اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی چیپ مخابراتی فرستنده گیرنده ( +Wireless NRF24L01 ) { رقیب HMTR }

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی چیپ مخابراتی فرستنده گیرنده ( +Wireless NRF24L01 ) { رقیب HMTR }

عجب سوال سختی!
    CE: همون chip enable هست و به درد تعیین مد کاری ماژول میآ‌خوره که فرستنده باشه یا گیرنده.
    MOSI, MISO, CLK, CS برای ارتباط SPI هستن و به پایه های متناظرشون در میکرو وصل میشن. MISO و MOSI به صورت ضربدری به میکرو وصل میشن.
    IRQ هم اینتراپت هست که موقع انجام یه سری از عملیات ها توسط چیپ تغییر وضعیت میده
    VCC و GND هم که هیچ کس نمیدونه چی هست
    همهآ‌ی اینارو تنهایی کشف کردم و عمرا اگه به جدول صفحهآ‌ی 11 دیتاشیت نگاه کرده باشم!

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی چیپ مخابراتی فرستنده گیرنده ( +Wireless NRF24L01 ) { رقیب HMTR }

نوشته اصلی توسط حمیدرضا رضائی
      عجب سوال سختی!
      CE: همون chip enable هست و به درد تعیین مد کاری ماژول میآ‌خوره که فرستنده باشه یا گیرنده.
      در هر دو حالت باید اکتیو باشه
      از جمله ی رفتگان این راه دراز
      باز آمده ای کو که به ما گوید راز
      هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
      چیزی نگذاری که نمی آیی باز

دیدگاه

پاسخ : راه اندازی چیپ مخابراتی فرستنده گیرنده ( +Wireless NRF24L01 ) { رقیب HMTR }

نوشته اصلی توسط mori64
        miso , mosi , clck برای ارتباط spi است .
        irq هم برای اینتراپ گزاشته حالا کی میده و تو چه شرایطی میده ؟
        CS هم چیپ سلکت باید باشه .
        CE رو نمیدونم بزا دیتاشو بخونم. راستی منم هستم . رو برد امتحان کنیم یا پی سی بی
        بزنیم ؟
        بله CE عقلانی باید Chip Enable باشه
        راستی این چیپ حالت صرفه جویی در مصرف یا lowe power هم داره که شاید با یکی از همین پایه ها راه می افته !

خوشحالم که لحظه به لحظه داره به گروه NRFاظافه میشه...
        اینطوری کار راحت تر و با سرعت بیشتری پیش میره
        بازم ممنون

VCC و GND هم که هیچ کس نمیدونه چی هست
        همهآ‌ی اینارو تنهایی کشف کردم و عمرا اگه به جدول صفحهآ‌ی 11 دیتاشیت نگاه کرده باشم!
        VCC که خوب...من میدونم بقیه هم میدونن که میشه 5+ولت !
        VDD هم میشه 12+ ولت...

ولی این مدار مگه 3.3 ولت نیست !!! پس چرا گفته VCC؟
        ها ؟ گرفتی نکته انحرافی رو ؟ :P

خوب پس خدا پدر دیتاشیت رو بیامورزه و دم شماهم گرم که همکاری و کمک میکنید...حمیدرضا جون یه دونه ای

راستی یادم رفت به سوال موری جان هم پاسخ بدم...
        نه هنوز واسه PCB خیــــــلی زوده...
        فعلا روی برد برد میبندیم....

به نظری دارم
        با بسکام کار کنیم که هم من بهتر بلدم و دستورات رو درک میکنم و هم دست و فکرم بازتره تو VB.NET

خوب استارت رو زدیم و شما پشت فرمون بشینین ماهم هول میدیم تا کار راه بی افته....

برای حرکت اصلی :
        این بخشش بامن
        یه برنامه ساده مینویسم واسه دماسنج
        میکرو مگا16 مقدار دما رو از LM35 بگیره و با USB مقدارش رو بفرسته به کامپیوتر
        تو کامپیوتر هم با VB.NET2010 یک محیط طراحی میکنم واسه دریافت دما و نمایش دما تو کامپیوتر .

