اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مباحثی در: مدولاسیون آنالوگ و دیجیتال و طراحی آنتن

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مباحثی در: مدولاسیون آنالوگ و دیجیتال و طراحی آنتن

در رابطه با پاسخ 73:

نوشته اصلی توسط RubeuS
    آیا اون گین آنتن ربط پیدا میکنه به پست قبلیم قسمت اول؟ همون مفهوم ایزوتروپیک و مسیرهای مختلفی که در این مسیر ها مقدار توان موج رو آنتن ، یک مقدار مشخصیه.(به نسبن آنتن استفاده شده)

در رابطه با loss feedline هم که یک تحقیقات جزئی کردم و به یک پی دی اف رسیدم (که تو پیام خصوصی براتون ، فرستادم و خوشبختانه شما هم تاییدش کردید) :
    متاسفانه من اون پی دی اف را رو مرورگر باز کردم و جایی سیو نکردم . اگه میشه آدرسش را از پیام های خصوصیتون در بیارید و قرار دهید.
    راستی حتما برای مبحث آنتن ، بعدا باید تحقیق بشه.
    خب در مورد انتن های ایزوتروپیک، توجه شما رو جلب میکنم به لینک زیر!
    بدون هیچ توضیحات اضافه:
    http://www.telecomabc.com/i/isotropic.html
    یعنی: An isotropic antenna is an ideal antenna that radiates its power uniformly in all directions.
    آنتن ایزوتروپیک آنتنیه که در همه ی جهات تشعشع میکنه و مقدار توان ارسالیش به همه ی جهات با هم برابره
    پس این از ایزوتروپیک.
    اما گین آنتن چیه؟ لینک: http://www.telecomabc.com/a/antennagain.html و توضیح:
    The antenna gain is the power in the strongest direction divided by the power that would be transmitted by an isotropic antenna emitting the same total power
    بالاخره به یک تعریفی ازش رسیدیم:
    (انصافا تا قبل از این، نمیخواستم واردش بشم، مثه شما که نمیخواستی وارد آنالوگ بشی!)
    بهره (گین) یک آنتن برابره با توان تشعشعی در قویترین جهت تقسیم بر توانی که توسط یک آنتن ایزوتروپیک به همان مقدار توان، قابل تشعشع است.

لینک اون pdf ای که فرستاده بودی:
    http://www.dspr.co.jp/RF/RFStandardA..._80211WLAN.pdf

در مورد آنتن هم، باید اساتید میدانی (مخابرات میدان) بیان وسط گود!
    1: اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و ...
    2: دانش بهتره یا ثروت؟ بدون شعور هیچکدوم!
    3: دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای *** فرشته‌ات به دو دست دعا نگه دارد (حافظ)

دیدگاه

بریم به 74:

خوب پس این یک استاندارده که مثلا میگه : حاجی تو که داری یک فرستنده طراحی میکنی حواست باشه که نباید موجت از x dBm قدرتش بشتر باشه.
      ولی فکر کنم پهنای باند با حداکثر توان استاندارد یه رابطه ای دارند. یعنی مثلا در یک پهنای باند باریک نمیشه توان موجمون را زیاد کنیم ، ولی اگر پهنای باند بیشتر شد ، میشه اینکار را کرد را کرد .
      آره دیگه. استانداردها بر اساس ضوابطی تعیین میشن.
      برخی از این ضوابط علمی و توجیهیه. برخیشون هم رو هواست! برخی هم از روی بخار معده! والا! باور کن!
      الان فرصتش نیست اما بعدا وقت کردی برو و نگاه کن که استانداردها چطوری بوجود میان و وضع میشن!
      در مورد پهنای باند و حداکثر توان: از نظر فیزیکی شاید به صورت مستقیم رابطه ای نداشته باشن
      اما به قول شما شاید در استاندارهای مختلف ازش استفاده بشه.مثل همین که گفتی:
      که یعنی تو این پهنای باند خاص EIRP بیشتر از مقدار ذکرشده نشه. پس میشه نتیجه گرفت ارتباط پهنای باند و EIRP را فقط استاندارد ها تعیین میکنند و EIRP خودش به فرکانس ربطی نداره و فقط به اون سه تا جز که تو فرمول ERP بود بستگی داره
      که از نظر من هم باید همینطور باشه. (اگه اشتباهه دوستان بگن)

جالبه تو لینکاتون به جمله ی زیر برخوردم:
      Information for antenna building: 1/2 wavelength is 61mm, and 1/4 wavelength is 30.5mm.
      پس یعنی بسته به نوع آنتن ، طولش باید نصف طول موج یا یک چهارم طول موج باشه . که در فرکانس 2.4 مقادیر به ترتیب میشه حدود 61 میلیمتر و 30.5 میلیمتر. ( خوب این دو نوع آنتن چین؟ کدوم دونوع؟)
      آره. درسته. آنتن های مختلف فرق دارن.
      بازهم باید اظهار عجز کنم در قسمت آنتن.
      فقط دو تا لینک میذارم، انشالله مفیده:
      http://6alpha.blogfa.com/post-100.aspx
      http://alielectric.mihanblog.com/post/13
      دومیه مطالب جالبی داره داخلش

پس میشه نتیجه ی زیر را گرفت:
      در ISM band پهنای کلی باند 83.5 مگاهرتز است که میتونیم این باند را بسته به تمایل و هزینه های گیرنده(فیلتر) به چند زیر باند تقسیم کنیم . با توجه به لینک هایی که در قسمت 1 دادید ولینک زیر:
      http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11
      فرستنده هایی که این پهنای باند را به 13 ( یه جا گفته 13 یه جا گفته 14) (تو لینک بالا گفته 14 ولی 14همیش ،یه تیکه گندش خارج از ISM band است.
      آره درسته!
      هرچند که خیلیا بازهم اینو رعایت نمیکنن!
      یه کم اینورتر یه کم اونطرف تر هم داده رد و بدل میکنن.
      اصلا بعضی ها زیر آبی هم میرن! بماند ...

سوال : چرا اینجا اینقدر روهم رو هم افتاده ، در صورتی که در nRF اینطور نیست ( 1 مگ 1مگ جدا جدا شده که هیچکدومش رو هم نیست) (چرا تو استاندارد non-overlapping نیست و روهم روهم افتاده؟ )
      شاید بخاطر این باشه که چون در این باند از مدولاسیون OFDM استفاده میشه (دراستاندارد 802.11) که در این مدلاسیون هر پهنای باند، خودش به زیر باندهایی تقسیم میشه. لینک رو ببین:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Orthogonal_frequency-division_multiplexing
      البته در همون لینک http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11 توضیحاتی در قسمت Channel spacing within the 2.4 GHz band داده. یه نگاهی بکن. یه کم بحثش مفصل میشه.
      ...
      :nerd:

دیدگاه

پاسخ 75:

اول از همه یک تعریف برای برهه ی زمانی میگم که فکرمون یکی شه: برهه زمانی ، بازه ی زمانی است که یک بیت به خود اختصاص میدهد ، که برای مثالی که فرمودید : برهه زمانی= 100 میکرو ثانیه است.( باتوجه به 10000bps )
        پس میشه نظریه محو شدگی(ارتباط سرعت و برد) ، که قبلا مطرح شد و مورد تایید شما قرار گرفت، را باتوجه به این پستتون به صورت زیر نوشت:
        با توجه به فرستادن بیت ها به صورت یکی در میان یک و صفر ، پس فرکانس روی آنتن هر 1 برهه ی زمانی یک بار عوض میشود( هر 100 میکرو ثانیه یکبار) (البته با فرض استفاده نکردن از فیلتر گاوسی)
        پس در این صورت اگر یک نویز با طول زمانیه بیش از 100 میکروثانیه به طوری که قدرتش از موج ما زیاد تر باشه ، در محیط بوجود بیاد، حداقل یک بیت را خراب میکنه و در نتیجه پکت را خراب میکنه .
        ( پس باید گیرنده طوری طراحی بشه که با خراب شدن یک بیت کل پکت را بریزه دور ( چون بیتی در این زمان برای گیرنده آشکار نمیشه) ( نمیتونه که خودش بیت رو حدس بزنه چی بوده :دی)
        در مورد محو شوندگی یک تعریفی رو در جایی دیدم، باید اینجا بگم، تا ذهنمون بازتر بشه:
        یکی از مشکلاتی که برای سیگنالهایی که به صورت بیسیم میرن و میان ایجاد میشه اینه که دچار چند مسیری میشن! یعنی سیگنال به اینطرف اونطرف میخوره، در گیرنده امکان داره که سیگنال از چند مسیر مختلف اومده باشه! حالا اگه در گیرنده دو تا سیگنال با فازهای مخالف برسن، همدیگر رو نابود میکنن! سیگنال محو میشه :twisted:
        لینک زیر هم ببین: http://en.wikipedia.org/wiki/Fading
        آره دیگه! اگه قدرت نویز زیاد باشه، در صورتی که گیرنده ی بدبخت نتونه بفهمه، خطا پیش میاد دیگه!
        اما اینکه گیرنده کل پکت رو دور بریزه!
        نه! :mrgreen:
        چرا؟
        بستگی به موارد مختلفی داره!
        در برخی از روش های کدینگ، زمانی که به سیگنال اصلی check bit اضافه میشه، این بیت های اضافه دو کار میتونن بکنن:
        1: تشخیص خطا
        2: تصحیح خطا
        در برخی از روش های کدینگ، مثلا فرض کن یک ارسال 1024 بایتی داری! که از این 1024 تا، 800 بیتش داده اصلی و بقیه ش یعنی 224 تاش برای تشخیص و تصحیح کد باشن! امکان داره مثلا در یک روشی، با 224 تا بیت اضافه، 150 تا بیت خطا شناسایی بشه و 80 تاش تصحیح بشه!!!!!!!!!
        یعنی در ارسال 1024 بیت که فقط 800تاش داده ی اصلی هستن، اگر در 80 بیت از این داده خطا رخ بده، اصلاح میشه. همچنین تا 150 بیت هم اگه خطا رخ بده، میتونه اعلام کنه که: آهای! دباره بفرست!

