اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دلیل استفاده از برق 110 ولت و 60هرتز؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دلیل استفاده از برق 110 ولت و 60هرتز؟

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
    دوستان یک سوال !!
    چرا ac ?
    چرا dc نمیکنند ؟
    خب معلومه تولید AC راحتتره DC رو چطری تو آمپر بالا تولید کنن؟؟؟ اصلا تا الان امکان پذیر نیست در ضمن از لحاظ ایمنی DC ولتاژ بالا خطرناکتره!!!
    [br /][hr]http://pcenter.ir[hr][br /]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جواد افشاری
      1ـ برق 110 ولت شهری دارای فشاری به اندازه نصف برق 220 ولت شهری است
      در حالی که دقیقا همان کار را انجام می دهد بنابراین استفاده از آن الگوی مصرف را
      به نصف کاهش می دهد
      2......
      4ـ تولید برق 110 ولت 60 هرتز در نیروگاه ها راحتتر و مقرون به صرفه تر است
      و خرابی تجهیزات نیروگاهی در این سیستم کمتر است در واقع عمرتجهیزات
      نیروگاهی 110 ولت اقلا دو برابر عمر تجهیزات 220 ولتی است

5ـ مصرف برق 220 ولت باعث خسارات بسیار زیادی است و عمر لوازم برقی را
      به شدت پایین می آورد دقیقا ماننداین است که دو دوچرخه داشته باشیم بر یکی 1 نفر
      و بر دیگری هر لحظه دو نفر سوار شوند علاوه بر استهلاک قطعات ، هم در موقع
      ...........

موفق باشید
      آقای افشاری میشه بفرمایید در کجای دنیا توی نیروگاه برق 110 یا 220 تولید میکنند؟!!!! برق تولیدی توی نیروگاهها در حد چند ده کیلو ولته، برای انتقال به چند صد کیلو ولت افزایش پیدا میکنه و بعد از چند مرحله کاهش ولتاژ به 110 یا 220 میرسه.
      بقیه موارد نظرات شما هم بیشتر به نظر شخصی و البته سیاسی شباهت داره تا مطالب علمی، جهت اطلاعتون باید عرض کنم برق مصرفی در بیشتر کشورهای اروپایی و آسیایی 220 ولت 50 هرتز هست و این یک استاندارد بین المللی (برگرفته از IEC ) هستش و ربطی به مسئولان ما در وزارت نیرو و غیره نداره!!!!!!! خواهشا در مورد چیزی که اطلاع کافی ندارید این شکلی نظر ندید.

دیدگاه

دوستان یک سوال !!
        چرا ac ?
        چرا dc نمیکنند ؟
        این سوال من هم یه زمانی بود. اما خودم به جوابش رسیدم
        1 - در گذشته dc کاربرد زیادی نداشته.تمامی موتورها و ترانس ها با جریان متناوب کار کی کنند.امروزه بحث اینورتر ها و مدارات الکترونیکی با ولتاژ خطی مطرح شده.از کجا معلوم شاید تا چند سال آینده با وجود خطوط برق ac تا درب منازل خطوط dc هم کشیده بشه .اما یه سوال چند ولت؟
        اگه بخوان برق دی سی بکشن چند ولت بکشن؟
        من کولر گازی دارم که روش نوشته مجهز به اینورتر .موتورش 150 ولت 100 هرتز هست .پس من اینجا برق 150 ولت دی سی حداقل میخوام.تا اینورترش اونو به 100 هرتز تبدیل کنه.
        پرینتر دارم که آداپتور 24 ولت داره.من اینجا 24 ولت دی سی می خوام. تلویزیون ال ای دی دارم نمیدونم چند ولته حالا باسه اون هم یه ولتاژ می خوام.یخچال دارم که کمپسورش با جریان متناوب کار میکنه.و غیره .....
        الان خیلی از دستگاه هایی که تولید میشه هم با 220vAC 50 Hz کار میکنن هم 110VAC 50Hz و برای خیلی های دیگشون اصلا مهم نیست که حتی چند هرز باشه چون اول دی سی میکنه بعد رگوله حالا هرکاری که دلش خواست انجام میده.
        جریان متناوب بهترین راه برای انتقال هست.اگه جریان بخواد دی سی باشه تلافات خیلی زیاد میشه.
        دودمانم بر باد رفت

