اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل موتور DC

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل موتور DC

داشتم فایل های encoder3 رو مطالعه می کردم چندتا سوال برام پیش اومد

قسمت اخر برنامه نویسی رو دقیقا متوجه نمی شم می خواد چی کار کنه؟؟؟؟

کد:
    void display_no(int no)
    {  
      int array[5];
      int i=0,j;
      /*if( no < 0)
      {
       lcd_putchar('-');
       no=-1*no;
      }
      else
       lcd_putchar('+');*/
      while(no > 9)
      {
        array[i++]=no % 10;
        no/=10;
      }
      array[i]=no;
      for(j=i;j >=0 ;j--)  
      {
        lcd_putchar(48+array[j]);
        delay_us(100);
        }

}
    و اینکه نقش x اینجا چیه؟

حالا اگه ما بخوایم یه کیبورد به جای اون سیویج ها قرار بدیم با چی کار کنیم.( برنامه کیبورد رو که بتونه اعداد رو پشت سر هم بگیره رو نتونستم بنویسم مثلا می خوام سرعت موتور 1008rpm باشه برنامه ای که من نوشتم جدا جدا می گیره!!! )

ممنون می شم راهنمایی بفرمایید.
    خواست+ تلاش کرد= توانست

دیدگاه

سلام
      :redface: :redface: :redface:
      آقا این قسمتش رو شطرنجی کن،این مال اون اولهاس که همه تابع ها رو خودم مینوشتم،مال نمایش روی LCD هست ،میتونی خودت تبدیلش کنی و از توابع خود Codevision استفاده کنی
      اینجا میتونی واسه صفحه کلید چیزی رو که میخوای پیدا کنی
      http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,10882.0.html
      در دیر مغان آمد یارم قدحی در دست
      مست از می می خواران از نرگس مستش مست

دیدگاه

ولی من فکر می کنم که برای حساب کتاب های سرعت باشه چون نمایش روی lcd نیاز به اضافه کردن 48 و مقایسه با 9 و از این داستان ها نداره تصور می کنم با توجه به انکودر این بخش رو تغییر می دیم.

داستان x اون وقت چه شکلی می شه؟
        خواست+ تلاش کرد= توانست

دیدگاه

سلام
          نه دوست عزیز اون اضافه به 48 و اینها برای تبدیل عدد به کاراکتر هست،شما خودتو درگیر اینا نکن،اینجوری بهش نگاه کن که تابع است که عددی رو مه بهش میدی روی lcd چاپ میکنه!
          اون X هم برای ساختن زمان هست(تعداد دفعات سرریز شدن تایمر که مثلا زمان 1 ثانیه)،speed هم که تعداد پالسهاس

دیدگاه

حالا برای زیاد کردن سرعت باید کجا رو دست کاری کرد؟ ( الان حدود 375 می چرخه بشه 700 تا یا بخوایم کمترش کنیم) اصلا بشه کنترلش کرد متغییر باشه!

ممنونم
            خواست+ تلاش کرد= توانست

دیدگاه

سلام
              برای اینکه سرعت مطلوب رو کنترل کنی باید از اون فایل PID استفاده کنی،اونجا مقدار set_point تغییر بده
              یه نکته ممکنه توی شبیه سازی جواب درست نگیری

دیدگاه

اقای یار محمدی اولا خیلی ممنون از زحمتایی که میکشین
                من هر کاری کردم فایل اول یعنی encoder داونلود نشد

دیدگاه

اینم فایل encoder

http://azizkhany.persiangig.ir/document/dc%20motor/encoder.rar
                  خواست+ تلاش کرد= توانست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rmn170
                    یه سوال در مورد اینکودر :
                    این اینکودر ها حداکثر تا چند پالس را در ثانیه تشخیص می دهند؟ البته اونایی که تو ایرانه!
                    من یک مدل انکودر کره ای خریده ام که تا 500khz طبق دیتا شیتش پاسخ گو هست البته یکم گرونه 90 هزار تومن و تا مقدار 2500 پالس به ازای هر دور هم موجود هست(البته در اصفهان)
                    یکی میگفت خدا چرا به حرفای ما گوش نمیده گفتم
                    هان ای صنما،دل یک دله کن
                    گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rmn170
                      ما یه شفت داریم که تو هر ثانیه سه دور می زنه و با هر دور چرخش یک صفحه دایره ای به قطر 4-3 سانتی متر که 500 تا شکاف داره را می چرخونه می خواستم ببینم اینکودری هست که این رو تشخیص بده؟ اگه شکاف هاش 1000 تا باشه چی؟
                      منتظر یاری سبزتان هستم.
                      ببینید می توانید انکدر هایی به آن کوپل کنید که امکان تشخیص تعداد بیشتر شکاف را دارند تا 2500 و از طریق آنها مکان شکاف های خودتان را تشخیص دهید
                      هان ای صنما،دل یک دله کن
                      گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط golgolak