تو حالت بالا زیاد تاثیر نویز حاد نیست (چون گیرنده پکت را میریزه دور(انگار نه انگار چیزی دریافت کرده))ولی اگر نویز طوری باشه که یک لحظه بیاد و فرکانس بیت کنونی را طوری تغییر بده که بره تو حوضه ی فرکانس مخالفش (اگه بیت 0 باشه بره تو حوزه 1 و اگه یک باشه بره تو حوزه 0 ) بدون اینکه گیرنده بفهمه ، پکت اشتباه دریافت میکنه که این خیلی بده .( البته خوشبختانه تو nrf با روش tcp و acknowledgement این مشکل حل میشه)
        تمام بحث های بالا که گفتم، برای همینه که اگه خطا رخ داد، تشخیص داده بشه یا تصحیح بشه!
        نکته: همواره تعداد بیت های تشخیصی، بیشتر مساوی تعداد بیتهای تصحیحی است.

پس اینجوریه که گیرنده همیشه به اندازه ی یک برهه ی زمانی منتظر رسیدن بیت میشه و در صورتی که تو این زمان بیت نرسه ، هرچی دریافت کرده رو بیخیال میشه. پس در صورتی که سرعت را در فرستادن کم کنیم درنتیجه برهه زمانی افزایش پیدا میکنه ، در نتیجه گیرنده بیشتر منتظر رسیدن بیت میمونه ، درنتیجه محوشدگی کم میشه. :دی
        حالا اگه بیت هامون هرچی دیگه هم باشه(و مرتب نباشه) بازهم این قضیه استوار است.
        دیدی بالاخره مجبور شدی سرعت رو کم بکنی! :rolleyes:
        یادته گفته بودم حتی اگه به جای تک بیت تک بیت هم داده ها رو 2 بیت 2 بیت بفرستیم
        اما بنا به دلایلی، سرعت دوبرابر بیشتر نمیشه!

... :read:

دیدگاه

پاسخ 76:

در مورد سیگنالهای دیجیتال بحث بسیار مفصله!
          درسی هست به نام DSP یا Digital Signal Processing
          با خوندن این درس و درس "مخابرات دیجیتال پیشرفته"
          میتونی بیت ها رو از زمانی که در لایه ی 7 مدل OSI تولید میشن (به صورت مجازی)
          تا وقتی که به لایه ی 1 میرسن (فیزیکال) دنبال کنیشون!
          بعد بشینی سر خروجی لایه ی 1، حالا میخواد لینک ارتباطیت بیسیم باشه یا با سیم!
          هر بیتی که خواست انتقال پیدا کنه، سوارش بشی باهاش بری!
          بعدش توی گیرنده پیاده بشی!
          تک تک لایه ها رو بالا بری تا برسی به لایه ی 7، آخرشم سرت رو از مانیتور بیرون کنی و بگی: ، :job: ، I am Here :bye
          اینی که گفتم، قابلیت اینو داره که به صورت یک انیمیشن ساخته بشه
          اگه کسی سرمایه گذاری بکنه، من حاضرم سناریو یا فیلنامه ش رو بنویسم!
          (کاملا جدی گفتما)
          یک انبمیشن بود، یک معلم با توبوس مدرسه بچه ها رو به جاهای گوناگون میبرد: زیر زمین، توی بدن، کنار سوسک ها و ... خانم فریزل
          http://www.retroland.com/wp-content/...650x300_a0.jpg

پاسخ 77:

پس:
          1 - سیگنال باند پایه = سیگنال اصلی = سیگنال داده = مدوله کننده = فرکانس دادن بیت ها به از قسمت دیجیتال به بخش آنالوگ
          قضیه : فرکانس این سیگنال با تغییر داده ها به صورت مداوم عوض میشود .
          2- فرکانس حامل = فرکانس کریر = فرکانس مرکزی کانالی که الان داریم توش اطلاعات را میفرستیم
          3-سیگنال مودوله شده= سیگنال خروجی مودولاتور : که از اون دوتا فرکانس (برای تمایز 0 و 1 ) تشکیل شده.
          درسته؟
          آره! کاملا درسته، آفرین
          و در مورد :"قضیه : فرکانس این سیگنال با تغییر داده ها به صورت مداوم عوض میشود"
          درسته، برای تحلیل فرکانسیش باید از FFT استفاده کرد!

*نکته: ربطی به اینجا نداره، اما میترسم بعدا یادم بره:
          سیگنال گسسته، با سیگنال دیجیتال متفاوته!
          اگه سیگنال گسسته کوانتیزه بشه، میشه سیگنال دیجیتال!
          اگه سیگنال پیوسته نمونه برداری بشه میشه سیگنال گسسته!
          از پیوسته به دیجیتال: نمونه برداری-->کوانتیزاسیون
          ...
          :read:

دیدگاه

در مورد 78:

با این پستتون هم به یک نتیجه گیری خوب و مسرت بخش(درست نوشتم؟ :دی) رسیدم.
            درسته

در قالب یک پروژه میگم:
            به عنوان مثال ما الان یک پروژه داریم که یک دوربین امنیتی را به صورت بیسیم در یک محیط خراب ، بایستی real time مشاهده کنیم:
            خوب در اینجا 2 مساله هست :
            1- سرعت بالا برای انتقال باید داشته باشیم
            2- محیط پر از نویزه
            اگه بخوایم سرعت تحویل داده از بخش دیجیتال به آنالوگ( مربعی) را زیاد کنیم چی میشه؟ اره همون محوشدگی به دلیل وجود نویز زیاد
            اگه بخوایم برای جلوگیری از نویز گرفتن سرعت را کم کنیم ، چی میشه؟؟ بله دیگه real time دوربین رو نداریم
            خوب باید چی کار کرد؟
            اینجاست که به یک نکته ی بسیار مهم میرسیم:
            پول حلال مشکلات است :دی
            اصن یه وضی!
            پول چه کارا که نمیکنه! :eek:
            سر کیسه که شل بشه، لامصب راه ها باز میشه!
            میدونی مثه چی میمونه؟ مثه اینکه توی یک محیط پر از مه هستی، اصلا اطرافت رو نمیبینی،
            به محض اینکه سر کیسه شل میشه، مه رقیقتر میشه!
            هرچی شل تر بشه، قیق تر میشه!
            یه دفعه میبینی: اااااا! هوا که آفتابیه

اینجاست که باید از روش بالا استفاده کرد و مثلا 8 تا فیلتر در گیرنده ساخت .( این یعنی هزینه زیادتر)
            ولی دیدیم که نمیشه اینها را جوری ساخت که تو باند های کنار هم باشه
            خوب حالا چی کار کنیم ، پول دادیم 8 تا فیلتر ساختیم ، حالا نمیشه یعنی؟؟؟
            نه نه پول حلال همه ی مشکلات است:
            پول میدیم یک پهنای باند زیاد اجاره میکنیم. و میایم این پهنای باند را فقط به یک کانال اختصاص میدهیم (شاید بقیه مسخره مون کنن ، میگن طرف رفته پهنای باند به این کلفتی اجاره کرده و کلش را یک کانال تعریف کرده. ولی ما میدونیم میخوایم چیکار کنیم)
            دقیقا همینه!
            حالا میبینی چرا وقتی میریم ADSL میخریم میگه اگه سرعت 1Mbps بخوای n تومن. اگه 2Mbps بخوای 1.5n تومان. اگه [glow=red,2,300]پهنای باند اختصاصی[/glow] هم بخوای، بله، بفرمایید، در خدمتیم، ... قابل شما رو نداره... باشه حالا... مهمون ما... قابل نداره والا... فقط خدا تومن... همین

حالا که فیلترهای با دقتهای زیاد تو بازار نیست از همون فیلترهای معمولی استفاده میکنیم و بجاش فاصلشون رو زیاد میگیریم. پهنای باند کانالمون که گسترده است ، پس میتونیم. درسته؟
            عمدا نوشته بودم: "[glow=red,2,300]توی بازار نیست[/glow]" چون در جاهای دیگه هست! (البته بازهم محدودیت هست، نه اینکه ایده آل باشه)
            اما خب شاید دسترسی بهش سخت تر باشه!
            اما کجا؟ مثلا شما برو پروژه های صنایع دفاع رو نگاه کن! ... بگذریم

*توجه: من اعتقاد دارم هر کشوری باید از نظر نظامی، پول خرج کنه! خوشبختانه در ایران صورت میگیره.

*نکته: تکنولوژی صنایع نظامی آمریکا به طور معمول 30 تا 50 سال از دنیا جلوتره! بعد از گذشت زمان، یه دفعه گندش در میاد! (دلایل مختلفی داره)

اما بحثافزایش پهنای باندی که گفتی، با اون فرضیاتی هم که گفتی، بله درسته آفرین
            ...
            خیلی خوبه که مطالب رو خیلی خوب دریافت کردی و نتیجه گیری هات هم خیلی خوبن :nice:

اما پست 79 چی میگه:

در مورد تولید موج سینوسی از مربعی، خیلی به فیلتر گاوسی هم نیازی نیست!
            یک فیلتر معمولی با سلف و خازن هم میشه ساخت تا مربعی به سینوس تبدیل شه.
            اما بازهم مثه همیشه: اگه بخوایم sPWM خوبی داشته باشیم: هزینه!

