اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شروع کار با مدارات مخابراتی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شروع کار با مدارات مخابراتی

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
    این موج کریر تو مدولاسیون دامنه چقدر هست؟ثابته؟اگه ثابته مقدار استانداردش چقدره؟یا اینکه اصلا همون فرکانسیه که ما تو رادیو تنظیم میکنیم؟
    اگه منظورتون فرکانس موج کریر هست اره همون فرکانسیه که تو رادیو اتظیم میکنیم
    راستی اساتید فکر نکنن دست از سرشون برداشتم! فردا یه امتحان مهم دارم که انشالله بعد از اون دیگه به صورت جدی بحث رو دنبال میکنم ......
    با تشکر

دیدگاه

حالا مدولاسیون فاز چه شکلی میشه؟

دیدگاه

حالا مدولاسیون فاز چه شکلی میشه؟

سیگنال صوتی باعث تغیرات در فاز فرکانس میشه
        --------------------------- --------------------------

دیدگاه

گفته هام رو طبق کتاب modern electronic communication می گم
          مودلاسیون های Fm و PM جدا از هم نیستن و بر خلاف دامنه اگر فاز یا فرکانس رو تغییر بدین بطبع یکی دیگه تحت تاثیر قرار می گیره
          در نوسان سازهای Fm , Pm ولتاژ باعث تغییر فرکانس می شه به این صورت فرض کنین
          اگر دیده باشین در اکثر جاها عبارت VCO به کار برده می شه و حتی در مدارت نوسان سازی مثل 555 حتما دیدن
          پیشنهادم این هست اگر مشکلی دارین اینگونه از مدارت رو مطالعه کنین یا مداری رو بزارین برای تحلیل در مورد رفتار کارکردش
          هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
            سلام استاد
            1- خوب اگه مشکلی نیست بحث رو جدی تر دنبال کنیم
            2- برای شروع به نظرتون چیکار کنم؟ یه مدار ساده بهم معرفی میکنید ؟
            3- ایا اسکوپ برای این کار ضروریه ؟
            ممنون
            سلام بر اساتید گرامی :
            1- من چون میرم کار و شب کار هم هستم وقت درون اینترنت رفتن ندارم ولی گه گاهی میام به هر حال در حد توانم هستم
            2- بهترین کار خریدن یه کیت فرستنده هست
            3- باشه خوبه و التبه اگر کار حرفه ای بخوایید انجام بدید باید داشته باشید ولی بدون اسیلسکوپ هم میشه تمامی نیاز های معمولی را برطرف کرد

خوب بله از اسمش پیداست
            اما چطوری؟
            دربارش اطلاعات زیادی ندارم چون تا حالا موردی پیش نیومده که بخوام از این طریق اطلاعات بفرستم

دیدگاه

سلام استاد قبلا با چند تا کیت هم کار کردم
              ولی بیشتر شبیه اسباب بازی شده بودن! یه موقع میدیدی بردشون 1 متر بود یه موقع 10 متر .....
              البته اگه نظرتون این هست که یه کیت ببندم و روش کار کنم و بهترش کنم مشکلی نیست ....
              اگه به جای یه سلف هسته فریت از یه سلف هسته هوا با مقدار مشابه استفاده کنم که مشکلی پیش نمیاد؟
              این مدارات به نظرتون چطورن؟ کدومو توصیه میکنید؟(اصلا هیچ کدوم رو توصیه میکنید؟!)
              http://www.electronics-lab.com/projects/rf/001/index.html
              http://www.electronics-lab.com/projects/rf/006/index.html
              http://www.electronics-lab.com/projects/rf/012/index.html
              اگه زحمتی نیست این مدار اخری رو هم تحلیل کنید
              با سپاس

دیدگاه

تا جایی که من فهمیدم ایده ساخت یه فرستنده AM رو دارم
                به این شکل که یه نوسان ساز سینوسی با فرکانس قابل تنظیم(برای کار روی امواج مختلف)داریم از طرف دیگه یه میکروفون و سیگنال صوت
                حالا با یه ترانزیستور تقویت کننده موج سینوسیمون رو میدیم به کلکتور ترانزیستور و از امیتر میگیریم به بیسش هم سیگنال میکروفون رو میدیم
                یه مدار آنتن هم برای تطبیق مقاومت هوا و مدار میزاریم سر راه و بعد هم آنتن
                درست گفتم؟

دیدگاه

این حالت ارایش کلکتور مشترک هست و بهره ولتاژش زیر 1 هست
                  به نظرم باید ارایش بیس مشترک یا امیتر مشترک به کار گرفته بشه که هم کار پری امپلیفایر رو انجام بده هم کار تقویت توان رو .....
                  نظر استاد چیه؟
                  با تشکر