بعد اون رو راه بندازین
        وکاری که باید بعدش بکنیم اینه که:
        USB رو حذف کنیم
        بجای USB بیایم و این ماژول رو بزاریم
        بله همین

این مرحله که پاس شد....روی دریافت DATA هم کار میکنیم ..
        نظرتون چیه؟

هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

راستی این چیپ حالت صرفه جویی در مصرف یا lowe power هم داره که شاید با یکی از همین پایه ها راه می افته !
          با این پین و رجسترهای PWR_UP , PRIM_RX

2 تا مد standby داره و یه مد power down

کلا چرا باس به کامیوتر بفستیم ؟

خوب مستقیم میدیم به ماژول دیگه ؟!

دیدگاه

توی دیتاشیت حرفی از VCC به میون نیومده فقط نوشته VDD که 3.6 ولته
            VCC و VDD هم به معنی 5 ولت یا 12 ولت نیستن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mori64
              با این پین و رجسترهای PWR_UP , PRIM_RX
              2 تا مد standby داره و یه مد power down

کلا چرا باس به کامیوتر بفستیم ؟
              خوب مستقیم میدیم به ماژول دیگه ؟!
              ممنون
              بعدا پس راجب مدهای کاریش و رجیستراش بحث میکنیم...فعلا بحثمون متمرکز باشه بهتره

نمیخوایم که با این ماژول یه چیزی مفل دزدگیرماشین درست کنیم !
              باید شکوفاش کنیم..
              ارتباط با کامپیوتر
              بهترین و ساده ترینم به نظرم همون ارتباط میکرو با کامپیوتر به روش استفاده از همون دماسنج میشه
              در نتیجه میکرو به صورت وایرلس به PC دما رو میفرسته...
              خوبه که ! خوب نیس ؟ :redface:

توی دیتاشیت حرفی از VCC به میون نیومده فقط نوشته VDD که 3.6 ولته
              VCC و VDD هم به معنی 5 ولت یا 12 ولت نیستن
              الان روی همین ماژولی که از سایت گرفتم رو نگاه کردم
              ننوشته VCC oo:
              نوشته 3.3 ولت :biggrin:
              آخیش.... خیالم راحت شد.... #:S
              فکر الانشو کرده بودم که رگولاتور داخلی نباید داشته باشه :mrgreen:
              پس الکی با این ماژول چند تا AMS1117 نخریده بودم
              هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

من که سر در نیاوردم قضیه کامپیوتر چیه. چرا لقمه رو دور سر میآ‌چرخونید
                یه برنامه بنویسید که از 1 تا 100 بشماره و بفرسته به ماژول. از اون ور هم یه برنامه که ماژول رو ببره توی مد رسیو

الان اگه بخواید یه برنامه بنویسید برای ارتباط با کامپیوتر باید از دستورات UART استفاده کنید و از طریق RS-232 بفرستید به یه FT232 اونم بفرسته به کامپیوتر. در حالی که ماژول USB و RS-232 حالیش نمیشه و SPI لازم هست.

اگه اشتباه میآ‌کنم لطفا کلیدو بزنید و روشنم کنید!

دیدگاه

سلام دوستان منم از این مازول خوشم اومده و میخوام توی بحث شرکت کنم اونم با اجازه بزرگترا !!!
                  با گفته اقای رضایی موافقم آقای چمنی انگار خیلی عجله دارن بذارین اول راه اندازی سادشو بفهمیم بعد بریم سر کار اصلی
                  دوستان همونطور که معلومه راه اندازی با spi هست حالا spi16bit or spi8bit ??????
                  با rfm12 کار کردم و راه اندازی با spi رو میدونم حالا دوستان بگن چطوری شروع کنیم
                  در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
                  گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
                    سلام دوستان منم از این مازول خوشم اومده و میخوام توی بحث شرکت کنم اونم با اجازه بزرگترا !!!
                    با گفته اقای رضایی موافقم آقای چمنی انگار خیلی عجله دارن بذارین اول راه اندازی سادشو بفهمیم بعد بریم سر کار اصلی
                    دوستان همونطور که معلومه راه اندازی با spi هست حالا spi16bit or spi8bit ??????
                    با rfm12 کار کردم و راه اندازی با spi رو میدونم حالا دوستان بگن چطوری شروع کنیم
                    سلام سامی جان
                    خوش اومدی به جمع برابچ NFR
                    عجله که چمیدونم....راستش اولم گفتم از این ماژ<ل و نحوه ارتباطش هیچی نمیدونم...
                    از صفر باید شروع کینم.... :redface:
                    چند بیتش رو نمیدونم...توی دیتاشیتش باید باشه...ولی حدسم اینه که 16بیتی باشه
                    میشه در رابطه با تجربتون در زمینه SPI کمکی به ما بکیند و به ماهم یاد بدین چیه و چطوریاس !