چطور میتونیم پهنای باند مدار را بفهیم؟
            (اگر مربوط به طراحی میشه ، میخواید اینجا جواب ندید و بزارید هر وقت به طراحی رسیدیم جواب بدید) اینطوری بهتر نیست؟
            روش های مختلفی هست:
            - شبیه سازی در نرم افزار
            - نوشتن رابطه مدار و تحلیل پاسخ ضربه ی آن!
            در صورتی که المان های مدار رو ندونیم چی؟
            پاسخ: با فرض دونستن اینکه میدونیم ورودی مدار چیه و کجاست، خروجی مدار چیه و کجاست
            و فرض اینکه میدونیم ولتاژ ورودی یا جریان ورودی چقدر باید باشه
            میایم از روش سوئیپ فرکانسی استفاده میکنیم به کمک اسیلوسکوپ! :applause:
            توضیحاتش کمی مفصله

:nerd:

دیدگاه

میایم سراغ 80:

در رابطه با OFDM نرسیدم لینک ها را بخونم ، هر وقت خوندم سوالات را میپرسم.( البته تو شبکه ما یک مبحث در رابطه با FDM داشتیم که روبروی TDM قرار میگرفت ( برای اشتراک گذاری یک لینک) ایشالله بعد از خوندن سوالات را بیان میکنم)
              یه چند تا لینک گذاشته بودم. بازهم میذارم:
              http://www.adv-radio-sci.net/3/27/20...-3-27-2005.pdf
              و
              http://web.ee.ccu.edu.tw/~wl/ofdm/pd...0of%20OFDM.pdf
              درواقع OFDM اینه: Orthogonal FDM یعنی FDM متعامد...

در رابطه با IDLE که فرمودید و همزمان سازی :
              میخوام یکم شیطونی کنم.
              فرض کنیم میخوایم یک فرستنده گیرنده بسازیم، خوب در رابطه با همزمان سازی و .... در دو طرف برهه ی زمانی را تعیین میکنیم (برهه زمان: بازه زمانی که یک بیت رو آنتن است) خوب میمونه جدا کردن IDLE از 0 و 1 ( یعنی کی داریم اطلاعات میفرستیم) - همون طور که فرمودید و تو شبکه هم خیلی خیلی استفاده میشه ، میشه از preamble ( مقدمه ) استفاده کرد (من خودم خیلی استفاده میکردم ولی علتش رو نمیدونستم - از یکی از اساتیدم پرسیدم که معلوم بود نمیدونست و سربالا جواب داد و منم بخطر همین دیگه پیگیرش نشدم) (تو nrf هم از همین روش استفاده شده)
              پس وقتی خط IDLE است ، در اصل رو آنتن چیزی فرستاده نمیشود و وقتی فرستنده بخواد چیزی بفرسته ، یه بایت به عنوان preamble میفرسته و پشت بندش اطلاعات فرستاده میشه.
              یادتونه گفتم میخوام شیطونی کنم؟؟
              فرض میگیریم گردن ما کلفته و اگه محیط را با فرستنده قهوه ای کنیم (همش رو آنتن یک موج تولید بشه ) ،کسی کار به کارمون نداره.
              حالا برای اینکار به جای ایجاد دو فرکانس در پهنای باند ، برای ایجاد 0 و 1 ؛ سه فرکانس بفرستیم برای 0 و 1 و IDLE ،
              اینجوری هم هزینه ی گیرنده (3 تا فیلتر) و هم هزینه ی پهنای باند میره بالا . یعنی گند زدیم به طراحی.
              هم داریم دائم در محیط سیگنال میندازیم . یعنی گند زدیم به محیط.
              تنها سودی که داره اینه که نیاز به مقدمه و stop bit و ... نیست.( و فقط یک سربار ( overhead ) کوچیک را حذف کردیم)
              آخ که چقدر خرابکاری حال میده :twisted:
              البته من که گردنم از مو باریک تره :rolleyes:
              عمرا هم جرات کنم پارازیت بندازم
              نه! از یک جنبه دیگه اگه نگاه کنی، سودی نداره اصلا!
              میدونی چرا؟
              اصلا نیازی به فرستادن IDLE نیست خب!
              چرا بیایم این کار رو بکنیم؟ و چرا بیایم سه تا فیلتر بذاریم؟
              البته با اینکار، هم نیازی به ارسال preamble نیست
              هم بیت های stop و start
              همون 2 تا فیلتر رو میذاریم
              و شرط میکنیم که: برای 0 و 1 ، حتما سیگنالی ارسال بشه!
              اینطور نباشه که مثه OOK زمانی که 0 میاد سیگنال مثه IDLE باشه!
              در اینصورت هر لحظه داده بیاد گیرنده دریافت میکنه
              اما!
              دیگه نه تشخیص خطایی و نه تصحیح خطایی و ...
              آخه بنده خدا از کجا بدونه که آیا این داده ای که به دستش رسیده
              کامل به دستش رسیده
              یا مثلا یکی دو بیت تو راه گم شده!
              همیشه فرض میکنه بعد از دریافت یک پکت مثلا 16 تایی پکت بعدی میاد
              حالا سیستم هوشمند هم نباشه
              پکت اول 15 تاش بیاد. این گیرنده منتظر 16 امیه!
              اونوقت اولین بیت پکت دم میشه آخرین بیت پکت اول و همه چی ... واویلا!
              این و گفتم به عنوان یک نمونه از مشکلات!
              یعنی قابلیت اطمینان کمتر میشه دیگه!

*نکته: در بسیاری از سیستم ها، گیرنده فرکانس ارسال داده ی دیجیتال، یا همون بیت ریت رو، از preamble استخراج میکنه! یعنی اصلا نیازی نیست به گیرنده بگی من بیت ریتم چقدره! فقط براش preamble بفرست، خودش میفهمه که چقدره!
              هان؟ چیه؟ به این مدارا نمیخوره باهوش باشن؟
              همه ش قلقلکم میاد چیزای جدید بگم :nerd:

دیدگاه

در مورد 81:

فقط من الان دیگه به آنالوگ و فیلتر عزیزم ، اعتقاد پیدا کردم.
                چون عمرا نمیشه با دیجیتال کار فیلتر رو کرد ، دیجیتال در مبحث سیگنال فقط یک دید سطحی داره. این همه موج رو مگه میشه با دیجیتال فیلتر کرد ( لول . چقدر دیدم قبلا بد بود)
                همچنین به فوریه ایمان آوردم. خودش فهمیده این همه موج داریم که تازه بعدم گفته اینا از چه موج هایی بوجود اومدند؟ جلل الخالق. فهمیدن این قضیه سخته چه برسه به کشف کردنش.
                به درگاه خداوند توبه کن و از انالوگ حلالیت بطلب :nice:
                البته و صدالبته بحثی داریم به نام:
                فیلترهای دیجیتال!
                یه بحثیه اونورش نا پیدا!
                یک قسمتی از درس DSP (پردازش سیگنال دیجیتال) همین فیلترهای دیجیتاله!
                اگه یه نفر فیلترهای آنالوگ رو خوب بفهمه
                مباحث پردازش دیجیتال رو هم بهمه
                تازه میتونه به این بحث ورود پیدا کنه!
                یادمه جلسات اول که استاد درس میداد هم اینطوری بودیم :eek: oo:
                در زمان امتحان هم نصف بچه ها: :angry:
                بعد از امتحان هم، همونا: :cry2:
                بعد مثلا ماکزیمم نمره کلاس میشد 15! اینطوری بود طرف: :wow:
                بعد استاد لطفی مینمود و پروژه و ... تعریف میکرد تا برسونه به 18 (اونماکزیمم رو)
                البته این رو هم ذکر کنم: امتحان همه چیز باز! بود و تقلب آزاد!
                دو تا سنگ کنار هم میذاشتی 8 بیت ازشون اطلاعات در میومد، از دانشجوها که هیچی :NO:
                ایناروگفتم یک تفریحی باشه.
                سیستم های دیجیتال هم فیلتر دارن، اما خیلی متفاوته با آنالوگ، خیلی.
                در مورد فوریه هم بد نیست بدنیم: ژوزف فوریه این کار رو ابتدا در حوزه ی مکانیک انجام داده.
                به احترامش چند تا لینک بذارم:
                http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%98%...B1%DB%8C%D9%87

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%...B1%DB%8C%D9%87

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%...B1%DB%8C%D9%87

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%...B1%DB%8C%D9%87

... :read:

دیدگاه

در پست 82 آمده است:

خوب در رابطه با فیلتر میان گذر که دارای دو فرکانس قطع : یکی بالا یکی پایین دارد.
                  و فرمودید فرکانس قطع فرکانسیه که توان خروجی نصف توان ورودی باشه ( چرا بیشتر؟ - تو عکس میگه دقیقا نصفش یهنی وقتی ورودی توانش 0 دسیبل باشه ، فرکانسی قطع میشه فرکانسی که بعد از رد شدن از فیلتر توانش شده 3- دسیبل) (البته تو ماشین حساب زدم 3- دقیق نیم میلی وات نمیشه ، به خاطر همین از کلمه بیشتر استفاده کردید؟ یعنی انقدر دقیق؟!!!)
                  یک اشتباه لپی کوچولو بوده! :rolleyes:
                  الان که دیدم، متوجه اشتباهم شدم. مرسی همون که شما میگی درسته
                  فرکانس قطع: فرکانسی که در اون توان سیگنال خروجی نصف توان سیگنال ورودی میشه.
                  10 تا لوگاریتم 0.5 که میشه: 3.0102999-

راستی کاش وقتی عکس میزارید ، اگه مولفه های محورهای عمودی و افقی در خود عکس نشان نداده شده - قبلش بفرمایید که چی به چیه (مثلا در عکس اولی که گذاشتیم مولفه ی محور عمودی که طبق صحبتاتون میشه نتیجه گرفت دامنه موج است ( ولت) نشان داده نشده)
                  نیگا نیگا ، چقدر این دامنه ( ولت) و توان ( میلی وات) با هم ربط دارند.(بی پدرا اسی اینگار از یه مادر زایده شدن)
                  البته تو پست 50 قسمت دوم رابطه ی نزدیک این دوتا مولفه را فرمودید( p= ( a^2)/2 )
                  چشم انشالله دقت میکنم برای پست های دیگه اگه تصویر گذاشتم بگم که محورها چی هستن :agree:
                  نتیجه گیری درسته: اون محور دامنه ست.
                  اینی که میگی: به هم ربط دارن میدونی بخاطر چیه؟
                  وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت. که میشه با نگاهی موشکافانه، خیلی از حقایق این دنیا رو به هم مرتبط کرد!
                  یکی از اساتیدمون میگفت: ما "علوم" نداریم، "علم" داریم. همه شون یکین! فقط هرکدومشون از دید دیگه ای به قضیه نگاه میکنن! :nerd:

سوال اساسی :
                  میدونیم که این فیلتر میان گذر تو گیرنده است ، فرض میکنیم طبق اون عکس ما یک موج در بازه ی B دریافت کردیم خوب فیلترم گذروندشو تو خروجی گذاشت . پس موج دقیقا با مقدار دامنه و توانی که به فیلتر رسیده از فیلتر رد میشه . و برای گیرنده آشکار میشه. صد در صد موج هایی که تو بازه ی فرکانسی B هستند از نظر توان و دامنه انواع و اقسامند ( کوچیک و بزرگ) ولی مگه میشه همشون برا گیرنده آشکار بشه؟ پس اگر اینطوره یکی میاد از کره ماه یک سیگنال با توان 0 دسیبل میفرسته ، میادو میاد و میاد ، چون راه دور طی کرده هی توانش افت میکنه تا برسه به مثلا 100- دسیبل ( یعنی یه چیر ریز ، اصلا اپسیلونم نیست) حالا که به گیرنده میرسه منطقا نباید شناسایی بشه . فکر میکنم این محدودیت به جنس گیرنده (هرچی پول میدی آش میخوری) بستگی دارد. حسم میگه این با سوالم واقع در آخر پست شماره ی 4 که سهوا پاسخ داده نشده ، ربطهایی پیدا میکنه!!! درسته؟
                  در مورد اینکه چه توانی از موج دریافتی رد بشه بستگی به فیلتر داره!
                  باز یه بحث جدید!!!
                  فیلتر ها از این حیث، دو نوع هستن:
                  - اکتیو active (فعال)
                  - پسیو passive (غیر فعال)
                  فیلترهای اکتیو قابلیت تقویت سیگنال رو دارن!
                  حالا میخوام یه بحثی رو باز کنم مطمئنم بعد از خوندنش کلی ذوق میکنی!
                  یه زمانی در یکی از پست ها گفته بودی: حساسیت گیرنده در دمدولاتور چیه؟
                  یعنی همون پست شماره 4
                  یادته؟
                  الان میخوام جواب بدم!
                  گفته بود مثلا:
                  􀁘 -82dBm sensitivity at 2Mbps
                  خب بذار اول همین 82dbm- رو حساب کنیم: میشه 6.31 پیکو وات! یعنی 6.31 در 10 به توان 12- !
                  :angry:
                  (چطوری کار میکنه؟ )
                  خب یعنی موجی که انقدر توان داشته باشه رو دریافت میکنه!
                  البته اصلا غیر معقول هم نیست!
                  موجهای فرکانس بالا در محیط های مادی به شدت تضعیف میشن!
                  اما یادمون باشه فرکانس که بالامیره، اگه توانشون زیاد باشه
                  قدرت نفوذ در بدن پیدا میکنن و سرطانزا میشن! :cry2:
                  در بلوک دیاگرام nrf یک بلوکی هست به نام LNA یعنی: Low Noise Amplifire
                  که خب تقویت کننده ی قابل تنظیمیه.
                  اما این تقویت کننده سیگنال رو همو پهنای باندی که پهش بگیم تقویت میکنه
                  و بقیه سیگنال ها هیچی!
                  حالا یکی این وسط بیاد یه سیگنال مزاحم بفرسته،
                  بستگی به مقدار توانش داره دیگه!
                  بعدشم یادمون هست که گیرنده دو تا فیلتر داره برای آشکارسازی: fc+fd و fc-fd
                  خب پس چی شد؟
                  یعنی اینکه سیگنال هایی که هرجند ضعیف در پهنای باند B باشن تقویت میشن
                  (در واقع یک فیلتر اکتیو نیازه ها!)
                  و از بین همه ی اینها اون دو تا fc+fd و fc-fd در صورت وجود داشتن شناسایی میشن

ادامه دارد انشالله... :read:

دیدگاه

سلام
                    با عرض معذرت از تاخیر دو روزه.
                    ادامه ی پاسخ 82:

بریم به ادامه ی فرمایشاتتون:( زیر عکس دوم که قرار دادید)
                    پس با توجه به فرمایشاتتون فرمول زیر صادقه:
                    band width = pass band + transition band
                    که هرچه transition band مقدارش به صفر میل کنه ، فیلتر ایده آل تره.
                    خوب پس عکس زیر میشه ترکیب عکس قسمت اول با صحبت های قسمت دوم:
                    http://mortazavi91.persiangig.com/image/Bandwidth_2.svg.png
                    B هم که پهنای بانده.( فاصله ی دو فرکانس قطع)
                    خب در مورد پهنای باند، اون فرمولی که شما نوشتی باید کمی اصلاح بشه
                    چرا؟
                    چون الان تعاریف رو یکبار دیگه مینویسم
                    و میبینیم که چه ارتباطی با هم دارن
                    قبل از تعاریف، شکل های زیر رو ببینید:
                    http://mwrf.com/site-files/mwrf.com/.../Figure_01.gif
                    و
                    http://www.barrgroup.com/images/arti...erResponse.gif
                    و اما تعاریف چیه؟ (این تعاریف رو برای فیلتر میانگذر مینویسم، برای فیلترهای دیگه نیز کمی مشابه خواهد بود)
                    پهنای باند: فاصله ی بین فرکانس قطع پایین و فرکانس قطع بالای فیلتر.
                    اما فرکانس قطع چیه؟ فرکانسیه که در اون فرکانس، دامنه ی سیگنال خروجی 0.7 دامنه ی سیگنال ورودی میشه
                    به عبارت دیگه سیگنال خروجی توانش نصف سیگنال ورودی خواهد بود.
                    باند گذر (انتقال): پهنای باندی که در اون دامنه سیگنال خروجی بین 10 درصد تا 90 درصد سیگنال ورودیه.
                    پس میبینیم که نمیشه این دو تا رو (باند گذر و پهنای باند) با هم مرج کردشون و بهشون گفت باند عبور.
                    چرا؟ چون باند عبور همون مقدار پهنای باند رو اختیار میکنه.
                    بنابراین پهنای باند، باند گذر (انتقال) و باند عبور مشخص شد.
                    در مورد فیلترهای ایده آل: بله، هرچی باند گذر (انتقال) کوچیکتر باشه فیلتر ایده آل تر خواهد بود

راستی این فیلتر که خودتون مثال زدید، چجوریاست؟ یعنی از چه قوطی بقالی پیدا شده که نصفش باند گذره؟ :دی . این کیفیتش بده دیگه؟
                    در رابطه با این قسمت ، فقط جمله ی زیر را نگاه کنید بگید درسته یانه:
                    در فیلتر میان گذر در گیرنده ، درصورتی که فرکانسی دریافت شد و در باند گذر بود ، یعنی ما میخوایم این فرکانس دریافت بشه(چون تو پهنای باندمونه) ولی فیلتر بیشعور میاد دامنش را کاهش میده. پس در نتیجه بهتره فرستنده ای که میسازیم یه جوری بسازیم که موج هاش در باند گذر نیفته که تضعیف بشه و یه جوری بسازیم که بیفته تو pass band
                    آره دیگه! برخی فیلترها خیلی غیر ایده آل هستن!
                    مخصوصا فیلترهای خازنی مرتبه اول!
                    اما خب مثه همیشه! فیلتر خوب میخوای؟ پول وده (پول زور وده)
                    در مورد اونجمله و فیلتر بیشعور! :eek: هم درست گفتی شما!
                    اما خب بنده خدا دست خدش نیست فیلتر!
                    گناه داره، بهش اینجوری نگو. الان اینجوری شده: :cry2:
                    نه فیلتر جان، ناراحت نباش :cry:
                    خودمون درستت میکنیم.
                    چطوری؟
                    خب ایرادی نداره، مرتبه ی فیلتر رو بالا میبریم
                    (استفاده از قطعات بشتر، افزایش تاخیر)
                    و همچنین از قطعات الکتریکی دقیقتر استفاده میکنیم
                    فیلترجانمون باند گذرش کوچیک میشه!
                    اونوقت اگه ما نیاز به قیلتر داریم، فیلتر ایده آل تر با پهنای باند بیشتر طراحی میکنیم
                    دیگه فیلترمون هم همیشه خوشحاله :wow:

پس باید اینجا یک مصالحه بین کیفیت فیلتر(که برامون هزینه ی قطعات و... داره) و پهنای باند(که باز هم برامون هزینه داره(اجاره) ) داشته باشیم.(هزینه ی فیلتر در گیرنده است و هزینه ی پهنای باند در فرستنده چون میخوایم یه جوری بسازیمش که موج هاش در باند گذر نیفته پس باید سر کیسه رو شل کنیم)
                    کلا باید سر کیسه رو شل کنیم دیگه
                    آره، همواره چنین مصالحه trade off هایی وجود داره
                    که خودمون با توجه با اهمیت موضوع و جیبمون و یه عالمه پارامتر دیگه
                    تعیین کنیم که کلا چه سیستمی باید طراحی بشه.

*نکته: این بهینه سازیها، توسط دوستان ما در ریاضیات کاربردی، گرایشهایی مثه تحقیق در عملیات و ...، به سهولت انجام میشه
                    ...