دیدگاه

سلام

من یک سوال برام پیش آمد

کجاهای مدار از DC و کجا از AC استفاده می شود؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط akamseda
            آقای افشاری میشه بفرمایید در کجای دنیا توی نیروگاه برق 110 یا 220 تولید میکنند؟!!!! برق تولیدی توی نیروگاهها در حد چند ده کیلو ولته، برای انتقال به چند صد کیلو ولت افزایش پیدا میکنه و بعد از چند مرحله کاهش ولتاژ به 110 یا 220 میرسه.
            بقیه موارد نظرات شما هم بیشتر به نظر شخصی و البته سیاسی شباهت داره تا مطالب علمی، جهت اطلاعتون باید عرض کنم برق مصرفی در بیشتر کشورهای اروپایی و آسیایی 220 ولت 50 هرتز هست و این یک استاندارد بین المللی (برگرفته از IEC ) هستش و ربطی به مسئولان ما در وزارت نیرو و غیره نداره!!!!!!! خواهشا در مورد چیزی که اطلاع کافی ندارید این شکلی نظر ندید.
            با تشکر از راهنمایی شما دوست عزیز
            علی (ع)فرموده است :در علم و ادب بکوشید چه آنکه عالم ، عزیز و گرانقدر است ، اگر چه خاندان بزرگی منتسب نباشد ، اگر چه فقیر بی بضاعت باشد ، و اگرچه جوان باشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط adelavr110
              تا اونجا که من میدونم 50 هرتز خطرناکتر از 60 هرتز هست وقتی برق از مسیر قلب عبور میکنه 50 هرت به دلیل نوسانش بیشتر باعث ایست قلبی میشه !
              میگن از لحاظ ایمنی 220 رو کردن 110 نه بابا من که تا حالا چند بار 220 گرفته مرحوم نشدیم چند بار با کفش و چند بار بدون کفش ! (البته فقط چند لحظه!)
              اگه پات روی جای مرطوب بود تا الان مرحوم شده بودی!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمیدرضا رضائی
                حالا ولتاژ به کنار چرا 50 یا 60 هرتز؟

یه چیز جالب از یه جا حوندم:
                تسلا برای اولین بار برق 240 ولت و 60 هرتز رو تولید کرد.بعدها به خاطر مسایل ایمنی تصمیم گرفت که ولتاژ رو به 110 کاهش بده.
                [glow=red,2,300]برای دلیل انتخاب فرکانس 60 هرتز اومده:
                50Hz تلفات بیشتری نسبت به 60HZ داره و ژنراتورهای 50هرتز 20درصد برق کمتری تولید میآ‌کنن.انتقال 50هرتز 15درصد کاراییی کمتری داره و ترانسفورمرهای 50هرتز سیم پیچی طولانی تری دارن و موتورهای 50هرتز هم کارایی کمتری دارن و کار در فرکانس پایین گرمای اضافهآ‌ای تولید میآ‌کنه.
                [/glow]
                جالب اینه که اروپا تا قبل از جنگ جهانی اول از برق 110 ولت استفاده میآ‌کرده و بعد جنگ برای کاهش تلفات در خطوط انتقال ولتاژ رو به 220 افزایش داده.
                والا تا اونجایی که ما سواد داریم در ترانسفورماتور ها و ماشین های الکتریکی هرچقدر فرکانس بیشتر باشه تلفات هیسترزیس و تلفات فوکو بیشتر میشه چون تلفات هسته با مجذور فرکانس رابطه مستقیم داره
                از طرفی تلفات اهمی(مسی) هم هیچ ربطی به فرکانس نداره
                بنابراین فرمایش شما مبنی براینکه تلفات 60Hz کمتر از 50Hz هست مطلقا اشتباهه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MKB

جریان متناوب بهترین راه برای انتقال هست.اگه جریان بخواد دی سی باشه تلافات خیلی زیاد میشه.
                  کی گفته؟؟
                  نخیر کاملا برعکسه
                  [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Challenger_69
                    والا تا اونجایی که ما سواد داریم در ترانسفورماتور ها و ماشین های الکتریکی هرچقدر فرکانس بیشتر باشه تلفات هیسترزیس و تلفات فوکو بیشتر میشه چون تلفات هسته با مجذور فرکانس رابطه مستقیم داره
                    تلفات اهمی به فرکانس ربط داره. هر چقدر فرکانس بالاتر باشه تلفات بیشتر میشه چون اثر پوستی بیشتر میشه. اثر پوستی یعنی این که جریان برق به جای این که از کل سطح مقطع سیم عبور کنه فقط از قسمتی از سطح مقطع بیرونی اون عبور می کنه که هر چقدر فرکانس بیشتر بشه این سطح مقطع هم کمتر میشه.

