اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تقسیم مقاومتی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تقسیم مقاومتی

ممنون از پاسختون
    من منظورم اینه که چرا یک کیلو می زارم جواب می ده اما 10kیا50kمی زارم فقط ولتاز رگلاتور مثبت تغییر می کنه و رگلاتور منفی ثابته
    به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
      ممنون از پاسختون
      من منظورم اینه که چرا یک کیلو می زارم جواب می ده اما 10kیا50kمی زارم فقط ولتاز رگلاتور مثبت تغییر می کنه و رگلاتور منفی ثابته
      خب منم جواب همینو دادم دیگه
      شما این سوالو جواب بده چرا باید با 10 کیلو جواب بده؟!
      ببین ولتاژ ریگولاتور مثبت چون اصلا ربطی به مقاومتا نداره و مستقیم به Vin وصل میشه همیشه 5 ولت میمونه ( تا اینجا درست؟! )
      ولی ولتاژ منفی با زیاد شدن مقدار مقاومتا جریان عبوری از مقاومت کم میشه پایداری ولتاژ میاد پایین ( اصلا از تقسیم مقاومت فقط برای جاهایی استفاده میشه که از بین 2تا مقاومت ولتاژ با جریان خیلی خیلی کم و تقریبا ثابت کشیده بشه وگرنه اصلا معتبر نیست )
      برای همین چون مشخص نیست از هر شاخه چقد جریان کشیده میشه و این جریان معمولا زیاد هست باعث میشه درست کار نکنه
      ولی وقتی مقاومت کم میذاری ( تلفات بالاست ) جریان زیاد میگذره و تقریبا مشکل حل میشه ولی اگه بازم بار وصل کنی توی خروجی ریگولاتور دچار مشکل میشه
      درایور شبکه و nRF24L01
      کاتالوگ محصولات
      کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
      شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
      فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

ممنون ازپاسختون حل شد
        به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

دوستان سلام
          من میخوام برای 10 نقطه مختلف از یه مدار 10 تا ولتمتر 25 ولت با میکرو مگا2560 بسازم. برای همین میخوام از تقسیم مقاومتی استفاده کنم. میخوام نسبت یک پنجم بگیرم یعنی 25 ولت رو بهم 5 ولت بده و 10 ولت رو 2 ولت. چندتا سوال در این رابطه دارم، ممنون میشم اگه هرکدوم از دوستان کمکم کنن.
          1- اگه R2 رو 1 کیلواهم و R1 رو 4 کیلو اهم بگیرم خوبه؟ در طولانی مدت به میکرو آسیب نمیزنه؟ چون نمیدونم چه جریانی ازش خارج میشه و به میکرو باید چه جریانی بره برام سوال شده. اگه این مقاومتها صحیح نیستن چه مقداری بذارم جاشون؟
          2- برای ساختن یه آمپرمتر هم میخوام از یه مقاومت آجری 0.1 اهم با توان 10 وات استفاده کنم و قرارش بدم رو ورودی جریان 12 ولت 10 آمپرم تا از دو سرش برای میکرو (اونم با تقسیم مقاومتی R2 برابر 1 کیلواهم و R1 با مقدار 2 کیلواهم) سنس بگیرم. چنین کاری درسته؟ میشه اشکالات کارم رو بهم بگین؟
          3- اصلا این روش برای اینکار مناسب هست؟
          ممنون از راهنماییتون

اضافه شده در تاریخ :
          عزیزان کسی نیست کمکی بکنه؟ تورو خدا اگه کسی اطلاعاتی در این رابطه داره بهم بگه،آ‌ کارم خیلی گیره...
          تشکر نکن، صلوات بفرست:

[img width=165 height=100]http://www.askdin.com/gallery/images/29839/1___________5.png[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nematollahian
            عزیزان کسی نیست کمکی بکنه؟ تورو خدا اگه کسی اطلاعاتی در این رابطه داره بهم بگه،آ‌ کارم خیلی گیره...
            آقا همین رنج کیلو اهم خوبه
            بهتره یه طبقه هم بافرش کنی ولی نکردی هم مهم نیس
            این ولتاژی که میهوای بخونی سرعت تغییرات یا فرکانسش چقده؟! و از چه منبعی تولید میشه؟!
            یعنی ولتاژ چی هست؟!
            درایور شبکه و nRF24L01
            کاتالوگ محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
              آقا همین رنج کیلو اهم خوبه
              بهتره یه طبقه هم بافرش کنی ولی نکردی هم مهم نیس
              این ولتاژی که میهوای بخونی سرعت تغییرات یا فرکانسش چقده؟! و از چه منبعی تولید میشه؟!
              یعنی ولتاژ چی هست؟!
              ممنون از پاسختون
              بافرش کنم؟ یعنی چی؟ من در این رابطه هیچی بلد نیستم، اگه ممکنه یکم برام توضیح بده.
              من میخوام میکرو اطلاعات ولتاژ رو هر ثانیه یکبار بخونه و تو lcd نمایش بده، سرعت بالایی مدنظرم نیست. منبع تولیدشم سوئیچینگ 12 ولت 10 آمپر صنعتیه که وقتی قطع میشه هم یه باتری 12 ولت 4.5 آمپرساعت بلافاصله میاد تو مدار.
              اگه براتون امکانش هست همه سوالهامو جواب بدین تا متوجه شم، خیلی کلی فرمودین بعضی سوالهام بی جواب موندن.
              مرسی از لطفتون
              تشکر نکن، صلوات بفرست:

[img width=165 height=100]http://www.askdin.com/gallery/images/29839/1___________5.png[/img]

دیدگاه

ممنون از پاسختون
                بافرش کنم؟ یعنی چی؟ من در این رابطه هیچی بلد نیستم، اگه ممکنه یکم برام توضیح بده.
                من میخوام میکرو اطلاعات ولتاژ رو هر ثانیه یکبار بخونه و تو lcd نمایش بده، سرعت بالایی مدنظرم نیست. منبع تولیدشم سوئیچینگ 12 ولت 10 آمپر صنعتیه که وقتی قطع میشه هم یه باتری 12 ولت 4.5 آمپرساعت بلافاصله میاد تو مدار.
                اگه براتون امکانش هست همه سوالهامو جواب بدین تا متوجه شم، خیلی کلی فرمودین بعضی سوالهام بی جواب موندن.
                مرسی از لطفتون
                2 تا نکته:
                1- صرف نظر از مقاومت هایی ک برا تقسیم ولتاژ استفاده میکنین، اگه مقادیر رو پایین تر بیارین مثلن 1 به 7 یا... بهتر و مطمین تره.
                حالا برا مقاومت ها هم مقادیر بزرگتری قرار بدین تا تو مدارتون تاثیر نذاره و در واقع با جریان کشی مقادیرتون رو دچار خطا نکنه.
                مثلن 4K7 و 18K برا تقسیم 1/5.
                2- دیود زنر برا حفاظت ورودی های آیسی فراموش نشود...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MReza.p
                  2 تا نکته:
                  1- صرف نظر از مقاومت هایی ک برا تقسیم ولتاژ استفاده میکنین، اگه مقادیر رو پایین تر بیارین مثلن 1 به 7 یا... بهتر و مطمین تره.
                  حالا برا مقاومت ها هم مقادیر بزرگتری قرار بدین تا تو مدارتون تاثیر نذاره و در واقع با جریان کشی مقادیرتون رو دچار خطا نکنه.
                  مثلن 4K7 و 18K برا تقسیم 1/5.
                  2- دیود زنر برا حفاظت ورودی های آیسی فراموش نشود...
                  ممنون از راهنماییتون، ولی خواهشا توضیحتونو کامل بدین، من تو این زمینه ها مبتدی هستم و اصلا سر در نمیارم. میشه بگین چطوری باید دیود زنر بذارم؟ چه شماره ای؟ چرا مقدار مقاومت ها رو بیشتر کردین؟
                  مرسی
                  تشکر نکن، صلوات بفرست:

دیدگاه

ممنون از راهنماییتون، ولی خواهشا توضیحتونو کامل بدین، من تو این زمینه ها مبتدی هستم و اصلا سر در نمیارم. میشه بگین چطوری باید دیود زنر بذارم؟ چه شماره ای؟ چرا مقدار مقاومت ها رو بیشتر کردین؟
                    مرسی
                    دوست عزیز شما راهنمایی میخوای یا برد کامل؟!
                    راهنمایی همون چیزایی هست که ما داریم میگیم
                    اینجوری که خودت میگیو مشخصه شما تو ابتدایی ترین چیزای الکترونیک مشکل دارید
                    توقع داری انجام شه و جواب هم بده؟!
                    من اگر مدارشم بت بدم اون چیزی که میخوای نمیشه