اگه اشتباه میآ‌کنم لطفا کلیدو بزنید و روشنم کنید!
                    والا منم گیج شدم
                    تابحال با پورت com و ارتباط RXD & TXD کار میکردم !
                    نمیدونم و درک کاملی ندارم از SPI !!
                    چی هست و روش کارش چطوریه !
                    راستش یه سرچی تو گوگل زدم اطلاعات مختصر و خوبی پیداکردم برای خودم و دوستان

SPI چیست:

SPI (مخفف Serial Peripheral Interface) یک واسط سریالی سنکرون با معماری مهتر-کهتر (Master-Slave) است. در این معماری مهتر (Master) می تواند به/از چندین کهتر (Slave) اطلاعات بفرستد/بگیرد. ارتباط سریال SPI با چهار سیگنال MOSI، MISO، SS و SCK مدیریت می شود. به شکل زیر توجه فرمایید:

شکل 1: ارتباط یک مهتر با یک کهتر در SPI

شرح سیگنالها:

MOSI: مخفف Master Out - Slave In برونداد (یا خروجی) مهتر، درونداد (ورودی) کهتر. روی این سیگنال اطلاعات از طرف مهتر به کهتر به صورت سریال انتقال می یابد. هنگامی که مهتر صفرها و یک ها را پیاپی ارسال می کند، کهتر باید در همان لحظه به آن گوش دهد. این هماهنگی توسط دو سیگنال SCK و SS انجام می پذیرد.

MISO: مخفف Master In - Slave Out درونداد(ورودی) مهتر، برونداد (خروجی) کهتر. روی این سیگنال اطلاعات از طرف کهتر به مهتر انتقال می یابد. هنگامی که مهتر به کهتر فرمان می دهد تا اطلاعاتش را روی MISO بگذارد، آماده خواندن این اطلاعات می شود.

SCK: این سیگنال یک کلاک است که توسط مهتر ساخته می شود و مهتر نیز هر داده را با این کلاک می فرستد/می خواند. هنگامی که مهتر روی MOSI اطلاعات می گذارد در ازای هر یک بیت یک کلاک به کهتر می دهد تا مشخص کند که او باید این بیت را اکنون بخواند و زمانی که مهتر می خواهد اطلاعات کهتر را بخواند کهتر باید با هر کلاک SCK که از مهتر می گیرد یک بیت را ارسال کند.

SS: مخفف Slave Select گزینش کهتر. SS پایین فعال (Active Low) این سیگنال که توسط مهتر ساخته می شود در صورتی که فعال باشد (صفر باشد) ارتباط برقرار خواهد بود در غیر این صورت ارتباط قطع است. به کمک این سیگنال یک مهتر می تواند با چندین کهتر در ارتباط باشد بدین صورت که با هر کهتری که قصد ارتباط داشته باشد کافی است SS مربوط به آن را صفر کند. به شکل 2 توجه فرمایید.

شکل 2: ارتباط یک مهتر با چندین کهتر به کمک SS

زمانبندی:

زمانبندی SPI بسته به استاندارد تعریف شده چهار حالت دارد:

اگر CPOL=1 باشد

- CPHA صفر باشد: اطلاعات در لبه بالارونده SCK دریافت و در لبه پایین رونده ارسال می گردد

- CPHA یک باشد: اطلاعات در لبه پایین رونده SCK دریافت و در لبه بالارونده ارسال می گردد

اگر CPOL=0 باشد

- CPHA صفر باشد: اطلاعات در لبه پایین رونده SCK دریافت و در لبه بالارونده ارسال می گردد

- CPHA یک باشد: اطلاعات در لبه بالارونده SCK دریافت و در لبه پایین رونده ارسال می گردد

برای بررسی بهتر به شکل 3 توجه کنید.

شکل 3: زمانبندی SPI

\|/_\/_

دیدگاه

سلام
                      آقا من فردا میرم 2 تا از این ماجولا میگیریم
                      اولین قدم هم میخام تست Carrier wave output power رو انجام بدم .
                      صفحه 68 دیتا
                      فکر میکنم برای اولین قدم بد نیست .