دیدگاه

الان رسیدیم به پاسخ 83:

ضرب میشه یعنی فرکانساشون ضرب میشه(اگه فرکانس تغییر کنه که دیگه از بازه ی پهنای باند فیلتر واقع در گیرنده خارج میشه! اصلا دیگه نمیشه گرفتش!)؟؟؟!!!! اینکه خیلی بده. یه باره بگو بدبختیم
                      پس اگه بخوایم یه فرستنده گیرنده طراحی کنیم ، باید بریم یه جا که هیچ موجی نباشه، بعد بدون اینکه نفس بکشیم ، تستش کنیم.
                      خوب ما فرض میگیریم همون طور که در بالا گفتم اینقدر وضع و اوضاع محیط بده ، که موج ما از دید گیرنده کلا خارج میشه( ازاین به بعد من منظورم از دید گیرنده = pass band فیلتر میان گذر در گیرنده)
                      سیگنالها در هم ضرب میشن!
                      مشکلی که در ضرب سیگنالها در اینجا ازش یاد میکنیم
                      یک خاصیتیه که در مدولاسیون به خوبی ازش استفاده میشه!
                      ضرب سیگنال ها هم خوبه هم بد oo:
                      زمانی که برای ما مفید باشه، مثه برخی مدولاسیونها، ضرب سیگنال خوبه
                      زمانی که برای ما مفید نباشه و ناخواسته باشه و هزینه بذاره رو دستمون، ازش خوشمون نمیاد! مثه نویزهای ضرب شونده!
                      نه دیگه اینقدر هم که بریم یه جای دیگه :rolleyes:
                      تمهیداتی هست که به کار برده میشه
                      اصلا پیشرفت علم مخابرات اونم از نوع دیجیتال یک قسمتش همین بحث هاست!
                      اینکه در این واویلا چه طوری سیگنال به سلامت دست گیرنده برسه!
                      حالا ببین ما مهندسای مخابرات (خودشیفتگی) چقدر زحمت میکشیم :rolleyes:

خوب با این فرض میریم به ادامه ی صحبتاتون:
                      الان که میخوام اینو تایپ کنم در پوست خود نمی گنجم. :دی ( آخرش بتون میگم چرا)
                      یادتونه من خیلی نگرانه تاثیر تیک تیک ساعت اتاقم روی سیگنال های مودم وایرلسم بودم؟
                      خوب فرض میکنیم من الان سه تا چیز تو اتاقی که هستم دارم(فرض میکنیم بقیه سیگنال ها حذف بشن):
                      1- یه ساعت که هر ثانیه یک بار میگه تیک .. (خیلی هم رو اعصابه :دی)
                      2- یک مودم وایرلس
                      3- لپ تاپ
                      خوب حالا ما این 3 تا چیز را به شکل زیر تعبیر میکنیم:
                      1- ساعت = عامل مزاحم و خراب کننده ی محیط
                      2- اکسس پوینت داخل مودم به عنوان فرستنده ی اطلاعات مفید
                      3- کارت wifi موجود در لپتاپم به عنوان گیرنده که روی پهنای باند مورد نظر اکسس پوینت تنظیم شده
                      الان من میدونم چرا با اینکه ساعت عامل مزاحمه ولی باز هم ارتباط بین فرستنده و گیرنده برقرار میشه.
                      بله .... ساعت 1 ثانیه یک بار تیک تیک میکنه ولی گیرنده همیشه آماده ی دریافت اطلاعات است .
                      به عنوان مثال فرستنده الان در حال فرستادن یک فرکانس خاص متناظر با بیت یک است، این موج در یک مدت معلومی سر آنتن است ( بسته به سرعت اطلاعاتی که به مودولاتور میدهیم)
                      خوب ساعت تیک تیک کنه مشکلی نداره فوق یک زمان خیلی کوتاه محیط را خراب میکنه ولی بالاخره محیط آروم میشه و موج با فرکانس مورد نظرمون به گیرنده میرسه.( حالا اینقدر تیک تیک کنه تا جونش بالا بیاد ، موج ما که بالاخره میرسه به هدف)
                      اتفاقا در چنین بحث هایی که آدم بعد از کلی کلنجار رفتن به نتیجه هایی میرسه
                      طبیعیه که در پوست خودش هم نگنجه :nice: مثلا اینطوری :wow:
                      آفرین، مثال قشنگی زدی
                      و نقش هرکدم از وسایل رو بخوبی بیان کردی.
                      مثالیکه زدی درسته
                      و این در حالیه که: سیگنال تیک تیک ساعت بتونه بر وی امواج ایرلس مودم
                      که داره برای لپ تاپ میفرسته، تاثیر مخرب بذاره!
                      اما در بسیاری از موارد بنابدلایلی اصلا تاثیر مخرب نمیذاره!
                      در برخی موارد هم اصلا تاثیر نمیذاره!
                      این که چه امواجی میتونن بر هم تاثیر بذارن
                      و اینکه چطوری بر هم تاثیر میذارن
                      خودش یک بحث مفصلی میطلبه.

نظریه 1 :
                      طبق قانون پایستگی ، هیچوقت موج های تولید شده در کل جهان از بین نمیرند، بلکه با خوردن اونها به در و دیوار و خراب شدنشون توسط همدیگه ، مولفه هاشون ضعیف و ضعیف تر میشه و تاثیرشون به عنوان موج مزاحم در محیط کم میشه،( مولفها شامل فرکانس ، دامنه و انرژی است) پس به خاطر همین یک موجی که اون کله دنیا تو آمریکا توسط یک فرستنده تولید میشه روی موج ما تاثیر نمیزاره( یعنی میزاره ولی خیلی خیلی خیلی کم به طوری که اینگار همون موج اصلی خودمونه و گیرنده هم دیگه اینقدر حساس نیست که حالیش شه و درست موج ما را برداشت میکنه)
                      من اون قسمت ویرایش رو خوندم که گفتی:
                      "ویرایش: الان که بیشتر فکر میکنم نتیجه 1 اشتباه است. :cry: چون اگه اینجور باشه مثلا اگه به مدت 5 ثانیه فریاد بزنیم ، باید ارتباط بین ، مودم و لپتاپ قطع بشه"
                      اتفاقا این موردی که در اینجا گفتی (نظریه 1) درسته
                      پایستگی سرجای خودش هست!
                      موج ها هم انرژی دارن!
                      پس از شکلی به شکل دیگر تبدیل میشن (یعنی میتونن تبدیل بشن)
                      اما تحت شرایطی سعی میکنیم برای کارهای ما (مثلا رسال دریافت بیسیم) تا اونجا که بتونیم
                      سیستمی طراحی کنیم که چنین چیزی رخ نده
                      همچنین در قسمت قبل هم توضیحاتی دادم که به اینجا هم مربوط میشه

نظریه 2 :
                      درصورتی که بخواییم برای 1 ساعت ، محیطی را خراب کنیم ، باید به طور مداوم به مدت یک ساعت موجی قوی تولید کنیم به طوری که همه ی امواج محیط را به طور مداوم خراب کند. (احیانا به این نمیگن پارازیت؟؟ به خدا درم حال میکنم - فقط نگید این نتایج و نظریه هام اشتباهه)
                      سوال: چطور میتوانیم موجی تولید کنیم که هیچ پارازیتی روش تاثیر نزاره؟( یعنی باید چه مولفه هاییش را تقویت کنیم؟ فرکانس که ثابته . میمونه دامنه و انرژی(توان) )
                      نظر خودم هم همون دامنه و انرژی است . پس به خاطر همینه که وقتی یک زمین کوب داره تو کوچه کار میکنه من صدای تیک تیکه ساعت رو نمیفهمم . چون اون دامنه و انژیش خیلی بیشتر از اینه و تیک تیک روش تاثیر نمیتونه بزاره)
                      فهمیدید چرا تو پوست خودم نمی گنجیدم؟ :دی
                      درسته :nice:
                      اصلا پارازیت که گفتی همینه دیگه
                      میان یک موج قوی در فرکانس هایی که دوست دارن، ایجاد میکنن!
                      مثلا فرض کن فرکانس فلان کانال 851 مگاهرتز تا 859 مگاهرتزه! (عددش همینطوری بودا)
                      (پهنای باند فرکانس های تلویزیونی معمولا 7 تا 9 مگاهرتزه.
                      تقسیم بندی ها و استاندارهای خاص خودشو داره)
                      و ما میخوام اون کانال رو خراب کنیم
                      میایم سیگنال های پارازیتی قوی در اون پهنای باند و فرکانس تولید میکنیم :twisted:
                      و اونایی که دارن اون کانال رو تماشا میکنن:

در مورد سوال: جواب رو خودت دادی
                      "یکی" از روش های مقابله با نویز، افزایش توان سیگنال ارسالیه!
                      در اینصورت دیگه نویزها و پارازیت ها تاثیر کمتری میذارن
                      نکته: هرچقدر توان بیشتر بشه، هزینه بالاتر میره ها!
                      و ما هم فهیدیم که چرا در پوست نمیگنجی :wow:
                      البته بنده خودمم زمانی که این درسا رو میخوندیم چنین حالت هایی داشتم :rolleyes:

دیدگاه

ادامه ی پاسخ 83:

پس اگر دو فرستنده که دقیقا یه جور باهم ساخته شدند در محیط وجود داشته باشند و دقیقا در یک بازه ی زمانی با هم اطلاعات را بفرستند . گیرنده بیچاره بیچاره است و اطلاعات هردو فرستنده دور ریخته میشه

نتیجه گیری : با اینکه ماژول nrf دارای آدرس بندی زیاد است. ولی در صورتی که دو تا فرستنده با آدرس متفاوت که روی یک باند خاص تنظیم شده اند ، بخواهند دقیقا باهم اطلاعات بفرستند ، هیچکدوم موفق به ارسال نمیشند پس گیرنده ی مشترک به هیچکدوم ACK نمیفرسته . پس بهتر است retransmition time دو فرستنده را متفاوت تنظیم کنیم تا زمان retransmition در هر دو متفاوت باشد و برای ارسال مجدد باهم قاتی نشوند.
                        آره دیگه. اگه کاملا شبیه هم باشن
                        (از نظر فرکانس کاری و مدولاسیون و توان و ...)
                        همدیگه رو خراب میکنن.
                        مثه این میمونه یه معلم سر کاس نشسته دو تا دانش آموز میان باهم همزمان
                        سر یک موضوع مشترک با صدای بلند شروع به دعوا میکنن
                        معلم عمرا بفهمه که کی به کیه!
                        در مورد نتیجه گیری هم آفرین، درسته!
                        برای اینکه فرستنده های مشابه بتونن همزمان در یک محیط کار کنن
                        یکی از روش ها همین تقسیم بندی بازه های زمانیه :nice:
                        (یکی از روش های ارسال داده TDM هستش)
                        (Time Division Multiplexing)