من یک مدل انکودر کره ای خریده ام که تا 500khz طبق دیتا شیتش پاسخ گو هست البته یکم گرونه 90 هزار تومن و تا مقدار 2500 پالس به ازای هر دور هم موجود هست(البته در اصفهان)
                        با سلام
                        میآ‌شود کمی بیشتر توضیح بدید. به نظر این انکودر شما خیلی با حال هست. اگر دقت ۲۵۰۰ پالس باشد، به این معنی است که در مد 4x تا ۱۰۰۰۰ پالس قابل تشخیص است. این دقتی واقعا فوق العاده است برای کنترل position.
                        با اجازه شما من یک مقدار فضولیم گل کرده، دوست دارم بدانم که کاربرد این انکودر (تقریبا گران قیمت) برای شما چی هست؟ البته اگر فضولی نباشه.
                        آیا شما مدلآ‌هایی ارزانآ‌تری هم میآ‌شناسید؟
                        با تشکر فراوان
                        من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

با سلام
                          میآ‌شود کمی بیشتر توضیح بدید. به نظر این انکودر شما خیلی با حال هست. اگر دقت ۲۵۰۰ پالس باشد، به این معنی است که در مد 4x تا ۱۰۰۰۰ پالس قابل تشخیص است. این دقتی واقعا فوق العاده است برای کنترل position.
                          با اجازه شما من یک مقدار فضولیم گل کرده، دوست دارم بدانم که کاربرد این انکودر (تقریبا گران قیمت) برای شما چی هست؟ البته اگر فضولی نباشه.
                          آیا شما مدلآ‌هایی ارزانآ‌تری هم میآ‌شناسید؟
                          با تشکر فراوان
                          من در حال ساختن یک کنترل دور موتور القایی هستم(تقریبا تمام شده است) و برای فید بک سرعت از این انکودر استفاده می کردم و علت انتخاب این این انکدر این بود که من می خواستم در مدت زمان کم (مثلا 4 یا 5 میلی ثانیه) بتوانم با تشخیص خوبی از سرعت موتورم را اندازه بگیرم
                          البته این علت دخیل بود که من تا آن زمان هیچ مدل انکدر دیگری را نمی شناختم و پس از چندین وقت جستوجو این انکدر را پیدا کردم که مجبور به خرید شدم البته قابل ذکر است که پولش را دانشگاه داد و آخر کار هم به من وصال نداد و چون ولتاز 10 ولت به جای 5 ولت بهش وصل کردم سوخت و مجبور شدم از 1024 پالس استفاده کنم (یکی 1024 پالس خریدم و یکی 2500 پالس و دیگر هم پول نداشتم یکی دیگه بخرم)
                          از این حرف ها گذشته دوست داشتید کاتالوگش را می ذارم همین جا
                          هان ای صنما،دل یک دله کن
                          گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

من نیاز به برنامه ای از pi و انتگرال گیر در حالت دیجیتال دارم می خواهم آن را در avr و به زبان c++ پیاده سازی کنم و آن چیزیه که در فایل موجود در این پست بود نا مفهوم بود می شود یکی برایم بگذارید یا آن را توضیح دهید
                            هان ای صنما،دل یک دله کن
                            گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد یارمحمدی
                              با سلام خدمت دوستان
                              من می خوام تو این قسمت به امید خدا مبحث کنترل موتور ِDC رو با میکروکنترلر ها شروع کنم و تقریبا همه مباحث کنترلی رو از ابتدایی تا پیشرفته(البته تا جایی که سوادم اجازه بده) در این مورد بگم. توی این مقاله که امروز براتون گذاشتم نحوه ساخت یک سرعت سنج ساده با AVR را توضیح دادم.ان شاا... در مقاله های بعدی راجع به روشهای دیگر اندازه گیرِی سرعت موتور ، درایورها ، روش های مختلف کنترل موتور و پیاده سازی کنترلر PID (دیجیتال) در میکروکنترلر ها صحبت خواهم کرد.
                              من فکر می کنم مبحث جالبی بشه، چون توی جاهای مختلف از جمله رباتیک کاربرد زیادی داره.
                              حالا این بخش اول رو بخونید و نظرتون رو راجع به ادامه این مبحث اعلام کنید.
                              این فایلهایی که براتون قرار می دم شامل توضیحات ،شماتیک،سورس برنامه ، فایل HEX و چندتا عکس از سخت افزارش هست.و چون کار خودمه بدون شک پر از اشکاله که امیدوارم به بزرگواری خودتون ببخشید.

http://www.4shared.com/file/3754850/33e3a8d8/encoder.html
                              سلام
                              اقا لینک بالا خراب شده اگه ممکنه اصلاحش کنین :redface: :redface:
                              مثل اینکه اقای یارمحمدی کمتر به سایت میان اگه کسی از بروبچ داره اپ کنه ممنون میشم :biggrin: :rolleyes:
                              صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

سلام دوستان من یک سروموتور MG995 راه اندازی کردم متاسفانه به صورت پالسی کار می کند و نمیدونم چرا درست حرکت نمی کند

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X