نباید جریان هر شاخه برابر باشه که ! هر شاخه می تونه جریان جدا گانه ای داشته باشه بر حسب باری که روش سوار که مبحث بار نا متعادل پیش میاد ! که در این صورت جریان هر بار در یک شاخه با بار دیگری از همون شاخه برابر میشه ولی با شاخه دیگه اختلاف جریان پیدا می کنه که همین موجب میشه تو محاسبه توان کل روش معادلاتمون عوض بشه ( توان هر شاخه تک تک محاسبه میشه در این صورت و بعد جمع میشن) ! و اگر شبکه سری باشه مقاومت های اهمی جمع میشه و و بر حسب مقاومت معادل هر شاخه جریان برای هر شاخه از شبکه کشیده میشه !
    ولی این شبکه سری موازی بوده و از طرفی متاسفانه یسری اصول رعایت نشده ( قسمتی از روشنایی ها با تاسیسات سری بوده !!!!! )
    همین عوامل و عدم تعادل بار موجب شده تا زمان وصل مجدد برق جریان اضافی که کشیده شده به صورت نا متعادل پخش بشه و اول از همه میزنه روشنایی سری رو داغون می کرد .

در مورد قسمت دوم هم درسته منم نگفتم جریان رو کم میکنه ! گفتم خاصیت سلفی رو تا حدودی کم می کنه ( با همون تامین بخشی از جریان دریافتی تاسیسات )

دیدگاه

( قسمتی از روشنایی ها با تاسیسات سری بوده !!!!! )
      مگه همچین چیزی ممکنه . بالفرض اینطور باشه در اینصورت ولتاژی که به روشنایی میرسه کمتره چطور باعث سوختن میشه.
      شما اگر دلیل دیگه ای می اوردید فکر کنم با عقل بیشتر جور بود .
      مثال میزنم
      روشنایی رو از یک فاز و تاسیسات رو از فاز دیگه گرفتن در زمان راه اندازی تاسیسات فازها شدیدآ
      نامتعادل میشن طوری که ولتاژ فازها نوسان شدیدی پیدا میکرد و لامپها میسوخت.
      یا این مثال
      روشنایی و تاسیسات روی یک فاز قرار دارند در لحظه راه اندازی تاسیسات خود القای شدید بارهای القایی
      باعث بوجود امدن اضافه ولتاژ شدیدی در شبکه میشه که باعث سوختن روشنایی میشد که با خازن بر طرف شد.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

اووووو حالا سختش نکنیم منظور من از سری بودن سری یا موازی بودن نبود که منظورم هم شاخه تو یه رده بودن ( از یک فاز مثلا r ) استفاده می کرده و الا اینو خودمم گفتم :
        کد:
        ولی این شبکه سری موازی بوده
        دقیقا تو همون خط هم بهش اشاره کردم ! چون ب ندرت پیش میاد تو یه مجتمع صنعتی کسی بتونه بگه فلان فاز تمام المانهاش بلا استثنا سری یا موازی هست !

متاسفانه این مجتمع هر 2 حالتی که شما فرمودید رو داره یعنی نصف روشنایی رو یه فاز دیگه و نصفی رو فاز تاسیساتی بوده !
        و هر 2 حالت پیش اومد که روشنایی هایی که روی فاز تاسیساتی بوده بیشتر آسیب دیدم که دلیلشم خودتون فرمودین ( خود القایی زیاد ) و تحت تاثیر مستقیم اضافه جریان کشیده شده از شبکه توسط موتور ها یا تاسیسات بودند .

حالت اول رو هم خودم اشار کردم با توجه به یک سری عوامل زمان راه اندازی نوسان شدیدی بوجود میومد

دیدگاه

باسلام وتشکرازبذل توجه دوستان واظهارنظرهای مفید وارزندشمادوستان عزیزدرتکمیل فرمایشات دوستان:
          1-ترانس دارای یک توان ظاهری است مثلا 1000KVA
          توان ترانس برابراست باPS=P+JQ دراین معادله PS توان ظاهری وP یاPw توان اکتیو و Q یا Pd توان راکتیو است
          2-درمشخصات ترانس یک ضریب قدرت نوشته شده(کسینوس فی) مثلا COS=0.8
          3- دراین حالت توان اکتیوترانس Pw=1000*0.8=800KW
          4-اگرهنوزمثلثات رابخاطرداشته باشیم وقتی کسینوس فی برابربا COS=O.8 است درآنصورت سینوس فی برابربا SIN=0.6 است
          5-سینوس فی ضریب قدرت راکتیواست پس توان راکتیودراین ترانس برابربا Pd=Q=1000*0.6=600KVAR
          6-محاسبه مجددتوان ظاهری ترانس2^600+2^PS^2=P^2+Q^2=800 باگرفتن جذر ارطرفین معادله P=1000KVA
          7-انتقال توان راکتیوباعث ایجادتلفات درشبکه میشود با افزایش ضریب قدرت امکان کاهش توان راکتیودرخطوط انتقال فراهم خواهدشد
          8-ضریب قدرت استاندارددرحال حاضر COS=0.9 است ودرقبوض برق مصرفی صنایع اگرضریب قدرت کمتراز 0.9 باشد جریمه بایدپرداخت گردد
          9-بانصب خازن درشبکه های صنعتی ضریب قدرت افزایش خواهدیافت درنتیجه باعث کاهش توان راکتیو ودرنهایت تلفات شبکه میشود
          10- استادشمادرموردبحث آن روزکلاسش درست فرموردتوان یک ترانس همواره«PS=P+JQ »است،اما راههای هم برای کاهش توان راکتیور وحتی حذف آن درخطوط انتقال وجود دار دالبته بسیارپرهزینه است , با خازن گذاری درشبکه ها ضریب قدرت خطوط اصلام میشود
          موفق باشید- مکوندی
          محمدرضامکوندی
          WWW.MMCVANDY.BLOGFA.COM
          MMCVANDY@YAHOO.COM

دیدگاه

باعرض سلام در پاسخ به سوال اینکه آیا توان اکتیو بدون توان راکتیو قابل انتقال نیست این موضوع رو در مساله "عمل و عکس العمل" یا "کنش و واکنش"میشه بررسی کرد.مثال ملموس فیزیک مکانیک نیروی رانش تولید شده توسط موتور جت هستش که خروج گاز داغ از موتور مشابه توان اکتیو و جو اطراف موتور جت نقش توان راکتیو رو داره و مسلمه تا جو اطراف موتور جت حتی از تراکم خوبی برخوردار نباشه موتور جت راندمان مناسب رو نداره واگر اتمسفری وجود نداشته باشه عملا رانشی هم نیست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X