دیدگاه

سلام دوستان
                    پیشنهادم اول ساختن مدار FM نسبت به AM هست و پیشنهاد دیگم از اسون شروع کردن هست تا برد بالا و دقیق
                    مثلا از بین مدارها این مدار

اضافه شده در تاریخ :
                    دوستان
                    ترانزیستورها به همین راحتی که دو تا سیگنال بدین و با هم ضرب کنن نیستن شما باید اول ناحیه خطی ترانزیستورها رو داخل حالت های مشترک بایاس کامل یادبگرین بعد بیان برای طراحی مودلاتورها چون این قطعات بر خلاف حالت های قبلی که کار کردین و خوندین به جای کار در ناحیه خطی در ناحیه ی غیر خطی کار می کنن مثلا ترانزیستور در ناحیه اشباع می بینین دارن تقویت می کند و همچنین ضرب
                    هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

سلام استاد قبلا با چند تا کیت هم کار کردم
                      ولی بیشتر شبیه اسباب بازی شده بودن! یه موقع میدیدی بردشون 1 متر بود یه موقع 10 متر .....
                      البته اگه نظرتون این هست که یه کیت ببندم و روش کار کنم و بهترش کنم مشکلی نیست ....
                      اگه به جای یه سلف هسته فریت از یه سلف هسته هوا با مقدار مشابه استفاده کنم که مشکلی پیش نمیاد؟
                      این مدارات به نظرتون چطورن؟ کدومو توصیه میکنید؟(اصلا هیچ کدوم رو توصیه میکنید؟!)
                      http://www.electronics-lab.com/projects/rf/001/index.html
                      http://www.electronics-lab.com/projects/rf/006/index.html
                      اگه زحمتی نیست این مدار اخری رو هم تحلیل کنید
                      با سپاس

با سلام : خدمت دوستان

به سلامتی
                      منظورم این بود که با کیت کار بکنین تا یه کم براتون ملموس بشه حالا که این تجربه را دارین دیگه نیازی نیست

در مورد سلف نه فکر نمیکنم مشکلی پیش بیاد

برای شروع همشون خوبن اولیه که یه فرستنده خوبی هست البته ثبات فرکانس اصلا نداره
                      دومی هم دروغ گفته 4 وات آخه باید یه چیزی بگه که جور دربیاد 2N2219 حداکثر 800 میلی وات قدرت داره

شما روی برد بورد هر مداری با بایاس صحیح ببندی و در خروجی کالکتور سلف و خازن مورد نظر را قرار بدی میتونی روی رادیو FM موج را دریافت کنی به همین سادگی

در مدار که گفتی توضیحی بده : مقاومت 22 کیلو تغذیه میکروفن هست.
                      خازن 22 نانو کوپلاژ سیگنال صوتی برای تقویت به ترانزیستور سمت چپ.
                      ترانزیستور سمت چپ وظیفه تقویت صوتی را داره و از اونجایی که ولتاژ تغذیه مدار پایین هست طبیعی هست که ایمیتر ترانزیستور چپ مستقیما به منفی داده شده که باعث افزایش ضریب تقویت هست.
                      ترانزیستور سمت راست هم یه اسیلاتور بسیار ساده و ابتدایی هست این بایاسی که ترانزیستور سمت راست داره را اگر بر روی تقریبا هر ترانزیستور دیگه ببندید شروع به نوسان سازی میکنه قطعات مهم در اسیلاتور : سلف و خازن متغیر - خازن 5.6 پیکو - مقاومت های 470 و 47K - خازن 120 پیکو هستند خود ترانزیستور BC547 هم یه ترانزیستور فرکانسی کم قدرت هست که بسیار مناسب برای اینگونه مدارات هست .
                      دو خازن هم بر روی تغذیه وجود داره که خازن 470 میکرو و 22 نانو هست که برای ازبین بردن نوسانات و نویز های مدار تغذیه هست و وجود این خازن ها بر روی خط تغذیه بسیار مهم هست و اگر نباشه احتمال اینکه فرستنده از خودش تشعشعی تولید نکنه هست ....

