اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آیا امروزه تدریس پرسسور 8086 ضرورت داره؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آیا امروزه تدریس پرسسور 8086 ضرورت داره؟

چون بحث در مورد ARM هست ممکنه بعضی از گفته های من 100% درست نباشه
    نوشته اصلی توسط Arjena

[b]شما به نمونه سوالات(اولین ارسال) دقت کرده اید؟
    بله دقت کردم همون سوالهای روتین درس میکرو هست یعنی شما همینقدر هم از میکروپروسسور نمی خواین بدنین ؟
    میکرو پروسسور یه در س تخصصی در الکترونیک و سخت افزاره یه درس عمومی نیست

نوشته اصلی توسط Arjena
    مبحث اصلی من اینجاست که نباید زیاد روی 8086 مانند سالیان قبل مانور داد و باید وقت گران بهای دانشجو را درگیر مسائل به روز و کاربردی کرد.
    یعنی ساماندهی حافظه پورتهای ورودی و خروجی وسایل جانبی مثل پرینتر و تایمر رو با استفاده از پروسسور بر مبنای ARM به دانشجو آموزش داد؟ اونم بزبان اسمبلی
    یه مینیمم سیستم بر مبنای ARM رو خودتون شخصا پیشنهاد کنین که دانشجو بتونه درکش کنه ساماندهی حافظه اون قابل تغییر و ارتقا باشه وسایل جانبی بشه بهش وصل کرد و...( یک سیستم بر مبنای میکرو پرسسور ARM نه بر مبنای میکرو کنترلر )
    فکر نمیکنین بدتر میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen++
      یعنی ساماندهی حافظه پورتهای ورودی و خروجی وسایل جانبی مثل پرینتر و تایمر رو با استفاده از پروسسور بر مبنای ARM به دانشجو آموزش داد؟ اونم بزبان اسمبلی
      یه مینیمم سیستم بر مبنای ARM رو خودتون شخصا پیشنهاد کنین که دانشجو بتونه درکش کنه ساماندهی حافظه اون قابل تغییر و ارتقا باشه وسایل جانبی بشه بهش وصل کرد و...( یک سیستم بر مبنای میکرو پرسسور ARM نه بر مبنای میکرو کنترلر )
      فکر نمیکنین بدتر میشه
      خیر من اصلا مقصودم این نیست، بلکه می گویم باید از آنها گذر کرد و به ARM , Xmega و ... با ساختار به روز خودشون کامایلرهای به روز مثل IAR یا Kaeil یا ... و به زیان های دست بالا کار کرد تا به تونه کاربردی باشه.!

حرف من اینه که این ها رو می خونه بعد از دوران دانشجویی آیا سودی هم براش داره؟ آیا بیشتر از 10 تا پروژه می تونه انجام بده ؟(از لحاظ عدم نیاز صنعت و پیدا شدن جایگزین های بهتر)

دانشجو اینها رو بخونه ، انصافاً خوب هم بخونه ! آیا این موارد براش در آینده درآمد زایی بیشتری داره یا دروسی که کاربردی باشه و دردی رو از پروژه های کثیر دوا کنه!

من معتقد هستم امروزه اگر با یادگیری 8086 ده تا پروژه رو بتونی راه بندازی با یادگیری ARM , Xmega و ... 1000 تا پروژه رو که درآمد زا هست راه می اندازی.
      حال کدام ارزش وقت گذاشتن دارد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Arjena
        خیر من اصلا مقصودم این نیست، بلکه می گویم باید از آنها گذر کرد و به ARM , Xmega و ... با ساختار به روز خودشون کامایلرهای به روز مثل IAR یا Kaeil یا ... و به زیان های دست بالا کار کرد تا به تونه کاربردی باشه.!

حرف من اینه که این ها رو می خونه بعد از دوران دانشجویی آیا سودی هم براش داره؟ آیا بیشتر از 10 تا پروژه می تونه انجام بده ؟(از لحاظ عدم نیاز صنعت و پیدا شدن جایگزین های بهتر)

دانشجو اینها رو بخونه ، انصافاً خوب هم بخونه ! آیا این موارد براش در آینده درآمد زایی بیشتری داره یا دروسی که کاربردی باشه و دردی رو از پروژه های کثیر دوا کنه!