الان دارم جهان رو یه جوره دیگه حس میکنم . ( الان دارم موج های اطرافم رو یه جورایی احساس میکنم) ( قبلا یک دید مکانی ( یه چیز الکی) نسبت به موج ها داشتم ، الان یک دید زمانی نسبت بشون دارم)

فقط یه خواهشی دارم اگه نظریه هام غلطه ، نگو بهم ، که بد ناک اوت میشم. ( نمیدونم از یه طرف دوست دارم بهم گفته بشه تا به اشتباهم پی ببرم ، از یک طرف نه تا خوشحالیم از بین نره)
                        دقیقا همینه
                        وقتی بحث های اینچنینی رو میخونی، در نهایت همین که گفتی میشه:
                        جهان رو طور دیگه ای میبینی!
                        برای خود من هم این قضیه صدق میکنه :agree:
                        اگه یادت باشه گفته بودم: من سیگنالهایی که میرن و میان رو حس میکنم و میبینم!
                        (البته نه مادی، و نه به چشم ظاهری)
                        هرکسی چنین بحث هایی رو دنبال کنه، چنین حسی خواهد داشت
                        در مورد نظریه هات، در کل مطلب رو گرفتی چی به چیه
                        و این خیلی ارزش داره :job:

دیدگاه

اینم از پاسخ 84:

اول اینکه چرا وقتی جمله ی " اگر فرض کنیم که مولفه ی دامنه باشه پس یعنی dBm موج رفته بالا " را از من دیدید ، نزدید تو سرم؟
                          آخه دامنه که با dBm مشخص نمیشه . اون توانه که با dBm مشخص میشه.(البته یکم حق داشتم چون این دو تا خیلی بهم نزدیکن ( p=(1/2)(a^2) ) )
                          پس دوتا موج که همه چیشون یکی باشه ، باعث تولید یک موج با توان بالا میشوند.
                          احتمالا متوجه نشدم :rolleyes: یا دقت کافی رو نداشتم
                          البته آدم که نباید توی سر بچه ی خوب و درس خون بزنه که
                          آفرین، دو تا موج که در گیرنده عین هم باشه چیزاشون و به هم برسن
                          در حالت جمع شوندگی، همدیگر رو تقویت میکنن و سیگنال قویتری خواهیم داشت :nice:

ببنید جمله ی زیر درسته؟
                          با توجه به زمان تولید و مکان تولید و فرکانس دو موج ، بین دو موج اختلاف فاز می افتد.
                          به عنوان مثال در فرکانس های عادی ، وقتی دو موج در مکان نزدیک به هم تولید شوند ، به دلیل سرعت بالای امواج الکترومغناطیس(سرعت نور) ، اختلاف فاز بین دو موج فقط به زمان تولید دو موج بستگی دارد.

خوب حالا اگه جوری باشه که اختلاف فازشون 180 درجه باشه دو موج دقیقا اثر هم را خنثی میکنند به یک خط صاف تبدیل میشوند.
                          در رابطه با اون کلمه ی ضعیف تر خیلی حساس شدم و برای اینکه ببینم چجوریاست رو کاغذ دو تا موج با اختلاف فاز کشیدم ولی یه جوریه ، نمیشه موج نهایی را در آورد.
                          در مورد جمله: دقیقا! آفرین.
                          یک دلیل مهم دیگه، علاوه بر تولید در دو زمان مختلف، برای اختلاف فاز هست: چند مسیری!
                          موجی که توی هوا ولش میکنی تا به گیرنده برسه
                          امکان داره به جاهای مختلف برخورد کنه و از مسیرهای مختلفی به گبرنده برسه!
                          چند مسیری دقیقا همون کاری رو میکنه که تولید موج در دو زمان مختلف میکنه!
                          یعنی موجی که از مسیر طولانی تری رسیده، از نظر زمانی عقب تره
                          و این عقب تر بودن از نظر زمانی یعنی اختلاف فاز.

*نکته: اگر سیگنالهایی هم فرکانس داشته باشیم
                          میتونیم اونها رو بر اساس فاز و اندازه شون در یک صفحه ی مثلثاتی نمایش بدیم.
                          همچنین میتونیم قانون جمع و تفریق بردارها رو براشون به کار ببریم.
                          حالا برای اینکه به ضعیف تر شدن پی ببری شکل زیر رو ببین
                          بردار مشکی رنگ برآیندشونه.
                          http://www.physicsclassroom.com/mmedia/vectors/va.gif

میخوام یک مثال عددی هم بزنم واضح تر بشه
                          فرض کن داریم یک سیگنال سینوسی با فرکانس 1 گیگاهرتز میرستیم
                          پریودش چقدرمیشه؟ (تناوب)
                          1 نانو ثانیه!
                          نصف این زمان چقدر میشه؟
                          0.5 نانو ثانیه!
                          حالا فرض کن سیگنالی که فرستادی از دو مسیر مختلف بره
                          که این مسیرها فقط با هم 0.5 نانو ثانیه فرق دارن (0.5 نانو ثانیه خیلی کوچیکه ها!)
                          این دو تا سیگنال همدیگه رو نابود میکنن :NO:
                          (اینکه چرا گفتم 0.5 نانو: یک سینوسی اگه پریودش a باشه
                          در زمان a/2 فازش اختلاف 180 درجه ایجاد میکنه)

ا مگه فرکانس نهایی 7 برابر فرکانس سینوس x یا فرکانس 7x نمیشه؟؟
                          آخه هرچی تعداد جملات زیاد تر بشه سینوسیا ریز تر میشن ( ریز ریز در حدود تابع مربعی)
                          مگه دامنه و طول موجشون کم نمیشه . پس مگه وقتی طول موج کم میشه ، فرکانس زیاد نمیشه؟؟
                          پس نمیشه گفت هرچه تعداد جملات بیشتر میشه ، فرکانسم بیشتر میشه چون طول موج کمتر میشه؟(منظورم از فرکانس بیشتر ، فرکانسی برابر با فرکانس جمله ی با بیشترین فرکانس ( بزرگترین n ) )
                          هرچی فرکانس بیشتر بشه، دامنه ش کوچیکتر میشه؛ این درست.
                          هرچی فرکانسهای بیشتر داشته باشیم، تقریبمون بهتر میشه؛ اینم درست.
                          اینکه میگی: مگه وقتی طول موج کم بشه، فرکانس زیاد نمیشه؛ اینم درست.
                          اما نتیجه گیری اینطوریه:
                          سیگنال ما از چی تقریب زده شد در اینجا؟
                          4 تا سیگنال سینوسی با فرکانس های متفاوت که با افزایش فرکانس دامنه شون کاهش یافته
                          اما:
                          *نکته: دوره تناوب یک سیگنال متناوب چطوری بدست میاد؟
                          (و یا همون فرکانسشون. فرکانس= معکوس تناوب)
                          اگه سیگنالی با فرکانس های 100 و 150 و 200 داشته باشی
                          و با هم جمع بشن
                          سیگنال نهایی چه فرکانسی خواهد داشت؟
                          یعنی فرکانس سیگنال نهایی بیشتر میشه یا کمتر؟
                          کمتر مساوی میشه!
                          100 تشکیل شده از: 1 , 2 , 4 , 5 , 10 , 10 , 20 , 25 , 50 , 100
                          150 تشکیل شده از: 1 , 2 , 3 , 5 , 6 , 10 , 15 , 25 , 30 , 50 , 75 , 150
                          200 تشکیل شده از: 1 , 2 , 4 , 5 , 8 , 10 , 20 , 25 , 40 , 50 , 100 , 200
                          در وافع دارم مضاربشونو مینویسم
                          بزرگترین مضرب مشترک میشه 50
                          از لینک های زیر کمک بگیر:
                          http://www.mathsisfun.com/greatest-c...ctor-tool.html
                          یا
                          http://www.mathportal.org/calculator...calculator.php
                          خب!
                          در مثال ما که 4 تا سیگنال با فرکانس های مختلف داریم
                          اون سیگنالی که فرکانسش کمتره تعیین کننده ست دیگه!
                          یعنی اینکه بگیم فرکانس میشه 7، نادرسته

پس آیا میشه نتیجه ی زیر را گرفت؟
                          اگر من بتونم زمان را نگه دارم ، در این زمان نگه داشته شده یک موج تو محیط وجود دارد که نتیجه ی کل موج های موجود در محیط است. حالا اگه دامنه ی یک سیگنال خیلی زیاد باشه و به بقیه میچربه ، تو موج نهایی که الان تو محیطه بیشتر تاثیر میزاره.
                          فرض کن زمان رو فریز کنیم (همون که گفتی: نگهش داریم)
                          در فضا یه عالمه سیگنال موجوده!
                          که اینا میتونن با هم جمع بشن یا جمع نشن! (یا هر عملگر اسکالر دیگه ای)
                          اگه بتونن با هم جمع بشن (که در برخی موارد همینطوره، مثل کاربردهای ما) قطعا میتونن تبدیل به یک موج بشن
                          در اینصورت حرف شما درسته:
                          "اگه دامنه ی یک سیگنال خیلی زیاد باشه و به بقیه بچربه ، تو موج نهایی که الان تو محیطه بیشتر تاثیر میزاره"
                          اما نکته ی دیگه اینه که برخی از سیگنال های موجود در محیط، اصلا "ذاتا" قابلیت اینو ندارن که با هم جمع بشن
                          حرکتشون در محیط، نوعشون، ساختارشون و ... با هم فرق داره و روی هم تاثیر نمیذارن.