تا جایی که من فهمیدم ایده ساخت یه فرستنده AM رو دارم
                      به این شکل که یه نوسان ساز سینوسی با فرکانس قابل تنظیم(برای کار روی امواج مختلف)داریم از طرف دیگه یه میکروفون و سیگنال صوت
                      حالا با یه ترانزیستور تقویت کننده موج سینوسیمون رو میدیم به کلکتور ترانزیستور و از امیتر میگیریم به بیسش هم سیگنال میکروفون رو میدیم
                      یه مدار آنتن هم برای تطبیق مقاومت هوا و مدار میزاریم سر راه و بعد هم آنتن
                      درست گفتم؟
                      با سلام : این فکردرست و منطقی هست ولی در عمل اون کیفتی که میخوایم را نمیده روش کلی این هست که اول اسیلاتور و بعد تقویت به اندازه کافی و در نهایت مدولاسیون که از دو طریق هست یا از طریق دیود یا ترانسفورماتور

در ترانسفور ماتور که بهترین و کاملترین نوع مدولاسیون هست به این شکل هست که ترانسفورماتور بین کالکتور و مثبت تغذیه آخرین ترانزیستور قرار میگیره و دامنه موج را متناسب با سیگنال صوتی کم و زیاد میکنه

البته در مدارات ساده و نیمه حرفه ای هم میشه برای کاهش حجم ترانسفورماتور در طبقات اولیه و نه در آخریت طبقه مدولاسیون را اعمال کرد البته طرح های تمام ترانزیستوری هم هست که بدک نیست

ای سی تایمر 555 یه فرسنتده AM کامل هست فقط مشکلش اینه که در بهترین شرایط فرکانسش از 750KHZ بیشتر نمیشه .

و اگر کسی بخواد مثلا یه فرستنده روی موج LW که فکر کنم فرکانسش از 120KHZ تا 250KHZ هست به راحتی میتونه راه اندازی و تقویت کنه

دیدگاه

سلام استاد
                        1-اون خازن 5.6 پیکو برای چی هست؟اون خازن 102 پیکو چی؟
                        2-اون خازن های کوپلینگ که بین طبقه های مختلف هست مقدار و نوعش با توجه به توان انتقالی و فرکانس چجوری انتخاب میشه؟
                        3-اگه به یه فیلتر یه عنصر سویچ کننده مثل ترانزیستور اضافه کنیم تبدیل میشه به یه اسیلاتور؟
                        و یه سوال دیگه
                        4-اساس استفاده از میکروفون خازنی چیه؟ باید اونو به جای خازن توی یه اوسیلاتور قرار داد؟
                        با سپاس
                        ----------
                        5-راستی استاد ترانزیستور bc338 گرفتم مشکلی که نداره؟(bc547 تو شهرمون پیدا نمیشه )
                        6-خازن تریمر هم پیدا نکردم ! میشه برای شروع از یه خازن ثابت استفاده کرد ؟ از چه مقداری استفاده کنم که بیوفته فرکانس تو باند fm ؟
                        7-سلف رو چجوری بپیچم؟ تو متنش که گفته 5 دور؟ قطرش چی؟ دور میله خودکار خوبه؟
                        8-خازن صافی ورودی مدار رو هم 2200 گذاشتم . مشکلی که نداره؟
                        ممنون

دیدگاه

سلام استاد یه سری خازن تریمر روی یه برد رادیو قدیمی پیدا کردم
                          چجوری باید مقدارش رو بخونم؟ یه سری کد نوشته....
                          میشه کد رو بنویسید؟
                          مگه اینا مثل خازن های عادی نیست؟
                          سلام استاد
                          اون خازن 5.6 پیکو برای چی هست؟اون خازن 102 پیکو چی؟
                          اون خازن های کوپلینگ که بین طبقه های مختلف هست مقدار و نوعش با توجه به توان انتقالی و فرکانس چجوری انتخاب میشه؟
                          اگه به یه فیلتر یه عنصر سویچ کننده مثل ترانزیستور اضافه کنیم تبدیل میشه به یه اسیلاتور؟
                          و یه سوال دیگه
                          اساس استفاده از میکروفون خازنی چیه؟ باید اونو به جای خازن توی یه اوسیلاتور قرار داد؟
                          با سپاس
                          ----------
                          راستی استاد ترانزیستور bc338 گرفتم مشکلی که نداره؟(bc547 تو شهرمون پیدا نمیشه )
                          خازن تریمر هم پیدا نکردم ! میشه برای شروع از یه خازن ثابت استفاده کرد ؟ از چه مقداری استفاده کنم که بیوفته فرکانس تو باند fm ؟
                          سلف رو چجوری بپیچم؟ تو متنش که گفته 5 دور؟ قطرش چی؟ دور میله خودکار خوبه؟
                          ممنون
                          یه کتاب هست معادل ترانزیستور ها رو نوشته اونو بررسی بکنید بد نمیشه
                          [hr]
                          دارم سعی میکنم فرستنده و گیرنده رو با میکرو در بیارم :rolleyes:
                          فقط تو میکروفون موندم که دقیقا چطوری باید ازش کار بکشم
                          الآن مهم نیست فرکانسش ثابت باشه یا نه فقط میخوام در عمل تست کنم ببینم میشه یا نه
                          در مورد FM اون قسمتی که موج رو تنظیم میکنه یه فیلتر میان گذر نیست؟برای اینکه مثلا یه محدوده 20 کیلوهرتزی رو برامون بزاره که بتونیم صوت رو از روش برداریم؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : شروع کار با مدارات مخابراتی