من معتقد هستم امروزه اگر با یادگیری 8086 ده تا پروژه رو بتونی راه بندازی با یادگیری ARM , Xmega و ... 1000 تا پروژه رو که درآمد زا هست راه می اندازی.
        حال کدام ارزش وقت گذاشتن دارد؟
        تا بخواین روی چی کار کنین و چی بسازین اگه میخوان چشمک زن و تابلوی روان و .... بسازین با همین میکرو کنترلرهای جدید و زبونهای سطح بالا کار کنین بهتره

ولی باید توجه داشته باشین که هنوز خیلی از قطعات با استفاده از باس دیتا بر مبنای اینتل یا موتورولا کار میکنن آشنایی قبلی شما با این اطلاعات میتونه سرعت شما رو تو طراحی و نتیجه گیری بمقدار قابل ملاحظه ای بالا ببره

مساله بعدی قضیه مهندسی معکوس و ساخت جایگزین برای مدارات بر پایه میکرو های قدیمی موجود تو صنعته مطمئنا آشنایی با اون میکرو ها هر چند قدیمی باشن بکارتون میاد

دیدگاه

سلام آرجنا
          این جا رو هم شلوغ کردی :mrgreen:

نمونه سوال رو چه طوری گیر آوردی :eek:

خدمت شما عرض شود که:

درسته شخصا در هیچ کلاس آموزش آرم و ... یادگیری اینها رو ندیدم.

درسته مسائل پایه ای بودن و در زمان خودشون بسیار مفید. الان هم من با نظرت موافقم که باید گذرا از اونها رد شد و به مباحث مهم تر رسیدگی کرد.

پیکان ، پژو ، ماکسیما ، سوناتا و همه و همه رو هم دخیل کردید :mrgreen:
          ولی حقیقت اینکه تعمیر کار های ماشین رو اگر بخواهیم به عنوان مثال بررسی کنیم، آره ، شاید اونها از ژیان سلسله مراتب رو طی کردن و الان دارن زانتیا تعمیر می کنند.

ولی سوال اینجاست آیا آلان سراغ ژیان می روند، خب جواب معلومه (عمراً).

توی سیستم دانشگاه نیز ما همچین الگویی داریم: اول میکرو پرسسور(8086) می خونیم بعد میکرو کنترلر(َAVR) و توی مقطع کارشناسی میکروکامپیتور.

خب اصلا انتظار نمی رود درس میکروکامپیوتر به عقب برگردد و دوباره مثل کاردانی 8086 رو بررسی کرد.
          دانشجو مسیر پیشرفت خودش رو در خطر می بینه و نگران از اینکه وقتش تلف نشه!
          انتظار می رود بعد از 8086 و بعد از AVR مثلا Xmega در دانشگاه ها تدریس شود و بعد نیز ARM

حال بگذریم که اکثر اساتید کنونی دانشگاه توانایی تدریس را ندارند ویا دانشگاه ظرفیت را ندارد.
          از طرفی به فضای دانشجویی هم برمی گردد زیرا آنها باید از لحاظ زیر ساخت علمی آمادگی و علاقه ی شنیدن مطالب جدید و به روز را داشته باشند.

توی اکثر دانشگاه ها بخصوص فنی و حرفه ای متاسفانه چارت بسیار بسیار قدیمی هست و براساس نیاز قدیم است.

توی اکثر دانشگاه های مملکت این مشکل وجود داره. البته دانشگاه هایی هم هستند که با وجود محدودیت ها حداقل با دوره های فوق برنامه این کمبود رو حل کردن.
          همواره یادمان باشد:
          1-مردان بزرگ اراده می کنند و مردان کوچک آرزو
          2-افراد بزرگ، همیشه به دنبال ایده های بزرگند و افراد کوچک به دنبال افراد بزرگ
          3-همیشه سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران گرفتن خودت از آنها باشد.

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان
            من الان این صفحه رو دیدم به نظرم بحث جالبیه
            بد نیست هر کس نظری داره بیان کنه
            همه نظرها رو خوندم من هم با اونهایی که اعتقاد دارن همه چیز جدید شده و باید به سمت جلو رفت بیشتر موافقم
            اما برای دونستن مطالب جدید باید بیس رو دونست
            اما اگه از صحبت های من برداشت غلط نکنید می خواستم بگم که الان تو بیشتر دانشگاههای معتبر دنیا سیلابیس و سرفصل دروس عوض شده و جدید شده
            حالا شما کافیه به چارت درسی رشته مهندسی برق تو دانشگاههای خودمون نگا کنید
            دروسی میبینید که اصلا ربطی به این رشته نداره
            با حذف اونا و اضافه کردن دروس جدید فکر کنم دانشگاه به روزتر و پربارتری که مجموعه ای از مطالب قدیمو جدید رو دربرمیگیره خواهیم داشت
            مثلا به این ترتیب نگاه کنید :
            دیجیتال .............> معماری کامپیوتر ..............> میکروپروسسور 8086 ................> میکروکنترولر ...................> embeded board .....................> سیستمهای FPGA
            به نظر من این ترکیب یا هر ترکیب مشابه ای که شامل مطالب قدیم و جدید هست خیلی بهتره
            موفق باشید
            مردود شدن بهتر از با تقلب قبول شدن است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
              ببینید 8086 بیس معماری یک وسیله ساخت دست بشر است که الان ما اونرو به نام سیستم دیجیتال میشناسیم . دوربین رسیور لباسشویی و هر چیزی که اسمش دیجیتال باشه اساسش همون معماری 8086 است . حتی هر میکرو کنترلر داخلش یک پروسسور داره که دقیقا معماریش همون معماری 8086 است .