نتیجه 2 : تاثیر گذاری و تاثیر پذیری سیگنالها روی هم تو محیط ، به دامنه یا توان (فرقی نداره دوتاشون یک نسبت مستقیم دارن باهم(باتوجه به پست 50 ) ) آنها بستگی دارد.
                          در صورت تاثیر گذاشتن، بله

نتیجه 3: اگر بتونیم یک سیگنال همیشگی با دامنه ی خیلی زیاد ، خارج از محدوده ی فرکانسی گوشمون تولید کنیم. دیگه هیچ چیزی نمیشنویم. ( اگر این موج در محدوده ی گوش ما باشد اون را به صورت بسیار آزار دهنده میشنویم) (این موج ها با دامنه ی زیاد تاثیر گذاریشون رو محیط بسیار زیاد است)
                          آره دیگه، نمیشنویم. اما تاثیرشو میذاره.
                          در محدوده ی گوش ما باشه، بله، آزاردهنده ست
                          قطعا در محیط تاثیر میذارن.اما... (در ادامه گفتم)

پس چرا استانداردی نیست که بگه : حاجی تو که فرستنده میسازی اگر توان موجت خیلی زیاد بود مثلا به ازای هر 1 ثانیه ، 1 صدم ثانیه بیشتر نمیتونی محیط را خراب کنی و 99 صدم ثانیه باید محیط توسط موج فرستنده ی تو آروم باشه(موج نفرستی)
                          انفاقا استاندارهای زیادی برای ارسال و دریافت وجود داره!
                          سازمان ملی مقررات رادیویی داریم!
                          سازمان تنظیم فرکانس داریم که جهانیه!
                          کاملا حساب شده و رو برنامه ست!
                          الان اگه من یک فرستنده گیرنده با برد بیش از 500 متر طراحی کنم
                          به محض اطلاع یافتن، از سازمان مذکور میان و جلومو میگیرن!
                          *توجه: هرگونه ارتباطات رادیویی نیاز به پروانه (اجازه رسمی سازمان) داره!ش
                          اینم سایتش:
                          http://www.cra.ir/Portal/View/Page.a...a-552d4d0f2ca9
                          اما خب برای کارهای ما، زیاد گیر نمیدن دیگه

دیدگاه

به 85 رسیدیم:

خوب پس همه چیز را به چند لینک تقسیم میکنیم:
                            1- لینکی که بین قسمت دیجیتال و فیلتر گاوسی است: (سیمی)
                            در این سیم بی نهایت سیگنال بافرکانس های مختلف داریم

2- لینکی که بین فیلتر گاوسی و مودولاتور داریم:
                            در اینجا چون سیگنال داده دیگه از فیلتر گذشته ، اکثر سیگنال ها فیلتر شده ( آیا اینجا فقط یک سیگنال سینوسی میمونه؟)
                            (در اینجا برا مودولاسیو به طوری که خروجی کم کم ، کم کم ، بین فرکانس های fc و fc+fd(مثلا برای 0 و یک) تغییر کند ، دیگه هیچ نظری ندارم چون دیگه بش نمیشه گفت کلید زنی بین دو فرکانس ، کلبد زنی یک تغییر ناگهانی تو فرکانس خروجی بود که در fsk داشتیم)

3- لینکی که بین فرستنده و گیرنده است: ( بیسیمه)
                            در اینجا هم متناسب با بیتهامون ، سیگنال های مختلفی در حوزه ی پهنای باند کانال انتخاب شده داریم.
                            1: درسته که در هر لینکی نویز وجود داره
                            و در سیم هم نویز داریم
                            و گفتیم که نویز همه ی فرکانس ها رو هم شامل میشه
                            اما از اونجا که سیگنال اصلیمون قدرتش بالاتر از نویزه خیالمون راحته
                            مثلا فرض کن دامنه ی سیگنال اصلی 3.3 ولت باشه
                            و دامنه ی میانگین برای نویز 0.0001 ولت!
                            نسبتشون (نویز به سیگنال) چقدره؟ ناچیز!
                            نسبتشون (سیگنال به نویز) چقدره؟ خیلی!
                            پس مشکلی نخواهیم داشت

2: این فیلتر فرکانسهای بالا رو فیلتر میکنه.
                            نمیشه گفت سینوسی میمونه، اما خب دیگه مربعی هم نیست!
                            یه چیزی در این بین!
                            فرکانس سیگنال خروجی هم بین fc+fd و fc-fd نمیپره
                            و با سرعت مشخصی تغییر میکنه
                            که همین سبب کاهش پهنای باند میشه
                            یعنی به جای کلید زنی 0 و 1 ای (از این بپیره به اون)
                            اینکار آرومتر انجام میشه :nice:

3: درسته. با توجه به اینکه چه فرکانس مرکزی ای fc
                            چه فرکانس انحرافی fd داشته باشیم
                            پهنای باند و فرکانس مرکزی فیلتر مشخص میشه
                            ...

دیدگاه

فعلا 2 تا دیگه مونده. 86 و 87. اول بریم به 86:

در لینکی که دادید برام جمله زیر سوال بود:
                              "این باعث این میشه که سری فوریه مقدار واقعی تابع رو نده و ایجاد خطا بکنه . این کاستی سری فوریه تو مخابرات و الکترونیک خیلی خوب شناخته شده هستش و برای از بین بردن اثرات اون تا اونجایی که من میدونم از خازن های ته چین و سر چین (صافی خازنی) استفاده میکنن"
                              البته میدونم مشکل چیه ها . ولی خازن ها....
                              در رابطه با تبدیل چند سیگنال به مربعی ( فوریه گرفتن) ، اصلا به چه دردمون میخوره ؟ تو گیرنده اون ته کار به درد میخوره. آخه ما فیلتر میزاشتیم که از مربعی برسیم به سینوس.
                              در اینجا اگه یادت باشه اومده بودی گفته بودی:
                              "پهنای باند سیگنال مربعی بینهایت میشه"
                              و دیدیم که حرف شما درسته.
                              در ادامه یک نکته ای رو اضافه کردم تحت این عنوان که:
                              "پدیده ی گیبس"
                              یعنی استفاده از روش سری فوریه برای [glow=red,2,300]ساخت[/glow] سیگنال برای ما مشکلاتی ایجاد میکنه
                              یعنی اگه ما بخوایم [glow=green,2,300]خودمون سیگنال رو بسازیم[/glow] با یزی به نام پدیده ی گیبس مواجه میشیم
                              که در اون لینکی که گذاشته بودم
                              گفته بود برای جلوگیری از اون پرش های سیگنال در لبه ها،
                              از فیلتر (صافی) استفاده میشه! (میگن صافی، یاد چایی صاف کن میفتم! والا)
                              دوباره میگم: اگه ما بخوایم [glow=red,2,300]سیگنال مربعی[/glow] از روش سری فوریه [glow=red,2,300]بسازیم[/glow] با پدیده گیبس مواجه میشیم.
                              اما:
                              وقتی از فیلتر گاوسی حرف میزنیم، داریم درمورد حالتی بحث میکنیم که
                              سیگنال مربعی [glow=red,2,300]موجوده[/glow] و ما میخوایم یک بلاهایی سرش بیاریم!

grafikal برای سیستم عامل ios
                              همچنین، ترسیم توابع، آنلاین:
                              http://www.graphsketch.com/
                              http://graph-plotter.cours-de-math.eu/
                              http://rechneronline.de/function-graphs/

پس ما این قصه ها ی gfsk و فیلتر گاوسی را داریم تا فقط پهنای باند ورودی مودولاتور را کاهش بدیم؟
                              هم مودولاتور هم دمودولاتور! هر دوتاش دیگه!
                              بهتره اینطوری بگیم: ورودی دمولاتور، خروجی مدولاتور :nerd:
                              ...

[glow=blue,2,300]در مورد پست 87[/glow]:
                              آفرین، اطلاعاتت به عنوان یک "مهندس نرم افزار" داره نسبت به برق کامل میشه.
                              و همین سبب میشه از این به بعد مدارهایی که میبندی،
                              یا طراحی هایی که انجام میدی رو با دقت بیشتر و موشکافانه تر انجام بدی
                              و توجیه خیلی از چیزها برات راحت تر خواهد بود

دیدگاه

خوب ، با تشکر از جناب رستمی -
                                بریم سراغ ادامه سوالات....

نه ، جای هیچ ترسی نیست ، دیگه ضربه وارد نمیشه :rolleyes:

فقط از پستهای اخیرتون یک جمع بندی کوچیکی در حد یک پست مینویسم:

در رابطه با LNA داشتم پستتون رو میخوندم اول اینجوری بودم: :eek: بعد اینجوری شدم: :rolleyes: ودر حالی که اینجوری ادامه میدادم :agree: ، یهو آخرش اینجوری شدم :wow:
                                پس الان فهمیدم چرا تگهای passive رو میشه فقط در فاصله چند سانتی(حدودا 10 سانت) خوند. چون فیلتر تعبیه شده در آن passive و دارای LNA نیست . آخه بدبخت این تگ تغذیه از خودش نداره حالا LNA که دیگه هیچی. فکر کنم تغذیه ش را از سیگنالی که ریدر براش میفرسته تامین میکنه . (یه جوری حس میکنم مثل یک صفحه ای میمونه که وقتی درحال دریافت سیگنال با فرکانس خاص باشه ( مثلا 125 کیلوهرتز) با خوردن این سیگنال بهش سیگنال مربوط به داده هاش را برمیگردونه. مثل یه دیوار ولی فرقش اینه که دیوار همون سیگنال را بر میگردونه ولی تگ سیگنال داده هاش را برمیگردونه.