دیدگاه

با سلام
                        بنده چند سالی هست که توی پروژه هام از این چیپ استفاده می کنم , فکر کنم که اولین نفری بودم که ماژول این چیپ رو وارد ایران کردم.
                        دقیقا اینو : https://www.sparkfun.com/products/691
                        این چیپ واقعا قدرتمند و سریعه و به همین دلیل نسبت به HMTR بسیار پیچیده تره و نمیشه براحتی اونو راه انداخت
                        یادمه برای راه اندازیش از این کد کمک گرفتم و تبدیلش کردم به MEGA8.
                        https://www.sparkfun.com/products/9019
                        البته با LPC1768 هم راهش انداختم ولی باید بگردم یه کد تست پیدا کنم و براتون بفرستم.
                        یه برد هم زدم که قراره با این چیپ, HMTR رو شبیه سازی کنه ولی هنوز فرصت نکردم تستش کنم.
                        اگه سوالی بود در خدمتم.

دیدگاه

با تشکر از شما اگه ممکنه در مورد برد تقریبی این ماژول در فضاهای باز و بسته بگین

دیدگاه

با سلام،

این ماژول 60 میلی واته و بردش در فضای باز حدودا 40 متره که اگر آنتن براش نصب کنید ( آنتن معمولی! ) حداکثر بردش به 70 متر میرسه ....

اگر قسمت تقویت کننده بهش اضافه بشه، بردش از 300 متر تا 1000 متر ( بسته به نوع تقویت کننده ) خواهد رسید ولی به تنهایی، فقط 40 متر برد داره.

این ماژول ( یا چیپ ) خوب و ارزونیه، ولی کاربردهای خاص خودش رو داره و نمیتونه جایگزین ماژول هایی مثل RFM و HMTR بشه!
                            برای مصارفی با مسافت کم، استفاده از چیپ بر روی PCB اصلی پروژه ( نه ماژول ) بسیار ایده آله :mrgreen:

ضمنا، ولتاژ تغذیه این ماژول رنج 3.3 ولته ولی ورودی ها میتونند با سطح لاجیک TTL کار کنند ....
                            مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                              با سلام،

این ماژول 60 میلی واته و بردش در فضای باز حدودا 40 متره که اگر آنتن براش نصب کنید ( آنتن معمولی! ) حداکثر بردش به 70 متر میرسه ....

اگر قسمت تقویت کننده بهش اضافه بشه، بردش از 300 متر تا 1000 متر ( بسته به نوع تقویت کننده ) خواهد رسید ولی به تنهایی، فقط 40 متر برد داره.

این ماژول ( یا چیپ ) خوب و ارزونیه، ولی کاربردهای خاص خودش رو داره و نمیتونه جایگزین ماژول هایی مثل RFM و HMTR بشه!
                              برای مصارفی با مسافت کم، استفاده از چیپ بر روی PCB اصلی پروژه ( نه ماژول ) بسیار ایده آله :mrgreen:

ضمنا، ولتاژ تغذیه این ماژول رنج 3.3 ولته ولی ورودی ها میتونند با سطح لاجیک TTL کار کنند ....
                              ممنون از اطلاعاتتون بر روی مسافت...بله همه گی هم درست و کامل بود.
                              اما نکته ای رو که باید بهش اظافه کنم اینه که با افزایش برد میزان سختی کار و نویز پذیری هم به همان میزان بالا میره.

نکته دوم اینه که جایگزین ماژول های hmtr میتونه میشه...چیزی ازش کم نداره که هیچ...فوایدش از مضراتش بیشتره...دقیقا بلکعس hmtr

و در آخر هم عرض کنم که منظور شهرام جان از سطح لاجیک TTL اینه که با وجود 3.3ولت بودن ولی میتونه سطح 5ولت دیتاهارا تحمل کنه

بازم ممنون

\|/_\/_

دیدگاه

دوستان لینک دیتاشیت رو لطف میکنید بذارن. توی نت گشتم اون چیزی که بشه اسمشو دیتاشیت گذاشت پیدا نکردم.
                                اگر راه اندازی این ماژول با spi باشه کار زیاد سختی نیست ولی هنوز کامل مطمعا نیستم
                                ************************************************** *******************************
                                دوستان کسی نبود چیزی بگه؟
                                در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
                                گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X