ببینید شما اگر اکسل پیکان رو تجزیه تحلیل کنید همون قواننین روش حاکمه که اکسل سوناتا درش حاکمه و همش مربوط میشه به مکانیک و دینامیک
              نخیر اصلا این طور نیست. AVR آرم و پی آی سی اصلا از معماری x86 تبعیت نمیکنن.
              چون جفتشون پردازنده ان که نمیشه گفت معماری شون مثل همه که.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Arjena
                آیا این درست است که به دانشجویانی که میکرو کنترلر AVR را فراگرفته اند و با مسائل پایه ای پرسسور آشنا هستند، به بهانه ی پیش نیاز یادگیری ARM به صورت تخصصی و ریز وارد جزییات طراحی های 8086 و 8088 شود؟

دوستان عزیز
                از آنجا که این جا مکانی است که انصافا افراد با ثواد و عالمی در آن رفت آمد می کنند.

قصد دارم نظر شما را در مورد نظیر بفهمم. تو رو خدا نظرتون رو بدین؟

در دانشگاهی که دانشجویان آن را فنی قلم داد می کنند و آزمایشگاه های متعددی را گذارانده اند آیا خوب است که شبه چنین مسائلی مطرح شود.
                ببینید نمونه ای از مسائلی که در آن دانشگاه مطرح می شود این گونه است:

آیا به نظر شما یادگیری این مطلب کهنه نشده است ؟

آیا به نظر شما برای یادگیری ARM ضروری است وارد جزییات و ریز مسائل فنی و طراحی سالیان گذشته شد؟

دوستان حتما نظر بدید این بحث توی یک دانشگاه چالشی شده و قضاوت شما می تونه به حل موضوع و مشکل کمک کنه!
                بستگی به رشته تون داره.
                برای بچه های کامپیوتر ضروریه چون بعدا تو سیستم عامل بهش نیاز پیدا میکنن.
                اما برای شما بعید میدونم به کارتون بیاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                  CISC و RISK ربطی به بحث ما ندارد . در هر پروسسور میتونه دیکدینگ دستورات و لود مقادیرش سیسک باشه یا ریسک عین این میمونه که موتور پیکان میتونه خطی باشه یا v باشه
                  بحث معماری 8086 بیشتر برای تشریح اساس آدرس دهی حافضه و نقشه حافظه و ارتباط با io , سبک برنامه نویسی و برنامه نویسی مبتنی بر وقفه و یادگیری اسمبلی است
                  RISC درسته نه RISK

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Arjena
                    خب ایول
                    بطور خلاصه میتوان گفت برای شروع لازم است.

این یعنی چی؟ یعنی با همون کامپایلر 8086 و زبان اسمبلی در حد کلاس های کاردانی آموزش داده شود.
                    درسته؟

و ضرورتی نداره که وارد مسائل پیچیده ی طراحی مدارات واسط اون شد و مثل 10 سال پیش به سختی (در حد مرگ) تازه بتوان یک پورت را چشمک زن کرد.

آشنایی اولیه با پرسسور های قدیمی و عبور از آن و در نهایت بررسی تخصصی و به روز میکروهای جدید
                    این عنوان باید هدف درس هایی توی دانشگاه باشه که تحت عنوان میکروکامپیوتر برگزار میشه.(در مقطع کارشناسی)

کسی نظر دیگه ای داره ؟ بفرمایید تو رو خدا
                    شما این چیز ها رو ندونید نمیتونید تفاوت بین میکرو ها رو درک کنید.
                    مضافا بر اینکه بنده به شخصه معتقدم یادگیری میکرو کنترلر اصلا نیاز به کلاس رفتن نداره.
                    خودت دیتا شیت یکیشون رو بردار بخون یاد میگیری. مگه چی کار داره؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X