-----------------------------------------------------

در رابطه با EIRP و گین آنتن خیلی چیزا یادگرفتم. مثلا الان میدونم آنتن isotropic تو واقعیت وجود نداره و یک آنتن ایده آله . همه ی آنتن ها در یک جهت توان بیشتری تشعشع میکنند. که گین آنتن میشه ماکسیمم توان در جهتی که توانش بیشتر از همه است تقسیم بر توان میانگین(همون توان تشعشعی آنتن ایزوتروپیک)

----------------------------------------------------

در رابطه با محوشدگی که یکی از عواملش میتونه چند مسیریه سیگنال و اختلاف فاز در سیگنال مورد نظر و امکان تخریب آن باشه ، اطلاعات خوبی کسب کردم

در رابطه با FFT یکم یه چیزایی فهمیدم ولی بیشتر دوست داشتم ، یک مثال باشه که خوب متوجه بشم. این قسمت در gfsk بعد از فیلتر گاوسی قرار میگیرد؟
                                اصلا میشه یک مثال به صورت شکلی بزنید که مثلا من از قسمت دیجیتال بایت 0x96 را به مدار شما میدهم (سرعتش را هرچی دوست دارید انتخاب کنید)و مثلا سیگنال من اینجوریه--> _----_--__--

حالا میخوام خروجی فیلتر گاوسی و خروجی FFT و سیگنال مودوله شده و... را نشون بدید:
                                اصلا حس میکنم کلا از جایی که سیگنال دیجیتال داده میشه (تو فرستنده) تا جایی که این سیگنال گرفته میشه(تو گیرنده ) ، یه مداره. که اون وسط بین آنتن گیرنده و آنتن فرستنده نوع لینک این مدار یه جوریه که ما نمیبینیمش ولی هست.(میخوام کلا با سیگنالی که میدیم یک مدار خوب از این نوع تحلیل بشه)

در رابطه با سری فوریه :cry2:
                                آخه چه دخلی به اینجا پیدا میکنه؟ من نمیفهمم. حس میکنم سری فوریه فقط برای این استفاده میشه که از یک سری موج سینوسی یک موج مربعی ایجاد کنیم . همین
                                در رابطه با پست 101 و جملات زیر:

هرچی فرکانس بیشتر بشه، دامنه ش کوچیکتر میشه؛ این درست.
                                هرچی فرکانسهای بیشتر داشته باشیم، تقریبمون بهتر میشه؛ اینم درست.
                                اینکه میگی: مگه وقتی طول موج کم بشه، فرکانس زیاد نمیشه؛ اینم درست.
                                اما نتیجه گیری اینطوریه:
                                سیگنال ما از چی تقریب زده شد در اینجا؟
                                4 تا سیگنال سینوسی با فرکانس های متفاوت که با افزایش فرکانس دامنه شون کاهش یافته
                                اما:
                                *نکته: دوره تناوب یک سیگنال متناوب چطوری بدست میاد؟
                                (و یا همون فرکانسشون. فرکانس= معکوس تناوب)
                                اگه سیگنالی با فرکانس های 100 و 150 و 200 داشته باشی
                                و با هم جمع بشن
                                سیگنال نهایی چه فرکانسی خواهد داشت؟
                                یعنی فرکانس سیگنال نهایی بیشتر میشه یا کمتر؟
                                کمتر مساوی میشه!
                                100 تشکیل شده از: 1 , 2 , 4 , 5 , 10 , 10 , 20 , 25 , 50 , 100
                                150 تشکیل شده از: 1 , 2 , 3 , 5 , 6 , 10 , 15 , 25 , 30 , 50 , 75 , 150
                                200 تشکیل شده از: 1 , 2 , 4 , 5 , 8 , 10 , 20 , 25 , 40 , 50 , 100 , 200
                                در وافع دارم مضاربشونو مینویسم
                                بزرگترین مضرب مشترک میشه 50
                                از لینک های زیر کمک بگیر:
                                http://www.mathsisfun.com/greatest-common-factor-tool.html
                                یا
                                http://www.mathportal.org/calculators/numbers-calculators/gcd-lcm-calculator.php
                                خب!
                                در مثال ما که 4 تا سیگنال با فرکانس های مختلف داریم
                                اون سیگنالی که فرکانسش کمتره تعیین کننده ست دیگه!
                                یعنی اینکه بگیم فرکانس میشه 7، نادرسته
                                :applause:
                                میدونید مشکل کجا بود؟

فکرم با شما همخونی نداشت.

میدونید قضیه چی بود؟

من منظورم از فرکانس خروجی: فرکانس سینوسی خروجی بود. دیدید سینوسی خروجی دامنه و طول موجش میاد پایین؟ در حدود همون خط دیجیتال؟ من منظورم اون فرکانس بود ولی شما منظورتون فرکانس مربعی تولید شده در خروجی ( موج گنده مربعی ه ) بود.

الان قضیه را فهمیدم. بله اون فرکانسش میشه کمترین فرکانس ( فرکانس اولین جملیه)

ولی تهش استفاده از فوریه را در سیستممون نمیدونم کجاست؟

------------------------------------------------------------------------------------

در رابطه با پست 102: ( این پست خیلی برام مهمه)

1: درسته که در هر لینکی نویز وجود داره
                                و در سیم هم نویز داریم
                                و گفتیم که نویز همه ی فرکانس ها رو هم شامل میشه
                                اما از اونجا که سیگنال اصلیمون قدرتش بالاتر از نویزه خیالمون راحته
                                مثلا فرض کن دامنه ی سیگنال اصلی 3.3 ولت باشه
                                و دامنه ی میانگین برای نویز 0.0001 ولت!
                                نسبتشون (نویز به سیگنال) چقدره؟ ناچیز!
                                نسبتشون (سیگنال به نویز) چقدره؟ خیلی!
                                پس مشکلی نخواهیم داشت
                                میدونید مشکلم چی بود؟ بازم سرو کله فوریه تو مغزم پیداشده بود

بنده اطلاعات به نسبت خوبی برای ارسال و دریافت اطلاعات با پروتوکلهای مختلف در رابطهای سیمی داشتم. مثلا الان شما یک یا چند(یک بدون زمین) سیم به نسبت پروتکل انتخابیتون بهم بدید و من در حد یک دقیقه بتون قرارداد هامون را میگم و بوسیله ی مثلا 0 ولت(ولتاژ زمین مدار) و 5 ولت باهاتون حرف میزنم.
                                ولی وقتی فوریه اومد وسط اینجوری شدم
                                ولی الان به اشتابهم پی بردم. در رابطه با دیجیتال فوریه یک تعریفه که میگه این سیگنال دیجیتال هم میشه با فوریه تعریفش کرد.
                                یک قکرایی تو مغزم بود ، الان خجالت میکشم بگم :redface:

- - - - - - -
                                این فیلتر فرکانسهای بالا رو فیلتر میکنه.
                                نمیشه گفت سینوسی میمونه، اما خب دیگه مربعی هم نیست!
                                یه چیزی در این بین!
                                فرکانس سیگنال خروجی هم بین fc+fd و fc-fd نمیپره
                                و با سرعت مشخصی تغییر میکنه
                                که همین سبب کاهش پهنای باند میشه
                                یعنی به جای کلید زنی 0 و 1 ای (از این بپیره به اون)
                                اینکار آرومتر انجام میشه
                                در کل پس فیلتر گاوسی دو تغییر در سیستم انجام میده:

1- سیگنال مربعی را به سینوسی تبدیل میکنه. چجوریش هم به من ربطی نداره ، فکر کنم مثل یک فیلتر پایین گذر عمل میکنه که فرکانس قطع بالاش همون فرکانس preamble است. چجوری میشه ساختشم ، شما انشالله بهم میگید چجوریه :rolleyes:

2- با توجه به این موج خروجی از فیلترگاوسی با کارهایی که تو مودولاتور انجام میدیم ، موج خروجی دیگه یهو فرکانسش بین دوحالت عوض نمیشه و به قول ما نایینی ها یکمچو( yekamachoo ) یکمچو بین fc+fd و fc-fd تغییر فرکانس میده ( البته با توجه به سیگنال خروجی از فیلتر گاوسی)
                                ساخت این مودولاتور را بلد نیستم. در رابطه با fsk و پرش بین دو فرکانس و کلیدزنی میتونستم حدسایی بزنم ولی gfsk :sad: ( انشالله مدارشو برام توضیح میدید :nerd: )

در رابطه با طرف گیرنده هم فکر کنم با fsk فرقی نداشته باشه . ولی مطمئنا فیلترهای ساده تری میشه برای gfsk طراحی کرد . دوتا فیلتر در بازه های fc+fd و fc-fd میزاریم و خلاص. در اینصورت وقتی در خروجی فیلتر ها سیگنال قوی دیدیم یعنی بیت مربوطه رسیده .
                                طراحی این فیلترهای میان گذرهم ، دستتون را میبوسه

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

در رابطه با پست 103 : (همین قبلی)

متشکرم . من با این پست به اشتباهاتم در رابطه با فوریه و... که در بالا گفتم ، پی بردم. (ممنون که کلمات کلیدی را رنگی گذاشتید ، فوق العاده تاثیر داشت)

لطفا بعد از جواب دادن به این پست در صورت صلاحدید بریم سراغ طراحی سخت افزاری. (ممنون میشم از شبیه ساز پروتئوس برای درک بهتر بنده استفاده کنید. ( با اوسکپی که داره میشه کارای خوبی کرد) )
                                راه اندازی ماژول nrf24l01p برای codevision (ارتباط بیسیم بین دو میکرو) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.0
                                کوچ کردن از کدویژن به http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81025.0 : AtmelStudio
                                نحوه نوشتن اصولی یک لایبرری و درایور نرم افزاری( بصورت ساده) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81071
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82130.0 سفارش راه انداز ماژول های مختلف توسط اعضای انجمن
                                انشالله به زودی تاپیک ها به روز رسانی خواهد شد،

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X