از اطلاعاتی هم که درباره ارتباط فرکانس با تلفات فوکو دادید ممنون.

دوستان یک سوال !!
                    چرا ac ?
                    چرا dc نمیکنند ؟
                    می تونید توی این لینک در مورد رقابت یا جنگ جریان ها (AC و DC) تاریخچه شو بخونید(انگلیسی).
                    مهم ترین مشکل DC تبدیل ولتاژه در حالی که AC با هزینه خیلی کم میتونه با ترانسفورماتورها ولتاژش تغییر بکنه ولی برای DC نیاز به تجهیزات گرون قیمتی هست که به هیچ وجه به صرفه نیست.
                    مسأله بعدی اینه که موتورهای AC که نسبت به DC متداولترن و هزینه کمتری دارن با برق 3 فاز کار میکنن در حالی که تبدیل DC به AC سه فاز گرونه، تبدیل برق AC به DC خیلی آسون و ارزون تره.
                    در فاصله های خیلی زیاد (بالای 1000 کیلومتر) برای انتقال برق استفاده از برق ولتاژ بالای DC که معروفه به (HVDC) به صرفه تره ولی برای فاصله های کم نه.

نوشته اصلی توسط adelavr110
                    خب معلومه تولید AC راحتتره DC رو چطری تو آمپر بالا تولید کنن؟؟؟ اصلا تا الان امکان پذیر نیست در ضمن از لحاظ ایمنی DC ولتاژ بالا خطرناکتره!!!
                    چرا DC ولتاژ بالا خطرناک تره؟
                    لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
                    لطفاً سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
                    با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"
                    اگر جایی که ایستاده اید را نمی پسندید، عوضش کنید شما درخت نیستید!! "پاسکال"
                    یا به اندازه ی آرزوهایت تلاش کن یا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپیر"

دیدگاه

دوستان یک سوال !!
                      چرا ac ?
                      چرا dc نمیکنند ؟

این سوال رو در حالی می پرسم که میبینم 90 در صد لوازم برقی با ولتاژ dc کار میکنند :redface:
                      و برای تبدیل فقط باید ترانس ها رو عوض کرد
                      بیشتر چیزهای دیجیتال اینطوره . ولی فقط منزل که نیست ادارات و کارخونه ها و خیابون ها هم از برق استفاده میکنن که بیشترشون AC بهتره براشون.

تولیدش اسون تره
                      ذخیره سازیش خیلی اسون تره
                      هر دو مورد رو مخالفم هم تولیدش سخت تره هم ذخیره سازیش. شاید برای ذخیره سازی مناسب باشه نوعش ولی خود ذخیره سازی مرقوم به صرفه نیست

برق 3 فاز معنی نداره
                      اتفاقا" برق 3 فاز توی صنعت خیلی معنی ها داره ... :NO:

با خرج مبلغ 2 ملیون تومن میتونید با قرار دادن 18 عدد باطری ماشین توی خونه برق خودتون رو علاوه بر اینکه صاف تر میکنید
                      پشتیبان برق خونتون میشه
                      که میتونی 60 امپر ساعت ازش استفاده کنید یعنی عملا هیج وقت خامموشی ندارید !!
                      امکان نداره و همینطور به هیچ وجه توجیه اقتصادی نداره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هـــادی
                        تلفات اهمی به فرکانس ربط داره. هر چقدر فرکانس بالاتر باشه تلفات بیشتر میشه چون اثر پوستی بیشتر میشه. اثر پوستی یعنی این که جریان برق به جای این که از کل سطح مقطع سیم عبور کنه فقط از قسمتی از سطح مقطع بیرونی اون عبور می کنه که هر چقدر فرکانس بیشتر بشه این سطح مقطع هم کمتر میشه.
                        حرف شما رو من هم قبول دارم اما تلفات پوستی برای 50Hz و 60Hz خیلی خیلی به هم نزدیک هستند و تقریبا با هم برابرند بنابراین مقاومت اهمی بیشتر نمیتونه دلیل عدم استفاده از فرکانس 50Hz باشه
                        اثر پوستی وقتی خودش رو نشون میده که تفاوت فرکانس بین دو ولتاژ زیاد باشه مثلا یکی 50Hz و دیگری 500Hz