سلام استاد
                            1-اون خازن 5.6 پیکو برای چی هست؟اون خازن 102 پیکو چی؟
                            2-اون خازن های کوپلینگ که بین طبقه های مختلف هست مقدار و نوعش با توجه به توان انتقالی و فرکانس چجوری انتخاب میشه؟
                            3-اگه به یه فیلتر یه عنصر سویچ کننده مثل ترانزیستور اضافه کنیم تبدیل میشه به یه اسیلاتور؟
                            و یه سوال دیگه
                            4-اساس استفاده از میکروفون خازنی چیه؟ باید اونو به جای خازن توی یه اوسیلاتور قرار داد؟
                            با سپاس
                            ----------
                            5-راستی استاد ترانزیستور bc338 گرفتم مشکلی که نداره؟(bc547 تو شهرمون پیدا نمیشه )
                            6-خازن تریمر هم پیدا نکردم ! میشه برای شروع از یه خازن ثابت استفاده کرد ؟ از چه مقداری استفاده کنم که بیوفته فرکانس تو باند fm ؟
                            7-سلف رو چجوری بپیچم؟ تو متنش که گفته 5 دور؟ قطرش چی؟ دور میله خودکار خوبه؟
                            8-خازن صافی ورودی مدار رو هم 2200 گذاشتم . مشکلی که نداره؟
                            ممنون
                            سلام چطوری خوبی :

1- 5.6 خازن فیدبک هست و این خازن نقش اساسی در اسیلاتور داره --- 102 پیکو هم یه فیلتر پایین گذر هست که فرکانس های بالای ناخواسته صوتی را از بین میبره و در واقع حداکثر فرکانس صوتی را محدود میکنه

2- بستگی داره و در هر شرایط میتونه مختلف باشه مثلا خازن 100 نانو : باید طوری انتخاب بشه که فرکانس های پایین صوتی را تا حدودی محدود کنه چون معمولا باس زیاد میتونه مدولاسیون را به صورت لحظه ای بیش از پهنای باند کنه که باعث عدم کارکرد صحیح مدار میشه

3- اینکه گفتید بخشی از شرایط مدار برای نوسان سازی هست و نه همه شرایط

4- معمولا چون میکروفن خازنی دارای امپدانس بالا هست بهتر با این مدارات مچ میشه البته میشه با یه مدار واسطه (تطبیق امپدانس) از نوع های دیگه هم استفاده کرد

5- اگر از 2N2222 یا 2N2219 استفاده کنی بهتر چون این ترانزیستور که گفتی معمولا برای مدارات صوتی پیشنهاد شده

6- برای مدار تانک از 10 پیکو استفاده کن البته میشه چند تا خازن بخری که بین 10 تا 30 پیکو باشه (برای فرکانس های مختلف)

7- بهتره برا ی شروع از سیم استخونی استفاده کنی (تک رشته با روکش) و خودکارم یه کم زیاده یه کوچولو لاغرتر بهتره

8- نه خیلی هم خوبه بهتر یه 100 نانو هم قرار بده

خواهش میکنم

دیدگاه

ممنون استاد
                              هر کار کردم جواب نداد
                              البته معلومه که تششع داره
                              ولی هر چی تو fm و sw1 و sw2 و حتی am هم گشتم پیداش نکردم
                              من اون خازن های 223 رو 180 پیکو گذاشتم و و خازن 27 پیکو رو هم 33 گذاشتم
                              اینا مشکلی ایجاد میکنه؟
                              میشه کد رو بنویسید؟
                              مگه اینا مثل خازن های عادی نیست؟یه کتاب هست معادل ترانزیستور ها رو نوشته اونو بررسی بکنید بد نمیشه
                              یه سوتی بدی دادم من! iF رو خازن تریمر اشتباه گرفتم X_X
                              بی سوادی دیگه

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : شروع کار با مدارات مخابراتی

ممنون استاد
                                هر کار کردم جواب نداد
                                البته معلومه که تششع داره
                                ولی هر چی تو fm و sw1 و sw2 و حتی am هم گشتم پیداش نکردم
                                من اون خازن های 223 رو 180 پیکو گذاشتم و و خازن 27 پیکو رو هم 33 گذاشتم
                                اینا مشکلی ایجاد میکنه؟
                                شاید به خاطر ترانزیستور باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X