اینو ببند تا 20 ولت میگیره و ولتاژ رو تقسیم بر 50 میکنه و در 11 ضرب میکنه و اگر 20 بدی بت 4.4 ولت میده
                    بعد اینو میدی به میکرو با ADC میخونی و دقیقا برعکس عککدی رو خوندی میرسونی به 20
                    ایشالا که توی کد میکرو و ADC و LCD که مشکلی نیست؟!
                    درایور شبکه و nRF24L01
                    کاتالوگ محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
                      دوست عزیز شما راهنمایی میخوای یا برد کامل؟!
                      راهنمایی همون چیزایی هست که ما داریم میگیم
                      اینجوری که خودت میگیو مشخصه شما تو ابتدایی ترین چیزای الکترونیک مشکل دارید
                      توقع داری انجام شه و جواب هم بده؟!
                      من اگر مدارشم بت بدم اون چیزی که میخوای نمیشه

اینو ببند تا 20 ولت میگیره و ولتاژ رو تقسیم بر 50 میکنه و در 11 ضرب میکنه و اگر 20 بدی بت 4.4 ولت میده
                      بعد اینو میدی به میکرو با ADC میخونی و دقیقا برعکس عککدی رو خوندی میرسونی به 20
                      ایشالا که توی کد میکرو و ADC و LCD که مشکلی نیست؟!
                      مرسی از راهنماییت
                      داداش من چیزی از الکترونیک بلد نیستم اومدم تو انجمن دیگه، اگه بلد بودم چرا میپرسیدم؟؟!
                      شما که بزرگواری و همه چیزو بلدی به ما بی تجربه ها یاد بده، جای دوری نمیره.
                      مرسی
                      تشکر نکن، صلوات بفرست:

دیدگاه

مرسی از راهنماییت
                        داداش من چیزی از الکترونیک بلد نیستم اومدم تو انجمن دیگه، اگه بلد بودم چرا میپرسیدم؟؟!
                        شما که بزرگواری و همه چیزو بلدی به ما بی تجربه ها یاد بده، جای دوری نمیره.
                        مرسی
                        دوست گرامی من اگر نمیخواستم یاد بدم اینجا نبودم
                        ولی میدونی شما باید یه بیس از الکترونیک داشته باشی وگرنه من باید از الکترون شروع کنم توضیح دادن
                        برا خودت میگم سعی کن پایتو با کتاب و چیزای دیگه یه مقدار قوی کنی بعد سوال بپرسی
                        اینطوری دو بار سوال بپرسی بچه ها جواب بدن ببینن کلا تو باغ نیستی دیگه کسی کلا پستاتو نمیخونه
                        درایور شبکه و nRF24L01
                        کاتالوگ محصولات

دیدگاه

دوستان سلام
                          من میخوام یه ولتاژ 50 ولت رو بوسیله ADC میکرو و با دقت 0.01 ولت اندازه بگیرم، برای همین از تقسیم مقاومتی استفاده میکنم. اما مقاومت ها 5% خطا دارن. سوالم اینه که برای صفر کردن خطای مقاومت ها میشه اونها رو دو تا دو تا با هم سری کنم و به مقدار برابر؟ یعنی در واقع به جای مقاومت R1 دوتا مقاومت سری (که مقدار مقاومت مجموعشون برابر با R1 بشه) بذارم که خطا به صفر برسه.
                          به نظرتون راه درستیه؟
                          مرسی
                          تشکر نکن، صلوات بفرست:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد نعمت الهیان
                            دوستان سلام
                            من میخوام یه ولتاژ 50 ولت رو بوسیله ADC میکرو و با دقت 0.01 ولت اندازه بگیرم، برای همین از تقسیم مقاومتی استفاده میکنم. اما مقاومت ها 5% خطا دارن. سوالم اینه که برای صفر کردن خطای مقاومت ها میشه اونها رو دو تا دو تا با هم سری کنم و به مقدار برابر؟ یعنی در واقع به جای مقاومت R1 دوتا مقاومت سری (که مقدار مقاومت مجموعشون برابر با R1 بشه) بذارم که خطا به صفر برسه.
                            به نظرتون راه درستیه؟
                            مرسی
                            سلام.
                            به نظر من میتونید از پتانسیومتر استفاده کنید.
                            سری کردن دو مقاومت خطای اونها رو از بین نمیبره. ممکنه خطا رو کم کنه ممکنه زیاد کنه.
                            خطا به نحوه ساخت و کیفیت و نوع و ... اون قطعه بستگی داره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X