سلام. سلیقه ها مختلفه. شاید شما اولین بار با به روز ترین سیستم PLC کار کنید و خیلی آسون یاد بگیری. من خودم به شخصه کارم رو با زیمنس 400 و pcs7 شروع کردم و مشکلی هم نداشتم. فقط مهم اول راهه که بتونی استارت بزنی. نصب کردن pcs7 در سیستم خودتون و نوشتن یه برنامه ساده و تست و شبیه سازی اون شاید کمتر از 3 ساعت طول بکشه. فقط مهم اینه که شروع رو بلد باشی. اگه کمکی لازم باشه در خدمتم.
سلام. سلیقه ها مختلفه. شاید شما اولین بار با به روز ترین سیستم PLC کار کنید و خیلی آسون یاد بگیری. من خودم به شخصه کارم رو با زیمنس 400 و pcs7 شروع کردم و مشکلی هم نداشتم. فقط مهم اول راهه که بتونی استارت بزنی. نصب کردن pcs7 در سیستم خودتون و نوشتن یه برنامه ساده و تست و شبیه سازی اون شاید کمتر از 3 ساعت طول بکشه. فقط مهم اینه که شروع رو بلد باشی. اگه کمکی لازم باشه در خدمتم.
سلام الان اگه شما جای من بودید با چه plc شروع میکردید؟؟ با چه منابعی؟؟؟
بهتره دوستانی که با سری 300 و 400 کار میکنند بگن که حداقل قیمتی که میشه هزینه کرد تا یه CPU خرید و راه اندازی کرد چقدر هست. برای کسی که تازه میخواد کار رو از پایه شروع کنه فکر نمی کنید هزینه میلیونی یه کم زیاد باشه.
آقا احسان من خودم با سری 200 زیمنس شروع کردم. الان یه CPU 214 زیمنس زیر 1 میلیون هست. یه شرکتی هم هست به اسم CO-TRUST که کلون زیمنس رو میزنه. یعنی همون PLC رو میزنه و توسط برنامه زیمنس هم برنامه ریزی میشه. کلا غیر از مارک روش از لحاظ سخت افزاری فرقی نداره. قیمتش هم به مراتب پایینتره. CPU214 رو خودش 14 تا ورودی دیجیتال داره و 10 تا خروجی دیجیتال و میتونی بعدا امکانات مختلفی مثل ورودی خروجی آنالوگ و ورودی ترموکوپل و .... رو بهش اضافه کنی. همون جور که گفتم میشه از mini PLC ها هم استفاده کنی. قیمتشون از حدود 100 هزار تومان شروع میشه به بالا. بزار یه کم دست راه بیفته بعد خودت میبینی امکانات اینها جواب کارت رو نمیده میری سراغ سری های بالاتر.
شروع PLC با سری های پیشرفته مثل این میمونه که واسه یه دانشجویی که تازه میخواد کار با پردازنده رو یاد بگیره بگی بیا از اون اول با پردازنده های 64 بیتی کار کن. یا از اون اول بفرستیش سراغ ARM .
من نظر شخصیم رو گفتم. باز هم میگم سعی کن پله پله بری بالا. اگر هم زیمنس رو پیشنهاد میدم واسه این هست که مقاله و کتاب آموزشی واسش زیاده و می تونی از اونها استفاده کنی
یه پی ال سی کامپکت 313 زیمنس دست دوم الان حدود 2 قیمتشه.از فکر خرید بیا بیرون اگه زیمنس میخای یاد بگیری
اگه فقط میخای یاد بگیری برو کلاس.اونا خودشون همه چی دارن و بعدشم دیگه با سیمولاتور زیمنس کار میکنی که جوابگو هستش
برا خرید بر سراغ دلتا , میشه یه چیزی راه انداخت
خود فروشنده بهت راهنمایی میده
اگه بگردی یه کامپکت دلتا دست دوم مناسب , میتونی بخری
سیمولاتور که فایده نداره. الان مشکل بچه های دانشگاه هم همینه. توی دانشگاه برنامه نویسی میکرو رو یاد گرفتن. همون جا هم چند تا مدار رو با نرم افزار های شبیه ساز تست کردن. ولی از شبیه ساز تا واقعیت زمین تا آسمون فرق هست. من میگم اگه میخواد کسی کار بلد بشه باید چار بگیره دستش.
بهترین راهش اینه که یه پروژه تعریف بشه و کامل انجام داده بشه. دیگه سیموله و یا سخت افزارش فرق چندانی با هم نداره.
برا اول کار شاید چرا.
plc ببینی ترست میریزه . ولی در عمل خیر.مهم اینه که بتونی مشکل رو با فکرت حل کنی.بعدش یه پروژه که بیرون انجام بدی مسلط میشی
اگه میخوای از پایه شروع کنی میتونی !LOGO زیمنس یا Zelio اشنایدر بگیری. اینها mini PLC یا به عبارتی رله قابل برنامه ریزی هستن. محیط Zelio خیلی بهتر و کاربرپسند تر از LOGO هست.