دیدگاه

:mrgreen:
                          من منظورم اینه که توی برق dc 3 فاز معنی نداره
                          توان اکتیو معنی نداره
                          توان راکتیو معنی نداره
                          کسینوس فی معنی ندراه !!
                          :mrgreen: بحث جالبی شده میرم روش تحقیق کنم !! :redface:
                          [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

سلام

به نظر من برق 110 برای جاهایی استفاده میشه که نیروگاه ها به صورت Local قرار دارند . تا جایی که من می دونم نیروگاه های کوچک یا همون Local توی ژاپن وجود داره که معمولا توی ساختمان های مرتفع و هتل ها و .... قرار دارن . این نیروگاه ها که سوختشون اکثرا از گاز هست انرژی الکتریکی تولیدی خودشون رو به خط میدن و مقداری از اون رو هم به عنوان مصرف داخلی خودشون برمی دارن . از اون جا که که تعداد این مراکز زیاد هست / تعداد بسیار زیادی نیروگاه Local وجود دارن که علاوه بر نیروگاه های اصلی برق کشور رو تامین می کنن . یعنی به عبارت دیگه ای مصرف کننده ها تولید کننده هم هستند . بنابر این به نظر من یکی از دلایلی که باعث استفاده از برق 110 یا 220 یا .... توسط برخی از کشورها شده نوع خاص پورسه انتقال از نیروگاه تا مصرف کننده هست .

نوشته اصلی توسط MKB
                            اتفاقا بر عکس ! خطوط انتقال DC برای خطوط بلند بین کشورها استفاده میشه . چرا ؟ چون در DC ظرفیت های خازنی ایجاد در طول خط اتصال باز و سلف اتصال کوتاه هست . پس فقط تلفات اهمی داره .
                            تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند Smart Home
                            دانلود مجموعه آموزشی شرکت Altium ا (Altium Training)
                            مقالات و فایل های آموزشی نرم افزار Labview
                            حل مشکل درایور و راه اندازی FT232 های غیراورجینال

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Challenger_69
                              مقاومت اهمی هادی و بالتبع تلفات الکتریکی آن با افزایش فرکانس جریان عبوری افزایش می یابد. بنا بر این بدیهی است که افزایش سطح THD جریان که به معنی افزایش میزان مولفه های جریان با فرکانس های بالاتر است مستقیما تلفات اهمی را ازطریق اثر پوستی افزایش می دهد. واضح است که این تلفات در تمامی هادی های حامل جریان، حتی سیم پیچ های ترانسفورماتورها نیز وجود دارد .
                              بنابراین فرمایش شما مبنى بر اینکه افزایش فرکانس هیچ ربطی به افزایش تلفات اهمی نداره یا مطلقا اشتباهه،،نادرست میباشد!
                              :read:
                              علی (ع)فرموده است :در علم و ادب بکوشید چه آنکه عالم ، عزیز و گرانقدر است ، اگر چه خاندان بزرگی منتسب نباشد ، اگر چه فقیر بی بضاعت باشد ، و اگرچه جوان باشد.

دیدگاه

به نظر من برق 110 برای جاهایی استفاده میشه که نیروگاه ها به صورت Local قرار دارند . تا جایی که من می دونم نیروگاه های کوچک یا همون Local توی ژاپن وجود داره که معمولا توی ساختمان های مرتفع و هتل ها و .... قرار دارن . این نیروگاه ها که سوختشون اکثرا از گاز هست انرژی الکتریکی تولیدی خودشون رو به خط میدن و مقداری از اون رو هم به عنوان مصرف داخلی خودشون برمی دارن . از اون جا که که تعداد این مراکز زیاد هست / تعداد بسیار زیادی نیروگاه Local وجود دارن که علاوه بر نیروگاه های اصلی برق کشور رو تامین می کنن . یعنی به عبارت دیگه ای مصرف کننده ها تولید کننده هم هستند . بنابر این به نظر من یکی از دلایلی که باعث استفاده از برق 110 یا 220 یا .... توسط برخی از کشورها شده نوع خاص پورسه انتقال از نیروگاه تا مصرف کننده هست
                                سلام
                                فکر نمی کنم ارتباطی بین استفاده از chp وcchpبا ولتاژ برق باشه به دو دلیل 1-قبل از اینکه این مولد ها فراگیر بشه برق ژاپن 100ولت بوده 2-روی کرد کشورهای توصعه یافته به سمت انرژی هسته ای و انرژی های پاک هست
                                کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                                ولتر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X