هر دو تا روی خودشون یه نمایشگر و چند تا کلید دارن که میشه پیغام ها رو نمایش داد و پارامتر ها رو تغییر بدی. اگه یه Level بالاتر میخوای S7-200 زیمنس که توی رنج 700 تومن هست.
خواستی بگو
اگه میخوای از پایه شروع کنی میتونی !LOGO زیمنس یا Zelio اشنایدر بگیری. اینها mini PLC یا به عبارتی رله قابل برنامه ریزی هستن. محیط Zelio خیلی بهتر و کاربرپسند تر از LOGO هست.
هر دو تا روی خودشون یه نمایشگر و چند تا کلید دارن که میشه پیغام ها رو نمایش داد و پارامتر ها رو تغییر بدی. اگه یه Level بالاتر میخوای S7-200 زیمنس که توی رنج 700 تومن هست.
خواستی بگو
خرید کدوم یک به صرفه تره؟؟؟ اگه بخوام از پایه شروع کنم میتونم از S7-200 شروع کنم؟؟
قیمت logo و zelio حدودا چنده؟؟؟
با تشکر از راهنمایی هاتون
قیمت ها بستگی به مدلش داره. چندتا پارامتر مهم هست
1-ولتاژ تغذیه (24 ولت یا 220 ولت)
2- تعداد ورودی و خروجی ها دیجیتال ( حتما میدونی که دیجیتال یعنی یا قطع یا وصل)
3- تعداد ورودی و خروجی ها آنالوگ ( معمولا 0تا 10 ولت و 4 تا 20 میلی آمپر )
4- وجود یا عدم وجود نمایشگر (توی بعضی مدل ها روی خودش یه نمایشگر داره که میشه باهاش پارامتر ها رو نمایش داد)
5- امکان توسعه ورودی و خروجی ها (بعضی مدل ها امکان این رو دارند که با اضافه کردن کارت یاماژول تعداد ورودی خروجی های دیجیتال و آنالوگ رو افزایش بدین. در ضمن یه سری کارت هم برای مصارف خاص دارن مثل کارت ورودی RTD یا کارت شبکه)
S7-200 برای شروع بد نیست. خودم 10 سال پیش که اصلا نمیدونستم PLC چی هست با سری 200 شروع کردم. با 700 تومن میتونی شروع کنی ولی سری 200 نمایشگر نداره و باید جداگونه یه هزینه برای نمایشگر بدی. حدود 200 برای نمایشگر ساده متنی و 500 تومن نمایشگر 4.7 اینچی با صفحه نمایش رنگی و لمسی
قیمت ها بستگی به مدلش داره. چندتا پارامتر مهم هست
1-ولتاژ تغذیه (24 ولت یا 220 ولت)
2- تعداد ورودی و خروجی ها دیجیتال ( حتما میدونی که دیجیتال یعنی یا قطع یا وصل)
3- تعداد ورودی و خروجی ها آنالوگ ( معمولا 0تا 10 ولت و 4 تا 20 میلی آمپر )
4- وجود یا عدم وجود نمایشگر (توی بعضی مدل ها روی خودش یه نمایشگر داره که میشه باهاش پارامتر ها رو نمایش داد)
5- امکان توسعه ورودی و خروجی ها (بعضی مدل ها امکان این رو دارند که با اضافه کردن کارت یاماژول تعداد ورودی خروجی های دیجیتال و آنالوگ رو افزایش بدین. در ضمن یه سری کارت هم برای مصارف خاص دارن مثل کارت ورودی RTD یا کارت شبکه)
S7-200 برای شروع بد نیست. خودم 10 سال پیش که اصلا نمیدونستم PLC چی هست با سری 200 شروع کردم. با 700 تومن میتونی شروع کنی ولی سری 200 نمایشگر نداره و باید جداگونه یه هزینه برای نمایشگر بدی. حدود 200 برای نمایشگر ساده متنی و 500 تومن نمایشگر 4.7 اینچی با صفحه نمایش رنگی و لمسی
شما خودتون چه مدلی رو با توجه بوجه من به واسه شروع بهتر میدونید؟؟؟
با سلام
با اجازه دوستان پیشنهاد من پی ال سی زیمنس سری 1200 هست . پی ال سی 1200 مدل 1212c را با قیمت 650 میتونی تهیه کنی . برای کار مانیتورینگ هم اصلا نیازی به سخت افزار نداری و با نرم افزار به راحتی میتونی به پی ال سی کانکت بشی . در ضمن نرم افزارش سری TIA V13 هست که به راحتی میشه تهیه کرد . موفق باشید .
هرگز به نیکی نمی رسید تازمانیکه از آنچه دوست می دارید انفاق کنید .
دیدگاه